V40

V40, XC40, S60, V60, XC60, S90, V90, XC90
Sirene
T2

Re: V40

Δημοσίευσηαπό Sirene » 06 Φεβ 2015, 13:54

Πολύ χρήσιμες οι λίστες σας.

Επειδή πρώτη φορά παίρνω καινούριο, έχει κάποιος την καλοσύνη να πει με τη σειρά τα βήματα; Σωστά τα υπολογίζω ως: φτάνει το καράβι Πειραιά -> παίρνουν έγκριση από τράπεζα (αν χρειάζεται χρηματοδότηση) -> εκτελωνίζεται και πάει αντιπροσωπεία -> με φωνάζουν να το δω και να δώσω ΟΚ -> εξοφλείται -> περνάει PDI και βγαίνουν πινακίδες -> παραλαμβάνω και φεύγω ;; Επίσης, όταν θα πάω να το δω μπορώ να ζητήσω να το οδηγήσω;

Πολλή υπομονή και ψυχραιμία να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι σωστά. Με τόση αναμονή σε τόσο περίεργες συνθήκες εγώ αμφιβάλλω αν θα θυμάμαι το όνομά μου να γράψω σωστά όταν το παραλάβω :lol:

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 06 Φεβ 2015, 16:51

Sirene έγραψε:Πολύ χρήσιμες οι λίστες σας.

Επειδή πρώτη φορά παίρνω καινούριο, έχει κάποιος την καλοσύνη να πει με τη σειρά τα βήματα; Σωστά τα υπολογίζω ως: φτάνει το καράβι Πειραιά -> παίρνουν έγκριση από τράπεζα (αν χρειάζεται χρηματοδότηση) -> εκτελωνίζεται και πάει αντιπροσωπεία -> με φωνάζουν να το δω και να δώσω ΟΚ -> εξοφλείται -> περνάει PDI και βγαίνουν πινακίδες -> παραλαμβάνω και φεύγω ;; Επίσης, όταν θα πάω να το δω μπορώ να ζητήσω να το οδηγήσω;

Πολλή υπομονή και ψυχραιμία να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι σωστά. Με τόση αναμονή σε τόσο περίεργες συνθήκες εγώ αμφιβάλλω αν θα θυμάμαι το όνομά μου να γράψω σωστά όταν το παραλάβω :lol:

Νομίζω για να πάει αντιπροσωπεία πρέπει να έχει γίνει εξόφληση .
Μετά το τελωνείο περνάει PDI για να το ελέγξουν για χτυπήματα κλπ , εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι .
Δεν νομίζω να μπορείς να το οδηγήσεις ανασφάλιστο .

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 06 Φεβ 2015, 17:49

Όχι απλά δεν μπορείς-και δεν πρέπει-να το οδηγήσεις ανασφάλιστο, αλλά εμένα μου έπρηξαν τα @@ (συκώτια) στην ασφαλιστική να τους δώσω σφραγισμένο το τιμολόγιο αγοράς, που θα αναγράφει ημερομηνία/ώρα παραλαβής και που θα φυλάσσεται το αυτοκίνητο μέχρι τότε! :doh
V40 D2 Livstyl

Άβαταρ μέλους
Αλέκος
T2

Δημοσίευσηαπό Αλέκος » 10 Φεβ 2015, 00:31

Καλησπέρα καλησπέρα...

1ο ποστ στο φόρουμ, χαιρετώ τους παλαιότερους!

Δεν έχω ακόμα Volvo, αλλά λόγω ...επικείμενης επέκτασης οικογένειας, πρέπει να αντικαταστήσω επιτέλους το nissan micra του '97 :whistling που οδηγώ ως τώρα.

Ζαχαρώνω το V40 D2, οδήγησα το (αυτόματο μοντέλο) που είχε στην αντιπροσωπεία στο Γέρακα. Αριθμώ απορίες (προς διευκόλυνση πιθανών μελλοντικών απαντήσεων):

1) Τι τρέχει με τις αντιπροσωπείες; Πήγα στο Γέρακα, όλα οκ. Στο Μαρούσι (Σφακιανάκης;) ο υπάλληλος έκανε λες και τον έκοψα από την πασιέντζα!
Η ερώτηση βασικά είναι: καθεμιά από τις 5 αντιπροσωπείες στην Αθήνα έχει δικές της "προσφορές";
α) Δηλαδή μπορεί να σου δώσει καλύτερη τιμή για τα ίδια πράματα;
β) Μπορεί να έχει διαφορετικές εκδόσεις σε προσφορά; Π.χ. στο Γέρακα είχαν ένα R-Desing σε "προσφορά" στα 24.500€, ενώ στο Μαρούσι δεν υπήρχε καν R-Design.
γ) Ο αντιπρόσωπος π.χ. στην Καβάλα μπορεί να έχει καλύτερη τιμή στο ίδιο μοντέλο (με τα ίδια πράματα) από αυτόν της Λάρισας; Απλά παίζουν μεταξύ τους με "τα δώρα" στυλ συναγερμού για να σε τουμπάρουν;

2) Σε βίντεα στο συσωλήνα και σε άλλες παρουσιάσεις του D2 είδα ότι σε εγκάρσια εμπόδια (σαμαράκια) κάνει χαρακτηριστικό έντονο θόρυβο η ανάρτηση. Στο τεστ drive δεν είδα και κάτι χαρακτηριστικά ενοχλητικό. Σε τραχειά άσφαλτο όμως η ποιότητα κύλισης μου φάνηκε κακή. Πολύς θόρυβος απ' έξω.
Αντίστοιχες απόψεις από κατόχους;

3) Η χρήση για την οποία προορίζεται είναι κυρίως για ταξίδια 1400χμ (έκαστο) προς επαρχία που κάνουμε αρκετές φορές το χρόνο και φυσικά να γίνει το 1ο οικογενειακό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις (το 2ο είναι ένα yaris). Επειδή στο test drive δεν το πήγα πάνω από 90χμ/ώρα ούτε σε ανοιχτό δρόμο, θα ήθελα ένας κάτοχος να μου πει αν είναι τόσο "ταξιδιάρικο" όσο διαφημίζεται...

4) Το δίλημμά μου είναι (τρίλημμα ουσιαστικά) μεταξύ Volvo V40 ή V40 R-Design ή Honda Civic 1.6 i-dtec. [είναι κακό να αναφέρω άλλες μάρκες εδώ;]
Έχει κάποιος το R-Design? Γιατί οκ το "έχει πιο σφιχτή ανάρτηση" που μάθανε να λένε οι εργαζόμενοι στην αντιπροσωπεία, αλλά είναι π.χ."ανυπόφορο" στα ταξίδια?

4.5) Το Honda να σας πω την αλήθεια με δελεάζει γιατί: α) έχει 2Κ € λιγότερο από το R-Design (22.700 Vs 24.500, β) είναι αρκετά πιο ευρύχωρο (και με αυτό το τρικ στα καθίσματα), γ) ξέρω ότι έχει πολύ φθηνότερα ανταλλακτικά. (I know, μεγάλη κουβέντα, αλλά σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσετε νομίζω)

5) Ο χώρος των πίσω επιβατών μου είχε φανεί (την 1η από τις 2 φορές που το είδα στο Γέρακα) ...μπουντρούμι, χωρίς υπερβολή (ίσως γιατί είχα καθίσει μόλις πριν σε ένα Nissan Pulsar που έχει ΤΟΥΣ χώρους....) και ο χώρος αποσκευών λίγο μεγαλύτερος από ντουλάπι κουζίνας... Υπερβάλω, ξέρω, αλλά ίσως να φταίει ότι είχα μεγάλες απαιτήσεις, καθότι προερχόμενος από nissan micra του '97 :whistling
Διάβασα τις 25 προηγούμενες σελίδες του thread και είδα τις 2 επικρατούσες απόψεις. Τείνω στο ότι όντως, ο Arvidas Sabonis δε θα κάθεται συχνά στα πίσω μου καθίσματα- κάπως έτσι το είχε θέσει παλιότερα ο :vow unHackable...
Η ερώτηση είναι: συνηθίζεται η ελαφρώς κλειστοφοβική καμπίνα; Από οδηγό/συνοδηγό/επιβάτες/παιδιά;

6) Σκοπεύω να νοικιάσω κλειστό πάρκινγκ. Όχι επειδή μου περισσεύουν, αλλά επειδή έχω δει πόσο βοηθάει στη διατήρηση της καλής κατάστασης του αυτοκινήτου. Ελαστικά, πλαστικά, χρώμα, τα πάντα φαίνονται φρέσκα όταν δεν τα "τρώει τ'αγιάζι και ο ήλιος".
Σωστά ή δεν τίθεται τέτοιο θέμα;

Κάπου εδώ θα το βουλώσω, μην εκμεταλλεύομαι την υπομονή και την ευγένεια του φόρουμ!

Κάθε βοήθεια εκτιμηταία και ευχαριστώ προκαταβολικά! Σόρυ για το μακροσκελές 1ο post!

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 10 Φεβ 2015, 01:06

Απαντήσεις για 4 και κάτω:

4) Η sport ανάρτηση νομίζω μπαίνει και στις "κανονικές" εκδόσεις εκτός από το rdesign. Δεν το κάνει σκληρό το αμάξι, είναι μια χαρά. Αν θα δεις διαφορά θα είναι μόνο σε μεγάλες λακούβες που εκεί ναι θα κοπανάει αλλά ούτως ή άλλως μάλλον δεν θα πρέπει να περνάς γρήγορα πάνω από αυτές με καινούργιο αμάξι :lol:. Εγώ αν το έπαιρνα πάλι με αυτήν θα το έπαιρνα, πιστεύω κάνει μεγάλη διαφορά σε οδική συμπεριφορά ....

4.5) Το Honda δεν έχει ΚΑΜΙΑ επαφή με το V40 (σίγουρα όχι με το RDesign σε εικόνα εσωτερικού) αν εξαιρέσεις χώρους και επιδόσεις (είναι πολύ ταχύτερο από το D2) και ΔΕΝ το λέω επειδή έχω το V40 ...

5) Ο unHackable τα έχει ξαναπεί :lol: ... ο χώρος πίσω είναι υπέραρκετος για 2 παιδιά, το πορντμπαγκαζ επίσης, με την την προυπόθεση ότι δεν έχεις σύζυγο που για 10 ημέρες θέλει 10 ζευγάρια παπούτσια. Το καλοκαίρι έκανα 10 ημέρες διακοπές και 2000 χλμ και δεν αισθάνθηκα ούτε στιγμή να μου λείπει χώρος ....

Ότι άλλο θες, ρωτάς ...

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 10 Φεβ 2015, 01:18

Αλέκος έγραψε:Καλησπέρα καλησπέρα...

1ο ποστ στο φόρουμ, χαιρετώ τους παλαιότερους!

Δεν έχω ακόμα Volvo, αλλά λόγω ...επικείμενης επέκτασης οικογένειας, πρέπει να αντικαταστήσω επιτέλους το nissan micra του '97 :whistling που οδηγώ ως τώρα.

Ζαχαρώνω το V40 D2, οδήγησα το (αυτόματο μοντέλο) που είχε στην αντιπροσωπεία στο Γέρακα. Αριθμώ απορίες (προς διευκόλυνση πιθανών μελλοντικών απαντήσεων):

1) Τι τρέχει με τις αντιπροσωπείες; Πήγα στο Γέρακα, όλα οκ. Στο Μαρούσι (Σφακιανάκης;) ο υπάλληλος έκανε λες και τον έκοψα από την πασιέντζα!
Η ερώτηση βασικά είναι: καθεμιά από τις 5 αντιπροσωπείες στην Αθήνα έχει δικές της "προσφορές";
α) Δηλαδή μπορεί να σου δώσει καλύτερη τιμή για τα ίδια πράματα;
β) Μπορεί να έχει διαφορετικές εκδόσεις σε προσφορά; Π.χ. στο Γέρακα είχαν ένα R-Desing σε "προσφορά" στα 24.500€, ενώ στο Μαρούσι δεν υπήρχε καν R-Design.
γ) Ο αντιπρόσωπος π.χ. στην Καβάλα μπορεί να έχει καλύτερη τιμή στο ίδιο μοντέλο (με τα ίδια πράματα) από αυτόν της Λάρισας; Απλά παίζουν μεταξύ τους με "τα δώρα" στυλ συναγερμού για να σε τουμπάρουν;

2) Σε βίντεα στο συσωλήνα και σε άλλες παρουσιάσεις του D2 είδα ότι σε εγκάρσια εμπόδια (σαμαράκια) κάνει χαρακτηριστικό έντονο θόρυβο η ανάρτηση. Στο τεστ drive δεν είδα και κάτι χαρακτηριστικά ενοχλητικό. Σε τραχειά άσφαλτο όμως η ποιότητα κύλισης μου φάνηκε κακή. Πολύς θόρυβος απ' έξω.

3) Η χρήση για την οποία προορίζεται είναι κυρίως για ταξίδια 1400χμ (έκαστο) προς επαρχία που κάνουμε αρκετές φορές το χρόνο και φυσικά να γίνει το 1ο οικογενειακό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις (το 2ο είναι ένα yaris). Επειδή στο test drive δεν το πήγα πάνω από 90χμ/ώρα ούτε σε ανοιχτό δρόμο, θα ήθελα ένας κάτοχος να μου πει αν είναι τόσο "ταξιδιάρικο" όσο διαφημίζεται...

4) Το δίλημμά μου είναι (τρίλημμα ουσιαστικά) μεταξύ Volvo V40 ή V40 R-Design ή Honda Civic 1.6 i-dtec. [είναι κακό να αναφέρω άλλες μάρκες εδώ;]
Έχει κάποιος το R-Design? Γιατί οκ το "έχει πιο σφιχτή ανάρτηση" που μάθανε να λένε οι εργαζόμενοι στην αντιπροσωπεία, αλλά είναι π.χ."ανυπόφορο" στα ταξίδια?

4.5) Το Honda να σας πω την αλήθεια με δελεάζει γιατί: α) έχει 2Κ € λιγότερο από το R-Design (22.700 Vs 24.500, β) είναι αρκετά πιο ευρύχωρο (και με αυτό το τρικ στα καθίσματα), γ) ξέρω ότι έχει πολύ φθηνότερα ανταλλακτικά. (I know, μεγάλη κουβέντα, αλλά σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσετε νομίζω)

5) Ο χώρος των πίσω επιβατών μου είχε φανεί (την 1η από τις 2 φορές που το είδα στο Γέρακα) ...μπουντρούμι, χωρίς υπερβολή (ίσως γιατί είχα καθίσει μόλις πριν σε ένα Nissan Pulsar που έχει ΤΟΥΣ χώρους....) και ο χώρος αποσκευών λίγο μεγαλύτερος από ντουλάπι κουζίνας... Υπερβάλω, ξέρω, αλλά ίσως να φταίει ότι είχα μεγάλες απαιτήσεις, καθότι προερχόμενος από nissan micra του '97 :whistling
Διάβασα τις 25 προηγούμενες σελίδες του thread και είδα τις 2 επικρατούσες απόψεις. Τείνω στο ότι όντως, ο Arvidas Sabonis δε θα κάθεται συχνά στα πίσω μου καθίσματα- κάπως έτσι το είχε θέσει παλιότερα ο :vow unHackable...
Η ερώτηση είναι: συνηθίζεται η ελαφρώς κλειστοφοβική καμπίνα; Από οδηγό/συνοδηγό/επιβάτες/παιδιά;

6) Σκοπεύω να νοικιάσω κλειστό πάρκινγκ. Όχι επειδή μου περισσεύουν, αλλά επειδή έχω δει πόσο βοηθάει στη διατήρηση της καλής κατάστασης του αυτοκινήτου. Ελαστικά, πλαστικά, χρώμα, τα πάντα φαίνονται φρέσκα όταν δεν τα "τρώει τ'αγιάζι και ο ήλιος".

Κάπου εδώ θα το βουλώσω, μην εκμεταλλεύομαι την υπομονή και την ευγένεια του φόρουμ!

Κάθε βοήθεια εκτιμηταία και ευχαριστώ προκαταβολικά! Σόρυ για το μακροσκελές 1ο post!

Welcome on board!

Δυστηχως αυτη τη στιγμη ΔΕΝ θα μπορεσω να σου απαντησω σε ολα λογω χρονου.

Ομως θα σου προτεινω τα εξης:
1. Πηγαινε στη Λ. Αθηνων να παρεις κ απο εκει τιμη. Κ εγω ξεκινησα απο το Μαρουσι κ καθως μενω βορεια, μονο λογω αναφορας στο φορουμ πηγα στη Λ. Αθηνων, οπου μου δωσανε προσφορα 1500€ κατω απο τον ¨φιλο σου ¨ στο Μαρουσι, την οποια την ξαναχτυπησε το Μαρουσι για αλλα 100€ (συνολο 1600€ κατω) την οποια χτυπησε ο Γερακας αλλα 150€ (1750€ κατω). Ετσι ειναι το ¨παιχνιδϊ, ΠΑΝΤΟΥ κ θα πρεπει να παιξεις!

2. Στη Λ. Αθηνων ο Π... (πωλητης) ηταν εξυπηρετικοτατος, ενω μου εστειλε αναλυτικο excel με τα πακετα προσφορων σε αξεσουαρ (που εχουν απο τη βολβο εκπτωση τουλαχιστον 25%) (σε PM μπορω να σου δωσω παραπανω στοιχεια αν θες)

3. Στο Μαρουσι, το παλικαρι που ειδες εξυπηρετησε κ εμενα κ πραγματι ¨κυνηγαει ¨ να βρει τον αγοραστη που απευθειας θα αγορασει με μια μικρη εκπτωση (ετσι μου παραδεχτηκε), χωρις πολλα πολλα για τον εξοπλισμο, αλλα κ με ταση να ξεστοκαρει. Αυτο ισχυει γενικα στους πωλητες, και μονο ανα πας καλα διαβασμενος κ αναφερεις κ το φορουμ αρχιζουν οι εκπτωσεις να κυλανε...

Εγω το πηρα απο τον Γερακα (για την ακριβεια φτανει μεθαυριο Ελλαδα), οπου ο Α... ηταν εξυπηρετικοτατος, αν κ για να πω την αληθεια του ειχα ετοιμους κωδικους για την αγορα κ ο ανθρωπος απλα ¨χτυπησε¨ τις αλλες προσφορες.

4. Παρε προσφορες και επειδη μαλλον οταν θα πεφτουν κατω απο το νομιμο εμπορικο κερδος, ΔΕΝ θα μπορεσουν να σου δωσουν εγγραφως την καλυτερη προσφορα (τα νουμερα θα ειναι πιο υψηλα στην προσφορα που θα παρεις) γραψε με στυλο ΠΑΝΩ στην προσφορα την εξτρα εκπτωση που σου κανει ο καθενας. Αν κ ο,τι γραφεις με στυλο δεν ειναι επισημο, παρολα αυτα ασκει πιεση στον επομενο πωλητη που ξερει το ´παιχνιδϊ¨.

5. Πηγαινε να δεις κ το Ford Focus 1.5 Titanium X 120bhp με τον καινουριο κινητηρα (το D2 φοραει τον παλιο 1600αρι της ford :( )

Good Luck...
Volvo V40 CC D2 Ocean Race MY2015
Volvo S40 T4 MY2000 (until 2014)

pallisi
T2

Δημοσίευσηαπό pallisi » 10 Φεβ 2015, 10:10

Αλέκος έγραψε: Ζαχαρώνω το V40 D2, οδήγησα το (αυτόματο μοντέλο) που είχε στην αντιπροσωπεία στο Γέρακα. Αριθμώ απορίες (προς διευκόλυνση πιθανών μελλοντικών απαντήσεων):

Η αλήθεια είναι ότι σε σαμαράκια και λακούβες την νοιώθεις την λακούβα, ακόμη και στο δικό μου που του έχω την 16αρα ζάντα. Αλλά να μην είμαστε και υπερβολικοί δεν έχει κακή ανάρτηση το αμάξι. Αυτό φαίνεται στις απότομες στροφές που είναι πολύ σταθερό και με ελάχιστες κλίσεις. Στο ισοζύγιο λοιπόν, μπορεί να κάνει λίγο θόρυβο στα σαμαράκια αλλά νοίωθεις και μια ασφάλεια στις απότομες κλίσεις. Η ποιότητα κύλισης είναι πάρα πολύ καλή, μάλλον έτυχες στην περίπτωση. Ο θόρυβος ίσως να προερχόταν από τα ελαστικά. Το δικό μου ήρθε με michelin, δεν έχω παράπονο από εξωτερικούς θορύβους.

Αλέκος έγραψε:3) Η χρήση για την οποία προορίζεται είναι κυρίως για ταξίδια 1400χμ (έκαστο) προς επαρχία που κάνουμε αρκετές φορές το χρόνο και φυσικά να γίνει το 1ο οικογενειακό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις (το 2ο είναι ένα yaris). Επειδή στο test drive δεν το πήγα πάνω από 90χμ/ώρα ούτε σε ανοιχτό δρόμο, θα ήθελα ένας κάτοχος να μου πει αν είναι τόσο "ταξιδιάρικο" όσο διαφημίζεται...

Ω, ναι είναι. Είναι άνετο στο ταξίδι και σε αυτό συνυπολογίζονται και τα τέλεια καθίσματα. Είναι πραγματικά αναπαυτικά. Γενικά σου δίνει μια αίσθηση πιο μεγάλου αυτοκινήτου. Σε αυτό δε θα έχει παράπονο. Ίσως λίγο στις υψηλές στροφές που ο D2 κάνει λίγο θόρυβο να ενοχλεί, όχι όμως πιο πολύ από τα υπόλοιπα diesel.

Αλέκος έγραψε:5) Ο χώρος των πίσω επιβατών μου είχε φανεί (την 1η από τις 2 φορές που το είδα στο Γέρακα) ...μπουντρούμι, χωρίς υπερβολή (ίσως γιατί είχα καθίσει μόλις πριν σε ένα Nissan Pulsar που έχει ΤΟΥΣ χώρους....) και ο χώρος αποσκευών λίγο μεγαλύτερος από ντουλάπι κουζίνας... Υπερβάλω, ξέρω, αλλά ίσως να φταίει ότι είχα μεγάλες απαιτήσεις, καθότι προερχόμενος από nissan micra του '97 :whistling

Είναι κλειστοφοβικό πίσω αλλά όχι σε βαθμό που να ενοχλεί. Όποιος έχει κάτσει πίσω έχει κάνει άνετο ταξίδι. Αλλά το starlet που έχω είναι λιγότερο κλειστοφοβικό. Το μόνο που με ενοχλεί στον κλειστοφοβικό χαρακτήρα του, είναι ότι κάποιες φορές δε μπορώ να δώ το φανάρι γιατί με ενοχλεί το σύστημα των αισθητήρων στον καθρέπτη και το μικρό παρμπρίζ.

Αλέκος έγραψε:6) Σκοπεύω να νοικιάσω κλειστό πάρκινγκ. Όχι επειδή μου περισσεύουν, αλλά επειδή έχω δει πόσο βοηθάει στη διατήρηση της καλής κατάστασης του αυτοκινήτου. Ελαστικά, πλαστικά, χρώμα, τα πάντα φαίνονται φρέσκα όταν δεν τα "τρώει τ'αγιάζι και ο ήλιος".

Και εγώ σε κλειστό πάρκινγκ το βάζω, το βασικό είναι ότι βρίσκεις πάρκινγκ όποτε θες! Και ότι δε στο χτυπά ο κάθε ηλίθιος. Συμφωνώ 100%, να το νοικιάσεις.
V 40 D2 Momentum

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 10 Φεβ 2015, 10:50

- Παζάρι στο παζάρι, ώ παζάρι!
Εγώ ξεκίνησα από τη μια αντιπροσωπεία, πήγα σε άλλη όπου μου έκοβε επιπλέον 1700 ευρώ για το ίδιο πράγμα, και γύρισα εν τέλει στην πρώτη με συνολική μείωση σε σχέση με την 1η φορά...2200! Παζάρι μέχρι και στα τελευταία στάδια της ... διαπραγμάτευσης. Σα να είσαι ο Βαρουφάκης ρε παιδί μου, πώς να στο πω. Α! Εγώ απέφυγα κάθε μορφής δώρου (π.χ. συναγερμοί που μπαίνουν εδώ κτλ). Παίξε με αυτό το χαρτί αν θέλεις να περιορίσεις το τελικό κόστος αγοράς.

- Δες με προσοχή τη λίστα με τα εξτρα. Η πρώτη αντιπροσωπεία δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με αυτό - ευτυχώς γυρνώντας σε άλλες έμαθα, έψαξα και παρήγγειλα ένα αυτοκίνητο σχεδόν όπως το θέλω. (Το σχεδόν είναι ότι δεν πήρα τον δίλιτρο πετρέλαιο εξαιτίας φόβου για το φορολογικό καθεστώς).

- Το κλειστό γκαραζ κάνει δουλειά. Βέβαια δεν ξέρω αν θα νοίκιαζα γκαραζ, σε περίπτωση που δεν είχα.

Καλή επιτυχία στην επιλογή σου. Να πάρεις ότι σου κάνει κλικ.

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 10 Φεβ 2015, 12:55

Dimitris14 έγραψε:
vrestas έγραψε:
mco έγραψε:
Dimitris14 έγραψε:mco δεν δουλεύει το δοκίμασα και εγώ εχτές. μόνο όταν είναι ανοικτό κάνει την σύνδεση !!

Μεγάλη μ@@@@@ αυτό , δηλ αν έχεις κλειστο το Rcd ΝΟ τηλέφωνο :whatever

Τι λέτε ρε παιδιά , θα τρελαθούμε τελείως?
Καταρχήν το τηλέφωνο έχει ξεχωριστή ένταση από ότι το ραδιόφωνο, με την απλή κινηση να κάνεις mute η να κατεβάσεις την ένταση έχεις μόνο τηλέφωνο.
Επίσης αν επιλέξεις το tel από το ξεχωριστό κουμπί στην κονσόλα η από το κουμπί media να πάς στο bluetooth πάλι έχεις αυτή την επιλογή.
Οι λύσεις που περιγράφω είναι από ότι θυμάμαι, δεν πήγα τώρα να το τσεκάρω.
Πάντως κάνένα θέμα δεν υπάρχει αν έχεις το radio -cd κλειστό,
ψαχτείτε λίγο και θα το βρείτε.

Vresta δεν υπαρχει αυτο που λες, τουλαχιστον σε εμενα αν δεν εχεις ανοιχτο το συστημα δεν παιζει τιποτα αλλο!!!

Dimitris14 μια χαρά υπάρχει αυτό που λέω...
Καταρχήν αν έχεις κλειστό το infotainment δεν έχεις τηλέφωνο και είναι λογικό, το μόνο που λειτουργεί στην οθόνη είναι ο κλιματισμός.
Αν θες όμως να έχεις μόνο τηλέφωνο και όχι radio/cd πατάς στην κονσόλα το πράσινο κουμπί power αριστερά πάνω από το sound και με τον τρόπο αυτό κάνεις mute το radio/cd ενώ το τηλέφωνο λειτουργεί κανονικά γιατί έχει ξεχωριστή ένταση.

Εικόνα
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 10 Φεβ 2015, 13:04

Κ. Αλέκο Καλώς ήρθες !
Αν θέλεις μπορώ να σε πάω βόλτα για να δεις R d με σπορ ανάρτηση και 18" .
Και να βγάλεις τα συμπεράσματα σου .

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 10 Φεβ 2015, 18:02

vrestas έγραψε:
Dimitris14 έγραψε:
vrestas έγραψε:
mco έγραψε:
Dimitris14 έγραψε:mco δεν δουλεύει το δοκίμασα και εγώ εχτές. μόνο όταν είναι ανοικτό κάνει την σύνδεση !!

Μεγάλη μ@@@@@ αυτό , δηλ αν έχεις κλειστο το Rcd ΝΟ τηλέφωνο :whatever

Τι λέτε ρε παιδιά , θα τρελαθούμε τελείως?
Καταρχήν το τηλέφωνο έχει ξεχωριστή ένταση από ότι το ραδιόφωνο, με την απλή κινηση να κάνεις mute η να κατεβάσεις την ένταση έχεις μόνο τηλέφωνο.
Επίσης αν επιλέξεις το tel από το ξεχωριστό κουμπί στην κονσόλα η από το κουμπί media να πάς στο bluetooth πάλι έχεις αυτή την επιλογή.
Οι λύσεις που περιγράφω είναι από ότι θυμάμαι, δεν πήγα τώρα να το τσεκάρω.
Πάντως κάνένα θέμα δεν υπάρχει αν έχεις το radio -cd κλειστό,
ψαχτείτε λίγο και θα το βρείτε.

Vresta δεν υπαρχει αυτο που λες, τουλαχιστον σε εμενα αν δεν εχεις ανοιχτο το συστημα δεν παιζει τιποτα αλλο!!!

Dimitris14 μια χαρά υπάρχει αυτό που λέω...
Καταρχήν αν έχεις κλειστό το infotainment δεν έχεις τηλέφωνο και είναι λογικό, το μόνο που λειτουργεί στην οθόνη είναι ο κλιματισμός.
Αν θες όμως να έχεις μόνο τηλέφωνο και όχι radio/cd πατάς στην κονσόλα το πράσινο κουμπί power αριστερά πάνω από το sound και με τον τρόπο αυτό κάνεις mute το radio/cd ενώ το τηλέφωνο λειτουργεί κανονικά γιατί έχει ξεχωριστή ένταση.

Εικόνα

Πρέπει να ανοίξω το ραδιόφωνο να πατήσω pause και μετά να πατήσω tel.
Αν δεν ανοίξω το ραδιόφωνο δεν δουλεύει τίποτα. Αν στο ραδιόφωνο χωρίς να χαμηλώσω την φωνή πατήσω telμου βγάζει το τηλέφωνο αλλά η μουσική συνεχίζει κανονικά...
Στο άλλο αυτοκίνητο που έχω μόλις μπεις μέσα έχεις τηλέφωνο ανεξάρτητα από το ραδιόφωνο.

panos89
T3
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό panos89 » 10 Φεβ 2015, 18:46

mco έγραψε:Κ. Αλέκο Καλώς ήρθες !

mco, εγώ ακόμα περιμένω :lol: :offtopic
V40 M.Y. 2014 T3 kinetic caspian blue

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 10 Φεβ 2015, 21:01

Kristianstad έγραψε:- Παζάρι στο παζάρι, ώ παζάρι!
Εγώ ξεκίνησα από τη μια αντιπροσωπεία, πήγα σε άλλη όπου μου έκοβε επιπλέον 1700 ευρώ για το ίδιο πράγμα, και γύρισα εν τέλει στην πρώτη με συνολική μείωση σε σχέση με την 1η φορά...2200! Παζάρι μέχρι και στα τελευταία στάδια της ... διαπραγμάτευσης. Σα να είσαι ο Βαρουφάκης ρε παιδί μου, πώς να στο πω. Α! Εγώ απέφυγα κάθε μορφής δώρου (π.χ. συναγερμοί που μπαίνουν εδώ κτλ). Παίξε με αυτό το χαρτί αν θέλεις να περιορίσεις το τελικό κόστος αγοράς.

- Δες με προσοχή τη λίστα με τα εξτρα. Η πρώτη αντιπροσωπεία δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με αυτό - ευτυχώς γυρνώντας σε άλλες έμαθα, έψαξα και παρήγγειλα ένα αυτοκίνητο σχεδόν όπως το θέλω. (Το σχεδόν είναι ότι δεν πήρα τον δίλιτρο πετρέλαιο εξαιτίας φόβου για το φορολογικό καθεστώς).

- Το κλειστό γκαραζ κάνει δουλειά. Βέβαια δεν ξέρω αν θα νοίκιαζα γκαραζ, σε περίπτωση που δεν είχα.

Αυτό με τα παζάρια δεν μπορώ να το καταλάβω. Πως γίνεται και διαβάζω απο τόσους πολλούς για τέτοιες διαφορές στις τιμές όταν οι αντιπροσωπίες μπορεί να έχουν κέρδος ακόμα και κάτω από 500 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο? Εγώ μάλλον κάτι λάθος έκανα ....

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 10 Φεβ 2015, 21:02

panos89 έγραψε:
mco έγραψε:Κ. Αλέκο Καλώς ήρθες !

mco, εγώ ακόμα περιμένω :lol: :offtopic

Μου είπες να σε πάω και δεν σε πήγα; :lol:
Εσύ θέλεις το κακό εργαλείο...

panos89
T3
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό panos89 » 10 Φεβ 2015, 21:48

mco έγραψε: Μου είπες να σε πάω και δεν σε πήγα; :lol:
Εσύ θέλεις το κακό εργαλείο...

Όλα τα θέλω. Με αμφότερα :lol:

Άβαταρ μέλους
Αλέκος
T2

Δημοσίευσηαπό Αλέκος » 10 Φεβ 2015, 21:50

Ου-χα! Πολύ ενεργό το forum!

Ευχαριστώ πάρα πολύ @UnHackable, @elgreco, @pallisi, @Kristianstad, @mco για τις απαντήσεις!

Αν δεν είχε χιόνια σήμερα να σας πω την αλήθεια, θα πήγαινα μέχρι Λ.Αθηνών να δω και εκείνη την αντιπροσωπεία...
Κατάλαβα τι πλιατσικο-λογική επικρατεί στις αντιπροσωπείες, με διαφωτίσατε!

Τελευταίο κομμάτι προβληματισμού:
Καινούριο Vs Μεταχειρισμένο
Long story short, επειδή δε βρίσκεις στο car.gr μεταχειρισμένο D2 κάτω από 20Κ€ χοντρικά, η λογική λέει ότι δίνεις 23-24Κ€ (πάλι χοντρικά), παίρνεις καινούριο και δεν πληρώνεις αμαρτίες παλαιότερων, σωστά;

Γιατί μ' έχει φάει ο αδερφός μου "Και που θα πάρεις καινούριο αμάξι στην Αθήνα- το καταδικάζεις- θα στο φάνε οι λακούβες- θα στο φάνε οι Ταλιμπάν"...

Πιο-τελευταίο κομμάτι προβληματισμού:
Απόδοση-τιμή
Θεωρώ ότι το budget για αυτοκίνητο καθορίζεται κυρίως από :α)την οικονομική κατάσταση του καθενός, β) τη "λόξα" που έχει για τ' αμάξια ή -καλύτερα- το πόσα είναι διατεθειμένος να διαθέσει για αμάξι ως ποσοστό της οικονομικής του κατάστασης.
[Εξηγώ λίγο το β): κάποιος μπορεί να έχει 5.000€ στην πάντα και εισόδημα 1000€ το μήνα, αλλά να θεωρεί ότι το αμάξι του είναι προέκταση του εαυτού και να κυκλοφορεί με ΒΜW 330 γιατί γουστάρει. Άλλος με 100.000€ στην πάντα και εισόδημα 5.000€/μήνα (ναι, υπάρχουν και αυτοί και ζουν ανάμεσά μας ... :lol: ) είναι της άποψης ότι τ' αμάξια είναι τσάμπα λεφτά και κυκλοφορεί με Fiat Punto 1.4 MY2002] - καταλαβαίνετε το σκεπτικό μου άι χόουπ.

Εμένα τα (χοντρικά) 24Κ€ είναι ταβάνι ρε παιδί μου, είναι στο άνω όριο. Δλδ πιο άνετος οικονομικά θα ήμουν με ένα π.χ. Auris των 19.000€, ένα Pulsar των 18.000€ - και φαντάζομαι όλοι!
Ήτοι, αγαπητοί, η αγορά στο "άνω όριο" των δυνατοτήτων μου, αποβλέπει στο ότι το αμάξι είναι ποιοτικό, θα με βγάλει 10 χρόνια (min) και η συντήρησή του δε θα είναι υπερφυσική.
Αγοράζεις κάτι "ακριβό", αλλά που αξίζει τα λεφτά του.
Αν μπορώ να διατυπώσω σαν ερώτηση τον προβληματισμό μου είναι: είναι value for money η αγορά; Διπλά εκτιμητέα η άποψη παλαιότερων κατόχων.

Θα μου πεις κανείς "Μιλάς με γρίφους, γέροντα" και δίκιο θα έχει! :oops: :oops:

Ελπίζω κάποιος με παρόμοιους προβληματισμούς να ρίξει λίγο φως στο τούνελ!

Thank you all, και υπόσχομαι να μη γράφω τόσα πολλά στο μέλλον!

panos89
T3
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό panos89 » 10 Φεβ 2015, 21:58

Αλέκος έγραψε:Ου-χα! Πολύ ενεργό το forum!

Ευχαριστώ πάρα πολύ @UnHackable, @elgreco, @pallisi, @Kristianstad, @mco για τις απαντήσεις!

Αν δεν είχε χιόνια σήμερα να σας πω την αλήθεια, θα πήγαινα μέχρι Λ.Αθηνών να δω και εκείνη την αντιπροσωπεία...

Long story short, επειδή δε βρίσκεις στο car.gr μεταχειρισμένο D2 κάτω από 20Κ€ χοντρικά, η λογική λέει ότι δίνεις 23-24Κ€ (πάλι χοντρικά), παίρνεις καινούριο και δεν πληρώνεις αμαρτίες παλαιότερων, σωστά;

Γιατί μ' έχει φάει ο αδερφός μου "Και που θα πάρεις καινούριο αμάξι στην Αθήνα- το καταδικάζεις- θα στο φάνε οι λακούβες- θα στο φάνε οι Ταλιμπάν"...

Απόδοση-τιμή
Θεωρώ ότι το budget για αυτοκίνητο καθορίζεται κυρίως από :α)την οικονομική κατάσταση του καθενός, β) τη "λόξα" που έχει για τ' αμάξια ή -καλύτερα- το πόσα είναι διατεθειμένος να διαθέσει για αμάξι ως ποσοστό της οικονομικής του κατάστασης.
[Εξηγώ λίγο το β): κάποιος μπορεί να έχει 5.000€ στην πάντα και εισόδημα 1000€ το μήνα, αλλά να θεωρεί ότι το αμάξι του είναι προέκταση του εαυτού και να κυκλοφορεί με ΒΜW 330 γιατί γουστάρει. Άλλος με 100.000€ στην πάντα και εισόδημα 5.000€/μήνα (ναι, υπάρχουν και αυτοί και ζουν ανάμεσά μας ... :lol: ) είναι της άποψης ότι τ' αμάξια είναι τσάμπα λεφτά και κυκλοφορεί με Fiat Punto 1.4 MY2002] - καταλαβαίνετε το σκεπτικό μου άι χόουπ.

Εμένα τα (χοντρικά) 24Κ€ είναι ταβάνι ρε παιδί μου, είναι στο άνω όριο. Δλδ πιο άνετος οικονομικά θα ήμουν με ένα π.χ. Auris των 19.000€, ένα Pulsar των 18.000€ - και φαντάζομαι όλοι!
Ήτοι, αγαπητοί, η αγορά στο "άνω όριο" των δυνατοτήτων μου, αποβλέπει στο ότι το αμάξι είναι ποιοτικό, θα με βγάλει 10 χρόνια (min) και η συντήρησή του δε θα είναι υπερφυσική.
Αν μπορώ να διατυπώσω σαν ερώτηση τον προβληματισμό μου είναι: είναι value for money η αγορά; Διπλά εκτιμητέα η άποψη παλαιότερων κατόχων.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, αν έχεις ταβάνι στις 24.000 ευρώ, θέλεις λιγότερο υπερφυσική συντήρηση και καταδικάζεις το αμάξι μέσα στην Αθήνα, όπως σου λέει ο αδερφός σου, θα σου συνιστούσα βενζίνη αντί για πετρέλαιο, π.χ. το Τ2 αντί του D2. Πιο οικονομική τιμή αγοράς, πιο προσιτές - λένε - τιμές συντήρησης και πιο ανθεκτικό - λένε - στην πόλη και τις κοντινές αστικές μετακινήσεις.

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 10 Φεβ 2015, 21:59

Το μτχ είναι ρίσκο...
Προτιμώ καινούργιο και ας είναι και micra βασικό.
Πάρε ένα καινούργιο μέχρι τα χρήματα που έχεις, νομίζω κάποιος είχε πει ότι πήρε 40αρι με 21800... Χτύπα ένα τέτοιο.

Άβαταρ μέλους
Αλέκος
T2

Δημοσίευσηαπό Αλέκος » 10 Φεβ 2015, 22:22

mco έγραψε:Το μτχ είναι ρίσκο...
Πάρε ένα καινούργιο μέχρι τα χρήματα που έχεις, νομίζω κάποιος είχε πει ότι πήρε 40αρι με 21800... Χτύπα ένα τέτοιο.

Συμφωνώ, συμφωνώ...
Απλά οι 2 αντιπροσωπείες (τουλάχιστον οι 2 που πήγα) δε βοηθάνε και πολύ να στήσεις όπως θέλεις εσύ το αμάξι, προσπαθώντας φαντάζομαι να σπρώξουν αυτά που έχουν στοκ.
Θα πάω και στη Λ.Αθηνών που απ' ό,τι λέγεται μέσα στο φόρουμ είναι πιο κατατοπιστικοί!

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 10 Φεβ 2015, 22:24

mco έγραψε:Το μτχ είναι ρίσκο...
Προτιμώ καινούργιο και ας είναι και micra βασικό.

Συμφωνώ απολυτα.
Καλυτερα ενα βενζινη, αλλα εγραψες οτι κανεις πολλα μεγαλα ταξιδια (1400χλμ), οποτε... :q
Ποσα χλμ κανεις τον χρονο και που?
Μεχρι 15.000χλμ τον χρονο και κατα βασει στην πολη (μαζι με π.χ 5 ταξιδια) αστο καλυτερα.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 10 Φεβ 2015, 22:55

Και εγω ειμαι υπερ του καινουριου, ΕΚΤΟΣ εαν η οικονομικη διαφορα ειναι αιςθητα μεγαλη!
Για παραδειγμα, φιλος πηρε ενα υπεροχο Ford Mondeo του 2009 με 8000€ τιμη ευκαιριας (σημερα εχει 35.000+). Η τιμη ειναι τοσο χαμηλη κ το αμαξι σε τοσο καλη κατασταση, που ΔΕΝ τον νοιαζει το αυξημενο κοστος κινησης.
Απο την αλλη, στην πενταετια, το αυτοκινητο αρχιζει κ ζητα ολο και περισσοτερα κ σε ενα μεταχειρισμενο μπαινεις ηδη σε αυτο το δρομο των απροβλεπτων χαζοβλαβων.

Σχετικα με το value for money, μαλλον θα πηγαινα σε new design Ford Focus Titanium (X) (ή εστω το Business-best value for money!) 1.5 Diesel 120bhp με χαμηλοτερο κοστος ανταλλακτικων, service, νεα βελτιωμενη -πιο δυνατη κ πιο οικονομικη- γενια κινητηρα, το οποιο βεβαια δεν γνωριζω αν θα φτασει απροβληματιστα την δεκαετια... για πισα ομως αμαξια μπιρεις να εγγυηθεις κατι τετοιο.

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 10 Φεβ 2015, 22:58

UnHaCkAbLe έγραψε:
Kristianstad έγραψε:- Παζάρι στο παζάρι, ώ παζάρι!

Αυτό με τα παζάρια δεν μπορώ να το καταλάβω. Πως γίνεται και διαβάζω απο τόσους πολλούς για τέτοιες διαφορές στις τιμές όταν οι αντιπροσωπίες μπορεί να έχουν κέρδος ακόμα και κάτω από 500 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο? Εγώ μάλλον κάτι λάθος έκανα ....

Έχουν φουσκώσει τις αρχικές τιμές. Δλδ δεν είναι δυνατόν να ξεκίνησα από 34 χιλ και να καταλήγω στα 26. Έχουν σηκώσει πολύ τις αρχικές και μόλις σου πετάξουν "σου κάνω και 7 χιλ. έκπτωση", κλείνεις χαρούμενος το deal...

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 10 Φεβ 2015, 23:56

Εγώ όπου και αν ρώτησα ίδια τιμή μου είπαν...
Εκτός και αν άλλαξαν τα πράγματα.

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 11 Φεβ 2015, 00:27

Αλέκο ... σχετικά με τον προβληματισμό σου, έλα αν θες να πάμε μια βόλτα με ένα γνωστό μου που έχει Corolla Verso και αν δεις πως το οδηγεί θα κλαίς και θα γελάς μαζί. Από ταχύτητες παίζουν μόνο 1η, 2η και 3η ... και το δύσμοιρο το αμάξι να μουγκρίζει ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Τα γρανάζια της 4ης και της 5ης πρέπει να είναι πιο καινούργια και από ότι ήταν όταν βγήκε το αμάξι από το εργοστάσιο, τις χρησιμοποιεί μόνο στην εθνική και εκεί πάλι μόνο στο τσακιρ κέφι. Μη με ρωτήσεις γιατί το κάνει ... απλά το κάνει. Α και όταν σταματάει στα φανάρια, δεν βάζει νεκρά, αφήνει πρώτα το αμάξι με ταχύτητα μέσα να τρέμει ολόκληρο με τον κινητήρα να παίζει στις 300-500 στροφές :dizzy . Έτυχε κάποια στιγμή να το οδηγήσω και το αμάξι δεν είχε κανένα πρόβλημα, δεν μούγκριζε δηλαδή από κάποια βλάβη στον κινητήρα ή στο κιβώτιο ... πήγαινε μια χαρά ...

Φαντάζεσαι αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο να βγάζει αγγελία? "Καλοσυντηρημένο Corolla Verso, όλα τα service στην αντιπροσωπεία, αξιοπιστία ΤΟΓΙΟΤΑ" χαχαχαχα

Από την άλλη, ακόμα και να το ξέρεις το αμάξι, σκέψου ότι θα δώσεις ας πούμε τα μισά λεφτά τώρα (σε σχέση με ένα καινούργιο) για να πάρεις ένα αυτοκίνητο με 60-70χλ χλμ, σε 5-6 χρόνια θα είναι για πέταμα και εκεί θα δώσεις άλλα τόσα για να πάρεις άλλο ένα ίδιο. Αποτέλεσμα ... σε 10-12 χρόνια θα έχεις κυκλοφορήσει με 2 μεταχειρισμένα αμάξια (που δεν ήξερες πόσο καλά ήταν πριν τα πάρεις, που δεν τα αγόρασες ακριβώς όπως ήθελες) δίνοντας συνολικά τα ίδια χρήματα που θα έδινες για ένα καινούργιο!

Άποψη μου ... μεταχειρισμένο ... μακρυά και αγαπημένοι! Αν θες να το σκεφτείς, ΜΟΝΟ από γνωστό σου και μόνο εάν είναι ψείρας και εάν τον έχεις δει πως το οδηγεί...

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 11 Φεβ 2015, 00:30

Kristianstad έγραψε:Έχουν φουσκώσει τις αρχικές τιμές. Δλδ δεν είναι δυνατόν να ξεκίνησα από 34 χιλ και να καταλήγω στα 26. Έχουν σηκώσει πολύ τις αρχικές και μόλις σου πετάξουν "σου κάνω και 7 χιλ. έκπτωση", κλείνεις χαρούμενος το deal...

Δεν ξέρω τι κάνουν και εάν το κάνουν αυτό τον καιρό. Όταν το αγόρασα εγώ πριν ένα χρόνο, το αμάξι είχε ήδη αν θυμάμαι καλά γύρω στα 2.5 χιλιάρικα έκπτωση από τις τιμές καταλόγου και απλά δεν μπορώ να σκεφτώ πως μια άλλη αντιπροσωπία θα μπορούσε να μου κάνει συνολική έκπτωση πάνω από 4κ (τα 2.5 δηλαδή συν τα 1.500 στα οποία αναφέρεσαι)...

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 11 Φεβ 2015, 01:17

UnHaCkAbLe έγραψε:
Kristianstad έγραψε:Έχουν φουσκώσει τις αρχικές τιμές. Δλδ δεν είναι δυνατόν να ξεκίνησα από 34 χιλ και να καταλήγω στα 26. Έχουν σηκώσει πολύ τις αρχικές και μόλις σου πετάξουν "σου κάνω και 7 χιλ. έκπτωση", κλείνεις χαρούμενος το deal...

Δεν ξέρω τι κάνουν και εάν το κάνουν αυτό τον καιρό. Όταν το αγόρασα εγώ πριν ένα χρόνο, το αμάξι είχε ήδη αν θυμάμαι καλά γύρω στα 2.5 χιλιάρικα έκπτωση από τις τιμές καταλόγου και απλά δεν μπορώ να σκεφτώ πως μια άλλη αντιπροσωπία θα μπορούσε να μου κάνει συνολική έκπτωση πάνω από 4κ (τα 2.5 δηλαδή συν τα 1.500 στα οποία αναφέρεσαι)...

Εγω ειχα αρχικη εκπτωση 1430 αποσυρση+~1000 απο το καταστημα... μετα απο τρεξιμο επεσαν :chair αλλα 1750€
Συνολο ~4κ+

Με εναν μαγικο τροπο :dizzy , στην τελικη φορμα πληρωμης φαινεται εκπτωση: 5160€ (including αποσυρση) :o

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 11 Φεβ 2015, 10:30

Για τους ...δύσπιστους, έχω κρατήσει όλες τις φόρμες από τις αντιπροσωπείες. Νομίζω τα νούμερα αποτυπώνουν εύγλωττα πως έχουν φουσκώσει αρκετά τις αρχικές τιμές για να τσιμπάνε οι πελάτες.

Αντιπροσωπεία Α: V40 d2 manual livstyl XC - έξτρα εξοπλισμός μόνο ηλιοροφή. Τελική τιμή 26,6.
Αντιπροσωπεία Β (μετά από μερικές μέρες). Μπαίνω μέσα, έρχεται ο πωλητής, του λέω την ιστορία (δλδ ότι έχω δει το αυτοκίνητο και παίρνω προσφορές για να δω που θα καταλήξω). Με παίρνει στο γραφείο του και ξεκινάμε. V40 d2 auto XC- έξτρα εξοπλισμός:
- Ηλιοροφή,
- αυτόματο κιβώτιο,
- αυτόματος κλιματισμός
- αισθητήρας βροχής
- ρεζέρβα γρύλος και δάπεδο
Αρχική τιμή 35,7 και με κατέβασε εύκολα στα 27,4 λέγοντάς μου πως μόλις το κλείσω θα κόψει άλλα 500 άρα θεωρητικά στα 26,9. Δηλαδή με μόλις 300 ευρώ παραπάνω από το προηγούμενο σενάριο πήρα πολύ πιο γεμάτο αυτοκίνητο σε σχέση με την αντιπροσωπεία Α.

Αντιπροσωπεία Α (την επόμενη μέρα). Ζήτησα προσφορά για το παραπάνω αυτοκίνητο με τα συγκεκριμένα αξεσουάρ.Δεν έπεφτε με τίποτα κάτω από τα 28. Μόλις έδειξα την προσφορά από την αντιπροσωπεία Β, έπεσε στα 26,1 ενώ παλεύοντας ακόμα λίγο πήρα επιπλέον και το t-tec σαλόνι και το αλουμινένιο κάλυμμα στο τιμόνι στην ίδια τιμή.

Συμπέρασμα: Φυσικά στην περίπτωση αυτή έβγαλε κέρδος η αντιπροσωπεία. Κανείς δεν πουλάει για την ψυχή της μάνας του. Εκτιμώ πως είχε ακόμα λίγο περιθώριο να κόψει (π.χ. βγάζοντας την προμήθειά του από το δάνειο, ζητώντας μικρότερη προκαταβολή κτλ). Αλλά το σίγουρο είναι πως αν δεν πας διαβασμένος χάνεις πολλά χρήματα.
Σημειώνω πως με την ίδια συμπεριφορά, πέτυχα παρόμοια (ποσοστιαία) έκπτωση σε αγορά άλλου οχήματος τον Σεπτέμβριο του 2014.
Καλό ψάξιμο και όχι βιαστικές κινήσεις!!!

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 11 Φεβ 2015, 10:44

elgreco έγραψε:
UnHaCkAbLe έγραψε:

Εγω ειχα αρχικη εκπτωση 1430 αποσυρση+~1000 απο το καταστημα... μετα απο τρεξιμο επεσαν :chair αλλα 1750€
Συνολο ~4κ+

Με εναν μαγικο τροπο :dizzy , στην τελικη φορμα πληρωμης φαινεται εκπτωση: 5160€ (including αποσυρση) :o

Σε τρώω: 5866Ε! :lol: :lol:
Θέλουν παζάρι ανελέητο παιδιά...
V40 D2 Livstyl

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 11 Φεβ 2015, 10:45

Εγώ δεν είπα ότι δεν σας πιστεύω, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι σαν εταιρεία είναι του κ@@@ συγνώμη που λέω έτσι αλλά με έκπτωση μέχρι 5κ το μτχ το γ@@@@... Εγω έσκασα σαν μ@@@@ 28 και τώρα καινούργιο κοστίζει 21...
Σαν να σου λέει πόσο μ@@@ είσαι που προτίμησες εμάς...

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 11 Φεβ 2015, 11:03

Αλέκος έγραψε:Ου-χα! Πολύ ενεργό το forum!

Απόδοση-τιμή

Επειδή, όπως όλοι, βρέθηκα κι εγώ στη θέση σου με ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς: α) Η χρηματική διαφορά που υπάρχει στα καινούρια-μεταχ/να δεν αξίζει το ρίσκο. Κατ'εμέ μεταχ/νο μόνο αν είναι πραγματική ευκαιρία και για αυτοκίνητο που το ξέρεις. Στη τελική καλύτερα να το "καταδικάσεις" εσύ το αυτοκίνητό σου, παρά να το πάρεις "καταδικασμένο"... β)Στην κατηγορία που πλασάρεται (premium μικρομεσαίο) πιο value for money πεθαίνεις! Αξίζει και το τελευταίο cent. Επίσης, για το θέμα της συντήρησης, θα δεις στο forum ότι υπάρχει και μια πολύ καλή εναλλακτική για το σέρβις, πιο οικονομική από αντ/πία. γ) Με 5,3λ/100χλμ μέση κατανάλωση, τον D2 με την -τωρινή μου τουλάχιστον- οικονομική κατάσταση, δεν τον αλλάζω με τίποτα! :vow

Για να τα λέμε όμως όλα, πρέπει να έχεις πάντα το νου σου για το που βάζεις πετρέλαιο. Στην Ελλαδάρα του 2015, αν δεν προσέχεις μπορεί να σου κοστίσει πολύ ακριβά...
V40 D2 Livstyl

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 11 Φεβ 2015, 11:17

mco έγραψε:Εγώ δεν είπα ότι δεν σας πιστεύω, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι σαν εταιρεία είναι του κ@@@ συγνώμη που λέω έτσι αλλά με έκπτωση μέχρι 5κ το μτχ το γ@@@@... Εγω έσκασα σαν μ@@@@ 28 και τώρα καινούργιο κοστίζει 21...

Όλες οι αντιπροσωπίες στην Ελλάδα, από όλες τις μάρκες -άντε να πω οι περισσότερες μη φανώ υπερβολικός- στα ίδια πλαίσια λειτουργούν. Αν σε βρούνε μπόσικο σε γδέρνουν :chair
V40 D2 Livstyl

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 11 Φεβ 2015, 11:32

myLivstyl έγραψε:
mco έγραψε:Εγώ δεν είπα ότι δεν σας πιστεύω, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι σαν εταιρεία είναι του κ@@@ συγνώμη που λέω έτσι αλλά με έκπτωση μέχρι 5κ το μτχ το γ@@@@... Εγω έσκασα σαν μ@@@@ 28 και τώρα καινούργιο κοστίζει 21...

Όλες οι αντιπροσωπίες στην Ελλάδα, από όλες τις μάρκες -άντε να πω οι περισσότερες μη φανώ υπερβολικός- στα ίδια πλαίσια λειτουργούν. Αν σε βρούνε μπόσικο σε γδέρνουν :chair

To αυτό.
Ολόιδια κατάσταση από άλλη Γαλλική εταιρεία πριν μερικούς μήνες.

Sirene
T2

Δημοσίευσηαπό Sirene » 11 Φεβ 2015, 13:10

Προσυπογράφω τους προλαλήσαντες και προσθέτω:

- Δεν ξέρω από που τα κόβουν, αλλά εν ολίγοις εγώ ξεκίνησα από τελική "υπερπροσφορά" 25,500 για CC με την Kinetic γυμνή μόνο με μεταλλικό χρώμα τον Αύγουστο και κατέληξα να πάραγγείλω πολύ καλύτερο αυτοκίνητο (κατά το excel τουλάχιστονς 5,000 ακριβότερο) με ελάχιστη διαφορά στα λεφτά. Βέβαια το ζάλισα σχεδόν 3 μήνες.
- Στην τρίτη αντιπροσωπεία που πήγα -και η οποία μου έδωσε τη χειρότερη προσφορά κατά 500 ευρώ περίπου- μου είπε ο πωλητής ότι θα κόψει και κάτι παραπάνω αλλά δεν μπορεί να το κάνει γραπτώς γιατί "κάποιοι πελάτες έχουν την κακή συνήθεια να εκβιάζουν αντιπροσωπείες με τις προσφορές των προηγούμενων και δεν μπορούμε να κινηθούμε σε αυτή τη λογική". Έπνιξα ένα γέλιο και έφυγα. Άρα είναι γνωστή πολιτική και τα λεφτά τους τα βγάζουν από όσους πετυχαίνουν "μπόσικους".
- Πάγια τακτική να αλλάζει ο καθένας τα έξτρα που σου προτείνει ΧΩΡΙΣ το αντίστοιχο διαφωτιστικό excelaki, ούτως ώστε να μην ξέρεις πόσο πραγματικά κοστίζουν και να μην μπορείς να συγκρίνεις εύκολα τιμές (π.χ. ο ένας μου είπε για ηλιοροφή αλλά ο άλλος για body kit + συρόμενο υποβραχιόνιο -χωρίς να ξέρω τις τιμές δε θα πήγαινε το μυαλό μου ότι η τελική τιμή καταλήγει περίπου η ίδια). Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από μας δεν ξέρουν πόσο πραγματικά κοστίζει τελικά (χωρίς εκπτώσεις κλπ) το αυτοκίνητο που αγοράσαμε, με μόνη αναφορά το δελτίο παραγγελίας.
- Οι αστείες διαφορές στις τιμές συνεχίζονται και σε όσα κοστολογεί ο ίδιος ο αντιπρόσωπος. Για παράδειγμα, το body kit που μπαίνει στο τέλος, χρεώθηκε κατά περίπτωση από 900 ώς 1,400 ευρώ -σε μία περίπτωση έγινε και "δώρο"! Το αυτό κ για πινακίδες-τέλη-μεταφορικά κλπ.
- Για όσους το πάρουν με χρηματοδότηση, άλλο πανηγύρι από κει. Αν δε ρωτήσεις αναλυτικά για επιτόκια και όρους από την αρχή, εύκολα θα καταλήξεις να πληρώνεις μακροπρόθεσμα πολλά. Στην τελική διαπραγμάτευση τα επιτόκια έπεσαν ξαφνικά και όταν ρώτησα "μα πώς γίνεται, γιατί δε μου είπες από την αρχή για αυτήν την εναλλακτική", η απάντηση ήταν "είναι πολιτική της εταιρείας να πλασάρουμε την τάδε τράπεζα πρώτα και αν ο πελάτης δε συμφωνήσει να δίνουμε εναλλακτικές". Χωρίς σχόλιο.
- Να σημειώσω εδώ ότι παρά τα παραπάνω, τελικά ΔΕΝ πήγα στον φθηνότερο, αλλά σε αυτόν που μου δημιούργησε τη μεγαλύτερη ασφάλεια και μου συμπεριφέρθηκε καλύτερα. Σε μια τέτοια αγορά, αυτό μετράει για μένα περισσότερο από τα 100-200 ευρώ της διαφοράς και είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Με 3 μήνες αναμονή + την εν γένει αβεβαιότητα στην Ελλάδα, θα είχα φρικάρει αν είχα και ανασφάλεια/κακή συμπεριφορά on top.

Κι ένα τελευταίο, επειδή η δυστυχώς η πλειοψηφία των εμπόρων φαίνεται να λειτουργεί έτσι και είναι στο χέρι σου πόση υπομονή θα κάνεις στο κυνήγι, αυτό που με πείραξε περισσότερο δεν ήταν ούτε ο χρόνος μου, ούτε η διαδικασία. Ήταν το πόσο άσχετοι είναι οι περισσότεροι πωλητές και ότι έφτασα όταν το παρήγγειλα να έχω διαβάσει και να ξέρω περισσότερα για το αυτοκίνητο από τους ίδιους. Δεν πληρώνεις μόνο λαμαρίνες, πληρώνεις και υπηρεσία.

OctaNios
T2

Δημοσίευσηαπό OctaNios » 11 Φεβ 2015, 13:23

Πω-πω πόσο εκτός τόπου και χρόνου ήμουν!! Πήγα σε δύο αντιπροσωπείες και κατέληξα να αγοράσω από εκείνη που μου πήρε το παλιό (δίλιτρο) αυτοκίνητο μου σε καλύτερη τιμή. Κανένα παζάρι καμία διαπραγμάτευση (που είναι και της μόδας). Βέβαια η τιμή ήταν καλή αλλά . . .
Downsizing . . . (V40 T3 polestar)

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 11 Φεβ 2015, 14:47

OctaNios έγραψε:Πω-πω πόσο εκτός τόπου και χρόνου ήμουν!! Πήγα σε δύο αντιπροσωπείες και κατέληξα να αγοράσω από εκείνη που μου πήρε το παλιό (δίλιτρο) αυτοκίνητο μου σε καλύτερη τιμή. Κανένα παζάρι καμία διαπραγμάτευση (που είναι και της μόδας). Βέβαια η τιμή ήταν καλή αλλά . . .

Και εγώ έτσι έκανα αλλά η τιμή ήταν ίδια όπου ρώτησα.
Μεγαλύτερη έκπτωση μου έκαναν για ένα ετοιμοπαραδοτο που είχαν αλλά δεν με ενδιέφερε λόγω χρώματος και έξτρα.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 11 Φεβ 2015, 18:45

Ασχετο.
Σημερα ειδα πρωτη φορα D2 με τασια....
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

panos89
T3
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό panos89 » 11 Φεβ 2015, 19:59

Thanosgr έγραψε:Ασχετο.

Έχω δει και πόνεσα. Λυπήθηκε η ψυχή μου. Κρίμα το αυτοκίνητο.

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 11 Φεβ 2015, 22:03

Thanosgr έγραψε:Ασχετο.

:lol: Γιατί ? αν είναι για ενοίκιο δεν χαλάει κανέναν .

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 11 Φεβ 2015, 22:07

myLivstyl έγραψε:

Δεν νομίζω οι vagites να κάνουν τέτοια ?
Εμένα μόνο απόσυρση μου έκαναν δώρο πριν 2 χρόνια .
Τις ίδιες περίεργες τιμές είχαν και η BMW και η Merc ...
Αυτά είναι τα "καλά" της κρίσης ...

Άβαταρ μέλους
Αλέκος
T2

Δημοσίευσηαπό Αλέκος » 11 Φεβ 2015, 23:03

Καλησπέρα καλησπέρα!....

Έβαλα κάτω τα πράματα, τα μελέτηξα, βασίστηκα στο excelάκι που κυκλοφόρησε (να μην ευχαριστήσω δημόσια τον .... που μου το έδωσε, γιατί κάτω κάτω γράφει "Αυστηρώς απαγορεύεται οποιαδήποτε αποκάλυψη, διάδοση ή αντιγραφή του παρόντος τιμοκαταλόγου." ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΚΥΡΑ VOLVO ΜΟΥ?!?! :q :q :q ) και κατέληξα στα εξής:

παίρνοντας τη βασική έκδοση του D2 με τέλος απόσυρσης στα 21.425,12€ (ναι, ",12€" :whatever ) και βάζοντας καλούδια 7.415€, προσέχοντας τον αλγόριθμο τι-συνδυάζεται-με-τι από τις παρατηρήσεις βγάζω ένα ποσό 28.840,12€. Άντε και τέλη ταξινόμησης, 29Κ€.

Σε προσφορές που πήρα από το Γέρακα, κάνανε κάτι εκπτώσεις 5.067€ σε αρχικό ποσό 30Κ€ σε μοντέλα που προφανώς είχανε για σπρώξιμο....

Είναι ρεαλιστικό να προσβλέπω σε τέτοια έκπτωση στο δικό μου ποσό; Δλδ από 29Κ να πέσω ξέρω 'γω στα 24?

P.S. ο κατάλογος ενδεχομένως έχει αλλάξει φέτος, λέω να το διαπιστώσω αύριο.....
P.S.2: λέτε οι αντιπρόσωποι να παρακολουθούν το φόρουμ; :whistling

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 11 Φεβ 2015, 23:16

Μπορεί, εγώ έμαθα σήμερα ότι τρέχει έκπτωση γύρω στο 4+- μαζί με απόσυρση.
Να το πάρεις όπως το θέλεις εσύ και όχι ότι θέλουν να ξεφορτωθούν αυτοί...

Για ρίξε μια ματιά στο livstyl μήπως σε καλύπτει.

elgreco
T2

Δημοσίευσηαπό elgreco » 11 Φεβ 2015, 23:36

Αλέκος έγραψε:Καλησπέρα καλησπέρα!....

Έβαλα κάτω τα πράματα, τα μελέτηξα, βασίστηκα στο excelάκι που κυκλοφόρησε (να μην ευχαριστήσω δημόσια τον .... που μου το έδωσε, γιατί κάτω κάτω γράφει "Αυστηρώς απαγορεύεται οποιαδήποτε αποκάλυψη, διάδοση ή αντιγραφή του παρόντος τιμοκαταλόγου." ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΚΥΡΑ VOLVO ΜΟΥ?!?! :q :q :q ) και κατέληξα στα εξής:

παίρνοντας τη βασική έκδοση του D2 με τέλος απόσυρσης στα 21.425,12€ (ναι, ",12€" :whatever ) και βάζοντας καλούδια 7.415€, προσέχοντας τον αλγόριθμο τι-συνδυάζεται-με-τι από τις παρατηρήσεις βγάζω ένα ποσό 28.840,12€. Άντε και τέλη ταξινόμησης, 29Κ€.

Σε προσφορές που πήρα από το Γέρακα, κάνανε κάτι εκπτώσεις 5.067€ σε αρχικό ποσό 30Κ€ σε μοντέλα που προφανώς είχανε για σπρώξιμο....

Είναι ρεαλιστικό να προσβλέπω σε τέτοια έκπτωση στο δικό μου ποσό; Δλδ από 29Κ να πέσω ξέρω 'γω στα 24?

P.S. ο κατάλογος ενδεχομένως έχει αλλάξει φέτος, λέω να το διαπιστώσω αύριο.....
P.S.2: λέτε οι αντιπρόσωποι να παρακολουθούν το φόρουμ; :whistling

Ναι, παιζουν τετοιες φαινομενικες εκπτωσεις! Προσοχη στον standard εξοπλισμο που για λογους marketing εχουν κατεβασει τιμη αδειαζοντας το αυτοκινητο... πχ air condition αντι για κλιμα.

Επισης (αν κ το εχεις ηδη κανει) δες ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ τους συνδυασμους κωδικων (καποιο αξεσουαρ μπορει να προαπαιτει καποιο αλλο) αλλα κ τις παραλαγες αυτων!

2 φορες, πωλητες ειτε απο ασχετοσυνη ειτε απο αγνοια πηγανε να φορτωσουν εξτρα κωδικους ή διπλους κωδικους ανεβαζοντας το κοστος (πχ αν το λεω καλα πιεστικα για καθαρισμα φωτων τα οποια ομως τα ειχε ηδη το πακετο των φωτων που ειχα βαλει).

Μαζι με την αποσυρση 4000-5500€ φαινομενικης εκπτωσης ειναι λογικο-θεμιτο! Κοιτα ο καταλογος να λεει MY2015!

Αχ, μακαρι να μην ειχα αργησει να ζητησω τα θερμαινομενα καθισματα (η παραγγελια στο 10ημερο κλειδωνει)

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 11 Φεβ 2015, 23:43

Έκανα ένα τεστ, σε βασική έκδοση χωρίς έξτρα ούτε χρώμα δεν έβαλα, μου έκοψαν μόνο 2600... (με απόσυρση δώρο)
Το παιχνίδι είναι στα έξτρα, μάλλον τα φουσκώνουν επίτηδες...

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 12 Φεβ 2015, 00:54

Αλέκο,
πήγαινε στις αντιπροσωπείες και ξεκίνα από ψηλά.
Βάλε δλδ ό,τι θέλεις και ξεκίνα το παζάρι...

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 12 Φεβ 2015, 02:35

Μαρκο εσυ εδωσες 28 και τωρα κανει 21?αν εχει 21 το δικο σου αυριο παω να αγορασω 5 να εχω να παιζω...,καλο θα ηταν να σταματησουμε να υπερβαλουμε , r design με 21 δεν παιζει(με 18αρες, δέρμα κλπ).Οι εκπτωσεις παντα παιζουν και οι διαφορες στις αντιπροσωπειες παντα υπηρχαν σε ολες τις μαρκες,ελευθερη αγορα εχουμε και ανταγωνισμο. Οι εμποροι πουλανε με κερδος,αλλοι με περισσοτερο αλλοι με λιγοτερο. Οποιος εχει χρονο,υπομονη,διαπραγματευεται ,μπορει να πετυχει καλυτερη τιμη.Οσο το v40 βαζει χρονια στην πλατη του η τιμη του θα πεφτει και σαφως οταν εχεις αμαξι για ανταλλαγη το περιθωριο για καλυτερη τιμη συμπιεζεται. Το οφελος αποσυρσης επισης διαφοροποιειται κατα περιοδους απο τις αντιπροσωπειες.Σε ετοιμοπαραδοτο γνωστος μου πηρε v40 d2 cc 24 χιλιαρικα livstyl & extras ,σε ετοιμοπαραδοτο παιζει να βρεις τρελη προσφορα,αρκει να σαρεσει το χρωμα κλπ.
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

Επιστροφή σε “Μοντέλα Volvo”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 24 επισκέπτες