Στρώσιμο
Στρώσιμο
Καλησπέρα club! Την Παρασκευή παραλαμβάνω το V40 T3 kinetic μου... Πώς θα το στρώσω; Τι ακριβώς χρειάζεται να κάνω; Πώς πρέπει να το οδηγώ; Επίσης, για πόσο καιρό / πόσα χιλιόμετρα; Ξέρει κανείς; Αν ναι, μπορείτε παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε; Ευχαριστώ πολύ!
V40 M.Y. 2014 T3 kinetic caspian blue
Re: Στρώσιμο
Πάνο καλησπέρα. Γενικά τα σύγχρονα αυτοκίνητα δε χρειάζονται στρώσιμο βάσει του κατασκευαστή. Βλέπεις η τεχνολογία εξελίσσεται... Ωστόσο αν θες τη συμβουλή μου, γενικά να είσαι προσεκτικός με το αυτοκίνητο για τα πρώτα 2000 χιλιόμετρα. Αυτό συνεπάγεται όχι κόφτες, απαλές αλλαγές στις 2500-3000 σ.α.λ., όχι απότομα ξεκινήματα σε φανάρια και γενικά μην πιέζεις ιδιαίτερα τον κινητήρα σου. Οπότε μέχρι τα 2000 χιλιόμετρα πας συντηρητικά και μετά ρίξε στο ψαχνό!!!

V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
Φυσικά και χρειάζεται στρωσιμο. Καταρχήν δεν είναι μόνο το μοτέρ, κιβώτιο αναρτήσεις, λάστιχα, φρένα, θέλουν κι αυτά στρωσιμο.
Για το μοτέρ ο λόγος είναι να πατήσουν σωστά τα ελατήρια των κυλίνδρων. Γενικά δεν θέλει μεγάλα φορτία το μοτέρ (μεγάλες σχέσεις, μικρή ταχύτητα δηλαδή-τη ροπή από χαμηλά θα την ευχαριστηθεις μετά τα 2Κ χλμ), όχι γρήγορο ανέβασμα των στροφών, αλλά σταδιακά ανέβασμα στροφών (μη φοβηθείς και τις 5000, ειδικά μετά από 500χλμ, αρκεί να μη είναι με φουλ γκάζι) και φρενάρισμα με το μοτέρ με την ίδια σχέση.
Γενικά μην ακολουθήσεις τι θα σου πουν στην αντιπροσωπεία, και με την πρώτη ευκαιρία ελεγξε τον αέρα στα λάστιχα να δεις ότι είναι σωστός. Καλοτάξιδο, και κοιτά να το χαρείς!
Για το μοτέρ ο λόγος είναι να πατήσουν σωστά τα ελατήρια των κυλίνδρων. Γενικά δεν θέλει μεγάλα φορτία το μοτέρ (μεγάλες σχέσεις, μικρή ταχύτητα δηλαδή-τη ροπή από χαμηλά θα την ευχαριστηθεις μετά τα 2Κ χλμ), όχι γρήγορο ανέβασμα των στροφών, αλλά σταδιακά ανέβασμα στροφών (μη φοβηθείς και τις 5000, ειδικά μετά από 500χλμ, αρκεί να μη είναι με φουλ γκάζι) και φρενάρισμα με το μοτέρ με την ίδια σχέση.
Γενικά μην ακολουθήσεις τι θα σου πουν στην αντιπροσωπεία, και με την πρώτη ευκαιρία ελεγξε τον αέρα στα λάστιχα να δεις ότι είναι σωστός. Καλοτάξιδο, και κοιτά να το χαρείς!
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
Σωστος ο VolvoZeus!!!
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Σας ευχαριστώ πολύ! Να 'στε καλά! Μόλις το παραλάβω, θα τα έχω υπόψη μου αυτά.
Γεια σας! Σήμερα ήρθε η μεγάλη στιγμή. Θα το παραλάβω. Μου δώσατε πληροφορίες σχετικά με το στρώσιμο που θα χρειαστεί. Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω, αν, μετά το στρώσιμο, δηλαδή γύρω στα 2.000 χιλιόμετρα, θα χρειαστεί να αλλάξω τα πρώτα λάδια, ώστε να φύγουν τα πρώτα "ρινίσματα" μετάλλου. Ο ξάδερφος και ένας φίλος μου με παρότρυναν να το κάνω. Εσείς τι άποψη έχετε;
Δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Αν σώνει και καλά θέλεις να αλλάξεις άλλαξε κατά τις 10 χιλιάδες. Εγώ στο δικό μου πάντως άλλαξα πρώτη φορά λάδια στο πρώτο σέρβις δηλαδή στις 20000 χιλιόμετρα. Άλλα παιδιά από εδώ μέσα άλλαξαν κατά τις 10000. Ακολούθα τις οδηγίες του κατασκευαστή και μην κάνεις διάφορα...
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
Ναι ακολουθα τις οδηγιες του κατασκευαστη που λεει μεταξυ αλλων οτι το κιβωτιο δεν θελει αλλαγη βαλβολινων ποτε
Εννοειται πως θα αλλαξεις λαδια μαζι με φιλτρο ~2000χλμ...οχι για ρινισματα κατα τη διαδικασια κατασκευης, ουτε γιατι τα λαδια ειναι ειδικα για στρωσιμο (στο συγκεκριμενο αυτοκινητο), αλλα γιατι οσο να ναι οτι υπολλειματα δημιουργηθουν απο τη διαδικασια στρωσιματος καλο ειναι να τα βγαλεις απο το συστημα.
Ο καθε κατασκευαστης, προσπαθοντας να ριξει το κοστος χρησης του αυτοκινητου, τραβαει τα διαστηματα των σερβις απο τα μαλλια. Αν θες το μοτερακι σου υγειες για πολλα χρονια, μη λαμβανεις υποψην σου κατα γραμμα αυτα που λεει, οπως το παραδειγμα με τις βαλβολινες που αναφερω.
Προσωπικα ξεκινησα τις αλλαγες λαδιων ανα 10Κ χλμ, μεσω αναλυσεων κατασταλαξα στο λαδι που ταιριαζει (της Volvo παρεπιπτοντως κι οχι εμποριου), και με το TBN ανεβασα σταδιακα τα διαστηματα αλλαγης, με βαση τη χρηση που κανω εγω στο αυτοκινητο...τα 20Κ παντως που λεει η Volvo δεν τα ειδα ποτε, αλλα η αναλυση στα 115Κ εδειξε οτι το μοτερ ειναι σαν καινουριο!
Εννοειται πως θα αλλαξεις λαδια μαζι με φιλτρο ~2000χλμ...οχι για ρινισματα κατα τη διαδικασια κατασκευης, ουτε γιατι τα λαδια ειναι ειδικα για στρωσιμο (στο συγκεκριμενο αυτοκινητο), αλλα γιατι οσο να ναι οτι υπολλειματα δημιουργηθουν απο τη διαδικασια στρωσιματος καλο ειναι να τα βγαλεις απο το συστημα.
Ο καθε κατασκευαστης, προσπαθοντας να ριξει το κοστος χρησης του αυτοκινητου, τραβαει τα διαστηματα των σερβις απο τα μαλλια. Αν θες το μοτερακι σου υγειες για πολλα χρονια, μη λαμβανεις υποψην σου κατα γραμμα αυτα που λεει, οπως το παραδειγμα με τις βαλβολινες που αναφερω.
Προσωπικα ξεκινησα τις αλλαγες λαδιων ανα 10Κ χλμ, μεσω αναλυσεων κατασταλαξα στο λαδι που ταιριαζει (της Volvo παρεπιπτοντως κι οχι εμποριου), και με το TBN ανεβασα σταδιακα τα διαστηματα αλλαγης, με βαση τη χρηση που κανω εγω στο αυτοκινητο...τα 20Κ παντως που λεει η Volvo δεν τα ειδα ποτε, αλλα η αναλυση στα 115Κ εδειξε οτι το μοτερ ειναι σαν καινουριο!
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Baidu [Spider] και 23 επισκέπτες