V40

V40, XC40, S60, V60, XC60, S90, V90, XC90
Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Re: V40

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 06 Μαρ 2015, 22:56

πάρε όχημα που καίει φυσικό αέριο .... :-D
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 07 Μαρ 2015, 00:11

anv40 έγραψε:Σωστα ολα αυτα που λετε αλλα ρε παιδια το Τ3 για την Αθηνα πιστευω ειναι απαγορευτικο συναρτηση της καταναλωσης....9l/100km πιστευω ειναι μεγαλη για μετακινηση 90% στην αθηνα......ουφ τι σπαζοκεφαλια ειναι αυτη..

Εσύ ξέρεις αν θα σε καλύψει η δύναμη του D2. Είναι σίγουρα πιο οικονομικό από την βενζίνη αν κίνησε τον περισσότερο χρόνο μέσα στην Αθήνα.
Αν και το 40αρι δεν κάνει Κατά την γνώμη μου για Αθήνα, δεν είναι ευέλικτο ούτε το τιμόνι κόβει πολύ και χωρίς parking radar δεν παρκάρεις εύκολα.
Από την άλλη ένα Τ θα κάνει πιο άνετα μια προσπέραση στην Εθνική... ανάλογα και πως έχεις μάθει.

Ένα Τ2 φτάνει άνετα τα 200 hp όπως σωστά είπε ο mr VolvoZeus.

anv40
T2

Δημοσίευσηαπό anv40 » 07 Μαρ 2015, 10:55

οι κατοχοι D2 εχουν αντιμετοπισει το θεμα του DPF με τα θεματα του ή συζηταμε ενα θεμα το οποιο θα μπορουσε να προκυψει???.Ειναι διαφορετικο να συζηταμε προβληματα που εχουν ηδη εμφανιστει και διαφορετικο να μιλαμε για default του κινητα...

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 07 Μαρ 2015, 11:03

http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic. ... 19&start=0

Αν θες πάρε ένα εξουσιοδοτημένο και ρώτα, αν και πότε προβλέπεται αλλαγή του φίλτρου παρακ.σωματ, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα συντήρησης του αυτοκινήτου. Μάλλον στις 120.000χλμ και πόσο κοστίζει; Η ίδια διαδικασία πρέπει να ακολουθείται και σε όλα τα 1.6diesel PSA.

http://www.volvocars.com/uk/top/support ... ilter.aspx

The Diesel Particulate Filter

What is it?

European Emissions legislation is becoming progressively more stringent with regard to the level of emissions which vehicles are permitted to give off. Diesel fuel when burnt gives off a range of exhaust gases including sooty particles, or particulates, often visible on older diesel vehicles as black exhaust smoke.

Many diesel engines now require the addition of a diesel particulate filter to the exhaust system to comply with the emissions legislation.

A diesel particulate filter, or DPF, has a function similar to that of the catalytic convertor fitted to most petrol-engined cars. It is a device designed to remove diesel particulate matter or soot from the exhaust gas of a diesel engine. Wall-flow diesel particulate filters usually remove 85% or more of the soot, and can at times (heavily loaded condition) attain soot removal efficiencies of close to 100%. A diesel-powered vehicle equipped with a properly-functioning filter will emit no visible smoke from its exhaust pipe.

How does it work?

The DPF looks similar to a traditional exhaust silencer, but is mounted close to the engine. Inside is a complex honeycomb ceramic structure designed to filter the exhaust gases while minimising flow reduction (which would otherwise limit performance). By forcing the exhaust gases through the walls between the channels of the DPF, the particulate matter is deposited on the walls, so reducing the amount of air pollution.

Does it require maintenance?

Any filter has a finite capacity, so diesel particulate filters must be cleaned out if they are not to block. This is most important, as an overfilled filter can damage the engine through excessive exhaust back pressure and can itself be damaged or destroyed.

When the DPF is becoming full, with around 80% load, it automatically cleans itself by initiating a process called regeneration. This process increases the temperature in the DPF and burns off the soot particles. To initiate regeneration, the DPF needs to reach and maintain a high exhaust temperature. This is normally achieved during motorway or higher speed driving. This "passive" regeneration occurs continually, and will go unnoticed by the driver.

In certain circumstances (e.g. frequent short journeys or slow driving in congested areas), automatic regeneration may not be triggered. In this case, an amber warning light illuminates, with a message "soot filter full – see manual". The manual explains how regeneration can be initiated. When regeneration is complete, the message is cleared automatically.

It is important to take immediate action to regenerate the DPF. If regeneration is not achieved, soot will continue to build up, and the amber warning light will illuminate again, with a different message: "engine service required". The vehicle should then be taken to a dealer immediately for forced regeneration to be carried out. Failure to do so will cause difficulty in starting the engine, and may require complete replacement of the DPF.

Because smaller engines run at lower temperatures, a fuel additive may be required to promote regeneration. This additive, Eolys, is currently used on Volvo's 1.6 and some 2.0 diesel engines where a DPF is fitted. The additive is a cerium/iron based solution that is added to a special tank under the fuel tank, which holds approximately 1.8 litres. Additive consumption is low and the tank is topped up as part of the car's regular service schedule.

The fuel additive, whilst promoting regeneration to burn off soot particles, leaves a small ash residue which cannot be burnt off. It is therefore necessary to replace DPFs requiring the fuel additive at the 75,000 mile service interval.

Where the additive is not required, there is no need to change the DPF for the lifetime of the car, provided that regeneration is carried out as required.

Do I need one?

The fitment of a particulate filter to diesel-engined cars is becoming increasingly commonplace in order to meet emissions legislation and to achieve cleaner exhaust gases. Nevertheless, driving constraints in such locations as inner-city and islands (e.g. Channel Islands, Isle of Man) are unlikely to facilitate passive regeneration. Please consider your driving style and normal driving conditions to determine whether a diesel- or petrol-engined car is best suited to meet your needs. Your Volvo dealer will be pleased to assist you.

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 07 Μαρ 2015, 12:17

Dimitris14 έγραψε:ΕΠίσης η Volvo δίνει για το powershift Κατανάλωση καυσίμου (εντός πόλης) 4.5λ/100χλμ. (ενδεικτικά ώς ανώτερη). Έχω πιάσει 4,5 σε κατηφόρα με νεκρά στο κιβώτιο και ούριο άνεμο. οκ καταλαβαίνω ότι ποτέ οι τιμές του κατασκευαστή απλά δεν υπάρχουν, αλλά ακόμα και το 6,5 μικτό πόλης που έχω είναι 44% περισσότερο!!

Πάμε πάλι ... δεν θα κουραστώ να το γράφω .... ΔΕΝ βάζουμε νεκρά στο κιβώτιο ποτέ! Το αμάξι με νεκρά έχει κατανάλωση (έστω και μικρή) ενώ με ταχύτητα μέσα έχει μηδενική κατανάλωση, ναδα, καπουτ, νιεντε, ζίροου :lol: !

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 07 Μαρ 2015, 12:21

anv40 έγραψε:Σωστα ολα αυτα που λετε αλλα ρε παιδια το Τ3 για την Αθηνα πιστευω ειναι απαγορευτικο συναρτηση της καταναλωσης....9l/100km πιστευω ειναι μεγαλη για μετακινηση 90% στην αθηνα......ουφ τι σπαζοκεφαλια ειναι αυτη..

Στο έγραψα και στο facebook ... T4 με 200 άλογα, κατανάλωση 8 λίτρα μέσα στην Αθήνα. Και για να μη συνεχίζεις να σπαζοκεφαλιάζεσαι, γράψε σε ένα πίνακα χίλιες φορές το παρακάτω:

"Με το ντιζελ θα χαίρεται η τσέπη μου αλλά θα σέρνομαι - Με τη βενζίνη θα μου κοστίζει λίγο παραπάνω αλλά θα ευχαριστιέμαι οδήγηση όταν θέλω"

:lol:

Μετά από τις 1000 φορές εάν δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τι προτιμάς μάλλον δεν πρέπει να πάρεις αμάξι :lol:

Άβαταρ μέλους
Αλέκος
T2

Δημοσίευσηαπό Αλέκος » 07 Μαρ 2015, 13:06

@VolvoZeus, τι τρελό φωτορεπορτάζ φόρτωσης έκανες! :vow :vow
Ήμουν απών γι' αυτό άργησα να "σηκώσω το γάντι", αλλά έχει φύγει εδώ και 2 βδομάδες η παραγγελία για V40 οπότε, μόλις το παραλάβω (κατά τις 20 Απριλίου :offtopic πόσο αργά περνάνε οι μέρες! :offtopic) θα το φορτώσω και θ' απαντήσω δεόντως! Οκ, όλοι ξέρουμε ότι το V60 είναι "πιο αμάξι", τα "αλλά" όμως τα είπαμε από κοντά...

@anv40 Καλωσόρισες! (Και εγώ καινούριος είμαι) Μην ακούς VolvoZeus, Mco, johnkyr! Αυτοί όποιο αμάξι δεν έχει τουλάχιστον 3 κοπάδια καθαρόαιμα αραβικά άλογα το θεωρούν κουβά με ρόδες! :-P

anv40
T2

Δημοσίευσηαπό anv40 » 07 Μαρ 2015, 14:21

Συγχωρεστε με αν ειμαι καπως ψιρας αλλα πιστεψτε με καθε πληροφορια μου ειμαι χρησιμη!!Πιστευω οτι η επενδυση που κανουμε γιατι ειναι επενδυση το αυτοκινητο δεν ειναι καθολου ευκαταφρωνητη και επιβαλλεται να παρουμε την πιο σωστη αποφαση παραγγελιας....
Ευχαριστω Αλεκο!!!Με το καλο η παραλαβη!!!Αληθεια εσυ πιο εκλεισες?

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 07 Μαρ 2015, 15:46

UnHaCkAbLe έγραψε:
Dimitris14 έγραψε:ΕΠίσης η Volvo δίνει για το powershift Κατανάλωση καυσίμου (εντός πόλης) 4.5λ/100χλμ. (ενδεικτικά ώς ανώτερη). Έχω πιάσει 4,5 σε κατηφόρα με νεκρά στο κιβώτιο και ούριο άνεμο. οκ καταλαβαίνω ότι ποτέ οι τιμές του κατασκευαστή απλά δεν υπάρχουν, αλλά ακόμα και το 6,5 μικτό πόλης που έχω είναι 44% περισσότερο!!

Πάμε πάλι ... δεν θα κουραστώ να το γράφω .... ΔΕΝ βάζουμε νεκρά στο κιβώτιο ποτέ! Το αμάξι με νεκρά έχει κατανάλωση (έστω και μικρή) ενώ με ταχύτητα μέσα έχει μηδενική κατανάλωση, ναδα, καπουτ, νιεντε, ζίροου :lol: !

Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο που λες! Εχει να κανει με τον μετρητη καταναλωσης αυτο κ πιο συγκεκριμενα με bug (σε volvo, audi etc), που οταν εχεις μεσα ταχυτητα στην κατηφορα χωρις γκαζι δειχνει μηδεν.

Μηδενικη καταναλωση με τον κινητηρα να δουλευει εστω κ σε κατηφορα με ταχυτητα, δεν πιστευω πως υπαρχει! Η καυση/καταναλωση σταματαει με το σταματημα παροχης καυσιμου=σβησιμο εντελως κινητηρα.
Volvo V40 CC D2 Ocean Race MY2015
Volvo S40 T4 MY2000 (until 2014)

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 07 Μαρ 2015, 16:48

Το χαρακτηριστικό λέγεται fuel cut-off και θα το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ. Εάν σε κατηφόρα ή και σε ίσιωμα με το αυτοκίνητο να έχει φόρα, βάλεις νεκρά, οι τροχοί αποκόπτωνται από τον κινητήρα οπότε για να συνεχίσει να λειτουργεί ο κινητήρας, ο εγκέφαλος συνεχίζει να στέλνει καύσιμο στους θαλάμους για να διατηρείται η καύση και να κινούνται τα πιστόνια. Αντίθετα εάν στις ίδιες συνθήκες έχεις μέσα ταχύτητα τέτοια που οι στροφές να μην πέφτουν πάρα πολύ, ο εγκέφαλος κόβει τελείως την παροχή καυσίμου αφού πολύ απλά, τροχοί και στρόφαλος (άρα και πιστόνια) συνδέονται και ο κινητήρας συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς να απαιτείται καύσιμο. Δεν είναι bug, το ίδιο πράγμα θα δεις σε οποιοδήποτε αμάξι διαθέτει κινητήρα με fuel cut-off

Με λίγα λόγια όποιος βάζει νεκρά καιει τελείως ΑΣΚΟΠΑ βενζίνη (πραγματικά είναι σαν να καίει τα λεφτά του) ενώ αν έχει ταχύτητα δεν καίει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα.

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 07 Μαρ 2015, 16:51

UnHaCkAbLe έγραψε:Το χαρακτηριστικό λέγεται fuel cut-off και θα το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ. Εάν σε κατηφόρα ή και σε ίσιωμα με το αυτοκίνητο να έχει φόρα, βάλεις νεκρά, οι τροχοί αποκόπτωνται από τον κινητήρα οπότε για να συνεχίσει να λειτουργεί ο κινητήρας, ο εγκέφαλος συνεχίζει να στέλνει καύσιμο στους θαλάμους για να διατηρείται η καύση και να κινούνται τα πιστόνια. Αντίθετα εάν στις ίδιες συνθήκες έχεις μέσα ταχύτητα τέτοια που οι στροφές να μην πέφτουν πάρα πολύ, ο εγκέφαλος κόβει τελείως την παροχή καυσίμου αφού πολύ απλά, τροχοί και στρόφαλος (άρα και πιστόνια) συνδέονται και ο κινητήρας συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς να απαιτείται καύσιμο. Δεν είναι bug, το ίδιο πράγμα θα δεις σε οποιοδήποτε αμάξι διαθέτει κινητήρα με fuel cut-off

Με λίγα λόγια όποιος βάζει νεκρά καιει τελείως ΑΣΚΟΠΑ βενζίνη (πραγματικά είναι σαν να καίει τα λεφτά του) ενώ αν έχει ταχύτητα δεν καίει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα.

:respect :vow

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 07 Μαρ 2015, 17:08

Και για ακόμα καλύτερα, από εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Energy-efficient_driving

When coasting with the engine running and manual transmission in neutral, or clutch depressed, there will still be some fuel consumption due to the engine needing to maintain idle engine speed. While coasting with the engine running and the transmission in gear, most cars' engine control unit with fuel injection will cut off fuel supply, and the engine will continue running, being driven by the wheels. Compared to coasting in neutral, this has an increased drag, but has the added safety benefit of being able to react in any sudden change in a potential dangerous traffic situation, and being in the right gear when acceleration is required.

Ξέχασα να αναφέρω όπως βλέπεις και το ότι από μια οπτική γωνία, η κίνηση με νεκρά είναι επικίνδυνη αφού η ενεργητική ασφάλεια είναι μηδενική.

Εν ολίγοις .... ΠΟΤΕ νεκρά!

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 07 Μαρ 2015, 17:15

anv40 έγραψε:Συγχωρεστε με αν ειμαι καπως ψιρας αλλα πιστεψτε με καθε πληροφορια μου ειμαι χρησιμη!!Πιστευω οτι η επενδυση που κανουμε γιατι ειναι επενδυση το αυτοκινητο δεν ειναι καθολου ευκαταφρωνητη και επιβαλλεται να παρουμε την πιο σωστη αποφαση παραγγελιας....
Ευχαριστω Αλεκο!!!Με το καλο η παραλαβη!!!Αληθεια εσυ πιο εκλεισες?

Επένδυση δεν είναι το παίρνεις επειδή σου αρέσει αλλά αυτό είναι άσχετο.
Ρώτησα σήμερα για τον Τ3 σε S60 και μου είπαν ότι δεν είναι διαθέσιμος πλέον, θα είναι σε 6-8 μήνες...
Για το 40αρι υπάρχει; ή η μόνη σου επιλογή είναι ο D2?
Έκανες κανένα test drive να μας πεις εντυπώσεις;

panos89
T3
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό panos89 » 07 Μαρ 2015, 17:18

[quote="anv40"]Σωστα ολα αυτα που λετε αλλα ρε παιδια το Τ3 για την Αθηνα πιστευω ειναι απαγορευτικο συναρτηση της καταναλωσης....9l/100km πιστευω ειναι μεγαλη για μετακινηση 90% στην αθηνα......ουφ τι σπαζοκεφαλια ειναι αυτη..[/quote
Η δική μου μέση κατανάλωση στο Τ3 κυμαίνεται μεταξύ 7,3 και 8 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα, και χωρίς να υπακούω καθόλου το δείκτη αλλαγής σχέσης. Ποτέ δεν έχω δει μέση στα 9.
V40 M.Y. 2014 T3 kinetic caspian blue

anv40
T2

Δημοσίευσηαπό anv40 » 07 Μαρ 2015, 18:24

Εχω τεσταρει d2 και σε απλο v40 και σε cc και η εντυπωσει μου ειναι εξαιρετικο αυτοκινητο ποιοτητα κυλισης, καταναλωση επισης τεσταραμε και το city safety ολα τελεια!!!!...ομως ολα αυτα χωρις φορτιο (2 ατομα) επισης ικανοποιητικο σε θεμα δυναμης μη εχωντας οδηγησει ξανα diesel κρινοντας απλα απο ενα 1.4 94hp astra βενζινης.
Το Τ3 δεν το εχω βρει πουθενα για τεστ.
Μιλαντως με εναν τεχνικο της Volvo μου ενεφερε οτι δεν χρειαζεται καποια ιδαιτερη προσοχη για το dpf απλα 1 φορα το 2μηνο ενα ανοιγμα της 3ης ή της 4ης για κανενα 3λεπτο αυτο μονο και οτι δεν εχει αναφερθει μεχρι στιγμης θεμα με το pdf.

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 07 Μαρ 2015, 18:39

Λογικό είναι εάν συγκρίνεις το D2 με το ατμοσφαιρικό 1400άρι άστρα, το πρώτο να σου φαίνεται πύραυλος ..

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 07 Μαρ 2015, 18:45

Αν δεν έχεις σκοπό να κουβαλάς τσιμέντα :q ...τα 4 άτομα+αποσκευές δεν κάνουν μεγάλη διαφορά. 27Kg ροπής δεν είναι αμελητέα. Σίγουρα το Τ3 είναι πολύ πιο γρήγορο, αλλά πάρε χαρτί+μολύβι, πολλαπλασίασε τις καταναλώσεις που έχουν αναφέρει οι κάτοχοι πιο πριν επί τα χλμ. που διανύεις το χρόνο και δες το σύνολο. Κάνε το ίδιο και για το d2 (στο δικό μου είναι 5,4l/100 χλμ.) και αναλόγως την τσέπη και τα γούστα
σου θα αποφασίσεις. Όσον αφορά στο DPF, το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι για να πηγαίνεις 2 φορές τη μέρα στο περίπτερο στην αποκάτω γωνία!!! Όταν το έψαχνα εγώ, σε ξένα forum, δεν βρήκα κάποια αναφορά σε πρόβλημα στο DPF. Αν κάνεις και αυτό που σου είπε ο τεχνικός θα είσαι σίγουρα καλυμένος.
V40 D2 Livstyl

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 07 Μαρ 2015, 18:49

Επίσης, το αν θα σου φανεί "κουβάς" το D2 ή "πύραυλος" εξαρτάται κυρίως από το αυτοκίνητο που οδηγείς τώρα. Η καλύτερη λύση είναι να το πάρεις για ένα μεγάλο test-drive, όπου θα κινηθείς τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης. Πάρ'το ένα απογευματάκι, πάρε άδεια από τη δουλειά την επομένη, πάρε το έτερον ήμισυ (προεραιτικά), βγείτε βόλτα το βραδάκι στη πόλη και εκδρομούλα την επόμενη στο εξοχικό/χωριό/οπουδήποτε... Θα αποκτήσεις έτσι καλύτερη άποψη για την απόδοση του και αν αυτή θα σε καλύψει. Έχοντας κι εγώ τις αμφιβολίες μου για την απόδοση του D2 σε σχέση με υψηλό βάρος του αυτ/του, μετά την παραπάνω δοκιμή πήρα την απόφασή μου. Και με 5.4l/100χλμ, δεν το μετανιώνω!!
V40 D2 Livstyl

OctaNios
T2

Δημοσίευσηαπό OctaNios » 07 Μαρ 2015, 20:23

Εμένα πάντως παιδιά (και συγνώμη για το ξεκάρφωτο) και το T3 αργό μου φαίνεται, είναι πολλά τα κιλά. Απλά αν το αποφασίσεις γίνεται . . .γρήγορο με ένα πρόγραμμα, κάτι που με το D2 είναι αδύνατο.
Downsizing . . . (V40 T3 polestar)

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 07 Μαρ 2015, 23:16

myLivstyl έγραψε:Επίσης, το αν θα σου φανεί "κουβάς" το D2 ή "πύραυλος" εξαρτάται κυρίως από το αυτοκίνητο που οδηγείς τώρα. Η καλύτερη λύση είναι να το πάρεις για ένα μεγάλο test-drive, όπου θα κινηθείς τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης. Πάρ'το ένα απογευματάκι, πάρε άδεια από τη δουλειά την επομένη, πάρε το έτερον ήμισυ (προεραιτικά), βγείτε βόλτα το βραδάκι στη πόλη και εκδρομούλα την επόμενη στο εξοχικό/χωριό/οπουδήποτε... Θα αποκτήσεις έτσι καλύτερη άποψη για την απόδοση του και αν αυτή θα σε καλύψει. Έχοντας κι εγώ τις αμφιβολίες μου για την απόδοση του D2 σε σχέση με υψηλό βάρος του αυτ/του, μετά την παραπάνω δοκιμή πήρα την απόφασή μου. Και με 5.4l/100χλμ, δεν το μετανιώνω!!

Υπάρχει και η λύση του ενοικίου... Πιο καλά να χάσεις πχ 100 ευρώ πάρα να κλαις μετά
Sorry για το offtopic.

anv40
T2

Δημοσίευσηαπό anv40 » 08 Μαρ 2015, 14:26

Σωστα και τεκμηρομενα ολα αυτα-λυσεις που λετε, αυτο ομως που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ενω εχουν γραφτει αρκετες σελιδες με αποψεις εδω στο foroum σχετικα με το pdf κανεις δεν εχει πει οτι εχει αντιμετωπισει παρομοιο θεμα....εκτος και αν ειναι μια εγκυκοπαιδικη γνωση γυρο απο το συγκεκριμενο θεμα....

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 08 Μαρ 2015, 16:24

Επειδή πολύ δύσκολα θα παραδεχτεί κάποιος που πήρε ντίζελ για να κάνει οικονομία, ότι είχε πρόβλημα με το dpf και έσκασε ένα κάρο λεφτά για να το φτιάξει, υποθέτω ότι ο μόνος τρόπος να διαπιστώσεις κατά πόσο είναι αληθινό και συχνό αυτό το πρόβλημα είναι να κάνεις μια βόλτα από το κοντινότερο συνεργείο και να ρωτήσεις ...

Dimitris14
T2

Δημοσίευσηαπό Dimitris14 » 08 Μαρ 2015, 23:53

:respect
THX
UnHaCkAbLe έγραψε:Το χαρακτηριστικό λέγεται fuel cut-off και θα το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ. Εάν σε κατηφόρα ή και σε ίσιωμα με το αυτοκίνητο να έχει φόρα, βάλεις νεκρά, οι τροχοί αποκόπτωνται από τον κινητήρα οπότε για να συνεχίσει να λειτουργεί ο κινητήρας, ο εγκέφαλος συνεχίζει να στέλνει καύσιμο στους θαλάμους για να διατηρείται η καύση και να κινούνται τα πιστόνια. Αντίθετα εάν στις ίδιες συνθήκες έχεις μέσα ταχύτητα τέτοια που οι στροφές να μην πέφτουν πάρα πολύ, ο εγκέφαλος κόβει τελείως την παροχή καυσίμου αφού πολύ απλά, τροχοί και στρόφαλος (άρα και πιστόνια) συνδέονται και ο κινητήρας συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς να απαιτείται καύσιμο. Δεν είναι bug, το ίδιο πράγμα θα δεις σε οποιοδήποτε αμάξι διαθέτει κινητήρα με fuel cut-off

V40 cc D2 Powershift Livstyl MY15

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 09 Μαρ 2015, 00:27

anv40 έγραψε:Εχω τεσταρει d2 και σε απλο v40 και σε cc και η εντυπωσει μου ειναι εξαιρετικο αυτοκινητο ποιοτητα κυλισης, καταναλωση επισης τεσταραμε και το city safety ολα τελεια!!!!...ομως ολα αυτα χωρις φορτιο (2 ατομα) επισης ικανοποιητικο σε θεμα δυναμης μη εχωντας οδηγησει ξανα diesel κρινοντας απλα απο ενα 1.4 94hp astra βενζινης.
Το Τ3 δεν το εχω βρει πουθενα για τεστ.
Μιλαντως με εναν τεχνικο της Volvo μου ενεφερε οτι δεν χρειαζεται καποια ιδαιτερη προσοχη για το dpf απλα 1 φορα το 2μηνο ενα ανοιγμα της 3ης ή της 4ης για κανενα 3λεπτο αυτο μονο και οτι δεν εχει αναφερθει μεχρι στιγμης θεμα με το pdf.

Ποσο ¨ανοιγμα¨ εννοει ο μηχανικος? 2500,3000,4000rpm, ποσο?

Επισης, το city safety, πως το τεσταρεις? ...ελπιζω να μην ακουσω κατι για τοιχο :-D

Ειδα το παρακατω βιντεο κ πεθανα στα γελια...
http://youtu.be/w2pwxv8rFkU

anv40
T2

Δημοσίευσηαπό anv40 » 09 Μαρ 2015, 03:29

...δεν μου ειπε συγκεκριμενα πεδιο στροφων απλα αναφερθηκε στο να ανοιγει μια 3η κ 4η
οσο για το πως τεσταρα-τεσταραμε το city safety το εκανε ο πολητης με μενα μεσα πρωτα σε φαναρι με τα να ξεκινησει αυτο πιο γρηγορα και να πλησιαζει τον μπροστινα γρηγορα χωρις να πατησει φρενο και ναι σταματησε και το καναμε αρκετες φορες οποτε σιγουρα δουλευει τουλαχιστον σε εκεινο το αμαξι με 25km/h.

Dimitris14
T2

Δημοσίευσηαπό Dimitris14 » 09 Μαρ 2015, 09:43

εγώ πήγα να το τσεκάρω σε πλαστικό (ευτυχώς΄) κάδο και την πάτησα. :roll: υπάρχει βιβλιογραφία σχετικά. το τσέκαρα όμως πάλι πηγαίνοντας μια βόλτα από την αντιπροσωπεία όπου είχαν κάτι κολονάκια με σήμανση και σταμάτησε κανονικά. !!! :respect
V40 cc D2 Powershift Livstyl MY15

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 09 Μαρ 2015, 10:31

Σε σχέση με το dpf το manual αναφέρει: "Όταν το φίλτρο γεμίσει με σωματίδια κατά το 80% περίπου,(...) εμφανίζεται το μήνυμα "Φίλτρο αιθάλης γεμάτο βλ. εγχειρίδιο". Ξεκινήστε την ανανέωση του φίλτρου οδηγώντας το αυτοκίνητο μέχρις ότου ο κινητήρας φθάσει σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας, κατά προτίμηση σε κεντρικό δρόμο ή αυτοκινητόδρομο. Θα πρέπει να οδηγήσετε το αυτοκίνητο για άλλα 20 λεπτά."
V40 D2 Livstyl

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 09 Μαρ 2015, 13:24

αυτό το μήνυμα, μέχρι τώρα, έχει εμφανιστεί σε κανέναν :q :q

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 09 Μαρ 2015, 13:41

elgreco έγραψε:
UnHaCkAbLe έγραψε:

Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο που λες! Εχει να κανει με τον μετρητη καταναλωσης αυτο κ πιο συγκεκριμενα με bug (σε volvo, audi etc), που οταν εχεις μεσα ταχυτητα στην κατηφορα χωρις γκαζι δειχνει μηδεν.

Μηδενικη καταναλωση με τον κινητηρα να δουλευει εστω κ σε κατηφορα με ταχυτητα, δεν πιστευω πως υπαρχει! Η καυση/καταναλωση σταματαει με το σταματημα παροχης καυσιμου=σβησιμο εντελως κινητηρα.

Και να συμπληρωσω οτι μιλαμε για τεχνολογια 80's....Στα δε 90's που ολα ηταν injection δεν πρεπει να υπηρχε αυτοκινητο που να μην εχει fuel cut-off.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
kosutasu
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό kosutasu » 09 Μαρ 2015, 14:49

themis έγραψε:Σε παρακαλώ postare αν έχεις κάποια απάντηση γιατί μάλλον αύριο παραλαμβάνω το αυτοκίνητο και με καίει! Ευχαριστώ!!!

Μόλις ήρθε απάντηση...

"Σύμφωνα με τους όρους της εταιρείας μας ως τροφοδοσία ακατάλληλου καυσίμου νοείται το περιστατικό τροφοδοσίας είδους καυσίμου άλλου από αυτό που προβλέπει ο κατασκευαστής του οχήματος και σε καμιά περίπτωση περιστατικό τροφοδοσίας καυσίμου του οποίου η ποιότητα έχει αλλοιωθεί ή νοθευτεί , ανεξαρτήτως από την αιτία."
┗┻(・(ェ)・^)┻┛ XC60 D4 Geartronic - Twilight Bronze, Sport Leather Hazel Brown/Offblack, Inscription Charcoal headlining, Inscription Leather Instrument Panel, Four-C Chassis...and more!
Εικόνα
http://minvolvo.blogspot.com/

Άβαταρ μέλους
themis
T2

Δημοσίευσηαπό themis » 09 Μαρ 2015, 16:08

kosutasu έγραψε:
themis έγραψε:Σε παρακαλώ postare αν έχεις κάποια απάντηση γιατί μάλλον αύριο παραλαμβάνω το αυτοκίνητο και με καίει! Ευχαριστώ!!!

Μόλις ήρθε απάντηση...

"Σύμφωνα με τους όρους της εταιρείας μας ως τροφοδοσία ακατάλληλου καυσίμου νοείται το περιστατικό τροφοδοσίας είδους καυσίμου άλλου από αυτό που προβλέπει ο κατασκευαστής του οχήματος και σε καμιά περίπτωση περιστατικό τροφοδοσίας καυσίμου του οποίου η ποιότητα έχει αλλοιωθεί ή νοθευτεί , ανεξαρτήτως από την αιτία."

Το είχα ψυλιαστεί, αλλά τελικά την Παρασκευή που παρέλαβα επέλεξα την AIG με την ελπίδα οτι μπορεί να κάλυπτε κάποια περίπτωση νοθευμένου καυσίμου.
Εννοείται οτι μετά το 6μηνο θα ξαναδώ όλες τις προσφορές από τις αλλες ασφαλιστικές, γιατί νομίζω οτι αυτό που καλύπτει η AIG μου είναι πρακτικά άχρηστο... πάντα είμαι μπροστά στην αντλία όταν γεμίζω.

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως!
V40 CC, D2

Άβαταρ μέλους
kosutasu
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό kosutasu » 09 Μαρ 2015, 16:14

themis έγραψε:Εννοείται οτι μετά το 6μηνο θα ξαναδώ όλες τις προσφορές από τις αλλες ασφαλιστικές, γιατί νομίζω οτι αυτό που καλύπτει η AIG μου είναι πρακτικά άχρηστο... πάντα είμαι μπροστά στην αντλία όταν γεμίζω.

Αυτό ακριβώς θα κάνω και εγώ... Μάλλον θα πάω στην Allianz, αφού είναι €25 πιο φτηνή και δεν έχει νόημα η κάλυψη της AIG.
┗┻(・(ェ)・^)┻┛ XC60 D4 Geartronic - Twilight Bronze, Sport Leather Hazel Brown/Offblack, Inscription Charcoal headlining, Inscription Leather Instrument Panel, Four-C Chassis...and more!
Εικόνα

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 09 Μαρ 2015, 17:06

kosutasu έγραψε:
themis έγραψε:Εννοείται οτι μετά το 6μηνο θα ξαναδώ όλες τις προσφορές από τις αλλες ασφαλιστικές, γιατί νομίζω οτι αυτό που καλύπτει η AIG μου είναι πρακτικά άχρηστο... πάντα είμαι μπροστά στην αντλία όταν γεμίζω.

Αυτό ακριβώς θα κάνω και εγώ... Μάλλον θα πάω στην Allianz, αφού είναι €25 πιο φτηνή και δεν έχει νόημα η κάλυψη της AIG.

Με τι απαλλαγή;
Δείτε και Φοίνικα.

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 09 Μαρ 2015, 17:18

kosutasu έγραψε:

Πάρε μια προσφορά και από την Anytime τρέχει έκπτωση.

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 09 Μαρ 2015, 17:45

Η AXA καλύπτει και κακόβουλες ενέργειες χωρίς μεικτή. sorry Για το :offtopic
V40 D2 Livstyl

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 09 Μαρ 2015, 17:55

myLivstyl έγραψε:Σε σχέση με το dpf το manual αναφέρει: "Όταν το φίλτρο γεμίσει με σωματίδια κατά το 80% περίπου,(...) εμφανίζεται το μήνυμα "Φίλτρο αιθάλης γεμάτο βλ. εγχειρίδιο". Ξεκινήστε την ανανέωση του φίλτρου οδηγώντας το αυτοκίνητο μέχρις ότου ο κινητήρας φθάσει σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας, κατά προτίμηση σε κεντρικό δρόμο ή αυτοκινητόδρομο. Θα πρέπει να οδηγήσετε το αυτοκίνητο για άλλα 20 λεπτά."

To VIDA λεει:
◾Soot particle regeneration. To ensure that the regeneration of soot particles is performed, the vehicle must be driven for 15 minutes on the road at 90 km/h.

..με λιγα λογια 22.5 χιλιομετρα πρεπει να διανυσεις. Προφανως αν βγαινει συχνα εκτος πολης δεν θα μπλοκαρει ποτε..
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

anv40
T2

Δημοσίευσηαπό anv40 » 09 Μαρ 2015, 20:30

Εννοεις οτι πρεπει καθημερινα να διανυεις 22.5χλμ ωστε να μην εντιμετοπισεις τετοιυ ειδους θεματα?? Μαθηματικα ο συλλογισμος ειναι σωστος, μηχανικα ομως??

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 09 Μαρ 2015, 20:38

@zeus ανεξάρτητα των αναγεννήσεων, στο πρόγραμμα συντήρησης , έχει προγραμματισμένη αλλαγή Dpf στα 120.000χλμ , για το D2 ?

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 09 Μαρ 2015, 22:21

Μετα απο 15.5 ωρες οδηγησης κ 616km εχουμε κ λεμε...

Μεση καταναλωση 5.1l/100km (75% οδηγηση στην Αττικη οδο 100-120km/h)
Οδηγικη συμπεριφορα: Ακομα το στρωνω. Στις στροφες ειναι αισθητη η κληση σε σχεση με το προηγουμενο αμαξι μου (S40 T4 200bhp)
Extras: Λατρευω τα παντα...Xenon, Navi, αισθητηρες βροχης, volvo alarm, Ocean Race interior
Μετανιωνω: Που δεν εβαλα θερμαινομενα καθισματα!

Το σκεφτομαι: Για λασπωτηρες καθως το αμαξι με τα 225/50/17 λαστιχα λερωνει αρκετα, αλλα δεν φαινεται.

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 09 Μαρ 2015, 23:57

johnkyr έγραψε:@zeus ανεξάρτητα των αναγεννήσεων, στο πρόγραμμα συντήρησης , έχει προγραμματισμένη αλλαγή Dpf στα 120.000χλμ , για το D2 ?

Σε 120.000χλμ θα πληρώνουμε σε δραχμές.
Τότε θα μπορεί ο καθένας να εκτυπώνει δρχ σπίτι του (Ραχηλιάρικα).
Οπότε καμία στεναχώρια, diesel πάρε.
Sorry για το τρολλ :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
kosutasu
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό kosutasu » 10 Μαρ 2015, 01:22

elgreco έγραψε:Μετανιωνω: Που δεν εβαλα θερμαινομενα καθισματα!

Ο μεγάλος μου καημός... :doh
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 10 Μαρ 2015, 10:30

anv40 έγραψε:Εννοεις οτι πρεπει καθημερινα να διανυεις 22.5χλμ ωστε να μην εντιμετοπισεις τετοιυ ειδους θεματα?? Μαθηματικα ο συλλογισμος ειναι σωστος, μηχανικα ομως??

Εννοεί ότι αν σου βγάλει ένδειξη για καθαρισμό του φίλτρου, η διαδικασία που αναφέρει το VIDA είναι η παραπάνω. Αν από το 2012 που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο υπήρχαν προβλήματα, δεν θα το είχαμε διαβάσει πουθενά?? :q
V40 D2 Livstyl

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 10 Μαρ 2015, 12:08

myLivstyl έγραψε:
anv40 έγραψε:Εννοεις οτι πρεπει καθημερινα να διανυεις 22.5χλμ ωστε να μην εντιμετοπισεις τετοιυ ειδους θεματα?? Μαθηματικα ο συλλογισμος ειναι σωστος, μηχανικα ομως??

Εννοεί ότι αν σου βγάλει ένδειξη για καθαρισμό του φίλτρου, η διαδικασία που αναφέρει το VIDA είναι η παραπάνω.

Αυτο ;-) Η οποια ενδειξη αναβει οταν το φιλτρο φτασει στο 80%

johnkyr έγραψε:@zeus ανεξάρτητα των αναγεννήσεων, στο πρόγραμμα συντήρησης , έχει προγραμματισμένη αλλαγή Dpf στα 120.000χλμ , για το D2 ?

Οχι...Τα πρωτα D2 (μεχρι ΜΥ09 ή ΜΥ10 δεν θυμαμαι) ειχαν το δοχειο με το Eloys. Επειδη τα μικρα μοτερ δουλευουν σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες, το υγρο αυτο περιεχει συστατικα τα οποια επιτρεπουν την αναφλεξη σε αυτες τις θερμοκρασιες. Το προσθετο ομως αυτο, ενω ενισχυει την αναγεννηση, αφηνει μικρα υπολειμματα σταχτης τα οποια δεν μπορουν να καουν, ετσι το φιλτρο χρειαζεται αλλαγη καθε 120000χλμ.

Μετεπειτα, και καλυπτοντας το Euro 5, τοποθετηθηκε το συστημα απο τα μεγαλυτερα diesel της Volvo, με το DPF χωρις Eolys. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ενα μπλοκαρισμενο φιλτρο μπορει να κανει ζημια στη μηχανη. Για να γινει η αναγεννηση το κλειδι προφανως ειναι η θερμοκρασια των καυσαεριων η οποια πρεπει να αυξηθει και κατι τετοιο γινεται με μεγαλυτερες ταχυτητες και συνεχομενη λειτουργια. Αν καποιος πολυ συχνα λειτουργει τον κινητηρα κατα αυτον το τροπο, θα γινετε ετσι κι αλλιως passive regeneration, επομενως δεν θα καταλαβει ποτε το συστημα, εκτος αν εμφανιστει καποια βλαβη.
Σε αντιθετη περιπτωση (μικρες αποστασεις, κινηση κτλ) οταν φτασει το 80% τοτε χρειαζεται active regeneration, δηλαδη οδηγηση με 90km/h για 15' κτλ οπως περιγραφει και το μανουαλ. Η ενδειξη σβηνει μολις η διαδικασια ολοκληρωθει.
Αν καποιος τωρα αγνοησει το μηνυμα, το φιλτρο θα συνεχισει να γεμιζει και τοτε θα βγαλει ενδειξη οτι χρειαζεται service. Αν και αυτο αγνοηθει τοτε, εκτος της αυτοκτονιας για να μας απαλλαξει απο τη βλακεια του, θα εχει προβληματα και μπορει να χρειαστει να αντικατασταθει το φιλτρο. Το οποιο παρεπιπτοντως ειναι ενα με τον καταλυτη, ενω σε αυτα με το Eloy ειναι ξεχωριστο..
Το μονο ζητημα που μπορει να προκυψει σε active regeneration, ειναι σε περιπτωση που δεν ολοκρηρωθει, το επιπλεον πετρελαιο απο τους κυλινδρους που δεν εχει καει να καταληξει στο καρτερ και επομενως να αλλοιωσει το λαδι. Αυτος αλλωστε ειναι και ο λογος που ολα τα diesel με DPF εχουν αισθητηρα ποιοτητας και σταθμης λαδιου ;-)
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 10 Μαρ 2015, 12:33

το clio για το active reg, έχει 5ο μπεκ πετρελαίου " που άραγε" ?. Αν και εγώ κάνω 100χλμ την μέρα ... με αρκετή εθνική οπότε δεν νομίζω να έχω θέμα ....

Εικόνα

VolvoZeus έγραψε:
myLivstyl έγραψε:

Εννοεί ότι αν σου βγάλει ένδειξη για καθαρισμό του φίλτρου, η διαδικασία που αναφέρει το VIDA είναι η παραπάνω.

Αυτο ;-) Η οποια ενδειξη αναβει οταν το φιλτρο φτασει στο 80%

Οχι...Τα πρωτα D2 (μεχρι ΜΥ09 ή ΜΥ10 δεν θυμαμαι) ειχαν το δοχειο με το Eloys. Επειδη τα μικρα μοτερ δουλευουν σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες, το υγρο αυτο περιεχει συστατικα τα οποια επιτρεπουν την αναφλεξη σε αυτες τις θερμοκρασιες. Το προσθετο ομως αυτο, ενω ενισχυει την αναγεννηση, αφηνει μικρα υπολειμματα σταχτης τα οποια δεν μπορουν να καουν, ετσι το φιλτρο χρειαζεται αλλαγη καθε 120000χλμ.

Μετεπειτα, και καλυπτοντας το Euro 5, τοποθετηθηκε το συστημα απο τα μεγαλυτερα diesel της Volvo, με το DPF χωρις Eolys. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ενα μπλοκαρισμενο φιλτρο μπορει να κανει ζημια στη μηχανη. Για να γινει η αναγεννηση το κλειδι προφανως ειναι η θερμοκρασια των καυσαεριων η οποια πρεπει να αυξηθει και κατι τετοιο γινεται με μεγαλυτερες ταχυτητες και συνεχομενη λειτουργια. Αν καποιος πολυ συχνα λειτουργει τον κινητηρα κατα αυτον το τροπο, θα γινετε ετσι κι αλλιως passive regeneration, επομενως δεν θα καταλαβει ποτε το συστημα, εκτος αν εμφανιστει καποια βλαβη.
Σε αντιθετη περιπτωση (μικρες αποστασεις, κινηση κτλ) οταν φτασει το 80% τοτε χρειαζεται active regeneration, δηλαδη οδηγηση με 90km/h για 15' κτλ οπως περιγραφει και το μανουαλ. Η ενδειξη σβηνει μολις η διαδικασια ολοκληρωθει.
Αν καποιος τωρα αγνοησει το μηνυμα, το φιλτρο θα συνεχισει να γεμιζει και τοτε θα βγαλει ενδειξη οτι χρειαζεται service. Αν και αυτο αγνοηθει τοτε, εκτος της αυτοκτονιας για να μας απαλλαξει απο τη βλακεια του, θα εχει προβληματα και μπορει να χρειαστει να αντικατασταθει το φιλτρο. Το οποιο παρεπιπτοντως ειναι ενα με τον καταλυτη, ενω σε αυτα με το Eloy ειναι ξεχωριστο..
Το μονο ζητημα που μπορει να προκυψει σε active regeneration, ειναι σε περιπτωση που δεν ολοκρηρωθει, το επιπλεον πετρελαιο απο τους κυλινδρους που δεν εχει καει να καταληξει στο καρτερ και επομενως να αλλοιωσει το λαδι. Αυτος αλλωστε ειναι και ο λογος που ολα τα diesel με DPF εχουν αισθητηρα ποιοτητας και σταθμης λαδιου ;-)

anv40
T2

Δημοσίευσηαπό anv40 » 10 Μαρ 2015, 13:27

volvoZeus :vow
Πολυ καλη μηχανικη αναλυση!!!Οποτε σε περιπτωση ειδοποιησης για PDF απλα βγαινεις για ενα καλο πατημα μεχρι τα διοδιο του Αγιου Στεφανου και επιστροφη και θα εισαι οκ με την αναγενηση.....

Επιστροφή σε “Μοντέλα Volvo”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες