Έτσι λοιπών έχουμε 49% σε όλα τα πίσω κρύσταλα και 48% σ’ αυτά του οδηγού και συνοδηγού.
Επίσης μόνιμα τοποθετημένο στο πίσω κρύσταλο της πέμπτης πόρτας είναι και το "κουρτινάκι" της Volvo
για να προφυλασώμεθα όσο είναι δυνατό από τους Νεάντερταλ με τα παράνομα φώτα XENON…!
Μένω στην επιλογή αυτή για τους εξής λόγους.
Οι κύριοι πίσω επιβάτες είναι τα παιδιά μου και αυτά δεν θέλουν με τίποτε κάτι πιο ανοικτό από την 49% για να μην τα καίει ο ήλιος.
Ακόμα, όσοι κάθησαν πίσω, όπως και εγώ έκανα, κανείς δεν είπε ότι τον εμποδίζει η ορατότητα ή ότι θα ήθελε κάτι πιο ανοικτό ακόμα και κατά την διάρκεια της νύχτας.
Εμπρός οι 48% είναι πιο ανοικτής απόχρωσης και η ορατότητα για τον οδηγό είναι πολύ καλή μέρα νύχτα.
Παρότι υπάρχει διχρωμία αυτή δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή.
Προσωπικά θα ήθελα σε όλο το αυτοκίνητο 48% για λόγους δικής μου αισθητικής και μόνο όταν το βλέπω από έξω.

Στην φωτό ο ήλιος δύει και κρύβεται από τον ουρανό του αυτοκινήτου στο ύψος των πίσω θυρών.
Η διαφορά ανάμεσα στις δύο μεμβράνες γίνεται αντιληπτή.

Λυκόφος και με χαμηλά επίπεδα φωτισμού πάλι η διαφορά είναι εμφανής όπως αποτυπώνεται στο φακό.

Μεσημέρι με φλάς και η διαφορά διακρίνεται και πάλι κοιτώντας πάντα το αυτοκίνητο από αυτή τη γωνία.

Με κατεβασμένα λίγο τα απέναντι παράθυρα και κοιτώντας μέσω της μιας σειράς κρυστάλων, βλέπετε πόσο ελάχιστα επιρεάζουν την ορατότητα των επιβατών, μιας και η θάλασσα φαίνεται σχεδόν με την ίδια απόχρωση όπως και από τον εξωτερικό παρατηρητή.

Τέλος από αυτή την οπτική γωνία ξεχωρίζει μόνο το κρύσταλο του συνοδηγού που έχει απέναντί του το παρμπρίζ. Αυτό της πίσω δεξιάς πόρτας λογικά(;) θα έπρεπε να δείχνει πιο ανοιχτό από το κρύσταλο του χώρου αποσκευών γιατί ναι μεν και είναι τα δύο 49%, αλλά απέναντί τους έχουν 48% και 49% αντίστοιχα, αλλά η διαφορά δεν γίνεται αντιληπτή.