Καλησπέρα στο forum!
Θα ήθελα τη βοηθεια σας... εχω ενα XC60 D4 του 2013. Το αμαξι ειναι προσεγμένο μεχρι κεραίας και εχει 69400km. Ολα τα servis στη Volvo στη Στοκχόλμη και ως ωρα κανενα προβλημα.. το εχω πρώτο χερι κ το οδηγάω normal. Τις δυο τελευταίες μερες παρατήρησα το εξής. Με 5η ή 6ή στο κυβωτιο και με περιπου 80km, επιταχύνοντας (οχι με το γκάζι στο πατωμα, εκει δεν μου το βγάζει) το αμαξι ανεβάζει απο τις 2.500-3.000-3.500 στροφές και άμεσα κοβει τις στροφές του. Δεν κρατάει ομως η επιτάχυνση ή η ροπή του αυτοκινήτου. Επίσης ξεκινάει με πρώτη ή δευτερα χορις προβλημα και στο υπόλοιπο εύρος στροφών δεν μου κανει κατι. Δεν μυρίζει τπτ στη μηχανή καμένο που να προϊδεάζει για δίσκο. Κανενα θεμα κ με τις αλλαγες ταχυτήτων. Εχει κανενας απο τους φιλους καποια ιδεα;...
δεν θελω να σκεφτομαι δίσκο γιατι αν μου βγαλει τετοιο θεμα στα 69300km θα απογοητευθώ με την ποιότητα κατασκευης... υπαρχει περιπτωση να εχει σχεση με τη ροπής- επιτάχυνσης- καυσίμο ή με τη χαρτογράφηση του κινητήρα;
Τα φώτα σας παρακαλω!
Δίσκος ή κατι που δεν ξερω;
Re: Δίσκος ή κατι που δεν ξερω;
Καλησπερα και καλος ηρθες στην παρεα!
Αν καταλαβα καλα το αμαξι ειναι manual και οχι αυτοματο.
Αν ναι, τοτε εχεις θεμα με τον συμπεκτη σου και ποιο συνγκαικριμενα με το πλατο.
Οι στροφες που λες ειναι ακριβος οι στροφες που βγαζει την ροπη ο κινητηρας αρα εκει δυσκολευεται ο συμπλεκτης.
Το "εργο" το εχω δει και εγω πριν χρονια και με λιγο περισοτερα χλμ απο εσενα και το ξερω!
Αν δεν το ζοριζεις οπως λες, οταν τα βγαλεις εξω δεν θα εχουν καποιο εμφανει λογο προβληματος...
Παντος ζητα και την γνωμη μηχανικου και μην το αργεις γιατι αν "αρπαξει" και το βολαν και θελει και αυτο αλλαγη θα πονεσεις ακομα περισοτερο γιατι κοστιζει περισοτερο απο οσο κοστιζουν ολα τα υπολοιπα ανταλλακτικα μαζι που θα χρειαστεις (δισκο, πλατο, ρουλεμαν/τρoμπα και βαλβολινες αν ειναι AWD...)
Αν καταλαβα καλα το αμαξι ειναι manual και οχι αυτοματο.
Αν ναι, τοτε εχεις θεμα με τον συμπεκτη σου και ποιο συνγκαικριμενα με το πλατο.
Οι στροφες που λες ειναι ακριβος οι στροφες που βγαζει την ροπη ο κινητηρας αρα εκει δυσκολευεται ο συμπλεκτης.
Το "εργο" το εχω δει και εγω πριν χρονια και με λιγο περισοτερα χλμ απο εσενα και το ξερω!
Αν δεν το ζοριζεις οπως λες, οταν τα βγαλεις εξω δεν θα εχουν καποιο εμφανει λογο προβληματος...
Παντος ζητα και την γνωμη μηχανικου και μην το αργεις γιατι αν "αρπαξει" και το βολαν και θελει και αυτο αλλαγη θα πονεσεις ακομα περισοτερο γιατι κοστιζει περισοτερο απο οσο κοστιζουν ολα τα υπολοιπα ανταλλακτικα μαζι που θα χρειαστεις (δισκο, πλατο, ρουλεμαν/τρoμπα και βαλβολινες αν ειναι AWD...)
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Σε ευχαριστω για την απαντηση... μου εκανες την καρδιά περιβόλι... αυριο εχω ραντεβου με το μηχανικό.. θα σου πω τι μου ειπε.. καλα ειναι δυνατον να κατεβάσω σασμάν με 69.000km; Θα παλαβώσω..
-
haralabosg
- D2
Sokrates έγραψε:Σε ευχαριστω για την απαντηση... μου εκανες την καρδιά περιβόλι... αυριο εχω ραντεβου με το μηχανικό.. θα σου πω τι μου ειπε.. καλα ειναι δυνατον να κατεβάσω σασμάν με 69.000km; Θα παλαβώσω..
Στα 175000 στο C-MAX που ειχα και δεν ειχα αλλαξει δισκο-πλατο οταν το εδωσα. Μηπως δεν ειναι δισκο-πλατο.....
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18
Εις αυριον τα νεότερα.. θα ειναι πραγματική απογοήτευση...
Αν είχες φάει το δίσκο, τότε με το που "έσπαγε" η πρόσφυση του δίσκου, θα ανέβαζε στροφές, δε θα κατέβαζε.
Ίσως κάποιος αισθητήρας την έχει ακούσει και δίνει λάθος σήμα.
Πρέπει να το τσεκάρεις σε υπολογιστή.
Ίσως κάποιος αισθητήρας την έχει ακούσει και δίνει λάθος σήμα.
Πρέπει να το τσεκάρεις σε υπολογιστή.
V40 Cross Country D2 Powershift Momentum
Υπεθεσα οτι γραφοντας : "Με 5η ή 6ή στο κυβωτιο και με περιπου 80km, επιταχύνοντας (οχι με το γκάζι στο πατωμα, εκει δεν μου το βγάζει) το αμαξι ανεβάζει απο τις 2.500-3.000-3.500 στροφές και άμεσα κοβει τις στροφές του" οτι ανεβαινουν οι στροφες χωρις να αυξανονται τα χλμ.
Αν ναι δεν ειναι παραξενο να μην εχει προβλημα ο δισκος (να φαγοθικε) αλλα το πλατο να εχασε την ρυθμιση του, ειναι αυτορυθμιζομενος.
Αν ναι δεν ειναι παραξενο να μην εχει προβλημα ο δισκος (να φαγοθικε) αλλα το πλατο να εχασε την ρυθμιση του, ειναι αυτορυθμιζομενος.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν η αίσθηση ειναι οτι υπαρχει ενα κενό στη επιτάχυνση αλλα ειναι υποκειμενικό, κάνοντας βολτα χτες με ενα φιλο συνοδηγό αυτος δεν καταλαβε το αμαξι να μη επιταχύνει απλα εγω στη θέση του οδηγού νιώθω τη μηχανή να στροφαρει δυσανάλογα με την ανάπτυξη της ταχύτητας. Να εχουν πεσει λάδια στο πλατό παιζει; Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις!
Αυτα προς το παρών!
-
haralabosg
- D2
Sokrates έγραψε::arrow: δυο μηχανικοί το είδαν, το οδήγησαν ο ενας ειδικά το ”σκισε”, μην κανεις τπτ μου λενε.. στη Volvo στη Στοκχόλμη, κατι θα ξέρουν φανταζομαι παραπάνω απο μενα.. πιθανών να αρχίζει κατι αλλα δεν υπαρχει λογος να κατεβαίνεις σασμάν τωρα μου είπαν. Αυτοι δεν βγάλανε τπτ στο test-drive.
Αυτα προς το παρών!
Στo διαγνωστικο της VOLVO (vida) μπηκε..? Δεν εδειξε κατι ? Στην θεση σου μπορει να περναγα και απο αλλο συνεργειο...
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18
Οχι φιλε δεν το εβαλε αλλα σε ενα μηνα θα κανω service οποτε θα το βαλει με το service. Σασμάν- διάκος δεν ειναι, με τετοια τεστ που του εκανε (το λυπήθηκε η ψυχή μου κ λεω τι κανει ο ανθρωπος θα του βγαλει προβλημα εχει δεν εχει) κ δεν πατινάρισε το σασμάν καθολου το απέκλεισε. Τωρα τι να σου πω.. δεν ειμαι κ μηχανικός.. αν εχεις τπτ υπόψιν σου ευπρόσδεκτο!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 30 επισκέπτες