TUNING - Βελτιώσεις

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
Theodore
T2

Re: TUNING - Βελτιώσεις

Δημοσίευσηαπό Theodore » 03 Φεβ 2014, 22:02

λειτουργούν όμως κ τα δύο το ίδιο σωστά ?
δλδ κατά τα άλλα , κάνουν την ιδια δουλειά ?

δεν θα έπρεπε τότε να δίνουν κ τις ιδιες επιδόσεις ?

Ειχα την εντύπωση οτι οι παράλληλοι ειναι πιο ... προχειρο/φτηνο δουλειά ,

η HEICO Sportiv όμως ειναι πολυ σοβαρή απ όσο εχω διαβασει ,
είναι επίσημος βελτιωτης Volvo στη Γερμανία (σαν την Polestar) και στη Γερμανία
τα βελτιωμένα από Heico παραμένουν εντός εγγύησης .

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 03 Φεβ 2014, 22:18

mco έγραψε:Καλησπέρα
Γνωρίζεις το κόστος για να έρθει Ελλάδα?
Καλό φαίνεται αν και δεν γνωρίζεις πόσα άλογα ήταν και πόσα πήγε μετά το reflash.
Αν χρειαστείς stage2 πως θα το κάνεις?

Το κόστος για να ερθει Ελλάδα δεν το ξέρω, με 30 ευρώ λογικά θα ερχεται. Για stage 2 δεν ψήνομαι, αλλά ετσι οπως πάμε ούτε για stage 1 δεν με βλέπω. Μάρεσε η ιδέα της bsr και ημουν ετοιμος για παραγγελία αλλά τελικά εχει δίκιο ο φίλος gsf650, εστειλα mail στην bsr se και μου είπαν πως πρέπει να σταλει ο εγκεφαλος σουηδία. Αυτο με χαλάει και προς το παρόν δεν είμαι τόσο ζεστός όσο πριν. Για tuning απο Ελλάδα αν το αποφασίσω θα δώ τι θα κάνω...σαν 1η επιλογή θα πηγαινα Δημητριάδη μιας και έχω τον μπατσανάκη που γνωρίζει εκει τα πράγματα. Μαρεσε πάντως η ιδεα με 600 ευρώ + μεταφορικά να ειχα το ppc της bsr , μαρεσε σαν πακετο συνολικά.
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 04 Φεβ 2014, 11:27

Από το 2011 και μετά κλειδώνουν τον εγκέφαλο...η μόνη λύση είναι να βγει έξω για να περαστούν τα νέα δεδομένα..

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 04 Φεβ 2014, 13:17

Λοιπον, ο παραλληλος εγκεφαλος στην ουσια ξεγελα τον εργοστασιοκο (εγκεφαλο) παρεμβαλοντας - αλλαζοντας τις μετρησεις που περνει απο διαφορους αισθητηρες (π.χ. maf, map κτλ).
Αποτελεσμα να "ταϊζουν" πολυ τον κινητηρα, σε οσα diesel χωρις DPF & καταλυτες δοκιμαστηκαν εβγαζαν "παπαδες", "τουφα το ντουμανει"...
Δεν ξερω αν και ποσο θα αντεξει το DPF.
Aντιθετα ο επαναπρογραμματισμος διαχειριζεται τον κινητηρα διαφορετικα απο την αρχη σε ολο το φασμα.
Π.χ το δικο μου ανεβηκε 20%+ χωρις να ανεβουν ουτε η πιεση των τουρμπο ουτε του καυσιμου, μονο με το αβανς και τον παλμο στα μπεκ!
Αν κανω downpipe (και βγουν DPF + καταλυτης) μονο απο αυτα περνω ακομα 10+ PS, και μετα παλι μεσα απο το προγραμμα ανεβαινει... ΠΟΛΥ!
Τωρα το προβλημα ειναι ο DPF, δεν αντεχει να επεξεργαστει κι'αλλα καυσαερια, θα "κλαταρη".
Οσο για το κλειδωμα των εγκεφάλων, ολοι ειναι κλειδωμενοι, απλα οι προγραμματιστες ασχολουντε με εμπορικα μοντελα πρωτα και μετα με τα αλλα, π.χ, VW γκρουπ.
Ποσοι εινα αυτοι που θα πειραξουν VOLVO?
Δεν περνεις VOLVO για να κανεις κοντρες και καγκουργιες (συνηθως... :mrgreen: ).
Σε ολο τον κοσμο αν θελουν δυναμη περνουν ενα D4 ή D5 ή Τ5, Τ6.
D2 περνουν αυτοι που θελουν οικονομια μετακίνησεις και χαμηλη φορολογια και ασφάλιστρα.
Ξερω ακουγεται καπως για εμας εδω αλλα ετσι ειναι, ειτε μας αρεσει ειτε οχι.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

Theodore
T2

Δημοσίευσηαπό Theodore » 04 Φεβ 2014, 13:57

Μα κ εγω απόρησα ...

εαν πεις οτι βγαζεις το DPF ...

αυτό θα φαίνεται στις μετρησεις στο ΚΤΕΟ , σωστά ???

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 04 Φεβ 2014, 14:27

Οχι απαραιτητα... :mrgreen:
:lipssealed
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 05 Φεβ 2014, 11:38

Thanosgr έγραψε:Λοιπον εχουμε και λεμε:
Eαν πραγματικα συνβαινει οτι λες τοτε κανενα αγωνιστικο δεν θα εβαζε μανιταρι η καποια αλλη χοανη και θα βαζανε μαμα φιλτροκουτια.
Γιατι ο κυλινδρος μπορει να μην μεγαλωνει σε χωρητικοτητα, ομως αυτο προσπαθουμε να πετυχουμε με τις φιλτροεισαγωγες, δεν θελουμε να μεγαλωσουμε την χωρητικοτητα του κυλιδρου αλλα να πετυχουμε να εχουμε παντα την μεγιστη πληρωση απο αερα μεσα στον κυλινδρο, πραγμα το οποιο τα μαμα φιλτρα δεν το μπορουν να το πετυχουν διοτι απο την μια οι διαφοροι "πνιχτες" που βαζουν για να μειωσουν τους θορυβους που δημιουργουνται απο τον εισερχομενω αερα (και απο την ιδια την μηχανη-εισαγωγη που λειτουργει σαν ηχειο) και απο την αλλη το χαρτινο φιλτρο το οποιο περιοριζει την μεγιστη παροχη αερα μεσα στο μοτερ.
Ολα φενονται βεβαια παντα ποιο εντονα στους τουρμπο κινητηρες και υπαρχουν και πολλα μοτερ παραγωγης τα οποια ειναι πολυ φιμομενα και βαζοντας τις εκαστοτες φιλτροεισαγωγες βλεπουμε αυξηση εως και 13 αλογα χωρις επαναπρογραμματισμο, οποτε ολο αυτο που λες απλα δεν ισχυει, και υπαρχουν παρα πολλες εταιριες οι οποιες εχουν ριξει παρα πολλα ευρω για να κατασκεβασουν μια φιλτροεισαγωγη και μαλιστα ειναι πιστοποιημενη!
Βαση της λογικης σου δεν πρεπει να κανουμε ουτε εξατμιση και οσες εταιριες κατασκευαζουν εξατμισεις λενε :whatever που
υποσχονται + 10-17 αλογα οπως miltek acraboich και τα σχετικα.
Αφου ο κυλινδρος δεν μεγαλωνει, αρα, δεν μπαινει παραπανω, δεν βγαινει παραπανω, βαση της λογικης σου...
Σωστα?
Εμπειρικα λεω οτι μετα απο 4 αυτοκινητα που εχω βαλει φιτρα τα τελευταια 15+ χρονια:
Ολα αμεσα αρχησαν να "αρπαζουν" ποιο εντονα και ταυτοχρονα εριξαν καταναλωση τουλαχιστον 0,5 lt/100χλμ.

Θάνο, ξεκινάς καταρχήν με μια λάθος παραδοχή. Τα αγωνιστικά δεν έχουν σχέση με τα πολιτικά, και πέραν αυτού όταν λένε για βελτίωση εισαγωγής, μιλούν για μετά την πεταλούδα!
Επιπλέον, το πως ρυθμίζεται η καύση καθορίζεται από ένα σωρό αισθητήρες στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Αν σκεφτείς τι κάνει ο καθένας (MAF, MAP, λ), και που είναι τοποθετημένος θα δεις ότι η ποσότητα του αέρα δεν επηρεάζει τίποτα. Όπως είπα και πριν, το φιλτροκούτι σου είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε σαφώς να μη παράγει θόρυβο, αλλά παράλληλα να έχει όσο αέρα χρειάζεται το μοτέρ και πάντα υπό πίεση.

Τώρα για πραγματικά ωφέλη ο μόνος τρόπος είναι οι μετρήσεις επιδόσεων. Ακόμα λοιπόν και να υποθέσουμε ότι μπορεί να κερδίσεις 2-3% σε ένα μικρό ευρος στροφών (όσο δηλαδή και το σφάλμα ενός δυναμομετρου), γιατί για παραπάνω ούτε λόγος, ουσιαστικά δεν κερδίζεις τίποτα σε ταχύτητα. Φωνάζει λίγο παραπάνω το μοτέρ απλά... Αν θες μέτρηση επιδόσεων, με αρκετά αξιόπιστο μηχανάκι μπορούμε εύκολα να το κανονίσουμε :-)

Τέλος η εξάτμιση είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, όπου πάλι όμως ένα καζανάκι δεν θα κάνει τίποτα, παρολες τις υποσχέσεις, ενώ ένα καλύτερο down pipe με την μαμά εξάτμιση θαύματα στα τούρμπο μοτέρ
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 05 Φεβ 2014, 11:59

Thanosgr έγραψε:Λοιπον, ο παραλληλος εγκεφαλος στην ουσια ξεγελα τον εργοστασιοκο (εγκεφαλο) παρεμβαλοντας - αλλαζοντας τις μετρησεις που περνει απο διαφορους αισθητηρες (π.χ. maf, map κτλ).
Αποτελεσμα να "ταϊζουν" πολυ τον κινητηρα, σε οσα diesel χωρις DPF & καταλυτες δοκιμαστηκαν εβγαζαν "παπαδες", "τουφα το ντουμανει"...

Να προσθέσω ότι τα ασφαλιστικά πανε περίπατο, και για ευνόητους λόγους όλα δουλεύουν πάνω των δυνατοτήτων τους χωρίς να το ξέρουν...
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 05 Φεβ 2014, 12:21

Λοιπον για να μην μακριγορουμε, ολα αυτα τα συστηματα φιτρα, χωανες, φιτροκουτια, και φυσικα τα τουρμπο, συνβαλουν σε ενα και μονο σκοπο.
Να βαλουμε οσο γινεται ποιο πολυ αερα στον κυλινδρο οσο ποιο γρηγορα γινεται.
Και φυσικα εχουν σχεσει οι αγωνιστικοι κινητηρες με τους δικους μας, εκει βασιζονται στα κυβικα, στην αρχιτεκτονικη, στον σχεδιασμο.
Αλλαζουν φυσικα τα υλικα αλλα μονο στους καθαρα αγωνιστικους κινητηρες και οχι στους group N για παραδειγμα.
Γιατι εχουν περιοριστικο στομιο στην εισαγωγει αφου δεν αλλαζει ο κυβισμος?
Εχει ανοιξει κανεις να δει ποσα μετρα χαρτι εχει μεσα ενα μαμα φιτρο?
Εξαλου το λεει και ο Derek Crabb Vice President Powertrain Engineering Volvo Car Group: Δεν πεζει ρολο ο αριθμος των κυλινδρο ή ο κυβισμος, αλλα το ποσο αερα βαζουμε μεσα!
https://www.media.volvocars.com/global/ ... -emissions
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

Theodore
T2

Δημοσίευσηαπό Theodore » 05 Φεβ 2014, 23:50

VolvoZeus έγραψε:
Thanosgr έγραψε:Λοιπον, ο παραλληλος εγκεφαλος στην ουσια ξεγελα τον εργοστασιοκο (εγκεφαλο) παρεμβαλοντας - αλλαζοντας τις μετρησεις που περνει απο διαφορους αισθητηρες (π.χ. maf, map κτλ).

Να προσθέσω ότι τα ασφαλιστικά πανε περίπατο, και για ευνόητους λόγους όλα δουλεύουν πάνω των δυνατοτήτων τους χωρίς να το ξέρουν...

Επειδή ειμαι λίγο .. νέος , το εξηγεις λίγο ? :vow

δλδ ποια η διαφορά (σε αυτό που αναφερεις ..) με το "προγραμμα " /??

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 06 Φεβ 2014, 20:18

Το remap (επαναπρογραμματισμος) διαχειριζεται απο την αρχη τον κινητηρα διαφορετικα χωρις να τον ξεγελα οπως ο παραλιλος.
Δηλαδη, στον παραλιλο προσπαθεις να ξεγελασεις τον εγκεφαλο και στα νεα μοντελα πλεον δεν γινεται, και οποιος το προσπαθει 9 στις 10 περιπτωσεις δημιουργει προβληματα, ενω στο προγραμμα αλλαζεις τις εντολες που δεινει ο ιδιος ο εγκεφαλος οποτε και εχεις τα επιθυμητα αποτελεσματα φτανει να ξερεις τι κανεις!
Ακριβως οτι λεει ο VolvoZeus απο κατω.
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 07 Φεβ 2014, 18:40

Thanosgr έγραψε:Λοιπον για να μην μακριγορουμε, ολα αυτα τα συστηματα φιτρα, χωανες, φιτροκουτια, και φυσικα τα τουρμπο, συνβαλουν σε ενα και μονο σκοπο.
Να βαλουμε οσο γινεται ποιο πολυ αερα στον κυλινδρο οσο ποιο γρηγορα γινεται.
Και φυσικα εχουν σχεσει οι αγωνιστικοι κινητηρες με τους δικους μας, εκει βασιζονται στα κυβικα, στην αρχιτεκτονικη, στον σχεδιασμο.

Περισσοτερο αερα βαζει το τουρμπο. Περισσοτερο κενο (αρα τραβαει περισσοτερο αερα) δημιουργει ο σχεδιασμος των αυλων εισαγωγης. Το φιλτροκουτι ειναι για να μειωνει το θορυβο, να φιλτραρει τον αερα και να διατηρει σταθερη πιεση στο κυκλωμα.
Οι αγωνιστικοι κινητηρες δεν εχουν καμια σχεση. Οι πολιτικοι εχουν plenum, δηλαδη ενα δοχειο πριν τους αυλους και μετα την πεταλουδα που εχει σταθερα αρκετο αερα για να πληρωνει τους κυλινδρους, οι αγωνιστικοι συνηθως ξεχωριστη πεταλουδα για καθε κυλινδρο αμεσα με την εισαγωγη...για παραδειγμα ο V8 παραγωγης
Εικόνα

..και ο ιδιος V8 του αγωνιστικου...
Εικόνα

(ουσιαστικα μονο το μπλοκ μενει ιδιο και ο κυλινδρισμος)

Thanosgr έγραψε:Αλλαζουν φυσικα τα υλικα αλλα μονο στους καθαρα αγωνιστικους κινητηρες και οχι στους group N για παραδειγμα.
Γιατι εχουν περιοριστικο στομιο στην εισαγωγει αφου δεν αλλαζει ο κυβισμος?
Εχει ανοιξει κανεις να δει ποσα μετρα χαρτι εχει μεσα ενα μαμα φιτρο?

Οι εισαγωγες στα group Ν συνηθως εχουν μεγαλυτερους αυλους εισαγωγης και μεγαλυτερο plenum, δηλαδη μετα την πεταλουδα..

Thanosgr έγραψε:Εξαλου το λεει και ο Derek Crabb Vice President Powertrain Engineering Volvo Car Group: Δεν πεζει ρολο ο αριθμος των κυλινδρο ή ο κυβισμος, αλλα το ποσο αερα βαζουμε μεσα!
https://www.media.volvocars.com/global/ ... -emissions

Ο Crabb μιλαει για υπερτροφοδοτηση...

Να σου αντιστρεψω ομως το ερωτημα? Γιατι οι κατασκευαστες επενδυουν δισ ευρω για νεες τεχνολογιες, ερευνες κτλ, αν απλα με ενα ελευθερο φιλτρο μπορουν να κερδιζουν 10-15% αυξηση ιπποδυναμης?
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 07 Φεβ 2014, 19:36

Οχι 10 - 15% δεν κερδιζεις.
5% βαρια βαρια αλλα και καλυτερη καταναλωση (-0,5 λιτρα/100χλμ μετρημενα απο εμενα 15 χρονια τωρα σε 5 διαφορετικα αυτοκινητα), απλα τα μαμα φιλτρα τα κρατας και στα καθορισμενα χλμ απλα τα πετας,
Τα φιτρα ελευθερας θελουν συντηρηση και ειναι ευθυνη μου να το κρατω καθαρο και λειτουργικο αναλογα μαλιστα με της συνθηκες που κινουμαι.
Η συντριπτικη πλειοψηφια δεν μπαινει σε αυτη την διαδικασια και σκοτουρα.
Το plenum που λες νομιζω οτι το εχουν για αντηχειο για τον θορυβο δηλαδη.
Επισεις ενας αλλος σκοπος του φιτροκουτιου ειναι να τραβα κρυο αερα απο εμπρος απο το αυτοκινητο και οχι μεσα απο τον χωρο του κινητηρα, ενα λαθος που κανουν πολυ βαζοντας μανιταρια και χοανες χωρις να εξασφαλισουν φρεσκο κρυο αερα, καταληγουν να τραβουν ζεστο αερα απο το ψυγειο, οχι μονο δεν κανουν τιποτα χανουν κιολας!
Ο Derek Grabb φυσικα και μιλαει για τουρμπο κηνητηρες, σαν παραδειγμα το εφερα.
Στα αγωνιστικα γιατι βαζουν περιοριστικο στομιο?
Γιατι δεν το αφηνουν ελευθερο?
Αφου δεν αλλαζει ο κυβισμος...
Αλλο να περνα ο αερας απο μετρα χαρτιου (στην κυριολεξια) για να βγει απο την αλλη καθαρος, και αλλο απο μια "λαδομενη" γαζα ή σφουγκαρει που καθαριζει ποιο καλα τον αερα.
Απλα πραγματα, μια καθαρη μερα χωρις αερα και βροχη, σε καθαρο δρομο (να μην περνας και σηκωνει σκονη ή σε χωματοδρομο), χαραξτε μια νοητη διαδρομη με εκκινήσεις, επιταχύνσεις κ.τ.λ. καντε μια βολτα με το φιλτρο και μια χωρις...
Παρατηρηση 1η). Το φιτροκουτι πρεπει να ειναι μεσα πεντακαθαρο γιατι εχει την ταση να μαζευει χωματα, πετραδακια, εντομα κτλ.
Παρατηρηση 2η). Καλυτερα να στερεωθει καλα στην εισοδο του κουτιου μια σιτα, καλα ομως γιατι πολυ ευκολα την ρουφα μεσα και μετα...
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

Theodore
T2

Δημοσίευσηαπό Theodore » 07 Φεβ 2014, 21:10

Thanosgr έγραψε:Το remap (επαναπρογραμματισμος) διαχειριζεται απο την αρχη τον κινητηρα διαφορετικα χωρις να τον ξεγελα οπως ο παραλιλος.
Δηλαδη, στον παραλιλο προσπαθεις να ξεγελασεις τον εγκεφαλο και στα νεα μοντελα πλεον δεν γινεται, και οποιος το προσπαθει 9 στις 10 περιπτωσεις δημιουργει προβληματα, ενω στο προγραμμα αλλαζεις τις εντολες που δεινει ο ιδιος ο εγκεφαλος οποτε και εχεις τα επιθυμητα αποτελεσματα φτανει να ξερεις τι κανεις!
Ακριβως οτι λεει ο VolvoZeus απο κατω.

ok Θάνο , ευχαριστώ !
:vow

Μου κάνει εντύπωση τότε που η Heico βγαζει παράλληλο κ οχι προγραμμα για το D2.

Είναι μεγάλη και σοβαρή εταιρία , και αυτό που πουλάει
το πουλάει ακριβά γιατί υποτίθεται είναι ιδαίτερα αξιόπιστο και διατηρείτε και η εγγύηση του αυτοκινήτου !

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 08 Φεβ 2014, 00:10

Θανο, το ότι είναι serviceable είναι σαφώς πλεονέκτημα, αλλά και αλλαγή κάθε χρόνο με τυπική κυκλοφορία στη Ελλάδα του χάρτινου μια χαρά είσαι. Επίσης όπως λες θέλει προσοχή γιατί τα λαδιού μαζεύουν πράμα εύκολα. Τώρα για το 5% και πάλι πολύ είναι! Στα 200, 10 άλογα...με τίποτα...σκέψου ο tfsi για να πιστοποιηθεί από 200 στα 211 άλλαξε μεταβλητό χρονίσμο και έβαλαν και μεταβλητό βύθισμα βαλβιδων...γιατί δεν άλλαζαν απλά ένα φίλτρο?
Τώρα για το στένωμα στα αγωνιστικά υποθέτω λες για wrc...και πάλι εκεί το στένωμα είναι στο τούρμπο, και όχι στην εισαγωγή πριν τη πεταλούδα.

Ο Crabb σαφώς αυτό που λέει ισχύει. Στα ατμοσφαιρικά όμως το ζήτημα είναι να φτάσεις το volumetric efficiency κοντά στο 100%, δηλαδή να γεμίσεις με αέρα τον κύλινδρο! Παραπάνω δεν γίνεται! Και αυτό με πολύ καλά σχεδιασμένη εισαγωγή και μάλιστα ανάλογα το ευρος στροφών που θες να λειτουργεί ο κινητήρας. Από τον πρώτο Τ5 στο 850 η Volvo για παράδειγμα είχε κυρίως λόγω του ατμοσφαιρικού λανσάρει τους μεταβλητούς αυλους εισαγωγής ώστε να έχει καλή απόδοση και χαμηλά και ψηλά. Επομένως αυτό που λέει ο τύπος είναι ότι κάνουν fine tuning την εισαγωγή (plenum, αυλους) και με τη χρήση υπερτροφοδότησης βάζουν στον κύλινδρο όσο περισσότερο αέρα μπορούν. Ουσιαστικά βελτιστοποιουν δηλαδή το volumetric efficiency του κινητήρα, όπου λόγω υπερτροφοδοτησης ξεπερνάει εύκολα το 100%.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 08 Φεβ 2014, 18:59

Και ολα αυτα γινονται για να γεμισουμε τον κυλινδρο οσο το δυνατον καλυτερα και γρηγοροτερα.
Ιδικα στα ατμοσφαιρικα.
Τωρα πως γινεται το προηγουμενο αμαξι μου (MAZDA 6 1,8 2004) να εχει 8,5λ/100χλμ και το XC60 2,4 με 2τονους βαρος και αεροδυναμικη :dizzy να εχει την ιδια καταναλωση σε λιτρα (8,5λ/100χλμ) στους ιδιους δρομους με τον ιδιο οδηγο και την ιδια μεση ταχυτητα...
Diesel for ever :vow
Πιστεψε με δουλευει, κανει δουλειά, κατι τοσο απλο και φθηνο (αν υπολογισεις οτι δεν θα ξαναγορασεις φιλτρο κινητηρα).
Ζωντανευει ο κινητηρας, αρπαζει καλυτερα και γρηγοροτερα και πεφτει η καταναλωση!
Στο XC60 δεν περιμενα οτι θα κανει δουλεια, λογο τουρμπο, αλλα εκανε!
Και μαλιστα εχω κανει στο ενδιαμεσο εναλλαγες με το μαμα φιτρο και εχει διαφορα!
Την καταλαβενεις στο δρομο!
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!

Άβαταρ μέλους
dimitrisRdesign
T2

Δημοσίευσηαπό dimitrisRdesign » 05 Μαρ 2014, 15:09

Σκεφτομαι να βελτιωσω το αυτοκινητο μου με light turbo χωρις να ανοιξω το μοτερ και δεν μπορω να βρω ενα αξιοπιστο συνεργειο που να εχει ασχοληθει με το συγκεκριμενο αυτοκινητο,σημερα εφαγα πορτα απο κακλαμανο και μου ηρθαν στο μυαλο μου τα λογια των φιλων μου που μου λεγανε οταν αγοραζα το αυτοκινητο οτι τα volvo ειναι για μπαρμπες και δεν ειναι για την ηλικια μου,μαλλον ειχαν δικιο.
C30 1.8

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 05 Μαρ 2014, 18:41

dimitrisRdesign έγραψε:Σκεφτομαι να βελτιωσω το αυτοκινητο μου με light turbo χωρις να ανοιξω το μοτερ και δεν μπορω να βρω ενα αξιοπιστο συνεργειο που να εχει ασχοληθει με το συγκεκριμενο αυτοκινητο,σημερα εφαγα πορτα απο κακλαμανο και μου ηρθαν στο μυαλο μου τα λογια των φιλων μου που μου λεγανε οταν αγοραζα το αυτοκινητο οτι τα volvo ειναι για μπαρμπες και δεν ειναι για την ηλικια μου,μαλλον ειχαν δικιο.
C30 1.8

Tα ατμο είναι λιγο δύσκολα μοτέρ ρώτησες στον Δάρα?
Δεν ξέρω και αν σε συμφέρει μια τέτοια κίνηση απο θέμα κόστους ...

Άβαταρ μέλους
dimitrisRdesign
T2

Δημοσίευσηαπό dimitrisRdesign » 05 Μαρ 2014, 21:36

Για τον EditMod 5.2 δεν εχω ακουσει τα καλυτερα,αναρωτιεμαι αν μπαινουν τα παραπανω σωθικα του focus st στον δικο μου αυτοκινητο http://energiejapanparts.car.gr/parts/view/3500120/

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 05 Μαρ 2014, 21:38

νόμιμα, δεν μπορείς να βάλεις άλλο μοτέρ με διαφορά +25% στον κυλινδρισμό.
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
dimitrisRdesign
T2

Δημοσίευσηαπό dimitrisRdesign » 05 Μαρ 2014, 21:43

πρακτικα γίνεται πιστεύεις?πρεπει να παω απο εκει αλλα αμφιβαλλω αν ξερει και αυτος στο καταστημα

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 05 Μαρ 2014, 23:54

Πιο εύκολο είναι να αλλάξεις αυτοκίνητο...

stroubi
T2

Δημοσίευσηαπό stroubi » 06 Μαρ 2014, 22:52

ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ.εχω s60 του 2012.μπορω να βάλω μάσκα μπροστά του r design;η τέλος παντων κάτι σπορ;;τι προτείνετε παίδες για μπροστά;ευχαριστώ προκαταβολικα.
S60 1.6

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 06 Μαρ 2014, 23:37

stroubi έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ.εχω s60 του 2012.μπορω να βάλω μάσκα μπροστά του r design;η τέλος παντων κάτι σπορ;;τι προτείνετε παίδες για μπροστά;ευχαριστώ προκαταβολικα.

λογικά θα μπορείς , αλλά δεν ξέρω έχει διαφορά ή μόνο ένα σήμα έχει οπως το 40αρι???

stroubi
T2

Δημοσίευσηαπό stroubi » 06 Μαρ 2014, 23:50

Πιο αγριεμενη δεν ειναι η μασκα του r design ειτε στο 60αρι ειτε στο 40αρι;;
S60 1.6

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 07 Μαρ 2014, 10:31

stroubi έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ.εχω s60 του 2012.μπορω να βάλω μάσκα μπροστά του r design;η τέλος παντων κάτι σπορ;;τι προτείνετε παίδες για μπροστά;ευχαριστώ προκαταβολικα.

Εικόνα

http://www.volvopartshop.com/radiator-g ... 4932-p.asp

Εικόνα

http://www.volvopartshop.com/decor-fram ... 0333-p.asp

Εικόνα
http://accessories.volvocars.com/Access ... GR/S60(11-)/2011/2.0T/Manual/L.H.D/ShowDocument/VCC-462726

Αρκετά αξεσουάρ θα δείς επίσης εδώ
http://www.volvopartshop.com/sport-styling-608-c.asp

Το να κάνεις πλήρη μετατροπή μάλλον είναι ακριβό πολύ. Δες παραπάνω τιμές για μάσκα, για διακοσμητικό προφυλακτήρα(δεν είναι απο r-design).
Το θέμα έχει συζητηθεί εδώ http://forums.swedespeed.com/showthread ... -12-S60-T5
έχει και τιμές - link

We offer all the parts for the R-Design Front Spoiler Conversion:

Front Spoiler: http://www.vivaperformance.com/r-des...oiler-s60-v60/

Front Spoiler Insert (Kit we created): http://www.vivaperformance.com/r-des...s-kit-s60-v60/

Front Grille: http://www.vivaperformance.com/r-des...rille-s60-v60/

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 07 Μαρ 2014, 14:41

Επίσης εδώ
http://accessories.volvocars.com/Access ... GR/Welcome

μπορείς να βάλεις s60, model year, τύπο μηχανής και να βρείς όλα τα αξεσουάρ για το volvo σου.

Και εδώ να δεις καμια καλή φωτογραφία από διάφορους τύπους εμφάνισης.
http://volvo.infoauto.ee/static/brochur ... NG_low.pdf

stroubi
T2

Δημοσίευσηαπό stroubi » 08 Μαρ 2014, 01:46

Ευχαριστω πολυ.κατατοπιστικος.πηρα στη βολβο και μου είπαν οτι δε μπορω να βαλω μασκα r design. Εχει άλλο προφυλακτήρα.τελος παντων υα ξανω έρευνα σε οσα γραφεις vrestas.θα ενημερώσω.thanx
S60 1.6

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 08 Μαρ 2014, 16:23

stroubi έγραψε:Ευχαριστω πολυ.κατατοπιστικος.πηρα στη βολβο και μου είπαν οτι δε μπορω να βαλω μασκα r design. Εχει άλλο προφυλακτήρα.τελος παντων υα ξανω έρευνα σε οσα γραφεις vrestas.θα ενημερώσω.thanx

Μήπως μπορείς να βάλεις μια φωτό απο την μάσκα σου ?

stroubi
T2

Δημοσίευσηαπό stroubi » 09 Μαρ 2014, 02:04

Να βάλω φιλε μου αλλά δε χρειάζεται.ειναι η γνωστή η σπλη μασκα του s60 drive.μου είπαν οτι δε ταιριάζει η r design οποτε οπως λεει και ο vrestas παω για κάτι άλλο.sport αλλά οχι r design.
S60 1.6

stroubi
T2

Δημοσίευσηαπό stroubi » 12 Μαρ 2014, 01:17

Προς φιλους owners..σήμερα πηγα αντιπροσωπία να ρωτήσω ποσο στοιχίζει να κάνω το απλό s60 r design.μασκα πλαϊνά χρώμιο στα παράθυρα αεροτομή.μπουρια πίσω οχι εχω ηδη.3000 ...εκανα μεταβολή και σπιτι γρήγορα..
S60 1.6

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 12 Μαρ 2014, 11:10

stroubi έγραψε:Προς φιλους owners..σήμερα πηγα αντιπροσωπία να ρωτήσω ποσο στοιχίζει να κάνω το απλό s60 r design.μασκα πλαϊνά χρώμιο στα παράθυρα αεροτομή.μπουρια πίσω οχι εχω ηδη.3000 ...εκανα μεταβολή και σπιτι γρήγορα..

Περίμενες κατι λιγότερο ???
Κοιταξες στο ebay πχ
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0 ... ign&_rdc=1
http://www.ebay.com/itm/Genuine-Volvo-2 ... 90&vxp=mtr

eliasgeo
T2

Δημοσίευσηαπό eliasgeo » 14 Μαρ 2014, 13:41

έχει ακουστά κανείς για τους etuners στην ιερά οδό?

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 14 Μαρ 2014, 13:46

eliasgeo έγραψε:έχει ακουστά κανείς για τους etuners στην ιερά οδό?

Μόνο Remap δεν κάνουν αυτοί;

eliasgeo
T2

Δημοσίευσηαπό eliasgeo » 14 Μαρ 2014, 14:46

από όσο έχω ακούσει νομίζω πως ναι. Έχει κάνει κανείς αναβάθμιση εκεί?

Άβαταρ μέλους
dimitrisRdesign
T2

Δημοσίευσηαπό dimitrisRdesign » 02 Απρ 2014, 20:56

eliasgeo έγραψε:από όσο έχω ακούσει νομίζω πως ναι. Έχει κάνει κανείς αναβάθμιση εκεί?

απο αναβαθμισεις μην περιμενεις και πολλες στο σεμνο αυτο φορουμ.Ακομα και για λιγο χαμηλωμα του αυτοκινητου παει το σκ@το στην καλτσα.

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 02 Απρ 2014, 20:59

dimitrisRdesign έγραψε:
eliasgeo έγραψε:από όσο έχω ακούσει νομίζω πως ναι. Έχει κάνει κανείς αναβάθμιση εκεί?

απο αναβαθμισεις μην περιμενεις και πολλες στο σεμνο αυτο φορουμ.Ακομα και για λιγο χαμηλωμα του αυτοκινητου παει το σκ@το στην καλτσα.

:lol:
Δεν παίζεσαι !!! :offtopic

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 02 Απρ 2014, 21:04

dimitrisRdesign έγραψε:

άλλοι το ψηλώνουν .... :whistling :whistling :whistling
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
dimitrisRdesign
T2

Δημοσίευσηαπό dimitrisRdesign » 02 Απρ 2014, 21:05

xaxaxaxaxa

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 02 Απρ 2014, 22:57

Εκει αν θυμάμαι καλα έχει φτιάξει ο αδελφός το τερατώδες Octavia του.... Τι θες να μάθεις;
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 02 Απρ 2014, 22:58

johnkyr έγραψε:
dimitrisRdesign έγραψε:

άλλοι το ψηλώνουν .... :whistling :whistling :whistling

Εγω το χαμήλωσα πάντως....με εργοστασιακά (οκ ήταν eibach) ελατήρια :lol:
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 03 Απρ 2014, 12:42

VolvoZeus έγραψε:

Εκει αν θυμάμαι καλα έχει φτιάξει ο αδελφός το τερατώδες Octavia του.... Τι θες να μάθεις;

Γενικά φτιαχνουν πολύ VAG

eliasgeo
T2

Δημοσίευσηαπό eliasgeo » 03 Απρ 2014, 20:25

VolvoZeus έγραψε:

θέλω να μάθω αν υπάρχει εμπειρία σε αναβάθμιση σε volvo. άλλο vag άλλο volvo.

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 11 Απρ 2014, 10:46

Μήπως έχει αλλάξει κανείς εξάτμιση με dp σε S60 T3-4 για να ακουσω ποσο θόρυβο βγάζει;;;

Τι ζητάω ε :lol:

Lefterisgt
T2

Δημοσίευσηαπό Lefterisgt » 14 Απρ 2014, 08:20

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα! Διαβάζω το thread αυτό και θα ήθελα τα φώτα σας σε μια ερώτηση που μπορεί και να την έχετε απαντήσει. Γιατι να προτιμησω προγραμμα απο μια οποιαδήποτε εταιρεία βελτιώσεων (chiptronic κλπ) και όχι της Polestar που υποτίθεται πως ειναι πιο safe? το ερώτημα μου ειναι άσχετο απο το οικονομικό.
V40 T4 Momentum-180hp!!

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Baidu [Spider] και 19 επισκέπτες