Καλησπέρα καλησπέρα...
1ο ποστ στο φόρουμ, χαιρετώ τους παλαιότερους!
Δεν έχω ακόμα Volvo, αλλά λόγω ...επικείμενης επέκτασης οικογένειας, πρέπει να αντικαταστήσω επιτέλους το
nissan micra του '97
που οδηγώ ως τώρα.
Ζαχαρώνω το V40 D2, οδήγησα το (αυτόματο μοντέλο) που είχε στην αντιπροσωπεία στο Γέρακα. Αριθμώ απορίες (προς διευκόλυνση πιθανών μελλοντικών απαντήσεων):
1) Τι τρέχει με τις αντιπροσωπείες; Πήγα στο Γέρακα, όλα οκ. Στο Μαρούσι (Σφακιανάκης;) ο υπάλληλος έκανε λες και τον έκοψα από την πασιέντζα!
Η ερώτηση βασικά είναι: καθεμιά από τις 5 αντιπροσωπείες στην Αθήνα έχει δικές της "προσφορές";
α) Δηλαδή μπορεί να σου δώσει καλύτερη τιμή για τα ίδια πράματα;
β) Μπορεί να έχει διαφορετικές εκδόσεις σε προσφορά; Π.χ. στο Γέρακα είχαν ένα R-Desing σε "προσφορά" στα 24.500€, ενώ στο Μαρούσι δεν υπήρχε καν R-Design.
γ) Ο αντιπρόσωπος π.χ. στην Καβάλα μπορεί να έχει καλύτερη τιμή στο ίδιο μοντέλο (με τα ίδια πράματα) από αυτόν της Λάρισας; Απλά παίζουν μεταξύ τους με "τα δώρα" στυλ συναγερμού για να σε τουμπάρουν;
2) Σε βίντεα στο συσωλήνα και σε άλλες παρουσιάσεις του D2 είδα ότι σε εγκάρσια εμπόδια (σαμαράκια) κάνει χαρακτηριστικό έντονο θόρυβο η ανάρτηση. Στο τεστ drive δεν είδα και κάτι χαρακτηριστικά ενοχλητικό. Σε τραχειά άσφαλτο όμως η ποιότητα κύλισης μου φάνηκε κακή. Πολύς θόρυβος απ' έξω.
Αντίστοιχες απόψεις από κατόχους;
3) Η χρήση για την οποία προορίζεται είναι κυρίως για ταξίδια 1400χμ (έκαστο) προς επαρχία που κάνουμε αρκετές φορές το χρόνο και φυσικά να γίνει το 1ο οικογενειακό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις (το 2ο είναι ένα yaris). Επειδή στο test drive δεν το πήγα πάνω από 90χμ/ώρα ούτε σε ανοιχτό δρόμο, θα ήθελα ένας κάτοχος να μου πει αν είναι τόσο "ταξιδιάρικο" όσο διαφημίζεται...
4) Το δίλημμά μου είναι (τρίλημμα ουσιαστικά) μεταξύ Volvo V40 ή V40 R-Design ή Honda Civic 1.6 i-dtec. [είναι κακό να αναφέρω άλλες μάρκες εδώ;]
Έχει κάποιος το R-Design? Γιατί οκ το "έχει πιο σφιχτή ανάρτηση" που μάθανε να λένε οι εργαζόμενοι στην αντιπροσωπεία, αλλά είναι π.χ."ανυπόφορο" στα ταξίδια?
4.5) Το Honda να σας πω την αλήθεια με δελεάζει γιατί: α) έχει 2Κ € λιγότερο από το R-Design (22.700 Vs 24.500, β) είναι αρκετά πιο ευρύχωρο (και με αυτό το τρικ στα καθίσματα), γ) ξέρω ότι έχει πολύ φθηνότερα ανταλλακτικά. (I know, μεγάλη κουβέντα, αλλά σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσετε νομίζω)
5) Ο χώρος των πίσω επιβατών μου είχε φανεί (την 1η από τις 2 φορές που το είδα στο Γέρακα) ...μπουντρούμι, χωρίς υπερβολή (ίσως γιατί είχα καθίσει μόλις πριν σε ένα Nissan Pulsar που έχει ΤΟΥΣ χώρους....) και ο χώρος αποσκευών λίγο μεγαλύτερος από ντουλάπι κουζίνας... Υπερβάλω, ξέρω, αλλά ίσως να φταίει ότι είχα μεγάλες απαιτήσεις, καθότι προερχόμενος από
nissan micra του '97
Διάβασα τις 25 προηγούμενες σελίδες του thread και είδα τις 2 επικρατούσες απόψεις. Τείνω στο ότι όντως, ο Arvidas Sabonis δε θα κάθεται συχνά στα πίσω μου καθίσματα- κάπως έτσι το είχε θέσει παλιότερα ο

unHackable...
Η ερώτηση είναι: συνηθίζεται η ελαφρώς κλειστοφοβική καμπίνα; Από οδηγό/συνοδηγό/επιβάτες/παιδιά;
6) Σκοπεύω να νοικιάσω κλειστό πάρκινγκ. Όχι επειδή μου περισσεύουν, αλλά επειδή έχω δει πόσο βοηθάει στη διατήρηση της καλής κατάστασης του αυτοκινήτου. Ελαστικά, πλαστικά, χρώμα, τα πάντα φαίνονται φρέσκα όταν δεν τα "τρώει τ'αγιάζι και ο ήλιος".
Σωστά ή δεν τίθεται τέτοιο θέμα;
Κάπου εδώ θα το βουλώσω, μην εκμεταλλεύομαι την υπομονή και την ευγένεια του φόρουμ!
Κάθε βοήθεια εκτιμηταία και ευχαριστώ προκαταβολικά! Σόρυ για το μακροσκελές 1ο post!