ποσοι ειναι τελικα οι ιπποι;
ποσοι ειναι τελικα οι ιπποι;
καλημερα σ ολους.αγορασα το σ 40 το 1.6 και θα ηθελα αν ξερει καποιος να μου πει,τελικα οι ιπποι του ειναι οι 100 που λεει η βολβο η 110 που λενε τα περιοδικα(δυναμομετρηση).στο τεστ ντραι που εκανα πριν το παραγγειλω πηγαινε καλα αλλα φυσια ουτε λογος για δοκιμη τελικης οποτε θα ηθελα να μου πει καποιος αν ξερει ισχυουν τα 185 που δινει η βολβο;ειναι πιο πολλα,πιο λιγα;παντως η ποιοτητα κυλισης ειναι πολυ καλη.
S40 1.6 MY 2011
Re: ποσοι ειναι τελικα οι ιπποι;
Οι δυναμομετρήσεις συνήθως είναι αισιόδοξες. Τα 185 τα πιάνει σε ευθεία και στο κοντέρ θα δεις περίπου στα 200. Δεν ξέρω πόσο όμως, πρέπει να νοιαζόμαστε για την τελική, αλλά περισσότερο για τις ρεπρίζ, πχ σε ένα δύσκολο προσπέρασμα.
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."
Πολλές φορές έχουν πάει "πειραγμένα" αυτοκίνητα στα περιοδικά για δοκιμή, μετρήσεις και δυναμομέτρηση.
Π.χ. Golf Tsi να έχει 156 αντί για 140 ίππους, Fiat Marea 1.6 με 120 ίππους αντί για 103... και πάει λέγοντας...
Επίσης, μπορεί κάποιο να αποδίδει όντως ένα 3-4% παραπάνω από ένα όμοιό του, αλλά μέχρι εκεί.
Π.χ. Golf Tsi να έχει 156 αντί για 140 ίππους, Fiat Marea 1.6 με 120 ίππους αντί για 103... και πάει λέγοντας...
Επίσης, μπορεί κάποιο να αποδίδει όντως ένα 3-4% παραπάνω από ένα όμοιό του, αλλά μέχρι εκεί.
Black Volvo S40 1.8 MY-2010
Τα 185 τα βλέπεις...Εγώ στο δικό μου C30 τα βλέπω αρκετά εύκολα! Πάντως σωστό αυτό που λέει ο Johnkyr,δε θα έπρεπε να σε νοιάζουν τόσο οι τελικές, όσο οι ρεπρίζ!
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
δεν ειναι ακριβως ετσι.ειναι κοινο μυστικο οτι πολλα αυτοκινητα δηλωνονται με λιγοτερους ιππους για φορολογικους-ασφαλιστικους λογους.ο 1.2ι τησ βολκςβαγκεν δηλωνει 105 ενω ειναι 122 ο 1.4 τα ιδια.οσον αφορα το κατα ποσο μ ενδιαφερει τελικη ισως ελαχιστα αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.απλως μου φαινεται περιεργο να περιοριζεται στα 185 οταν αυτοκινητα με ιδια η και λιγοτερα αλογα εμφανζουν πιο πολλα χλμ.πχ λαγκουνα 1.6 105 ιπ.192 τελικη,σκοντα οκταβια 1.6 104 ιπποι 190 χλμ κτλ.οπως και να χει απλα ρωτησα μιας και ειμαι καινουριος στο...κλαμπ μηπως ξερει καποιος.
S40 1.6 MY 2011
κοντά στην τελική ... περισσότερο ρόλο παίζει η αεροδυναμική παρά οι ίπποι.
απολυτως σωστο αρα το σ40 εχει χειροτερη αεροδυναμικη απο τα προηγουμενα που ανεφερα;
S40 1.6 MY 2011
για να δεις πόση είναι η αντίσταση (Ν), πολλαπλασιάζεις τον αεροδυναμικό συντελεστή επί την επιφάνεια επι την ταχύτητα στο τετράγωνο
Fd = Cd*ρ*((U^2)/2)*A
p= πυκνότητα ρευστού
Α= η συνολική επιφάνεια του αντικειμένου (μετωπική επιφάνεια)
στο S40 cd=0.31 και Α, αν θυμάμαι καλά 2.20μ^2
Fd = Cd*ρ*((U^2)/2)*A
p= πυκνότητα ρευστού
Α= η συνολική επιφάνεια του αντικειμένου (μετωπική επιφάνεια)
στο S40 cd=0.31 και Α, αν θυμάμαι καλά 2.20μ^2
εκει ειναι και τα υπολοιπα που ανεφερα αρα;η απορια παραμενει εστω και εντελως φιλολογικα γιατι οπως σωστα αναφερθηκε η ουσια ειναι η ασφαλης προσπεραση(ρεπριζ) και οχι το 0-100 η η τελικη.
S40 1.6 MY 2011
τελικα και ψαχνοντας το λιγο περισσοτερο βρηκα στο αουτοτριτη τα παρακατω:110 ιπποι 6010,162 νμ 4110,60-100 σε 11,4 και 80-120 σε 18,7
οποτε επιβεβαιωνεται και η αισθηση που ειχα απο το τεστ ντραιβ.φυσικα και δεν βαζει φωτια στο δρομο αλλα ειναι ικανοποιητικο για τον χαρακτηρα του.
οποτε επιβεβαιωνεται και η αισθηση που ειχα απο το τεστ ντραιβ.φυσικα και δεν βαζει φωτια στο δρομο αλλα ειναι ικανοποιητικο για τον χαρακτηρα του.
S40 1.6 MY 2011
έχεις και τιμές, για το 1.8 ?
ναι εχω:122 ιπποι στις 5910,161νμ στις 4400,0-100 σε 11,1,60-100 με 4η σε 11,2,80-120 με 5η σε 18,1 (οι τελικες και των δυο δεν εχουν μετρηθει)
S40 1.6 MY 2011
Καλησπερα σ ολους και καλη χρονια. Μετα απο 3000 περιπου χλμ με το βολβο μου 1.6 S40 μπορω να πω οτι οι εντυπωσεις μου ειναι αριστες. Πολυ καλη οδικη συμπεριφορα και πολυ στιβαρο πλαισιο. Επισης πολυ ποιοτικο εσωτερικο. Με λιγα λογια το ευχαριστιεσαι να το οδηγεις. Τα 3000 χλμ εγιναν σε 18 μερες. Οπως γινεται αντιληπτο την περισσοτερη ωρα ημουν μεσα στο..... αυτοκινητο. Μετα τα πρωτα 1500 χλμ αρχισα να το ανοιγω σταδιακα και στο τελος ειδα απαγορευτικα νουμερα στο κοντερ. 210 σε ελαφρια κατωφερεια(204 πραγματικα), και 195 σε ευθεια (190 πραγματικα). Αλλα το βασικοτερο ειναι οτι το τραβηγμα απο χαμηλα ειναι πολυ καλο οπως και οι ρεπριζ του. Οσον αφορα το επιπεδο του θορυβου ειναι αρκετα χαμηλο. Με λιγα λογια με αυτην την μικρη επαφη σε πραγματικες συνθηκες ειμαι πολυ ικανοποιημενος και σε συνδυασμο και με την πολυ χαμηλη τιμη πιστευω πως ηταν πολυ καλη αγορα. Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι ....ψοφιο και ειναι πολυ ανωτερο σε ποιοτητα κατασκευης απο αλλες κατασκευες.(Σεατ, Σκοντα κτλ).
Edit Mod: Έγινε μετατροπή γραμματοσειράς από κεφαλαία σε πεζά!
Edit Mod: Έγινε μετατροπή γραμματοσειράς από κεφαλαία σε πεζά!
Τελευταία επεξεργασία από JimV60 σε 08 Ιαν 2011, 13:06, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Λόγος: Απαγορεύονται τα κεφαλαία!
Λόγος: Απαγορεύονται τα κεφαλαία!
S40 1.6 MY 2011
Καλή χρονιά επίσης και να χαρείς όσο γίνεται το αυτοκίνητό σου!
Σε παρακαλώ, να γράφεις με μικρά διότι είναι ΚΑΝΟΝΑΣ! Τα κεφαλαία είναι άσχημα στο μάτι και δηλώνουν ότι φωνάζεις....
Σε παρακαλώ, να γράφεις με μικρά διότι είναι ΚΑΝΟΝΑΣ! Τα κεφαλαία είναι άσχημα στο μάτι και δηλώνουν ότι φωνάζεις....
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 16 επισκέπτες