V40
Re: V40
Θάνο,
Δεν θα το άφηνα 90.000χλμ
(κάνω 30.000+χλμ το χρόνο)
αυτό με το κόλπο βενζίνης, αλήθεια είναι ότι "φοβάμαι" να το κάνω
Θάνο έχεις 140.000 χλμ αλλά εκτός πόλης, άρα και το "μαγικό υγρό" δεν πρέπει να έχει τελειώσει, αφού η αναγέννηση γίνεται παθητικά, απ την υψηλή θερμοκρασία των καυσαερίων.
Σχετικά με το AdBlue, όπως διαβάζω το κείμενο της Volvo, είναι σα να σου λέει ότι αν κάνεις 120.000 μέσα στην πόλη ... τότε μάλλον το φίλτρο θα θέλει αλλαγή.
Δεν θα το άφηνα 90.000χλμ
αυτό με το κόλπο βενζίνης, αλήθεια είναι ότι "φοβάμαι" να το κάνω
Θάνο έχεις 140.000 χλμ αλλά εκτός πόλης, άρα και το "μαγικό υγρό" δεν πρέπει να έχει τελειώσει, αφού η αναγέννηση γίνεται παθητικά, απ την υψηλή θερμοκρασία των καυσαερίων.
Σχετικά με το AdBlue, όπως διαβάζω το κείμενο της Volvo, είναι σα να σου λέει ότι αν κάνεις 120.000 μέσα στην πόλη ... τότε μάλλον το φίλτρο θα θέλει αλλαγή.
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."
Philosopher έγραψε:
Όντως δε σε κατάλαβα, υποθέτω λοιπόν (γιατί δεν έχω βγάλει ακόμα τις ζάντες από το αμάξι μου) ότι οι βίδες είναι φιξαρισμένες στο μουαγιέ.
Τότε έχουμε δυο επιλογές (έτσι είναι και το Mazda) οι επώνυμοι για διστάσεις αποστάτη μέχρι 20mm, αν χρειάζεται, δίνουν βίδες μακρύτερες να αντικαταστήσουν τις εργοστασιακές.
Για διαστάσεις αποστάτη από 20mm και πάνω βγάζουν κάτι τέτοιο:
Ουσιαστικά βιδώνεις τον αποστάτη στο μουαγιέ, και τη ζάντα πάνω στον αποστάτη.
Μια τέτοια λύση δεν την βλέπω σωστή γιατί αν χρειαστεί να το κάνεις πάλι νορμάλ δεν θα μπορείς διότι θα έχεις κόψει τις βίδες.
mco έγραψε:Ή αγοράζεις ένα Τ2 και είσαι Οκ.
Με 12000 το χρόνο τι να το κάνεις το diesel? Πόσο κοστίζει παραπάνω από το Τ2?
Καλημερα. Το Τ2 πρεπει να ειναι φτηνοτερο κατα 1.500 ευρω απο το D2.
Η διαφορα δεν ειναι τραγικη και σιγουρα οταν προτασεις την χαμηλοτερη καταναλωση και την χαμηλοτερη τιμη καυσιμου λες αξιζει.
Απο την αλλη ομως ειναι πλεον σε εμενα ολοφανερο οτι υπαρχει θεμα σημαντικο σε ολα τα diesel, ανεξαρτητου εταιρειας, με το φιλτρο DPF. Χτες βραδυ επι 2 ωρες διαβαζα φορουμ του εξωτερικου οπου οσοι ειχαν παρει diesel και το χρησιμοποιουσαν για χρηση εντος πολης (μικρες αποστασεις, συχνες στασεις κτλ) ειχα σε σταθερη βαση θεμα με το DPF φιλτρο και τα εξωφρενικα ποσα που τους ζηταγανε οι αντιπροσωπειες.....Ολα αυτα με κανουν παρα πολυ σκεπτικο και απορω πως γινεται να πωλουνται πλεον 9,5 στα 10 αυτοκινητα diesel (καθως dεν εισαγουν και οι αντιπροσωπειες πλεον ευκολ diesel. Χαρακτηριστικο παραδειγμα η Volvo Που δεν εχει καθολου ετοιμοπαραδοτο V40 με βενζινη και το φερνει μονο με παραγγελια και αναμονη 3 μηνες). Δηλάδη ετσι οπως τα διαβαζω τα πραγματα οι μισοι απο αυτοθς που εχουν παρει diesel την τελευταια διετια, που εχει γινει μοδα, πρεπει να ειναι συνεχεια με σπασμενα νευρα.....Το αυτοκινητο ειναι για να το χαιρομαστε και να μας απλοποιει την ζωη. Αν ειναι να παρω diesel και να βαλω μια ακομα εννοια στο κεφαλι μου με το συχνο καθαρισμα που θα χρειαζεται το φιλτρο, τοτε με βλεπω για βενζινη.
Δειτε και εδω αντιστοιχες αναφορες απο Ελληνες ιδιοκτητες:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic. ... &start=540
Μηπως για αυτο εχει γεμισει το car.gr με μεταχειρισμενα diesel; Πραγματικη απογοητευση η κατασταση για αυτους που η κυρια (και ισως σχεδον αποκλειστικη) χρηση του οχηματος ειναι για μεσα στην πολη.
- Philosopher
- T2
mco έγραψε:Μια τέτοια λύση δεν την βλέπω σωστή γιατί αν χρειαστεί να το κάνεις πάλι νορμάλ δεν θα μπορείς διότι θα έχεις κόψει τις βίδες.
Αυτό ισχύει μόνο στη περίπτωση που ο αποστάτης σε πάχος είναι μικρότερος από τις βίδες
Και επειδή όλα αυτά είναι σχετικά δυο είναι τα ζητήματα, πρώτον τι πάχος αποστάτη ενδιαφέρει και δεύτερον μια φωτογραφία της πίσω μεριάς του αφαλού της ζάντας.
Επίσης αν δε θέλει κάποιος να κόψει τις εργοστασιακές βίδες υπάρχουν ειδικά παξιμάδια που "κλέβουν" αρκετά mm ώστε να μη χρειαστεί να κόψει κάποιος τις βίδες.
“The most complicated skill is to be simple.”
-
Kristianstad
- D2
mayas έγραψε:mco έγραψε:Ή αγοράζεις ένα Τ2 και είσαι Οκ.
Με 12000 το χρόνο τι να το κάνεις το diesel? Πόσο κοστίζει παραπάνω από το Τ2?
Καλημερα. Το Τ2 πρεπει να ειναι φτηνοτερο κατα 1.500 ευρω απο το D2.
Η διαφορα δεν ειναι τραγικη και σιγουρα οταν προτασεις την χαμηλοτερη καταναλωση και την χαμηλοτερη τιμη καυσιμου λες αξιζει.
Απο την αλλη ομως ειναι πλεον σε εμενα ολοφανερο οτι υπαρχει θεμα σημαντικο σε ολα τα diesel, ανεξαρτητου εταιρειας, με το φιλτρο DPF. Χτες βραδυ επι 2 ωρες διαβαζα φορουμ του εξωτερικου οπου οσοι ειχαν παρει diesel και το χρησιμοποιουσαν για χρηση εντος πολης (μικρες αποστασεις, συχνες στασεις κτλ) ειχα σε σταθερη βαση θεμα με το DPF φιλτρο και τα εξωφρενικα ποσα που τους ζηταγανε οι αντιπροσωπειες.....Ολα αυτα με κανουν παρα πολυ σκεπτικο και απορω πως γινεται να πωλουνται πλεον 9,5 στα 10 αυτοκινητα diesel (καθως dεν εισαγουν και οι αντιπροσωπειες πλεον ευκολ diesel. Χαρακτηριστικο παραδειγμα η Volvo Που δεν εχει καθολου ετοιμοπαραδοτο V40 με βενζινη και το φερνει μονο με παραγγελια και αναμονη 3 μηνες). Δηλάδη ετσι οπως τα διαβαζω τα πραγματα οι μισοι απο αυτοθς που εχουν παρει diesel την τελευταια διετια, που εχει γινει μοδα, πρεπει να ειναι συνεχεια με σπασμενα νευρα.....Το αυτοκινητο ειναι για να το χαιρομαστε και να μας απλοποιει την ζωη. Αν ειναι να παρω diesel και να βαλω μια ακομα εννοια στο κεφαλι μου με το συχνο καθαρισμα που θα χρειαζεται το φιλτρο, τοτε με βλεπω για βενζινη.
Δειτε και εδω αντιστοιχες αναφορες απο Ελληνες ιδιοκτητες:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic. ... &start=540
Μηπως για αυτο εχει γεμισει το car.gr με μεταχειρισμενα diesel; Πραγματικη απογοητευση η κατασταση για αυτους που η κυρια (και ισως σχεδον αποκλειστικη) χρηση του οχηματος ειναι για μεσα στην πολη.
Για μένα τα 10-12 χιλ. χλμ δεν είναι απαγορευτικά για το diesel. Είπαμε έχει να κάνει πως τα κάνεις. Αν γενικά έχεις σκοπό να πάρεις τέτοιο αυτοκίνητο για να το δουλεύεις 10 λεπτά το πρωί και άλλα 10 λεπτά το απόγευμα, τότε δεν έχει νόημα. Αν όμως σκοπεύεις να κάνεις λίγες διαδρομές μεγαλύτερης διάρκειας δεν θα έχεις θέμα (βάζεις και ένα συμπλήρωμα στο πετρέλαιο). Από την άλλη και βενζινοκίνητο να πάρεις, με μικρές διαδρομές θα έχεις θέμα ακόμα και αν πάρεις βενζίνη (καταλύτης, νερά στα λάδια κτλ). Στο βενζινοκίνητο που χρησιμοποιώ τώρα, ο δείκτης θερμοκρασίας λαδιού πιάνει το optimum μετά το 20λεπτο συνεχούς λειτουργίας.
Η αγορά του μεταχειρισμένου αντικατοπτρίζει τη ζήτηση. Άνοιξε η αγορά, εισήχθησαν πολλά πετρέλαια από το εξωτερικό (άλλωστε τα περισσότερα είναι από εμπόρους και όχι ιδιώτες). Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με βλάβες στο DPF.
Γενικά εγώ πιστεύω πως αν παίρνεις σήμερα καινούριο οικογενειακό αυτοκίνητο και σκοπεύεις να κάνεις τα χλμ που λες, θα είναι λάθος να μην πάρεις πετρέλαιο. Εξάλλου οι ανάγκες αλλάζουν και αν έχεις ένα όχημα που δεν καίει πολύ, θα κάνεις περισσότερα χλμ (μια παραπάνω εκδρομή, μια παραπάνω βραδινή βόλτα κτλ)
Το πολύ πολύ, κάνε μια βόλτα παραπάνω μια στις 2 Κυριακές (π.χ. Λαύριο για ψαράκι, Σούνιο για καφέ), με τόσο μικρή κατανάλωση δεν θα το σκέφτεσαι. Κάνε μια αλλαγή στο φίλτρο κάθε χρόνο και θα είσαι ΟΚ.
Επίσης δεν ξέρω αν ισχύει η διαφορά των 1500 ευρώ που αναφέρθηκε μεταξύ πετρελαίου και βενζίνης.
Στο παρακάτω λινκ φαίνεται διαφορά αρχικής τιμής κατά 1.000 ευρώ υπερ του πετρελαίου! http://www.volvocars.com/gr/all-cars/vo ... ition.aspx
Αν αυτό ισχύει τότε κάνει την αγορά d2 μονόδρομο.
Σόρυ για τις σκόρπιες σκέψεις και κουβέντες.
Kristianstad έγραψε:Επίσης δεν ξέρω αν ισχύει η διαφορά των 1500 ευρώ που αναφέρθηκε μεταξύ πετρελαίου και βενζίνης.
Στο παρακάτω λινκ φαίνεται διαφορά αρχικής τιμής κατά 1.000 ευρώ υπερ του πετρελαίου! http://www.volvocars.com/gr/all-cars/vo ... ition.aspx
Πράγματι ισχύει αυτό που λες, στο Cross Country (και ειδικά με τη livstyl) δεν υπάρχει φθηνότερος κινητήρας βενζίνης, ξεκινάει από τον Τ4, αν δεν κάνω τρομερό λάθος. Στο κανονικό V40 όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά και πάλι 500 euro η διαφορά για την livstyl σε πετρέλαιο:
Κινητήρας βενζίνης 1,6 Τ3 – 150 ίπποι - 22.570€
Κινητήρας diesel 1,6 D2 – 115 ίπποι – 23.070€
Kristianstad έγραψε:
Για μένα τα 10-12 χιλ. χλμ δεν είναι απαγορευτικά για το diesel. Είπαμε έχει να κάνει πως τα κάνεις. Αν γενικά έχεις σκοπό να πάρεις τέτοιο αυτοκίνητο για να το δουλεύεις 10 λεπτά το πρωί και άλλα 10 λεπτά το απόγευμα, τότε δεν έχει νόημα. Αν όμως σκοπεύεις να κάνεις λίγες διαδρομές μεγαλύτερης διάρκειας δεν θα έχεις θέμα (βάζεις και ένα συμπλήρωμα στο πετρέλαιο). Από την άλλη και βενζινοκίνητο να πάρεις, με μικρές διαδρομές θα έχεις θέμα ακόμα και αν πάρεις βενζίνη (καταλύτης, νερά στα λάδια κτλ). Στο βενζινοκίνητο που χρησιμοποιώ τώρα, ο δείκτης θερμοκρασίας λαδιού πιάνει το optimum μετά το 20λεπτο συνεχούς λειτουργίας.
Η αγορά του μεταχειρισμένου αντικατοπτρίζει τη ζήτηση. Άνοιξε η αγορά, εισήχθησαν πολλά πετρέλαια από το εξωτερικό (άλλωστε τα περισσότερα είναι από εμπόρους και όχι ιδιώτες). Δεν νομίζω πως έχει να κάνει με βλάβες στο DPF.
Γενικά εγώ πιστεύω πως αν παίρνεις σήμερα καινούριο οικογενειακό αυτοκίνητο και σκοπεύεις να κάνεις τα χλμ που λες, θα είναι λάθος να μην πάρεις πετρέλαιο. Εξάλλου οι ανάγκες αλλάζουν και αν έχεις ένα όχημα που δεν καίει πολύ, θα κάνεις περισσότερα χλμ (μια παραπάνω εκδρομή, μια παραπάνω βραδινή βόλτα κτλ)
Το πολύ πολύ, κάνε μια βόλτα παραπάνω μια στις 2 Κυριακές (π.χ. Λαύριο για ψαράκι, Σούνιο για καφέ), με τόσο μικρή κατανάλωση δεν θα το σκέφτεσαι. Κάνε μια αλλαγή στο φίλτρο κάθε χρόνο και θα είσαι ΟΚ.
Επίσης δεν ξέρω αν ισχύει η διαφορά των 1500 ευρώ που αναφέρθηκε μεταξύ πετρελαίου και βενζίνης.
Σόρυ για τις σκόρπιες σκέψεις και κουβέντες.
Σε ευχαριστω και εσεν ακαι τους υπολοιπους. Το θεμα ειναι οτι εχω 2 μερες τωρα ψαξει σε πολλα φορουμ Ελλαδας και εξωτερικου και στο 70% των περιπτωσεων που εχον diesel και κανουν χρηση κυριως στην Αθηνα, κοντινες αποστασεις, σταματα-ξεκινα κτλ εχουν πραγματι προβλημα με το DPF.
Αρχικα αγραψα εδω γιατι πιστευα οτι θα υπαρχει καποιος με V40 D2 που να το εχει πανω παο χρονο και να μας πει τι εχει δει σε σχεση με το DPF.
Ειμαι ακομα σε διλημμα....
Sirene έγραψε:Kristianstad έγραψε:Επίσης δεν ξέρω αν ισχύει η διαφορά των 1500 ευρώ που αναφέρθηκε μεταξύ πετρελαίου και βενζίνης.
Πράγματι ισχύει αυτό που λες, στο Cross Country (και ειδικά με τη livstyl) δεν υπάρχει φθηνότερος κινητήρας βενζίνης, ξεκινάει από τον Τ4, αν δεν κάνω τρομερό λάθος. Στο κανονικό V40 όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά και πάλι 500 euro η διαφορά για την livstyl σε πετρέλαιο:
Με 22 που λες θα έχει ρόδες;;;
Εμένα γιατί έφτασε 30?????
Αυτές οι τιμές είναι για εταιρείες...
mco έγραψε:Sirene έγραψε:Kristianstad έγραψε:Επίσης δεν ξέρω αν ισχύει η διαφορά των 1500 ευρώ που αναφέρθηκε μεταξύ πετρελαίου και βενζίνης.
Η τιμή είναι από το site της Volvo (http://www.volvocars.com/gr/all-cars/vo ... ition.aspx) στο κάτω μέρος της σελίδας και την ίδια έχει για τη συγκεκριμένη έκδοση ένας εκ των 3ών αντιπροσώπων στην Αθήνα στο site του αυτή τη στιγμή. Δεν είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα γιατί στην αντίστοιχη σελίδα Cross Country (http://www.volvocars.com/gr/all-cars/vo ... ition.aspx) αναφέρει τιμή 24,270 και εγώ το πήρα σε αυτήν την έκδοση περίπου 26,000 με το body kit, μεταλλικό χρώμα, σαλόνι και αυτόματο.
Πιο πολύ το ανέφερα για τις διαφορές κινητήρων βενζίνης vs. diesel πάντως.
-
Kristianstad
- D2
mco έγραψε:Sirene έγραψε:Kristianstad έγραψε:Επίσης δεν ξέρω αν ισχύει η διαφορά των 1500 ευρώ που αναφέρθηκε μεταξύ πετρελαίου και βενζίνης.
Δεν ισχύει.
H livstyl έχει υπερπλήρη εξοπλισμό.
Όπως και να'χει δεν μιλάμε για το απόλυτο κόστος κτήσης. Μιλάμε για τη διαφορά Diesel Vs Βενζίνη. Η διαφορά είναι ελάχιστη και προφανώς γρήγορα αποσβέσιμη!
[quote][/quote]
Είμαι ο άνθρωπός σου.Έχω V40 D2 ΜΥ2013 από 11/2012 δηλαδή 2 χρόνια και 2 μήνες.Έχω κάνει 26,000 χλμ. τα περισσότερα μέσα στην Αθήνα και με κύρια καθημερινή χρήση,όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω,10 λεπτά το πρωί και 10 το απόγευμα.Δουλειά-σπίτι,σπίτι-δουλειά δηλαδή.Μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα κι ελπίζω να μην έχω και στο μέλλον.Βέβαια όλα αυτά που αναφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ ενδιαφέροντα δε θέλω όμως να τα ζήσω.
Είμαι ο άνθρωπός σου.Έχω V40 D2 ΜΥ2013 από 11/2012 δηλαδή 2 χρόνια και 2 μήνες.Έχω κάνει 26,000 χλμ. τα περισσότερα μέσα στην Αθήνα και με κύρια καθημερινή χρήση,όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω,10 λεπτά το πρωί και 10 το απόγευμα.Δουλειά-σπίτι,σπίτι-δουλειά δηλαδή.Μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα κι ελπίζω να μην έχω και στο μέλλον.Βέβαια όλα αυτά που αναφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ ενδιαφέροντα δε θέλω όμως να τα ζήσω.
V40 D2 summum
21.449 κόστισε το δικό μου T3 livstyl
Downsizing . . . (V40 T3 polestar)
meniosdel έγραψε:
Καλησπερα meniosdel. Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου. Αρα κανενα προβλημα με την χρηση που κανεις. Πολυ θετικο αυτο και ελπιζω να συνεχισει ετσι!!!
mayas έγραψε:meniosdel έγραψε:
Καλησπερα meniosdel. Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου. Αρα κανενα προβλημα με την χρηση που κανεις. Πολυ θετικο αυτο και ελπιζω να συνεχισει ετσι!!!
απ το κείμενο που ανέβασες παραπάνω.
"Because smaller engines run at lower temperatures, a fuel additive may be required to promote regeneration. This additive, Eolys, is currently used on Volvo's 1.6 and some 2.0 diesel engines where a DPF is fitted. The additive is a cerium/iron based solution that is added to a special tank under the fuel tank, which holds approximately 1.8 litres. Additive consumption is low and the tank is topped up as part of the car's regular service schedule.
The fuel additive, whilst promoting regeneration to burn off soot particles, leaves a small ash residue which cannot be burnt off. It is therefore necessary to replace DPFs requiring the fuel additive at the 120,000 km service interval."
Άρα το DPF θεωρείται αναλώσιμο, και αλλάζει στο service των 120.000χλμ

"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."
Παραθέτω απόσπασμα από το manual του αυτοκινήτου που νομίζω ότι φαίνεται λιγότερο τραγικό από τα προηγούμενα αποσπάσματα...
Η 'ανανέωση' του φίλτρου πραγματοποιείται αυτόματα και συνήθως διαρκεί 10-20 λεπτά. Ενδέχεται να διαρκέσει λίγο περισσότερο εάν το όχημα κινείται με χαμηλή μέση ταχύτητα. Η κατανάλωση του καυσίμου ενδέχεται να αυξηθεί ελαφρά όσο διαρκεί η "αναγέννηση".
Ανανέωση σε κρύο καιρό
Εάν οδηγείτε συχνά το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις σε κρύο καιρό, ο κινητήρας δεν φθάνει σε κανονική θερμοκρασία λειτουρ- γίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν πραγματοποιείται ανανέωση του φίλτρου κατακράτησης σωμα- τιδίων και το φίλτρο δεν εκκενώνεται.
Όταν το φίλτρο γεμίσει με σωματίδια κατά το 80% περίπου, στον πίνακα οργάνων ανάβει ένα κίτρινο προειδοποιητικό τρίγωνο και
στην οθόνη πληροφοριών εμφανίζεται το μήνυμα Φιλτ. σωματ.γεμ. Βλ. εγχειρίδιο.
Ξεκινήστε την ανανέωση του φίλτρου οδηγώντας το αυτοκίνητο μέχρις ότου ο κινητήρας φθάσει σε κανονική θερμοκρασία λειτουρ- γίας, κατά προτίμηση σε κεντρικό δρόμο ή αυτοκινητόδρομο. Θα πρέπει να οδηγήσετε το αυτοκίνητο για άλλα 20 λεπτά
Άρα και στην περίπτωση που αρχίσει να γεμίζει το φίλτρο, όταν φτάσει στο 80% μας ειδοποιεί & το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε για καφεδάκι στο Σούνιο (που έιπε και ο φίλος Kristianstad)!
Επίσης, οδήγηση με "τουλάχιστον 3-3500 σαλ" δεν πρέπει να ισχύει καθώς, με αυτές τις στροφές έχεις πάνω από 150km/h στο κοντέρ!
Η 'ανανέωση' του φίλτρου πραγματοποιείται αυτόματα και συνήθως διαρκεί 10-20 λεπτά. Ενδέχεται να διαρκέσει λίγο περισσότερο εάν το όχημα κινείται με χαμηλή μέση ταχύτητα. Η κατανάλωση του καυσίμου ενδέχεται να αυξηθεί ελαφρά όσο διαρκεί η "αναγέννηση".
Ανανέωση σε κρύο καιρό
Εάν οδηγείτε συχνά το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις σε κρύο καιρό, ο κινητήρας δεν φθάνει σε κανονική θερμοκρασία λειτουρ- γίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν πραγματοποιείται ανανέωση του φίλτρου κατακράτησης σωμα- τιδίων και το φίλτρο δεν εκκενώνεται.
Όταν το φίλτρο γεμίσει με σωματίδια κατά το 80% περίπου, στον πίνακα οργάνων ανάβει ένα κίτρινο προειδοποιητικό τρίγωνο και
στην οθόνη πληροφοριών εμφανίζεται το μήνυμα Φιλτ. σωματ.γεμ. Βλ. εγχειρίδιο.
Ξεκινήστε την ανανέωση του φίλτρου οδηγώντας το αυτοκίνητο μέχρις ότου ο κινητήρας φθάσει σε κανονική θερμοκρασία λειτουρ- γίας, κατά προτίμηση σε κεντρικό δρόμο ή αυτοκινητόδρομο. Θα πρέπει να οδηγήσετε το αυτοκίνητο για άλλα 20 λεπτά
Άρα και στην περίπτωση που αρχίσει να γεμίζει το φίλτρο, όταν φτάσει στο 80% μας ειδοποιεί & το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε για καφεδάκι στο Σούνιο (που έιπε και ο φίλος Kristianstad)!
Επίσης, οδήγηση με "τουλάχιστον 3-3500 σαλ" δεν πρέπει να ισχύει καθώς, με αυτές τις στροφές έχεις πάνω από 150km/h στο κοντέρ!
V40 D2 Livstyl
-
Dimitris14
- T2
mco δεν δουλεύει το δοκίμασα και εγώ εχτές. μόνο όταν είναι ανοικτό κάνει την σύνδεση !!
V40 cc D2 Powershift Livstyl MY15
Καλημερα,
Μολις μου στειλανε το VIN του αυτοκινητου, που αν ολα πανε καλα θα παραλαβω σε περιπου 2 εβδομαδες.
Να ρωτησω αν υπαρχει καποιο site, οπου θα μπορουσα να παρακολουθησω την προοδο κατασκευης ή μεταφορας του αυτοκινητου?
Ευχαριστω!
Μολις μου στειλανε το VIN του αυτοκινητου, που αν ολα πανε καλα θα παραλαβω σε περιπου 2 εβδομαδες.
Να ρωτησω αν υπαρχει καποιο site, οπου θα μπορουσα να παρακολουθησω την προοδο κατασκευης ή μεταφορας του αυτοκινητου?
Ευχαριστω!
Volvo V40 CC D2 Ocean Race MY2015
Volvo S40 T4 MY2000 (until 2014)
-
Dimitris14
- T2
-
Dimitris14
- T2
mco έγραψε:Dimitris14 έγραψε:mco δεν δουλεύει το δοκίμασα και εγώ εχτές. μόνο όταν είναι ανοικτό κάνει την σύνδεση !!
Μεγάλη μ@@@@@ αυτό , δηλ αν έχεις κλειστο το Rcd ΝΟ τηλέφωνο
mco πάρε ένα τηλεφωνάκι με ανοιχτή ακρόαση!!! εσύ θέλεις να έχεις κλειστό το radio για να ακούς την εξάτμιση... άσε που αμα τύχει καμιά στραβή και δεν θέλεις να ακούσουν ΟΛΟΙ στο αυτοκίνητο, το απενεργοποιείς.
Θα σε πάρει το φιλαράκι σου για να πάτε για καφέ και θα σου πεί "Ρε Μ@@@ mco τι κάνεις?" και θα ακούσει ο πιτσιρικάς πίσω τέτοιες λέξεις? ντροπή !!!
-
Kristianstad
- D2
elgreco έγραψε:Καλημερα,
Ευχαριστω!
Αν παραλαμβάνεις σε 2 εβδομάδες λογικά είσαι στην παρτίδα που φτάνει αύριο στην Ελλάδα.
Kristianstad έγραψε:elgreco έγραψε:Καλημερα,
Ευχαριστω!
Αν παραλαμβάνεις σε 2 εβδομάδες λογικά είσαι στην παρτίδα που φτάνει αύριο στην Ελλάδα.
Το site δεν λεει τιποτα στο status :(
Μου δωσαν αρχικη ημερομηνια 24/2 με ενδεχομενο παραλαβης μεχρι και μια εβδομαδα πριν.
Εχτες μαλιστα μου στειλανε 2 υπευθυνες δηλωσεις μια για το τελωνειο κ μια για την αποσυρση, που μου ζητανε πριν τις 16/2 να τους εχω δωσει...
-
Kristianstad
- D2
Χμμ τι να σου πω. Πιθανά θα έχουν και άλλη άφιξη μέσα στο μήνα;
το δικό μου έρχεται αύριο Ελλάδα και από εβδομάδα εκτελωνίζεται
Kristianstad έγραψε:Χμμ τι να σου πω. Πιθανά θα έχουν και άλλη άφιξη μέσα στο μήνα;
Αντε, με το καλο...
Ποια ειναι τα σημεια που σκεφτεσαι να τσεκαρεις πριν ¨αποδεχτεις¨ το αυτοκινητο?
Επισης, μηπως γνωριζεις (οι ερωτησεις ειναι για ολους),
α. σε ποσα χιλιομετρα αλλαζεις τα ΠΡΩΤΑ λαδια
β. για ποσο και πως το στρωνεις
γ. τι λαδια ¨φοραεϊ
Τελος, με βαση τις δηλωσεις για τον νεο τροπο φορολογησης των αυτοκινητων (κοςτος αγορας κ οχι κυβικα) θα χρειαστει να ζητησουμε αποδειξη εργοστασιακης τιμης, που η Βελμαρ μου ειπε πως τουλαχιστον εως τωρα δεν δινει?!
mco έγραψε:Dimitris14 έγραψε:mco δεν δουλεύει το δοκίμασα και εγώ εχτές. μόνο όταν είναι ανοικτό κάνει την σύνδεση !!
Τι λέτε ρε παιδιά , θα τρελαθούμε τελείως?
Καταρχήν το τηλέφωνο έχει ξεχωριστή ένταση από ότι το ραδιόφωνο, με την απλή κινηση να κάνεις mute η να κατεβάσεις την ένταση έχεις μόνο τηλέφωνο.
Επίσης αν επιλέξεις το tel από το ξεχωριστό κουμπί στην κονσόλα η από το κουμπί media να πάς στο bluetooth πάλι έχεις αυτή την επιλογή.
Οι λύσεις που περιγράφω είναι από ότι θυμάμαι, δεν πήγα τώρα να το τσεκάρω.
Πάντως κάνένα θέμα δεν υπάρχει αν έχεις το radio -cd κλειστό,
ψαχτείτε λίγο και θα το βρείτε.
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper
elgreco έγραψε:Ποια ειναι τα σημεια που σκεφτεσαι να τσεκαρεις πριν ¨αποδεχτεις¨ το αυτοκινητο?
γ. τι λαδια ¨φοραεϊ
Τελος, με βαση τις δηλωσεις για τον νεο τροπο φορολογησης των αυτοκινητων (κοςτος αγορας κ οχι κυβικα) θα χρειαστει να ζητησουμε αποδειξη εργοστασιακης τιμης, που η Βελμαρ μου ειπε πως τουλαχιστον εως τωρα δεν δινει?
Τα σημεία είναι να μην έχει σημάδια εξωτερικά-εσωτερικα-ζάντες, ρίξε και μια ματιά στο καπό να δεις την μηχανή, δες και την ποιότητα στα λάστιχα-dot(ημερομηνία παραγωγής). Επίσης το οδόμετρο και ο εξοπλισμός με βάση την παραγγελία σου.
α. Τα λάδια δεν είναι απαραίτητο να τα αλλάξεις με βάση το εργοστάσιο, τα αλλάζεις με βάση το service book. Μπορείς αν θες να κάνεις μια ενδιάμεση αλλαγή στα 5000-7500km αν πχ κάνεις 15,000 τον χρόνο, απαραίτητο δεν είναι, άν αντέχεις το κόστος μπορείς να το κάνεις ομως, κακό δεν θα του κάνεις.
β. Θεωρητικά δεν θέλει στρώσιμο, για να σιγουρευτείς διάβασε το manual. Καλό ειναι για 1500 km να μην ανεβάσεις ψηλές στροφές στο μοτέρ, να εισαι με υψηλή σχέση στο κιβώτιο δηλαδή και να πηγαίνεις μέχρι 140 km/h γενικότερα. Αυτή την σύσταση οδήγησης την είχε να φανταστείς το bmw e36 του 1993 . Για σιγουριά αυτό θα έκανα , απλή-ηρεμη οδήγηση για 1000-1500 km με κίνηση σε εθνική, χωρίς να ζορίζεις το μοτέρ πριν ζεσταθεί το πρωί και με μικρή αναμονή όταν ειναι να το σβήσεις.
γ.το manual το αναφέρει.
Η φορολογία στα αυτοκίνητα άσχετα με τις δηλώσεις δεν έχει αλλάξει. Όταν αλλάξει και αν αλλάξει τότε ότι χρειαστείς θα το λάβεις εύκολα.
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper
-
Kristianstad
- D2
elgreco έγραψε:Kristianstad έγραψε:Χμμ τι να σου πω. Πιθανά θα έχουν και άλλη άφιξη μέσα στο μήνα;
Αντε, με το καλο...
Ποια ειναι τα σημεια που σκεφτεσαι να τσεκαρεις πριν ¨αποδεχτεις¨ το αυτοκινητο?
γ. τι λαδια ¨φοραεϊ
Τελος, με βαση τις δηλωσεις για τον νεο τροπο φορολογησης των αυτοκινητων (κοςτος αγορας κ οχι κυβικα) θα χρειαστει να ζητησουμε αποδειξη εργοστασιακης τιμης, που η Βελμαρ μου ειπε πως τουλαχιστον εως τωρα δεν δινει?!
1. Τα εμφανή (χτυπήματα κτλ).
2. Το αυτοκίνητο παρήχθη 3η εβδομάδα του 2015, άρα τα ελαστικά δεν μπορεί να είναι πολύ παλιά
3. όλος ο εξοπλισμός είναι στη θέση του
4. Χιλιόμετρα
5. Λερωμένο χώρο στον καθρέπτη του χώρου του κινητήρα (που δεν μπορούν να καθαριστούν εύκολα).
6. Σπασμένα τζάμια κάτω από τις μοκέτες - ειδικά στο χώρο αποσκευών (δεν καθαρίζονται εύκολα)
Θα κανονίσω παράδοση κάποιο Σάββατο για να είμαι εκεί με φως.
Αλλά κάτσε πρώτα να δούμε πως θα κυλίσουν οι μέρες μέχρι τότε.
Σήμερα ορκίστηκε η κυβέρνηση - τίποτα δεν έχει αλλάξει ακόμα. Αλλά σύμφωνα με αυτά που έχουν πει (και έχουν πει πολλά) πάνω από 40 χιλ εργοστασιακή αξία θα έχεις καμπανάκια.
-
Dimitris14
- T2
vrestas έγραψε:mco έγραψε:Dimitris14 έγραψε:mco δεν δουλεύει το δοκίμασα και εγώ εχτές. μόνο όταν είναι ανοικτό κάνει την σύνδεση !!
Τι λέτε ρε παιδιά , θα τρελαθούμε τελείως?
Καταρχήν το τηλέφωνο έχει ξεχωριστή ένταση από ότι το ραδιόφωνο, με την απλή κινηση να κάνεις mute η να κατεβάσεις την ένταση έχεις μόνο τηλέφωνο.
Επίσης αν επιλέξεις το tel από το ξεχωριστό κουμπί στην κονσόλα η από το κουμπί media να πάς στο bluetooth πάλι έχεις αυτή την επιλογή.
Οι λύσεις που περιγράφω είναι από ότι θυμάμαι, δεν πήγα τώρα να το τσεκάρω.
Πάντως κάνένα θέμα δεν υπάρχει αν έχεις το radio -cd κλειστό,
ψαχτείτε λίγο και θα το βρείτε.
Vresta δεν υπαρχει αυτο που λες, τουλαχιστον σε εμενα αν δεν εχεις ανοιχτο το συστημα δεν παιζει τιποτα αλλο!!!
elgreco έγραψε:Kristianstad έγραψε:Χμμ τι να σου πω. Πιθανά θα έχουν και άλλη άφιξη μέσα στο μήνα;
Αντε, με το καλο...
γ. τι λαδια ¨φοραεϊ
Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό αν υπάρχει κάποιο σημαδακι στις ταπετσαρίες και εξωτερικά αν έχει καμιά γρατζουνιά - σημάδι,,, τι τζάμια και ιστορίες λέτε;;;;;
Καινούργιο αγόρασες όχι μτχ...
Αν μπορείτε δείτε και αν έχει βαφτεί κάτι, που είναι και το πιο συνηθισμένο.
Όσο για τα χλμ που λες να ξέρεις ότι κάθε εταιρεία δίνει το δικαίωμα να μηδενιστεί μέχρι να φύγει το αυτοκίνητο...
Δηλαδή μέχρι πχ 100 πάει 0...
-
Kristianstad
- D2
mco έγραψε:elgreco έγραψε:Kristianstad έγραψε:Χμμ τι να σου πω. Πιθανά θα έχουν και άλλη άφιξη μέσα στο μήνα;
Αντε, με το καλο...
γ. τι λαδια ¨φοραεϊ
Ρίξτε μια ματιά στο εσωτερικό αν υπάρχει κάποιο σημαδακι στις ταπετσαρίες και εξωτερικά αν έχει καμιά γρατζουνιά - σημάδι,,, τι τζάμια και ιστορίες λέτε;;;;;
MCO προφανώς, δεν έχεις ιδέα από το πόσα ατυχήματα έχουν συμβεί σε καινούρια οχήματα στην εκφόρτωση. Τα τζάμια θρυματίζονται και μετά την επισκευή δεν καθαρίζονται τέλεια. Είναι πολύ καλός μάρτυρας.
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις! Εφτιαξα checklist σημειων ελεγχου με βαση αυτα που ειπατε...
Ερωτησεις:
Ποιος ακριβως ειναι ο καθρεφτης του κινητηρα!
Μπορειτε να μου θυμισετε το decoding του dot απο τα λαστιχα κ τι ανεκτικοτητα να δειξω?
Ευχαριστω!
Ερωτησεις:
Ποιος ακριβως ειναι ο καθρεφτης του κινητηρα!
Μπορειτε να μου θυμισετε το decoding του dot απο τα λαστιχα κ τι ανεκτικοτητα να δειξω?
Ευχαριστω!
Kristianstad έγραψε:mco έγραψε:elgreco έγραψε:Kristianstad έγραψε:Χμμ τι να σου πω. Πιθανά θα έχουν και άλλη άφιξη μέσα στο μήνα;
Αντε, με το καλο...
γ. τι λαδια ¨φοραεϊ
MCO προφανώς, δεν έχεις ιδέα από το πόσα ατυχήματα έχουν συμβεί σε καινούρια οχήματα στην εκφόρτωση. Τα τζάμια θρυματίζονται και μετά την επισκευή δεν καθαρίζονται τέλεια. Είναι πολύ καλός μάρτυρας.
15 χρόνια Pdi σου λέει κάτι?
@elgreco, στα ελαστικά σου θα δεις ένα νούμερο του τύπου 4314. Τα 2 πρώτα είναι η εβδομάδα παραγωγής και τα 2 τελευταία είναι χρονιά παραγωγής. Δεν υπάρχει κάποιο όριο ''ανεκτικότητας''. Ελαστικά ακόμα και 5ετίας, αν είναι σωστά αποθηκευμένα δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Οι εταιρίες δίνουν ''ανοχή'' 10ετίας.
Volvo S60 T3 MY2012
-
Kristianstad
- D2
mco έγραψε:Kristianstad έγραψε:mco έγραψε:elgreco έγραψε:Kristianstad έγραψε:Χμμ τι να σου πω. Πιθανά θα έχουν και άλλη άφιξη μέσα στο μήνα;
Αντε, με το καλο...
γ. τι λαδια ¨φοραεϊ
15 χρόνια Pdi σου λέει κάτι?
Και δεν σου έχει τύχει ποτέ;
Ο αδερφός μου 7 χρόνια σε μεγάλο dealer γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στα Βόρεια Προάστια.
Α! Επίσης άλλαξε τόνο, γιατί εμένα δε μου λέει τίποτα!
Ισως ειναι ασχετο, αλλα εχω δει πολλες φορες ¨καραγκιοζηδες¨ υπαλληλους γνωστης εταιρειας ενοικιασης αυτοκινητων, να κατεβαζουν αυτοκινητα brand NEW απο νταλικες κ να τα σκιζουν με οποιο τροπο μπορειτε να φανταστειτε... μονο που δεν τα τρακαρανε
Ο κοσμος εχει ζοριστει οικονομικα, ενω με τις απολυσεις λιγοτεροι πρεπει να κανουν περισσοτερα κ απουσης της καταλληλης ανατροφης/επαγγελματισμου, ξεσπουν οπως μπορουν στις περιουσιες αλλων.
Ο κοσμος εχει ζοριστει οικονομικα, ενω με τις απολυσεις λιγοτεροι πρεπει να κανουν περισσοτερα κ απουσης της καταλληλης ανατροφης/επαγγελματισμου, ξεσπουν οπως μπορουν στις περιουσιες αλλων.
Kristianstad έγραψε:
Ο αδερφός μου 7 χρόνια σε μεγάλο dealer γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στα Βόρεια Προάστια.
Μου έχουν τύχει πάρα πολλά, αλλά αυτά τα κομμάτια δεν πήγαιναν σε ιδιώτες...
Γιατί παρεξηγηθηκες; δεν φωνάζω κουβέντα κάνουμε, τι είπα;
elgreco έγραψε:Ισως ειναι ασχετο, αλλα εχω δει πολλες φορες ¨καραγκιοζηδες¨ υπαλληλους γνωστης εταιρειας ενοικιασης αυτοκινητων, να κατεβαζουν αυτοκινητα brand NEW απο νταλικες κ να τα σκιζουν με οποιο τροπο μπορειτε να φανταστειτε... μονο που δεν τα τρακαρανε![]()
Δυστυχώς οι περισσότεροι έτσι φέρονται, πολύ λίγοι είναι αυτοί που αγαπούν αυτό που κάνουν.
Να τον βλέπεις να πατάει στα καπό για να πάει στο τελευταίο αυτοκίνητο για να το βγάλει... .
-
Dimitris14
- T2
elgreco,
και εγώ τον περασμένο Δεκέμβρη, με πολλά έτη πίσω από το ίδιο αυτοκίνητο, με τις επισημάνσεις των παιδιών από εδώ μέσα και ρίχνοντας μια ματιά στο internet, πήγα και το παρέλαβα V40 Cross Country D2 livstyl. Πάρε το χρόνο σου και κοίτα το διεξοδικά, όλα όσα αναφέρθηκαν και όλα όσα μπορεί κατά την παραλαβή να σου κάνουν εντύπωση. Κάνε ερωτήσεις κατά την παρουσίαση (μην σε απασχολεί αν χαλιέται ο πωλητής, η δουλειά του είναι). Τέλος, …Αγάπησέ το! Μην ξεχνάς είναι μια μέρα γιορτής η παραλαβή νέου αυτοκινήτου. Τουλάχιστον έτσι το βίωσα εγώ. Κάνε τις βόλτες σου, πάτησέ το, φρέναρέ το, «άκουσέ το», και καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
και εγώ τον περασμένο Δεκέμβρη, με πολλά έτη πίσω από το ίδιο αυτοκίνητο, με τις επισημάνσεις των παιδιών από εδώ μέσα και ρίχνοντας μια ματιά στο internet, πήγα και το παρέλαβα V40 Cross Country D2 livstyl. Πάρε το χρόνο σου και κοίτα το διεξοδικά, όλα όσα αναφέρθηκαν και όλα όσα μπορεί κατά την παραλαβή να σου κάνουν εντύπωση. Κάνε ερωτήσεις κατά την παρουσίαση (μην σε απασχολεί αν χαλιέται ο πωλητής, η δουλειά του είναι). Τέλος, …Αγάπησέ το! Μην ξεχνάς είναι μια μέρα γιορτής η παραλαβή νέου αυτοκινήτου. Τουλάχιστον έτσι το βίωσα εγώ. Κάνε τις βόλτες σου, πάτησέ το, φρέναρέ το, «άκουσέ το», και καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
-
Kristianstad
- D2
mco έγραψε:Kristianstad έγραψε:
Μου έχουν τύχει πάρα πολλά, αλλά αυτά τα κομμάτια δεν πήγαιναν σε ιδιώτες...
Γιατί παρεξηγηθηκες; δεν φωνάζω κουβέντα κάνουμε, τι είπα;
Δεν είπα ότι φώναξες!
Δεν παρεξηγήθηκα!
Dimitris14 έγραψε:elgreco,
Thank you

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες
) ότι οι βίδες είναι φιξαρισμένες στο μουαγιέ.