mco έγραψε:Kostas244 έγραψε:Έχει κανείς εγκαταστήσει πρόσφατα σε V40 after market συναγερμό? Αν ναι, ποιο can-bus interface σας εγκατέστησαν?
To μοναδικό που βρήκα και έχει το συγκεκριμένο μοντέλο με ενημερωμένο firmware είναι της Ampire CAC200.
Σε συναγερμό μάρκας Viper το αντίστοιχο συμβατό interface είναι το DBALL2, για το οποίο όμως δε βρήκα να έχει συμβατότητα με Volvo V40.
Έχεις κανείς σχετική εμπειρία? Παίζει τελικά ρόλο το είδος του interface ή όλα κάνουν την ίδια δουλειά?
Πήγαινε σε κάποιον που ασχολείται μόνο με συναγερμους να στο τοποθέτηση.
Όταν το πήρες έπρεπε να ρωτήσεις αν ταιριάζει σε v40.
@Kristianstad πες μας εντυπώσεις από τον Gemini, έχει αντικραδασμικο;
Δεν θυμάμαι το μοντέλο, έχω το κουτί στο σπίτι πρέπει να θυμηθώ να το δω.
Δεν ξέρω για το αντικραδασμικό - ξέρω ότι είχε ειδικές οδηγίες για σύνδεση με το canbus του volvo και δουλεύει άψογα. Μπορείς να το παραμετροποιήσεις μόνος σου μέσω ενός φις που σου δίνουν μαζί με την αγορά. Δεν έβαλα συναγερμό με τηλεειδοποίηση - στη μοτό έχω βάλει τέτοιο και όταν είναι στο γκαραζ προφανώς δεν παίζει. Και επειδή auto/moto είναι 22 ώρες την ημέρα σε γκαραζ (σπίτι κ δουλειά) δεν έχει νόημα.
Η τοποθέτηση έγινε χωρίς να κοπεί/πειραχτεί τίποτα. Πάω σε πολύ καλό μου φίλο που έχει σχετικό κατάστημα και είναι ψείρας. Χρησιμοποιήθηκαν υφιστάμενες βάσεις στο χώρο του κινητήρα, σε σημείο που δεν φαίνονται για τη σειρήνα, ενώ η μονάδα τοποθετήθηκε κάπου χωρίς να πειραχτεί το αυτοκίνητο. Καλώδια αισθητήρων (ρανταρ καμπίνας) τοποθετήθηκαν σε ειδικό λεπτό αφρολέξ για να μην τρίζουν (είπαμε είμαι περίεργος) χωρίς να ξηλωθεί καμία επένδυση! Γενικά από την τοποθέτηση είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Στα της λειτουργίας: Ενεργοποιείται/απενεργοποιείται από το κλείδωμα του αυτοκινήτου. Συνεργάζεται μια χαρά με το canbus. Για παράδειγμα μόλις πατήσω το μπουτόν για άνοιγμα του μπαγκαζ, απενεργοποιείται ο συναγερμός. Το powerlock εξακολουθεί και υπάρχει, όπως και οι οπτικές (και πλέον και ηχητικές) ενδείξεις για το κλείδωμα.
Δεν έχω κάποιο παράπονο!

φιλτρο dpf και γενικότερα τα ανταλλακτικά των πετρελαιοκινητήρων νομίζω ότι λουκουμάκι θα ήταν για αυτούς που αγοράζουν αυτοκίνητο με 5 δάχτυλα
. Άλλωστε δε νομίζω το Avensis να κυκλοφορεί ατόφιο πουθενά εκτός αν βγήκε έξω (προς βορρά μεριά). Εδω λοιπόν έχουμε την κλασσική περίπτωση: Κάηκες στο χυλό? Φυσάς και το γιαούρτι....
) παρόλο που το δικό μου είναι ένα ταπεινό,μικρό και καταφρονεμένο V40......