ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Εδώ μπορούμε να γράφουμε @$%$%#$^%#^#
Άβαταρ μέλους
MadMaxS
T2
Επικοινωνία:

Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό MadMaxS » 21 Μάιος 2011, 21:58

:applause Θενκς!!!
S-Max

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 22 Μάιος 2011, 00:24

Ρε συ παναγιωτη, πως θα παλεψει ρε φιλε για τη δωρεαν παιδεια εκεινος που δεν πηγαινει το στερνο του σε δημοσιο σχολειο? Τι κινητρο θα εχει? Την υστεροφημια? Γιαυτην θα φροντισουν οι λεσχες που το συναφι συμμετεχει..!

Οσο για την συγκριση λεμονιου με πορτοκαλια που εκανε ειναι τουλαχιστον ατυχης, αλλα πονταρει στο οτι ο κοσμος αδυνατει να συλλαβει την οικονομικη διασταση για να καταλαβει τον εμπαιγμο..

Ολα θα ηταν πολυ καλυτερα αν αρχιζαν ολοι τους να μιλανε τη γλωσσα της αληθειας. Εστω κ στην αγγλικη. Εστω κ διαβαζοντας την απο χαρτι που εγραψε αλλος! :)
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Γράμμα από τη Βαρκελώνη

Δημοσίευσηαπό iatroud » 22 Μάιος 2011, 03:02

Τις τελευταίες ημέρες θα έλεγα ότι η Ισπανία ζει ιστορικές στιγμές. Μετά τον αραβικό κόσμο, η κινητοποίηση ενός μαζικού κινήματος υποβοηθούμενη από τις νέες τεχνολογίες, πραγματοποιείται και στην Ισπανία. Εδώ και μερικές μέρες, χιλιάδες κάτοικοι των Ισπανικών πόλεων συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις που έχουν στηθεί στις κεντρικές πλατείες σε περισσότερες από 25 πόλεις.

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή 15 Μαΐου όταν μια κίνηση που οργανώθηκε μέσω διαδικτύου και κοινωνικών δικτύων πραγματοποίησε διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Σεβίλη, Μπιλμπάο, Γρανάδα κλπ ) με κεντρικό σύνθημα «Απαιτούμε αληθινή Δημοκρατία τώρα».

Διαβάστε περισσότερα: http://iatroud.blogspot.com/2011/05/blo ... z1N2DntE64
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 22 Μάιος 2011, 11:17

Εμένα δεν με απασχολεί που παει ο κάθε υπουργός το παιδί του σχολείο , που πάει να γεννήσει η γυναίκα του, σε ιδιωτικό νοσοκομείο η δημόσιο, επιλογή του ειναι και η επιλογή αυτη δεν μου δείχνει κάτι.Αλλωστε δεν ηξερε απο την αρχη ο βουλευτης οτι θα γινει υπουργος παιδειας η υγειας πχ για να παει στο δημοσιο για τα ματια του κόσμου, αυτα ειναι προσχηματα και υποκρισία, εμενα με ενδιαφέρει να τον κρινω απο το έργο του και οχι απο τις ιδιωτικές επιλογές του. Βαλε κατω ολους τους υπουργους παιδείας που ειχαμε και πες μου ποσοι δεν ειχαν σπουδάσει σε ξενα πανεπιστημια και πόσοι πανε τα παιδιά τους διαχρονικα σε δημόσια σχολεία.Και αν η Διαμαντοπουλου ειναι η εξαιρεση τοτε εν μερη θα ΄΄συμφωνήσω΄΄ μαζί σου.
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 22 Μάιος 2011, 11:26

Αλήθεια το μέτρο που κάποιος μπορεί να παίρνει το ΙΔΙΟ? απολυτήριο λυκείου, αν θέλει, χωρίς να δώσει τις ΙΔΙΕΣ εξετάσεις πως σας φαίνεται ?? :q :whistling
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
MadMaxS
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό MadMaxS » 22 Μάιος 2011, 12:51

.... προσωπικά νιώθω μεγάααααλο κορόιδο :swear όταν έχω φάει τα μάτια μου και το στομάχι μου να διαβάζω και να μαθαίνω παπαγαλία -γιατί κακά τα ψέμματα, οι πανελλήνιες θέλουν παπαγαλία και copy-paste κομμάτια των βιβλίων-, και θα έχω ίσως χειρότερη βαθμολογία στο απολυτήριό μου απ'οτι κάποιος, ο οποίος απεφάσισε να εξαταστεί μονάχα ενδοσχολικά, όπου οι καθηγητες βάζουν εύκολα θέματα -σε ελάχιστες περιπτώσεις τα θέματα δίνονται μέσες άκρες- και η βαθμολογία δε πεφτει κάτω απο το 14 εκτός και αν το επιδιώκεις να πεσει.... :lipssealed

Ε, αυτό ειναι μεγάλη κοροιδία, ειδικά όταν μου το λένε δύο-τρείς βδομάδες πρίν τις εξετάσεις. :chair
Να το πείς από την αρχή του έτους να γνωρίζουμε, να πάμε σε ιδιωτικό κολλέγιο και με το καλό, να βγούμε και στο εξωτερικό σούμπιτις να γλιτώσουμε και τη μιζέρια.
Εννοείται πως εγώ έχω χάσει το "λάδι και τον κόπο μου", ενώ εκείνος ο -χ- μαθητής, ζούσε τη ζωή του, δεν έχει χαλάσει τη ζαχαρένια του, δεν έχει χάσει σημαντικό κεφάλαιο το οποίο έχω χάσει εγώ σα φαμίλια με φροντ/ιδιαιτερα/εξοδα μετακίνησης για το φροντ...

Και σα να μήν εφτανε όοοολο αυτό το σκηνικό, συνειδητοποιώ πως τα θέματα ήταν παλούκια ΑΑΑ ποιότητος και διείσδυτικότητος με πόνο εγγυημένο για όλες τις κατευθύνσεις. :doh :q
Επειτα, μαθαίνω στο καπάκι, πως το απολυτήριο των Επαλ, ειναι ισοδύναμο με του Γενικού και τα παιζω. :dizzy
Ο Επαλ-μαθητής, θα βγάλει καλυτερο απολυτήριο, θα τα πάει καλύτερα στις πανελλαδικές, και θα μου βγεί και με 2000 μόρια παραπάνω να μου κοζάρει σε όποια σχολή θέλει. Ε, νταξει, παραιτούμαι...
Ελληνική Εκπαιδευση ma ass :whatever

Και εννοείται πως τα βλέπω όλα κάστανα σταματημένα στο μέλλον....γιά το μέλλον.
Αντε να βγείς και εξωτερικό ναούμ... θα σε πάρουν με τις πέτρες αν τους πείς: Ηi, I'm Michael from Greece....

Κύριοι, ώς Ελληνες της νέας εποχής, έχω να πώ πως μαζί τα σκατώσαμε.
Και το μαζί, πηγαινει για το κακό που κάναμε κάθε φορά που ψηφίζαμε ω σαν τα βόδια πράσινους/μπλέ/κοκκινους/κιτρινους/περδικαλήδες/μουσταλευριες/ κλπ κλπ κλπ.....
Αλλά τώρα.... θα χορέψουμε, ελπίζοντας σε αλλαγή του έθους μας, αφού θα έχουμε νέες έξης...

αντε, γιατί και η υπομονή, έχει και τα lim της....
S-Max

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 22 Μάιος 2011, 20:33

Πέστα ρε Smax.... Μέχρι τώρα, το παιδί από το ιδιωτικό, θα εξεταζόταν ΜΙΑ φορά με τα θέματα που έχουν όλα τα Σχολεία ...... Τώρα ούτε αυτό ..... :swear

Έχεις €€€€, πας ιδιωτικό, χωρίς άγχος, μετά με τον βαθμό απολυτηρίου, πας έξω σε όποιο πανεπιστήμιο θες και άσε τους Μ#$@#%#$%$# να #%#$%#$^Ρ%# στο Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο.

Λέω από δω και πέρα να βάζω κι εγώ ΜΟΝΟ 20 στους μαθητές μου, για να ρεφάρουν. :evil:

Άβαταρ μέλους
MadMaxS
T2
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό MadMaxS » 22 Μάιος 2011, 21:58

johnkyr έγραψε:Πέστα ρε Smax.... Μέχρι τώρα, το παιδί από το ιδιωτικό, θα εξεταζόταν ΜΙΑ φορά με τα θέματα που έχουν όλα τα Σχολεία ...... Τώρα ούτε αυτό ..... :swear

Έχεις €€€€, πας ιδιωτικό, χωρίς άγχος, μετά με τον βαθμό απολυτηρίου, πας έξω σε όποιο πανεπιστήμιο θες και άσε τους Μ#$@#%#$%$# να #%#$%#$^Ρ%# στο Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο.

Λέω από δω και πέρα να βάζω κι εγώ ΜΟΝΟ 20 στους μαθητές μου, για να ρεφάρουν. :evil:

Ναι...το παιδί του ιδιωτικού, θα εξετάζονταν μία φορά, στο δικό του σχολείο, με πολλές φορές δικούς του καθηγητές ως επιτηρητές, και με τα "αθέμιτα μέσα" να πηγάινουν σύννεφο -όπως συμμαθητής μου στο φροντ. αναφέρει "μονάχα μη χτυπήσει το κινητό σου...κατα τα άλλα, επιτρεπεται να ρωτήσεις τον μπροστινο-πισινό σου"... , και εννοείται με βαθμολογία στα 2 τετράμηνα υψηλή, ενώ ο ειλωτας στο δημόσιο, θα πρέπει να "ψοφίσει" στο διάβασμα να "φυτεψει", ή να γλύψει γιατί ο καθηγητής αρέσκεται έτσι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων .... :lipssealed

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ...!!! :swear :swear

Βαρέθηκα να θέλω να γραψω τη δική μου άποψη στην έκθεση, να καυτηριάζω τα κακώς κείμενα, και ο καθηγητής να μου κοτσάρει 14 γιατί οι ιδέες μου περί "αληθινής δημοκρατίας που όλοι θα υπακουουν στους νόμους και θα κοιτούν το κοινό συμφέρον έναντι του ιδιωτικού" είναι αιρετικές και του πατάνε τον κάλο ... :swear :chair (ενώ ο καθηγητής στο φροντ με επαινεί και μου βαθμολογεί την ιδια εκθεση για 18)
Οταν γραφω " για να υπάρξει παιδεία και αναπτυξη, τα παιδιά θα πρέπει να χαμογελούν και να χαιρονται που θα πανε σχολειο, και όχι να καταριούνται την ώρα και τη στιγμή γιατί θα αναγκαστούν να κανουν την αγγαρία να αποστηθήσουν ξανά και ξανά πεπερασμένη γνώση" η καθηγήτρια με κράζει... το ίδιο και όταν γραφω ιστορία, που προσπαθώ να το αποδόσω με δικά μου λόγια.
Οχι γραφοντας αρλούμπες,μα ότι λεει το βιβλίο, αλλά όχι copy paste όπως το θέλουν.... :whatever

Αυτό ειδικά το "Καθε επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση ειναι σωστή" :lol: με έχει κάνει να λιώσω από το γέλιο και παραλίγο να μου μηδενίσουν το γραπτό στη βιολογία επειδή γελαγα. :whatever

...και όλα αυτά, για να μπώ στο ελληνικό πανεπιστήμιο, όπου εκεί, μάλλον τα ίδια με περιμένουν. :-( Ενώ ο εταιρος καππαδόκης του ιδιωτικού, βγήκε στο εξωτερικό, και έρχεται να μου μοστράρει το πτυχίο και να μου το παιξει υπεράνω.... νιώθω πως έχασα 12 χρονια απο τη ζωή μου ΤΖΑΜΠΑ... και δε νομίζω να ειμαι και ο μονος. (που τα έχασα, μα που τα θέλω και πίσω) :|
Επιπλέον, εκείνος θα είναι πιθανόν πιό νωρίς εξω στην αγορά εργασίας, και γώ ακόμη θα εχω το μεταπτυχιακό να κάνω για να αρχίσω τα βασικά.... :-x

Δεν λέω πως θα παραιτηθώ, ούτε ειναι λογική κανεις να παραιτείται.
Αλλα πρέπει να κάνουμε κάτι οπωσδήποτε! Αν τ'αφησουμε ετσι, θα δούμε πολύ χειρότερα χρόνια από αυτά που φανταζόμαστε!

Ομως, το κράξιμο θα πρέπει να "πιάσει" και μας τους μαθητές, που τα βρήκαμε όλα έτοιμα, και aνακυκλώνουμε και μείς το ίδιο σύστημα, κάνοντας μούφα καταλήψεις για να χάσουμε μάθημα, δίνοντας μηδενική σημασία στα μαθήματα που δε γουστάρουμε, δίνοντας μηδενικά κίνητρα στον καθηγητή -που έτσι και αλλιώς βαριέται τις περισσότερες φορές να κανει μαθημα- να μας διδάξει, ζητώντας μονάχα ότι μας λεει το βιβλίο, και όχι την εξτρα γνώση που θα μας ειναι χρήσιμοτερη, καταστρέφοντας τις υποδομές αντί να τις φροντίζουμε και να τις εκσυγρονίζουμε κλπ κλπ κλπ... ε, ειμαστε που είμαστε, απογινόμαστε με την αδιαφορία των εκπαιδευτικών -αλλωτε δικαιολογημένη και άλλωτε όχι-, ερχεται και το υπουργείο και σου λεει εμμεσως πλην σαφώς "θέλω πιά χέρια και όχι ανθρώπους του πνευματος"..."σε θέλω υποδουλο και όχι σκεπτόμενο"..."εισαι ειλωτας πιά, όχι αρχων του εαυτού σου"...

Η αλλάζουμε μυαλά, ή we take him and incline by saying "thank you sir"... :swear
S-Max

dadoudis
D2

Δημοσίευσηαπό dadoudis » 22 Μάιος 2011, 22:07

Το ίδιο πράγμα το έζησα όταν έκανα προετοιμασία ( Α-levels) για να φύγω Αγγλία για σπουδές το 1991.Ενώ μέχρι και το δικό μου έτος για να περάσεις σε αγγλικό πανεπιστήμιο έδινες εξετάσεις πολύ πάνω από τις πανελλήνιες ,και χωρίς παπαγαλίες,το αμέσως επόμενο έτος ξεκίνησε ο θεσμός του foundation ,το οποίο ουσιαστικά έδινε κατοχυρωμένη θέση σε οποιονδήποτε έκανε την προετοιμασια με tests που έκαναν τα συμβεβλημένα φροντιστήρια,και μ'αυτόν τον τρόπο όποιος είχε λεφτά μπορούσε να πάει στην Αγγλία για σπουδές.Το 1ο έτος ήμασταν 7 Ελληνες και το επόμενο πάνω από 80.Ξεφτίλα,μιας και η πλειοψηφία αυτών που ήρθαν ήταν για κάτω από 14 σε ελληνικά δεδομένα.
Παρ'όλα αυτά,η πορεία του καθενός μέσα στην πανεπιστημιακή του ζωή εξαρτάται από την διάθεση και τις δυνατότητες που έχει,και έτσι πιστεύω ότι ασχέτως πόσοι και ποιοι θα περάσουν αυτοί που θα ξεχωρίσουν θα είναι πάλι αυτοί που αξίζουν.Το μετά (επαγγελματική αποκατάσταση) έτσι κι αλλιώς είναι αστάθμητο,και εμπεριέχει πολλές μεταβλητές.Από γνωριμίες,αξιοσύνη,τύχη μέχρι και timing.....
DADOUDIS-V50 T5 AWD

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ!!!!!ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ!!!!!

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 22 Μάιος 2011, 22:17

Από του χρόνου, τα πράγματα θα αλλάξουν, προς το χειρότερο. Με νέο νόμο, οι διευθυντές, που θα "επιλέξει" με διαφανείς :lol: :lol: διαδικασίες το υπουργείο, θα είναι, οι απόλυτοι άρχοντες και η ισχύ που έχει σήμερα, ο "σύλλογος καθηγητών" απλά δεν θα υφίσταται ,θα αποφασίζει για τα πάντα ο διευθυντής ---- Δημοκρατία :lol: :lol: :lol:.

Στην β/γ λυκείου, με το υπάρχον σύστημα, που δεν θα αλλάξει, αφού στο τέλος, πάντα θα υπάρχει ένας διαγωνισμός (γιατί οι πανελλαδικές δεν είναι εξετάσεις), το καλύτερο που μπορώ να κάνω, είναι "Τεχνολογία πανελλαδικών" και Οχι μάθημα :-( ;-)
Τα θέματα, χρονιά με την χρονιά, θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα .... προσπαθώντας να μεταφέρουν μέρος της αποτυχίας τους στα παιδιά. Δεν είναι, που έχουμε/θέλουμε να μειώσουμε το κόστος της εκπαίδευσης ..... είναι που ΕΣΥ ΜΑΘΗΤΗ, δεν είσαι ικανός :oops: να γράψεις ......

+φωνώ dadoulis, αλλά είναι "δίκαιο" ? να ξεκινάμε έναν αγώνα δρόμου και κάποιοι να βρίσκονται 100μ μπροστά, σε έναν δρόμο χωρίς αγκάθια ? ......

........bye, πάω να βγάλω θέματα για αύριο ..... :geek:

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 22 Μάιος 2011, 22:22

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231109624
Εντός των προβλεπόμενων στόχων η ωφέλεια φόρου από τις αποδείξεις δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών, αναφερόμενο στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μέτρο-«μπούμερανγκ».

Υπενθυμίζει ακόμα ότι θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ειδικά σε περιπτώσεις όπου το ποσό των αποδείξεων απέχει από το μέσο όρο για το αντίστοιχο εισόδημα, καθώς και σε περιπτώσεις με ποσό επιστροφής κάτω των 1500 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο υπογραμμίζει ότι ο στόχος από το μέτρο των αποδείξεων επιτυγχάνεται, καθώς οι πολίτες ζητούν τις αποδείξεις που τους αναλογούν.

«Τα δημοσιεύματα αποσιωπούν ότι με το νόμο 3842/2010, βασική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης ήταν η ελάφρυνση από πλευράς φόρου των εισοδημάτων μέχρι 40.000 ευρώ. Άρα, τυχόν πιστωτικά υπόλοιπα των δηλώσεων δεν συνδέονται μόνο με το μέτρο των αποδείξεων, αλλά και με την παραπάνω βασική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης.

» Με την προσκόμιση των αποδείξεων σαφέστατα θα προκύψει ωφέλεια φόρου για τους φορολογούμενους, η οποία είχε υπολογιστεί και βρίσκεται εντός των προβλεπομένων στόχων.

» Τα νούμερα και τα στοιχεία τα οποία επικαλούνται τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και δεν επαληθεύονται, καθώς ο μέσος όρος έναντι των δηλουμένων εισοδημάτων, προσεγγίζει ως ποσοστό το 28%.»

Τέλος, υπενθυμίζει ότι σε περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί καταστρατήγηση του κινήτρου με δήλωση ανακριβών ποσών στις δηλώσεις εισοδήματος, θα υπάρξουν οι συνέπειες που ορίζονται από το νόμο.

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 22 Μάιος 2011, 22:45

Δεν παίζει ρόλο πάντα, "τι λέει το άρθρο", άλλα και ποιος το λέει.

Newsroom ΔΟΛ

ένα πράγμα ... σα να βλέπεις ειδήσεις στο NET ή στο Mega, λες και ζεις σε άλλη χώρα .... :mrgreen:

Εικόνα

http://eagainst.com/articles/exoume-polemo/

gpap
T2

Δημοσίευσηαπό gpap » 22 Μάιος 2011, 23:17

Το μέτρο των αποδείξεων ρίχνει έξω τις εκτιμήσεις για αύξηση στα έσοδα

ΗΔΗ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΟΓΚΟΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΞΟΔΩΝ
Του ΘΑΝΟΥ ΤΣΙΡΟΥ [email protected]

«ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» στα φορολογικά έσοδα του 2011 κινδυνεύει να βάλει το μέτρο των αποδείξεων που «εμπνεύστηκε» πέρυσι η κυβέρνηση, με το επιχείρημα ότι θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή από τον ΦΠΑ.

Οι τέσσερις στους 10, απ' όσους έχουν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση, περιμένουν επιστροφή φόρου, καθώς εμφανίζουν περισσότερες αποδείξεις απ' αυτές που απαιτούνται για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο της κλίμακας.

Η δημοσιονομική «τρύπα» από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων αναμένεται να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες, καθώς σταδιακά υποβάλλονται και εκκαθαρίζονται οι φορολογικές δηλώσεις των μισθωτών. Εργαζόμενοι με ετήσιες αποδοχές 20.000-25.000 ευρώ καλούνται να προσκομίσουν αποδείξεις από 3.600 έως 5.100 ευρώ για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο. Εμφανίζουν από 10.000 ευρώ ο καθένας και επιτυγχάνουν επιστροφές φόρου 500-600 ευρώ.

Η αναφορά στο μηνιαίο πόρισμα μιας εκ των πέντε επιτροπών που έχουν συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών κατ' εντολή της τρόικας με στόχο την αύξηση των δημοσίων εσόδων, είναι εντυπωσιακή: έναν χρόνο μετά την ψήφιση του φορολογικού νόμου στον οποίο στηρίζονται τα έσοδα της φετινής χρονιάς, προαναγγέλλουν ότι θα προχωρήσουν σε... προσομείωση για να διαπιστώσουν τις συνέπειες στα φορολογικά έσοδα.

Η διαδικασία θα στηριχτεί στα δεδομένα του 2009. Ομως, μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η... άσκηση που με βάση τη λογική θα έπρεπε να έχει γίνει πριν ψηφιστεί ο νόμος, θα έχουν προκύψει τα απολογιστικά στοιχεία από την εκκαθάριση των φορο-δηλώσεων.

Τα πρώτα δείγματα και δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά: έχουν ήδη εκκαθαριστεί 781.612 φορολογικές δηλώσεις. Απ' αυτές οι 311.471 είναι πιστωτικές και οι 323.406 μηδενικές. Δηλαδή, στους 100 που έχουν ήδη υποβάλει δήλωση, πληρώνουν μόνο οι 18, ενώ οι 40 που εξασφάλισαν επιστροφή φόρου έχουν λαμβάνειν από το υπουργείο Οικονομικών 311 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι και φέτος

Πέρυσι, τέτοιο καιρό, σε αντίστοιχο δείγμα φορολογικών δηλώσεων (871.494 με βάση τις πρώτες δύο εκκαθαρίσεις της ΓΓΠΣ), οι πιστωτικές δηλώσεις ήταν 272.841, δηλαδή ποσοστό 31,31%. Αυτοί εξασφάλισαν επιστροφές φόρου 234,7 εκατ. ευρώ. Τι δείχνει η σύγκριση; Οτι οι πιστωτικές δηλώσεις αυξήθηκαν από το 30% στο 40% και ότι το Δημόσιο καλείται ήδη να επιστρέψει 100 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Ακόμη και τα ίδια φορολογικά έσοδα να εισπραχτούν σε σχέση με πέρυσι, αυτό θα είναι απογοητευτικό για την απόδοση του τελευταίου φορολογικού νόμου. Κι αυτό διότι υποτίθεται ότι πρέπει να μπουν στο ταμείο πρόσθετα έσοδα από μέτρα όπως τα τεκμήρια, η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, το ψαλίδισμα φορολογικών εκπτώσεων που έχει ήδη γίνει από πέρυσι κ.λπ.

Ηδη στις εφορίες έχει συσσωρευτεί απίστευτος όγκος αποδείξεων, οι οποίες είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθεί. Οι πράξεις το αποδεικνύουν: θα κατατεθούν περίπου 5,5 εκατομμύρια φάκελοι με αποδείξεις. Για να ελεγχθεί το 10%, όπως έχει υποσχεθεί το υπουργείο Οικονομικών (550.000 φάκελοι), απαιτούνται 1.100.000 ώρες εργασίας, ακόμη και αν υποτεθεί ότι οι εκατοντάδες αποδείξεις που εμπεριέχει ο κάθε φάκελος μπορούν να ελεγχθούν μέσα σε μόλις ένα δίωρο. Οι ώρες αυτές αντιστοιχούν σε 137.500 μεροκάματα εφοριακών, που κοστίζουν στο Δημόσιο περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ. Κι όχι μόνον αυτό: τουλάχιστον 1.000 εφοριακοί, τη στιγμή που οργιάζει η φοροδιαφυγή, πρέπει επί 5,5 μήνες να μην κάνουν καμία άλλη δουλειά πέρα από το να προσθέτουν μισοσβησμένα χαρτάκια.

Αποφυγή τεκμηρίων

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνον αυτό. Οι εμπνευστές του μέτρου -ο υπουργός Οικονομικών αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που έκαναν τις σχετικές εισηγήσεις- έχουν αναλάβει τεράστιο δημοσιονομικό κίνδυνο:

* Να αποτύχουν τα τεκμήρια, τα οποία όπως είναι φτιαγμένα μπορούν να «συλλάβουν» μόνο τα μικρά βαλάντια. Το παράδειγμα αποκαλυπτικό: φορολογούμενος εμφανίζει εισόδημα 12.000 και τα τεκμήριά του βγαίνουν 15.000 ευρώ. Καλείται λοιπόν να πληρώσει επιπλέον φόρο 540 ευρώ. Επιπλέον πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις αξίας 2.100 ευρώ (τόσες αντιστοιχούν στο εισόδημα των 15.000 ευρώ). Η λύση για τον φορολογούμενο είναι απλή: προσκομίζει αποδείξεις 7.500 ευρώ και ξεμπερδεύει.

* Να προκύψουν πρωτοφανείς επιστροφές φόρου, για τους μισθωτούς που μέχρι και πέρυσι πλήρωναν και κάτι στην εφορία. Ουδείς στο υπουργείο Οικονομικών φρόντισε να βάλει ένα πλαφόν στην έκπτωση φόρου έτσι ώστε να μπορεί να προσδιορίσει τον οικονομικό κίνδυνο για τα έσοδα. Μπορεί κάλλιστα ένα ζευγάρι να εξασφαλίσει μείωση φόρου ακόμη και κατά 1.300-1.400 ευρώ.

Ακόμη και το κυβερνητικό επιχείρημα για αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ λόγω των αποδείξεων, αμφισβητείται ενώ δεν μπορεί να αποδειχτεί. Οι φάκελοι μπορεί να περιέχουν αποδείξεις αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι περισσότερες απ' αυτές θα εκδίδονταν ούτως ή άλλως. Η φοροδιαφυγή δεν γίνεται ούτε στα σουπερμάρκετ ούτε στα πολυκαταστήματα ούτε στα φαρμακεία. Πόσα δισεκατομμύρια ευρώ από τέτοιες αποδείξεις κρύβουν οι φάκελοι;

Τις όποιες «τρύπες» από το μέτρο των αποδείξεων και τη λανθασμένη υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής θα την πληρώσουν και πάλι οι φορολογούμενοι, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν νέα εισπρακτικά μέτρα. Αυτό όμως ενέχει έντονα στοιχεία κοινωνικής αδικίας. Στο «παιχνίδι» των αποδείξεων δεν παίζουν όλοι. Οσοι εμφανίζουν τα υψηλότερα εισοδήματα μπορούν να κερδίσουν διεκδικώντας επιστροφές φόρου. Περίπου 3.000.000 μισθωτοί και χαμηλοσυνταξιούχοι με αποδοχές χαμηλότερες του αφορολογήτου δεν μπορούν να διεκδικήσουν απολύτως τίποτα.

Οι επισημάνσεις δικές μου.
.... αλλά καλά που έβγαλε ανακοίνωση η κυβέρνηση και δεν άφησε αυτούς τους ..πεμπτοφαλλαγγίτες να παρασύρουν τον κοσμάκη με τα ασύστολα ψέμματά τους :respect
Γρηγόρης, Θεσσαλονίκη
S40 1.8 Summum, MY10

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 23 Μάιος 2011, 01:25

johnkyr έγραψε:Δεν παίζει ρόλο πάντα, "τι λέει το άρθρο", άλλα και ποιος το λέει.

Newsroom ΔΟΛ

ένα πράγμα ... σα να βλέπεις ειδήσεις στο NET ή στο Mega, λες και ζεις σε άλλη χώρα .... :mrgreen:

Εικόνα

Το αρθρο μπορείς να το διαβάσεις όπου θέλεις
http://www.google.com/search?sourceid=i ... f39149ac63

Ειναι ειδηση που διοχετευσε το υποργειο, δεν ειναι σχολιο του δολ. Γνωρίζω τι εστι δολ.... Εσυ οταν ποσταρεις απο την καθημερινή γιατι το κανεις?Ανεξάρτητη ειναι?
Επίσης εδώ βλεπω οτι ασπάζεσαι το ρεπορταζ απο τα νέα ,που τυχαινει να ειναι του Δολ....
http://news247.gr/oikonomia/forologia/m ... 68530.html
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", οκτώ στους δέκα (81,4%) φορολογούμενους που έχουν λάβει μέχρι σήμερα ή πρόκειται να λάβουν εκκαθαριστικό σημείωμα, είτε δεν πληρώνουν επιπλέον φόρο, είτε έχουν επιστροφή, όπως δείχνουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία για την εκκαθάριση των πρώτων 781.612 δηλώσεων

Περα απο ολα αυτα , οταν μια κυβερνηση σου δινει φορολογικη ελαφρυνση την κραζεις, οταν η κυβερνηση καραμανλη σου μειωσε τους φορολογικους συντελεστες εκανε κανενας σας τοσο αγωνα κατα τις συγκερκριμενης μειωσης?Εκπτωση φορου ειχες , σε χαλαγε και τοτε? Τωρα που σου δινει την ευκαιρια να εχεις εκπτωση φορου με συγκεκριμενο τροπο κοιταμε την επομενη κινηση, τοτε την κοιταζατε? Εφοσον μπορεις να επωφεληθεις απο μια κατασταση νομιμα καντο και να απολαμβανεις απο εκπτωση φόρου. Οσο για τις αναλυσεις των ....ειδικών ας περιμένουμε να ολοκληρωθει η διαδικασία και αν το υποργειο πεσει εξω (κατα πολυ...παντα εξω πεφτει) ας το αλλαξουν. Το συστημα των αποδειξεων παντως αυξησε τα εσοδα απο φπα και απο την φορολογηση εισοδηματος που παλιοτερα δεν φαινοταν γιατι πολυ απλα κανεις δεν εκοβε αποδειξεις αρα δεν ειχαν και εισοδημα.Σαφως και δεν θα μιενει για παντα γιατι εχει και τα αρνητικά του, καποια δουλεια εκανε και θα φανει και μακροπροθεσμα. Δεν μιλάω πολιτικά , το βλεπω με βαση την δικια μου λογική.

dadoudis
D2

Δημοσίευσηαπό dadoudis » 23 Μάιος 2011, 06:55

johnkyr έγραψε:Από του χρόνου, τα πράγματα θα αλλάξουν, προς το χειρότερο. Με νέο νόμο, οι διευθυντές, που θα "επιλέξει" με διαφανείς :lol: :lol: διαδικασίες το υπουργείο, θα είναι, οι απόλυτοι άρχοντες και η ισχύ που έχει σήμερα, ο "σύλλογος καθηγητών" απλά δεν θα υφίσταται ,θα αποφασίζει για τα πάντα ο διευθυντής ---- Δημοκρατία :lol: :lol: :lol:.

Στην β/γ λυκείου, με το υπάρχον σύστημα, που δεν θα αλλάξει, αφού στο τέλος, πάντα θα υπάρχει ένας διαγωνισμός (γιατί οι πανελλαδικές δεν είναι εξετάσεις), το καλύτερο που μπορώ να κάνω, είναι "Τεχνολογία πανελλαδικών" και Οχι μάθημα :-( ;-)
Τα θέματα, χρονιά με την χρονιά, θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα .... προσπαθώντας να μεταφέρουν μέρος της αποτυχίας τους στα παιδιά. Δεν είναι, που έχουμε/θέλουμε να μειώσουμε το κόστος της εκπαίδευσης ..... είναι που ΕΣΥ ΜΑΘΗΤΗ, δεν είσαι ικανός :oops: να γράψεις ......

+φωνώ dadoulis, αλλά είναι "δίκαιο" ? να ξεκινάμε έναν αγώνα δρόμου και κάποιοι να βρίσκονται 100μ μπροστά, σε έναν δρόμο χωρίς αγκάθια ? ......

........bye, πάω να βγάλω θέματα για αύριο ..... :geek:

Kαι εγώ διαφωνώ,γιατί όπως καταλαβαίνεις και μένα με τσάκισε τότε το συγκεκριμένο κόλπο.Από εκεί που ποντάριζα σε καλύτερη μόρφωση,με διακριτό τίτλο,βρέθηκα να έχω ένα χαρτί που μπόρεσαν και πήραν και ένα κάρο αεριτζήδες.Ασε που το μαζικό μπάσιμο στα πανεπιστήμια ρίχνει και το επίπεδο σπουδών,μιας και περνάει και ο κάθε πικραμένος.Σκέψου , ότι τότε,φάγαμε 2 lectures για να εξηγήσει ο καθηγητής το Πυθαγόρειο θεώρημα στο 2ο έτος Οικονομικών :chair :chair
Εγώ απλά επιμένω ότι το μετά είναι άλλο πράγμα ,που δεν εξαρτάται μόνο από το πτυχίο.Τα ντουγάνια παραμένουν ντουγάνια.Αυτός που μπορεί,αν είναι και λίγο τυχερός θα πάει μπροστά..Οσοι βολευτήκαν με μέσο κλπ έτσι κι αλλιώς τώρα ήρθε η ώρα της κρίσεως...
DADOUDIS-V50 T5 AWD

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ!!!!!ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ!!!!!

dadoudis
D2

Δημοσίευσηαπό dadoudis » 23 Μάιος 2011, 07:19

vrestas έγραψε:
johnkyr έγραψε:Δεν παίζει ρόλο πάντα, "τι λέει το άρθρο", άλλα και ποιος το λέει.

Newsroom ΔΟΛ

Εικόνα

Το αρθρο μπορείς να το διαβάσεις όπου θέλεις
http://www.google.com/search?sourceid=i ... f39149ac63

Ειναι ειδηση που διοχετευσε το υποργειο, δεν ειναι σχολιο του δολ. Γνωρίζω τι εστι δολ.... Εσυ οταν ποσταρεις απο την καθημερινή γιατι το κανεις?Ανεξάρτητη ειναι?
Επίσης εδώ βλεπω οτι ασπάζεσαι το ρεπορταζ απο τα νέα ,που τυχαινει να ειναι του Δολ....
http://news247.gr/oikonomia/forologia/m ... 68530.html
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", οκτώ στους δέκα (81,4%) φορολογούμενους που έχουν λάβει μέχρι σήμερα ή πρόκειται να λάβουν εκκαθαριστικό σημείωμα, είτε δεν πληρώνουν επιπλέον φόρο, είτε έχουν επιστροφή, όπως δείχνουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία για την εκκαθάριση των πρώτων 781.612 δηλώσεων

Περα απο ολα αυτα , οταν μια κυβερνηση σου δινει φορολογικη ελαφρυνση την κραζεις, οταν η κυβερνηση καραμανλη σου μειωσε τους φορολογικους συντελεστες εκανε κανενας σας τοσο αγωνα κατα τις συγκερκριμενης μειωσης?Εκπτωση φορου ειχες , σε χαλαγε και τοτε? Τωρα που σου δινει την ευκαιρια να εχεις εκπτωση φορου με συγκεκριμενο τροπο κοιταμε την επομενη κινηση, τοτε την κοιταζατε? Εφοσον μπορεις να επωφεληθεις απο μια κατασταση νομιμα καντο και να απολαμβανεις απο εκπτωση φόρου. Οσο για τις αναλυσεις των ....ειδικών ας περιμένουμε να ολοκληρωθει η διαδικασία και αν το υποργειο πεσει εξω (κατα πολυ...παντα εξω πεφτει) ας το αλλαξουν. Το συστημα των αποδειξεων παντως αυξησε τα εσοδα απο φπα και απο την φορολογηση εισοδηματος που παλιοτερα δεν φαινοταν γιατι πολυ απλα κανεις δεν εκοβε αποδειξεις αρα δεν ειχαν και εισοδημα.Σαφως και δεν θα μιενει για παντα γιατι εχει και τα αρνητικά του, καποια δουλεια εκανε και θα φανει και μακροπροθεσμα. Δεν μιλάω πολιτικά , το βλεπω με βαση την δικια μου λογική.

Συμφωνώ vrestas.Aπλά το να μαζέψεις τις απαιτούμενες αποδείξεις είναι πολύ εύκολο εκεί που έχουν πάει οι τιμές των καθημερινών αναγκών (super market,καύσιμα,τσιγάρα κλπ).Το θέμα είναι ότι με την επιβολή ΦΠΑ σε πολλά επαγγέλματα (δικηγόρους πχ) εκτοξεύτηκε και το κόστος των υπηρεσιών ,με αποτέλεσμα να υπάρχει αντίθετο αποτέλεσμα και το χρήμα ουσιαστικά να μην κινείται (όπου έχει μείνει).Το πρόβλημα παραμένει στα ευαίσθητα επαγγέλματα (γιατροί,ελεύθεροι επαγγελματίες) όπου για να πάρεις απόδειξη πρέπει να μην σκεφτείς την κακομουτσουνιά του απέναντι που σε κάνει ούτως η άλλως να νιώθεις άσχημα.Σου πετάει και το κόλπο του ΦΠΑ και τελειώνει εκεί.Ουσιαστικά,έτσι την πληρώνουν πάλι οι εύκολοι στόχοι.Το μεγάλο πρόβλημα είναι η υπερφορολόγηση των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων της μεσαίας τάξης που έχει παγώσει την αγορά.Τα μέτρα που έρχονται θα είναι και η ταφόπλακα της μεσαίας τάξης,που τόσα χρόνια κινεί την οικονομία.Και το κυριότερο,είναι ότι τα ΜΜΕ ,έχουν ποινικοποιήσει την επιχειρηματικότητα με διαρκείς αναφορές σε φοροφυγάδες εργολάβους,τραγουδιστές,γιατρούς.....Δεν είναι όλοι έτσι.
Το θέμα πλέον δεν είναι η αύξηση των φορολογικών εσόδων.Αν δεν αλλάξει το υπάρχον φορολογικό (ΚΒΣ) σε κάτι πιο απλοποιημένο με οριζόντια φορολογία της τάξης του 15-20% τότε σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν ούτε και οι καλύτερες και υγιέστερες ΑΕ.Που μάλλον και αυτός είναι ο στόχος ,για ν'ανοίξει ο δρόμος για τα ξένα κεφάλαια που θα αγοράσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί και θα μας αναγκάσουν να δουλεύουμε υπάλληλοι μεροδούλι μεροφάι,στα ευρωπαικά πρότυπα,με 2 ξεκάθαρες κοινωνικές τάξεις,με πλήρη εξάρτηση από τον τραπεζικό τομέα.Μέχρι τότε θα βλέπουμε διαρκώς νέα μέτρα,αφαίμαξη του πλούτου,ισοπέδωση των αξιών και ανθρωποθυσίες (για πτώχευση ούτε συζήτηση μιας και πλέον κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με καταστροφή του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος λόγω domino effect - και μην ακούτε ότι κόπτονται για τις καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία- το έργο πλέον το ξέρουν λόγω Lehman Brothers).
Του χρόνου άκουσα ότι θα χρειάζονται 20000€ αποδείξεις ανά φυσικό πρόσωπο.Με τι εισοδήματα αλήθεια????
DADOUDIS-V50 T5 AWD

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 23 Μάιος 2011, 08:31

@dadoudis και γω συμφωνώ μαζί σου
Aπλά το να μαζέψεις τις απαιτούμενες αποδείξεις είναι πολύ εύκολο εκεί που έχουν πάει οι τιμές των καθημερινών αναγκών (super market,καύσιμα,τσιγάρα κλπ).

Πλέον είναι εύκολο , μεχρι περυσι ηταν ακατώρθωτο. Μονο τα super market εκοβαν απόδειξη, για καυσιμα τσιγάρα δεν γινόταν λόγος να σου κοψουν αποδειξη...δεν χρειαζόταν! Εκει πίστεύω οτι μπηκε μια τάξη, με την προφαση του ΔΝΤ και της ...πτωχευσης μπηκαν ταμιακες εκει που κανενας δεν μπορεσε να της βάλει. Η μητερα μου εχει ενα μαγαζακι και το βλέπω και απο 1ο χέρι, ο κόσμος πλέον δεν φευγει χωρίς απόδειξη, οσο και να μην με ΄συμφέρει΄΄ το μέτρο αυτό αποφέρει καρπούς.
Το πρόβλημα παραμένει στα ευαίσθητα επαγγέλματα (γιατροί,ελεύθεροι επαγγελματίες)...

Εκει είναι που πρέπει να επικεντρωθούμε πλέον, σαφως εκει ειναι το πρόβλημα και πρέπει απο μόνοι μας να τους κυνηγήσουμε όσο μπορούμε. Παλιότερα ούτε να ανοίξεις συζητηση σε εναν φωτογράφο , γιατρό, φανοποιό για να σου κόψει απόδειξη, σημερα πάλι η κατάσταση ειναι δυσκολη αλλα έχεις κάποιες πιθανότητες να σου κόψουν απόδειξη. Θυμάμαι τον εαυτό μου πριν 5,6 χρόνια που πήγαινα ακόμα και στα μπουζούκια και ζήταγα απόδειξη με φόβο να με σαπισουν στο ξύλο, εφευγα και κοιταζα πισω μου μηπως με μαχαιρώσουν. Κουζίνα για το σπίτι αγόρασα και για τα μισά λεφτα κυνηγούσα με το ντουφέκι τον κουζινά που είναι και αλυσίδα να μου δώσει απόδειξη. Σημερα δεν του την χάριζα με κανένα τρόπο.
Το θέμα πλέον δεν είναι η αύξηση των φορολογικών εσόδων.Αν δεν αλλάξει το υπάρχον φορολογικό (ΚΒΣ) σε κάτι πιο απλοποιημένο με οριζόντια φορολογία της τάξης του 15-20% τότε σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν ούτε και οι καλύτερες και υγιέστερες ΑΕ.
Συμφωνω μαζί σου , η κατάσταση εχει φτάσει στο απροχωρητο, δεν μπορείς διαρκώς να φορολογείς, πρέπει να δωθουν κίνητρα για ανάπτυξη και να γίνει ολο το συστημα πιο απλο.

Κώδικας: Επιλογή όλων

Του χρόνου άκουσα ότι θα χρειάζονται 20000€ αποδείξεις ανά φυσικό πρόσωπο.Με τι εισοδήματα αλήθεια????

Ας περιμένουμε για το τι θα γίνει του χρόνου, κανείς μας δεν ξέρει, τα ΜΜΕ μας λένε οτι γουστάρουν. Τα ίδια ΜΜΕ περυσι μας έλεγαν πόσο αυξημένα ειναι τα έσοδα απο ΦΠΑ λόγω των αποδείξεων και τώρα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία κράζουν το συστημα. Το σιγουρο ειναι πάντως πως πέρα απο τα θετικά που εχει το μετρο δεν μπορει να εφαμοστεί για πολυ καιρό, μονο και μονο για να αρχειοθετησεις ελενξεις και να συγκεντρωσεις τις αποδείξειες ειναι χρονοβόρο και κουραστικό.

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 23 Μάιος 2011, 11:46

dadoudis έγραψε:Σκέψου , ότι τότε,φάγαμε 2 lectures για να εξηγήσει ο καθηγητής το Πυθαγόρειο θεώρημα στο 2ο έτος Οικονομικών :chair :chair

Παω στοιχημα οτι για αυτο ευθυνονταν κυριως οι Βρετανοι φοιτητες.....
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 23 Μάιος 2011, 13:27

Ανακοίνωση σχετικά με αναφορές του Τύπου για το μέτρο των αποδείξεων
Monday May 23, 2011 12:15 AM
Σχετικά με αναφορές του Τύπου που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του μέτρου της συλλογής των αποδείξεων, εξαιτίας των αυξημένων επιστροφών φόρου, επισημαίνεται ότι:

- Η εφαρμογή του μέτρου, που θεσπίστηκε με το νόμο 3842/2010, είχε ως στόχο την έκδοση αποδείξεων, προκειμένου οι πολίτες να συνδράμουν στη μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, που αποτελεί κλοπή από τον απλό φορολογούμενο και υπεξαίρεση των εσόδων ΦΠΑ της χώρας.

O στόχος αυτός επιτυγχάνεται. Είναι γεγονός και με βάση τα στοιχεία ότι υπήρξε βελτιωμένη συμμόρφωση στην έκδοση αποδείξεων και αυξημένη ευαισθητοποίηση των πολιτών. Οι πολίτες ζητούν τις αποδείξεις που τους αναλογούν, γιατί αλλιώς είναι ως να συναινούν οι ίδιοι στην φοροδιαφυγή τρίτων και στην τελική δική τους φορολογική επιβάρυνση.

- Τα δημοσιεύματα αποσιωπούν ότι με το νόμο 3842/2010, βασική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης ήταν η ελάφρυνση από πλευράς φόρου των εισοδημάτων μέχρι 40.000 ευρώ. Άρα, τυχόν πιστωτικά υπόλοιπα των δηλώσεων δεν συνδέονται μόνο με το μέτρο των αποδείξεων, αλλά και με την παραπάνω βασική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης.

Με την προσκόμιση των αποδείξεων σαφέστατα θα προκύψει ωφέλεια φόρου για τους φορολογούμενους, η οποία είχε υπολογιστεί και βρίσκεται εντός των προβλεπομένων στόχων.

- Τα νούμερα και τα στοιχεία τα οποία επικαλούνται τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και δεν επαληθεύονται, καθώς ο μέσος όρος έναντι των δηλουμένων εισοδημάτων, προσεγγίζει ως ποσοστό το 28%.

Τέλος, υπογραμμίζεται για μία ακόμα φορά πως η υποβολή ειλικρινών δηλώσεων με πραγματικά στοιχεία είναι υποχρέωση των φορολογουμένων. Το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε ελέγχους σε στοχευμένο και τυχαίο δείγμα, ειδικά σε περιπτώσεις όπου το ποσό των αποδείξεων απέχει από το μέσο όρο για το αντίστοιχο εισόδημα, καθώς και σε περιπτώσεις ποσό επιστροφής κάτω των 1500 ευρώ.

Για τις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί καταστρατήγηση του κινήτρου με δήλωση ανακριβών ποσών στις δηλώσεις εισοδήματος, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν οι συνέπειες που ορίζονται από το νόμο.
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/7679

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 23 Μάιος 2011, 13:40

μακάρι να είναι έτσι και να μου επιστρέψει "€€€" φέτος το Ελληνικό κράτος. ;-)

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 23 Μάιος 2011, 16:11

Εννοείτε οτι θα τα πάρεις,οταν θα σου ερθουν ενημέρωσε μας να μας φυγει και η αγωνία. συνάδελφος απο την δουλεια τα εχει ηδη παρει, 800 ευρώ.

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 23 Μάιος 2011, 16:22

http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... 111235391#

Ανταγωνισμός τραπεζών - εμπόρων στην αγορά Ι.Χ.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 23 Μάιος 2011, 16:45

https://www.facebook.com/event.php?eid=211318218901137

Patras Greek Revolution
Κοινοποίηση · Δημόσια εκδήλωση

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 23 Μάιος 2011, 16:46

Εικόνα

Νέες βόμβες με αποδείξεις, ΦΠΑ, αφορολόγητο

Αποφάσεις εκτάκτου ανάγκης παίρνει η κυβέρνηση για τη διάσωση του προϋπολογισμού. Πρόκειται για νέες βόμβες, που αλλάζουν το μέτρο των αποδείξεων, επιβάλλουν ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ, περικόπτουν τις φοροαπαλλαγές

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63085020

@vrestas, θέλω ένα θετικό σχόλιο, για το +20% στα φετινά τέλη κυκλοφορίας .....

1,8---------270+20%= 324€
2,0---------600+20%= 720€
2,5---------800+20%= 960€

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 23 Μάιος 2011, 19:54

ΞΕΝΕΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ
Mετά τις εγχώριες εισπρακτικές εταιρείες, το πώς ενεργούν είναι ήδη γνωστό, έρχονται οι ξένες εισπρακτικές. Αλλοδαπές εταιρείες, με έδρα το ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ακόμη και από την άλλη πλευρά του ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ, έρχονται να εισπράξουν ότι έχει απομείνει στους ΕΛΛΗΝΕΣ.
Οι εταιρείες αυτές δημιουργήθηκαν το 2003 από τον αναμορφωτή ΣΗΜΙΤΗ.
Έγινε με τον περίφημο νόμο 3156/2003, που άνοιξε την κερκόπορτα υφαρπαγής των περιουσιών των ΕΛΛΗΝΩΝ! Ο κ. ΣΗΜΙΤΗΣ , ο οποίος ξαναεπανήλθε, με άρθρα στις εφημερίδες, προτείνοντας και λύσεις για την παρούσα κατάσταση! Μιλάμε για το ΘΡΑΣΟΣ! Και πως λέγονται οι εταιρείες; Εταιρείες ¨¨ειδικού σκοπού¨¨ Έτσι, ειδικού σκοπού!!!
Πως λειτουργούν αυτές όμως οι εταιρείες; Αγοράζουν σαν εμπόρευμα από τις τράπεζες τις δανειακές τους συμβάσεις και μετά αναλαμβάνουν να εισπράξουν το εμπόρευμα τους, χρησιμοποιώντας τον προβλεπόμενο νόμο, που μιλάει για διαταγές πληρωμής, πλειστηριασμούς, κατάσχεις, οπότε προσπαθούν να εισπράξουν τις αγορασμένες απαιτήσεις σαν να είναι οι ίδιες οι τράπεζες, χωρίς να εσύ να έχεις υπογράψει όμως στην τράπεζα τέτοια εκχώρηση! Συνήθως αγοράζουν την αξία των δανείων σε αντίτιμο που δεν ξεπερνά στην καλύτερη των περιπτώσεων το 20% της συνολικής αξίας. Για παράδειγμα ένα στεγαστικό δάνειο 120.000 ευρώ το αγοράζουν 24.000 ευρω και αναλαμβάνουν να εισπράξουν το αρχικό πόσο!
Έτσι οι τράπεζες στο βωμό της ρευστότητας, τα πουλάνε κοψοχρονιά και στην ουσία η περιουσία των ΕΛΛΗΝΩΝ περνάει σε χέρια ξένα! Οι τράπεζες αφού ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία , ξεπουλάνε και την ατομική των ΕΛΛΗΝΩΝ. Και όλα αυτά με τις ευλογίες της πολικής ηγεσίας. Μια πολιτικής ηγεσία που προκειμένου να μείνει στην εξουσία ξεπουλάει τα πάντα!
Δυστυχώς ο ταλαίπωρος Έλληνας, αφού του φέρανε βιαίως, χωρίς την θέληση του, την κατοχική κυβέρνηση η οποία τον αποζυμά χονδρά , έρχεται η σειρά των ξένων εισπρακτικών εταιρειών να τον αποτελειώσει!
Η χώρα δεν υποτάσσεται πλέον με τα όπλα, αμφιβάλλω αν θα γινότανε, αλλά με μπροστάρη τις τράπεζες με ειρηνικό τρόπο ,ξεπουλιέται.
Υ.Γ. Αν αύριο ιδιωτικοποιηθεί η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ή πουλήσει τις υποθήκες της, στις ξένες εισπρακτικές εταιρείες, αναλογίζεσαι τι θα συμβεί; Δεν θέλω ούτε καν να το σκέφτομαι!

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 23 Μάιος 2011, 21:16

Υ.Γ. Αν αύριο ιδιωτικοποιηθεί η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ή πουλήσει τις υποθήκες της, στις ξένες εισπρακτικές εταιρείες, αναλογίζεσαι τι θα συμβεί; Δεν θέλω ούτε καν να το σκέφτομαι!

Προβλημα θα εχεις αν χάσεις την δουλεια σου και δεν πληρωνεις την δόση σου,ειναι σιγουρος πως ηδη η αγροτικη εχει τετοια εταιρεία η συνεργαζεται με καποια για να μειωση τον κινδυνο σε πολλες περιπτώσεις. Κατι αναλογο κανουν και οι ασφαλιστικές εταιρείες που πουλανε μερος του κινδυνου που αναλαμβανουν να ασφαλισουν σε αλλες εταιρείες.
http://www.tbank.com.gr/tbank/index.php ... &Itemid=91
ASPIS FINANCE Plc.
http://www.tbank.com.gr/

•Εταιρεία Ειδικού Σκοπού (SPV) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
•Μέτοχος της εταιρείας είναι κατά 100% η T Bank.

Οι εταιρίες αυτές λειτουργουν σε παγκόσμια κλιμακα, δεν δημιουργηθηκαν απο την ευριματικότητα των Ελληνων πολιτικών, ονομάζονται Special Purpose Vehicle/Entity - SPV/SPE.
Αν εσυ εισαι σωστος στις δανιακες σου υποχρεωσεις δεν προκειτε να σε πειράξει κανένας. Αν ομως οφειλεις δοσεις συστηματικα τοτε μπορει να σε ενοχλησει μια εισπρακτική τράπεζα. Και το κινητο σου αν χρωστας ,200 ευρω πχ θα παρατηρησεις οτι δεν θα σε περνει μονο η cosmote για να διεκδικησει τα χρηματα της αλλα θα σε περνει τηλεφωνο εισπρακτικη εταιρεία. Οι τραπεζες και γενικοτερα ολες οι εταιρειες που τους χρωστανε χρηματα δεν ειναι σχεδιασμενες για να τους χρωσταει ολος ο κοσμος χρηματα. Στην σημερινη εποχη δες ποσα αυτοκινητα κατασχεθηκαν που σημαινει οτι υπερβολικος κοσμος δεν ειχαν λεφτα να πληρωσουν την δοση για τα αυτοκινητα που αγοράσαν. Δεν θα κατσουν οι τραπεζες να πτωχευσουν , δημιουργησαν δικες τους εταιρειες η πουλησαν τις συγκεκριμενες συμβασεις κοψοχρονια προκειμενου να παρουν λιγα και καλα και παραλληλα να μην εχουν 50,0000αυτοκινητα η ακινητα στον στολο τους. Την τραπεζα την νοιαζει το χρημα, η δοση σου, αν εσυ δεν πληρωνεις το να σου κατασχεση το σπιτι σου δεν την απασχολει, γιατι τα ακινητα ειναι κοστος για αυτους. Το να κατασχεσει 100 σπιτια ειναι μεσα στα ορια της,μπορει να τα διαχειρειστει το να βρεθει ομως με 5000 σπιτια ενω δεν το περιμενε ειναι για αυτην μεγιστο κοστος. Επιειδη δεν θελει να γινει εταιρεια real estate πουλαει το σπιτι σου οσο οσο σε ξενη εταιρεια με τον τροπο που αναφερεις. Στα πλαισια της διαχειρησης κινδυνου που κανουν οι τραπεζες ειναι και αυτος ενας τρόπος για να εξασφαλισουν τα κερδη τους και την βιοσημώτητα τους η να μειωσουν την χασουρα τους.

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 23 Μάιος 2011, 21:24

Και κατι ακόμα...
καλο θα ηταν οταν διαβάζουμε τις μαλακιες που γραφει ο καθε μαλακας να σκεφτομαστε λιγο παραπέρα, σε καθε blog ο καθε τρομπας γραφει το μακρυ και το κοντό του.
Γιαννη αν χασεις την δουλεια σου και σου κατασχεσουν το σπιτι σου, σε νοιαζει αν θα περιελθει στην ιδιοκτησια της alpha bank η στην κατοχη μιας αγγλικής εταιρείας?Θα εισαι περηφανος οτι σου πηρε το σπιτι μια ελληνικη τραπεζα(ασχετα αν το πουλησει μετα απο 1 μηνα πχ σε ξενο επενδυτη)?
Το προβλημα σου θα ειναι οτι εχασες την δουλεια σου και το σπιτι σου επειδη δεν μπορεσες να τηρησεις το συμβολαιο που ειχες υπογραψει, το που θα πηγαινε το σπιτι σου ουτε που θα το μαθαινες. Οι τραπεζες δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα...και καλά κάνουν.

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 23 Μάιος 2011, 21:35

johnkyr έγραψε:Εικόνα

kyrιε kyrιε! να κάνω εγώ ένα σχόλιο?!

vrestas έγραψε:.. με το νόμο 3842/2010, βασική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης ήταν η ελάφρυνση από πλευράς φόρου των εισοδημάτων μέχρι 40.000 ευρώ. Άρα, τυχόν πιστωτικά υπόλοιπα των δηλώσεων δεν συνδέονται μόνο με το μέτρο των αποδείξεων, αλλά και με την παραπάνω βασική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης.

:lol: :respect
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 23 Μάιος 2011, 21:44

iatroud έγραψε:

kyrιε kyrιε! να κάνω εγώ ένα σχόλιο?!
:lol: :respect

Θετικό , .... ε .....

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 23 Μάιος 2011, 21:45

ήταν θετικό.. στη διάθεση!! :lol:
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 23 Μάιος 2011, 21:55

vrestas έγραψε:Και κατι ακόμα...
καλο θα ηταν οταν διαβάζουμε τις μαλακιες που γραφει ο καθε μαλακας να σκεφτομαστε λιγο παραπέρα, σε καθε blog ο καθε τρομπας γραφει το μακρυ και το κοντό του.
Γιαννη αν χασεις την δουλεια σου και σου κατασχεσουν το σπιτι σου, σε νοιαζει αν θα περιελθει στην ιδιοκτησια της alpha bank η στην κατοχη μιας αγγλικής εταιρείας?Θα εισαι περηφανος οτι σου πηρε το σπιτι μια ελληνικη τραπεζα(ασχετα αν το πουλησει μετα απο 1 μηνα πχ σε ξενο επενδυτη)?
Το προβλημα σου θα ειναι οτι εχασες την δουλεια σου και το σπιτι σου επειδη δεν μπορεσες να τηρησεις το συμβολαιο που ειχες υπογραψει, το που θα πηγαινε το σπιτι σου ουτε που θα το μαθαινες. Οι τραπεζες δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα...και καλά κάνουν.

το θέμα είναι γιατί τα χάσαμε ..... το κράτος, δεν έχει καμιά ευθύνη ? ....

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 23 Μάιος 2011, 21:57

-"Μια κόκα-κόλα,παρακαλώ"
-"Να τη τυλίξω; είναι για δώρο;"

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 23 Μάιος 2011, 21:58

vrestas έγραψε:.. αν χασεις την δουλεια σου και σου κατασχεσουν το σπιτι σου, σε νοιαζει αν θα περιελθει στην ιδιοκτησια της alpha bank η στην κατοχη μιας αγγλικής εταιρείας?..

πλάκα πλάκα σήμερα το μεσημέρι πετάχτηκα στο μπαλκόνι με το βρακί και ένα κομμάτι κοτόπουλο στα χέρια γιατί άκουσα ήχο jet να ίπταται της γειτονιάς μου και γνωρίζω πολύ καλά ότι ελληνικό δύσκολα θα έκανε κάτι τέτοιο!! το μυαλό μου, δεν το κρύβω, πήγε στο κακό κι έψαχνα τον ουρανό εναγωνίως! Δόξα την βρετανική αυτοκρατορία που ήταν τα red arrows (χθες ήταν χανιά για την επέτειο της μάχης της κρήτης, οι βρετανοί τιμούν τους νεκρούς τους). Μετά το σχόλιο του παναγιώτη βέβαια το ξανακέφτομαι.. λες να περνούσαν πάνω από το σπίτι μου (ακόμη) επιθεωρώντας τα μελλοντικά τους αποκτήματα?! :lol:
vrestas έγραψε:..καλο θα ηταν οταν διαβάζουμε τις #@$#@@ που γραφει ο καθε #$#@$#@!να σκεφτομαστε λιγο παραπέρα ... ο καθε $!@#@#$ γραφει το μακρυ και το κοντό του...

+100 απλά το γενίκευσα λίγο. όχι μόνο σε blogs αλλά και σε κομματικά προγράμματα μπορείς να τα διαβάσεις (αναξερτήτως χρώματος, μην παρεξηγηθώ) :lol:
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 23 Μάιος 2011, 22:01

Βγηκε το μετρο της αυξησης? Επικαλεισε το ρεπορταζ του Εθνους? Ειναι αξιοπιστο τωρα το Εθνος ?
Οταν βγουν τα τελη κυκλοφορίας και αν εχει αυξηση 20% σαφως και δεν ειναι καλό μετρο, δεν ειμαι υπερ.
Μας εχεις παει απο την αναδιαρθωση, στην επιστροφη στην δραχμη , σε ολη την καταστροφολογια που σου πασαρουν λες και οι δημοσιογραφοι ξερουν τι θα γινει.Κατσε να βγουν τα τ.κυκλοφοριας και αν ειναι ετσι σαφως και δεν ειναι καλο το μετο,αρκετα μας εχουν φορολογησει.

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 23 Μάιος 2011, 22:03

johnkyr έγραψε:
vrestas έγραψε:Και κατι ακόμα...

το θέμα είναι γιατί τα χάσαμε ..... το κράτος, δεν έχει καμιά ευθύνη ? ....

Ρε λάδια θα μας τρελάνεις?Πιες καμια coca cola να συνελθεις. Εχεις βαλει εγγυητη τον παγκαλο για να παρεις δανειο?

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 23 Μάιος 2011, 22:10

johnkyr έγραψε:-"Μια κόκα-κόλα,παρακαλώ"
-"Να τη τυλίξω; είναι για δώρο;"

από εδώ και πέρα στο ciao θα μοιραζόμαστε τα πεϊνερλί στα 2 και τις κοκακόλες στα 4 άτομα! :lol:
και μαζί τα φάγαμε και μαζί τα ήπιαμε! καραλολ!
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 23 Μάιος 2011, 22:39

Εικόνα

dadoudis
D2

Δημοσίευσηαπό dadoudis » 24 Μάιος 2011, 07:09

VolvoZeus έγραψε:
dadoudis έγραψε:Σκέψου , ότι τότε,φάγαμε 2 lectures για να εξηγήσει ο καθηγητής το Πυθαγόρειο θεώρημα στο 2ο έτος Οικονομικών :chair :chair

Παω στοιχημα οτι για αυτο ευθυνονταν κυριως οι Βρετανοι φοιτητες.....

Γάτα είσαι.... :applause
DADOUDIS-V50 T5 AWD

dadoudis
D2

Δημοσίευσηαπό dadoudis » 24 Μάιος 2011, 07:26

Πέρα από τις εισπρακτικές εταιρείες,που οι τράπεζες καλά κάνουν και τις προσλαμβάνουν (είτε ξένες είτε ελληνικές δεν έχει καμιά σημασία) μιας και έτσι μειώνουν το λειτουργικό τους κόστος,εγώ θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει στα εξής:
1.H Αγροτική και η Αλφα γιατί δεν περνάνε στους ισολογισμούς τους την ζημία από τα Κλωστήρια Ναούσης (νυν Ενωμένη Κλωστουφαντουργία) που είναι πάνω από 200εκ.€.
2.Γιατί το 1999 ο τότε διοικητής της Εθνικής τράπεζας κ.Καρατζάς έβγαινε και στήριζε ανοιχτά τον κ.Λαναρά ενώ γινόταν η λαμογιά της αρκούδας?
3.Η Εθνική γιατί ακόμη αποτιμάει την ακίνητη περιουσία της σε τιμές του 1960?
4.Στο πρόσφατο δήθεν deal Αλφα και Εθνικής ποιοι κονομήσανε 20% σε μία μέρα???

Στα τέλη κολλήσαμε???Εδώ γίνονται όργια κάτω από το τραπέζι από τους δήθεν θεματοφύλακες.....
DADOUDIS-V50 T5 AWD

gdoudou
T2

Δημοσίευσηαπό gdoudou » 24 Μάιος 2011, 07:50

.
Τελευταία επεξεργασία από gdoudou σε 28 Ιουν 2011, 11:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 24 Μάιος 2011, 08:26

Εικόνα

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ... :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 24 Μάιος 2011, 09:40

gdoudou έγραψε:Είναι στιγμές που απορώ με τα γραφόμενα μερικών: Σε πιο site μπήκα; Στο volvoclub.gr ή στο pasok.gr; Προπαγάνδα. Ούτε ο ίδιος ο ΓΑΠ δεν θα τα έγραφε αυτά. Τι γίνεται ρε μάγκες, είστε αφελείς ή επιτήδειοι; Βγάλτε τα πράσινα γυαλιά επιτέλους. Ξεστραβωθείτε. Θα δείτε τον κόσμο με άλλο μάτι...

Σε ποιο θέμα αναφέρεσε? Που την είδες την προπαγάνδα? Γινε πιο συγκεκριμένος αν θες γιατί αφηνεις υπονοουμενα και προσβαλεις λεγοντας απλα αοριστίες.Δεν περιμένω να συμφωνησεις μαζί μου, αλλα μην με χαρακτηριζεις με αοριστίες. Εγω πόσταρα απλά την θέση της κυβέρνησης και είπα την γνώμη μου τεκμηριωμένα, δεν συμφώνησα με την ανακοίνωση του υπουργείου. Ειπα πως μου φενεται το μετρο των αποδείξεων και πως καλυτερα θα ειναι να περιμενουμε να ολοκληρωθει η διαδικασία των δηλώσεων για να δουμε πως λειτουργησε, συμφωνησα να κλεισει το καθε τει στην κολοπετινίτσα ΑΝ κοστιζει υπέρογκα, ειπα πως τα τ.κυκλοφορίας ειναι ηδη ακριβα και μια τυχον αυξηση δεν θα ηταν σωστη και ειπα πως έχουμε ηδη φορολογηθεί υπέρογκα. Οσο για τις εισπρακτικές εταιρείες ειπα πως λειτουργουν σε παγκόσμια κλίμακα και οχι μονο στην ελλάδα, σε τράπεζα δουλευεις και τα ξέρεις , αν εχεις αντιθετη άποψη πες την. ¨
googlare http://www.google.com/search?q=%CE%9E%C ... f39149ac63
και δες ποσο του κωλου ειναι το συγκεκριμένο άρθρο , αν το δεις σε κανα σοβαρό site ελα και πές μου. Αυτο ειναι προπαγάνδα(δεν ευθυνεται ο john για αυτο),απλα το αρθρο αυτο ειναι του κώλου.

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 24 Μάιος 2011, 10:20

Ρε δεν χαιρεστε? Επιτελους ειμαστε σε κατι πρωτοι σε παγκοσμια κλιμακα!!

:doh :lol: :whatever :chair
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 24 Μάιος 2011, 15:18

http://www.facebook.com/event.php?eid=2 ... wall_posts

Εικόνα

Τετάρτη, 25 Μάιος · 6:00 μ.μ. - 11:30 μ.μ.

7.122+++ θα παρευρεθούν

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Re: Re: ΔΝΤ -- κρίση -- και όλα τα συμπαραμαρτούμενα

Δημοσίευσηαπό iatroud » 24 Μάιος 2011, 15:48

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ... :mrgreen:

Επειδη ειναι μικρη η οθονη μου, αυτος ο δευτερος απο αριστερα στη φωτο ο πατερας ειναι? χοχο
www.iatroud.gr

Επιστροφή σε “Περι ανέμων και υδάτων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Baidu [Spider] και 16 επισκέπτες