Δημοσίευσηαπό dkostoulis » 24 Σεπ 2013, 18:46
Παιδιά,
Θα ήθελα να καταθέσω την περιπέτειά μου. Μετά από 80.000χλμ με υγραέριο, ναι χτύπησαν οι βαλβίδες εξαγωγής! Yeah!
Οκτώ βαλβίδες εξαγωγής, τέσσερεις οδηγοί και διάφορα ψιλούδια...
Στην ατυχία μου στάθηκα τυχερός γιατί η ζημιά έγινε στα 155.000, οπότε έκανα και αλλαγή ιμάντα.Τοτάλ 1.460€ με ΦΠΑ στην Autopoint στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά ήταν εξυπηρετικότατα, κάναν καλή δουλειά στην αποκατάσταση του αυτοκινήτου, αλλά τα ενδιαφέροντα ήταν μερικά πράγματα, που συζητήσαμε. Πρώτον, οι ίδιοι μου ανέφεραν ότι ήταν απλά θέμα χρόνου... Δηλαδή, τους ρώτησα; Με απάντησαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην βγάλει θέμα με τις βαλβίδες, διότι δεν είναι φτιαγμένο το όχημα να δεχτεί υγραεριοκίνηση. Τώρα, αυτό το απλό τί μας λέει;
Πάμε σε άλλο θέμα... Στο συνεργείο μου ανέφεραν ότι υποχρεωτικά εφόσον χρησιμοποιώ υγραέριο θα πρέπει κάθε 10.000 χλμ να αλλάζω το φίλτρο υγραερίου, και στις 20.000 που είναι το service του αυτοκινήτου υποχρεωτικά έλεγχος των βαλβίδων. Στις 40.000, που είναι το μεγάλο service σχεδόν υποχρεωτικά ρύθμιση βαλβίδων, με έλεγχο του διάκενου και μέτρησης της συμπίεσης. Αυτά τα πράγματα δεν μου τα ανέφερε κανένας μέχρι να πάθω τη ζημιά. Κατόπιν όλοι ήταν ειδικοί. Το πρόβλημα με το μοτέρ είναι ότι επειδή έχει μηχανικές βαλβίδες δεν ρυθμίζει από μόνο του σωστά το διάκενο. Εξαιτίας της αυξημένης θερμοκρασίας καύσης αυτό δημιουργεί προβλήματα στις βαλβίδες και αρχίζει να γεμίζει και ένα φούμο. Στο τέλος μπουκώνουν τελείως και βγάζει λαμπάκι το μοτέρ, όπως έγινε και στο δικό μου.
Δεύτερον είχε πολύ ενδιαφέρον η άποψη ενός τεχνικού (όχι στη Volvo) υγραερίου. Ο ίδιος που έχει υγράεριο στο αμάξι το χρησιμοποιεί μόνο εκτός πόλης και με χαλαρό ρυθμό (90-110 χλμ/ώρα). Εντός πόλης μόνο βενζίνη, διότι το φορτίο για τη μηχανή είναι πολύ μεγαλύτερο (ανηφόρες, σταματήματα κλπ). Και σε μια μακρινή ευθεία (έστω 400 χλμ) το ένα τρίτο της διαδρομής με βενζίνη.
Με αυτά τα δεδομένα μέχρι στιγμής και κατά νου θα πάω στον αντιπρόσωπο του συστήματος για να ακούσω την άποψή του και να μου κάνει διαγνωστικούς ελέγχους και για την ποιότητα της εγκατάστασης του συστήματος.
Όταν έχω νέα θα ξαναστείλω τις εμπειρίες μου.