Active bending lights
Active bending lights
Γεια σε όλους! Έχω παραγγείλει ένα V40 T3 kinetic, το οποίο αναμένω στα τέλη φεβρουαρίου. Ως extra έχω παραγγείλει τα φώτα ABL xenon. Απ' όσο γνωρίζω, το ύψος τους είναι αυτορρυθμιζόμενο βάσει αισθητήρα. Δε μπορεί να τα ρυθμίσει ο οδηγός. Ισχύει αυτό, ή κάνω λάθος; Επίσης, απευθύνομαι σε όλους τα έχουν στο Volvo τους: Φωτίζουν μακρυά; Ή μήπως ακριβώς μπροστά από το αμάξι, με αποτέλεσμα πιο μακρυά να μη βλέπει ο οδηγός; Δε θέλω να ανάβω την ψηλή δέσμη, προκειμένου να βλέπω, με αποτέλεσμα να στραβώνω όλο τον υπόλοιπο δρόμο. Όποιος φίλος έχει ABL xenon στο Volvo του, ή απλά γνωρίζει πληροφορίες, παρακαλώ πολύ ας με ενημερώσει. Ευχαριστώ πολύ και καλές - νυχτερινές - ειδικές! 
V40 M.Y. 2014 T3 kinetic caspian blue
Re: Active bending lights
panos89 έγραψε:Γεια σε όλους! Έχω παραγγείλει ένα V40 T3 kinetic, το οποίο αναμένω στα τέλη φεβρουαρίου. Ως extra έχω παραγγείλει τα φώτα ABL xenon. Απ' όσο γνωρίζω, το ύψος τους είναι αυτορρυθμιζόμενο βάσει αισθητήρα. Δε μπορεί να τα ρυθμίσει ο οδηγός. Ισχύει αυτό, ή κάνω λάθος; Επίσης, απευθύνομαι σε όλους τα έχουν στο Volvo τους: Φωτίζουν μακρυά; Ή μήπως ακριβώς μπροστά από το αμάξι, με αποτέλεσμα πιο μακρυά να μη βλέπει ο οδηγός; Δε θέλω να ανάβω την ψηλή δέσμη, προκειμένου να βλέπω, με αποτέλεσμα να στραβώνω όλο τον υπόλοιπο δρόμο. Όποιος φίλος έχει ABL xenon στο Volvo του, ή απλά γνωρίζει πληροφορίες, παρακαλώ πολύ ας με ενημερώσει. Ευχαριστώ πολύ και καλές - νυχτερινές - ειδικές!
φιλε πάνε σε αυτό το λινκ : http://esd.volvocars.com/site/owners-in ... _14641.pdf
και διαβασε τις σελιδες 97 και 99 αν διαθετεις και ΑΗΒ(γιατί και αυτο ειναι προαιρετικος εξοπλισμός).
δε ξερω παντως αν φωτίζουν μακρυα, αλλά σε αλλο αμάξι που εχω με xenon και θολα φανάρια ειμαι ικανοποιημένος. εντάξει μη περιμένεις με τη μεσαία σκάλα να βλέπεις σα να έχεις μεγάλη,αλλά πιό καθαρά και ξεκούραστα βλέπεις.
απο περιέργεια πόσο σε βγήκε σαν εξτρά το ABL?
V40*D2*MT
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Πρώτον, όχι, δεν έχω παραγγείλει την A.H.B. Δεύτερον, προφανώς και με τα μεσαία δε θα βλέπω όπως με τα μεγάλα, αλλά το θέμα είναι να καλύπτουν μια κάποια απόσταση και όχι να φέγγουν ακριβώς μπροστά από το αμάξι και μόνο. Τρίτον, τα A.B.L. xenon σε συνδυασμό με LED ημέρα κοστίζουν 1.200 ευρώ.
panos89 έγραψε:. Τρίτον, τα A.B.L. xenon σε συνδυασμό με LED ημέρα κοστίζουν 1.200 ευρώ.
φφφφφ, ζαλιστικα λιγο απ την τιμη.
εχω την εντυπωση φιλε μου οτι αν το αμαξι εχει xenon,μεσα στο φαναρι υπαρχει δυνατοτητα να προσθεσεις και εξτρα λαμπα νομιιιιζω. για ψαξτο λιγο.
V40*D2*MT
Τα A.B.L. xenon φανάρια της Volvo περιέχουν δύο λαμπτήρες. Η xenon είναι για τη μεσαία δέσμη. Η δεύτερη λάμπα που αναφέρεις είναι αλογόνου με κάτοπτρο για την υψηλή δέσμη. Καλύτερα να μην κυκλοφορώ με αυτή αναμμένη, όταν έχω άλλους μπροστά ή αντίθετα ερχόμενους, γιατί θα τους τυφλώσω :-Ρ Σκοπός μου είναι να βλέπω σε κάποια απόσταση και βάθος με τη μεσαία δέσμη (xenon)
panos89 έγραψε:Τα A.B.L. xenon φανάρια της Volvo περιέχουν δύο λαμπτήρες. Η xenon είναι για τη μεσαία δέσμη. Η δεύτερη λάμπα που αναφέρεις είναι αλογόνου με κάτοπτρο για την υψηλή δέσμη. Καλύτερα να μην κυκλοφορώ με αυτή αναμμένη, όταν έχω άλλους μπροστά ή αντίθετα ερχόμενους, γιατί θα τους τυφλώσω :-Ρ Σκοπός μου είναι να βλέπω σε κάποια απόσταση και βάθος με τη μεσαία δέσμη (xenon)
ναι εχεις δικιο. ασε που xenon και αλογονου μαζι φαινεται καπως μωρε
V40*D2*MT
Μα αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσω την υψηλή δέσμη, αναγκαστικά θα ανάβω τα xenon μαζί με την αλογόνου :-Ρ
Καλησπέρα.Έχω τα ABL και ειλικρινά σπανίως (και ποτέ λόγω πραγματικής ανάγκης) άναψα την μεγάλη σκάλα.
Επιπλέον όταν η ταχύτητα είναι νομίζω στα 110χλμ/ωρα, με χαμηλό εξωτερικό φωτισμό του οδοστρώματος, τα ABL αλλάζουν τη δέσμη για να φωτίζουν πιο μακρια αλλά σε μικρότερο ευρος.
Επιπλέον όταν η ταχύτητα είναι νομίζω στα 110χλμ/ωρα, με χαμηλό εξωτερικό φωτισμό του οδοστρώματος, τα ABL αλλάζουν τη δέσμη για να φωτίζουν πιο μακρια αλλά σε μικρότερο ευρος.
scorpios έγραψε:Καλησπέρα.Έχω τα ABL και ειλικρινά σπανίως (και ποτέ λόγω πραγματικής ανάγκης) άναψα την μεγάλη σκάλα.
Καλησπέρα, scorpios! Για την ένταση / δύναμη του φωτός δεν έχω καμία αμφιβολία. Η εμβέλεια / το μήκος του φωτισμού με προβληματίζουν. Δηλαδή εννοείς ότι φωτίζουν επαρκώς μακρυά; Όχι ακριβώς μπροστά από το αμάξι και κοντά; Ή κατάλαβα λάθος;
Σε χαμηλές ταχύτητες φωτίζει δυνατά μπροστά και δεξιά - αριστερά του οχήματος. Όταν ταξιδεύεις νύχτα σε επαρχιακή οδό χωρίς φωτισμό, μόνο του το σύστημα κάνει focus μακριά κερδίζοντας όπως λέει η Volvo 250% ορατότητα σε μήκος. Δες και το σχετικό βιντεο στην ιστοσελίδα της Volvo.
scorpios έγραψε:Σε χαμηλές ταχύτητες φωτίζει δυνατά μπροστά και δεξιά - αριστερά του οχήματος. Όταν ταξιδεύεις νύχτα σε επαρχιακή οδό χωρίς φωτισμό, μόνο του το σύστημα κάνει focus μακριά κερδίζοντας όπως λέει η Volvo 250% ορατότητα σε μήκος. Δες και το σχετικό βιντεο στην ιστοσελίδα της Volvo.
Σε επαρχιακή οδό, προφανώς στενή και με στροφές. Σε σκοτεινό αυτοκινητόδρομο, δηλαδή πλατύ και με ευθείες, τι γίνεται;
Εχει προσθέσει κάνεις και στην μεγάλη σκάλα ενα σετ xenon??? (Σε φανάρι που έχει xenon)
Καλά βάζεις έξτρα xenon και έχει ΜΟΝΟ την μία σκάλα ???? Θα μας τρελάνουν οι Σουηδοί...
Καλά βάζεις έξτρα xenon και έχει ΜΟΝΟ την μία σκάλα ???? Θα μας τρελάνουν οι Σουηδοί...
mco έγραψε:Εχει προσθέσει κάνεις και στην μεγάλη σκάλα ενα σετ xenon??? (Σε φανάρι που έχει xenon)
Γεια σου φίλε μου! Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, διαχρονικά και παγκοσμίως, τοποθετούν xenon στη μεσαία σκάλα. Στην περίπτωση, όπου υπάρχει xenon στη μεγάλη, δηλαδή στα bi - xenon, και οι δύο σκάλες xenon προβάλλονται από έναν λαμπτήρα, τον ίδιο. Μέχρι στιγμής, δεν έχω δει ποτέ και αυτοκίνητο με δύο εργοστασιακά xenon στο ίδιο φανάρι, άλλο για τη μεσαία και άλλο για τη μεγάλη.
οχι, στην επαρχιακη λόγω χαμηλης ταχυτητας φωτιζει κοντα και πλατια. αν ομως βρεθεις σε σημεια της εθνικης χωρις φωτισμο τοτε φωτιζουν στενα και μακρια
scorpios έγραψε:οχι, στην επαρχιακη λόγω χαμηλης ταχυτητας φωτιζει κοντα και πλατια. αν ομως βρεθεις σε σημεια της εθνικης χωρις φωτισμο τοτε φωτιζουν στενα και μακρια
Ευτυχώς. Πάλι καλά. Ευχαριστώ πολύ!
Στη μεγαλη σκαλα οι αλογονου λειτουργουν επικουρικα, γι αυτο αλλωστε λεγονται και Bi-Xenon, και διατηρηται το λευκο φως. Αλλαζουν τα κατοπτρα και φεγγουν το θεο τους. Αν καποιος παει απο αλογονου σε xenon δεν υπαρχει περιπτωση να μην ικανοποιηθει.
Της Volvo τωρα γενικα σκοτωνουν, γι αυτο αλλωστε η μεσαια ειναι ρυθμισμενη σχετικα χαμηλα. Αυτο, λογικα και στο V40, ρυθμιζεται με το ρεγουλατορο του φωτιστικου.
Μια ιδεα...
Της Volvo τωρα γενικα σκοτωνουν, γι αυτο αλλωστε η μεσαια ειναι ρυθμισμενη σχετικα χαμηλα. Αυτο, λογικα και στο V40, ρυθμιζεται με το ρεγουλατορο του φωτιστικου.
Μια ιδεα...
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
VolvoZeus έγραψε:Στη μεγαλη σκαλα οι αλογονου λειτουργουν επικουρικα, γι αυτο αλλωστε λεγονται και Bi-Xenon, και διατηρηται το λευκο φως. Αλλαζουν τα κατοπτρα και φεγγουν το θεο τους. Αν καποιος παει απο αλογονου σε xenon δεν υπαρχει περιπτωση να μην ικανοποιηθει.
Μια ιδεα...
Γεια σου, VolvoZeus! Είσαι και γείτονας βλέπω. Έχω την αίσθηση, ότι στο V40 τα xenon παραμένουν μεν αναμμένα μαζί με το λαμπτήρα αλογόνου, αλλά παραμένουν ως έχουν. Νομίζω, ότι δεν αλλάζουν ούτε την ένταση / δύναμη, ούτε τη δέσμη / εμβέλεια. Απλά πάνω στη μεσαία xenon προστίθεται η μεγάλη αλογόνου. Φυσικά, δεν είμαι και σίγουρος για αυτό. Μήπως γνωρίζεις πού βρίσκεται ο ρεγουλατόρος του φαναριού;
Bi-Xenon headlight system
Bi-Xenon, a headlight system with projector module, is based on gas discharge technology. The system combines high and low beam into the same lamp.
Due to legal requirements (regarding low beam) for this type of lamp, the vehicle must be equipped with automatic headlight levelling.
There are two gas discharge lamp modules (GDL) - one for each headlight. The one located on the driver's side of the vehicle serves as "master" and communicates with the central electronic module (CEM) via LIN communication.
The other gas discharge lamp module (GDL) serves as "slave" and communicates with the "master" control module via LIN communication.
The gas discharge lamp module (GDL) and ballast are integrated into a single unit and are mounted behind the headlight in the wheel arch liner.
The headlights are operated via the light switch module (LSM). This is on the dashboard at the side of the steering wheel. The light switch module (LSM) is directly connected to the central electronic module (CEM). Low and high beam are operated by moving the left control stalk toward the steering wheel.
In the Bi-Xenon lamps, an actuator motor (solenoid) is used to move a cover in front of the lamp in the lamp housing in order to switch between high and low beam.
..Οπως βλεπεις υπαρχει ενα καλυμα μπροστα απο τη λαμπα το οποιο μετακινειται κι ετσι σημαδευουν πιο ψηλα...στα μεχρι τωρα P1 με σβηστη μηχανη και το κλειδι στο ΙΙΙ, μπορεις να ακουσεις το καλυμα να μετακινειται. Ετσι δουλευουν ολα τα Bi-Xenon, δεν θα υπαρχει αλλαγη στο V40..Τους ρεγουλατορους θα πρεπει να το δω για να σου πω που ειναι, αλλα κατι παρομοιο με τα προηγουμενα P1 υποπτευομαι..
Bi-Xenon, a headlight system with projector module, is based on gas discharge technology. The system combines high and low beam into the same lamp.
Due to legal requirements (regarding low beam) for this type of lamp, the vehicle must be equipped with automatic headlight levelling.
There are two gas discharge lamp modules (GDL) - one for each headlight. The one located on the driver's side of the vehicle serves as "master" and communicates with the central electronic module (CEM) via LIN communication.
The other gas discharge lamp module (GDL) serves as "slave" and communicates with the "master" control module via LIN communication.
The gas discharge lamp module (GDL) and ballast are integrated into a single unit and are mounted behind the headlight in the wheel arch liner.
The headlights are operated via the light switch module (LSM). This is on the dashboard at the side of the steering wheel. The light switch module (LSM) is directly connected to the central electronic module (CEM). Low and high beam are operated by moving the left control stalk toward the steering wheel.
In the Bi-Xenon lamps, an actuator motor (solenoid) is used to move a cover in front of the lamp in the lamp housing in order to switch between high and low beam.
..Οπως βλεπεις υπαρχει ενα καλυμα μπροστα απο τη λαμπα το οποιο μετακινειται κι ετσι σημαδευουν πιο ψηλα...στα μεχρι τωρα P1 με σβηστη μηχανη και το κλειδι στο ΙΙΙ, μπορεις να ακουσεις το καλυμα να μετακινειται. Ετσι δουλευουν ολα τα Bi-Xenon, δεν θα υπαρχει αλλαγη στο V40..Τους ρεγουλατορους θα πρεπει να το δω για να σου πω που ειναι, αλλα κατι παρομοιο με τα προηγουμενα P1 υποπτευομαι..
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
Έχω ψάξει και έχω ενημερωθεί για τη λειτουργία των bi xenon. Αλλά έχω την αίσθηση, ότι το V40 πρέπει να έχει xenon, όχι bi. Είχα πάει σε αντιπροσωπεία βράδυ και ζήτησα να μου δείξουν τα A.B.L. σε V40, πριν κλείσω την παραγγελία. Τα δοκίμασα μέσα από το αμάξι, και τα κοίταξα και από έξω. Όταν ζήτησα από τον υπάλληλο να κάνει σινιάλο και να αφήσει αναμμένα τα μεγάλα, όσο μπόρεσα να τα δω κατάματα, ο προβολέας xenon έμεινε μεν αναμμένος στο σινιάλο και στη μεγάλη σκάλα, αλλά μου φάνηκε αμετάβλητος. Ούτε άκουσα τον ήχο του χωρίσματος. Απλά πάνω στη μεσαία (xenon) άναψε και η αλογόνου, για να δώσει τη μεγάλη. Βλέπετε, τα κοινά μέρη με τη Ford.... Τέλος πάντων. Βέβαια, απλά νομίζω ότι έτσι μου φάνηκε. Δεν είμαι και 100% σίγουρος.... Αν μπορέσουμε να βρούμε πού μπορεί να βρίσκεται ο ρεγουλατόρος του V40, αυτό θα με βοηθούσε ακόμα περισσότερο.
panos89 έγραψε:στα bi - xenon, και οι δύο σκάλες xenon προβάλλονται από έναν λαμπτήρα, τον ίδιο. Μέχρι στιγμής, δεν έχω δει ποτέ και αυτοκίνητο με δύο εργοστασιακά xenon στο ίδιο φανάρι, άλλο για τη μεσαία και άλλο για τη μεγάλη.
Ναι κάτι τέτοιο περίμενα και απο το V40 στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου έτσι ήταν ...
mco έγραψε:panos89 έγραψε:στα bi - xenon, και οι δύο σκάλες xenon προβάλλονται από έναν λαμπτήρα, τον ίδιο. Μέχρι στιγμής, δεν έχω δει ποτέ και αυτοκίνητο με δύο εργοστασιακά xenon στο ίδιο φανάρι, άλλο για τη μεσαία και άλλο για τη μεγάλη.
Ναι κάτι τέτοιο περίμενα και απο το V40 στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου έτσι ήταν ...
Εννοείς, ότι το προηγούμενο αυτοκίνητό σου διέθετε ένα λαμπτήρα xenon και για τις δύο σκάλες. Εντάξει, και εγώ θα προτιμούσα το V40 μου να είχε bi xenon, αλλά δε με πειράζει τόσο. Αυτό έχει, άρα αυτό θα χρησιμοποιήσω. Άλλωστε, μπορείς να προσθέσεις άλλο, ξεχωριστό after merket λαμπτήρα xenon (μαζί με το μετασχηματιστή και την καλωδίωση) ειδικά για τη μεγάλη σκάλα.
Ναι είχε bi-xenon , μάλλον θα κάνω αυτό που λες ,ενα κιτ HID canbus και είναι οκ!
mco έγραψε:Ναι είχε bi-xenon , μάλλον θα κάνω αυτό που λες ,ενα κιτ HID canbus και είναι οκ!
Και εγώ το σκέπτομαι αυτό για τη μεγάλη σκάλα. Αλλά ψηφιακό μετασχηματιστή, ώστε να ανταποκρίνεται αμέσως στο σινιάλο ή στη στιγμή που δε βλέπει κανείς και χρειάζεται τα μεγάλα, και να μη χρειάζονται δευτερόλεπτα να ζεσταθούν.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Baidu [Spider] και 22 επισκέπτες