Τρίξιμο παράθυρων

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
apagal
T2

Τρίξιμο παράθυρων

Δημοσίευσηαπό apagal » 15 Απρ 2011, 23:15

Καλησπέρα παιδιά,πρόσφατα μπήκα και εγώ στην παρέα σας!Θα ήθελα να σας ρωτήσω για ενα προβληματάκι που αντιμετωπίζω με το δικό μου volvo C30 1.6.Άμα τα παράθυρα είναι μισάνοιχτα, στις ανωμαλίες του δρόμου ακούγεται ένα περίεργο τρίξιμο, σαν το τζάμι να παίζει.Το πρόβλημα δν υπήρχε στο πρώτο εξάμηνο χρήσης του αυροκινήτου(το αυτοκίνητο ειναι 1,5 χρονων).Επιπλέον το ίδιο τρίξιμο κάνουν και τα δύο παράθυρα,οδηγού και συνοδηγού.Όταν ανάφερα το πρόβλημα στην Autopoint Θεσσαλονίκης,ο τεχνικός μου είπε ότι είναι "φυσικό" επακόλουθο απο τους κραδασμούς του δρόμου,πράγμα που θεωρώ απαράδεκτο για ένα αμάξι ποιότητας.Υπάρχει κανένας με παρόμοια εμπειρία?

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Re: Τρίξιμο παράθυρων

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 15 Απρ 2011, 23:21

Το ίδιο έκανε στο δικό μου, το παράθυρο οδηγού. Στο 2ο service, ο τεχνικός της Autopoint Λ.Αθηνων "λάδωσε" τις τσιμούχες, πλέον δε χτυπάει....
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

dadoudis
D2

Δημοσίευσηαπό dadoudis » 16 Απρ 2011, 07:20

Εχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα εδώ και λίγες μέρες με το παράθυρο του οδηγού.Τη Δευτέρα έχω service και θα δω τι συμβαίνει.Πάντως δεν αποκλείεται λόγω των πολλών ανωμαλιών στους δρόμους μας και το γεγονός ότι όταν το παράθυρο είναι μισάνοιχτο ο μηχανισμός δέχεται μεγάλη πίεση να συμβαίνει και αυτό.Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ποιότητας ,μιας και η ποιότητα των δρόμων μας δεν είναι σημείο αναφοράς για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.Που να φανταστούν τι γίνεται εδώ... :chair
DADOUDIS-V50 T5 AWD

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ!!!!!ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ!!!!!

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 16 Απρ 2011, 10:03

απορίας άξιο είναι βέβαια να το κάνει σε όλους μας στο παράθυρο του οδηγού μόνο! γιατί τέτοιος ρατσισμός? γιατί να μην το κάνει και στο παράθυρο που βάζω να κάθεται η πεθερά μου? :doh
το έκανε και στο αυτοκίνητο που έκανα τεστ ντραϊβ πριν πάρω το δικό μου.
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

apagal
T2

Δημοσίευσηαπό apagal » 16 Απρ 2011, 13:47

Σε εμένα το κάνει κανονικά και του συνοδηγού!johnkyr μπορείς να με βοηθήσεις λίγο,τι εννοείς "λάδωσε".Μπορώ να το κάνω μόνος μου?

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 16 Απρ 2011, 13:50

στο δικό μου, πρόβλημα είχε μόνο του οδηγού, δυστυχώς δεν ξέρω τι ακριβώς έκαναν γιατί δεν ήμουν εκεί ... πάντως δεν χρέωσαν την εργασία :-)
πάρε ένα τηλ να ρωτήσεις, από την αναφορά του θέματος όμως, φάνηκε σαν να ήταν "γνωστό" πρόβλημα ... :roll:
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

apagal
T2

Δημοσίευσηαπό apagal » 16 Απρ 2011, 20:35

johnkyr έγραψε:στο δικό μου, πρόβλημα είχε μόνο του οδηγού, δυστυχώς δεν ξέρω τι ακριβώς έκαναν γιατί δεν ήμουν εκεί ... πάντως δεν χρέωσαν την εργασία :-)
πάρε ένα τηλ να ρωτήσεις, από την αναφορά του θέματος όμως, φάνηκε σαν να ήταν "γνωστό" πρόβλημα ... :roll:

Εννοείται ότι δεν θα χρεώσουν την εργασία,αφού είμαστε μέσα στην εγγύηση.Καλά αυτοί οι υπέυθυνοι συνεργείων είναι απαράδεκτοι.Εμένα μου είπε ότι πρώτη φορά του παρουσιάζεται τέτοιο πρόβλημα...Θα πάω μάλλον στον ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ να ρωτήσω...

dadoudis
D2

Δημοσίευσηαπό dadoudis » 16 Απρ 2011, 22:26

apagal έγραψε:
johnkyr έγραψε:στο δικό μου, πρόβλημα είχε μόνο του οδηγού, δυστυχώς δεν ξέρω τι ακριβώς έκαναν γιατί δεν ήμουν εκεί ... πάντως δεν χρέωσαν την εργασία :-)

Εννοείται ότι δεν θα χρεώσουν την εργασία,αφού είμαστε μέσα στην εγγύηση.Καλά αυτοί οι υπέυθυνοι συνεργείων είναι απαράδεκτοι.Εμένα μου είπε ότι πρώτη φορά του παρουσιάζεται τέτοιο πρόβλημα...Θα πάω μάλλον στον ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ να ρωτήσω...

Σαν την πρώτη φορά δεν έχει... :whatever :whatever Πάντως άλλο τρίξιμο που απλά λάδωσε η έβαλε κάποιο spray ,άλλο έχει κάποιο μάγκωμα η δυσλειτουργία στο ανέβασμα ή στο κατέβασμα.
DADOUDIS-V50 T5 AWD

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ!!!!!ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ!!!!!

dadoudis
D2

Δημοσίευσηαπό dadoudis » 16 Απρ 2011, 22:27

iatroud έγραψε:απορίας άξιο είναι βέβαια να το κάνει σε όλους μας στο παράθυρο του οδηγού μόνο! γιατί τέτοιος ρατσισμός? γιατί να μην το κάνει και στο παράθυρο που βάζω να κάθεται η πεθερά μου? :doh
το έκανε και στο αυτοκίνητο που έκανα τεστ ντραϊβ πριν πάρω το δικό μου.

Βάλτην να το οδηγάει τότε.... :chair Μπας και φιλοτιμηθεί και πάρει στο γαμπρούλη της καινούριο τουτού... :lol: :lol:
DADOUDIS-V50 T5 AWD

phantomas
T2

Δημοσίευσηαπό phantomas » 14 Νοέμ 2011, 12:39

Πιθανόν να έβαλαν κάποιο σπρέϋ σιλικόνης στις τσιμούχες για να μην ακούγεται τόσο έντονα το τρίξιμο.....πολύ φοβάμαι οτι θα επανέλθει μόλις στεγνώσει το σπρέϋ.....
S40 1.8 LSE MY 04

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Baidu [Spider] και 19 επισκέπτες