S60 2010-

V40, XC40, S60, V60, XC60, S90, V90, XC90
Άβαταρ μέλους
PNT
T2

Re: S60 2010-

Δημοσίευσηαπό PNT » 21 Ιούλ 2010, 22:11

Αγαπητοί Volvisti γράφω για πρώτη φορά στο φόρουμ σας και σας συγχαίρω για την οργανωμένη προσπάθεια σας :respect .
Παρακολουθώντας το βίντεο συναρμολόγησης του S60 που ανέβασε o VolvoZeus στο 1,02 του βίντεο υπάρχει πλάνο που δείχνει ένα station αμάξωμα που μοιάζει με το V60 και παρατήρησα ότι το πλαϊνό παράθυρο του πορτ-μπαγκάζ φαίνεται να μην έχει τόσο έντονη κλίση στο κουφάρι του αμαξώματος όπως φαίνεται στα διαφημιστικά βίντεο που κυκλοφόρησαν για το V60. Υπάρχει πιθανότητα να το τελικό σχέδιο του V60 να είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο σε σχέση με αυτό που έχουμε δεί μέχρι τώρα? Αν δεν σας κάνει κόπο ρίξτε μια ματιά και πείτε μου την γνώμη σας. Ευχαριστώ :-)
"Look here brother,
who you jivin' with that Cosmic Debris?"

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 22 Ιούλ 2010, 01:07

Καταρχην καλωσηρθες στην παρεα!
Το κουφαρι που φαινεται ανηκει σε V50 μιας και το V60 θα κατασκευαζεται στην Udevalla στη Σουηδια. Το αμαξωμα που εχει δημοσιευθει ειναι και το τελικο. :-)
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 22 Ιούλ 2010, 10:40

Καλώς ήρθες και από εμένα με τη σειρά μου!
Πράγματι, το συγκεκριμένο κουφάρι στο οποίο αναφέρεσαι ανήκει στο V50 και όχι στο V60. Το V60 θα παρουσιαστεί με τη μορφή που έχουμε δει στα βίντεο και θα κάνει το ντεμπούτο του στην ερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
PNT
T2

Δημοσίευσηαπό PNT » 22 Ιούλ 2010, 14:22

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, να'στε καλά όλοι και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Παίδες δεν ξέρω αν είναι V60, μοιάζει αρκετά χωρίς όμως να μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα,
αλλά νομίζω ότι δεν είναι σίγουρα V50 (πιθανόν να είναι κάποιο άλλο SW) γιατί στο βίντεο η πίσω κολόνα του πορτμπαγκάζ έχει μεγαλύτερη κλίση, είναι ασύμμετρη πιο λέπτή στό πάνω μέρος και φαρδαίνει προς τα κάτω καθώς επίσης και το οριζόντιο τμήμα στο πίσο φτερό (το σημείο συναρμογής με τον προφυλακτήρα) έχει παρόμοιο κόψιμο με το V60. Στο V50 η πίσω κολόνα είναι πιο κάθετη, συμμετρική και το πίσω φτερό έχει επίσης διαφορετικό κόψιμο στο σειμείο συναρμογής με τον προφυλακτήρα.
Τέλος πάντων, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, θα δούμε όταν παρουσιαστεί επίσημα.
Απλά μου προκάλεσε εντύπωση αυτή η μικρή διαφορά και επειδή το V60 είναι ένα απο τα μοντέλα που "ζαχαρώνω" για μελλοντική αγορά, σκέφτηκα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς απο σας κάτι σχετικά με μικροδιαφορές στο τελικό σχέδιο του μοντέλου.
Ευχαριστώ πολύ πάντως :-D
"Look here brother,

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 22 Ιούλ 2010, 14:54

PNT έγραψε:Παίδες δεν ξέρω αν είναι V60, μοιάζει αρκετά χωρίς όμως να μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα,
αλλά νομίζω ότι δεν είναι σίγουρα V50 (πιθανόν να είναι κάποιο άλλο SW) γιατί στο βίντεο η πίσω κολόνα του πορτμπαγκάζ έχει μεγαλύτερη κλίση, είναι ασύμμετρη πιο λέπτή στό πάνω μέρος και φαρδαίνει προς τα κάτω καθώς επίσης και το οριζόντιο τμήμα στο πίσο φτερό (το σημείο συναρμογής με τον προφυλακτήρα) έχει παρόμοιο κόψιμο με το V60. Στο V50 η πίσω κολόνα είναι πιο κάθετη, συμμετρική και το πίσω φτερό έχει επίσης διαφορετικό κόψιμο στο σειμείο συναρμογής με τον προφυλακτήρα.

Εχεις δικιο δεν ειναι V50. Ειναι XC60, κι αν παγωσεις την εικονα θα δεις και ενα V50 μπροστα του :-)
Η τελικη μορφη του V60 θα ειναι αυτη που βλεπεις στις επισημες φωτογραφιες. Το αυτοκινητο εχει ανακοινωθει οτι θα κατασκευαζετε στην Σουηδια στην Udevalla και οχι στο Ghent, αρα ειναι απιθανο να θεαθει σε καποιο βιντεο σχετικο με το Ghent.

Αναλυτικα τι μοντελα παραγει καθε εργοστασιο:

Gothenburg - S80/V70/XC70/XC90
Uddevalla - C70/απο φετος και V60 οπως αναφερει το press release
Ghent - S40/V50/C30/S60/XC60
Chongqing - S40/S80L (για την Κινεζικη αγορα μονο-αναμενεται το νεο εργοστασιο)
Malaysia - S40/V50/S80/XC90 (για την αγορα της Αυστραλιας κυριως νομιζω)
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 27 Ιούλ 2010, 23:35

να επανέλθεις .... να επανέλθεις και με φωτο-ρεπορτάζ :respect
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 28 Ιούλ 2010, 10:02

Δηλαδη εχει παει Λαμια και δεν υπαρχει πουθενα σε ολη την Αθηνα? :dizzy
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

manasta
T2

Δημοσίευσηαπό manasta » 28 Ιούλ 2010, 10:26

3.351 ευρώ για το navi (3.046 για το RTI + 305 για τo προαπαιτούμενο multimedia), ενώ υπάρχει ήδη έτοιμη η έγχρωμη οθόνη; :evil: Για ένα τσιπάκι δορυφορικής λήψης που έχουν πια ενσωματωμένο όλα τα κινητά τηλέφωνα των 100 ευρώ; :dizzy :dizzy
Volvo S40 1.8 Summum MY07

Άβαταρ μέλους
PNT
T2

Δημοσίευσηαπό PNT » 28 Ιούλ 2010, 15:46

video για το S60 απο το autocar,
σύντομο αλλα με ωραία πλάνα.
http://www.autocar.co.uk/car-video/volv ... t-verdict/
"Look here brother,

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 28 Ιούλ 2010, 16:10

Επιτελους και σε αλλο χρωμα....και του παει!!
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 29 Ιούλ 2010, 00:44

2. Μήπως δεν το είχαν ξετακάρει από την μεταφορά και φαινόταν ψηλό ? :q

από κοντά δεν το έχω δει, η ποιότητα συναρμολόγησης, ίσως και υλικών, σε σχέση με το πρώτο S60, πρέπει να έχει ανέβει, αλλά τολμώ να πω ότι σχεδιαστικά, το πρώτο S60 (και ειδικά το προ f/l) στα μάτια μου έχει πιο καθαρές γραμμές με καλύτερες αναλογίες (αν εξαιρέσω τα πίσω κάπως μεγάλα/ δυσανάλογα φώτα).

επίσης, δεν μου αρέσουν οι extra αλουμινένιες μπάρες μπρος/πίσω .. αλλά μικρό το κακό, αφού είναι προαιρετικές.

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 29 Ιούλ 2010, 01:01

Perry μιας και το είδες από κοντά :vow , σε σχέση με το δικό σου S60, δεν δείχνει πιο ψηλό και στενό, ή είναι η ιδέα μου :q

Κατά την μεταφορά, συνήθως βάζουν κάτι τάκους στα ελατήρια, είχα δει κι εγώ μια bmw Ε92 320i σε έκθεση σαν κατσίκι, για αυτό το λόγο. Στην Ευρώπη δεν είπαν ότι θα το φέρνουν, με το sport σασί ? για να δούμε .....

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 29 Ιούλ 2010, 09:59

Το θεμα με το κενο των τροχων στους θολους εχει ηδη συγκεντρωσει αρκετα αρνητικα σχολια στην Αμερικη. Αυτο που λεγεται μεχρι στιγμης ειναι οτι απο κοντα δεν ειναι τραγικο, κι οτι συνηθως ευθυνονται οι τακοι τους οποιους αναφερει ο Γιαννης. Για να δουμε...

Γιαννη, το αλουμινενιο βοδι κιτ ειναι για γελια....περιμενω να δω ποιος θα το επιλεξει!

Perry, μακαρι να αφησει εποχη, ομως προς το παρον βλεπω οτι δεν καταφερνει να ταραξει τα νερα οσο το πρωτο S60 στην εποχη του. Και αυτο μεσα απο τα φορουμ Volvακιδων. Λιγο το οτι καποιες σταθερες αξιες πανε περιπατο, λιγο τα χαρακτηριστικα αποδοσης με τα προσφερομενα κιβωτια, λιγο οι χωροι....εγω ακομα δεν μπορω να καταλαβω σε τι κοινο απευθυνεται! Ουτε ο παραδοσιακος αγοραστης αποφασιζει να αλλαξει το παρον οχημα του με αυτο, ουτε ο ενθουσιωδης αφου υπαρχουν πιο ανταγωνιστικα πακετα στην αγορα, ουτε ο οικογενειαρχης αφου απο χωρους ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το απερχομενο (και το S40) και με πολυ μικροτερο χωρο αποσκευων...
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 29 Ιούλ 2010, 18:01

Εμένα το αλουμινένιο body kit μαρέσει,μένει να το δουμε απο κοντά για να βγάλουμε συμπέρασμα!
Τα παλια volvo ειχαν μεγάλο πορτ-παγκαζ...
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 30 Ιούλ 2010, 09:33

O Volvozeus έχει κατά βάση δίκαιο.
Το νέο S60 προσπαθεί να τα κάνει όλα και μάλλον δεν διακρίνεται τελικά πουθενά. Αυτό νομίζω συνέβη γιατί προσπαθεί η εταιρεία με ένα μοντέλο να αντικαταστήσει δύο (προηγούμενο 60άρι και 40άρι). Επίσης το ερώτημα σε ποιους απευθύνεται γίνεται κρίσιμο όσων αφορά όσους είδη έχουν Volvo. Κάποιος που έχει ένα 40άρι ή 60άρι της τελευταίας πενταετίας τι λόγους έχει να το επιλέξει;
Εγώ το βλέπω ως εξής: Από τις διαθέσιμες εκδόσεις του αυτοκινήτου αυτή που είναι εντός των οικονομικών μου δυνατοτήτων είναι η Τ3, Momentum φυσικά, για να μην βρεθώ με λιγότερο εξοπλισμό από ότι έχω τώρα :o . Μαζί με μεταλλικό χρώμα, πινακίδες, έξοδα κτλ. φτάνουμε στα 31.000€. Το ερώτημα που θέτω στον εαυτό μου είναι τι μου δίνει το αυτοκίνητο που να δικαιολογεί την αντικατάσταση;
Τα 150 άλογα; και τώρα έχω 125 σε ελαφρύτερο αμάξωμα, πόση διαφορά επιδόσεων μου δίνει που να αξίζει τα χρήματα που θα δώσω;
Χώρους; από καμπίνα μου δίνει κάτι παραπάνω αλλά από χώρο αποσκευών από τον οριακό που είμαι τώρα θα βρεθώ με ακόμα μικρότερο. :dizzy
Από εμφάνιση είμαι ακόμα ερωτευμένος με αυτό που έχω :inlove , οπότε τι μένει; Απάντηση: τίποτα που να αξίζει τα 31.000€ (μείων ότι πιάσει το 40άρι).
Αλλά και ένας που έχει το προηγούμενο 60άρι να το αλλάξει με ποιο με Τ4 ή με 2,0Τ; Για ποιο λόγω; :q
Συμπέρασμα μόνο όσοι έχουν το 40άρι με το μοτέρ 1,6 μπορούν να βρουν πραγματικό νόημα στην αγορά του ή όσοι έχουν το 30άρι και θέλουν κάτι μεγαλύτερο και προς το πιο οικογενειακό ή τέλος όσοι είναι διατεθειμένοι στο νέο τους Volvo να βάλουν πολύ βαθύτερα το χέρι στην τσέπη από ότι πριν.
Είναι όμως σημαντικό για μια εταιρεία να δίνει ένα κίνητρο αγοράς στους παλιούς κατόχους των αυτοκινήτων της με το νέο της μοντέλο. Κρατάς τον πελάτη όταν του δίνεις την δυνατότητα να δικαιολογήσει την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου της φίρμας ανά 5 χρόνια. Το νέο 60άρι απλά δεν το δίνει στους περισσότερους.... Άλλη μια επιτυχία από το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας :whatever
Τελικά μόνο κατόχους αυτοκινήτων μικρότερης κατηγορίας μπορεί να συγκινήσει και αυτό κυρίως λόγω του σχεδιασμού του (παρ’ όλες τις επιμέρους ενστάσεις πχ αεραγωγός).
Εικόνα S40 1,8 Momentum MY08

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 30 Ιούλ 2010, 09:53

Πολύ επικριτικοί είστε ρε παιδιά με το νέο S60 και στην τελική κανείς δεν το έχει δει από κοντά ακόμα τα αυτοκίνητο αυτό! Αφήστε να το δούμε πρώτα στις αντιπροσωπείες και μετά βλέπουμε...
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 30 Ιούλ 2010, 10:00

όχι και κανείς ..... :whistling

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 30 Ιούλ 2010, 10:02

johnkyr έγραψε:όχι και κανείς ..... :whistling

Ναι αν εξαιρέσεις τον Περικλή που το έχει δει σε αντιπροσωπεία και εμένα που το έχω δει στο δρόμο κανένας άλλος από εδώ μέσα δεν το έχει δει live. Άρα μήπως είναι νωρίς να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα;
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 30 Ιούλ 2010, 10:10

Τώρα έτσι τα βλέπω τα πράγματα και μακάρι στο μέλλον να γίνει κάτι που θα μου αλλάξει την γνώμη. Αλλά το βλέπω δύσκολο....
Αυτά που γράφω είναι λάθος; Πως θα ανατραπούν επείδή θα το δω από κοντά το αυτοκίνητο;
Θα σου πω και το άλλο, όταν πήγα στην σελίδα της Volvo να φτιάξω το "δικό μου" νέο 60άρι, μόλις το είδε η Κωνσταντίνα σε κόκκινο, μου λέει σίγα την διαφορά με αυτό που έχουμε. Όταν δε της έδειξα το εσωτερικό :chair :chair , έψαχνα να δω που θα κρυφτώ.. :lol: :lol: Μου λέει είσαι σοβαρός θα δόσεις λεφτά και το αυτοκίνητό μας για να πάρεις αυτό...
:respect στην γνώμη της Κωνσταντίνας αυτή ερωτεύτηκε πρώτη το 40άρι και αυτή επέμεινε στο κόκκινο χρώμα :vow :vow , οπότε κάτι ξέρει.....

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 30 Ιούλ 2010, 10:15

Άμα δίνεις βάση στα λόγια γυναικών περί αυτοκινήτων τότε φίλε λυπάμαι αλλά δε σε βλέπω καλά...... :lol:
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 30 Ιούλ 2010, 10:15

μακάρι, να μπαίνει ο Τ4-Τ5, χωρίς πολλές μόντες στο V50 :whistling. Βρίσκω συνολικά, πιο ενδιαφέρον το V60.

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 30 Ιούλ 2010, 10:20

Jim_C30 έγραψε:Άμα δίνεις βάση στα λόγια γυναικών περί αυτοκινήτων τότε φίλε λυπάμαι αλλά δε σε βλέπω καλά...... :lol:

Καλά, άσε τήν γνώμη της Κωνσταντίνας έξω από την κουβέντα γιατί η αισθητική έχει μια υποκειμενικότητα έτσι και αλλιώς. Στα υπόλοιπα που γράφω που διαφωνείς;

Παναγιώτης
T2

Δημοσίευσηαπό Παναγιώτης » 30 Ιούλ 2010, 10:28

Και εγώ έχω την αίσθηση ότι θα τα πάει καλά το νεο s60. Στο μόνο που υπολείπεται από το απερχόμενο είναι ο χώρος αποσκευών. Σε όλα τα άλλα φαίνεται να υπερτερεί

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 30 Ιούλ 2010, 10:37

georgosk έγραψε:Είναι όμως σημαντικό για μια εταιρεία να δίνει ένα κίνητρο αγοράς στους παλιούς κατόχους των αυτοκινήτων της με το νέο της μοντέλο. Κρατάς τον πελάτη όταν του δίνεις την δυνατότητα να δικαιολογήσει την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου της φίρμας ανά 5 χρόνια. Το νέο 60άρι απλά δεν το δίνει στους περισσότερους.... Άλλη μια επιτυχία από το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας :whatever

Το τμήμα marketing δεν εχει καμια σχεση επειδη εσύ δεν βρίσκεις λόγους να το αγοράσεις-αντικαταστήσεις με το s40! Τιμολογιακά ειναι μια χαρά τοποθετημένο το s60,εσενα δεν σε καλυπτει φαντάζομαι οχι λογο τιμής αλλά λογω διαστάσεων. Το τμημα marketing δεν μπορει να ξέρει οτι είσαι ακομα ερωτευμενος με το s40 σου, ισως το κατασκευαστικο-σχεδιαστικό τμημα δεν εχει κανει καλά την δουλεια του για σενα. Τα κινητρα που σου δινει για να το αγοράσεις ειναι η καλή τιμή του,ο πλουσιος εξοπλισμός του και το promotion που του κανει που λενε πως οδηγικα θα προσφερει συγκινησεις σε σχεση με τα αλλα volvo. Λογοι για να το αποκτήσεις υπάρχουν και εμφανισιακοι και τεχνολογικοι,αλλα απο την αλλη υπαρχουν και ενστασεις οπως το πορτ-παγκαζ και καποιοι αλλοι που λειτουργουν αποτρεπτικα στην περιπτωση σου.
Εγω ειδα ενα μπλε πανω σε νταλικα μεταφοράς, με το χρωμα δεν εντυπωσιαστικα!

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 30 Ιούλ 2010, 10:38

georgosk έγραψε:Στα υπόλοιπα που γράφω που διαφωνείς;

Ξέρεις γιατί διαφωνώ; Διότι δεν έχεις δει από κοντά το μοντέλο αυτό. Μπορεί να κάνεις για παράδειγμα τεστ ντράιβ και να μείνεις με το στόμα ανοιχτό ξεχνώντας παράλληλα άμεσα το 40άρι σου. Μπόρει φυσικά και να μη σου αρέσει και είναι σεβαστό.
Όσο για την τιμή που λες, για δες και τον ανταγωνισμό αυτού του αυτοκινήτου με ανάλογο εξοπλισμό να δούμε, σε τι λεφτά φτάνουμε;
Δεν ξέρω, θεωρώ πως είναι νωρίς ακόμα για τα οποιαδήποτε συμπεράσματα. Νέο μοντέλο είναι, ας κυκλοφορήσει πρώτα και βλέπουμε.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 30 Ιούλ 2010, 10:44

vrestas έγραψε:
georgosk έγραψε:Είναι όμως σημαντικό για μια εταιρεία να δίνει ένα κίνητρο αγοράς στους παλιούς κατόχους των αυτοκινήτων της με το νέο της μοντέλο. Κρατάς τον πελάτη όταν του δίνεις την δυνατότητα να δικαιολογήσει την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου της φίρμας ανά 5 χρόνια. Το νέο 60άρι απλά δεν το δίνει στους περισσότερους.... Άλλη μια επιτυχία από το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας :whatever

Το τμήμα marketing δεν εχει καμια σχεση επειδη εσύ δεν βρίσκεις λόγους να το αγοράσεις-αντικαταστήσεις με το s40! Τιμολογιακά ειναι μια χαρά τοποθετημένο το s60,εσενα δεν σε καλυπτει φαντάζομαι οχι λογο τιμής αλλά λογω διαστάσεων. Το τμημα marketing δεν μπορει να ξέρει οτι είσαι ακομα ερωτευμενος με το s40 σου, ισως το κατασκευαστικο-σχεδιαστικό τμημα δεν εχει κανει καλά την δουλεια του για σενα. Τα κινητρα που σου δινει για να το αγοράσεις ειναι η καλή τιμή του,ο πλουσιος εξοπλισμός του και το promotion που του κανει που λενε πως οδηγικα θα προσφερει συγκινησεις σε σχεση με τα αλλα volvo. Λογοι για να το αποκτήσεις υπάρχουν και εμφανισιακοι και τεχνολογικοι,αλλα απο την αλλη υπαρχουν και ενστασεις οπως το πορτ-παγκαζ και καποιοι αλλοι που λειτουργουν αποτρεπτικα στην περιπτωση σου.
Εγω ειδα ενα μπλε πανω σε νταλικα μεταφοράς, με το χρωμα δεν εντυπωσιαστικα!

Δεν θα είχε τις αλουμινένιες μπάρες, ασημί καθρέπτες, μεγάλες μπούκες, diffuser , γι αυτό δεν θα εντυπωσιάστηκες ..... :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 30 Ιούλ 2010, 11:27

Τι να πω, μακάρι να κάνω λάθος και να αλλάξω γνώμη αν το δω από κοντά και του κάνω τεστ ντραϊβ.
vrestas έγραψε:.... και το promotion που του κανει που λενε πως οδηγικα θα προσφερει συγκινησεις σε σχεση με τα αλλα volvo.

Ίσως σε αυτό το σημείο να υπάρχει κάτι που θα αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα...
Όμως υπάρχουν και κάποιες αντικειμενικές ενστάσεις που δεν αφορούν μόνο εμένα προσωπικά, αλλά ίσως και κάθε υποψήφιο αγοραστή, ειδικά όσους σήμερα έχουν 40άρι ή το προηγούμενο 60άρι.

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 30 Ιούλ 2010, 11:33

Βασικα το μονο που μπορει να μου αλλαξει γνωμη αυτη τη στιγμη ειναι, 1-Η εμφανιση/αισθηση live, 2-Η συμπεριφορα του αυτοκινητου στο δρομο (Τ5 awd / Τ6 awd αν βγει με μανουαλ)...
Η δικη μου ενσταση μεχρι στιγμης ομως δεν εχει να κανει με τιποτα απο τα δυο, αλλα με δεδομενα του αυτοκινητου που δυστυχως δεν αλλαζουν.

Οσο για τον μεχρι προτεινως συντηρητικο σχεδιασμο που λεει ο Περικλης, θα διαφωνισω. Ο μονος που αναμασαει αυτη την καραμελα ειναι ο "ειδικος" τυπος, ο οποιος βασιζεται σε στερεοτυπα δεκαετιων, και παρολο που η Volvo ηταν προοδευτικη με καθε μοντελο της, χρησιμοποιουσαν τους ιδιους χαρακτηρισμους για καθε νεο μοντελο. Ο συντηρητισμος στην Volvo εφυγε με το πρωτο S40 το 1996, ακολουθησε το πρωτο C70, το πρωτο S80 και το αποκορυφωμα το πρωτο S60 με το εκπληκτικα καλυτερο σλογκαν απο το σημερινο REVOLVOLUTION, και την πολυ καλυτερη διαφημιστικη καμπανια..

Ακομα και στην Ελλαδα..

Και να θυμισω τι προσφερε ο ανταγωνισμος την περιοδο εκεινη..

Ενα διαφωτιστικο βιντεο που δειχνει πως φτασαμε στο σημερινο S80

Το πρωτο S40..

Ακομα και το 850 :vow ειχε καλυτερη καμπανια..
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 30 Ιούλ 2010, 11:34

Οπως βλεπετε σε καθε μοντελο τονιζαν τα δυναμικα χαρακτηριστικα...απλα καποια στερεοτυπα δεν θα αλλαξουν ποτε...ειδικα χωρις αρκετο "μαρουλι" :lol:

STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 30 Ιούλ 2010, 11:44

Εψαχνα να βρω αυτη τη διαφημιση που δειχνει πως παντα προωθουσε τα δυναμικα χαρακτηριστικα...enjoy!

STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 30 Ιούλ 2010, 14:17

Head to head S60 MkI vs new S60
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Engines -> B5204T5 - B4204T6(2.0T)
Type -> In-line 5 cyl. Turbo - In-line 4 cyl. Turbo
Configuration -> FWD - FWD
Displacement -> 1984 cm³ - 1999 cm³
Bore -> 81 mm - 87,5 mm
Stroke -> 77 mm - 83,1 mm
Compression ratio -> 9,5:1 - 10,0:1
Valves, no/cylinder -> 4 ea. DOHC - 4 ea. DOHC
Engine idling speed -> 670 rpm - 780 rpm
Max engine speed -> NA - 6500 rpm
Max output -> 132 kW (180 hp) / 5500 rpm - 149 kW (203 hp) / 6000 rpm
Max torque -> 240 / 1850-5000 Nm / rpm - 300 (Overboost to 320) / 1750-4000 Nm / rpm
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Transmissions -> M56L / AW55-51 - MMT6 Z3 FD / MPS6-7
First Gear -> 3,385 / 4,657 - 3,818 / 3,818
Second Gear -> 1,905 / 3,032 - 2,150 / 2,150
Third Gear -> 1,194 / 1,982 - 1,423 / 1,407
Fourth Gear -> 0,868 / 1,341 - 1,029 / 1,029
Fifth Gear -> 0,700 / 1,018 - 1,129 / 1,188
Sixth Gear -> - / - - 0,943 / 0,971
Reverse Gear -> 3,298 / 5,114 - 5,443 / 5,284
Manual Gearbox/final drive -> 4,25 - 3,813 (gear 1-4) - 2,773 (gear 5-6+R)
Automatic Gearbox/final drive -> 2,65 - 3,933 (gear 1-4) - 2,682 (gear 5-6+R)
Performance -> Manual / Automatic
0-100 km/h -> 8,8 s / 9,5 s - 7,7 sec / 8,2 sec
Top speed -> 225 km/h / 215 km/h - 235 km/h / 230 km/h
Fuel consumption (EC 199/100, Combined) -> 8,9 l/100km / 9,5 l/100km - 8,1 l/100km / 8,3 l/100km
CO² -> 212 g/km / 227 g/km - 189 g/km /193 g/km
Length -> 4603 mm - 4628 mm
Width -> 1804 mm – 1865 mm
Width -> incl mirrors, outer edge 2069 mm - 2097 mm
Height -> 1428 mm - 1484 mm (incl shark fen)
Wheelbase -> (L110) 2715 mm - 2776 mm
Track, front (15"/16",17",18") -> 1563 mm / 1561 mm - 1588 mm / 1578 mm
Track, rear (15"/16",17",18") -> 1560 mm / 1542 mm - 1585 mm / 1575 mm
Ground clearance (H156) (+ 2 persons) -> 131 mm - 124 mm
Serving Weight (Depending on type of engine, gearbox etc.) -> 1503 kg / 1641 kg - 1545 kg / 1570 kg
Total Weight (Depending on type of engine, gearbox etc.) -> / 2050kg - 2040 kg / 2060 kg
Fuel tank, Petrol -> 70 l - 67,5 l
Aerodynamics, (Cd) -> 0.28 - 0.28
Aerodynamics, (Frontal area) -> 2,19 m² - 2,27 m² (δηλαδη χειροτερη αεροδυναμικη!)
Max roof load -> 100 kg - 75 kg
Headroom with sunroof (front/rear) -> 987 mm / 962 mm - 955 mm / 951 mm
Headroom without sunroof (front/rear) -> 984 mm / 962 mm - 973 mm / 951 mm
Passenger compartment width at shoulder height (front/rear) -> 1427 mm / 1409 mm – 1447 mm / 1401 mm
Leg room (front/rear) -> 1074 mm / 798 mm - 1064 mm / 852 mm
Hip room (front/rear) -> 1245 mm / 1401 mm - 1395 mm / 1359 mm
Cargo length at floor from the back of front seatback -> 1661 mm - 1749 mm
Cargo length at floor from the back of the rear seatback -> 824 mm - 965 mm
Loading height between cargo floor and parcel shelf -> 440 mm - 465 mm
Liftover height at curb weight -> 511 mm - 656 mm
Distance between wheelhouses -> 1140 mm - 919 mm
Steering (angle/angle) -> 16.4 - 15
Turning circle (Curb to curb) -> 10,8 / 11,8 m - 11,3 m / 11,9 m
Turns of steering wheel end to end -> 3,0 / 2,8 - 2,71 / 2,58

Brake disc diameter (front) -> 286 mm / 305 mm / 316 mm - 300 mm / 316 mm / 336 mm
Brake disc diameter (rear) -> 288 mm / 288 mm / 288 mm - 302 mm
Brake disc thickness (front) -> 26 mm / 28 mm / 28 mm - 28 mm
Brake disc thickness (rear) -> 12 mm / 12 mm / 12 mm - 11 mm / 22 mm (Solid EPD/Ventilated EPD)
Braking distance 100-0 km/h -> 42 m - 37 m
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

prospero
T2

Δημοσίευσηαπό prospero » 30 Ιούλ 2010, 14:42

To νέο S60 έχει την 'ατυχία' να αντικαθιστά έναν πραγματικά μνημειώδη πρόγονο.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, πέρα από κάποια estate, τα αντιπροσωπευτικότερα οχήματα της κουλτούρας της Volvo την τελευταία 15ετία είναι το αλησμόνητο 850 και το S60. Ίσως και γι' αυτό όλοι παραφυλάμε τον 'νέο' με την καραμπίνα στην γωνία....

Για το αισθητικό κομμάτι προτιμώ να μην σχολιάσω ιδιαίτερα, ωστόσο πιστεύω ότι είναι καλό να επισημανθεί κάτι. Είναι άλλο πράγμα η αισθητική και άλλο το προσωπικό γούστο. Η αισθητική είναι κάτι που έχει αντικειμενικές παραμέτρους, το γούστο όχι, είναι απολύτως προσωπικό και μπορεί είτε να συμπλέει είτε να συγκρούεται με την αισθητική. Με αυτά ως δεδομένα λοιπόν, έχω να πω πως το S60 είναι αναμφίβολα ένα όχημα υψηλής αισθητικής, ακόμα κι αν κάποια πράγματα με ενοχλούν σφόδρα. Και η ιστορία με τις λεπτές κονσόλες ακόμα με ξενίζει λιγάκι ωστόσο, είμαι υποχρεωμένος να παραδεχτώ ότι ως ασκηση σουηδικού μινιμαλιστικού σχεδιασμού είναι 100% πετυχημένη- σε αντίθεση με το θλιβερό νεο-bauhaus ύφος που οι γερμανοί πλασάρουν ως minimal.

Το άλλο ζήτημα όπως σωστά επισημάνθηκε είναι η στρατηγική της Volvo να παρουσιάζει αυτοκίνητα που διεμβολίζουν κατηγορίες. Αλλά αυτό φαντάζομαι ότι υπαγορεύεται από τα μακροοικονομικά της εταιρίας κλπ κλπ...

Πάντως, μου φαίνεται ότι αν το αυτοκίνητο εκπληρώνει τις 'υποσχέσεις' της Volvo σε 'ο,τι έχει να κάνει με τα δυναμικά χαρακτηριστικά του, έχει κάθε λόγο να πετύχει.

Για να πω την αμαρτία μου ωστόσο, το ψυχοκατακλυσμικό που με είχε πιάσει όταν λανσαρίστηκε το απερχόμενο S60 δεν το ξανάπαθα τώρα....

ΥΓ: μπορεί να 'πα πολλά, αλλά τα 'πα καλα.... :chair
Fluctuat nec mergitur

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 30 Ιούλ 2010, 15:04

prospero έγραψε:To νέο S60 έχει την 'ατυχία' να αντικαθιστά έναν πραγματικά μνημειώδη πρόγονο.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, πέρα από κάποια estate, τα αντιπροσωπευτικότερα οχήματα της κουλτούρας της Volvo την τελευταία 15ετία είναι το αλησμόνητο 850 και το S60. Ίσως και γι' αυτό όλοι παραφυλάμε τον 'νέο' με την καραμπίνα στην γωνία....

prospero έγραψε:Για να πω την αμαρτία μου ωστόσο, το ψυχοκατακλυσμικό που με είχε πιάσει όταν λανσαρίστηκε το απερχόμενο S60 δεν το ξανάπαθα τώρα....

+1
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 30 Ιούλ 2010, 15:12

υπερβολικός ...... λόγω και μόνο ύψους, μου κάνει λιγότερο sport από το προηγούμενο .....

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 30 Ιούλ 2010, 16:02

:dizzy :dizzy :lol: :swear :whatever :dizzy :dizzy :dizzy :chair :chair :chair :chair :q :chair :chair

Τι λές ρε δικαστή??χεχε!
Τι το τόσο φοβερό είχε το παλιό s60 που το καινουριο δεν μπορεί να φτάσει με τίποτα?

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 30 Ιούλ 2010, 16:19

vrestas έγραψε::dizzy :dizzy :lol: :swear :whatever :dizzy :dizzy :dizzy :chair :chair :chair :chair :q :chair :chair

Τι λές ρε δικαστή??χεχε!
Τι το τόσο φοβερό είχε το παλιό s60 που το καινουριο δεν μπορεί να φτάσει με τίποτα?

Ηταν σε ολα καλυτερο απο το μοντελο που αντικαθιστουσε, αλλα και συνολικα καλυτερο του τοτε ανταγωνισμου. Το δε σχεδιο του διεφερε πληρως απο τον ανταγωνισμο.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 30 Ιούλ 2010, 20:49

Ελλάδα είναι μόνο η ΛΑΜΙΑ :vow :vow :vow :respect

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 30 Ιούλ 2010, 22:00

εγώ είμαι μέσα .... :-) αρκεί να έχουμε λίγη βενζίνη.

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 30 Ιούλ 2010, 23:11

PERRY έγραψε:Ευκαρία λοιπόν να αναβοιώσει ένας καφές στα Καμ. Βούρλα και να κλείσω μια μέρα
prive only for the club να δούμε το s60 στην τοπική αντ/πεια .

Ωραία ιδέα :applause , πότε πάμε;

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 31 Ιούλ 2010, 00:03

σεπτέμβριο και τρώμε και στα καμμένα βούρλα τους ομορφότερους λουκουμάδες ίσως της ηπειρωτικής ελλάδας.. με μέλι ή λιωμένη μερέντα!
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 31 Ιούλ 2010, 00:16

iatroud έγραψε:σεπτέμβριο και τρώμε και στα καμμένα βούρλα τους ομορφότερους λουκουμάδες ίσως της ηπειρωτικής ελλάδας.. με μέλι ή λιωμένη μερέντα!

+1 :applause
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

deadp
D3

Δημοσίευσηαπό deadp » 06 Αύγ 2010, 19:31

Σφακιανάκης, Δυτ. Θεσσαλονίκη.... Δε λέω τίποτε, το αμάξι είναι come to see...
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Black Volvo S40 1.8 MY-2010

deadp
D3

Δημοσίευσηαπό deadp » 06 Αύγ 2010, 21:21

DIKASTIS-T5 έγραψε:Υπηρχε κανενα ετοιμο,ταξινομημενο για test drive,ἠ δεν μπηκες σε τετοιες σκεψεις και το σχεδιαζεις για αργοτερα?
Βλεπω και alfa romeo,fiat και ενα astra νεο.Ο ιδιος τις εχει αυτες τις αντιπροσωπειες?

Giulietta είναι το άσπρο αυτοκίνητο, Astra δεν πήρε το μάτι μου εκεί... (Giulietta, Astra, Leon μοιάζουν αρκετά σε βασικές γραμμές, συγκριτικό Drive Αυγούστου για περισσότερα).
Δίπλα είχε μια CTS, Hummer, Corvette, S80, STS, Xc70, 500c, Mito QV, είπαμε ο Σφακιανάκης κι η Autopoint είναι "Carrefour" αυτοκινήτων.
Test-Drive έκανα το XC60. S60 πινακιδωμένο δεν είχε. Και κανένα Diesel...
Όσο για σχέδια, για έλεγχο λαδιών πήγα. 8500 km έχει το αμάξι μου, ας το χαρώ λιγάκι και μετά βλέπουμε.

Το S60 κερδίζει πολύ σε μαύρο. Αντίθετα με το S40 που είχε ένα mommentum λευκό εκεί, χάρμα...
Μάλιστα το μαύρο που εικονίζεται είναι μη μεταλλικό....
Black Volvo S40 1.8 MY-2010

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 09 Αύγ 2010, 16:15

Μακαρι οι Κινεζοι να κανουν το θαυμα τους....
Εθεαθει στην Ελβετια, μεσα σε ενα κομβοι Volvo...μεγαλη εισαγωγη αερα εμπρος, πισω αγριο diffuser...το νεο R ειναι εδω? :inlove :vow

http://www.auto-illustrierte.ch/frisch- ... e-934.html
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 09 Αύγ 2010, 16:19

VolvoZeus έγραψε:Μακαρι οι Κινεζοι να κανουν το θαυμα τους....
Εθεαθει στην Ελβετια, μεσα σε ενα κομβοι Volvo...μεγαλη εισαγωγη αερα εμπρος, πισω αγριο diffuser...το νεο R ειναι εδω? :inlove :vow

http://www.auto-illustrierte.ch/frisch- ... e-934.html

Μακάρι Κωνσταντίνε, το αυτοκίνητο είναι κούκλα!!! Ας ελπίσουμε λοιπόν να δούμε κανένα θαύμα με το S60 R στους δρόμους! :applause
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Επιστροφή σε “Μοντέλα Volvo”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες