OBD

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

OBD

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 21 Μάιος 2010, 13:55

τα όργανα των volvo και ειδικά αυτό της θερμοκρασίας νερού είναι :whatever , κλειδώνει στην μέση για να μην σε αγχώνει και Τέλος. Μέσω της θύρας obd, μπορείς να πάρεις πολύ περισσότερες πληροφορίες, είτε για πιθανά σφάλματα, είτε για live τιμές παραμέτρων λειτουργίας.

με έναν obd reader with bluetooth http://www.engadget.com/2005/05/04/blue ... stic-data/ μαζί με αυτή την εφαρμογή http://kotisivu.dnainternet.net/juvout/obdscope/, μπορείς να κάνεις και looging με το κινητό σου (τουλάχιστον παιδί από το stripsimo.gr, το κάνει ;-).

Ξέρει κανείς ποιες παράμετροι λειτουργίας είναι διαθέσιμες στην obd των volvo μας ?
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Re: OBD

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 21 Μάιος 2010, 16:32

εδώ λέμε .... με 30€ να κάνουμε logging παραμέτρων στο κινητό μας .... ΟΧΙ vida ... που δεν ξέρω κι εγώ πόσο θα κάνει ...

Άβαταρ μέλους
Tsakos
T2

Δημοσίευσηαπό Tsakos » 26 Μάιος 2010, 22:21

RE paides akomi me auta asxoliste??? afiste ta isixa ta kakomoira kai ti tha gini an dite tin alithini thermokrasia tou moter??? Gia paradeigma emena to ventilater anigi stous 101C' alla to organo ine ataraxo stin mesi e kai.....kai ti egine????
GOD CREATED LAG TO GIVE NA's A CHANCE

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 26 Μάιος 2010, 22:26

βασικά, θέλω να έχω ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού, ειδικά το καλοκαίρι, για να δω μέχρι τι θερμοκρασία φτάνει το 0w30 ACEA A5... ;-)

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 01 Ιουν 2010, 19:24

Για να μη βγούμε :offtopic συνεχίζω εδώ την κουβέντα! Αλήθεια ξέρετε πόσες ενδείξεις υπάρχουν για την απενεργοποίηση του DSTC; Ρωτάω να δω πόσες ενδείξεις και τι λέει το μήνυμα στον πίνακα οργάνων όταν σας απενεργοποιείται!
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 01 Ιουν 2010, 19:30

DIKASTIS-T5 έγραψε:
Jim_C30 έγραψε:Για να μη βγούμε :offtopic συνεχίζω εδώ την κουβέντα! Αλήθεια ξέρετε πόσες ενδείξεις υπάρχουν για την απενεργοποίηση του DSTC; Ρωτάω να δω πόσες ενδείξεις και τι λέει το μήνυμα στον πίνακα οργάνων όταν σας απενεργοποιείται!

Ο,τι βγαζει στον πινακα οργανων το λεει το manual και εξηγει και το γιατι.

Στο δικό μου εκτός από το Temporarily off που εμφανίζεται συνήθως,αρχικά εμφανίστηκε η ένδειξη DSTC required service!!!Με το σβήσιμο του κινητήρα και βάζοντας ξανά μπρος η ένδειξη έγινε DSTC Temporarily off.
Επίσης όταν το απενεργοποιείς χειροκίνητα, εμφανίζεται η ένδειξη DSTC Off!
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 01 Ιουν 2010, 19:54

DIKASTIS-T5 έγραψε:DSTC SPIN CONTROL OFF :arrow: μονιμως βγαινει αυτη η ενδεξη μαζι με την ενδεικτικη λυχνια και καμια μερα θα το παρω στο χερι!!!
Αυτή η ένδειξη βγαίνει όταν το DSTC έχει απενεργοποιηθεί χειροκίνητα.

REAR LIGHT LEFT BULB INDICATOR FAILURE(καπως ετσι) :arrow: βγηκε το καλωδιο απο τη φισα του πισω αριστερου φλας και αυτο αναβε ασυγρονιστα.Το εφτιαξα μονος μου.
Thanks για το "How to" βγάζουμε το πίσω φανάρι στο C30 που μας είχες πει στο Ναύπλιο. Αν δεν το ξέρεις δεν ξέρεις πως βγαίνει το πίσω φανάρι! Ξανά Thanks!!!

DSTC TRACTION CONTROL TEMPORARILY OFF :arrow: το ερμο το TRACTION CONTROL μου εχει απενεργοποιηθει μονο του καποιες φορες κυριως λογω υπερθερμανσης φρενων.
Την ίδια ένδειξη μου εμφάνισε όταν απενεργοποιήθηκε σε εμένα, αφού αρχικά όμως έβγαλε την ένδειξη Required Service που τα είδα όλα ανάποδα!!!

IMMOBILISER TRY START AGAIN :arrow: το συστημα αντικλεπτικης προστασιας.Τραβατε με κι ας κλαιω.
Αλήθεια, με το θέμα του συναγερμού τι έκανες ακριβώς; Δουλεύει καλά τώρα ή δεν τολμάς να το ενεργοποιήσεις;

DEPRESS CLUTCH TO START :arrow: προσπαθεια να βαλω μπροστα χωρις να πατησω συμπλεκτη,πιθανον απο βιασυνη.Διορθωνεται ξαναβαζοντας μπροστα.
Δε μου έχει τύχει η συγκεκριμένη ένδειξη αν και έχω κάνει κι εγώ την ίδια μα :lipssealed δύο φορές.

BOOK TIME FOR REGULAR SERVICE :arrow: με ειδοποιει να κλεισω ραντεβου για ετησιο προγραμματισμενο σερβις.Τρια πουλακια καθονταν!
Μαζί σου κι εγώ συμφωνώ απόλυτα!

TIME FOR REGULAR SERVICE :arrow: εχει περελθει ο χιλιομετρικος η ο χρονικος περιορισμος του κατασκευαστη για το ετησιο προγραμματισμενο σερβις.Του στυλ,αντε τι περιμενεις για να κανεις το σερβις?
Η ένδειξη αυτή σβήνει με τον τρόπο που είχε πει ο πολυμήχανος φίλος μας VolvoZeus και μόνο ο Georgosk το έχει επιχειρήσει με απόλυτη επιτυχία ως τώρα!
Αυτα εχει εμφανισει σε μενα.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 01 Ιουν 2010, 19:56

DIKASTIS-T5 έγραψε:
Jim_C30 έγραψε:
DIKASTIS-T5 έγραψε:
Jim_C30 έγραψε:Για να μη βγούμε :offtopic συνεχίζω εδώ την κουβέντα! Αλήθεια ξέρετε πόσες ενδείξεις υπάρχουν για την απενεργοποίηση του DSTC; Ρωτάω να δω πόσες ενδείξεις και τι λέει το μήνυμα στον πίνακα οργάνων όταν σας απενεργοποιείται!

Ο,τι βγαζει στον πινακα οργανων το λεει το manual και εξηγει και το γιατι.

Στο δικό μου εκτός από το Temporarily off που εμφανίζεται συνήθως,αρχικά εμφανίστηκε η ένδειξη DSTC required service!!!Με το σβήσιμο του κινητήρα και βάζοντας ξανά μπρος η ένδειξη έγινε DSTC Temporarily off.
Επίσης όταν το απενεργοποιείς χειροκίνητα, εμφανίζεται η ένδειξη DSTC Off!

Καταρχην DSTC OFF????Παραξενο.Δεν εγραφε μαζι και SPIN CONTROL OFF?
Για DSTC TEMPORARILY OFF δεν γνωριζω.Μονο για DSTC TRACTION CONTROL TEMPORARILY OFF ξερω.

Εντάξει ρε δεν έχω μπροστά μου το Manual! Όντως όπως τις γράφεις είναι οι ενδείξεις! :vow
Δε θυμάμαι ακριβώς το μήνυμα που είχε βγάλει όταν μου έκαψε τον πολλαπλασιαστή! Θα το ψάξω και θα το ποστάρω το βραδάκι...
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 22 Νοέμ 2011, 10:20

έχει χρησιμοποιήσει κανείς κάτι τέτοιο;
https://market.android.com/details?id=n ... JkZXJoZCJd

τρέχει "προσφορά" με 30€ για obd2 bluetooth μέσω groupon

[youtube]http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=DiBXhuH1YRw[/youtube]
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 23 Νοέμ 2011, 00:47

Εικόνα
VOLVO VIDA DICE Diagnostic Tool, $189.00
http://www.obd2be.com/volvo-vida-dice-d ... p-461.html
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 23 Νοέμ 2011, 10:47

Πολύ καλή φάση το VIDA! Ας όψεται που φτιάχνω το σπίτι μου τώρα και μου έχουν φύγει πάρα πολλά λεφτά, αλλιώς θα το έπαιρνα με κλειστά τα μάτια. Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ... Iatroud έχεις ιδέα τι παίζει με έξοδα αποστολής, μεταφορικά κλπ; :q
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 23 Νοέμ 2011, 11:32

http://www.obd2be.com/volvo-vida-dice-p-467.html
αυτό είναι το σωστό λινκ (καλύπτει το 2011). τα μεταφορικά λέει γύρω στα 30$. θα μπορούσαμε να το πάρουμε συνεταιρικά ως κλαμπ. αν μαζευόμασταν καμιά 10αριά άτομα θαβγαινε κάνα 15άρι ευρώ.

εγώ για φθηνή λύση είμαι κάπου ανάμεσα http://www.ebay.com/itm/Auto-Car-ELM327 ... e3a90#shId και
http://www.tomtop.com/elm327-obdii-v1-4 ... anner.html

δοκίμασα σήμερα το alaprecorder στο κινητό και :respect :applause. θα μου άρεσε να πάρω ένα obd2 και να παίρνω τα δεδομένα στο προγραμματάκι. σε κάθε περίπτωση, στην μετά εγγύηση εποχή το διαγνωστικό ίσως να τα βγάλει τα λ7 του.
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 23 Νοέμ 2011, 12:01

www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 23 Νοέμ 2011, 12:14

Όλα καλά αλλά από ότι βλέπω τρέχει μόνο σε Win XP τα οποία εγώ προσωπικά δεν έχω... Αλλά αν μαζευτούμε μερικοί (σίγουρα κάποιος θα έχει XP), εγώ είμαι σαφέστατα μέσα για αγορά. Λέτε να ξεκινήσουμε να μετράμε;

Αν και φοβάμαι ότι οι γνωστοί 7 θα μαζευτούμε... :-D :-D :-D
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 05 Φεβ 2012, 22:21

S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες