Καλημέρα,
Υποτίθεται ότι η ηλιοροφή έχει θερμομονωτική επικάλυψη. Εγώ το καλοκαίρι δεν είχα κανένα απολύτως θέμα, δεν ένιωσα δηλαδή ότι η ηλιοροφή επηρρέαζε τη θερμοκρασία. Προφανώς όταν το είχα παρκαρισμένο στον ήλιο, έκλεινα το κουρτινάκι. Τώρα το έχω ανοιχτό μόνιμα, εδώ και πάνω από 2 μήνες. Υπόψη ωστόσο, το αυτοκίνητο είναι λευκό. Δεν γνωρίζω πως θα είναι εάν επιλέξεις πολύ σκούρο χρώμα και βάλεις και την ηλιοροφή.
Ένα άλλο καλό που έχει η ηλιοροφή είναι και ότι όταν βρέχει (πέρα ότι είναι φανταστική η αίσθηση, αυτό που βλέπεις) δεν ακούς τη βροχή να χτυπάει σε μέταλλο (κάτι που στα προηγούμενα 2 αυτοκίνητα που είχα ήταν το λιγότερο εκνευριστικό) χωρίς να γνωρίζω βέβαια αν αυτό εξαρτάται από τη μόνωση που έχει η "κανονική" οροφή αν δηλαδή σε ένα ibiza ακούγεται ενώ σε ένα v40 όχι ...
Το κουρτινάκι είναι από παχύ ύφασμα, πολύ δύσκολο νομίζω να πάθει το οτιδήποτε
Εν κατακλείδι, μοναδικό μειονέκτημα για εμένα της συγκεκριμένης οροφής, το γεγονός ότι δεν ανοίγει (αν άνοιγε βέβαια δεν θα ήταν τόσο τεράστια) και εάν θες, και το βάρος που προσθέτει, ανεβάζοντας και το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου με ότι αυτό συνεπάγεται σε κλίσεις όταν στρίβεις (κακό βέβαια που ισχύει προφανώς για όλες τις ηλιοροφές και σε όλα τα αυτοκίνητα) θέμα το οποίο προφανώς αν δεν είσαι "ανήσυχος" οδηγός δεν θα αντιληφθείς ποτέ ...
(Πάντως θα ήθελα πολύ να δω πως χωράς οριακά πίσω όταν επίσης και εγώ 10 πόντους ψηλότερος χώραγα μια χαρά

)