Καλησπέρα σε όλους, καλή χρονιά, ασφαλή χιλιόμετρα και όμορφα ταξίδια!
Αναμένω εναγωνίως το πρώτο μου Volvo, V40 CC D2 livstyl powershift προς το τέλος του μήνα και επειδή η αναμονή μοιάζει ατελείωτη διαβάζω με χαρά τις εμπειρίες και τα σχόλιά σας στο μεταξύ. Πρώτη φορά κάνω παραγγελία σε αυτοκίνητο και συνειδητοποιώ ότι ο χρόνος που μεσολαβεί μπορεί να σε εξαντλήσει σε δεύτερες σκέψεις για τον κινητήρα, το χρώμα, την έκδοση, τον εξοπλισμό, το τάδε που μπορούσες να βάλεις και δεν έβαλες ή αυτά που έβαλες και μπορεί να μη χρειάζεσαι -άντε να έρθει να σταματήσουμε να το σκεφτόμαστε!
Έχω τις εξής ερωτήσεις (πιο πολύ κουβέντα να γίνεται, μέχρι να έρθει) :
- Από όσα έχω διαβάσει, δε βλέπω να έχει βάλει κανείς κάμερα οπισθοπορείας, που ήταν και το μόνο έξτρα που ήθελα και δεν έβαλα τελικά. Την είδα στο Volvo, την είδα και σε Yaris φίλου και μου φαίνεται ότι με την περιορισμένη ορατότητα πίσω θα ήταν ό,τι πρέπει. Έχετε άποψη; Ξέρετε αν μπαίνει εκ των υστέρων σε 5άρα οθόνη (στο απλό high performance, χωρίς Sensus Connect);
- Με ενδιαφέρει κάποια στιγμή να βάλω ένα σύστημα πλοήγησης (navigation) απλό, του εμπορίου. Ξέρει κανείς αν μπορεί να συνδέεται με την οθόνη του Volvo (μέσω bluetooth;) ή αν πρέπει να το υπολογίζω με δική του, ανεξάρτητη οθόνη;
- Έχω βάλει σαλόνι t-tec Lindholmen, με βάση ένα που είδα σε μία απο τις αντιπροσωπείες. Το συγκεκριμένο ήταν σε χρώμα που έμοιαζε blue/black με ραφές σε πορτοκαλο-κόκκινο. Δεν έχω δει πουθενά αντίστοιχες φωτογραφίες όμως και αναρωτιέμαι αν υπάρχουν διαφορετικές ραφές και αν έχω παραγγείλει αυτή που θέλω.
- Έχει βάλει κανείς σαν έξτρα τη δυνατότητα ρύθμισης τιμονιού; Στο test drive το τιμόνι μου είχε φανεί αρκετά ελαφρύ -κάτι που βρήκα λογικό μετά το παλιό μου αυτοκίνητο και δε θεώρησα ότι οι 3 εναλλακτικές ρυθμίσεις θα μου έκαναν διαφορά.
Για όσους είναι ακόμα σε έρευνα αγοράς και το σκέφτονται, να πω μόνο ότι προσυπογράφω τα σχόλια και άλλων εδώ ότι α) θέλει πολύ ψάξιμο και κυνήγι στις τιμές γιατί οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες και β) πολλή προσοχή στα έξτρα και τις επιλογές γιατί αρκετοί πωλητές -δυστυχώς- είτε έχουν ελλιπή πληροφόρηση, είτε δε θεωρούν σημαντικό ο αγοραστής να έχει πλήρη γνώση όλων των επιλογών του πριν κάνει την αγορά.
Αυτά τα ολίγα και ανεβάζετε φωτογραφίες να χαιρόμαστε!