Απορία: Ενεργοποίηση Immobiliser

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
Evans
T2

Απορία: Ενεργοποίηση Immobiliser

Δημοσίευσηαπό Evans » 27 Ιαν 2014, 10:28

Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και κάθε δυνατή ευτυχία! Χτες ενώ γύρισα το κλειδί στη θέση ΙΙ βγήκα λίγο εκτός καμπίνας να τσεκάρω το ρεζερβουάρ γιατί δεν θυμόμουν αν είχα σφίξει την τάπα. Όταν ξαναμπήκα και γύρισα το κλειδί στη θέση ΙΙΙ δεν πήρε μπροστά και μου έβγαλε το μήνυμα ότι ενεργοποιήθηκε το immobilizer και ότι έπρεπε να ξαναδοκιμάσω. Το αυτοκίνητο όντως ξεκίνησε με τη 2η . Επειδή δεν γράφει κάτι ανάλογο στο manual (π.χ. ότι αν καθυστερήσεις να εκκινήσεις ενεργοποιείται το immobilizer) και το μόνο που γράφει είναι ότι εάν δοκιμάσεις αρκετές φορές να εκκινήσεις τότε ενεργοποιείται, θα ήθελα να ρωτήσω εάν αυτό που συνέβει ήταν φυσιολογικό και αν έχει συμβεί και σε κανένα άλλο φίλο. Το αμάξι είναι S40 1.6 D2.

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Re: Απορία: Ενεργοποίηση Immobiliser

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 27 Ιαν 2014, 10:44

Δες αυτό το βίντεο και αυτό. Η ενεργοποίηση του immobiliser δεν είναι τυχαία και κάτι πρέπει να "υποβόσκει". Παρατήρησέ το και δες εάν ξανασυμβεί. Ωστόσο δες αυτά που σου είπα, μπορεί να είναι κάτι εντελώς απλό.
Εάν σου το ξανακάνει για αρχή, δοκίμασε να αλλάξεις κλειδί και να χρησιμοποιήσεις το δεύτερο που έχεις.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Evans
T2

Δημοσίευσηαπό Evans » 27 Ιαν 2014, 15:44

Σκέφτομαι μήπως επειδή άνοιξα την τάπα του ρεζερβουάρ να επηρέασε κάτι... Πάντως δεν μου έβγαλε key error και το κλειδί που χρησιμοποίησα είναι το πρώτο μετά από ένα χρόνο(πριν χρησιμοποιούσα το δεύτερο για ένα έτος).

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 27 Ιαν 2014, 16:16

Evans έγραψε:Σκέφτομαι μήπως επειδή άνοιξα την τάπα του ρεζερβουάρ να επηρέασε κάτι...

Όχι δεν επηρέασε...
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Evans
T2

Δημοσίευσηαπό Evans » 28 Ιαν 2014, 09:34

Οκ Δημήτρη! Σε ευχαριστώ για την απάντηση θα το παρακολουθήσω και επειδή είναι στα προσεχώς και το ετήσιο service θα πω να το κοιτάξουν και εκεί!

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 28 Ιαν 2014, 12:08

Στο σέρβις θα τους πεις να κάνουν το αυτονόητο (γιατί δεν το κάνουν όλοι δυστυχώς), να βάλουν το αυτοκίνητο στο διαγνωστικό έλεγχο, δηλαδή στο VIDA και να είσαι μπροστά. Ζήτησε από τον υπεύθυνο να σου εξηγήσει τα αποθηκευμένα σφάλματα στο αυτοκίνητο, ίσως κάποιο από αυτά να έχει άμεση σχέση με το θέμα σου. Έλεγχο με VIDA οπωσδήποτε!!!
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Evans
T2

Δημοσίευσηαπό Evans » 29 Ιαν 2014, 11:20

Δημήτρη καλημέρα! Θα ήθελα την άποψη σου πάνω στο θέμα του service , αν και είναι λίγο off topic αλλά νομίζω ότι το αγγίζει κάπως... Το αμάξι το πήρα από Λάρισα αν και η καταγωγή μου είναι από Λαμία, γιατί τη χρονική περίοδο που το πήρα η πιο κοντινή αντιπροσωπεία ήταν Λάρισα. Εργάζομαι Λάρισα αλλά τα Σαββατοκύριακα καταιβαίνω στο πατρικό μου . στο θέμα μας λοιπόν . Με την αντιπροσωπεία της Λάρισας έχω αρκετά παράπονα . Πρώτον με χρέωσαν εξτρά εργασία στην αντικατάσταση του φίλτρου πετρελαίου. Δεύτερον με χρέωσαν 5 λιτρα λάδι κατά την αλλαγή . Τρίτον δεν σε αφήνουν να είσαι κοντά στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του service. Οπότε δεν τους εμπιστεύομαι. Τι εναλλακτικές έχω; Πρώτη να πάω στον επίσημο αντιπρόσωπο της Χαλκίδας . Δεύτερη να απευθυνθώ σε ένα συνεργείο εδώ στη Λάρισα που επανδρώνεται από πρωην τεχικούς της volvo Λάρισας και που ξέρω ότι έχουν VIDA. Σημειώνω ότι η εγγύηση μου λήγει στις 6 Μαρτίου του τρέχοντος έτους και έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου και τυχόν κάτι να πάει στραβά με το immobilizer. Οποιαδήποτε άποψή σου σεβαστή και θα με βοηθούσε αρκετά οπότε σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 29 Ιαν 2014, 11:41

Καλημέρα καταρχήν.
Κοίτα, θέση ανοιχτά δε μπορώ να πάρω υπέρ ή κατά κάποιας αντιπροσωπείας καθώς δεν έχω γνώση ο ίδιος. Αν θες όμως την προσωπική μου κρίση, θα σου πω τι έκανα εγώ με το δικό μου αυτοκίνητο. Τα δύο πρώτα μου σέρβις τα έκανα στην αντιπροσωπεία καθώς όπως λες είχα το θέμα της εγγύησης. Ομολογουμένως η αντιπροσωπεία στην οποία πήγαινα μου συμπεριφέρθηκε άψογα και μάλιστα όταν χρειάστηκα κάτι εκτός εγγύησης με κάλυψαν. Ωστόσο οι τιμές σε σέρβις και ανταλλακτικά ήταν πολύ τσιμπημένες ενώ όπως κι εσύ ανέφερες δε μπορούσα να δω τις εργασίες που γίνονταν στο αυτοκίνητό μου. Αυτό βέβαια το κάνουν όλες οι εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπείες όλων των εταιρειών. Έτσι πήρα την απόφαση να πηγαίνω σε εξειδικευμένο συνεργείο της Volvo από το οποίο είμαι πέρα για πέρα ικανοποιημένος τόσο για σέρβις όσο και για άλλες εργασίες συντήρησης που προκύπτουν.
Η απόφαση λοιπόν είναι καθαρά δική σου ωστόσο μέχρι να λήξει η εγγύησή σου εγώ θα σου πρότεινα να πας στην εξουσιοδοτημένη αντιπροσωπεία.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Evans
T2

Δημοσίευσηαπό Evans » 29 Ιαν 2014, 13:52

Σε ευχαριστώ Δημήτρη για την απάντηση! Θα πράξω όπως προτείνεις και ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά!

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 29 Ιαν 2014, 14:00

Evans έγραψε:Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και κάθε δυνατή ευτυχία! Χτες ενώ γύρισα το κλειδί στη θέση ΙΙ βγήκα λίγο εκτός καμπίνας να τσεκάρω το ρεζερβουάρ γιατί δεν θυμόμουν αν είχα σφίξει την τάπα. Όταν ξαναμπήκα και γύρισα το κλειδί στη θέση ΙΙΙ δεν πήρε μπροστά και μου έβγαλε το μήνυμα ότι ενεργοποιήθηκε το immobilizer και ότι έπρεπε να ξαναδοκιμάσω. Το αυτοκίνητο όντως ξεκίνησε με τη 2η . Επειδή δεν γράφει κάτι ανάλογο στο manual (π.χ. ότι αν καθυστερήσεις να εκκινήσεις ενεργοποιείται το immobilizer) και το μόνο που γράφει είναι ότι εάν δοκιμάσεις αρκετές φορές να εκκινήσεις τότε ενεργοποιείται, θα ήθελα να ρωτήσω εάν αυτό που συνέβει ήταν φυσιολογικό και αν έχει συμβεί και σε κανένα άλλο φίλο. Το αμάξι είναι S40 1.6 D2.

Αν αργησεις να γυρισεις το κλειδι απο τη θεση ΙΙ στη ΙΙΙ το απενεργοποιει αυτοματα..Το βγαζεις, το ξαναβαζεις κι ολα οκ...
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Evans
T2

Δημοσίευσηαπό Evans » 30 Ιαν 2014, 09:59

Ok σε ευχαριστώ για την απάντηση VolvoZeus!

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες