Καλησπέρα στους συμφορουμιτες,
Έχω το παραπάνω αυτοκίνητο (my 13 114 hp) και σκεφτόμουν να του αλλάξω το μαμα φίλτρο με kn!
Το πρόβλημά μου είναι ότι με αποθάρρυνε ο εξατμισας μου λέγοντάς μου ότι όταν παραγγείλω το φίλτρο να παραγγείλω μαζί άλλους δέκα αισθητήρες maf γιατί θα τους χρειαστώ!!!
Ισχύει αυτό?
Θα έχω πρόβλημα?
Ακούω από όποιον πραγματικά γνωρίζει η έχει κάνει την παραπάνω αλλαγή εντυπώσεις
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Volvo v40 d2 kn filter
-
christosfazer
- T2
Volvo v40 d2 kn filter
Volvo V40 D2 MY14 remaped to 145 hp 

Re: Volvo v40 d2 kn filter
10 maf εεε...
Λοιπον, χρησιμοποιω φιτρα ελευθερας ροης απο το 1996 σε ολα μου τα αυτοκινητα αλλα και της οικογενειας (αδεφο, πατερα κ.τ.λ.)
Δεν εχω "καψει" ουτε ενα maf...
Αντιθετα εχω γλυτωσει πολλα λιτρα καυσιμου, τα φιτρα αυτα εκτος απο καλυτερη αποδοση κανουν και μια μικρη οικονομια καυσιμου (περιπου 0,5 λτ/100χλμ), και χρηματα απο αγορα φιλτρων αντικαταστασεις.
Βεβαια για να λεμε ολη την αληθεια, αυτα τα φιλτρα θελουν σωστη συντηρηση, αν δεν μπορεις να το συντηρησεις ξεχνατω καλυτερα!
Πιστευω να ξερεις οτι μαζι με το φιτρο αγοραζεις και ενα κιτ καθαρισμου-συντηρησης.
Δλδ πλενουμε και καθαριζουμε το φιτρο συμφωνα με της οδηγιες του κατασκευστη του.
Και το σημαντικοτερο απο ολα, ψεκαζουμε ξανα με λαδι αλλα τοσο οσο χρειαζεται!
Εδω ειναι που την πατανε καποιοι, γεμιζουν παρα πολυ λαδι το φιλτρο, το λαδι φευγει και πηγαινει γεμιζει τον maf, υπερθερμαινεται το νημα του maf και καιγεται.
Οτι αλλο θελεις να ρωτησεις εδω ειμαστε.
Λοιπον, χρησιμοποιω φιτρα ελευθερας ροης απο το 1996 σε ολα μου τα αυτοκινητα αλλα και της οικογενειας (αδεφο, πατερα κ.τ.λ.)
Αντιθετα εχω γλυτωσει πολλα λιτρα καυσιμου, τα φιτρα αυτα εκτος απο καλυτερη αποδοση κανουν και μια μικρη οικονομια καυσιμου (περιπου 0,5 λτ/100χλμ), και χρηματα απο αγορα φιλτρων αντικαταστασεις.
Βεβαια για να λεμε ολη την αληθεια, αυτα τα φιλτρα θελουν σωστη συντηρηση, αν δεν μπορεις να το συντηρησεις ξεχνατω καλυτερα!
Πιστευω να ξερεις οτι μαζι με το φιτρο αγοραζεις και ενα κιτ καθαρισμου-συντηρησης.
Δλδ πλενουμε και καθαριζουμε το φιτρο συμφωνα με της οδηγιες του κατασκευστη του.
Εδω ειναι που την πατανε καποιοι, γεμιζουν παρα πολυ λαδι το φιλτρο, το λαδι φευγει και πηγαινει γεμιζει τον maf, υπερθερμαινεται το νημα του maf και καιγεται.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Τι άλλο θα ακούσουμε για ένα φίλτρο λίγο πιο ελεύθερο μέσα στο μαμά φιλτροκούτι!
Γνώμη μην ξανά περάσεις ούτε απ' έξω από τον συγκεκριμένο "μάστορα"!!
Γνώμη μην ξανά περάσεις ούτε απ' έξω από τον συγκεκριμένο "μάστορα"!!
-
waterpipis
- T2
Thanosgr έγραψε:10 maf εεε...![]()
![]()
Εγω απο δικο μου λαθος μαλλον τον εκαψα τον maf επειδή το παρακανα με το λάδι. Μου έβγαλε μια χελώνα με το μήνυμα χαμηλή απόδοση κινητήρα και check engine με ένδειξη P00BC. Για αλλαγη maf πρέπει να το δηλώσω στο vida ? Ξέρουμε καμια καλή μάρκα απο maf?
VOLVO S60 2014 1.6 D2 

Ναι θελει προσοχη με το λαδι.
Βαζω τετοια φιλτρα 25+ χρονια, ποτε δεν ειχα τετοιο θεμα.
Για μαρκα βαλε μια γνωστη π.χ. Bosch.
Μπες στο autodoc για μαρκες και τιμες.
Βαζω τετοια φιλτρα 25+ χρονια, ποτε δεν ειχα τετοιο θεμα.
Για μαρκα βαλε μια γνωστη π.χ. Bosch.
Μπες στο autodoc για μαρκες και τιμες.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
-
waterpipis
- T2
Ευχαριστώ πολύ και πάλι. Πάλι καλά εισαι κ εσυ και μας ξεστραβώνεις λίγο. Εγώ έβαλα υπερβολική ποσότητα.Φριτεζα το έκανα με τόσο λάδι.
VOLVO S60 2014 1.6 D2 

-
waterpipis
- T2
Αν κ δεν σχετίζεται με το θέμα. Άλλαξα αισθητήρα maf. Και πάλι όμως μου έβγαλε ένδειξη μειωμένες επιδόσεις κινητήρα και ανάψε το check engine με βλάβη p0113( high intake temperature). Επίσης με το που διεγραφα την βλάβη αμέσως εμφανιζοταν σαν εκκρεμης αμεσως μετά ( pending). Υπάρχει περίπτωση να ειχα βαλει τοσο πολυ λάδι στο φίλτρο που να " μπουκωσε" την πεταλούδα; Η απλα ειναι πιθανόν να ειναι ελαττωματικός και ο ο 2ος αισθητήρας maf o καινούριος που τοποθέτησα?
VOLVO S60 2014 1.6 D2 

Ο maf με την αντισταση μετρα την ροη του αερα (και την θερμοκρασια απο το φιλτρο)
Μετα ειναι ο map (πιεση)...
Το δικο μου εχει 2 map, ενα στην εξοδο του ιντερκουλερ και εναν στην πολλαπλη εισαγωγής.
Πρεπει να βρεις που αναφέρετε η υψηλη θερμοκρασια, στον maf η στην εισαγωγη, μηπως εχεις θεμα με την EGR...
Μηπως ο νεος maf θελει σεταρισμα;
Καλο ειναι να πας σε ενα συνεργειο που τα ξερουν να το δει.
Μετα ειναι ο map (πιεση)...
Το δικο μου εχει 2 map, ενα στην εξοδο του ιντερκουλερ και εναν στην πολλαπλη εισαγωγής.
Πρεπει να βρεις που αναφέρετε η υψηλη θερμοκρασια, στον maf η στην εισαγωγη, μηπως εχεις θεμα με την EGR...
Μηπως ο νεος maf θελει σεταρισμα;
Καλο ειναι να πας σε ενα συνεργειο που τα ξερουν να το δει.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
-
waterpipis
- T2
Σε ευχαριστώ! Τελικά έβαλα τρίτο καινούριο αισθητήρα maf και δουλεύουν ευτυχώς ολα ρολόϊ. Το περίεργο είναι οτι οσο χρησιμοποιούσα τον ελαττωματικό maf χώρια ότι μου έβγαζε το μήνυμα μειωμένες επιδόσεις κινητήρα μου επεσε κ η στάθμη του ψυκτικού υγρού. Τελος καλό ολα καλά.
VOLVO S60 2014 1.6 D2 

Αυτο με την σταθμη προσεξετο, ειναι ασχετο με τον maf...
Εκτος και αν πραγματι ανεβασε θερμοκρασια ο κινητηρας.
Εκτος και αν πραγματι ανεβασε θερμοκρασια ο κινητηρας.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
-
waterpipis
- T2
αλλαξα ιμάντες κ αντλια νερού πριν κανένα μήνα κ αντικατέστησα ολα τα ψυκτικά υγρά. Με τον καινούριο maf μετα απο 150 χλμ δεν μεταβλήθηκε ο δείκτης. Με τον παλιο μαφ σε 200 χλμ είχε φτάσει στο min ενω ηταν σχεδον γεμάτο. Ευχαριστώ για αλλη μια φορά για τις άμεσες απαντήσεις σου.
VOLVO S60 2014 1.6 D2 

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 28 επισκέπτες