Συγκριτικό: C70 T5 MY2008 Vs S60 2.0T MY2011

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Συγκριτικό: C70 T5 MY2008 Vs S60 2.0T MY2011

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 25 Ιαν 2014, 12:52

Στο παρόν τόπικ θα αναλύσω τις εντυπώσεις μου από τα δύο αυτοκίνητα του φίλου Vrestas, με τα οποία συμβίωσα ως συνοδηγός σε ταξίδια. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται καθώς τα δεδομένα επιτρέπουν τη σύγκριση. Ίδιος οδηγός, ίδιες συνθήκες οδήγησης, παρόμοιο οδικό δίκτυο και αυτοκίνητα σχεδόν παρεμφερή μηχανικά (Όχι χαρακτήρας αυτοκινήτων. Το λέω για να μην αρχίσετε τα σχόλια "κουπέ εναντίον σεντάν" κλπ.). Η μήπως όχι; Πάμε να δούμε λοιπόν...

Εμφάνιση
Η εμφάνιση ενός αυτοκινήτου είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα και σίγουρα πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μου. Από τη μία έχουμε ένα αυτοκίνητο κουπέ-κάμπριο με τις διαχρονικές κλασσικές γραμμές της Volvo. Από την άλλη το 60αρι είναι ένα οικογενειακό σεντάν αυτοκίνητο το οποίο έχει σαφώς επηρεαστεί σχεδιαστικά από τη μαμά εταιρεία Ford ανατρέποντας τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τη στιγμή που βγήκε για τη Volvo. Τόλμημα; Ναι. Έπιασε; Σαφώς, διότι το σχεδιαστικά νέο και όμορφο S60 σε συνδυασμό με την τιμή του έπεισε ακόμα και τους πιο δύσπιστους για τη Volvo.
Παρά όμως το πολύ όμορφο σχεδιαστικά S60 τον πόντο από εμένα θα τον πάρει το C70. Αυτοκίνητο έρωτας, πανέμορφο και αντικειμενικά τραβάει τα βλέμματα όπου περνάει. Αποπνέει διαφορετικό αέρα στο πέρασμά του και κατ'εμέ κερδίζει άνετα στον τομέα του σχεδιασμού το 60άρι.

Εσωτερικό
Εδώ τα πράγματα αλλάζουν με το S60 να κερδίζει τη μάχη σε όλους τους τομείς σχεδόν. Ανετότατα καθίσματα σαφώς ανώτερα ποιοτικά από αυτά του 70. Διαφορετικό δέρμα και σχεδιασμός που παρέχουν στον επιβάτη καλύτερη πλευρική στήριξη και άνεση καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο νέος πίνακας οργάνων κερδίζει άνετα τις εντυπώσεις έναντι του κλασσικού 70 καθώς και η κονσόλα του αυτοκινήτου με τα έξτρα που προσφέρει. Βέβαια, για να μην αδικήσω και το 70, και η δική του λιτή κονσόλα στα μάτια μου δείχνει πολύ όμορφη. Οι χώροι του S60 είναι σαφώς μεγαλύτεροι από του 70 δίνοντας άνεση και περισσότερη ευελιξία στο ταξίδι. Μοναδική παραφωνία η κακή ποιότητα ορισμένων πλαστικών στην καμπίνα του S60 τα οποία τόσο οπτικά όσο και απτικά δίνουν την εντύπωση του "φθηνού". Αναφέρομαι στην επένδυση της πόρτας (με διαφορά καλύτερη η πόρτα του C70) καθώς και στα εσωτερικά χερούλια των θυρών τα οποία "παραείναι" πλαστικά. Πάραυτα, ο πόντος πηγαίνει στο S60.

Οδική συμπεριφορά
Μοιρασμένες εντυπώσεις. Η σύγκριση κρίνεται οριακά με το C70 να κερδίζει τη μάχη έναντι του μικρού του αδελφού.
Στο ταξίδι η άνεση που προσφέρει το S60 είναι σαφώς καλύτερη από αυτή του 70. Σε οδόστρωμα όμως με στροφές το 70 κερδίζει ανετότατα τις εντυπώσεις. Περισσότερο σκληρό με λιγότερες κλίσεις στις στροφές ενέπνεε περισσότερη σιγουριά και επέτρεπε να κινηθείς με γρηγορότερο ρυθμό έναντι του S60. Το 60άρι αν και με πολύ καλό στήσιμο για το χαρακτήρα του, δεν ήταν λίγες οι φορές που "πλαδάριαζε" στις στροφές και σε έκανε να κουμπώνεσαι στο κάθισμά του. Ταπεινά ακόμα και το δικό μου "μικρό" C30 πατάει πολύ καλύτερα από το 60 στις στροφές. Περισσότερο αθόρυβο το S60 έναντι του 70 όμως το διαφορετικό στήσιμο των δύο αυτοκινήτων με αναγκάζει να δώσω τον πόντο στο C70 αν και πολύ οριακά.

Κινητήρας
Η νύχτα με τη μέρα.
Είναι άραγε ικανός ο 4κύλινδρος 2.0Τ με τα 203 άλογα να αντιμετωπίσει στα ίσια τον 5κύλινδρο 2,5λτ με τα 230 άλογα; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΟΧΙ!
Παρόλο που οι διαφορές δεν είναι μεγάλες όσον αφορά την ιπποδύναμη ο 5κύλινδρος κινητήρας της Volvo είναι κλάσεις μπροστά σε πολλά. Το μόνο σημείο που κερδίζει ο 2.0Τ είναι ο θόρυβος όπου είναι σαφώς μικρότερος. Βέβαια ο ένας λιγότερος κύλινδρος ευθύνεται γι'αυτο.
Παρόλο που και τα δύο αυτοκίνητα είναι τούρμπο, ο 2.0Τ δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση. Βγάζει ένα αίσθημα περισσότερο ατμοσφαιρικού κινητήρα και προσωπικά νομίζω ότι τα 203 άλογα δεν γίνονται ορατά. Αρκετό ζόρισμα σε προσπεράσεις σε ανηφορικό δρόμο, κρεμάσματα και δύναμη η οποία ΔΕΝ είναι εμφανής. Αντίθετα το 70 σε κολλούσε στο κάθισμα και προσπερνούσε ΑΕΡΑ οτιδήποτε βρισκόταν μπροστά του χωρίς να ζορίζεται.
Ο ήχος των δύο κινητήρων; Θέλει σύγκριση; Βαριέμαι και να το γράψω... Το 70 υπερτερεί σε όλα τα του κινητήρα. Και άνετα.
Ο πόντος με πολύ άνεση στο 70 και αν μπορούσα θα του έβαζα δύο πόντους. Δε συγκρίνονται οι δύο κινητήρες.

Συνοψίζοντας λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι η νίκη έρχεται άνετα για το C70 με τον διαφορετικό όμως χαρακτήρα του κουπέ έναντι του σεντάν S60. Παρά τη διαφορά ηλικίας το 70 δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το 60 παρά μόνο τις νέες τεχνολογίες και το ανώτερο σαλόνι και την άνεση που προσφέρει σε ταξίδι. Εντούτοις το S60 χάνει σε όλα τα υπόλοιπα και σε κάτι που δεν ανέφερα πριν, στο χώρο του πόρτ μπαγκάζ. Επιεικώς απαράδεκτο πορτ μπαγκάζ για το χαρακτήρα του S60.
Φίλε Παναγιώτη ελπίζω να μη σε σταναχώρησα αλλά το παλιό σου κερδίζει για εμένα άνετα το νέο.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

panos89
T3
Επικοινωνία:

Re: Συγκριτικό: C70 T5 MY2008 Vs S60 2.0T MY2011

Δημοσίευσηαπό panos89 » 25 Ιαν 2014, 15:05

Καλό μεσημέρι και καλό Σ/Κ! Έχω οδηγήσει το C70 Τ5 του 2010, δηλαδή το face lift. Και έχω μπει στο τελευταίας γενιάς S60, αλλά στην έκθεση, όχι σε συνθήκες οδήγησης. Σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ με τις απόψεις σου. Εμφανισιακά προτιμώ το C70, αν και θα το προτιμούσα μόνο coupe, αντί για cabrio, και με το πίσω μέρος του S60, μιας και είναι πιο κοντό και μαζεμένο. Εσωτερικά, σχεδιαστικά προτιμώ το S60, αν και διαφωνώ κάθετα με την τοποθέτηση των αεραγωγών του ταμπλώ, ο ένας δίπλα στην οθόνη κι ο άλλος πάνω στην κονσόλα. Μου αρέσει η συμμετρία στη σχεδίαση. Αλλά ποιοτικά το C70 μού φαίνεται ανώτερο. Επίσης, το S60 είναι πιο ευρύχωρο, αλλά το C70 έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Τέλος, και από κινητήρες προτιμώ τον πεντακύλινδρο της Volvo από τον τετρακύλινδρο της Ford. Για την οδική συμπεριφορά και αίσθηση δε μπορώ να πω κάτι, επειδή δεν έχω οδηγήσει αυτό το συγκεκριμένο S60. Αυτά τα ολίγα!
V40 M.Y. 2014 T3 kinetic caspian blue

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 25 Ιαν 2014, 20:25

Το κατα ποσο ειναι ωραιο ενα αμαξι (η οτιδηποτε αλλο) ειναι υποκειμενικο.
Για τους κινητηρες τι να πω?
Ο πεντακυλινδρος ειναι VOLVO (και κατα γενικη ομολογια κελαηδαει) ο αλλος FORD :whistling
Ακομα και οι diesel VOLVO (πεντακυλιδροι) οταν τους ακουση καποιος πρωτη φορα ρελαντη δεν πιστευει οτι ειναι diesel...
Σε αντιθεσει καποιοι τετρακυλινδροι ακομα και βεζινη που κροταλιζουν (παντα στο ρελαντι) χειροτερα απο diesel (Opel Astra 1.4)
Εχει ακουση καποιος τους νεους 2λιτρους diesel της BMW? :lipssealed

Οσο για τους 200 ιππους του vrestas, σε μιαμιση ωρα γινονται 250+ :lol:
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

panos89
T3
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό panos89 » 25 Ιαν 2014, 20:45

Thanos gr, προφανώς εννοείς με το κιτ Polestar. Τότε οι 230 του πεντακύλινδρου 2,5 turbo πόσοι γίνονται; :-D

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 25 Ιαν 2014, 21:01

Εμφάνιση
Εξωτερική σχεδίαση όπως λες υποκειμενικό. Είχα την τύχη να έχω αγοράσει και τα 2 σε ωραία χρώματα, στα χρώματα που λανσαρε η volvo το 70 σε σιελ και το 60 σε χρυσό. Δεν ειναι τυχαίο που η ίδια η volvo κάνει διαφημισεις σε ενα χρώμα ενω έχει να επιλέξει απο καμια 10αρια επιλογές χρωμάτων, κανόνες του μαρκετινγκ. Αρα και στο 70 και στο 60 το χρώμα που εχω θεωρώ ότι είναι απο τα ωραιότερα. Στο 60 έχω επίσης νικελ στα πλαισια της πόρτας και το bodykit, μπροστα ,πλαινα και διαχύτη με οβάλ εξατμίσεις που με 18αρες το δείχνουν πολύ ομορφο εξωτερικά,αρα δεν μιλάμε για μια απλή έκδοση . Ναι μεν το ένα είναι κάμπριο με πολύ ωραίο κώλο αλλά απο την αλλη το s60 με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό και χρώμα είναι πολύ ομορφο. Η μουρη του s60 είναι 200 φορές πιο ομορφη απο του c70 .Θα σου έλεγα επίσης πως το 60αρι τραβάει πιο πολύ τα βλέματα και μιλάω για το συγκεκριμένο, όχι για όλα τα s60,σου θυμίζω στην ιτεα που το χαζευανε αλλά και καθημερινά εγώ και η γυναίκα μου οταν το οδηγούμε έχουμε δει περισσότερες εκδηλώσεις θαυμασμού με το s60 αλλά και απο τον περιγυρο μου όταν ακουγαν ότι πουλησα το c70 μου λεγαν πόσο ομορφο ηταν αλλά μολις ειδαν το νεο οι περισσοτεροι μου ειπαν οτι ειναι πιο ωραίο το 60. Το c70 το θεωρώ πολύ ομορφο αυτοκινητο και το 1ο αλλα΄και το 2ο, θα είναι διαχρονικά ομορφο και ειναι ενα αμάξι που δεν κυκλοφόρησε πολύ, δεν μπουχτησε το μάτι σου και ειχε αρχικη τιμή τα 45,000 ευρώ ενω το 60 είναι πιο μαζικής παραγωγής με αρχική τιμή 25,000 ευρώ.To c70 ειναι περιορισμένης κυκλοφορίας και ειναι και κάμπριο. Πολύ όμορφο αυτοκίνητο και ανοιχτό και κλειστό , και τα 2 επιβλητική σχεδίαση ,με μεγάλο όγκο .

Εσωτερικό
Καλύτερο το s60 και είναι και λογικό, σχεδίαση 2010 με σχεδίαση 2004. Το c70 είχε καλύτερη ποιότητα σε μερικά σημεία όχι απαραίτητα οπτικά, σε καμια περίπτωση δεν δειχνει φθηνό το 60αρι αλλά σε θέμα αίσθησης σε 2 σημεια θα μπορούσε να ηταν καλύτερο. Καταρχήν το 60 εχει ενα κλικ πιο σκληρά υλικά, οταν ακουμπάς συγκεκριμένα 2 σημεία η αισθηση που πέρνεις θα μπορουσε να ήταν καλύτερη, δεν νιωθεις βάθος και ακους ενα πλαστικό θόρυβο(το ιδιο ισχυε και στα πισω ντουλαπακια του c70 στις πόρτες, ασχημη αισθηση). Το εσωτερικό ομως δεν σταματάει σε ενα σημείο, η ποιότητα του τιμονιου και το δέρμα, τα δερμάτινα καθίσματα είναι κλάσεις ανώτερη στο s60 , δεν ξέρω σε όλα τα 60αρια αν ισχυει αυτο ,εμενα οπου εχει δερμα softbeige offblack δεν συγκρινετε με το δερμα του 70. Τα πατάκια του 70 ήταν επίσης καλύτερα, ποιο μεγάλα και παχιά, πιο μοκέτα. Πλευρική στηριξη στο 70 στα καθίσματα ανυπαρκτη, ενω στο 60 επιτέλους βάλαν καθισματα που δεν βαζεις κοντρα το ποδι όταν στρίβεις. καντραν και οθόνη επισης καμια σχέση, σαφης υπεροχή το 60αρι. Οθονη 3 γραμμών στο c70, 7 ιντσες στο s60 , γενικότερα πολύ καλύτερος εξοπλισμός με bluetooth ,ηχοσυστημα καλύτερο , dvd , usb , καμια μα καμία σχέση...

Οδική συμπεριφορά
Ακόμα και στο marie claire η στο cosmopolitan να τα εγραφες θα σε ειχαν πάρει με τις πέτρες και τα λιπ γκλος. Εδω γελάνε και οι πέτρες με αυτά που γράφεις jim , sorry αν δείχνω εριστικός αλλά ξέρεις τον τρόπο που μιλάω όταν ακουω μαλακίες. :-P Το c70 όποιο συγκριτικό και αν διαβάσεις του δίνουν τον τίτλο cruiser, και έτσι είναι, πολύ ωραίο αυτοκίνητο για ευθείες, να καταπίνει χιλιόμετρα αλλα στις στροφές πάσχει όπως τα περισσότερα volvo του παρελθοντος άλλωστε και ειδικά τα καμπριο, μια μπάρα θόλων την ηθελε. Ειναι μοντέλο με ειδικό χαρακτήρα , με περίεργη κατανομή βάρους λογω σκληρής οροφής και διαφορετική οδική συμπεριφορά με κλειστή/ανοιτή κουκούλα. Το χειρότερο σημείο του c70 κατα την γνώμη μου ήταν το τιμόνι και το κράτημα, δεν μιλάμε για ενα κουπέ αλλα για ενα κάμπριο με σκληρή οροφή. Ναι μεν είχε 230 αλογα αλλά δεν μπορούσε εύκολα να τα διαχειριστεί στον δρόμο. Το προβλημα ήταν οτι το τιμόνι δεν έκοβε πολύ. Εκτος απο την μεγάλη στεφανη που είχε ο κύκλος στροφής του ήταν μεγάλος, αναστροφή δεν μπορούσες να κάνεις σε φανάρι, και για να στριψει σε στροφές χρειαζόταν να εχεις μετακινησει πολύ το τιμόνι γεγονός που προκαλει δυσφορία στον οδηγό. Επίσης η απουσία πλευρικής στηριξης στα καθίσματα προκαλόυσε εκνευρισμό κυρίως στον συνοδηγό που νομιζε ότι εμπαινες με πολλά km/h σε στροφές. Συγκεκριμένες στροφές ,πχ λιμανάκια , στον κηφισσό μετά το alloy, σκαραμαγκα και πολλές άλλες το s60 τις εχει για ψωμοτύρι με πολλά περισσότερα χιλιόμετρα και ο οδηγός αλλά κυρίως ο συνοδηγός που φοβάται περισσότερο γιατί δεν έχει πληροφόρηση δεν νιώθει σε καμία περίπτωση δυσφορία.
Για την ανάρτηση επίσης μάλλον τα έχεις μπερδέψει.... πολυ πιο μαλακή ανάρτηση στο 70 , πολύ καλύτερη στο 60 και σε επίπεδο άνεσης κρατήματος και κλίσεις στις στροφές. Εχω οδηγήσει c70 2008, s80 2008, xc90 3.2 2008, v40 2012 και το s60 φυσικά. s80 πολύ πλαδαρό,μαλακή ανάρτηση το xc90 επίσης , σχεδιασμένα με την παλιά φιλοσοφία με μακριές κρεμαργιέρες και μετριας πληροφόρησης τιμόνι, μεγάλου ογκου και βάρους αυτοκίνητα προσανατολισμένα στην άνεση που σε στροφές έπρεπε να κοβεις διακεκομένα και απότομα το τιμονι για να το διορθώνεις. Το νέο s60 επίσης βαρύ και μακρύ αυτοκίνητο με πολύ πιο γρήγορη κρεμαριέρα όμως και πιο καλό στήσιμο στις στροφές είναι ίσως απο τα πιο δυναμικά volvo που έχουν φτιαχτεί, έτσι το διαφημίζαν άλλωστε και σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο.To v40 επίσης πολύ ωραίο στην οδήγηση με μικρότερο βάρος και μήκος στρίβει πολύ καλά. Αν δεν τα έχεις οδηγήσει δες τουλάχιστον κανα videaki στο youtube να δεις τι κλισεις έχει το s60 και τι τα υπόλοιπα.

Κινητήρας

Μήπως έπινες κανα μπάφο στα κρυφά στους δελφούς ρε? Τι παραισθήσεις είναι αυτές που έχεις? Καταρχήν μιλάς λες και τα έχεις οδηγήσει η λες και τα έχωνα στις στροφές που δεν το έκανα γιατί είχαμε και εγκυο γυναίκα αλλά και στην ευβοια δεν έμπαινα στις στροφές. Ασε που άλλες στροφές είχε στην ευβοια άλλες στην αράχωβα. Όσον αφορά τον θόρυβο μια χαρά αθόρυβος ήταν ο t5 ο 2,5λιτρος, είχε σαφώς καλύτερο ηχο, σφύριζε, άκουγες το τούρμπο και με 500 κυβικά περισσότερα και 30 άλογα παραπάνω η αίσθηση που σου έδινε ήταν πιο άγρια σε σχέση με το s60. Σε επίπεδο ηχομόνωσης και τα 2 αυτοκίνητα ειναι πολύ καλά. Ο ήχος του s60 σε ρελαντί δεν σε πορώνει όσο ο 5κυλινδρος αλλά μια χαρά επιδόσεις έχει σε 0-100, αντιστοιχες με το 70 , 0-100 7,7 το s60(7.3 το t5 του 2012) 7.6 το c70. είχα βάλει μια κοντρα με ενα 523 με το c70 , θα βάλω και με το s60 για να δω πως πάει πάλι με το 523. Το αρκετό ζόρισμα σε προσπεράσεις και τα κομπιάσματα που τα είδες? :whatever

Σταμάτα να έχεις προκατάληψη επειδή τον έχει φτιάξει η ford. ο ecoboost χρησιμοποιειται και στο νεο st και μια χαρά σφαίρα το πάει.
Ο t5 της volvo ήταν ο τελευταίος 5 κυλινδρος κινητηρας που υπήρχε στην αγορά, πλέον όλοι πηγαίνουν σε 4κυλινδρους. Για την εποχή του και τα κυβικά του ειναι σχετικά οικονομικός, αξιόπιστος και με tuning εφτανε στα 350 άλογα , πχ focus rs.(400 στο c30 concept).
Σε κατανάλωση ο ecoboost είναι 10-15% πιο οικονομικός.
Στο πορτ παγκαζ τώρα ... και εκει εισαι φαουλ φίλε μου. Ειναι γνωστό σε όλους ότι οι χώροι σε πορτ παγκαζ στα βόλβο είναι περιορισμένοι , τώρα το ανακάλυψες εσύ? το δικό σου c30 τι λίτρα χωράει σε σχέση με τον ανταγωνισμό?εκει βρίσκεις κάτι το απαράδεκτο? Απαράδεκτο να το λέει volvistas, απλά αναπαράγεις λόγια που έχεις ακούσει.... 380 λίτρα το s60 400 λίτρα το c70 400 λίτρα το s40 , 300 παρά το v40 και πάει λέγωντας, χρόνια τώρα όλα τα volvo δεν έχουν μεγάλο πορτ παγκαζ, μπορείς να πάρεις mondeo-octavia η να είχες πάρει κανα golf , auris η α3 αντι για c30. Επειδή πολύ το συζητάνε για το πορτ παγκαζ έγω εχω να πω ότι μια χαρά την κάνω την δουλεία μου για μια βδομάδα διακοπές με 4 άτομα + καρότσια. Και αν έπερνα αυτοκίνητο στην κατηγορία του v40 αυτο θα έπερνα και δεν θα το απέριπτα για τα λίγα λίτρα που χωράει το πορτ παγκαζ.

Τέλος έχω να πώ ότι το c70 ήταν πολύ ωράιο αυτοκίνητο, πολύ ωραίος κινητήρας, κάμπριο και κουκλι, αλλά για στροφιλικια δεν είναι, πολλές φορές ήθελα να το είχα να το πήγαινα βολτούλα.
Με το s60 δεν έχω οροφή να ανοιγει, δεν έχω τριξιματα οροφής βέβαια, ποιο ιδανικό αυτοκινητο τωρα που έχω 2 παιδιά και τον Στουρνάρα, πολύ πιο δυναμική οδήγηση , και μια χαρά γκάζια. και τα 2 είναι κουκλια, κάμπριο το ένα απο τα πιο ομορφα sedan το S60 , ακόμα και σε απλή έκδοση στα μάτια μου είναι πολυ πιο ομορφο απο τον ανταγωνισμό, πόσο μάλλον το δικό μου που έχει και 2-3 extradakia.
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 25 Ιαν 2014, 21:21

vrestas έγραψε:Το αρκετό ζόρισμα σε προσπεράσεις και τα κομπιάσματα που τα είδες? :whatever

Γυρνώντας από την Ιτέα στην Αράχωβα.Δε μίλησα για κομπιάσματα αλλά για ζόρισμα.
Δε σε παρεξηγώ, ανέφερα ότι οι εντυπώσεις μου είναι ως συνοδηγός και όχι ως οδηγός. Όσο για το δικό μου C30, αρνήθηκα ποτέ ότι το πορτ μπαγκάζ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ; Για ποιο λόγο θέλω να το πουλήσω λες; Επειδή βγάζει ζημιές; ΟΥΤΕ ΜΙΑ... Αλλά με δύο παιδιά το πορτ μπαγκάζ δε με καλύπτει ούτε για αυτή την εβδομάδα που αναφέρεις ούτε στην καθημερινότητα. Το 60 είναι ωραίο αυτοκίνητο και αν θυμάσαι ήμουν ο μόνος που το υποστήριζα όταν λανσαρίστηκε, σε αντίθεση με τα άλλα "πρωτοκλασάτα" μέλη του κλαμπ που το έκραζαν. Ωστόσο συγκριτικά προτιμώ το C70.
Καμία προκατάληψη στους κινητήρες της Ford. Να σου θυμίσω ότι ο δικός μου κινητήρας είναι αμιγώς Ford και δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα 6 χρόνια και 109000 χιλιόμετρα τώρα. Και αν είχε ακόμα 20 αλογάκια θα ήμουν σούπερ ικανοποιημένος.
Δεν έκανα το τόπικ για να δημιουργήσω αντιπαράθεση, είπαμε οι απόψεις είναι καθαρά υποκειμενικές.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 25 Ιαν 2014, 22:47

panos89 έγραψε:Thanos gr, προφανώς εννοείς με το κιτ Polestar. Τότε οι 230 του πεντακύλινδρου 2,5 turbo πόσοι γίνονται; :-D

Οχι εννοω εκει που εκανα το δικο μου στην pschiptuning στο 1/3 της τιμης... :vow
Οσο για το C70 οι 230 γινονται 270!
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

panos89
T3
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό panos89 » 25 Ιαν 2014, 22:57

Ενδιαφέρον! καλή φάση! Αλλά, βέβαια, προσωπικά είμαι κατά της "after market" βελτίωσης - μετατροπής. Εμπιστεύομαι μόνο την εργοστασιακή. Αλλά γούστα είναι αυτά, υποκειμενικά.

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 27 Ιαν 2014, 11:32

Έχοντας οδηγική εμπειρία από το S60 2,0T 203hp με αυτόματο κιβώτιο για την οποία έχω αναφερθεί αναλυτικά εδώ: viewtopic.php?f=27&t=25&start=375 , συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος με τα όσα γράφει ο Vrestas.
To C-70 είναι πράγματι ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο και προσωπικά μου αρέσει περισσότερο από το 60άρι τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά ενώ έχει και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κάμπριο. Εκεί όμως εξαντλούνται και τα όποια πλεονεκτήματά του έναντι του S60. Δημήτρη νομίζω ότι παρασύρεσαι από συναισθηματισμό για ένα όμορφο και ιδιαίτερο αυτοκίνητο (C-70) και μάλλον κάνεις λάθος. Γράφεις για το 60άρι:
Jim_C30 έγραψε: Αρκετό ζόρισμα σε προσπεράσεις σε ανηφορικό δρόμο, κρεμάσματα και δύναμη η οποία ΔΕΝ είναι εμφανής
το οποίο δεν ισχύει. Το αυτοκίνητο λόγω της τέλειας ηχομόνωσης και της συνολικής συμπεριφοράς του στο δρόμο "κρύβει" κάπως την ισχύ του μοτέρ που όμως είναι εκεί, κινεί αρκετά σβέλτα το αυτοκίνητο και σε κάθε περίπτωση υπερκαλύπτει την συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών.
Επίσης για τις στροφές που λες έχοντας άποψη για την πλατφόρμα P1 του C70 και βρίσκοντας πολύ λογικό αυτό που γράφει ο Παναγιώτης:
vrestas έγραψε:Ειναι μοντέλο με ειδικό χαρακτήρα , με περίεργη κατανομή βάρους λογω σκληρής οροφής και διαφορετική οδική συμπεριφορά με κλειστή/ανοιτή κουκούλα
νομίζω ότι και εδώ Δημήτρη δεν έχεις δίκαιο. Δεν συμφωνώ βέβαια με την άποψη του Παναγιώτη ότι όλα τα volvo της ίδιας γενειάς πάσχουν στον τομέα, αλλά σε κάθε περίπτωση το 60άρι είναι καλύτερο και εδώ. Δυο σελίδες μετά την δική μου εμπειρία (σελίδα 28) έχει ποστάρει και ο Volvozeus την εμπειρία του από το 60άρι και αναφέρεται θετικότατα για την συμπεριφορά του στις στροφές.
Εικόνα S40 1,8 Momentum MY08

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 29 Ιαν 2014, 12:59

Καλα...Jim με εχασες στην οδικη συμπεριφορα...το θεοβαρο C70 δεν ακολουθει με τιποτα το S60. Κι αν βαλεις και καμια Sport/R-Design τα λεγαμε...
Για την ποιοτητα δεν βλεπω σε τι ειναι καλυτερη η επενδυση στις πορτες του C70..Απο τοτε που κοπηκαν τα υφασματα (S70) ολα τα ιδια ειναι στο κατω μερος. Στο δε f/l του S60 το B-Pillar ειναι αιωνες καλυτερο του C70 (και ολων φυσικα των P1).

Γενικα το λαθος της Volvo (ελεω Ford) με το C70 ηταν ακριβως οτι παρουσιασε ενα D-Seg κουπε/καμπριο, αλλα σε πατωμα/εσωτερικο C-Seg, με μικρες πινελιες διαφοροποιησης..Το εσωτερικο του S60 απο την αλλη, περαν απο το κομματι της αισθητικης, που εμενα δεν μου αρεσει (καντραν, θεση οθονης, αεραγωγοι), ειναι μακραν ποιοτικοτερο των P1..

Περι μοτερ, η συγκριση ειναι λιγο ατοπη..παρολα τα παραπανω αλογα του 5κυλινδρου, τη διαφορα δεν θα τη δεις στο πολυ βαρυ C70. Εκει που χανει πολυ το ford-μοτερ ειναι στον ηχο ο οποιος ειναι αθλιος, και ισως στην αισθηση κιβωτιου (δεν ξερω, απλα το Μ66 ειναι φοβερο!). Φρενα, τιμονι, καμια επαφη απλα.

georgosk έγραψε: Γράφεις για το 60άρι:
Jim_C30 έγραψε: Αρκετό ζόρισμα σε προσπεράσεις σε ανηφορικό δρόμο, κρεμάσματα και δύναμη η οποία ΔΕΝ είναι εμφανής
το οποίο δεν ισχύει. Το αυτοκίνητο λόγω της τέλειας ηχομόνωσης και της συνολικής συμπεριφοράς του στο δρόμο "κρύβει" κάπως την ισχύ του μοτέρ που όμως είναι εκεί, κινεί αρκετά σβέλτα το αυτοκίνητο και σε κάθε περίπτωση υπερκαλύπτει την συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών.

..και σε αυτο το πολυ ευστοχο να προσθεσω και την κλιμακωση του ταχυμετρου, που απο καποιο σημειο και μετα δειχνει ανα 30km/h

Κατα τα αλλα Jim, απο το μακρυνο 2010...
Jim_C30 έγραψε:
VolvoZeus έγραψε:Καλα εσυ παλι αυτοκινητο με προβληματικο χωρο αποσκευων θα παρεις? Παρε ενα V60 να στρωσεις, να κουλαρει και η Ελε... :lol:

Μπα δε μου αρέσουν τα station... Δεν έχω όρεξη..να οδηγώ station! :lol: :lol: :lol:
Το S μια χαρά είναι! Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ...Όλα αλλάζουν!

:lol: :lol: :lol:
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 29 Ιαν 2014, 13:06

Βρε βρε να κι ο άσωτος υιός του Volvoclub... Έτσι, πρέπει να κάνω κανένα ποστ να σε βλέπουμε που και που. Λοιπόν άσε αυτές τις μ@λακίες και ετοιμάσου για Επίδαυρο εκδρομούλα! :applause
Δες επίσης τι σου έκανα bold και underline στο μακρινό 2010 που ανέβασες. :lol: :lol:
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 29 Ιαν 2014, 15:09

VolvoZeus
..και σε αυτο το πολυ ευστοχο να προσθεσω και την κλιμακωση του ταχυμετρου, που απο καποιο σημειο και μετα δειχνει ανα 30km/h

Αυτό ήθελα να το γράψω και εγώ, σε ξεγελάει-μπερδεύει, μαλακία με λίγα λόγια που είναι έτσι το ταχύμετρο.

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 12 Φεβ 2014, 15:35

VolvoZeus και ισως στην αισθηση κιβωτιου (δεν ξερω, απλα το Μ66 ειναι φοβερο!).

Το s60 φοράει κιβώτιο mmt6 , δεν ξέρω τι διαφορές έχουν, το καλό είναι ότι την όπισθεν την έχει μπροστά και μπαίνει πατητή, μερικές φορές μπαίνει με δυσκολία όμως.
Το c70 είχε λίγο καλύτερη αίσθηση στις αλλαγές, επίσης είχε πολύ μακριά κλιμάκωση η 4η ταχύτητα.

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 12 Φεβ 2014, 18:29

vrestas έγραψε:
VolvoZeus και ισως στην αισθηση κιβωτιου (δεν ξερω, απλα το Μ66 ειναι φοβερο!).

Το s60 φοράει κιβώτιο mmt6 , δεν ξέρω τι διαφορές έχουν, το καλό είναι ότι την όπισθεν την έχει μπροστά και μπαίνει πατητή, μερικές φορές μπαίνει με δυσκολία όμως.
Το c70 είχε λίγο καλύτερη αίσθηση στις αλλαγές, επίσης είχε πολύ μακριά κλιμάκωση η 4η ταχύτητα.

Η βασικη διαφορα ειναι οτι δεν ειναι Volvo :lol: ... Αν θυμασαι το Μ66 ειχε συγχρονιζε οπισθεν, δηλαδη μεχρι 15km/h αν πηγαινες μπορουσες να βαλεις οπισθεν! Δεν ξερω γιατι θεωρεις οτι ειναι καλυτερη η θεση του λεβιε και το οτι ειναι πατητη...
Τωρα, δεν θυμαμαι ακριβως τι λαστιχα ειχε το C70 παντως σε σχεση με του S40 Τ5, το δε fwd εχει 33.59km/h ανα 1000rpm με 4η με 17" και 34.28km/h με 18", ενω το awd 31.66 και 32.31 αντιστοιχα (αλλαζει η τελικη σχεση μεταδοσης 4:1 αντι για 3.77:1). Το S60 σου τωρα με 235/40-18 (τις Sleipner δεν εχεις?) εχει 31km/h ανα 1000rpm με 4η...
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 16 επισκέπτες