Retrofit cruise control σε S60 (MY 2005)

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
Σε σύνδεση
Άβαταρ μέλους
GiannisRob
T2

Retrofit cruise control σε S60 (MY 2005)

Δημοσίευσηαπό GiannisRob » 30 Νοέμ 2022, 17:29

Καλησπέρα αγαπητοί συμvolvίτες μου

Είμαι ευτυχής κάτοχος ενός S60 2.0T του 2005, το οποίο έχει καταναλώσει 250.000 σχεδόν απροβλημάτιστα χιλιόμετρα, αρκετά κιλά λάδι και πολλά περισσότερα κιλά βενζίνης. Τις προάλλες αποφάσισα ότι αυτό που του λείπει είναι το cruise control, όχι ότι θα το χρησιμοποιήσω ποτέ, αλλά πιο πολύ για να είναι συμμετρικά φωτισμένο το τιμόνι.

Αγόρασα λοιπόν από το ebay τους απαραίτητους διακόπτες, έβγαλα τον αερόσακο, και τότε συνειδητοποίησα ότι το αυτοκίνητο μου τελικά δεν έχει την προεγκατάσταση καλωδίωσης, που ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι έχει. Οπότε η ερώτηση μου είναι η εξής: Γνωρίζει κάποιος τι άλλο (πέραν του όποιου προγραμματισμού) χρειάζεται για να γίνει retrofit το cruise control?

Για την ιστορία, έχω και ένα Ε39, το οποίο διαθέτει cruise control, και το οποίο έχω χρησιμοποιήσει μόνο μια φορά όλα αυτά τα χρόνια. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι το τιμόνι του έχει συμμετρικά πλήκτρα και φωτισμό και δεν μου προκαλεί πονοκέφαλο.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Re: Retrofit cruise control σε S60 (MY 2005)

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 30 Νοέμ 2022, 18:23

Αν μου επιτρέπεις, ασχολείσαι με ψηλα γραμματα.
Θα μου πεις ετσι μου αρέσει!
Σωστα!!!
Εμπειρικά, να σου πω οτι αν δεν εχει καλωδίωση μεσα δεν μπαίνει.
Αν ομως το θελεις μονο για εμφάνιση - συμμετρία στο ματι, ενας ηλεκτρολογος ή ηλεκτρονικος θα μπορουσε να δώσει ρεύμα για να ανάβουν.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

Σε σύνδεση
Άβαταρ μέλους
GiannisRob
T2

Δημοσίευσηαπό GiannisRob » 01 Δεκ 2022, 02:01

Το να χαρακτηρίσεις τις ιδέες που κατά καιρούς μου καρφώνονται ως "ψιλά γράμματα" είναι ένας ευγενής χαρακτηρισμός. Καθότι όμως το Ε39 έχει λυθεί εις τα εξ' ων συνετέθη αρκετές φορές και τα χέρια μου θα έλεγα ότι πιάνουν (μέχρι ένα σημείο φυσικά), δε θα με φόβιζε να περάσω μια καινούρια καλωδίωση μέχρι όπου χρειάζεται να πάει, αρκεί να ξέρω τι χρειάζομαι σε ανταλλακτικά, και που θα καταλήξει η καλωδίωση. Γι' αυτό και ρωτάω.

Από την άλλη, γενικά έβγαζα το άχτι μου με τα κατσαβίδια κυρίως στο Ε39, προσπαθώντας να αφήσω το S60 στην ησυχία του, για να υπάρχει και κάτι αξιόπιστο στο γκαράζ. Οπότε, πέρα από τη βασική συντήρηση και μερικά απλά πράγματα στο εσωτερικό, δεν έχω εντρυφήσει στα εσώψυχα του όσο χρειάζεται για να ξέρω από τι ακριβώς αποτελείται το υποσύστημα του cruise control, αν χρειάζεται κάποια ξεχωριστή υπομονάδα (DME?) ή μια καλωδίωση από τη θέση του διακόπτη σε κάποια άλλη φύσα διακλάδωσης.

Όσον αφορά την πλευρά των ψυχαναγκασμών μου βέβαια, δε γίνεται να υπάρχουν κουμπάκια στο τιμόνι που να μη δουλεύουν. Κοινώς, αν είναι να μπουν, θα μπουν σωστά και θα δουλεύουν. Αλλιώς θα μείνει όπως είναι.

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 01 Δεκ 2022, 09:53

Όπως το σκέφτομαι τρεις λύσεις υπάρχουν:
1) Ρωτάς σε αντιπροσωπεία αν γίνεται, το κόστος βέβαια θα είναι...
2) Στέλνεις ένα email στο SKANDIX με το VIN σου και ρωτάς αν γίνεται, μικρότερο κόστος + τοποθέτηση + λογισμικό...
3) Ρώτα και ενα εξειδικευμένο συνεργείο εκτός αντιπροσωπείας, κάτι θα ξέρουν παραπάνω...
Επίσης, τα ανταλλακτικά που θα χρειαστούν, ή από κάποιο "κομμένο"
εδώ, ή απο https://www.bildelsbasen.se/en-se

Όμως απο την εμπειρία που εχω απόκτηση με τα Volvo τόσα χρόνια, αν δεν μπει απο το εργοστάσιο, οτι και αν είναι αυτό, μετά δεν μπαίνει...
Δεν χάνεις τίποτα όμως να ρωτήσεις τούς παραπάνω.
Καλή επιτυχία!
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

Σε σύνδεση
Άβαταρ μέλους
GiannisRob
T2

Δημοσίευσηαπό GiannisRob » 02 Δεκ 2022, 17:07

Ευχαριστώ πολύ Θάνο!

Φυσικά, θα ενημερώσω την κοινότητα με περισσότερες λεπτομέρειες αν και εφόσον βγάλω άκρη.

Σε κάθε περίπτωση τα δύο παραπάνω site που παρέθεσες φαίνονται αρκετά χρήσιμα, καθώς στην τελευταία μου επίσκεψη στην αντιπροσωπεία, σε αναζήτηση μιας καινούριας φούσκας χειροφρένου (η δική μου είναι λες και βγήκε από μέσα το Κράκεν) με ενημέρωσαν ότι δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Οπότε θα ψάξω εκεί.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 02 Δεκ 2022, 20:05

Μπορείς εύκολα να κάνεις μια σε ταπετσερη.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

Σε σύνδεση
Άβαταρ μέλους
GiannisRob
T2

Δημοσίευσηαπό GiannisRob » 02 Δεκ 2022, 20:31

Εκεί καταλήγω, αν και έχει σπάσει και η πλαστική βάση που έχει στο εσωτερικό της, και που κουμπώνει στα πλαστικά της κεντρικής κονσόλας.

Με ταπετσέρη μίλησα την προηγούμενη βδομάδα, καθώς φέτος ο Άη Βασίλης θα μου φτιάξει τις ταπετσαρίες από τις πόρτες του S60 που έχουν κρεμάσει, καθώς και τα κολωνάκια του Ε39 που και αυτά είχαν την ίδια τύχη.

tziamanik
T2

Δημοσίευσηαπό tziamanik » 02 Δεκ 2022, 20:47

Εκεί καταλήγω, αν και έχει σπάσει και η πλαστική βάση που έχει στο εσωτερικό της, και που κουμπώνει στα πλαστικά της κεντρικής κονσόλας.

εαν βρεις άκρη με τη πλαστικη βαση ενημέρωσε και εμενα.

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 15 επισκέπτες