Συγνώμη για το
παρακαλώ τους mods να το μετακινήσουν αν υπάρχει κάπου αλλού το thread.
παρακαλώ τους mods να το μετακινήσουν αν υπάρχει κάπου αλλού το thread.elgreco έγραψε:mco έγραψε:elgreco έγραψε:johnkyr έγραψε:το V40 D4 190Hp έχει εκπομπές 85gr
Μολις τωρα ξαναειδα το site volvocars.gr και για το V40 D4 Cross Country δινει κινητηρα D4 (190 hp) man/aut FWD D4204T14 με 104g/km το manual και 112g/km το αυτοματο.
Μαλιστα οταν ρωτησα τον πωλητη γιατι αυτο πληρωνει τελη κ το S60 D4 οχι, μου ειπε πως ειναι 9bhp παραπανω (οπως λεει κ το site).
Ελπιζω να κανω λαθος!
Το τελευταίο πράγμα που θα κοιτάξεις είναι τα ΤΚ , δεν θα είναι για πολύ έτσι ...
Τι εννοεις?
mco έγραψε:elgreco έγραψε:...
Τι εννοεις?
Το πιο πιθανό είναι να καταργηθεί η Ατέλεια , γιαυτό λέω μην βασίζεσαι στο οτι δεν έχουν Τελη Κυκλοφορίας ...

mco έγραψε:Τα Τ. Κ. Του είναι 135/12=11,25...
Το μόνο μείον είναι ότι θα φαίνεται ταξινομημενο το 2013
OctaNios έγραψε:mco έγραψε:Τα Τ. Κ. Του είναι 135/12=11,25...
Το μόνο μείον είναι ότι θα φαίνεται ταξινομημενο το 2013
Τα τέλη δυστυχώς υπολογίζονται ακόμα με τον . . . κλασσικό τρόπο δηλαδή 135 ευρω ακόμα και για μια ημέρα κυκλοφορίας.
Η αλήθεια είναι ότι το γεγονός ότι στην άδεια θα φαίνεται 2014 δε με απασχόλησε ποτέ, μιας και πιστεύω ότι με τις δεδομένες συνθήκες, το αυτοκίνητο θα μείνει για πολλά χρόνια στην κατοχή μου, οπότε τι 14 τι 15;
Dimitris14 έγραψε:Καλησπερα σε ολους και καλες γιορτες. Μηπως γνωριζουμε πως αναβουν τα πισω φωτα (δεξι η αριστερο) κατα την σταθμευση; Με τον διακοπτη του φλας δεν γινεται!
elgreco έγραψε:themis έγραψε:Πολύ καλές όλες οι αναλύσεις!
Εξακολουθώ να μην έχω αποφασίσει ακόμα μεταξύ d2 d4 ίσως και βενζίνη. Θα κριθεί πολύ από το αυριανό test drive στον d2 και πως θα το νιώσω στο ρεπριζ.
Σίγουρα τα χρήματα για τον2λιτρο δεν είναι αμελητέα... Και προτιμώ να τα δώσω στο να βάλω όλα τα τεχνολογικά καλούδια της volvo αν δεν είναι απογοητευτικός ο 1600αρης.
Πριν μια εβδομαδα ακριβως ημουν στην θεση σου κ πηγα κ εκανα το test drive του V40 CC D2. Οπως μου ειχαν αναφερει κ αλλοι στο φορουμ, το αμαξι τραβαει ικανοποιητικα μεταξυ 2000-3000 rpm. Πριν κ ειδικα μετα απλα δεν...
Επιτηδες δεν οδηγησα το D4 διοτι ειμαι σιγουρος πως το D2 μετα θα ηταν πολυ λιγο. Με αυτο το σκεπτικο, ο D2 δεν με απογοητευσε, ...ηταν αξιοπρεπης. Αν το προηγουμενο αμαξι σου δεν ηταν κατι δυνατο σε αλογα, μαλλον δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Επισης, αν δεν κανεις πολλα χιλιομετρα, ισως αξιζει να δεις κ τις εκδοσεις βενζινης!
Enjoy the ride :)
elgreco έγραψε:mco έγραψε:elgreco έγραψε:...
Τι εννοεις?
Το πιο πιθανό είναι να καταργηθεί η Ατέλεια , γιαυτό λέω μην βασίζεσαι στο οτι δεν έχουν Τελη Κυκλοφορίας ...
Τι να πω ποια, απο το κακο στο χειροτερο παμε...
Ασχετο... Πηγα σημερα κ εβαλα τις ρυθμισεις που ειπες σε V40 της εκθεσης κ πραγματι ο ψηφιακος πινακας οργανων αλλαξε σε Αγγλικα...![]()
Thanks
themis έγραψε:elgreco έγραψε:themis έγραψε:Πολύ καλές όλες οι αναλύσεις!
Εξακολουθώ να μην έχω αποφασίσει ακόμα μεταξύ d2 d4 ίσως και βενζίνη. Θα κριθεί πολύ από το αυριανό test drive στον d2 και πως θα το νιώσω στο ρεπριζ.
Σίγουρα τα χρήματα για τον2λιτρο δεν είναι αμελητέα... Και προτιμώ να τα δώσω στο να βάλω όλα τα τεχνολογικά καλούδια της volvo αν δεν είναι απογοητευτικός ο 1600αρης.
Πριν μια εβδομαδα ακριβως ημουν στην θεση σου κ πηγα κ εκανα το test drive του V40 CC D2. Οπως μου ειχαν αναφερει κ αλλοι στο φορουμ, το αμαξι τραβαει ικανοποιητικα μεταξυ 2000-3000 rpm. Πριν κ ειδικα μετα απλα δεν...
Επιτηδες δεν οδηγησα το D4 διοτι ειμαι σιγουρος πως το D2 μετα θα ηταν πολυ λιγο. Με αυτο το σκεπτικο, ο D2 δεν με απογοητευσε, ...ηταν αξιοπρεπης. Αν το προηγουμενο αμαξι σου δεν ηταν κατι δυνατο σε αλογα, μαλλον δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Επισης, αν δεν κανεις πολλα χιλιομετρα, ισως αξιζει να δεις κ τις εκδοσεις βενζινης!
Enjoy the ride :)
Δεν με ενθουσίασε τελικά ο d2... Οκ έχει καλή ροπη αλλά χχρειάζεταιτο Τσικ παραπάνω.
Άρχισα να σκέφτομαι λύσεις Polestar που λένε ότι θα δίνει 15 άλογα και λίγη ροπή παραπάνω.
Περαν αυτου, αξίζει να βάλει κανείς το sensus high performance? Το navigation είναι έξτρα, έχει καλή κάλυψη για Ελλάδα;
mco έγραψε:elgreco έγραψε:...
Ασχετο... Πηγα σημερα κ εβαλα τις ρυθμισεις που ειπες σε V40 της εκθεσης κ πραγματι ο ψηφιακος πινακας οργανων αλλαξε σε Αγγλικα...![]()
Thanks
Θα ήθελα να ήμουν εκεί, να πέθαινα στο γέλιο.![]()
Ο πωλητής το ήξερε ε;
myLivstyl έγραψε:...
Υπάρχει αναβάθμιση Polestar για τον D2??
elgreco έγραψε:
Οχι, ΔΕΝ υπαρχει και ενω διαβασα πως θα αυξησουν τον αριθμο των κινητηρων με δυνατοτητα αναβαθμισης polestar, ο D2 δεν ειναι στη λιστα.
themis έγραψε:Πράγματι έτσι θα ήταν...
Υπάρχει κάποιος που έχει κάνει αναβάθμιση από άλλο οίκο εκτός polestar να μας δώσει τα φώτα του;
Για τον d2 πάντα μιλώ.
themis έγραψε:Άνοιξα τον τιμοκατάλογο της Volvo με ημερομηνία Μάιο 2014 και παρατήρησα οτι υπάρχουν 2 εκδόσεις V40...η V40 1.6 D2 88g Start/Stop FWD Manual 6spd Livstyl και η
V40 1.6 D2 96g Start/Stop FWD Manual 6spd Livstyl
Να υποθέσω οτι πρόκειται για το απλο και για το Cross Country?
Στην προσφορά που πήρα από το δίκτυο το μοντέλο αναφέρεται 1.6 D2 99g Start/Stop FWD Manual 6 spd Livstyl
Είναι 3η έκδοση με περισσότερους ρύπους;;;
Εφαρμογή των προτύπων
Από την έναρξη ισχύος των προτύπων Euro 5 και Euro 6, τα κράτη μέλη πρέπει να αρνούνται την έγκριση τύπου, την ταξινόμηση, την πώληση ή τη θέση σε κυκλοφορία των οχημάτων που δεν τηρούν τις εν λόγω οριακές τιμές εκπομπών. Για τα οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων (κατηγορία Ν1, κλάσεις ΙΙ και ΙΙI, και κατηγορία Ν2) και τα οχήματα που έχουν σχεδιαστεί για την ικανοποίηση ειδικών κοινωνικών αναγκών προβλέπεται κάθε φορά συμπληρωματική προθεσμία διάρκειας ενός έτους. Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:
το πρότυπο Euro 5 εφαρμόζεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2009 όσον αφορά την έγκριση τύπου και θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2011 όσον αφορά την ταξινόμηση και την πώληση των νέων τύπων οχημάτων·
το πρότυπο Euro 6 θα εφαρμοστεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 όσον αφορά την έγκριση τύπου και από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 όσον αφορά την ταξινόμηση και την πώληση των νέων τύπων οχημάτων.
Volvo
Late last year, Volvo announced its latest four-cylinder turbodiesel engine family, initially in 178bhp D4 guise. This unit complies with the latest Euro 6 emissions regulations, featuring selective catalyst reduction to achieve the tougher regulations. The new 1969cc unit will gradually replace Volvo’s entire engine line-up, in time for the September 2015 deadline. The next all-new product to feature the engine will be the company’s new XC90, its flagship off-roader, which arrives in Volvo dealers early next year.
OctaNios έγραψε:http://imageshack.com/a/img913/3580/rsme1C.jpg
Πάντα πίστευα στον Άϊ-Βασίλη, κοιτάξτε τι δώρο μου έφερε παραμονή Χριστουγέννων
myLivstyl έγραψε:OctaNios έγραψε:http://imageshack.com/a/img913/3580/rsme1C.jpg
Χρόνια πολλά!
Καλορίζικο και καλά χλμ!
OctaNios έγραψε:http://imageshack.com/a/img913/3580/rsme1C.jpg
elgreco έγραψε:Χρονια Πολλα σε ολους!
Και εκει που εβλεπα το χιονι να πεφτει μου ηρθε μια αναλαμπη... Οκ, παραγγειλα το αυτοκινητο ΧΩΡΙΣ ρεζερβα. Τι γινεται ομως αν για καποιο λογο θελησω να σηκωσω το αμαξι, για να βαλω ας πουμε αλυσιδες ή μια προχειρη ρεζερβα που μπορει να εχω σπιτι... Θελω γρυλο!
Δεν βρισκω ομως στην λιστα excel των πωλητων πουθενα να σου πουλανε ουτε τον γρυλο, αλλα ουτε κ κλειδι για τα μπουλονια, εκτος αν παρεις την ρεζερβα. Καμια ιδεα-κωδικος για τα εργαλεια αυτα ΑΝΕΥ της ρεζερβας?
Και παλι, Χρονια σας Πολλα!
mco έγραψε:elgreco έγραψε:Χρονια Πολλα σε ολους!
Και εκει που εβλεπα το χιονι να πεφτει μου ηρθε μια αναλαμπη... Οκ, παραγγειλα το αυτοκινητο ΧΩΡΙΣ ρεζερβα. Τι γινεται ομως αν για καποιο λογο θελησω να σηκωσω το αμαξι, για να βαλω ας πουμε αλυσιδες ή μια προχειρη ρεζερβα που μπορει να εχω σπιτι... Θελω γρυλο!
Δεν βρισκω ομως στην λιστα excel των πωλητων πουθενα να σου πουλανε ουτε τον γρυλο, αλλα ουτε κ κλειδι για τα μπουλονια, εκτος αν παρεις την ρεζερβα. Καμια ιδεα-κωδικος για τα εργαλεια αυτα ΑΝΕΥ της ρεζερβας?
Και παλι, Χρονια σας Πολλα!
Χρόνια Πολλά και σε σένα!
Η λύση είναι Praktiker... Ένα σταυρό θα χρειαστείς και ένα γρυλο, απλά και ωραία!
Dimitris14 έγραψε:Καλη χρονια σε ολους. Μετα απο 2ωρο ταξιδι και ενω εχω σβησει την μηχανη, ο ανεμιστηρας δουλευε στο full. Ανυπομονος μετα απο 3 λεπτα ξαναεβάλα μπροστα και εσβησε!!! Επισης η καταναλωση που δειχνει στο my car/trip statistics δεν συμπιπτει με τον πινακα οργανων. Στο δευτερο φουλαρισμα με κινηση πολη κ ταξιδι, με εβγαλε με 620χλμ (V40 cc d2 powershift). Για μεμβρανες τι συστηνετε;;;
Dimitris14 έγραψε:Καλη χρονια σε ολους. Μετα απο 2ωρο ταξιδι και ενω εχω σβησει την μηχανη, ο ανεμιστηρας δουλευε στο full. Ανυπομονος μετα απο 3 λεπτα ξαναεβάλα μπροστα και εσβησε!!! Επισης η καταναλωση που δειχνει στο my car/trip statistics δεν συμπιπτει με τον πινακα οργανων. Στο δευτερο φουλαρισμα με κινηση πολη κ ταξιδι, με εβγαλε με 620χλμ (V40 cc d2 powershift). Για μεμβρανες τι συστηνετε;;;
Dimitris14 έγραψε:Καλησπερα σε ολους και καλες γιορτες. Μηπως γνωριζουμε πως αναβουν τα πισω φωτα (δεξι η αριστερο) κατα την σταθμευση; Με τον διακοπτη του φλας δεν γινεται!
v40my15 έγραψε:καλη χρονια και καλως σας βρηκα και απο μενα! ειμαι ενας νεος κάτοχος ενος V40 livstyl 1.6 d2 εδω και 1.5 μηνα και ειμαι ενθουσιασμενος! σε αυτον τον 1.5 μηνα μαζεψα καποιες αποριες και αν μπορουσε κανεις να με διαφωτίσει θα ημουν ευγνώμων!
1) το αμαξι εχει ιμάντα χρονισμού η καδενα ?
2) πλέον εχουν πιασει τα κρυα για τα καλα σημερα το πρωι ειχε -7 αλλα το αμαξι δεν μου αναβει ποτε την λυχνία προθερμαση κινητήρα ειναι λογικο αυτο? να μην περιμένω καθολου να ζεσταθεί ?
3) ισχυει οτι μετα απο καθε μεγαλη διαδρομη πχ πάνω απο μια ωρα πρεπει να το αφήνω στο ρελαντι πριν το σβήσω γιανα κρυώσει ι τουρμπινα?
4) στα 1500 χιλ πρεπει να κανω αλλαγη λαδιών γιανα φύγουν τυχών ρινίσματα μεσα απο την μηχανη? ο σφακιανακης λεει οχι να το κάνω κανονικά στον χρονο το πρώτο σερβις...
5) εχω βαλει πλατοκαθισματα στα 2 μπροστα και δένει με ενα λάστιχο στο κάθισμα το οποιο ειναι κάπως στην μεση του καθίσματος αγγαλιαζοντας το. λετε να υπάρχει πρόβλημα με τους πλάγιους αεροσακους των καθισμάτων γιατι δεν βλέπω να εχουν καμία εμφανη εξοδο στα πλαγια των καθισματων και φοβαμαι να μην τους εμποδίσουν να ανοιξουν το λαστιχο του καλύμματος
ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 25 επισκέπτες