V40

V40, XC40, S60, V60, XC60, S90, V90, XC90
Dimitris14
T2

Re: V40

Δημοσίευσηαπό Dimitris14 » 21 Μαρ 2015, 15:48

elgreco μια ερώτηση. Πως προκύπτει αυτό με τον έχτρα έλνγχο στα 1500χλμ? εμένα δεν με εχουν ενημερώσει απο τότε που αγόρασα το αυτοκίνητο πότε πρέπει να γίνει έλεγχος, παρά το γεγονός ότι πήγα στην αντιπροσωπεία και ρώτησα επι τούτου. Με ενημέρωσαν δε, ότι καλό θα είναι στα 10.000χλμ να πάω να κοιτάξουν το αυτοκίνητο και ειδικά τα λάδια. Τίποτε άλλο!!! όταν τους είπα για την στάμπα στο μπαπριζ με ρώτησαν αν έχω πλύνει ποτέ το αυτοκίνητο !!! :dizzy
aftersale υπηρεσίες = 0 . Αν δεν έλεγε ο mco κοίτα τα λάδια σου στα 3000χλμ, λόγω προβλημάτων που ποσταρίστικαν εδω μέσα, δεν θα το είχα κάνει.
Μην παρεξηγείτε τον εκνευρισμό μου, αλλά δεν είμαστε όλοι αυθεντίες στα αυτοκίνητα (και πολύ περισσότερο εγώ), και από εδω μέσα ενημερωνόμαστε με την παρούσα ανταλλαγή απόψεων. Όταν όμως αλλάζεις κατηγορία αυτοκινήτου και σκας 26 και πλέον χιλιαρικάκια, απαιτείς ή τουλάχιστον αναμένεις και τις ανάλογες υπηρεσίες. Όχι στο πούλησα και άντε γεια !!!
V40 cc D2 Powershift Livstyl MY15

pallisi
T2

Δημοσίευσηαπό pallisi » 21 Μαρ 2015, 17:07

Και εγώ έχω ένα τρίξιμο κάπου στο ταμπλό, μάλλον προς την θέση του συνοδηγού. Όταν επιταχύνω με τρίτη το ακούω, δεν το έχω παρατηρήσει με άλλη ταχύτητα. Δεν το έχω πάει όμως στην αντιπροσωπεία. Έχω ανοίξει ένα thread στα προβλήματα σχετικά με τους τριγμούς, καλό είναι να συμπληρώσουμε εκεί προβλήματα και λύσεις.

Αυτά περί ελέγχου στα 1500χλμ κτλ, πρώτη φορά τα ακούω. Το μάνουαλ το μόνο που λέει είναι να τσεκάρεις τα λάδια στα 3000 χλμ.

Εμένα μου έκανε κάτι κουλό τις προάλλες: Σταμάτησα το αυτοκίνητο και το έσβησα, το βεντιλατέρ του όμως δεν σταμάτησε. Συνέχισε για αρκετή ώρα, παρόλο που δεν είχαμε ζεστή μέρα. Παρατήρησα δε, ότι την εκείνη τη μέρα έφτανε πιο γρήγορα στη μέση ο δείκτης της θερμοκρασίας. Κοίταξα το νερό, ήταν οκ. Κατά τα άλλα δούλευε μια χαρά.
V 40 D2 Momentum

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 21 Μαρ 2015, 18:49

Σήμερα με τη ζέστη, οι τριγμοί εξαφανίσθηκαν.
Μαλάκωσαν τα πλαστικά;
Διαστολές;
Πάντως αν το πήγαινα στο συνεργείο σήμερα, θα με έβγαζαν τρελο.

Άβαταρ μέλους
kosutasu
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό kosutasu » 21 Μαρ 2015, 19:00

Kristianstad έγραψε:Σήμερα με τη ζέστη, οι τριγμοί εξαφανίσθηκαν.
Μαλάκωσαν τα πλαστικά;
Διαστολές;
Πάντως αν το πήγαινα στο συνεργείο σήμερα, θα με έβγαζαν τρελο.

Η θερμοκρασία παίζει μεγάλο ρόλο και αυτό το πρόβλημα είχα με το Audi, το οποίο έιχε πολλούς τριγμούς και όποτε πήγαινα στην αντιπροσωπεία, τίποτα δεν ακουγόταν :q
┗┻(・(ェ)・^)┻┛ XC60 D4 Geartronic - Twilight Bronze, Sport Leather Hazel Brown/Offblack, Inscription Charcoal headlining, Inscription Leather Instrument Panel, Four-C Chassis...and more!
Εικόνα
http://minvolvo.blogspot.com/

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 21 Μαρ 2015, 19:09

Ο ελεγχος στα 1500 χλμ. δεν εχει καμια σχεση με το service. Απο οτι μου ειπε η Βελμαρ, ειναι ενας νεος free of charge ελεγχος να δουν πως παει το αυτοκινητο μετα τα πρωτα 1500χλμ. Δεν γνωριζω αν το κανει η Βελμαρ μονο ή η Volvo γενικοτερα!

Για τα λαδια κ εμενα μου ειπαν να ριξω μια ματια στα 10.000, οταν με εκπληξη ακουςα για τα 20.000 χλμ.

Γιατι τα τσεκαρεις στα 3000; κ οταν λες τσεκαρεις, τι εννοεις; Τα αλλαζεις ή απλα βλεπεις την σταθμη τους?

Σημερα πηρα κ τηλεφωνο το customer care καθως απο 3/3/15 που εστειλα το complaint email ουδεις απαντησε!

Στο τηλ. ειπαν, πως απο Δευτερα θα ενημερωσουν το αρμοδιο τμημα!

Δυστυχως ΔΕΝ εχω Facebook αλλιως θα τα εγγραφα ολα ΚΑΙ εκει που πιστευω οτι θα πιασουν τοπο!
Volvo V40 CC D2 Ocean Race MY2015
Volvo S40 T4 MY2000 (until 2014)

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 21 Μαρ 2015, 19:13

Ακομα δεν εχω συμπληρωσει το after sales survey της Volvo, οπου θα ¨συμπεριφερθω ¨ αναλογα!

Dimitris14
T2

Δημοσίευσηαπό Dimitris14 » 21 Μαρ 2015, 21:52

Elgreco τσεκαρα την στάθμη

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 21 Μαρ 2015, 23:52

Ο έλεγχος στα 1500 χλμ ήταν.......
Δεν κοίταξαν τίποτα... Τώρα γιατί με κάλεσαν δεν κατάλαβα ποτέ.

Άβαταρ μέλους
georger
T2

Δημοσίευσηαπό georger » 22 Μαρ 2015, 00:40

ευχαριστω mco k elgreco για τις ευχες...οντως ειναι νωρις ακομα για συμπερασματα καταναλωσης, αλλα γενικα αν ξερει καποιος πανω κατω,τι αυτονομια εχει με μια συντηριτικη οδηγηση σε ταξιδι?
επισης ξερετε για το volvo on call αν θαρθει κ εδω?..παντου προνομια εξω ,εκτος απο δω.
Τελευταία επεξεργασία από georger σε 22 Μαρ 2015, 00:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
V40 CC ocean race D2 MY15

OctaNios
T2

Δημοσίευσηαπό OctaNios » 22 Μαρ 2015, 00:55

mco έγραψε:Ο έλεγχος στα 1500 χλμ ήταν.......

Τα ίδια και σε μένα, απλά ένα χαμένο πρωϊνό. . .
Downsizing . . . (V40 T3 polestar)

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 22 Μαρ 2015, 01:48

georger έγραψε:ευχαριστω mco k elgreco για τις ευχες...οντως ειναι νωρις ακομα για συμπερασματα καταναλωσης, αλλα γενικα αν ξερει καποιος πανω κατω,τι αυτονομια εχει με μια συντηριτικη οδηγηση σε ταξιδι?
επισης ξερετε για το volvo on call αν θαρθει κ εδω?..παντου προνομια εξω ,εκτος απο δω.

Το δικό μου (το απλό, όχι το cc) στα 130χ.α.ω. έχει κατανάλωση 5l/100χλμ. Αυτό σημαίνει πρακτικά αυτονομία σε ταξίδι, με νόμιμες ταχύτητες σε εθνικό δύκτιο >=1100χλμ. :-D
V40 D2 Livstyl

giorgosz
T2

Δημοσίευσηαπό giorgosz » 22 Μαρ 2015, 18:29

Καλησπέρα σε όλους.
Σήμερα έκανα την πρώτη μεγάλη βόλτα με το αυτοκίνητο, μετά απο 15 μέρες που το έχω παραλάβει.
Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα παράπονο, κανένα τρίξημο ή ατέλεια που να έχω παρατηρήσει.
Σε συνέχεια των προηγούμενων post για τον πρώτο έλεγχο, να πω ότι κ σε εμένα δεν είπαν τίποτα, παρά μόνο ότι θα με ειδοποιήσει το αυτοκίνητο για το service.
V40 CC d2 bright silver MY15

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 22 Μαρ 2015, 20:54

giorgosz έγραψε:Καλησπέρα σε όλους.
Σήμερα έκανα την πρώτη μεγάλη βόλτα με το αυτοκίνητο, μετά απο 15 μέρες που το έχω παραλάβει.
Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα παράπονο, κανένα τρίξημο ή ατέλεια που να έχω παρατηρήσει.
Σε συνέχεια των προηγούμενων post για τον πρώτο έλεγχο, να πω ότι κ σε εμένα δεν είπαν τίποτα, παρά μόνο ότι θα με ειδοποιήσει το αυτοκίνητο για το service.

Πραγματι θα σε ειδοποιησει στα 20.000 χλμ ή 1 χρόνο! :dizzy

Too little too late που λενε και στο χωριο μου!

TOMCAT4
T2

Δημοσίευσηαπό TOMCAT4 » 22 Μαρ 2015, 23:57

Εχει καποιος εμπειρια απο paddles σε v40 να μας δωσει λιγο τα φωτα του αν αξιζει; Γνωριζεται μηπως αν ειναι δυνατη η εγκατασταση paddles απο τις Ελληνικες αντιπροσωπειες;
Volvo V40 CC T4 Auto Polestar MY13 Driver Support Pack (ACC-CWA-BLIS-DAC-AHB-CTA)

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 23 Μαρ 2015, 11:22

To Volvo On Call υπαρχει στο εξωτερικο απο τα τελη των 90's με το πρωτο S80...Καθε τοσο προσθετουν λειτουργιες, αλλα στην Ελλαδα ακομα δεν ειναι διαθεσιμο σε πληρη μορφη. Λεπτομερειες εδω...

Το διαστημα αλλαγης λαδιων, μπορει να φαινεται πολυ μεγαλο, προσδιοριζεται απο τον κατασκευαστη με βαση καποια μεση χρηση. Οποιος θελει, και για να μη χαλαει ασκοπα τα χρηματα του σε αλλαγες λαδιων, μπορει με μερικες αναλυσεις να βρει ποτε ακριβως πρεπει να τα αλλαζει. Πληροφορικα, εχοντας κανει αναλυσεις, το λαδι κραταει ευκολα μεχρι 20000km, ασχετα αν αλλαζω πιο συντομα, αφου δεν κανω τοσα χιλιομετρα το χρονο.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 23 Μαρ 2015, 11:29

TOMCAT4 έγραψε:Εχει καποιος εμπειρια απο paddles σε v40 να μας δωσει λιγο τα φωτα του αν αξιζει; Γνωριζεται μηπως αν ειναι δυνατη η εγκατασταση paddles απο τις Ελληνικες αντιπροσωπειες;

Σαν accessory δεν υπαρχει..Αμφιβαλλω να μπορεις να τα βαλεις. Και να γινοταν το κοστος φανταζομαι θα ηταν απαγορευτικο.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

TOMCAT4
T2

Δημοσίευσηαπό TOMCAT4 » 23 Μαρ 2015, 11:36

VolvoZeus έγραψε:
TOMCAT4 έγραψε:Εχει καποιος εμπειρια απο paddles σε v40 να μας δωσει λιγο τα φωτα του αν αξιζει; Γνωριζεται μηπως αν ειναι δυνατη η εγκατασταση paddles απο τις Ελληνικες αντιπροσωπειες;

Σαν accessory δεν υπαρχει..Αμφιβαλλω να μπορεις να τα βαλεις. Και να γινοταν το κοστος φανταζομαι θα ηταν απαγορευτικο.

Δεν κατάφερα και εγώ να βρω Installation instructions ή parts. Φαντάζομαι και εγώ θα είναι δυσκολο με όλα τα ηλεκτρονικά του τιμονίου. Θα στείλω ένα mail στην VCH για επιβεβαίωση.

Thanx.
Volvo V40 CC T4 Auto Polestar MY13 Driver Support Pack (ACC-CWA-BLIS-DAC-AHB-CTA)

Άβαταρ μέλους
themis
T2

Δημοσίευσηαπό themis » 23 Μαρ 2015, 15:04

Επιστρφή χθες βράδυ από διήμερο ταξίδι στη Δημιτσάνα και τα περιξ χωριά. Σύνολο 540 χλμ με μέση κατανάλωση 5,3 βάσει trip statistics και μέση ταχύτητα 130-140.
Στην επιστροφή για Αθήνα το πάτησα για λίγο μέχρι τα 175 όπου ανέβασε πολύ άνετα και η στιγμιαία κατανάλωση ανέβηκε περί τα 9lt/100 km σε ίσιο δρόμο. Υπόλοιπη αυτονομία μου γράφει άλλα 390 χλμ.

Μου φαίνεται πολύ καλό, θα ήθελα τη γνώμη σας.

Επίσης η συνολική εμπειρία μετά από 1550 χμλ σε 2 εβδομάδες και μετά το προχθεσινό ταξίδι είναι οτι το αυτοκίνητο είναι ΟΝΕΙΡΙΚΟ! Είναι πραγματικά φτιαγμένο για δρόμο! Όρεξη να χεις και χρόνο και να φεύγεις μαζί του!
Δεν καταλαβαίνει από ανωμαλίες δρόμου, δεν "νιώθει" πλευρικούς ανέμους, είναι ξεκούραστο και προπάντων εμπνέει ασφάλεια! Αυτά στην εθνική αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο. :vow

Σε κάποιο σημείο μετά τη Δημιτσάνα που έπρεπε να περάσω από περίπου 600-700 μέτρα χωματόδρομου, σκαμμένου και σκισμένου από νερά που κατέβασε το βουνό, ανταποκρίθηκε εξαιρετικά, και μάλιστα απέσπασε κολακευτικά σχόλια από τα άλλα 2 αυτοκίνητα της παρέας (Daihatsu Terios και Suzuki Grand Vitara).

Με λίγα λόγια, ενώ όταν το αγόρασα ήμουν ενθουσιασμένος, τώρα μπορώ να πω οτι είμαι ερωτευμένος! :inlove
V40 CC, D2

Dimitris14
T2

Δημοσίευσηαπό Dimitris14 » 23 Μαρ 2015, 22:47

Themis ωραία περιγραφή!!!

Dimitris14
T2

Δημοσίευσηαπό Dimitris14 » 24 Μαρ 2015, 21:07

Κosta ειναι του εμποριου μαρκας meta. Διαβασε μερικες σελιδες πισω αναφερονται αναλυτικα!

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 25 Μαρ 2015, 12:03

Kostas244 έγραψε:Ευχαριστώ Dimitris14, ίσως να τους πω να μην τον εγκαταστήσουν και να αγοράσω έναν σοβαρό που να αξίζει τον κόπο και τα χρήματα...

Ξεω πως το κοστος του εργοστασιακου συναγερμου ~500€ ειναι μεγαλο, αλλα θα σου προτεινα να βαλεις εργοστασιακο και μονο!

Αν θες, αφιερωσε 1-2ωρες να διαβασεις απο την αρχη το φορουμ, οπου γινεται αναφορα και σε συναγερμους!

(ασχετο: θελω θερμαινομενα καθισματα τωρα! :swear )

Άβαταρ μέλους
kosutasu
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό kosutasu » 25 Μαρ 2015, 19:59

elgreco έγραψε:Ξερω πως το κοστος του εργοστασιακου συναγερμου ~500€ ειναι μεγαλο, αλλα θα σου προτεινα να βαλεις εργοστασιακο και μονο!

Αν θες, αφιερωσε 1-2ωρες να διαβασεις απο την αρχη το φορουμ, οπου γινεται αναφορα και σε συναγερμους!

Συμφωνώ απόλυτα. Βέβαια το καλύτερο είναι να μπαίνει ο εργοστασιακός συναγερμός από το εργοστάσιο, λόγω των επιπρόσθετων λειτουργιών που έχει (αισθητήρες εσωτερικού χώρου και deadlock), αλλά ακόμη και αν μπει εδώ, πάλι είναι η καλύτερη επιλογή.
┗┻(・(ェ)・^)┻┛ XC60 D4 Geartronic - Twilight Bronze, Sport Leather Hazel Brown/Offblack, Inscription Charcoal headlining, Inscription Leather Instrument Panel, Four-C Chassis...and more!
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
themis
T2

Δημοσίευσηαπό themis » 27 Μαρ 2015, 16:20

OctaNios έγραψε:
mco έγραψε:Ο έλεγχος στα 1500 χλμ ήταν.......

Τα ίδια και σε μένα, απλά ένα χαμένο πρωϊνό. . .

Εγώ ρώτησα τον πωλητή σχετικά με τον έλεγχο στα 1500 για λάδια και για τα μπουλόνια ασφαλείας και μου είπε κατά λέξη οτι από το τμήμα service δεν τους έχουν πει κάτι τέτοιο...
Τώρα τι να πω? :?:
V40 CC, D2

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 29 Μαρ 2015, 23:27

Kostas244 έγραψε:Πριν καταλήξω στην παραγγελία του V40 livstyl, είχα ρωτήσει τον πωλητή να μου πει πόσο πάει για να βάλω ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες και μου είπε ότι δε μπαίνουν σε αυτή την έκδοση. Να σημειώσω εδώ ότι έχω βάλει BLIS (απ' ότι είδα στο manual, είναι προϋπόθεση να έχεις είτε BLIS είτε ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα για να μπουν οι αυτόματοι καθρέφτες). Ισχύει????

Θα μπορούσα να τους βάλω μετά σαν extra?? Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία, κόστος κλπ?

Ευχαρισώ.

το ίδιο μου είχε πει και εμένα και δεν έβαλα αναδιπλούμενους - και είναι κάτι που μου λείπει από το παλιό αυτοκίνητό μου.

anv40
T2

Δημοσίευσηαπό anv40 » 30 Μαρ 2015, 18:28

Μετα απο επισκεψη μου σε εξουσιοδοτημενο συνεγειο volvo για μερικες διευκρινηστηκες ερωτησεις με εκπληξη ακουσα να μου λεει ο μηχανικος οτι ο κηνητηρα του v40 ειναι γαλλικος PSA εξολοκληρου και οτι δεν παρεμβαινει για βελτιωτικες ρυθμισεις η volvo......και αυτο μου το ειπε σε ερωτησει μου για τα συνηθεις προβληματα που παρουσιαζουν μεχρι στιγμης τα V40 και ηταν σαν να ηθελε να αποφυγει την ακριβης απαντηση του με υπονοουμενο δηλαδη οτι προβληματα βγαζουν τα γαλλικα.......
Αν σκεφτω τα προβληματα που βγαζουν τα γαλλικα μοντελα τοτε μαλλον θα πρεπει να αναθεωρησω αποψη για την volvo....και εκπλησσωμαι πραγματικα που μεχρι τωρα στο foroum δεν εχει αναφερθει κανενα μηχανικο προβλημα για τα V40 οταν στο συνεργειο υπηρχαν 3 πανω στις ραμπες και οχι για service.....
Πραγματικα μετα απο αυτο εχω ξενερωσει παρα πολυ δηλαδη μια τεραστια απογοητευση με αυτα που ακουσα να μου λενε και να φανταστειται ειδη περιμενω το δικο μου V40 D2 Livstyl και εχω αρχισει τις δευτερες σκεψεις.........

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 30 Μαρ 2015, 18:53

Πες μας σε ποιο συνεργειο σου ειπαν αυτη την αρλουμπα, να ξερουμε να το αποφυγουμε οι υπολοιποι! :whatever
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 30 Μαρ 2015, 19:18

anv40 έγραψε:Μετα απο επισκεψη μου σε εξουσιοδοτημενο συνεγειο volvo για μερικες διευκρινηστηκες ερωτησεις με εκπληξη ακουσα να μου λεει ο μηχανικος οτι ο κηνητηρα του v40 ειναι γαλλικος PSA εξολοκληρου και οτι δεν παρεμβαινει για βελτιωτικες ρυθμισεις η volvo......και αυτο μου το ειπε σε ερωτησει μου για τα συνηθεις προβληματα που παρουσιαζουν μεχρι στιγμης τα V40 και ηταν σαν να ηθελε να αποφυγει την ακριβης απαντηση του με υπονοουμενο δηλαδη οτι προβληματα βγαζουν τα γαλλικα.......
Αν σκεφτω τα προβληματα που βγαζουν τα γαλλικα μοντελα τοτε μαλλον θα πρεπει να αναθεωρησω αποψη για την volvo....και εκπλησσωμαι πραγματικα που μεχρι τωρα στο foroum δεν εχει αναφερθει κανενα μηχανικο προβλημα για τα V40 οταν στο συνεργειο υπηρχαν 3 πανω στις ραμπες και οχι για service.....
Πραγματικα μετα απο αυτο εχω ξενερωσει παρα πολυ δηλαδη μια τεραστια απογοητευση με αυτα που ακουσα να μου λενε και να φανταστειται ειδη περιμενω το δικο μου V40 D2 Livstyl και εχω αρχισει τις δευτερες σκεψεις.........

Πες μας και εμάς να μάθουμε τι πρόβλημα είχαν αυτά τα 3.
Ο κινητήρας είναι Ford και όχι PSA μάλλον ήταν γιατί δεν υπάρχει πια βενζίνη.

anv40
T2

Δημοσίευσηαπό anv40 » 30 Μαρ 2015, 19:51

το συνεργειο ειναι πολυ γνωστης εισαγωγικης volvo ονομα ομως δεν θα πω για ευνοητους λογους.......
και δεν νομιζω ο μηχανικος εκει να ειχε λογο να μου μιλησει ετσι για αυτοκινητα για τα οποια δουλευει ισα ισα που θα μπορουσε να μου πει οτι απλα ειναι γαματα, τελεια....τουλαχιστον εσεις που ειστε πιο γνωστες του θεματος θα μπορουσατε πιστευω να μας ενημερωσετε για να δουμε εμεις οι πιο <<αφελεις>> να καταλαβουμε που υπαρχει παραπληροφοριση....και αυτο που με αγχωνει ειναι οτι ηδη εχω δωσει το 50% του αυτοκινητου.....
Το τι προβληματα ειχαν εκεινα δεν μου ειπα και τους καταλαβαινω....ειναι οπως υπαρχει το ιατρικο απορρητο ετσι θα υπαρχει και το μηχανικο απορρητο αλλα εδω στο foroum θα μπορουσαμε να τα συζητησουμε αυτα τα θεματακια για τα οποια αντιμετοπιζουν τα εξουσιοδοτημενα συνεργεια

Άβαταρ μέλους
themis
T2

Δημοσίευσηαπό themis » 30 Μαρ 2015, 20:36

Αγαπητοί συμφορουμήτες κατά την προσωπική μου γνώση αυτό που είπε το συνεργείο ισχύει. Ναι οι κινητήρες 1.6 diesel της volvo είναι γαλλικοί. Εδώ όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι ΠΟΛΎ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ :
Αυτή τη στιγμή ολοι οι κινητήρες diesel 1.6 προέρχονται είτε από τη Citroen η από τη fiat. Και αυτό ισχύει για όλες η σχεδόν όλες τις μάρκες! Εδώ μέχρι και η BMW τον 1.6 diesel τον δανείζεται από τη Citroen!
Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναπτύσσουν τους δικούς τους κινητήρες Diesel από τα 2 λιτρα και πάνω και για λόγους οικονομίας κλίμακας παίρνουν το καλούπι έτοιμο από αυτές τις 2 εταιρίες που έχουν μακρά παράδοση στους κινητήρες diesel μικρού κυβισμού.
Αυτό όμως ΔΕΝ σημαίνει ότι οι κινητήρες είναι όλοι ίδιοι γιατί από κει και πέρα ο κάθε κατασκευαστής επιλέγει τι θα βάλει στα σωθικά του κινητήρα καθώς και πως θα τον ρυθμίσει να δουλεύει.
Άρα δεν υπάρχει λόγος να μας προβληματίζει το γεγονός ότι ο κινητήρας μας έχει το καλούπι του Psa group γιατι δεν σημαίνει ότι είναι και Citroen... Που μεταξύ μας δε θα με χάλαγε να έχω κινητήρα diesel Citroen γιατί είναι πολύ αξιόπιστοι (μη με φάτε για τον κινητήρα μιλάω μόνο).
Αυτά και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.
Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω καλό θα ήταν να το μοιραστεί μαζί μας για να λυθούν οι απορίες μας κι αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.
V40 CC, D2

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 30 Μαρ 2015, 20:45

Από μηχανικά προβλήματα δεν έχω ακούσει κάτι εκτός από την αντλία του συμπλέκτη που είναι πολύ γνωστό πρόβλημα και στα 60αρια.
Το 40αρι πάσχει από ποιότητα συναρμολογησεις γιαυτό και τα γνωστά τριξιματα...

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 30 Μαρ 2015, 20:48

mco έγραψε:Ο κινητήρας είναι Ford και όχι PSA μάλλον ήταν γιατί δεν υπάρχει πια βενζίνη.

O βενζινης ειναι Ford.
O diesel ειναι PSA, αλλα μην τρελαινεστε μια χαρα ειναι ο κινητηρας, παγκοσμιοποιηση δεν θελατε? :lol:
Τον ιδιο κινητηρα τον φορα και η BMW και η ΜΙΝΙ....
Αυτοι μαλιστα φορουν και τον βενζινης 1.6 τουρμπο της PSA εκει να δεις προβληματα και "ανατιναξεις" :mrgreen:
Ιδικα αν σκεφτης ποσο κανει μια 316 σε σχεσει με ενα C4 ή ενα ΜΙΝΙ με ενα C3 μετα ιδια μηχανiκα μεροι :dizzy
Μην το σκευτεστε, εδω οι αλλοι πανε και "σκανε" 30.000 - 40.000€" και περνουν μια Α ή CLA ή GLA Class 180CDI και καμαρωνουν σαν "γυφτικα σκερπανια" (που λεμε και στο χωριο μου)...
Θα μου πειτε γιατι?
Γιατι εχουν τα ιδια μηχανηκα μερη (1.5 ντιζελ + σαζμαν διαφορικο) με ενα Dacia...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:whistling :whistling :whistling
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 30 Μαρ 2015, 20:55

themis έγραψε:Αυτή τη στιγμή ολοι οι κινητήρες diesel 1.6 προέρχονται είτε από τη Citroen η από τη fiat.

Οτι 1.3 ντιζελ κυκλοφορει στην αγορα εδω και καποια χρονια (oτι μαρκα σας ερθει στο μυαλο) ειναι Fiat :inlove :respect :vow :applause
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

panos89
T3
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό panos89 » 30 Μαρ 2015, 21:26

anv40 έγραψε:Μετα απο επισκεψη μου σε εξουσιοδοτημενο συνεγειο volvo για μερικες διευκρινηστηκες ερωτησεις με εκπληξη ακουσα να μου λεει ο μηχανικος οτι ο κηνητηρα του v40 ειναι γαλλικος PSA εξολοκληρου και οτι δεν παρεμβαινει για βελτιωτικες ρυθμισεις η volvo......και αυτο μου το ειπε σε ερωτησει μου για τα συνηθεις προβληματα που παρουσιαζουν μεχρι στιγμης τα V40 και ηταν σαν να ηθελε να αποφυγει την ακριβης απαντηση του με υπονοουμενο δηλαδη οτι προβληματα βγαζουν τα γαλλικα.......

Ο κινητήρας 1,6 D2 αποτελεί προϊόν συνεργασίας Ford και PSA. Όντως δεν είναι της Volvo, αλλά ούτε και εξ ολοκλήρου γαλλικός. Προσωπικά δεν έχω διαβάσει ή ακούσει κάτι για προβλήματα του συγκεκριμένου κινητήρα, παρόλα ταύτα δες το topic για τα φίλτρα DPF.
V40 M.Y. 2014 T3 kinetic caspian blue

giorgosz
T2

Δημοσίευσηαπό giorgosz » 30 Μαρ 2015, 22:06

VolvoZeus έγραψε:Φιλτρο εχουν ολα...2 κωδικοι ειναι:
- Multi filter 31369455 Για ECC με ΑQS
- Particulate filter 31369456 Για ECC με Pollen Filter και για ETC

Η διαφορα ειναι προφανως στο τι μπορουν να φιλτραρουν
Pollen - Preventing dust, pollen and exhaust particles from entering the cabin via the ventilation system, the pollen filter is a real benefit to driver and passengers prone to hay fever or other allergies.
Multi/Carbon Filter - A carbon filter with active carbon can filter out nitrogen contamination & sulphur, & trap a significant proportion of the airborne pollen.

Δειτε στο MY CAR -> Settings -> Climate settings -> Interior air quality system -> On/Off ...αν υπαρχει το συστημα κι αν ειναι ενεργοποιημενο

Kαλησπέρα,
Αφελής απορία για τα φίλτρα.
Εγώ που έχω το απλό a/c (ETC), μπορώ να βάλω στο επόμενο service το pollen?
Θα ταιριάζει/συνεργάζεται με το σύστημα?
V40 CC d2 bright silver MY15

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 30 Μαρ 2015, 22:28

Εννοείται ότι μπορείς να το βάλεις η διάσταση είναι μία.

http://m.ebay.co.uk/itm/321706329936?nav=SEARCH

Και το απλό
http://m.ebay.co.uk/itm/261641212584?nav=SEARCH
Όπως βλέπεις το απλό Etc φοράει το ίδιο φίλτρο με το ecc.

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 31 Μαρ 2015, 00:43

Ο τύπος επειδή δουλεύει εκεί δεν σημαίνει ουτε οτι ειναι γνωστής της εταιρείας ουτε οτι του αρέσει! Η βλακεία του δεν ειναι η καταγωγή του μοτέρ που ειναι Ford/PSA αλλα το οτι η Volvo δεν παρεμβαίνει σε αυτόν....
Τέλος τα γαλλικά diesel μοτέρ ειναι απο τα καλύτερα στην αγορά.. Δες τα dci της Renault...και τα Mercedes αυτά φοράνε, δεν είδα να αγχώνεται κανείς!
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 31 Μαρ 2015, 09:11

@anv40 ..... "συνηθεις προβληματα που παρουσιαζουν μεχρι στιγμης τα V40" ..... ποια είναι αυτά τα προβλήματα;
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

anv40
T2

Δημοσίευσηαπό anv40 » 31 Μαρ 2015, 09:46

@Johnkyr ....οπως ηδη εχω γραψει για το ποια προβληματα ειναι αυτα δεν μου τα ανεφερε καν απλα μου μιλησε αλιγωρικα μιλαντας μου για γαλλικα μηχανικα προβληματα....αυτος ηταν ο διαλογος που ειχα με τον μηχανικο της εκει αντιπροσωπειας.
Την αληθεια απ'ολα αυτα την ξερουν πιστευω πολυ καλα οι ιδιοκτητες των αυτοκινητων αυτων και συντομως θα το γνωριζω και εγω....αυτο ομως που δεν μπορω να καταλαβω ειναι οτι 3 χρονων αυτοκινητο και δεν αναφερεται σε κανενα post ουτε ενα προβλημα και δεν κριβω οτι αυτο με κανει ευτυχη αλλα εκ των υστερων διαπιστωνω απο σχεδον επισημα χειλη το αντιθετο....Ερωτηση:
Γιατι στο ξενο foroum αναφερονται σε προβληματακια απο το μικρο μεχρι και σε καποιο σοβορα και εμεις εδω μιλαμε μονο για τους αεροδυναμικους θορηβους που σιγα το προβλημα?
Θα μου πειτε αυτο ειναι θεμα του καθενος να θελει να δημοσιευσει το προβλημα που αντιμετωπιζει με το αυτοκινητο του και το καταννοω απολυτως...
Συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο.

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 31 Μαρ 2015, 10:31

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους ύπαρξης αυτού του forum-όπως και όλων των forum άλλωστε- είναι η βοήθεια που παρέχουν τα μέλη μεταξύ τους στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων έχουν. Δεν μπορώ να διανοηθώ λοιπόν ότι στο forum του volvo club τα μέλη δεν αναφέρουν τα προβλήματά τους! Γι αυτό είναι τα forum (αλλά όχι μόνο γι αυτό) και αν διαβάσετε πιο πίσω στο thread θα δείτε ότι αναφέρονται κάποια προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί σε κάποιους κατόχους.
@anv40... Το ότι πήγες σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και είδες 3 αυτοκίνητα για επισκευή, είναι σα να λές ότι πήγες σε νοσοκομείο και είχε αρρώστους μέσα! Μην αγχώνεσε τσάμπα, θα παραλάβεις και θα διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι την ποιότητα του αυτοκινήτου. Κι αν παρ'ελπίδα αντιμετωπίσεις πρόβλημα, εδώ είμαστε εμείς ;-)
V40 D2 Livstyl

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 31 Μαρ 2015, 10:52

anv40 έγραψε:@Johnkyr ....οπως ηδη εχω γραψει για το ποια προβληματα ειναι αυτα δεν μου τα ανεφερε καν απλα μου μιλησε αλιγωρικα μιλαντας μου για γαλλικα μηχανικα προβληματα....αυτος ηταν ο διαλογος που ειχα με τον μηχανικο της εκει αντιπροσωπειας.
Την αληθεια απ'ολα αυτα την ξερουν πιστευω πολυ καλα οι ιδιοκτητες των αυτοκινητων αυτων και συντομως θα το γνωριζω και εγω....αυτο ομως που δεν μπορω να καταλαβω ειναι οτι 3 χρονων αυτοκινητο και δεν αναφερεται σε κανενα post ουτε ενα προβλημα και δεν κριβω οτι αυτο με κανει ευτυχη αλλα εκ των υστερων διαπιστωνω απο σχεδον επισημα χειλη το αντιθετο....Ερωτηση:
Γιατι στο ξενο foroum αναφερονται σε προβληματακια απο το μικρο μεχρι και σε καποιο σοβορα και εμεις εδω μιλαμε μονο για τους αεροδυναμικους θορηβους που σιγα το προβλημα?
Θα μου πειτε αυτο ειναι θεμα του καθενος να θελει να δημοσιευσει το προβλημα που αντιμετωπιζει με το αυτοκινητο του και το καταννοω απολυτως...
Συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο.

Τα διεθνή φόρα ακολουθούνται από χιλιάδες κατόχους. Στατιστικά θα δεις περισσότερα προβλήματα εκεί. Δεν σημαίνει ότι το Χ είναι ζημιάρικο ή ότι εδώ στην Ελλάδα ευλογούμε τα γένια μας (ΟΚ το κάνουμε βέβαια :P). Στο v40forum θα δεις ότι δεν υπάρχουν προβλήματα που επαναλαμβάνονται, αλλά τυχαία προβλήματα που συμβαίνουν σε όλες τις μάρκες, σε όλα τα μοντέλα. Π.χ. σε ένα θρεντ αναφέρουν χαλασμένο ψυγείο καλοριφέρ σε ολοκαίνουριο αυτοκίνητο και εκτεταμένο γδύσιμο για την επισκευή του. Σε άλλο μιλούν για αδυναμία του sensus να συνδεθεί με το Iphone και σε ένα τρίτο για κάποια χαζοπροβλήματα με τα led της καμπίνας.

- Έχω βαρεθεί τους μηχανικούς που γνωρίζουν τα πάντα. Γαλλικά = κωλοάμαξα, γερμανικά = πολύ καλά, ιαπωνέζικα=δεν σπάνε δε χαλάνε. Αυτά πλέον έχουν πάψει να ισχύουν και δυστυχώς εμείς είμαστε ακόμα σκεφτόμαστε με τη λογική του παππού μας. TSI κινητήρες που βαράνε βαλβίδες στα 70 χιλ.χλμ, πίνουν λάδι σχεδόν σα δίχρονα. VW που ξεφλουδίζει το εσωτερικό, που τρίζουν.

- Ο κινητήρας της PSA όχι μόνο είναι αλεξίσφαιρος, αλλά είναι πολύ οικονομικός και πολύ λίγο ρυπογόνος. Θεωρείται από τους καλύτερους αυτή τη στιγμή. Δεν είναι τυχαίο πως φοριέται τόσο από γαλλικές εταιρείες όσο και από άλλες γερμανικές, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω. Είμαι λάτρης της γαλλικής...κουζίνας έχοντας 4 αυτοκίνητα που έχουν διανύσει πάνω από 300 χιλ χλμ έκαστος. Το ένα έφυγε πριν μερικούς μήνες και είχε μόνο κάποιες διαρροές από την υδροπνευματική ανάρτηση. Και με αυτό έκανα πολλά ταξίδια στην Ευρώπη... Και σε καμία περίπτωση δεν θα τα έλεγα ζημιάρικα.

- Το V40 είναι ένα καλό αυτοκίνητο. Είναι το καλύτερο σε αυτά τα χρήματα; Δεν ξέρω να σου πω, το έχω μόνο 2,500χιλ χλμ. Προς το παρόν πρέπει να βρω λύση στους ενοχλητικούς τριγμούς σε ηλιοροφή. Επίσης δεν είμαι ευχαριστημένος από το ECC. Παρότι το έχω στους 22-23 βγάζει κρύο αέρα. Ζεστό βγάζει αν το πάω στους 25, αλλά εκεί είναι πολύ πολύ ζεστός και ενοχλεί. Μόλις επισκεφθώ τη ΒΕΛΜΑΡ θα επανέλθω. Άλλο πρόβλημα δεν έχω - αλλά είναι λίγα τα χλμ. Πάντως έχεις δίκιο, διαβάζοντας το φόρουμ είδα ότι πρέπει να είμαι πολύ γκαντέμης. Τριγμοί και θέματα με το κλίμα δεν είχε κανένας άλλος (ή δεν το βρήκα εγώ).

OctaNios
T2

Δημοσίευσηαπό OctaNios » 31 Μαρ 2015, 11:37

Με τον κλιματισμό είπαμε, έχουμε και άλλοι προβλήματα . . .
Downsizing . . . (V40 T3 polestar)

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 31 Μαρ 2015, 11:57

δίκιο!

anv40
T2

Δημοσίευσηαπό anv40 » 31 Μαρ 2015, 12:17

χαιρομαι που υπαρχουν και ορθολογιστες!!!
Αυτο ακριβως λεω και εγω ρε παιδια...αν δεν συζηταμε αυτα που αντιμετοπιζουμε μεταξυ μας τοτε θα πηγαινουμε σε ενα συνεργειο και θα κανουν οτι τους βαρεσει ψαχουλευωντας και ικανοποιωντας τις δικες τους αποριες και ειδικα σε απειρους μηχανικους, ενω αν υπαρχει μια συζητηση ολο και καποιος θα εχει μια εμπειρια παραπανω απο εμας που δεν εχουμε ιδεα....
Τριγμοι και αεροδυναμικοι θορυβοι πιστευω οτι λυνονται αν διαπιστωσεις το σημειο τους και δεν πιστευω οτι μπορουν να ονομαστου προβληματα αυτα...
Οσο για τον κλιματισμο πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω για την μη ανταποκριση του στον χρηστη το πρωτο που σκεφτηκα ειναι μηπως δεν εχει φρεον ή υπαρχει θεμα με τον συμπιεστη....

Άβαταρ μέλους
kosutasu
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό kosutasu » 31 Μαρ 2015, 12:32

Kristianstad έγραψε:- Έχω βαρεθεί τους μηχανικούς που γνωρίζουν τα πάντα. Γαλλικά = κωλοάμαξα, γερμανικά = πολύ καλά, ιαπωνέζικα=δεν σπάνε δε χαλάνε. Αυτά πλέον έχουν πάψει να ισχύουν και δυστυχώς εμείς είμαστε ακόμα σκεφτόμαστε με τη λογική του παππού μας. TSI κινητήρες που βαράνε βαλβίδες στα 70 χιλ.χλμ, πίνουν λάδι σχεδόν σα δίχρονα. VW που ξεφλουδίζει το εσωτερικό, που τρίζουν.

Μετά από 2 VW που έχουν περάσει από την οικογένεια και ένα Audi που είχα, συμφωνώ απόλυτα. Όσο για τους τριγμούς, ακόμη δεν το έχω ξεπεράσει και κάθε φορά που οδηγό τον τάρανδο, κλείνω το ηχοσύστημα για να ελέγξω ότι δεν ακούγεται τίποτα. Μου έχει μείνει κουσούρι :doh

Γενικά πιστεύω ότι η Volvo έχει την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής από όλες τις premium εταιρίες και δεν είναι τυχαίο που το 2014 σε έρευνα της ADAC σε ικανοποίηση πελατών, όπου λαμβάνουν υπόψη βλάβες κτλ., βγήκε τρίτη! Απλώς τα σημερινά αυτοκίνητα, λόγω όλως των συνεργασιών και των πολλών εξωτερικών προμηθευτών που έχουν, δεν είναι όπως παλιά. Φυσικά ρόλο παίζει όμως και η πολυπλοκότητα που υπάρχει με όλα τα σύγχρονα συστήματα κτλ.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
kosutasu
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό kosutasu » 31 Μαρ 2015, 12:36

VolvoZeus έγραψε:Τέλος τα γαλλικά diesel μοτέρ ειναι απο τα καλύτερα στην αγορά.. Δες τα dci της Renault...και τα Mercedes αυτά φοράνε, δεν είδα να αγχώνεται κανείς!

Ε μην είσαι και σίγουρος για αυτό... ;-)

Τα προβλήματα συνήθως προκύπτουν από τις αλλαγές που γίνονται από τον κάθε κατασκευαστή (π.χ. εγκέφαλος), και όχι από το μοτέρ αυτό καθεαυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κιβώτια ταχυτήτων. Μπορεί μία εταιρία να παίρνει από την ZF και να μην υπάρχουν προβλήματα, και άλλη να έχει με τις υλεκτρουδραυλικές μονάδες...
Εικόνα

Επιστροφή σε “Μοντέλα Volvo”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 19 επισκέπτες