Δημοσίευσηαπό panos89 » 01 Ιούλ 2014, 19:14
Σχεδόν πέντε μήνες μετά την απόκτηση του V40, επιτέλους, το Σ/Κ πήγα εκδρομή στο χωριό μου (νομός Αχαΐας) κι έτσι, για πρώτη φορά το έβγαλα ταξίδι. Οι εντυπώσεις πάρα πολύ καλές. Το αμάξι ήταν δυνατό και γρήγορο, σταθερό, ευχάριστο στο ταξίδι, εύκολο, ξεκούραστο και άνετο / αναπαυτικό στο δρόμο. Με την έκτη και το cruise control ούτε που κατάλαβα για πότε έφτασα. Επίσης, στην Αθηνών - Κορίνθου, ενώ είπα να ταξιδέψω χαλαρά, τελικά έβαλα το cruise control μεταξύ 140 και 150, επειδή πιο κάτω ένιωθα, ότι πάει πολύ αργά :-p . Και στην Κορίνθου - Πατρών, με τη μιάμιση λωρίδα και τους κώνους εκατέρωθεν του δρόμου, μπορούσα πολύ εύκολα και γρήγορα να προσπεράσω νταλίκες. Έχω να κάνω μόνο δύο παρατηρήσεις: Η μία, ότι δε μπόρεσα να ρίξω τη μέση κατανάλωση κάτω από τα 8.2 λ./100 χμ., ίσως λόγω της οδήγησης και του κλιματισμού, δεν ξέρω. Η άλλη, όταν προσπερνούσα νταλίκες με τέρμα γκάζι, στιγμιαία μειωνόταν η απόδοση του κλιματισμού. Σαν να απενεργοποιούσα το A/C και να λειτουργούσε μόνο ανεμιστήρας. Και όταν ολοκλήρωνα την προσπέραση και άφηνα το γκάζι από το πάτωμα, τότε επανερχόταν πάλι ο κρύος αέρας. Αυτά τα ολίγα!
V40 M.Y. 2014 T3 kinetic caspian blue