Φρένα

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
SEO
T2

Re: Φρένα

Δημοσίευσηαπό SEO » 07 Φεβ 2021, 01:13

Thanosgr έγραψε:Καλησπερα!
Η ζαντα δεν παιζει ρολο στο τακακι.
Η διαφορα τιμης εχει να κανει με την μαρκα.
Και σιγουρα δεν υπαρχουν 17,5" ζαντες, εκτος και αν εχεις φορτηγο :-D
Ψαξε και στο SKANDIX για πιο αξιοπιστους κωδ, ανταλ.
Προσωπικα τακακια EBC GreenStuff απο eBay! :respect :vow :applause
Αντοχη στο ζεσταμα, χλμ και δυναμη!!!
Και οταν αλλαξεις δισκους Zimmermann διατριτους!!! :inlove
EBC δισκους δεν δοκιμασα γιατι ειναι πολυ ακριβοι.

Σε ευχαριστώ πολύ. Χρειάζεται αλλαγή υγρών μετά την αλλαγή στα τακάκια;; Αν και το service είναι σε 2 μήνες περίπου και θα το δουν.

SEO
T2

Δημοσίευσηαπό SEO » 07 Φεβ 2021, 15:17

Θέλω να προσθέσω πως στα πίσω τακάκια της Galfer τα μαμά έχουν OEM 30794558 146,5
Σε καμία μάρκα δεν βρήκα αυτό τον κωδικό έχω βρει σε όλα 30794554 ή 30794555. Μήπως έχει αλλάξει από το 2017 και πλέον δεν υπάρχει ο κωδικός αυτός

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 07 Φεβ 2021, 19:06

Υγρα φρενων θεωριτικα καθε 2 χρονια.
Καποια στιγμη η Volvo ειχε αλλαξει κωδικους.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

margmel
T2

Δημοσίευσηαπό margmel » 18 Απρ 2022, 19:52

Στο V40 όταν αγοράστηκε , τα εμπρός τακάκια φρένων ήταν στη μέση ,είχε αλλάξει μόνο τα πίσω . Πλέον ξεκινάω σιγά σιγά για αναζήτηση .
Να κοιτάξω σε Galfer που θεωρείται ΟΕΜ ;
Ήθελα να αλλάξω και υγρά φρένων γιατί δεν έχει γραψει ο προηγούμενος για αλλαγή .
Δισκοπλακες φαίνονται καλές.
Έχω ακούσει για συνεργείο φρένων στη Αγία Παρασκευή αξιόπιστο - Μοραρης , έλεγα να περάσω από εκεί ώστε να κάνει και πλήρη συντήρηση στο σύστημα φρένων .
Volvo V40 d2 2014 optimum

haralabosg
D2

Δημοσίευσηαπό haralabosg » 20 Απρ 2022, 10:27

margmel έγραψε:Στο V40 όταν αγοράστηκε , τα εμπρός τακάκια φρένων ήταν στη μέση ,είχε αλλάξει μόνο τα πίσω . Πλέον ξεκινάω σιγά σιγά για αναζήτηση .
Να κοιτάξω σε Galfer που θεωρείται ΟΕΜ ;
Ήθελα να αλλάξω και υγρά φρένων γιατί δεν έχει γραψει ο προηγούμενος για αλλαγή .
Δισκοπλακες φαίνονται καλές.
Έχω ακούσει για συνεργείο φρένων στη Αγία Παρασκευή αξιόπιστο - Μοραρης , έλεγα να περάσω από εκεί ώστε να κάνει και πλήρη συντήρηση στο σύστημα φρένων .

Το Volvo φοραει ΑΤΕ/GALFER που ειναι στο ιδιο group εταιρειών. Εγω εβαλα ΑΤΕ στον Μόραρη. Οταν θα πας στο συνεργειο θα δεις απο μονο σου.... :whistling
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18

Athamas
T2

Δημοσίευσηαπό Athamas » 31 Ιούλ 2024, 23:11

Τον Οκτώβριο του 2022 τοποθετήθηκαν στην αντίκα μου (το ταπεινό V50 D2 που δυσκολεύομαι να αποχωριστώ) διάτρητες δισκόπλακες Zimmermann Sport Coat Z 320mm και τακάκια Zimmermann μιας και το δεύτερο ζεύγος ΑΤΕ στράβωσε πάλι όπως και το πρώτο και θυμάμαι αυτά που μου έλεγε ο VolvoZeus ότι στραβώνουν με το «παραμικρό».
Αυτή τη φορά διένυσε περίπου 50Κ χλμ χωρίς πρόβλημα στραβώματος και ήμουν ευχαριστημένος από την απόδοση και το αποτέλεσμα του συνδυασμού. Οι άλλες δυο πιο σπόρ κατασκευές που οδηγώ έχουν τους ίδιους συνδυασμούς της Zimmermann με τα ίδια θετικά αποτελέσματα.
Προ ημερών βρέθηκα μόνος πίσω από το τιμόνι του ταπεινού D2 σε μια διαδρομή από την Ανατολική Φραγγίστα προς Καρπενήσι και επιστροφή. Το αίμα νερό δεν γίνεται και στη διαδρομή όνειρο ο γέροντας θυμήθηκε τα νιάτα του. Το χαμόγελο έφτασε μέχρι τα αυτιά! Δύναμη δεν έχουμε με το D2, η ροπή μόνη της δεν φτάνει και έτσι πρέπει να κρατάς τη φόρα που μαζεύεις για να τα καταφέρεις στα στροφιλίκια και στα υψομετρικά. Αυτό συνεπάγεται μεταξύ άλλων και καλά φρένα. Με υγρά φρένων ΑΤΕ Type 200 που τα πήγαν μια χαρά ο συνδυασμός της Zimmermann δεν άντεξε. Οι δισκόπλακες παρότι κοκκίνισαν δεν στράβωσαν αλλά τα τακάκια παρέδωσαν το πνεύμα. Ξεκίνησαν με σφυρίγματα και στο τέλος με θόρυβο όντας έχοντας «ανάψει». Για να μην αδικήσω δεν έγιναν μη ασφαλή αλλά φώναζαν κόψε…!!! (όταν τα βγάλαμε φάνηκε ότι είχαν κάνει τριχοειδές ρωγμές πάνω στην επιφάνεια τριβής)
Συμπέρασμα: Ένας συνδυασμός φρένων που σου εμπνέει ασφάλεια στην καθημερινή χρήση ή ακόμα και σε περιπτώσεις αυξημένης απαίτησης αλλά περιορισμένης διάρκειας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα 80 χλμ της διαδρομής αυτής.
Τα τακάκια δεν ήταν καινούρια και είχαν διανύσει 50Κ χλμ αλλά είχαν αρκετή «πάστα».
Στην περίπτωση των ΑΤΕ ο συνδυασμός λειτουργεί αντίστροφα. Τα τακάκια έχουν δείξει χαρακτήρα σε αντίστοιχες καταπονήσεις αλλά όχι οι δισκόπλακες.
Αυτή τη φορά τοποθετήθηκαν τακάκια ΑΤΕ στις Zimmermann. Πρώτα ο θεός και έχοντας υγεία ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία για να δοκιμάσω και αυτό τον συνδυασμό σε κάποια ονειρική διαδρομή και να επανέλθω. Ίσως να έπρεπε να βάλω EBC Green ή Ferodo Racing ή ΑΤΕ Ceramic ή ότι άλλο, αλλά εκτός του ότι ήδη είχα τα ΑΤΕ, ΟΚ δεν το κάνω κάθε μέρα.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους!
Τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις και δεν σημαίνει ότι τα προϊόντα που αναφέρονται δεν παρέχουν ασφάλεια στους οδηγούς.
V50 D2 SPORT

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 01 Αύγ 2024, 19:32

Zimmerman διάτρητοι με EBC Green Stuff
Απαιχτος συνδιασμός!
Ακούραστα (2 τόνοι είναι το μωρό μου :inlove)

Ίδιοι δίσκοι πίσω, με Zimmerman τακάκια, έχουν αντοχή στο κάθε μερα, αλλά τώρα που διαβάζω την εμπειρία σου, κατάλαβα αυτό που λες, δεν ακολουθούν, κατι το οποίο έκαναν τα EBC Green!

Επόμενη "στάση", EBC yellow Stuff!!!

:mrgreen: :whistling
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

Άβαταρ μέλους
GiannisRob
T2

Δημοσίευσηαπό GiannisRob » 03 Αύγ 2024, 12:42

Πολύ καλός ο Μοράρης, αρκεί να έχει το μυαλό του στη δουλειά του και όχι στα social media. Ανακατασκεύασα σε αυτόν τις δαγκάνες του Ε39. Εξαιρετική η δουλειά του, σε σωστή τιμή, αλλά δεν κατάλαβε ότι είχα πάρει δύο πίσω αριστερές δαγκάνες, αντί για μία και μία. Μικρό το κακό.

Δίσκους ΑΤΕ έχω στραβώσει και εγώ, δύο φορές. Αυτή τη στιγμή, και στο Ε39 και στο S60 έχω δίσκους Zimmermann με τακάκια ΑΤΕ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τα ΑΤΕ Ceramic δεν έχουν διαφορά στην πέδη σε σχέση με τα απλά. Έχουν όμως σημαντικά λιγότερη σκόνη. Μεγάλη αναβάθμιση στην αίσθηση είναι τα μεταλλικά σωληνάκια φρένων. Όσο για την απότομη πτώση της απόδοσης με τη θερμοκρασία, η μόνη αντιμετώπιση είναι η καλύτερη ψύξη, δηλαδή μεγαλύτερες επιφάνειες και καλύτερος σχεδιασμός. Διαφορετικά, ακριβά κεραμικά τακάκια (όπως Ferodo Racing ή EBC τα οποία δε σηκώνουν τόσο μεγάλες θερμοκρασίες, όσο τα συμβατικά). Παθών και μαθών.

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Baidu [Spider] και 22 επισκέπτες