Επιλογή ελαστικών
Re: Επιλογή ελαστικών
Πιεση εχω 32,αν το μειωσω στα 30 εως να αλλαξω θα ειναι καλυτερα τα πραγματα οσον αφορα την επικινδυνοτητα?
Nektarios
τα δικά μου saver είναι μάρτιο του 09 και το πήρα γενάρη του 10 κι εγώ από στοκ με το μειωμένο τέλος ταξινόμησης. δεν κάνεις μια προσπάθεια να επικοινωνήσεις με την michelin μήπως και γίνει κάνα ψιλοθαύμα, αναγνωρίσουν αστοχία υλικού και στα καλύψουν μέσα στην εγγύηση?
ΥΓ κρίμα που τα PS3 δεν βγαίνουν στις διαστάσεις μας..
ΥΓ κρίμα που τα PS3 δεν βγαίνουν στις διαστάσεις μας..
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr
www.iatroud.gr
Σιγα σιγά θα αρχισω να κοιταω για ελαστικα. Το c70 φοράει p7 pirelli σε 215/50/17 με ενναλακτικη 235/45/17. Μάλλον με βλέπω να πηγαινω σε διασταση 235/45/17(τι κερδιζω τι χάνω?νομιζω πως ειναι μικρη η διαφορά!). Ρωτησα στον χυτα στην Ελευσίνα που γενικά λένε πως έχει καλές τιμές και μου έδωσε
215/50/17
primacy w 720 ευρω
pirelly p7 w 700
sportcontact 3 w 720 ευρώ
σε bfgoodrich 650
με τοποθέτηση+ζυγοστάθμιση
σε 235/45/17
primacy w 580 ευρω
pirelly p7 w 540
sportcontact 3 w 600 ευρώ
σε bfgoodrich 480
Οι τιμές αφορουν μοντέλα που δεν είναι xl ,σιγουρος δεν ειμαι,απλα νομιζω πως τα p7 που φοράω ειναι xl(τι ακριβως σημαινει?ενισχυμενα πλαινα?και που χρησιμευει πρακτικα?) και ρωτησα και την κοπελια και νομιζω πως δεν ειναι xl στις παραπάνω τιμές.Κοιτάω και στο
http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m54b0s312p0
235/45/17
και http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m54b0s305p0 για 215/50/17 και εχω ψιλομπερδευτει με xl,91-95, w κλπ κλπ.
Ακούω γνώμες! Θέλω κάτι οικονομικό,για michelin δεν με βλέπω γιατι πάει πολυ....
215/50/17
primacy w 720 ευρω
pirelly p7 w 700
sportcontact 3 w 720 ευρώ
σε bfgoodrich 650
με τοποθέτηση+ζυγοστάθμιση
σε 235/45/17
primacy w 580 ευρω
pirelly p7 w 540
sportcontact 3 w 600 ευρώ
σε bfgoodrich 480
Οι τιμές αφορουν μοντέλα που δεν είναι xl ,σιγουρος δεν ειμαι,απλα νομιζω πως τα p7 που φοράω ειναι xl(τι ακριβως σημαινει?ενισχυμενα πλαινα?και που χρησιμευει πρακτικα?) και ρωτησα και την κοπελια και νομιζω πως δεν ειναι xl στις παραπάνω τιμές.Κοιτάω και στο
http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m54b0s312p0
235/45/17
και http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m54b0s305p0 για 215/50/17 και εχω ψιλομπερδευτει με xl,91-95, w κλπ κλπ.
Ακούω γνώμες! Θέλω κάτι οικονομικό,για michelin δεν με βλέπω γιατι πάει πολυ....
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper
Μεινε στην διασταση του κατασκευαστη...κοιτα να ειναι XL (τα ενισχυμενα πλαινα σημαινουν λιγοτερες παραμορφωσεις, αρα καλυτερη ακριβεια στο τιμονι και δεν χρειαζεται να παιζεις με τις πιεσεις για τις υψηλες ταχυτητες)...load index απο 91 και πανω (615kg σε καθε τροχο-γυρω στα 2200 πρεπει να ειναι με πληρες φορτιο το C70), και speed rating απο V (240) και πανω (ειναι η μεγιστη ταχυτητα στην οποια μπορει το λαστιχο να σηκωσει το βαρος του load index).
Τα Ρ7 δεν ειναι XL...ειναι μαλλον Assymetric, ισως ειναι καλυτερα και τα νεα σου να ειναι Assymetric.
Τα Ρ7 δεν ειναι XL...ειναι μαλλον Assymetric, ισως ειναι καλυτερα και τα νεα σου να ειναι Assymetric.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
Technical data
Color code:
938 (Silverstone)
Accessory weight:
10.5 kg (23 lbs)
Offset:
45 mm (1.8 in)
Recommended tire dimension:
215/50 R17
235/45 R17
http://vccs.volvocars.se/AccessoriesWeb ... UK/C70(06-)/2008/T5/Manual/L.H.D/ShowDocument/VCC-420295
thanx για τις απαντήσεις!
Στο site της volvo παίζουν και οι 2 διαστάσεις, αρα θα ειμαι οκ εχω την αισθηση σε 235/45/17, εργοστασιακή δεν ειναι zeus? Σε my09 η my10 με 17αρα βάζαν 235 απότι θυμάμαι και εγώ.
Λογικά θα αυξηθει λιγο η κατανάλωση αλλά θα κερδίσω σε πάτημα και ισως γλιτώσω κανα 200ευρω.
Θέλει μελέτη για τους άλλους δείκτες...
Color code:
938 (Silverstone)
Accessory weight:
10.5 kg (23 lbs)
Offset:
45 mm (1.8 in)
Recommended tire dimension:
215/50 R17
235/45 R17
http://vccs.volvocars.se/AccessoriesWeb ... UK/C70(06-)/2008/T5/Manual/L.H.D/ShowDocument/VCC-420295
thanx για τις απαντήσεις!
Στο site της volvo παίζουν και οι 2 διαστάσεις, αρα θα ειμαι οκ εχω την αισθηση σε 235/45/17, εργοστασιακή δεν ειναι zeus? Σε my09 η my10 με 17αρα βάζαν 235 απότι θυμάμαι και εγώ.
Λογικά θα αυξηθει λιγο η κατανάλωση αλλά θα κερδίσω σε πάτημα και ισως γλιτώσω κανα 200ευρω.
Θέλει μελέτη για τους άλλους δείκτες...
http://www.rimsntires.com/specs.jsp?ite ... %20suit%29
Πολύ ενδιαφέρον site που δείχνει διαφορές όταν αλλάζεις τυπο ελαστικών και ζάντας.
Στην δικιά μου περίπτωση ποιο ειναι το Offset(ET) ???
εδώ http://vccs.volvocars.se/AccessoriesWeb ... UK/C70(06-)/2008/T5/Manual/L.H.D/ShowDocument/VCC-420295 δεν βλεπω να το γραφει.
Πολύ ενδιαφέρον site που δείχνει διαφορές όταν αλλάζεις τυπο ελαστικών και ζάντας.
εδώ http://vccs.volvocars.se/AccessoriesWeb ... UK/C70(06-)/2008/T5/Manual/L.H.D/ShowDocument/VCC-420295 δεν βλεπω να το γραφει.
vrestas έγραψε:http://www.rimsntires.com/specs.jsp?item=Wheel-Tire%20size%20comparer&showRim1=1&showTire1=1&sw1=205&ar1=55&bd1=16&rd1=16&rw1=6.5&et1=53&showRim2=1&showTire2=1&sw2=215&ar2=45&bd2=18&rd2=18&rw2=7.5&et2=53&text1=Stock%20US%20S40/V50&text2=Volvo%2018inch%20option%20%28change%20to%20suit%29
Οι ζαντες του C70 εχουν offset 45mm και γι αυτο διαφερουν απο τα S40/V50/C30 τα οποια εχουν 52,5mm.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
- Dimitrispat
- T2
Νέα γενιά ελαστικών από την Michelin
Η Michelin έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο σχεδιασμό των ελαστικών της που ονομάζεται Tweel.
Το ελαστικό δεν απαιτεί αέρα και δεν μπορεί να σκάσει ή να ξεφουσκώσει. Η βάση του είναι
συνδεδεμένη με ένα σύστημα απορρόφησης κρούσεων από ακτίνες πολυουρεθάνης που
χρησιμοποιούνται για τη στήριξη της εξωτερικής στεφάνης.

http://xsefoto.blogspot.com
Η Michelin έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο σχεδιασμό των ελαστικών της που ονομάζεται Tweel.
Το ελαστικό δεν απαιτεί αέρα και δεν μπορεί να σκάσει ή να ξεφουσκώσει. Η βάση του είναι
συνδεδεμένη με ένα σύστημα απορρόφησης κρούσεων από ακτίνες πολυουρεθάνης που
χρησιμοποιούνται για τη στήριξη της εξωτερικής στεφάνης.

http://xsefoto.blogspot.com
Volvo C30 f/l 1.6 Kinetic MY 2010
Μάλλον πρέπει να ανοίξετε συνεταιρικά μαγαζί.Για μένα που είμαι άσχετος μου φαίνεστε σαν κινητές εγκυκλοπαίδιες 

DADOUDIS-V50 T5 AWD
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ!!!!!ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ!!!!!
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ!!!!!ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΧΩΡΙΣΤΑ!!!!!
Καλημερα σε ολους¨) και καλως σας βρηκα, ¨)
Μολις χτες αλλαξα λαστιχα στο βολβακι μου (ΜΥ10 σ40 2.0), μετα απο 32000 κμ με τα pirelli p7
KAI εχοντας διαβασει και το thread, κατεληξα και εβαλα τα GOODYEAR EAGLE F1 ASYMETRIC
215/45/17 , 500 euro με την τοποθετηση. Περιμενω λιγο να στρωσουν να προσθεσω καποιες εντυπωσεις..,
Προς το παρον λεσ και ειναι αλλο αυτοκινητο... καμοια σχεση σε φρεναρισμα και κρατημα
Μολις χτες αλλαξα λαστιχα στο βολβακι μου (ΜΥ10 σ40 2.0), μετα απο 32000 κμ με τα pirelli p7
KAI εχοντας διαβασει και το thread, κατεληξα και εβαλα τα GOODYEAR EAGLE F1 ASYMETRIC
215/45/17 , 500 euro με την τοποθετηση. Περιμενω λιγο να στρωσουν να προσθεσω καποιες εντυπωσεις..,
Προς το παρον λεσ και ειναι αλλο αυτοκινητο... καμοια σχεση σε φρεναρισμα και κρατημα

Τελευταία επεξεργασία από alpha σε 31 Μαρ 2011, 16:45, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
S40 2.0 MY10
Volvo.for life
Volvo.for life
alpha έγραψε:Καμημερα σε ολους¨) και καλως σας βρηκα, ¨)
Μολις χτες αλλαξα λαστιχα στο βολβακι μου (ΜΥ10 σ40 2.0), μετα απο 32000 κμ με τα pirelli p7![]()
KAI εχοντας διαβασει και το thread, κατεληξα και εβαλα τα GOOD YEAR EAGLE F1 ASSYMETRIC 500
Προς το παρον λεσ και ειναι αλλο αυτοκινιτο... καμοια σχεση σε φρεναρισμα και κρατημα
Καλώς ήρθες στην παρέα! Κανένας με P7 δεν έμεινε ικανοποιημένος και αυτό είναι γεγονός. Εγώ φοράω Michelin Pilot στο δικό μου και όντως από την πρώτη στιγμή είχε αλλάξει συμπεριφορά το αμάξι... Περιμένουμε περισσότερα και για τα δικά σου ελαστικά προκειμένου να σχηματίσουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
alpha έγραψε:.... κατεληξα και εβαλα τα GOOD YEAR EAGLE F1 ASSYMETRIC 500
215/45/17 , 500 euro με την τοποθετηση. ...
Στα ίδια ελαστικά προσανατολίζομαι και εγώ όταν αλλάξω. Αναμένουμε εντυπώσεις.
S40 1,8 Momentum MY08Re: Επιλογή ελαστικών
Λοιπον... μετα απο 1300 χιλιομετρα περιπου με τα goodyear f1 asymetric , σε στεγνο δρομο , + σε βρεγμενο, σε πολη,+ εθνικη οδο και αρκετα στροφιλικια μιας που τις τελευταιες μερες βρεθηκα απο πατρα - αθηνα - καλαβρυτα - αρχαια ολυμπια (παιδια δεν ειμαι αντιπροσωπος...ετυχε), αυτο το λαστιχακι μου εχει αφησει ενα χαμογελο..... ειναι απλα απαιχτο..
Τελειο στο στεγνο ,φοβερη αίσθηση σταθεροτητας/σαφηνειας στις στροφές, απιστευτο στο βρεγμενο oποu προσωπικα το βρηκα πολυ καλυτερο απο τα sport contact 3, καλο απο αποψη ανεσης και θορυβο κύλισης αν και λογο που κατεβηκα προφιλ (45 απο 50) οι ανωμαλιες του δρομου ειναι λιγο πιο αισθητες σε σχεση με πριν.
Το ερωτηματικο που μενει ειναι για ποσο θα κρατησει τετοια αποδοση? Και τι κυκλο ζωης θα εχει? (treadwear 240) που σιγουρα δεν αφηνει περιθωρια για μεγαλη χιλιομετρικη αποδοσ稨
Τελειο στο στεγνο ,φοβερη αίσθηση σταθεροτητας/σαφηνειας στις στροφές, απιστευτο στο βρεγμενο oποu προσωπικα το βρηκα πολυ καλυτερο απο τα sport contact 3, καλο απο αποψη ανεσης και θορυβο κύλισης αν και λογο που κατεβηκα προφιλ (45 απο 50) οι ανωμαλιες του δρομου ειναι λιγο πιο αισθητες σε σχεση με πριν.
Το ερωτηματικο που μενει ειναι για ποσο θα κρατησει τετοια αποδοση? Και τι κυκλο ζωης θα εχει? (treadwear 240) που σιγουρα δεν αφηνει περιθωρια για μεγαλη χιλιομετρικη αποδοσ稨
S40 2.0 MY10
Volvo.for life
Volvo.for life
Γεια σας.Πριν κανενα μηνα εβαλα στο XC60 T6 τα Nokian WR G2 All Weather Plus 235/60/18 720e περασμενα.Το αυτοκινητο κινειται κυρια σε ασφαλτο ,εκτος απο κανενα χιονακι το χειμωνα (και αυτο αν) και σε παχια θαλασσινη αμμο το καλοκαιρι(ταΣΚ οταν παμε για μπανιο).Μεχρι στιγμης ειμαι ευχαριστημενος.
nyds έγραψε:Γεια σας.Πριν κανενα μηνα εβαλα στο XC60 T6 τα Nokian WR G2 All Weather Plus 235/60/18 720e περασμενα.Το αυτοκινητο κινειται κυρια σε ασφαλτο ,εκτος απο κανενα χιονακι το χειμωνα (και αυτο αν) και σε παχια θαλασσινη αμμο το καλοκαιρι(ταΣΚ οταν παμε για μπανιο).Μεχρι στιγμης ειμαι ευχαριστημενος.
Είναι εξαιρετικά ελαστικά και δεν φαντάζεσαι που μπορούν να σε πάνε...

DADOUDIS-V50 T5 AWD
μετά από συμβίωση 6 και πλέον μηνών με το αυτοκίνητο, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω τελικά τα λάστιχα που είχε ο προηγούμενος (SCS2 με τα μπροστά δεν ξέρω πόσα χλμ αλλά υπολογίζω περί τα 30000 km, και τα πίσω 70000). Σημειώνω ότι τα πίσω έχουν περάσει το σημείο του semislick και φλερτάρουν επικίνδυνα με τα slick του κερατά. αν προλάβω, θα ανεβάσω και φωτογραφία.
έχουν έρθει στα χέρια μου τα νέα 225-50-17 94 V. η αγορά έγινε τώρα γιατί θέλω να προλάβω ταξίδι που θα κάνω το πάσχα και δεν θέλω να ρισκάρω. και επειδή η αντιπροσωπεία εδώ και ένα μήνα
αποφάσισα να παραγγείλω από νετ.
τιμή 640 με τα μεταφορικά.
ο γνωστός στην Αθηνών μου τα άφηνε 650 περασμένα, αλλά λόγω του μη ετοιμοπαράδοτου, αναγκαστικά πήγα σε παραγγελία. Τα λάστιχα είναι προφανώς παραεισαγωγή. το εντυπωσιακό είναι ότι είναι κατασκευασμένα τον 3-2011
ψάχνω κάπου τώρα να μου τα περάσουν χωρίς να μου τον πιάσουν και θα γράψω εντυπώσεις με την αλλαγή αμέσως μετά.
έχουν έρθει στα χέρια μου τα νέα 225-50-17 94 V. η αγορά έγινε τώρα γιατί θέλω να προλάβω ταξίδι που θα κάνω το πάσχα και δεν θέλω να ρισκάρω. και επειδή η αντιπροσωπεία εδώ και ένα μήνα
αποφάσισα να παραγγείλω από νετ. τιμή 640 με τα μεταφορικά.
ο γνωστός στην Αθηνών μου τα άφηνε 650 περασμένα, αλλά λόγω του μη ετοιμοπαράδοτου, αναγκαστικά πήγα σε παραγγελία. Τα λάστιχα είναι προφανώς παραεισαγωγή. το εντυπωσιακό είναι ότι είναι κατασκευασμένα τον 3-2011
ψάχνω κάπου τώρα να μου τα περάσουν χωρίς να μου τον πιάσουν και θα γράψω εντυπώσεις με την αλλαγή αμέσως μετά.
Volvo S80 2.5t geartronic MY 2008
gregory έγραψε:μετά από συμβίωση 6 και πλέον μηνών με το αυτοκίνητο, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσω τελικά τα λάστιχα που είχε ο προηγούμενος (SCS2 με τα μπροστά δεν ξέρω πόσα χλμ αλλά υπολογίζω περί τα 30000 km, και τα πίσω 70000). Σημειώνω ότι τα πίσω έχουν περάσει το σημείο του semislick και φλερτάρουν επικίνδυνα με τα slick του κερατά. αν προλάβω, θα ανεβάσω και φωτογραφία.
έχουν έρθει στα χέρια μου τα νέα 225-50-17 94 V. η αγορά έγινε τώρα γιατί θέλω να προλάβω ταξίδι που θα κάνω το πάσχα και δεν θέλω να ρισκάρω. και επειδή η αντιπροσωπεία εδώ και ένα μήνααποφάσισα να παραγγείλω από νετ.
τιμή 640 με τα μεταφορικά.
ο γνωστός στην Αθηνών μου τα άφηνε 650 περασμένα, αλλά λόγω του μη ετοιμοπαράδοτου, αναγκαστικά πήγα σε παραγγελία. Τα λάστιχα είναι προφανώς παραεισαγωγή. το εντυπωσιακό είναι ότι είναι κατασκευασμένα τον 3-2011![]()
δεν μας είπες ποια λαστιχα?
continental sport contact 3. ρώτησα και για τα 5, αλλά μου είπαν ότι δεν έχει ξεκινήσει καν η εισαγωγή τους στην ελλάδα. σε κάποιους που ρώτησα (δεν ξέρω αν αληθεύει), μου είπαν ότι μπορεί να κάνει και 6μηνο μέχρι να έρθουν επίσημα στην ελλάδα).Volvo S80 2.5t geartronic MY 2008
http://www.conti-online.com/generator/w ... bNr=4.html
βγαίνει και στην δική σου διάσταση (όταν έρθει). τα δικά μου δεν ξέρω θα σου πω (είχα μια εμπειρία σπινιαρίσματος το σάββατο όταν τα έβαλα, αλλά θεωρώ ότι ακόμα έχουν τις κόλλες και δεν εκφράζω άποψη).
στο swift της γυναίκας μου που έχω βάλει τα premium contact 2 και το πήρα το σάββατο για μια δουλειά, παραλίγο να χάσω φανάρι. Σε αρχή βροχής, σε ανηφορικό δρόμο, πρώτος στο φανάρι και έμεινα εκεί. επειδή περνάω συχνά και ξέρω το δρόμο, ήμουν πολύ προσεκτικός στο γκάζι. παρόλ αυτά δεν έβρισκε πρόσφυση με τπτ. με προβλημάτισε. δεν ξέρω τί μπορεί να έφταιξε. στη βροχή τα conti δεν πιστεύω ότι είναι κορυφαία (παρόλο που σε ότι αυτοκίνητο έχω, έχω conti πάνω).
βγαίνει και στην δική σου διάσταση (όταν έρθει). τα δικά μου δεν ξέρω θα σου πω (είχα μια εμπειρία σπινιαρίσματος το σάββατο όταν τα έβαλα, αλλά θεωρώ ότι ακόμα έχουν τις κόλλες και δεν εκφράζω άποψη).
στο swift της γυναίκας μου που έχω βάλει τα premium contact 2 και το πήρα το σάββατο για μια δουλειά, παραλίγο να χάσω φανάρι. Σε αρχή βροχής, σε ανηφορικό δρόμο, πρώτος στο φανάρι και έμεινα εκεί. επειδή περνάω συχνά και ξέρω το δρόμο, ήμουν πολύ προσεκτικός στο γκάζι. παρόλ αυτά δεν έβρισκε πρόσφυση με τπτ. με προβλημάτισε. δεν ξέρω τί μπορεί να έφταιξε. στη βροχή τα conti δεν πιστεύω ότι είναι κορυφαία (παρόλο που σε ότι αυτοκίνητο έχω, έχω conti πάνω).
σε κάποιες διαστάσεις ... πχ 205/55/16 βγαίνουν ακόμα
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."
- MadMaxS
- T2
- Επικοινωνία:
johnkyr έγραψε:σε κάποιες διαστάσεις ... πχ 205/55/16 βγαίνουν ακόμα
Θένκς...είδα και το site...
235/45/18 γιόκο τσόκο...
S-Max
Η συμπεριφορά των ελαστικών σε βρεγμένο ελληνικό δρόμο είναι πολύ υποκειμενική.Με την ποιότητα της ασφάλτου που έχουμε,το μόνο που σε σώζει είναι η τετρακίνηση κι αυτό πάλι παίζεται σε ακραίες συνθήκες.
Οπως έχω αναφέρει εγώ φοράω όλο το χρόνο χειμερινά ελαστικά (VREDESTEIN QUATRAC 3 225/45/17) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Σίγουρα φθείρονται γρηγορότερα αλλά νιώθω πολύ πιο ήσυχος σε καθημερινές συνθήκες.Δεν βλέπω απλά το λόγο για ένα καλό ασφάλτινο ελαστικό μιας και το μισό το αφήνεις στην ασφαλτο όταν ξεκινάς ειδικά με Τ5.
Σε μια χθεσινή μου εμπειρία που μπήκα σε έναν δασικό δρόμο για να αποφύγω το μποτιλιάρισμα στην άνοδο Πανοράματος έπαθα πλάκα με τα λάστιχα.Ο δρόμος ήταν λασπωμένο κοκκινόχωμα,ότι πιο γλιστερό υπάρχει.Το αμάξι γέμισε λάσπη από πάνω μέχρι κάτω,οι θόλοι μπούκωσαν λάσπη και προς στιγμή θορυβήθηκα γιατί ο δρόμος ήταν διαρκώς ανηφορικός και φοβήθηκα μην στομώσουν τα λάστιχα και κουβαλάω τρακτερ να με τραβήξει.Με σταθερή ταχύτητα και χωρίς αυξομειώσεις στο γκάζι (όχι ότι δεν γλιστρούσα) έφτασα τελικά να πατήσω άσφαλτο μετά από 3 χλμ.Κατέβηκα από περιέργεια να ρίξω μια ματιά στα λάστιχα.Οι αυλακώσεις και το πέλμα ήταν πεντακάθαρα.
Κάτι άλλο που μου έκανε τρομερή εντύπωση και που δεν φαίνεται με το μάτι είναι πόσο ψηλό είναι τελικά το V50 και τι δυνατότητες του δίνει αυτό για κίνηση εκτός δρόμου.
Βέβαια όλα αυτά είναι ανούσια για κάποιον που πατάει μόνο άσφαλτο,αλλά ποτέ δεν ξέρεις.....
Οπως έχω αναφέρει εγώ φοράω όλο το χρόνο χειμερινά ελαστικά (VREDESTEIN QUATRAC 3 225/45/17) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Σίγουρα φθείρονται γρηγορότερα αλλά νιώθω πολύ πιο ήσυχος σε καθημερινές συνθήκες.Δεν βλέπω απλά το λόγο για ένα καλό ασφάλτινο ελαστικό μιας και το μισό το αφήνεις στην ασφαλτο όταν ξεκινάς ειδικά με Τ5.
Σε μια χθεσινή μου εμπειρία που μπήκα σε έναν δασικό δρόμο για να αποφύγω το μποτιλιάρισμα στην άνοδο Πανοράματος έπαθα πλάκα με τα λάστιχα.Ο δρόμος ήταν λασπωμένο κοκκινόχωμα,ότι πιο γλιστερό υπάρχει.Το αμάξι γέμισε λάσπη από πάνω μέχρι κάτω,οι θόλοι μπούκωσαν λάσπη και προς στιγμή θορυβήθηκα γιατί ο δρόμος ήταν διαρκώς ανηφορικός και φοβήθηκα μην στομώσουν τα λάστιχα και κουβαλάω τρακτερ να με τραβήξει.Με σταθερή ταχύτητα και χωρίς αυξομειώσεις στο γκάζι (όχι ότι δεν γλιστρούσα) έφτασα τελικά να πατήσω άσφαλτο μετά από 3 χλμ.Κατέβηκα από περιέργεια να ρίξω μια ματιά στα λάστιχα.Οι αυλακώσεις και το πέλμα ήταν πεντακάθαρα.
Κάτι άλλο που μου έκανε τρομερή εντύπωση και που δεν φαίνεται με το μάτι είναι πόσο ψηλό είναι τελικά το V50 και τι δυνατότητες του δίνει αυτό για κίνηση εκτός δρόμου.Βέβαια όλα αυτά είναι ανούσια για κάποιον που πατάει μόνο άσφαλτο,αλλά ποτέ δεν ξέρεις.....
DADOUDIS-V50 T5 AWD
DIKASTIS-T5 έγραψε:Καλα,αυτο εχει τυχει και σε μενα παμπολλες φορες....και οχι μονο σε ανηφορες,αλλα και σε μη κεκλιμενο δρομοΣε βροχη το καλυτερο λαστιχακι που εχω οδηγησει σε ιχ ειναι το Eagle F1 Assymetric....αλλα αλλο πραγμα ενα C30 T5 και αλλο πραγμα ενα Citroen ΖΧ 1.4..
Χτες το μεσημερι κατεβαινα την Εθνικη,εριχνε καρεκλες και το C30 με τα κατεστραμμενα conti και 120+ στο κοντερ το ενιωθα σιγουρο,ασφαλες και απολυτα ελεγξιμο ακομα και στο (αποτομο)φρεναρισμα
Δεν προσφερουν αυτα που ζηταω εγω απο ενα ελαστικο,αλλα πρεπει να υποκλιθω στο γεγονος οτι ακομα(με)αντεχουν μιας και λιγες μερες θα αλλαχτουν...αν βρω και κανενα αλλο της προκοπης.Γρηγορη,για pzero rosso σκεφτεσαι κατι??
Αφου ερχονται τα contisport5 με καλη γκαμα διαστασεων καλο θα ειναι να δουμε και σε τι τιμες θα παιζουν.
τα είχα δει και τα pzero, αλλά δεν έβγαιναν στη δική μου διάσταση. μόνο τα P7 έβγαιναν.
Τα CSC5, από τις λίγες συγκριτικές που υπάρχουν στο internet, είναι πολύ πολύ καλύτερα από τα 3 (πχ http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Conti ... ct-5-P.htm & http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Conti ... tact-3.htm). αν μπορείς να περιμένεις, μη το συζητάς. απλά εγώ δεν μπορούσα να ρισκάρω. με τους κ@λ@δρομους που έχει τόσο μετά την κόρινθό, όσο και μετά το ρίο, δεν μπορούσα να ρισκάρω ταξίδι μεγάλο (υπολογίζω για 1500-2000 χλμ). οπότε, τα άλλαξα να είμαι σίγουρος.
Καλημέρα!
Θα ηθελα να ρωτησω την γνωμη σας για το ποσο μεγαλη διαφορα στην οδικη συμπεριφορα μπορει να εχει ενα ελαστικο με την ενδειξη XL(extra load) απο ενα αλλο ιδιου τυπου κι εταιρειας που δεν θα την εχει.Γνωριζω οτι η ενδειξη αφορα λαστιχα τα οποια απευθυνονται σε αυξημενο φορτιο και για αυτο το λογο ειναι πιο ενισχυμενο το προφιλ αρα φανταζομαι οτι θα ''τσακιζει'' και λιγοτερο σε αποτομες στροφες,σωστα?
Θα ηθελα να ρωτησω την γνωμη σας για το ποσο μεγαλη διαφορα στην οδικη συμπεριφορα μπορει να εχει ενα ελαστικο με την ενδειξη XL(extra load) απο ενα αλλο ιδιου τυπου κι εταιρειας που δεν θα την εχει.Γνωριζω οτι η ενδειξη αφορα λαστιχα τα οποια απευθυνονται σε αυξημενο φορτιο και για αυτο το λογο ειναι πιο ενισχυμενο το προφιλ αρα φανταζομαι οτι θα ''τσακιζει'' και λιγοτερο σε αποτομες στροφες,σωστα?
Nektarios
ναι, αλλά θα είναι πιο βαρύ (χειρότερο παντού, ανάρτηση, επιδόσεις κτλ) και θα περνάει χειρότερα από τις λακκούβες .... Άποψη μου, αν δεν το χρειάζεσαι δεν το βάζεις .....
αν δεν θες να μαγουλιάζει, πας σε κάτι πιο sport, τι διάσταση έχεις ?
αν δεν θες να μαγουλιάζει, πας σε κάτι πιο sport, τι διάσταση έχεις ?
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."
Η διασταση μου ειναι 195/65/15 (michelin energy saver) και δυστυχως για την ωρα απομακρυνεται το ενδεχομενο αλλαγης ζαντας-ελαστικου οπως προγραμματιζα στο αμεσο διαστημα,ωστε να εχω καλυτερο κρατημα οποτε προσπαθω να κανω μια οσο το δυνατον καλυτερη επιλογη ελαστικου(ηδη αντικατερστησα 2 μαγουλιασμενα michelin).Το προφιλ μου ειναι πααρα πολυ μεγαλο για να εχω σπορ απαιτησεις αλλα θα ηθελα μια καλυτερη αισθηση με τα υπαρχοντα δεδομενα...
Nektarios
Δεν ξέρω αν σε αυτές τις ζάντες μπορούμε να περάσουμε 205/60 ελαστικό, αλλά νομίζω ότι το κόστος θα εκτοξευτεί...
Πάντως, σε 195/65 οι πρόσφατες τιμές που γνωρίζω είναι 270 για Saver, Conti Premium 2, και 235 για Hankook K115 (αν θυμάμαι καλά) και 280 για Goodyear Effieciency, εδώ στη Βέροια. Από τα Saver δεν είμαι ικανοποιημένος (στο δικό μου), από τα Premium επίσης (σε 307, αντικαθιστώντας τα Michelin Premacy HP).
Πάντως, σε 195/65 οι πρόσφατες τιμές που γνωρίζω είναι 270 για Saver, Conti Premium 2, και 235 για Hankook K115 (αν θυμάμαι καλά) και 280 για Goodyear Effieciency, εδώ στη Βέροια. Από τα Saver δεν είμαι ικανοποιημένος (στο δικό μου), από τα Premium επίσης (σε 307, αντικαθιστώντας τα Michelin Premacy HP).
Black Volvo S40 1.8 MY-2010
Το ειχα σκεφτει κι εγω σαν μια λυση αναγκης την τοποθετηση 205.60.15 δεδομενου οτι ειναι 3.74 χιλιοστα πιο μικρο το προφιλ που φανταζομαι δεν ειναι τραγικη διαφορα.Το κοστος ειναι περιπου 100€ επιπλεον για τετοιας διαστασης λαστιχα αλλα το θεμα ειναι αν θα πιασει το πειραμα η θα χειροτερεψει η συμπεριφορα του αυτοκινητου...Απο οτι μου ειπαν σε ενα βουλκανιζατερ εδω μπαινουν τετοια λαστιχα παντως. ΥΓ στελνω απο κινητο ελπιζω να φαινεται καλα...
Nektarios
Θα πρεπει να το περασω κι απο vida αν αλλαξω σε 205.60.15?Δωστε μου τα φωτα σας plz ωστε να μην αλλαξω τα φωτα στο εργαλειο μου!
Τελευταία επεξεργασία από grdad σε 07 Ιουν 2011, 15:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Nektarios
205.60 δεν εννοείς;
Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία;
Ως προς το ελαστικό, σε ποιο προσανατολίζεσαι;
Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία;
Ως προς το ελαστικό, σε ποιο προσανατολίζεσαι;
Ναι 205/60/15 εννοουσα(σορυ και για την καθυστερηση...).Θοδωρη και εσενα που ειναι 18αρι το μοτερ 195/65/15 φορουσε οταν το πηρες? Απο Conti Premium 2και energy saver ειμαι κι εγω απογοητευμενος.Τα pilot exalto kai ta turanza που ειχα βαλει σε corsa 1.4 και fiesta 1.4 αντιστοιχα μου ειχαν αφησει πολυ καλες αναμνησεις ειδικα τοτε που σε καθε αδεια εκανα 1000χλμ συνεχομενα,οποτε σκεφτομαι να παω προς turanza παλι.Βεβαια αλλο το 40αρι κι αλλο τα τενεκεδακια που ειχα τοτε,γιαυτο γραφω να παρω καμια γνωμη 

Nektarios
Στα premium contact 2 , τι δεν σου άρεσε ?
Προσωπικά, μου έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Σε 195/65/15, θα ήταν η 1η επιλογή μου.
Προσωπικά, μου έχουν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Σε 195/65/15, θα ήταν η 1η επιλογή μου."...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."
Να διευκρινισω οτι τα contact 2 ηταν αρχικης τοποθετησης στο κορσακι και εκεινο που δεν μου αρεσε ηταν οτι γλιστρουσαν πολυ,το λαμπακι του esp ηταν μονιμως αναμενο στα στροφιλικια χωρις υπερβολη...Θα μου πεις πως δεν φταινε απαραιτητα τα λαστιχα, αλλα η διαφορα με τα pilot που εβαλα μετα ηταν παρα πολυ μεγαλη και ισως για αυτο να εχω αυτη την εντυπωση εν μερει.Εντωμεταξυ ολοι τα παινευαν τα contact 2 και παραξενευομουν που εμενα δεν με καλυπταν αλλα ισως να παιζει ρολο το γεγονος οτι ηταν αρχικης τοποθετησης,τι να πω.Παντως δεν το ρισκαρω να τα ξαναβαλω για να ειμαι ειλικρινης,αν και ειναι σεβαστη η καθε αποψη την οποια αλλωστε και ζηταω... 
Nektarios
Εμένα με απογοήτευσε το γεγονός ότι με τα Premium το 307 (195/65/R15 κι αυτό) σπινάρει με τα 75 άλογά του στα ξεκινήματα...
Εκεί που με τα φαγωμένα Premacy μπούκωνε...
Πάντως, σε μια πρόσφατη βόλτα στη Νάουσα υπό καταρρακτώδη βροχή, περιέργως ένιωθα μεγάλη ασφάλεια "κολυμπώντας" στους πλημμυρισμένους δρόμους...
Κι εμένα μου είχαν "καθίσει" καλά στο Clio τα ER300...
Εκεί που με τα φαγωμένα Premacy μπούκωνε...
Πάντως, σε μια πρόσφατη βόλτα στη Νάουσα υπό καταρρακτώδη βροχή, περιέργως ένιωθα μεγάλη ασφάλεια "κολυμπώντας" στους πλημμυρισμένους δρόμους...
Κι εμένα μου είχαν "καθίσει" καλά στο Clio τα ER300...
Ετσι και μενα...Αυτο ξεχασα να το γραψω,ειδικα οταν πηγαινα στο Αιγαλεω που ειναι λιωμενοι εντελως οι δρομοι, αναβοσβηνε το TCS μεχρι και στα χερια της γυναικας!Μετα την αλλαγη σε pilot ηταν αλλο αμαξι.Μαλλον προς turanza με βλεπω και το μονο που με κολαει ακομη ειναι η διασταση αν θα μεινω σε 195/65/15 η 205/60/15...
Nektarios
τα turanza δεν είναι πολύ σκληρά
, για το σαπούνι της Ελλάδας ....
, για το σαπούνι της Ελλάδας ...."...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."
Τα turanza πιστευω οτι θελουν συνετη οδηγηση μεχρι να ζεσταθουν (αργουν βεβαια λογω οτι ειναι σκληρα) αλλα μετα εχουν πολυ καλη αποδοση η οποια κραταει(οδηγουσα 10ωρο σερι και η αποδοση τους ηταν υποδειγματικη καθως οι τελευταιες 2 ωρες του ταξιδιου ηταν στοφιλικια απο Μπραλο-Ιτεα-Ναυπακτο-Αιτωλικο).Εχουν και αρκετα ενισχυμενο προφιλ και για αυτο πιστευω θα μου κανουν...Τα ειχε κι ο αδερφος μου αρχικης τοποθετησης σε ibizaki 100αρι και τα ξαναεβαλε μετα στην πρωτη αλλαγη.Απο goodyear δεν εχω καθολου αποψη και εχω ακουσει οτι ειναι καλα...
Nektarios
Νεκτάριε, προτείνω να μείνεις στην ίδια διάσταση. Και κέρδος από τη διαφορά στην τιμή (οπότε βάλε ακόμη και το ακριβότερο ελαστικό) και στην κατανάλωση...
Εγώ είναι ακόμη νωρίς να απαλλαγώ από τα Saver... Έχω μόλις 14.000 χλμ.
Τα ER300 βγαίνουν πλέον σε έκδοση Ecopia, κάτι σαν τα Saver δηλαδή... αλλά υπάρχουν και τα Ecopia 150, τα οποία από ότι βλέπω πρέπει να είναι ήσυχα...
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821
Εγώ είναι ακόμη νωρίς να απαλλαγώ από τα Saver... Έχω μόλις 14.000 χλμ.
Τα ER300 βγαίνουν πλέον σε έκδοση Ecopia, κάτι σαν τα Saver δηλαδή... αλλά υπάρχουν και τα Ecopia 150, τα οποία από ότι βλέπω πρέπει να είναι ήσυχα...
Κι εγω 19000χλμ εχω δεν ειναι πολλα αλλα θα τα αλλαξω οταν καταφερω να παρω αδεια που αναγκαστικα θα ανεβασω Αθηνα το τουτουνι μου.Εδω να φανταστεις μου ειπαν 400 ευρω για turanza...
.Το νησι δεν ευνοει τετοιες αγορες
.Το νησι δεν ευνοει τετοιες αγορεςNektarios
Οι τιμές που ανέφερα ήταν από Βέροια, διάσταση 195/65R15Η για Opel Vectra 1.6 (το repmobile του αδελφού μου!!!)
Και για το 307 το Νοέμβριο, περίπου ίδιες ήταν.
Και για το 307 το Νοέμβριο, περίπου ίδιες ήταν.
Προσπαθω να μπω στο e_elastika αλλα δεν μπορω να μπω λογω κινητου! Το μονο καλο παντως με την διασταση μας ειναι οτι δεν χρειαζομαστε ενα καρο λεφτα για αλλαγη...
Nektarios
Κ γω στο προηγουμενο αμαξι με 1 αλλαγη potenza και 2 turanza, ευχαριστημενος. Ασε που κρατανε κ τις ζαντες καθαρες απο χτυπηματα σε πεζοδρομια. Αλλα κ τα energy πρωτης τοποθετησης που φοραω ακομα, μια χαρα καθονται μετα απο 17500χλμ. Ειδικα στην αρχη ειχα ευχαριστηθει πατημα.
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr
www.iatroud.gr
Το προβλημα που εχω εδω ειναι οτι δεν εχω παρκινγκ σε σκια κι ο ηλιος ειδικα το καλοκαιρι ειναι αστα να πανε για τα λαστιχα.Σκεπαζω με κουκουλα το αμαξι οταν ειναι καθαρο αλλα οτι και να κανω τα λαστιχα ειναι εκτεθειμενα εστω τα μισα.Εχουμε και την αλμυρα...Προσπαθω με αφρους να τα περιποιουμαι αλλα αν δειτε το προφιλ ειναι σαν να τα εχω 3 χρονια και βαλε.Δημητρη οταν ερθει η ωρα για αλλαγη θα μεινεις στην ιδια διασταση?
Nektarios
Ένα καρφί και μία βίδα , παρακαλώ .
3η φορά και τα λινά βγήκαν στο δρόμο .
#:@#$
!%%$@ και λοιπά ελληνικά ειπώθηκαν .
2 κινήσεις - επιλογές
1η Σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών
2η Ελαστικά
στο 1ο ερώτημα ,
π.χ.
http://www.electron.com.gr/tpms_03.html