Συναγερμός Volvo XC60

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
ASID
T2

Συναγερμός Volvo XC60

Δημοσίευσηαπό ASID » 22 Ιαν 2015, 16:34

Καλησπέρα,

Είμαι νέο μέλος της παρέας σας.
Πρόσφατα απέκτησα το XC60 και είμαι στη διαδικασία να του βάλω συναγερμό. Από την αντιπροσωπία με τρόμαξαν μιας και μου είπαν ότι γενικά το immobilizer της Volvo δεν συνεργάζεται καλά με 3rd party συναγερμούς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται θέματα. Επίσης μου είπαν ότι οι μόνοι 3rd party που παίζουν καλά είναι της gemini γι' αυτό και συνεργάζονται με έναν εξωτερικό που τοποθετεί gemini του οποίου μου δώσανε το τηλέφωνο. Εγώ σκέφτομαι για clifford.

Από κει και πέρα μίλησα με 2 συνεργεία που βρήκα στο internet και ο ένας που μου φάνηκε πιο προσιτός, μου είπε ότι θα το ψάξει, πράγμα που έκανε και με πήρε πίσω τηλέφωνο και μου είπε ότι η clifford έχει συγκεκριμένες οδηγίες για το πως θα κουμπώσει πάνω σε μοντέλα XC60 του 2014. Οπότε, μου είπε, δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας μιας και το πρωτόκολλο το υποστηρίζει η clifford.

Ο δεύτερος μου είπε ότι οι clifford δεν είναι συμβατοί και θα δημιουργήσουν θέμα, γι' αυτό μου πρότεινε gemini, cobra και κάποιους άλλους που δεν θυμάμαι. Στο site του βέβαια δεν είδα να πουλάει clifford, αλλά πουλάει όλους τους άλλους.

Έψαξα το forum και είδα κάποια posts τα οποία είναι βέβαια αρκετά παλιά αλλά και πάλι δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Έχουν αλλάξει τα πράγματα; Έχει δίκιο η αντιπροσωπία; Τι να κάνω;

Περιμένω τις προτάσεις σας και τις απόψεις σας.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Άβαταρ μέλους
dimitrisRdesign
T2

Re: Συναγερμός Volvo XC60

Δημοσίευσηαπό dimitrisRdesign » 22 Ιαν 2015, 17:05

Είναι προφανές οτι ο δεύτερος ήθελε να σου πασάρει τα προιόντα που εμπορεύεται και όχι αυτό που ψάχνεις.Εφόσον θέλεις να βάλεις clifford και σου είπε ο πρώτος οτι μπαίνει τότε προχώρα άφοβα,το πολύ πολύ άμα δέν κάνει ο clifford στο αμάξι σου τότε πάς σε αυτόν που στον έβαλε και παίρνεις τα λεφτά σου πίσω,οπότε δέν έχεις να χάσεις τίποτα.

ASID
T2

Δημοσίευσηαπό ASID » 22 Ιαν 2015, 17:36

Έχει κανένας κακή εμπειρία με clifford ή απλά είναι φήμη;

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 22 Ιαν 2015, 17:45

Σε όλα τα οχήματά μου (auto moto) έχω βάλει Gemini. Διάφορα μοντέλα, από τα απλά μέχρι τα πιο σύνθετα με τις τηλεειδοποιήσεις κτλ.
Τα έβαλα χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα σε αυτοκίνητα με canbus. Σημαντικό είναι να μην αρχίσουν να πετσοκόβουν καλώδια κτλ. Η Gemini (και φαντάζομαι και οι άλλες μάρκες )έχει ειδικούς αντάπτορες για να γλιτώσεις τετοια κοψίματα.

Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να βρεις κάποιον εγκαταστάτη που να εμπιστεύεσαι.

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 23 Ιαν 2015, 00:19

ASID έγραψε:Έχει κανένας κακή εμπειρία με clifford ή απλά είναι φήμη;

Οταν η clifford είχε συναγερμό με ειδοποίηση στο κοντρόλ της η άλλες εταιρίες δεν είχαν ούτε αντικραδασμικο...
τους δούλευε πολύ παλιά ένας φίλος μου και ήταν άψογοι, εγώ θα τον έβαζα με κλειστά μάτια.

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες