Πρόβλημα με Premium Sound και με GPS

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
tziamanik
T2

Πρόβλημα με Premium Sound και με GPS

Δημοσίευσηαπό tziamanik » 21 Ιουν 2022, 11:17

Προλογος
Είμαι κάτοχος volvo c70 t5 polestar. Με τα τέλη να είναι κοντα 1000 ευρώ και την δουλειά να μην πηγαινει καλα είχα αποφασισει να το βάλω στο γκαράζ τέλη του 2015, γεμάτο ρεζερβουαρ καινουρια λαδια και μπαταρια. Ανα 6 μήνες το έβαζα μπρος, στην αρχη κανονικά, μετα απο 2 χρονια με started. Όλα καλα, ολα λειτουργουσαν μια χαρα!
Φέτος τo Πασχα (2022) πηγα να το βαλω παλι μπρος με starter, δυσκολευτηκε, με την τριτη φορά πήρε μπρος... αναβοσβηναν μονα τους τα φωτα ενω ηταν στο off. χτυπουσε ο συναγερμος κτλ. το αφησα 5 λεπτα στο ρελαντι εβγαζε σφαλμα οτι ο συναγρμος θελει σερβις.
Εδω θελω την βοηθεια σας
Παταω να ανοιξει το ηχοσυστημα Premium sound (Dynaudio) παει να ανοιξει δειχνει το logo και αμεσως κλεινει, το δεξια κουμπι που ειναι για ρυθμισεις πχ bass, faeder, souround κτλ δουλευει, μου δειχνει ενδειξεις. Νόμιζα οτι λογο μπαταριας που ηταν νεκρο και οτι ο δυναμός δεν ειχε αρκετη δυναμη... Τελικα πριν απο 1 μηνα και μετα απο γολγοθά παιρνω καινουριες πινακιδες, αλλαζω λαδια, φιλτρα, μπαταρία, λαστιχα. Αλλα το ηχοσυστημα πάλι τα ίδια, διαπιστώνω οτι και το GPS εχει προβλημα πατάς το κουμπι στο τιμόνι να ανοιξει και δεν κανει τίποτα. Στο ντουλαπακι του συνοδηγου είναι το dvd με τους χάρτες, βγαζω το dvd και απο την στιγμη που το εβγαλα δεν το ξαναπαίρνει μεσα το παιρνει και το βγαζει...
Πηγα σε κανα 2-3 ηλεκτρολόγους και εναν ηλεκτρονικο δεν μου γέμισαν το ματι. Γιατι ουτε τις ασφάλειες ελεγξαν, ουτε έβαλαν διαγνωστικο.
Τωρα 21/06/22 αποφάσισα να το παω στην αντιπροσωπεία Σφακιανάκης Θεσ/νικης, εχω ραντέβου στις 24/06/22, αλλα και έκει εχω ενδιασμούς μήπως μου κάνουν καμία ζημια, μήπως είναι κάτι απλό και με βαλουν να πληρωσω πολλα λεφτα.
Δεν ξερω είμαι πολυ μπερδεμενος. Συγνωμη για το μακροσκελές κειμενο
Τελευταία επεξεργασία από tziamanik σε 22 Ιουν 2022, 19:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Re: Πρόβλημα με Premium Sound και με GPS

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 21 Ιουν 2022, 13:53

Καταρχάς καλος ηρθες στην παρεα!
Τα προβληματα σου προφανώς και εχουν να κανουν με την μακρα ακινησία και την έλλειψη σωστου ρευματος.
Οταν αρχισες και το εβαζες μπροστά με starter το αμαξι στην ουσια δεν ειχε σωστό ρευμα, 12+V
Ενδεικτικό ειναι οτι μετα δεν επερνε μπροστα (με την πρώτη) ουτε με strater, γιατι η μπαταρια λειτουργούσε σαν σφουγγαρι.
Εννοειτε οτι οταν επερνε μπροστα μετα το ποιο πολυ ρευμα το τραβουσε η μπαταρια απο τον εναλλακτη, στην ουσια ειναι ενα απατο βαρελι.
Η σιγουρη λυση ειναι η αντιπροσωπεια, μπορει να θελει εναν επαναπρογραμματισμο.

Σε μακροχρονια ακινησια ποιο καλα ειναι να αποσυνδέουμε την μπαταρια και να βαζουμε μια φορα τον μηνα εναν φορτιστή για να την κραταει γεματη και υγιης, γιατι οσο "ξεφορτίζεται" και μενει αφορτιστη τοσο περισοτερο χαλαει.
Επισεις, οταν το αμαξι ειναι σβηστό και ας μην δουλευει τιποτα συνεχίζει να τραβαει ρευμα, π.χ. ο συναγερμος και το κλειδωμα - ξεκλειδωμα.
Ελπιζω να μην κουρασα...
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

tziamanik
T2

Δημοσίευσηαπό tziamanik » 22 Ιουν 2022, 19:28

Σε ευχαριστώ @Thanosgr για το καλωσορισμα και για την απάντηση. Ελπίζω να μην μουν πουν κατι και λιποθυμησω.
Το αυτοκίνητο τωρα θα το εχω έξω εως το τελος της χρονιας, μετα μαλλον θα το βγάζω απο Απριλιο εως Οκτωβριο.
Τελευταία επεξεργασία από tziamanik σε 22 Ιουν 2022, 19:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 22 Ιουν 2022, 19:39

tziamanik έγραψε:Σε ευχαριστώ @Thanosgr για το καλωσορισμα και για την απάντηση. Ελπίζω να μην μουν πουν κατι και λιποθυμησω.
Το αυτοκίνητο τωρα θα το εχω έξω εως το τελος τις χρονιας, μετα μαλλον θα το βγάζω απο Απριλιο εως Οκτωβριο.

Τι καλύτερο για ενα τέτοιο αμαξι...;;; :inlove :applause :respect
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

tziamanik
T2

Δημοσίευσηαπό tziamanik » 26 Ιουν 2022, 19:43

Το πήγα στην Volvo Σφακιανάκης σερβις Θεσ/νικη.
Η βλάβη μου είπαν είναι στον ενισχυτη απο τα subwoofers "καηκε". Τους λέω για και το gps γιατι δεν δουλευει? η απάντηση ήταν οτι ειναι στο ίδιο κυκλωμα (το δεξι κουμπι που ειναι μπασα πρίμα,surround ktl δουλευει :? ). Μου ζήτησαν 1700 για αντικατασταση του 2ου ενισχυτη. Θυμάμαι πολύ καλά οτι όταν το παρήγγειλα το αμάξι είχα ζητήσει εξτρα ta 2 subwoofers και η χρέωση ήταν μαζι με τον ενισχυτη +800 ευρω. Τωρα μόνο για ενισχυτη 1700.
Να μην πω οτι είπαν οτι θέλω και μπροστινο δεξι ημιαξόνιο στα 1800 ευρω δεξί ακρόμπαρο γυρω στα 500 και αλλα κατι 500αρια 700αρια... όλα αυτα προφορικά, τους λέω πληρωσα για έλεγχο όλου του αυτοκινητου και θέλω ενα report, μια αναφορα ή απαντηση ηταν δωσε μας ενα μαιλ και απο Δευτερα θα σου στειλουμε.
Είμαι πολυ στεναχορημένος ήθελα αυτο το καλοκαιρι να το χαρώ το αμαξι στον ελάχιστο ελευθερο χρόνο που έχω και ανταυτου παλεύω με κρατος και συνεργεια!

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 27 Ιουν 2022, 06:38

Δυστυχώς έτσι είναι...
Παλεύουμε με τα συνεργεία και το κράτος!
Λοιπόν, ζήτησε για ολα αυτά κωδ. ανταλλακτικών.
Θα βρούμε ανταλλακτικά πολυ ποιο φθηνά.
Δες τιμες στο SKANDIX και κωδ.
Ενισχυτή θα βρούμε στην Σουηδία μεταχειρισμένο ή στο eBay.
Το site στην Σουηδία είναι https://www.bildelsbasen.se/en-se
Με τον κωδικό θα βρεις τα πάντα.
Ημιαξονια μπαλάκια στα ιντερνετομαγαζα.
Για ποιο γρήγορα (οχι για ενισχυτή) στα εξειδικευμένα συνεργεία Volvo π.χ. Δίας σέρβις Μοναστηρίου Κορδελιό.
Έχει και εναν με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά στον περιφερειακό μετα τον κόμβο Νεάπολης στην κατηφόρα για 424-Παπαγεωργιου.
Ρωτα μπας και έχει ενισχυτή.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

tziamanik
T2

Δημοσίευσηαπό tziamanik » 27 Ιουν 2022, 19:40

@Thanosgr σε ευχαριστώ πολυ!!! Ηλεκτρονικό έχω βρει για να φτίαξει τον ενισχύτη, ειναι επι της Καλλιδοπούλου με Δελφων, ειναι εξουσιοδοτημένος για JVC και φτιάχνει και απο εταιρείες ηχοσυστηματα, το μονο κακό είναι δεν αναλαμβανει να το βγάλει και να το βάλει. Οπότε θέλω έναν καλο ηλεκτρολόγο.
Εννοείται μαιλ δεν έστειλαν... άλλα πηραν απο τα κεντρικά για να μου πουν για το επιπεδο εξυπηρέτησης και μόλις άρχισα να τους λέω τα παραπάνω, μου είπαν ααα καλά καταλάβαμε ευχαριστουμε πολυ και το έκλεισαν :)
Για κωδικούς εαν δεν στειλουν μαιλ η στειλουν μαιλ του τυπου θελεις ακρομπαρο ----> τιμη μαζι με την τοποθετηση 500 ευρω.
Σκεφτομαι να το παω στο συνετερισμο ταξιτζηδων (έκει κάνω και τα σερβις μου), να το σηκώσουμε και να το δουνε και αυτοι. Αλλα και με την άδεια να βρούμε τους κωδικους των ανταλλακτικών.
Το κακό είναι οτι όλοι δουλευούν 8-16 ή 9-17, οπότε θέλει να παίρνω άδειες για να ψάχνω. Δεν είναι οτι θα λείψω 1-2 ωρες απο την δουλειά και θα γίνει η δουλειά μου.
Έχω πελαγώσει.
Ευχαριστώ και πάλι

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 27 Ιουν 2022, 19:50

Εαν ξερεις εστω και λιγο, βρίσκεις τους κωδικους στο SKANDIX!
Γι'αυτο στο εδωσα.
Οταν ξερεις τι θελεις, γιατι κατι μου λεει οτι δεν θελεις ημιαξονιο αλλα την ελαστικη φουσκα στην αρθωση, το οποιο αλλαζει, τα ξανα λεμε.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

tziamanik
T2

Δημοσίευσηαπό tziamanik » 27 Ιουν 2022, 19:52

Ναι θα επανέλθω με νεότερα!

tziamanik
T2

Δημοσίευσηαπό tziamanik » 28 Ιουν 2022, 19:33

Τελικά τους πήρα τηλεφωνο και μου εστειλαν το report, απο το οποιο δεν βγαζω άκρη.
Οι Τιμές δεν έχουν σχέση με τις προφορικές είναι πιο κάτω και δεν υπάρχει και το δεξί ακρόμπαρο.
Να ρωτησω Thanosgr η στήλη κωδικος είδους ειναι ο κωδικός ανταλλακτικου που θα ψάξω ή δικο τους κωδικός?
και τι έλεγχος είναι αυτός στην δευτερη σελίδα?
Παραθέτω και φωτο!

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 28 Ιουν 2022, 20:58

Λοιπον ας τα παρουμε απο την αρχη, και ναι οι κωδικοι ανταλλακτικών ειναι αυτοι που γραφουν.
Εννοείτε οτι θα παρεις κατι επώνυμο π.χ. SKF, SACHS κτλ.
Ρουλεμαν αμορτισερ και πισω αμορτισερ πανε ζευγάρι, οχι μονα!

ΔΕ ημιαξονιο:
https://www.skandix.de/en/search/?q=36000555
https://www.autodoc.gr/search?keyword=3 ... %5B0%5D=13
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... _PrefLoc=5

Ενισχυτή δυστιχος δεν βρήκα... :q
Πας για επισκευη.

Ρουλεμαν αμορτισερ εμπρος:
https://www.skandix.de/en/search/?q=31262470&k=711
https://www.autodoc.gr/search?keyword=3 ... B0%5D=1632

Πισω αμορτισερ:
https://www.skandix.de/en/spare-parts/s ... e/1029157/
https://www.autodoc.gr/search?keyword=31262659

Πας σε ενα καλο συνεργειο στα τοποθετουν και καλα ταξιδια!
Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο...
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

tziamanik
T2

Δημοσίευσηαπό tziamanik » 28 Ιουν 2022, 21:07

Πάρα πολυ με βοήθησες!!! Σε χιλιοευχαριστώ και πάλι!
Με το χαρτί της volvo και με τις απαντησεις σου στο forum θα πορευτώ

Κάτι τελευταίο και δεν ξαναένοχλω, έχω βρει ηλεκτρονικό που θα μου το φτιάξει, Ξέρεις κανένα καλό ηλεκτρολόγο που να μου τον βγάλει χωρις να κάνει ζημιά?

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 28 Ιουν 2022, 22:12

Δεν ενοχλείς, για κατι τετοια εχει αξια το club.
Θα σου στειλω pm.
A, και αφου θα βγαλεις και τα εμπρος αμορτισερ για να αλλαξεις τα ρουλεμαν τους, αλλαξε και τα εμπρος αμορτισερ και θα κανεις το "εργαλειο" να πεταει!!!
Με το 1/5 της τιμης απο πριν...
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες