Bassilis έγραψε:Καλημέρα φίλοι,
Σκέφτομαι να βάλω μπαγκαζιέρα οροφής στο C30, έχω διαβάσει τα παραπάνω, θα ξεκινήσω από σήμερα κι εγώ μία έρευνα αγοράς και θέλω να ρωτήσω αν στο μεταξύ έχει κάποιος να καταθέσει πιο πρόσφατη εμπειρία, προτάσεις κ.λπ.. Ευχαριστώ!
Φίλε Βασίλη λες ότι σκέφτεσε να βάλεις μπαγκαζιέρα οροφής στο αυτοκίνητό σου. Αυτό σημαίνει ότι θα την έχεις μόνιμα επάνω στο αυτοκίνητο ή ότι θα αγοράσεις μία για να την βάζεις όταν οι καταστάεις το απαιτούν;
Όπως και να το κάνεις, αρχικά πρέπει να έχεις μπάρες οροφής για να τοποθετηθεί.
Αν έχεις όλα καλά. Αν όχι οι γνήσιες της Volvo κοστίζουν περίπου 200 ευρώ τις οποίες συνιστώ ανεπιφύλακτα μιας και είναι από τις πιο αθόρυβες και στιβαρές.
Το κόστος μιας μπαγκαζιέρας αρχίζει από 100 ευρώ και φτάνει τα 2000 ευρώ ανάλογα τη μάρκα, το μέγεθος, αλλά και το σχήμα.
Προσέχουμε το κλείδωμά της γιατί είναι σημαντικό να ασφαλίζει σωστά, αλλά και το άνοιγμά της για να διευκολύνει στην φόρτωση και να έχει αμορτισέρ που να την κρατούν ανοικτή. Να έχει ιμάντες εσωτερικά για να συγκρατούνται οι αποσκευές, να είναι υδατοστεγής και να είναι όσο πιο αθόρυβη γίνεται. Προσέχουμε οι μηχανισμοί πρόσδεσής της στις μπάρες να είναι ανοξοίδωτοι και να ταιριάζουν με το πλάτος αλλά και τα μήκη από τις μπάρες μας για να μην χρειαστεί να ανοίξουμε επιπλέον τρύπες.
Επίσεις πρέπει να προσέξουμε και το συνολικό της μήκος ώστε σε αυτικίνητα όπως τα Hatchback να ανοίγει η πίσω πόρτα των αποσκευών μέχρι επάνω.
Τα κιλά που αντέχει μια μπαγκαζιέρα δεν είναι πολλά. Οι κατασκευαστές δίνουν περίπου 50 κιλά μέγιστο βάρος φόρτωσης. άρα τοποθετούμε ογώδη πράγματα αλλά όχι βαριά. Επίσης όσο την έχουμε τοποθετημένη στο αυτοκίνητο ξεχνούμε τελικές ταχύτητες και επιδόσεις στα στροφηλίκια και μην ξεχνάμε ότι η κατανάλωση θα ανέβει και μάλιστα πολύ αν πηγαίνουμε πάνω από 120 km/h.
Άρα δεν ενδείκνυται να είναι μόνιμα τοποθετημένη στο αυτοκίνητο. Κάποιοι που τις έχουν μόνιμα για τους δικούς τους λόγους υποστηρίζουν πως δεν επηρεάζει την κατανάλωση. Δεν έχουν άδικο αρκεί η ταχύτητες να μην ξεπερνούν τα 50 χλμ/ώρα...!
Αν θα την τοποθετείτε περιστασιακά θα πρέπει να έχετε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για να την αποθηκεύσετε.
Κάποιοι χρησιμοποιούν "κρεμάστρες" οροφής και έτσι δεν πιάνει χώρο στο έδαφος. Αν το αυτοκίνητο μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από την "κρεμάστρα" τότε είναι πολύ εύκολη και η τοποθέτησή της στις μπάρες.
Πιο κάτω βλέπετε μια φωτογραφία του δικού μου αυτοκινήτου με μπαγκαζιέρα οροφής και εσωτερικά φορτωμένο μέχρι την οροφή εκτός των δύο εμπρός θέσεων.
Στη φωτό υπάρχουν και ιμάντες για να κρατούν ένα συσκευασμένο έπιπλο στο πλάι της.
Η συγκεκριμένη είναι μια Mont Blanc περίπου 550 λίτρων και είμαι πολύ ευχαριστημένος για την ποιότητά της αλλά και για το ότι δεν κάνει θόρυβο σε συνδιασμό με τις μπάρες της Volvo.
Ελπίζω να βοήθησα.