SOLVED: White smoke on startup for about 5 seconds

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
christosfazer
T2

SOLVED: White smoke on startup for about 5 seconds

Δημοσίευσηαπό christosfazer » 28 Μαρ 2019, 20:14

Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα
Ο λόγος που ο τίτλος είναι στην αγγλική είναι γιατί αυτό το φαινόμενο από ότι έχω διαβάσει είναι σύνηθες και σε περίπτωση που κάποιος γκουγκλάρει να κάνει ένα translate και να δει πώς αντιμετώπισα εγώ το παραπάνω πρόβλημα

Λοιπόν το πρόβλημα μου ξεκίνησε μετά από μεγάλο ταξίδι και περίπου μετά από ένα μήνα αφού είχα κάνει αλλαγή λαδιών στο αυτοκίνητο
Ο μάστορας, θεός να τον κάνει,δεν άδειασε τα λάδια του αυτοκινήτου ενώ ο κινητήρας ήταν ζεστός ώστε να χυθούν πιο εύκολα και πιο πολλά.Ανοιξε την τάπα ενώ το αυτοκίνητο ήταν ψηλό παγωμένο με αποτέλεσμα να μην χυθεί η περισσότερη ποσότητα των λαδιών
Μετά ταπωσε και προσέθεσε 3,9 λίτρα όσα λέει και ο κατασκευαστής(χαχαχαχαχαχαχ) με αποτέλεσμα η ποσότητα που είχε μέσα το αυτοκίνητο να είναι σίγουρα παραπάνω από το επιτρεπτό
Και κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα που αναφέρεται στον τίτλο......

Μετά από ταξίδι προφανώς διέκοψα την αναγέννηση του dpf (το αυτοκίνητό μου δεν το εμφανίζει όταν κάνει αναγέννηση )και όπως ξέρουμε όλοι εάν διακοπεί η Αναγέννηση υπάρχουν επιστροφές πετρελαίου προς το κάρτερ του αυτοκινήτου...
Όταν το πρωί άναβα το αυτοκίνητο με τον κινητήρα παγωμένο έκανε ένα πουφ λευκό καπνό οποίος είχε μυρωδιά πετρελαίου για περίπου 4 δευτερόλεπτα και μετά εξαφανιζόταν. Στην αρχή πίστεψα πως είναι η υγροποίηση από την εξάτμιση του αυτοκινήτου αλλά αυτό το πράγμα συνεχιζόταν επί πολλές ημέρες μέχρις που έκατσα και ξεψαχνισα το αυτοκίνητο και παρατήρησα ότι όταν το έσβηνα ανοίγε η βαλβίδα που έχει για την εκτόνωση των αναθυμιάσεων και έριχνε την περίσσεια μέσα στην αγελάδα της τουρμπίνας
Τότε τα συνδύασα όλα στο μυαλό μου και κοιτάζοντας τον δείκτη παρατήρησα ότι το λάδι ήταν λίγο παραπάνω από το max
Με μία σύριγγα φαγητού από φαρμακείο και με ένα ψιλό λάστιχο άδειασα περίπου 150 ml λάδι και πλέον Όλα καλά

Είχα διαβάσει τα πάντα μέχρι και για σκασμένες φλάντζες για μπεκ τα οποία κατουράνε και πολλά πολλά άλλα.σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα εύχομαι να λύσει το πρόβλημά του όπως το έλυσα και εγώ

Υ.Γ: Η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι εκτός από την κατργηση dpf & egr ένα δοχείο αναθυμιάσεων και θα κοιμόμαστε ήσυχοι

Sorry για το τεράστιο μήνυμα και ελπίζω να βοηθήσω όποιον το έχει ανάγκη

Καλό απόγευμα
Volvo V40 D2 MY14 remaped to 145 hp :applause

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Re: SOLVED: White smoke on startup for about 5 seconds

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 29 Μαρ 2019, 06:24

Τι λες τωρα :doh
Τι εκανε ο ανθρωπος :respect
Ηξερα οτι εισε ψαγμενος αλλα τοσο? :applause
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

christosfazer
T2

Re: SOLVED: White smoke on startup for about 5 seconds

Δημοσίευσηαπό christosfazer » 29 Μαρ 2019, 12:19

Θάνο φίλε έκατσα και το έψαξα όσο δεν πάει....
Μεχρι και τους προθερμαντηρες έβγαλα και μέτρησα ομικα και ήταν 1.4ohm δηλαδή στην πένα
Μόλις το είδα εφριξα αλλά ευτυχώς όλα καλά πλέον...
Το εργαλείο πετάει :)
Volvo V40 D2 MY14 remaped to 145 hp :applause

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες