Πρόβλημα με μπιέλα κινητήρα

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
tsoumnat
T2

Πρόβλημα με μπιέλα κινητήρα

Δημοσίευσηαπό tsoumnat » 27 Φεβ 2020, 17:25

Καλησπέρα σας, Είμαι κάτοχος μεταχειρισμένου v40 d2 και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα το οποίο συμφωνα με την αντιπροσωπεία είναι πολύ συχνό και γνωρίζει η Volvo. Σε ένα αυτοκίνητο λοιπόν με 100.000 χλμ άρχισε ξαφνικά και εν κινήσει να «χτυπάει» κάτι μπροστά στη μηχανή. Η αντιπροσωπεία μου είπε ότι έχουν στραβώσει τα κουζινετα μιας μπιελας και η μόνη λύση στο πρόβλημα μου είναι αλλαγή κινητήρα με κόστος 8.000 ευρώ (χωρίς τα παρελκόμενα και τα εργατικά)
Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο, μιας και είναι τόσο συχνό φαινομενο;
Πριν 8 μήνες παρουσίασε πρόβλημα τη οποίο εν τελει ήταν καμένη φλατζα. Για να το διαγνώσουν όμως έλυσαν τη μηχανή. Υπάρχει περίπτωση να μην έγινε σωστά το δέσιμο του αυτοκινήτου και να εμφανίστηκε το προβλήματα αυτό;

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Re: Πρόβλημα με μπιέλα κινητήρα

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 27 Φεβ 2020, 18:27

Οχι δεν εχουμε ακουσει κατι αναλογο.
Η φλαντζα ναι ειναι γνωστο προβλήμα.
Αλλα για να αλλαξεις φλαντζα δεν ανοιγεις καρτερ (οπως πρεπει για να δεις τις μπιελες)...
Α, και δεν "στραβωνουν" τα κουζινετα, αν εχουν "στριψει" ομως εχεις σοβαρο προβλημα και ο κινητηρας παει για γενικη επισκευη...!
Για αλλαγει δεν ξερω, αυτο θα φανει ανοιγοντας τον κινητηρα, παντος θα θελει σιγουρα και στροφαλο γιατι ειναι προβλημα λιπανσεις.
Ρωτα για αλλαγη με μεταχειρισμενο.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 28 επισκέπτες