V40

V40, XC40, S60, V60, XC60, S90, V90, XC90
Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Re: V40

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 31 Μαρ 2015, 13:58

Για οσους εχουν θεμα με το ECC, στην αντιπροσωπεια ζητηστε επαναπρογραμματισμο. Παντως, πολλες φορες μπορει να αντιλαμβανομαστε τον αερα κρυο, ενω θα περιμεναμε ζεστο, αλλα αυτο εχει να κανει με τους διαφορους αισθητηρες και το τι διαβαζουν. Τελικα η θερμοκρασια που αντιλαμβανομαστε στην καμπινα ειναι σωστη?
Επισης να ξερετε οτι διαβαζει διαφορες παραμετρους οπως για παραδειγμα αν ειναι καποιο παραθυρο ανοιχτο ή πορτα οπου και δεν θα κανει compensate, ενω αν ειναι σε λειτουργια το θερμαινομενο καθισμα θα κανει. Αν οι υαλοκαθαριστηρες δουλευουν θα στειλει περισσοτερο αερα στο τζαμι για να μη θολωσει...Σε αυτες τις περιπτωσεις μπορει ο χρηστης να πιστευει οτι κατι δεν γινετε καλα (πχ οταν ειναι η πορτα ανοιχτη η ενταση του ανεμιστηρα χαμηλωνει και δεν μπαινει σε λειτουργια η ανακυκλωση - το καλοκαιρι λοιπον, βαζουμε μπρος, κλεινουμε τα παντα και δεν εχουμε παραθυρα ανοιχτα ή πορτες ωστε να αεριστει καλυτερα η καμπινα ;-) )

Οσο για τον D2, προφανως ειναι PSA/Ford κινητηρας, αλλα η Volvo εχει βαλει το χερακι της, οπως και στο κιβωτιο...Ασε που τα μοτερ πετρελαιου κατασκευαζονταν (και εξακολουθουν) στο Skovde, και μεχρι προτεινως και για τα Ford.

Οσον αφορα τα προβληματα, αν εξαιρεσεις καποια συγκεκριμενα γνωστα, οπως για παραδειγμα την ευθυγραμμιση του καπω, ειναι οτι κατσει. Κι αυτο αν θελετε προσθετει μια δυσκολια στα Volvo... Αλλα τα μοτερ δεν συνηθιζεται να παρουσιαζουν κατι. Τωρα lemon cars (ή Friday cars) βγαζουν ολοι...ειναι μη σου τυχει.

Και ενα τελευταιο γενικο...Τα αυτοκινητα σημερα ειναι μακραν καλυτερα απο το παρελθον. Δεν συμφωνω οτι παλαιοτερα ηταν καλυτερα. Μιλαμε για ενα πολυπλοκο προιον, το οποιο σε σχεση με το παρελθον κανει τα παντα θεαματικα καλυτερα (αποδοση, κρατημα, καταναλωση, ασφαλεια, ανεση κτλ), εχει μεγαλυτερα διαστηματα service (καθε 20Κ τα λαδια ειναι νορμαλ, μπουζι καθε 60Κ, ιμαντες καθε 180Κ κτλ) και δεν ειναι νορμαλ να σπρωχνεις καθε 2000χλμ, αρα και πολυ πιο αξιοπιστο...
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 31 Μαρ 2015, 14:58

Και εγώ έχω θέμα με οτ καπώ. Είναι η αιτία από κάποιους τριγμούς. Κουνιέται το δεξί hatch.

Άβαταρ μέλους
georger
T2

Δημοσίευσηαπό georger » 31 Μαρ 2015, 17:27

παιδια και εμενα εβγαλε καποια τριξιματα στο ταμπλο ..κ εχω κανει μονο 300κμ...επισης θoλονουν με το παραμικρο τα τζαμια,αυτο με ξενερωνει μεχρι στιγμης..και βαζω για μερικα δευτρλ.το φουλ ζεστο αερα,οπως επισης ειδα κ εγω καποιες σταμπες στο παρμπριζ επανω αριστερα ενα τετραγωνο κ εναν κυκλο...τι να πω πιστευω ναναι μονο αυτα , γιατι ειναι αρχη ακομα :q
Τελευταία επεξεργασία από georger σε 31 Μαρ 2015, 22:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
V40 CC ocean race D2 MY15

pallisi
T2

Δημοσίευσηαπό pallisi » 31 Μαρ 2015, 22:06

Με τον κλιματισμό δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Πρέπει να τον αφήνεις όμως να κάνει την δουλειά του. Του βάζεις την θερμοκρασία και αν εξαιρέσεις τα πρώτα λεπτά μετά έχεις ομοιόμορφη θερμοκρασία. Προσέχτε κάποιοι να μην κλείνετε - εμποδίζετε τα αισθητήρια, νομίζω ότι το ένα είναι στο κεντρικό ταμπλό κοντά στο ανθρωπάκι.

Οι τριγμοί είναι όντως θέμα. Εγώ δεν κατάλαβα από που έρχονται, και τώρα που η θερμοκράσια ανέβηκε σταμάτησαν...
V 40 D2 Momentum

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 31 Μαρ 2015, 22:51

anv40 έγραψε:Τριγμοι και αεροδυναμικοι θορυβοι πιστευω οτι λυνονται αν διαπιστωσεις το σημειο τους και δεν πιστευω οτι μπορουν να ονομαστου προβληματα αυτα...
Οσο για τον κλιματισμο πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω για την μη ανταποκριση του στον χρηστη το πρωτο που σκεφτηκα ειναι μηπως δεν εχει φρεον ή υπαρχει θεμα με τον συμπιεστη....

Δεν είναι "προβλήματα" οι τριγμοι όπως πχ πολ/στες και αντλίες υψηλής που είχε ένα Γερμανικό που είχα, αλλά σου την σπάει να έχεις δώσει ένα σεβαστό ποσό και να στήνεις αυτί για να το βρεις και να το φτιάξεις.

TOMCAT4
T2

Δημοσίευσηαπό TOMCAT4 » 31 Μαρ 2015, 22:57

Χμ..πολλαπλασιαστες....Ασσο ειχες;

Edit Mod: Παρακαλώ θερμά, όχι Off topic! Καν. 5.7
Volvo V40 CC T4 Auto Polestar MY13 Driver Support Pack (ACC-CWA-BLIS-DAC-AHB-CTA)

OctaNios
T2

Δημοσίευσηαπό OctaNios » 31 Μαρ 2015, 23:18

Η λύση για τους τριγμούς είναι το . . . πολύ καλό ηχοσύστημα !!!
Downsizing . . . (V40 T3 polestar)

Άβαταρ μέλους
SeraV60
T2

Δημοσίευσηαπό SeraV60 » 01 Απρ 2015, 12:24

Παρέλαβα την Δευτέρα το V40 CC Auto D2 Livstyl Osmium Grey και στα 500 πρώτα χλμ κανένα πρόβλημα. Λατρεύω τον ψηφιακό πίνακα και τα xenon φωτα (μου φαίνονται πιο δυνατά από του S60 - ίσως να είναι τα led ημέρας που έχει το V40 ενώ το S60 δεν έχει, ίσως να είναι και η ιδέα μου)
Μια λακαμια εκαναν μόνο που τους ζήτησα να βάλουν εξτρα το διακοσμητικό αλουμίνιο στο τιμόνι (κόστος αστείο 57€ που για την έκδοση Livstyl έπρεπε να είναι standard - μαζί κα οι αναδιπλούμενοι καθρέπτες που μου λείπουν) και έχουν γδάρει εμφανώς το κεντρικό πλαστικό που είναι ο αερόσακος σε 2 σημεία. Δεν το πρόσεξα στην παραλαβή λόγω πιεσμένου χρόνου από πλευράς μου και τώρα σκέφτομαι σοβαρά να μην πάω στην αντιπροσωπεία που το αγόρασα για τα πλαινά body kit που θελω να βάλω γιατί είναι πολύ τσαπατσούληδες από ό,τι φαίνεται στο συνεργείο τους.
Ερώτηση γιατί δεν είχα χρόνο ακόμα να διαβάσω το Manual και αν εξαιρέσεις τον ψηφιακό πίνακα είναι ίδιο με το S60 - το Cruise Control μπορεί να μου πει κάποιος πώς αλλάζει από την ρύθμιση που είναι να αυξάνει/μειώνει ταχύτητα ανά 5km/h να γίνει ανά 1km/h?
Ασχετο: Αν κανονιστεί κάποιος καφές/συνάντηση εντός Αττικής πριν το Πασχα θα χαρώ να έρθω για πρώτη φόρά να γνωριστούμε και από κοντά.
VOLVO S60 D4 Summum Vibrant Copper 2013-today
VOLVO V40 CROSS COUNTRY D2 Livstyl Powershift Osmium Grey 2015-today

Dimitris14
T2

Δημοσίευσηαπό Dimitris14 » 01 Απρ 2015, 12:37

Καλά χιλιόμετρα,
νομιζω ότι για το body kit με τις διπλές εξατμίσεις υπάρχει σχετική προσφορά που τ΄ρεχει με 990 με την τοποθέτηση. αναφορικά με το cruize όταν το πατάς στιγμιαία ανεβάζει/κατεβάζει 5χλμ . δεν γίνεται από όσο ξέρω να ανεβοκατεβάζεις +/- 1χλμ. Αν κάνω λάθος ας μας πεί κάποιος που το γνωρίζει. πόσο σου κόστισε τελική τιμή? το σαλόνι έβαλεσ το T-Teck?
V40 cc D2 Powershift Livstyl MY15

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 01 Απρ 2015, 12:44

Τωρα να πω εγω οτι μετα απο 150Κ χλμ δεν τριζει το S40 μου, εχει νοημα? Δεν καταλαβαινω τι μπορει να γινεται, αλλα σιγουρα κοιταχτε το.

Οσοι λετε οτι θολωνουν ευκολα τα τζαμια, εχετε ECC ή ETC? Και στις δυο περιπτωσει, το A/C το εχετε στο auto ή κλειστο?

@SeraV60
Κατι πρεπει να κανονιστει....
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
SeraV60
T2

Δημοσίευσηαπό SeraV60 » 01 Απρ 2015, 12:55

Dimitris14 έγραψε:Καλά χιλιόμετρα,
νομιζω ότι για το body kit με τις διπλές εξατμίσεις υπάρχει σχετική προσφορά που τ΄ρεχει με 990 με την τοποθέτηση. αναφορικά με το cruize όταν το πατάς στιγμιαία ανεβάζει/κατεβάζει 5χλμ . δεν γίνεται από όσο ξέρω να ανεβοκατεβάζεις +/- 1χλμ. Αν κάνω λάθος ας μας πεί κάποιος που το γνωρίζει. πόσο σου κόστισε τελική τιμή? το σαλόνι έβαλεσ το T-Teck?

Ευχαριστώ Dimitris14! Ναι το ξέρω για την προσφορά - προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι για full body kit αλλά μόνο για τα πλαϊνά γιατί προτιμώ το πλήρες look αλουμινιου πίσω από τις διπλές εξατμίσεις - τιμή έχω πάρει 450€ με τοποθέτηση - η σκέψη μου είναι ότι τους φοβάμαι πλέον μετά το τιμόνι και τις γρατζουνιές τι μπορεί να κάνουν για την εγκατάσταση του body kit.
Tιμή έχω ήδη αναφέρει πιο πάνω (25K€). Σαλόνι έχω του momentum με κωδικό 520 (μαύρο με λωρίδες δέρματος, υποβραχιόνιο πίσω και μπεζ διχρωμία ταμπλό/πόρτες/κονσόλα)

Dimitris14
T2

Δημοσίευσηαπό Dimitris14 » 01 Απρ 2015, 13:19

Sera, σούπερ ειναι. καταλαβαίνω τι λές για την τοποθέτηση και συμφωνώ απολύτως. είναι γεγονός ότι δεν τα προσέχουν ιδιαίτερα.

anv40
T2

Δημοσίευσηαπό anv40 » 01 Απρ 2015, 13:26

Καλοταξιδο να το χαιρεσαι Sera!!!
Πες αν μπορεις και την αντιπροσωπεια που το πηρες για να προσεχουμε κ οι υπολοιποι...
Κ εγω μετα την παραλαβη τους ειπα να μου τοποθετησουν το αλουμινιο στο τιμο εδω φυσικα παρουσια μου και τωρα μετα απο αυτο θα το ξανασκεφτω.....

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 01 Απρ 2015, 13:32

Καλορίζικο Καλοτάξιδο @SeraV60'!!!
Μην το αφήνεις να πας να τους το δείξεις δεν είναι τίποτα σπουδαίο για αυτούς θα το περάσουν στην εγγύηση.

Dimitris14
T2

Δημοσίευσηαπό Dimitris14 » 01 Απρ 2015, 15:58

και εμένα μου είπαν ότι κατόπιν εορτής δεν μπαίνουν!!!

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 01 Απρ 2015, 16:05

Ενδιαφερουσα η θεση της αντιπροσωπειας.....PN 31428011
Δειτε και απο εξωτερικο με αυτο το PN. Η εγκατασταση δεν ειναι τοσο δυσκολη, και πατε αντιπροσωπεια να σας περασει το SW μονο.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Dimitris14
T2

Δημοσίευσηαπό Dimitris14 » 01 Απρ 2015, 16:06

μλκιες, μπαίνουν απλά μπορεί να μην είχε στην λίστα με τα αυτοκίνητα που θα ερχόντουσαν. Καλά οι πωλητές είναι άλλα ντάλλα !!! μόλις κλειδώσουν την παραγγελία, άντε γειά.

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 01 Απρ 2015, 16:15

Κανε μια ζητηση με το παραπανω PN στην http://www.volvopartshop.com , και δειτε μηπως κανετε καποιο group buy να μειωσετε τα μεταφορικα.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
SeraV60
T2

Δημοσίευσηαπό SeraV60 » 01 Απρ 2015, 16:19

οχι δεν ρωτησα καν αν μπορώ να βαλω μετά τους αναδιπλούμενους καθρέπτες, έβαλα μόνο το πλαίσιο στο τιμόνι. Το σχόλιο μου πήγαινε στο ότι το πλαισιο αλουμινίου και οι αναδιπλούμενοι καθρέπτες θα έπρεπε να είναι standard για την δικιά μου λογική στην έκδοση livstyl.
Πάντως αν βρει κάποιος κάποια επίσημη απάντηση και πολύ παραπάνω αν πάει και τους βάλει μετά ας μας το πει γιατί θα είμαστε αρκετοί που ενδιαφερόμαστε.

Άβαταρ μέλους
SeraV60
T2

Δημοσίευσηαπό SeraV60 » 01 Απρ 2015, 16:26

στην οδηγία εγκατάστασης δεν αναφέρει ξεκάθαρα πως θα λειτουργεί η αναδίπλωση απο τα κουμπιά στην πόρτα - πχ στο S60 πρέπει να πατήσεις ταυτόχρονα τα κουμπια R&L για να ανοιξουν/κλείσουν. Εκτός και αν αυτό εξασφαλίζεται από το software update....

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 01 Απρ 2015, 16:41

Οπως στο S60 και σε ολα τα Volvo. Ταυτοχρονα πατημα των κουμπιων επιλογης L & R... To SW θα "εμφανισει" τους καθρεπτες στην CEM. Λογικα θα εμπλουτιζει και το My Car με την επιλογη να κλεινουν/ανοιγουν με το κλειδωμα/ξεκλειδωμα.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 01 Απρ 2015, 16:41

Κατά την παραγγελία δεν υπήρχε κωδικός.
Και εμένα έτσι μου είπαν - και έκανα παραγγελία (έβαλα αυτόματο, ηλιοροφή, άλλο σαλόνι κτλ).
Μάλλον κάποια ασυμβατότητα στα πακέτα τους. Κρίμα πάντως και εμένα μου λείπει και καθομαι και το κλείνω με το χέρι. Όταν βρέχει δεν είναι το καλύτερο.

H εκ των υστέρων αγορά πρέπει να κοστιζει...αλλάζεις εξ'ολοκλήρου 2 καθρέπτες plus παρελκόμενα.

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 01 Απρ 2015, 17:15

Και για να ειμαι πιο σωστος, να επικοινωνει με DDM/PDM...
Εικόνα

Και αναλυτικα οι σχετικες επικοινωνιες..
Εικόνα
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 01 Απρ 2015, 19:44

Kostas244 έγραψε:Συμφωνώ, δεν το γλιτώνεις το 600 άρι...

Και δεν υπάρχει και λόγος για να το πάρεις ... γιατι όταν βάζεις όπισθεν δεν γυρνάει προς τα κάτω ο αριστερός οπότε ποιος ο λόγος να υπάρχουν ? μόνο για το κλείσιμο στο Parking? το κλείνεις και με το χέρι .
αφήνω την περίπτωση που θα πέσεις στον μ@@@@ που θα τον σπρώξει με το χέρι ...

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 01 Απρ 2015, 19:58

mco έγραψε:

Και δεν υπάρχει και λόγος για να το πάρεις ... γιατι όταν βάζεις όπισθεν δεν γυρνάει προς τα κάτω ο αριστερός οπότε ποιος ο λόγος να υπάρχουν ? μόνο για το κλείσιμο στο Parking? το κλείνεις και με το χέρι .

Αυτός που κλείνει αυτόματα, δεν παθαίνει τίποτα αν τον κλείσει κάποιος με το χέρι. Μου έχει συμβεί σε διάφορα αυτοκίνητα, ειδικά σε γκαραζ, να το κάνουν αυτό.
Εγώ κλείνω του συνοδηγού ακόμα και στο υπόγειο γκαραζ. είναι στενός ο χώρος και φοβάμαι μην τον πάρω σβάρνα με τη μοτό! :oops:

Άβαταρ μέλους
kosutasu
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό kosutasu » 01 Απρ 2015, 22:39

mco έγραψε:

Είναι χρήσιμο όταν π.χ. είσαι στην κίνηση σταματημένος και ο μ@#$%^ με την μηχανή γουρούνι νομίζει ότι έχει παπάκι και θέλει να περάσει....

Δυστυχώς το κρύσταλλο γυρνάει προς τα κάτω μόνο αν έχεις ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού!
┗┻(・(ェ)・^)┻┛ XC60 D4 Geartronic - Twilight Bronze, Sport Leather Hazel Brown/Offblack, Inscription Charcoal headlining, Inscription Leather Instrument Panel, Four-C Chassis...and more!
Εικόνα
http://minvolvo.blogspot.com/

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 02 Απρ 2015, 10:07

Kristianstad έγραψε:
mco έγραψε:

Αυτός που κλείνει αυτόματα, δεν παθαίνει τίποτα αν τον κλείσει κάποιος με το χέρι. Μου έχει συμβεί σε διάφορα αυτοκίνητα, ειδικά σε γκαραζ, να το κάνουν αυτό.
Εγώ κλείνω του συνοδηγού ακόμα και στο υπόγειο γκαραζ. είναι στενός ο χώρος και φοβάμαι μην τον πάρω σβάρνα με τη μοτό! :oops:

Δεν παθαίνει τη πρώτη φορά, τη δεύτερη, ίσως και τη τρίτη. Γυρνώντας εκεί που το έχεις παρκάρει ένα ωραία βραδάκι -και παρόλο που τους είχες κλειστούς- διαπιστώνεις ότι ο ένας είναι σπασμένος ( :evil: )και με την αυτοκρατορία να ζητάει 180ε για αντικατάσταση στο i20, ούτε για πλάκα δεν θα 'θελα να μάθω πόσα θα ζητάει η volvo...
V40 D2 Livstyl

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 02 Απρ 2015, 10:39

Τιποτα δεν παθαινει οσες φορες και να τον κλεισεις με το χερι...

kosutasu έγραψε:Δυστυχώς το κρύσταλλο γυρνάει προς τα κάτω μόνο αν έχεις ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού!

Η μονη αναφορα ειναι αυτη..
VIDA έγραψε:Automatic angling of the door mirror when reverse gear is engaged in is possible in cars produced after structure week 200946. The setting is made in the infotainment control module (ICM) if the right and/or left-hand door mirror shall go to the end position in the Y-axis. Manual setting of the door mirrors is still possible via the control panel in the driver's door.
..και προφανως ειναι γενικη και οχι μονο για τα V40.

Με το ηλεκτρικο καθισμα ερχεται η δυνατοτητα αποθηκευσης της θεσης των καθρεπτων.
VIDA έγραψε:On vehicles equipped with power seat with memory function for external mirrors, it is possible to interconnect mirror position with seat position. Signal about mirror position in X-axis and Y-axis is registered using two potentiometers by Driver door module (DDM) and Passenger door module (PDM), respectively. When one of the buttons on the control panel for power seat is activated, a signal is sent from Power seat module (PSM)(3/26) to Driver door module (DDM) and Passenger door module (PDM), respectively. These set the external mirrors in the position that is connected to the seat position. The mirror position can also be connected to which remote key unlocks the vehicle.

:q
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
kosutasu
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό kosutasu » 02 Απρ 2015, 11:28

VolvoZeus έγραψε:Τιποτα δεν παθαινει οσες φορες και να τον κλεισεις με το χερι...

kosutasu έγραψε:Δυστυχώς το κρύσταλλο γυρνάει προς τα κάτω μόνο αν έχεις ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού!

Η μονη αναφορα ειναι αυτη..
VIDA έγραψε:Automatic angling of the door mirror when reverse gear is engaged in is possible in cars produced after structure week 200946. The setting is made in the infotainment control module (ICM) if the right and/or left-hand door mirror shall go to the end position in the Y-axis. Manual setting of the door mirrors is still possible via the control panel in the driver's door.
..και προφανως ειναι γενικη και οχι μονο για τα V40.

Θεωρητικά το δικό μου θα έπρεπε να έχει, αφού έχει ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, καθώς και αυτόματη λειτουργία αντιθαμβωτικής προστασίας, αλλά μετά από ψάξιμο που έκανα, βρήκα την εξής πληροφορία:

"Ρύθμιση κλίσης εξωτερικού καθρέπτη κατά την στάθμευση 26
Ο εξωτερικός καθρέπτης μπορεί να στραφεί προς τα κάτω ώστε ο οδηγός να μπορεί να δει το έρεισμα του δρόμου, για παράδειγμα κατά την στάθμευση.

....
26 Μόνο σε συνδυασμό με ηλεκτρικό κάθισμα με μνήμη, βλ. Καθίσματα, μπροστινά - ηλεκτρικά (σ. 80)."
┗┻(・(ェ)・^)┻┛ XC60 D4 Geartronic - Twilight Bronze, Sport Leather Hazel Brown/Offblack, Inscription Charcoal headlining, Inscription Leather Instrument Panel, Four-C Chassis...and more!
Εικόνα
http://minvolvo.blogspot.com/

VolvoForLife
T2

Δημοσίευσηαπό VolvoForLife » 02 Απρ 2015, 20:55

Καλησπέρα και από εμένα. Παρακολουθώ το forum αρκετά πριν πάρω το V40 μου (Ιούνιος 2013) καθώς οδηγούσα και το S60 2.0Τ του πατέρα μου. Για να πω και εγώ τη γνώμη μου για τους καθρέπτες πιστεύω ότι όσο λιγότερα περιφερειακά ηλεκτρονικά έχει το αυτοκίνητο τόσο το καλύτερο. Δεν παθαίνουμε κάτι να κλείσουμε τον καθρέπτη με το χεράκι μας. Να αναλογιστούμε μόνο ότι εάν σπάσει ο καθρέπτης που έχει ένα μόνο μηχανισμό (ρύθμιση κατόπτρου) έχει πολύ μικρότερο κόστος από ένα που έχει δυο μοτεράκια.
V40 D2 MY13.......32000XM

stefanosd
T2

Δημοσίευσηαπό stefanosd » 03 Απρ 2015, 21:19

καλησπερα και απο μενα.Εχει προσπαθησει κανεις να νοιξει τα πισω παραθυρα οταν πηγαινει με πανω απο 100 χιλιομετρα?ο θορυβος απο τον συντονισμο της εταζερας απο τον αερα ειναι απαγορευτικος.δεν αντεχεται ουτε δευτερολεπτο.δοκιμαστε το και θα δειτε....πρεπει να βρεθει μια λυση!!

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 04 Απρ 2015, 08:08

Και στο XC60 το ιδιο ειναι :q
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 04 Απρ 2015, 12:23

stefanosd έγραψε:καλησπερα και απο μενα.Εχει προσπαθησει κανεις να νοιξει τα πισω παραθυρα οταν πηγαινει με πανω απο 100 χιλιομετρα?ο θορυβος απο τον συντονισμο της εταζερας απο τον αερα ειναι απαγορευτικος.δεν αντεχεται ουτε δευτερολεπτο.δοκιμαστε το και θα δειτε....πρεπει να βρεθει μια λυση!!

Γιατί να ανοίξεις τα παράθυρα με 100 χλμ?
Ποιό αυτοκίνητο δεν έχει αεροδυναμικούς θορύβους με 100 χλμ και ανοιχτά παράθυρα;
Άσε που ηυ κατανάλωση αυξάνεται σημαντικά.

Dimitris14
T2

Δημοσίευσηαπό Dimitris14 » 04 Απρ 2015, 12:55

Sera τελικά γίνεται!!! το δοκίμασα εχτές στην ΕΟ. αν πατήσεις στιγμιαία το +/- ανεβοκατεβαίνει ανά 5χλμ. Aν το πατήσεις παρατεταμένα τότε πάει ανά 1χλμ.

SeraV60 έγραψε:Παρέλαβα την Δευτέρα το V40 CC Auto D2 Livstyl Osmium Grey και στα 500 πρώτα χλμ κανένα πρόβλημα. Λατρεύω τον ψηφιακό πίνακα και τα xenon φωτα (μου φαίνονται πιο δυνατά από του S60 - ίσως να είναι τα led ημέρας που έχει το V40 ενώ το S60 δεν έχει, ίσως να είναι και η ιδέα μου)
Μια λακαμια εκαναν μόνο που τους ζήτησα να βάλουν εξτρα το διακοσμητικό αλουμίνιο στο τιμόνι (κόστος αστείο 57€ που για την έκδοση Livstyl έπρεπε να είναι standard - μαζί κα οι αναδιπλούμενοι καθρέπτες που μου λείπουν) και έχουν γδάρει εμφανώς το κεντρικό πλαστικό που είναι ο αερόσακος σε 2 σημεία. Δεν το πρόσεξα στην παραλαβή λόγω πιεσμένου χρόνου από πλευράς μου και τώρα σκέφτομαι σοβαρά να μην πάω στην αντιπροσωπεία που το αγόρασα για τα πλαινά body kit που θελω να βάλω γιατί είναι πολύ τσαπατσούληδες από ό,τι φαίνεται στο συνεργείο τους.
Ερώτηση γιατί δεν είχα χρόνο ακόμα να διαβάσω το Manual και αν εξαιρέσεις τον ψηφιακό πίνακα είναι ίδιο με το S60 - το Cruise Control μπορεί να μου πει κάποιος πώς αλλάζει από την ρύθμιση που είναι να αυξάνει/μειώνει ταχύτητα ανά 5km/h να γίνει ανά 1km/h?
Ασχετο: Αν κανονιστεί κάποιος καφές/συνάντηση εντός Αττικής πριν το Πασχα θα χαρώ να έρθω για πρώτη φόρά να γνωριστούμε και από κοντά.

stefanosd
T2

Δημοσίευσηαπό stefanosd » 04 Απρ 2015, 19:01

Kristianstad έγραψε:
stefanosd έγραψε:καλησπερα και απο μενα.Εχει προσπαθησει κανεις να νοιξει τα πισω παραθυρα οταν πηγαινει με πανω απο 100 χιλιομετρα?ο θορυβος απο τον συντονισμο της εταζερας απο τον αερα ειναι απαγορευτικος.δεν αντεχεται ουτε δευτερολεπτο.δοκιμαστε το και θα δειτε....πρεπει να βρεθει μια λυση!!

Γιατί να ανοίξεις τα παράθυρα με 100 χλμ?
Ποιό αυτοκίνητο δεν έχει αεροδυναμικούς θορύβους με 100 χλμ και ανοιχτά παράθυρα;
Άσε που ηυ κατανάλωση αυξάνεται σημαντικά.

Δεν μιλαω για θορυβο λογω αεροδυναμικης...μιλαω για συντονισμο της εταζερας που δεν αντεχετε ουτε δευτερολεπτο....δεν ειναι απλος θορυβος αερα....

giorgosz
T2

Δημοσίευσηαπό giorgosz » 04 Απρ 2015, 20:14

Το δοκίμασα εγώ. Μέχρι 120 km/hr δεν είχα κάποιο θόρυβο όμως.
V40 CC d2 bright silver MY15

vagosL
T2

Δημοσίευσηαπό vagosL » 05 Απρ 2015, 00:08

καλησπέρα παιδιά,είμαι νέος στο forum.την παρασκευή έβαλα προκαταβολή για το v40 r-design d2 manual white με extra τον εξοπλισμό bussines θα το παραλάβω σε 10 εργάσιμες.μετά από σκληρή μάχη (ford 1.5 120ps titanium x)προτίμησα VOLVO.μετά από μια συζήτηση με τον πωλητή μου είπε πως ο d2 1600 κυβικά κινητήρας βασικά σταματάει γιατί σχεδιάζεται ο καινούργιος 1500 και απλά έχουν παραγγείλει μεγάλες ποσότητες και υπάρχουν ακόμα μεγάλα αποθέματα σε αυτοκίνητα,ξενέρωσα κάπως.γνωρίζει κάποιος σχετικά με αυτό??και ότι το νέο v40 θα κυκλοφορήσει το 2016.γνωρίζει κάποιος αν θα αλλάξουν το εξωτερικό και το εσωτερικό του αυτοκινήτου???

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 05 Απρ 2015, 00:30

vagosL έγραψε:καλησπέρα παιδιά,είμαι νέος στο forum.την παρασκευή έβαλα προκαταβολή για το v40 r-design d2 manual white με extra τον εξοπλισμό bussines θα το παραλάβω σε 10 εργάσιμες.μετά από σκληρή μάχη (ford 1.5 120ps titanium x)προτίμησα VOLVO.μετά από μια συζήτηση με τον πωλητή μου είπε πως ο d2 1600 κυβικά κινητήρας βασικά σταματάει γιατί σχεδιάζεται ο καινούργιος 1500 και απλά έχουν παραγγείλει μεγάλες ποσότητες και υπάρχουν ακόμα μεγάλα αποθέματα σε αυτοκίνητα,ξενέρωσα κάπως.γνωρίζει κάποιος σχετικά με αυτό??και ότι το νέο v40 θα κυκλοφορήσει το 2016.γνωρίζει κάποιος αν θα αλλάξουν το εξωτερικό και το εσωτερικό του αυτοκινήτου???

Καλώς ήρθες και καλορίζικο!
Ναι οι κινητήρες θα αλλάξουν... Τ3-4 δεν υπάρχουν πια.
Το 2016 μάλλον θα κάνει ένα facelift όπως έκανε και με το 60αρι.

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 05 Απρ 2015, 01:28

Η χαζη ερώτηση της ημερας....

Τα πιτσιλιστιρια υψηλης πιεσης των φωτων πως ενεργοποιουνται?

Δυο φορες τυχαια δουλεψαν στην αρχη κ τελος...

Α, κ σχετικα με τα suction cup marks... Εχω 4 στρογγυλα κ ενα τετραγωνο που φαινονται με θολωμενο παρμπριζ και δυο αλλα που φαινονται υπο γωνια σε ΜΗ θολωμενο παρμπριζ με λιγη σκονη!

Τελος, το check των 1500 ειναι ελεγχος υγρων και :whatever :whatever :whatever :whatever
Volvo V40 CC D2 Ocean Race MY2015
Volvo S40 T4 MY2000 (until 2014)

Dimitris14
T2

Δημοσίευσηαπό Dimitris14 » 05 Απρ 2015, 07:15

Elgeco καλημερα
Ενεργοποιουνται καθε 5 φορες που καθαριζεις τα τζαμια, το αναφερει κ στο manual.
elgreco έγραψε:Η χαζη ερώτηση της ημερας....

Α, κ σχετικα με τα suction cup marks... Εχω 4 στρογγυλα κ ενα τετραγωνο που φαινονται με θολωμενο παρμπριζ και δυο αλλα που φαινονται υπο γωνια σε ΜΗ θολωμενο παρμπριζ με λιγη σκονη!

Τελος, το check των 1500 ειναι ελεγχος υγρων και :whatever :whatever :whatever :whatever

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 05 Απρ 2015, 08:33

Dimitris14 έγραψε:Elgeco καλημερα
Ενεργοποιουνται καθε 5 φορες που καθαριζεις τα τζαμια, το αναφερει κ στο manual.

Σωστα αλλα εμενα δεν ενεργοποιηθηκαν ! Εκτος αν με τον ορο καθαρισμο τζαμιου δεν εννοει το γρηγορο ψεκασμο κ καθαρισμο του τζαμιου αλλα κατι αλλο...

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 05 Απρ 2015, 11:25

elgreco έγραψε:

Σωστα αλλα εμενα δεν ενεργοποιηθηκαν ! Εκτος αν με τον ορο καθαρισμο τζαμιου δεν εννοει το γρηγορο ψεκασμο κ καθαρισμο του τζαμιου αλλα κατι αλλο...

Επιβεβαιώνω.
Δες μήπως έχεις χαμηλή σταθμη νερού - γράφει το εγχειρίδιο πως αν είναι χαμηλή η στάθμη, δεν ενεργοποιούνται.

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 05 Απρ 2015, 11:35

Kristianstad έγραψε:
elgreco έγραψε:

Επιβεβαιώνω.
Δες μήπως έχεις χαμηλή σταθμη νερού - γράφει το εγχειρίδιο πως αν είναι χαμηλή η στάθμη, δεν ενεργοποιούνται.

οκ, thanks, θα το δω...

Αν κ μολις το πηρα απο το check των 1500 km που τσεκαρανε ολα τα υγρα... :swear

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 05 Απρ 2015, 11:42

elgreco έγραψε:
Kristianstad έγραψε:
elgreco έγραψε:

Επιβεβαιώνω.

οκ, thanks, θα το δω...

Εμένα πάντως δεν μου είπαν να πάω στα 1500 (ΒΕΛΜΑΡ). Βέβαια λάδια, υγρά φρένων κτλ τα τσέκαρα μόνος μου.

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 05 Απρ 2015, 11:55

Kristianstad έγραψε:
elgreco έγραψε:
Kristianstad έγραψε:
elgreco έγραψε:

Επιβεβαιώνω.

οκ, thanks, θα το δω...

Εμένα πάντως δεν μου είπαν να πάω στα 1500 (ΒΕΛΜΑΡ). Βέβαια λάδια, υγρά φρένων κτλ τα τσέκαρα μόνος μου.

Τηλεφωνησε τους και ειμαι σιγουρος πως θα σου κλεισουν ραντεβου... 20 λεπτα διαρκει.

Εγω τους ζητησα να δουν κ τα μπουλονια ασφαλειας που θελουν ελεγχο με το χερι κ οχι το πιστολι στα 1500.

Επιστροφή σε “Μοντέλα Volvo”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες