Μηχανικοί συμπιεστές

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Μηχανικοί συμπιεστές

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 29 Σεπ 2010, 00:48

http://www.rotrex.zantalis.com/index.html

έχουμε υπ όψιν μας βελτιωτές που ασχολούνται πετυχημένα με compressor / rotrex ?
κάποια παιδιά με ΜΧ5 το έχουν κάνει ...

http://blog.trackmiata.gr/?p=40
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Re: Μηχανικοί συμπιεστές

Δημοσίευσηαπό georgosk » 29 Σεπ 2010, 09:18

Ποίο είναι το κόστος εγκατάστασης;
Τι γίνεται με την κατανάλωση καυσίμου; Πόσο την αυξάνει;
Τι άλλες συνέπειες μπορεί να έχει η εγκατάσταση του, πχ θέματα αξιοπιστίας, αν περνάει από ΚΤΕΟ, κατανάλωση λαδιού;

Γιάννη διάβασα προσεκτικά το λινκ που παρέθεσες. Μιλάει για πολλά πλεονεκτήματα και υψηλή απόδοση και αυτό είναι λογικό σε μια στην ουσία διαφήμιση του προϊόντος. Όμως όπως και εσύ θα γνωρίζεις τίποτα στην ζωή δεν έρχεται χωρίς να καταβληθεί το ανάλογο αντίτιμο...
Οι επιδώσεις και τα παραπάνω άλογα και ροπή δεν έρχονται τσάμπα και υποψιάζομαι (μια και δεν γίνεται καν λόγος στο λινκ) ότι η κατανάλωση θα αυξηθεί. Άλλωστε όπως έχουμε δει με όλες τις μέχρι τώρα τουρμπο-λύσεις όταν έχεις ελαφρύ πόδι η κατανάλωση είναι λογική, όταν όμως πατάς το γκάζι ζητώντας από το μοτέρ να βγάλει το παραπάνω (που τόσο εύκολα έχει και είναι και ο λόγος που το αγόρασες) για να ευχαριστηθείς το αυτοκίνητο και την ισχύ του τότε η κατανάλωση εκτοξεύεται στα ύψη (ρώτα το Δικαστή να σου πει πως :lol: ). Τα άλογα είτε ατμοσφαιρικά είτε τουρμπάτα όταν τα θες στο πόδι σου πρέπει να τα ταΐσεις.
Επειδή από τις συζητήσεις μας και την νέα υπογραφή σου διαφαίνονται οι σκέψεις σου, προτείνω τα εξείς:
Το V50 μην το τουρμπίσεις. Μπορεί να βάλει σε περιπέτειες το αυτοκίνητο που είναι ακόμα καινούργιο και κρατά την αξία του. Είναι κρίμα...
Αυτό που προτείνω (και να σου πω μου έχει περάσει απο το μυαλό και εμένα για το Υ) είναι ένα μικρό πχ. 106 ή Saxo ή κάτι άλλο, που σε κάθε περίπτωση να έχει ένα αξιόλογο στήσιμο. Θα δόσεις λίγα χρήματα για να το πάρεις, θα καλύψεις την ανάγκη σου για δεύτερο και θα έχεις ένα ιδανικό "παιχνίδι" στα χέρια σου. Μπορείς με ασφάλεια να το τουρμπίσεις και να το φτιάξεις όπως θέλεις, χωρίς άγχος. Αν κάτι πάει στραβά, στην χειρότερη, το μόνο που χάνεις είναι το κόστος των τροποποιήσεων συν τα λίγα λεφτά για το αυτοκίνητο.

ΥΓ 1ο: Ο 1,8 που φορούν τα αυτοκίνητά μας, αν δεν κάνω λάθος, έχει υψηλή για ατμοσφαιρικό συμπίεση. Νομίζω ότι είναι ακατάλληλο μοτέρ για τούρμπισμα, φοβάμαι ότι θα έχει θέμα αντοχής...

ΥΓ 2ο: στο άλλο λινκ που παραθέτεις, και γράφει κάποιος που εγκατέστησε το εν λόγω σύστημα, αναφέρει ότι την επιπλέον απόδοση την βρίσκεις ψηλά σε στροφές. Όμως αν πηγαίνουμε και τα δικά μας στους κόφτες και καλή διαχείριση της ισχύος με χρήση του κιβωτίου, τότε μια χαρά είναι ο 1,8 με τα 125 αλογάκια (με υψηλή κατανάλωση, βεβαίως βεβαίως). Αν παρ' ολά αυτά θες το παραπάνω που θα σου δώσει το εν λόγω σύστημα τότε η ακόμα πιο υψηλή κατανάλωση είναι μάλλον βεβαιότητα...
Εικόνα S40 1,8 Momentum MY08

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 29 Σεπ 2010, 10:03

Τουρμπισε το να τελειωνουμε.....
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 29 Σεπ 2010, 10:08

VolvoZeus έγραψε:Τουρμπισε το να τελειωνουμε.....

Για τις ενστάσεις που γράφω παραπάνω ποια είναι η γνώμη σου;
Εικόνα S40 1,8 Momentum MY08

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 29 Σεπ 2010, 10:45

georgosk έγραψε:Ποίο είναι το κόστος εγκατάστασης;
Τι γίνεται με την κατανάλωση καυσίμου; Πόσο την αυξάνει;
Τι άλλες συνέπειες μπορεί να έχει η εγκατάσταση του, πχ θέματα αξιοπιστίας, αν περνάει από ΚΤΕΟ, κατανάλωση λαδιού;

..................................

ΥΓ 1ο: Ο 1,8 που φορούν τα αυτοκίνητά μας, αν δεν κάνω λάθος, έχει υψηλή για ατμοσφαιρικό συμπίεση. Νομίζω ότι είναι ακατάλληλο μοτέρ για τούρμπισμα, φοβάμαι ότι θα έχει θέμα αντοχής...

ΥΓ 2ο: στο άλλο λινκ που παραθέτεις, και γράφει κάποιος που εγκατέστησε το εν λόγω σύστημα, αναφέρει ότι την επιπλέον απόδοση την βρίσκεις ψηλά σε στροφές. Όμως αν πηγαίνουμε και τα δικά μας στους κόφτες και καλή διαχείριση της ισχύος με χρήση του κιβωτίου, τότε μια χαρά είναι ο 1,8 με τα 125 αλογάκια (με υψηλή κατανάλωση, βεβαίως βεβαίως). Αν παρ' ολά αυτά θες το παραπάνω που θα σου δώσει το εν λόγω σύστημα τότε η ακόμα πιο υψηλή κατανάλωση είναι μάλλον βεβαιότητα...

Στα περισσότερα απαντά το παιδί από το trackmiata

Σίγουρα θα αυξηθεί η κατανάλωση.....
κτέο περνάει .....
κατανάλωση λαδιού, δεν έχει, μέχρι τουλάχιστον να βγει off από τις καταπονήσεις το μοτέρ :lol:
Σε κλασικά, turbo moter, βάζουν πιο χοντρή φλάντζα για να ρίξουν τη συμπίεση .....
Σε σχέση με το να το turbίσεις, έχει το μεγάλο θετικό ότι είναι λιγότερο παρεμβατικό για το μοτέρ (εξατμίσεις, θερμοκρασίες, κτλ) και χωρίς lag

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 11 Νοέμ 2010, 16:53

Εικόνα

TU5J4
1,6lt 16v
Rotrex Supercharger
283hp, 31kgm

SPEEDY'Service - Συνεργείο Peugeot - Citroen

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 11 Νοέμ 2010, 18:14

Κατσε να μαντεψω...
Αλλες μπιελες, πιστονια, ισως στροφαλο, μειωμενη συμπιεση...Τα βρηκα?
Αν δεν εχει αλλαξει κατι απο αυτα δεν το βλεπω να δουλευει για πολυ...
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 11 Νοέμ 2010, 18:38

θα μάθω (ελπίζω να οδηγήσω) ... και θα ποστάρω

αυτή είναι μια επαγγελματική λύση ..... lists σε 306gti6-400bhp---8.756 λίρες αγγλίας :cry: :mrgreen:

http://www.docstoc.com/docs/30247191/PR ... PERCHARGER

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 11 Νοέμ 2010, 18:47

Τζαμπα πραμα!! Τιποτα δεν αλλαζει!!
Χρειαζεται παντως....μιλαμε για αμαξι 20ετων...ετσι κι αλλιως θα θελουν ολα αυτα αλλαγη :lipssealed

:lol:
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 11 Νοέμ 2010, 21:52

VolvoZeus έγραψε:Κατσε να μαντεψω...
Αλλες μπιελες, πιστονια, ισως στροφαλο, μειωμενη συμπιεση...Τα βρηκα?
Αν δεν εχει αλλαξει κατι απο αυτα δεν το βλεπω να δουλευει για πολυ...

Κώδικας: Επιλογή όλων

Απάντηση: Rotrex 106 16v
friend wrote......Πέρα απ το κιτάκι της Rotrex έχει intercooler, μεταλλική εισαγωγή και πεταλούδα από C2 VTS, σφυρήλατα πιστόνια και συμπίεση γύρω στο 9. Διάμετρο εξάτμισης δεν έχει, πάντως δουλεύει με το μαμά χταπόδι.
Αυτά ξέρω σίγουρα, δεν ξέρω αν μου διεφεύγει κάτι.

alexandros
T2

Δημοσίευσηαπό alexandros » 08 Δεκ 2010, 15:23

λοιπον το θεμα με τον κομπρεσωρα που το εψαξα ειναι ROTREX C 15 60 εως 1.6 και C30 74 για 1.6 και πανω
το κιτ ειναι το ιδιο σσε ολα το μονο που αλλαζει ειναι ο κομπρεσορας
τωρα η τιμη του κιτ ειναι ιδια και αυτη 2121ε μαζι με φπα και δεν περιλαμβανη σωληνοσεις αερα παρακατω τωρα
για μεχρι 40-50psδεν χριαζεται τιποτα αλλαγη στον κινητηρα παρα μονο επαναπρογραματισμος για τα καυσημα,
ιντερκουλερ μονο στις πολυζεστες περιοχες αλλα εγω θα το προτημουσα παντου για πολυ παραπανο pς εχουμε τα γνωστα πιστονια και αλλα ,σινοδευεται με 3 χρονια εγγυειση απο τη rotrex καλης λειτουργειας αλλα προσωπικα με τα λιγα που θελω εγω δεν τιθετε θεμα αξιοπιστιας και τωρα το καλο !!!
Ο καθενας που θελει αυτο το συστημα την εκγατασταση την κανει σε δικο του συνεργειο που γνωριζει, η rotrex δινη το κιτ, της
οδηγιες εγκαταστασεις αναλειτηκα στα ελληνικα και ολες της παραμετρους ριθμησεωβ του κομπρεσωρα για την αξιοπιστη λειτουργεια του μοτερ απο εκει και περα ειναι ποσο καλος ειναι ο μηχανικος και ποσο γνωριζει απο προγαματησμο μπεκ
ωστε να εφαρμοσει αυτα που του λεει η εταιρια
το βασικο παντος για αξιοπιστια ειναι τα καυσημα και το Α/R με τα λεγομενα της rotrex

παντος εγω ειδα πολα μχ5 και ς2000 να δουλευουν αξιοπιστα με τα λογικα αλογα μερχη που τα βαρεθηκαν η ιδιοκτητες τους στην γερμανια χωρις να πειραξουν μοτερ αλλα το ξαναλεω παιζει ρολο ο μιχανικος

για πληροφοριες και αποριες αμα θελει καποιος ποιο συγκεκριμενες στην ελλαδα ειναι ο Ζανταλης με τηλ 2106658252

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 08 Δεκ 2010, 15:54

το "δύσκολο" στην συγκεκριμένη μετατροπή είναι να φτιάξεις (μηχανουργείο) , αν δεν υπάρχει έτοιμη, (kit) βάση για να στηρίξεις σταθερά και σωστά τον rotrex, πάνω στο μοτέρ, αφού θα παίρνει κίνηση από κάποιον ιμάντα.

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 08 Δεκ 2010, 15:57

Rotrex C15-60 KIT (περιλαμβάνονται: υπερσυμπιεστής, δοχείο λαδιού, φίλτρο λαδιού, σωληνώσεις, λάδι). Είναι απαραίτητη η αγορά μιας τροχαλίας και προαιρετικά διατίθεται ένα ψυγείο λαδιού), 1,570.00EUR+ΦΠΑ23%= 1931,10€

Τροχαλία Rotrex 100mm Ατσάλινη (Περιλαμβάνεται η βίδα της), 55.00EUR+ΦΠΑ23%= 67,65€

Ψυγείο Λαδιού Rotrex, 120.00EUR+ΦΠΑ23%= 147,60€

μερικό σύνολο 2.146,35€

http://shop.zantalis.com/shop/index.php?cPath=42

δεν περιλαμβάνει μεταφορικά, εγκατάσταση, ιντερκούλερ, προγραμματισμό
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 08 Δεκ 2010, 16:26

Αυτοκίνητο με Rotrex
Κάθε αύξηση των επιδόσεων ενός αυτοκινήτου πρέπει υπεύθυνα (αλλά και νόμιμα) να συνοδεύεται από
ανάλογη αύξηση των επιδόσεων των φρένων, των ελαστικών, της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης
και των βάσεων του κινητήρα. Πολλοί κατασκευαστές μπορούν να σας προμηθεύσουν με τέτοια εξαρτήματα
για την αναβάθμιση των φρένων, της ανάρτησης κλπ. Συμβουλευτείτε ειδικούς βελτιωτές για περισσότερες
πληροφορίες.

http://www.rotrex.zantalis.com/images/G ... s-V1.4.pdf
www.iatroud.gr

gregory
T2

Δημοσίευσηαπό gregory » 08 Δεκ 2010, 17:58

DIKASTIS-T5 έγραψε:Ναι...ξεχναμε φιλτρο και εξατμιση ομως.Θες αλλο ενα χιλιαρικακι+.Μετα ειναι και η αμοιβη του μηχανικου...,φρενα για να σταματαει,αναρτησεις για να παταει...ειναι πολλα τα λ7 Αρη.Καλυτερα να μην πειραξει κανεις το παραμικρο,εκτος κι αν εχει παρα πολλα λ7.Αλλιως,και απευθυνομαι κυριως σε σενα Αλεξανδρε πουλα το VOLVO που εχεις τωρα και το opc και βαλε πλωρη για Τ5....εστω και μτχ.Και μετα ξεκινα να βαζεις αναλογως με το τι σηκωνει η τσεπη σου.Διοτι καλα τα ατμοσφαιρικα με τα κιτ κομπρεσσορα,αλλα ειναι αλλο πραγμα το Τ5 ρε γαμωτο!!

+1000000
Volvo S80 2.5t geartronic MY 2008

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 08 Δεκ 2010, 18:44

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 08 Δεκ 2010, 19:01

Με το ΚΤΕΟ τι γινεται?
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 08 Δεκ 2010, 19:03

αν μπορεί να βγάλει κ.καυσαερίων (που νομίζω ότι μπορεί) .... δεν έχεις πρόβλημα.

στο παραπάνω κόστος ... βέβαια, πρέπει να υπολογίσεις και νέο πιο ισχυρό δίσκο/πλατό αφού το μαμά θα τελειώσει πολύ-πολύ γρήγορα .... :|

alexandros
T2

Δημοσίευσηαπό alexandros » 08 Δεκ 2010, 20:27

καλα ολα αυτα παιδια αλλα στα 50 δεν θελη τιποτα απο τα παραπανο γιατι φρενα ειναι ιδια με του 2.0 που εχει 145πς
αναρτησεις ουτος η αλλος την αλαζεις γιατι ειναι ψιλοβαρκα ακομα και στο τ5 ,μεταδοση απο την στηγμη που τα ηλεκτρονικα ειναι στο ον δεν ζοριζεται απο σταση για δισκους και αλλα τοσο πολυ για εξατμηση την αλλαζεις αν θες για τοσο λιγα αλογα που ακομα και στο τ5 την αλλαζεις για να την ακους .το προγραμα τωρα ουτος η αλλος παλη το πληρονεις ειτε σε 1.6 ειτε σε τ5 δικαστη φιλε μου γιατι σιγα μην ειχεις τ5 και το αφησεις ετσει τελος παντον αυτο ειναι ο τροπος του καθενος αλλα χροντρα χοντρα ο δικος μου ειπε θελει 1000 εγασεια τελιομενο συνολο περιπου 4000 δεν ειναι πολα για +50
Οσω για το παραπανω σχωλιο το να πουλισω το opc μου για τ5 δεν παιζει και το εχουμε αναλειση παρα πολυ σχετηκα με τ5 και αυτο
τωρα επειδη εγω αυτη την αποψη δεν την επειβαλω σε κανενος την τσεπη αλλα η τιμουλα ειναι σουπερ
παρακατο τωρα πηρα την kw3 και Hispec 6pot για το σ40 το εβαλα μεσα σημερα για να βαψω τα πλαστηκα του λευκα
και τωρα μου μεινη μια ζαντουλα και ο rotrex :-D :-D :-D
και τον καινουριο χρονο το δορω στον εαυτο μου ειναι το opc 2 σταδιο :-D :-D :-D :vow :vow :vow

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 08 Δεκ 2010, 22:13

alexandros έγραψε:καλα ολα αυτα παιδια αλλα στα 50 δεν θελη τιποτα απο τα παραπανο γιατι φρενα ειναι ιδια με του 2.0 που εχει 145πς
αναρτησεις ουτος η αλλος την αλαζεις γιατι ειναι ψιλοβαρκα ακομα και στο τ5 ,μεταδοση απο την στηγμη που τα ηλεκτρονικα ειναι στο ον δεν ζοριζεται απο σταση για δισκους και αλλα τοσο πολυ για εξατμηση την αλλαζεις αν θες για τοσο λιγα αλογα που ακομα και στο τ5 την αλλαζεις για να την ακους .το προγραμα τωρα ουτος η αλλος παλη το πληρονεις ειτε σε 1.6 ειτε σε τ5 δικαστη φιλε μου γιατι σιγα μην ειχεις τ5 και το αφησεις ετσει τελος παντον αυτο ειναι ο τροπος του καθενος αλλα χροντρα χοντρα ο δικος μου ειπε θελει 1000 εγασεια τελιομενο συνολο περιπου 4000 δεν ειναι πολα για +50
Οσω για το παραπανω σχωλιο το να πουλισω το opc μου για τ5 δεν παιζει και το εχουμε αναλειση παρα πολυ σχετηκα με τ5 και αυτο
τωρα επειδη εγω αυτη την αποψη δεν την επειβαλω σε κανενος την τσεπη αλλα η τιμουλα ειναι σουπερ
παρακατο τωρα πηρα την kw3 και Hispec 6pot για το σ40 το εβαλα μεσα σημερα για να βαψω τα πλαστηκα του λευκα
και τωρα μου μεινη μια ζαντουλα και ο rotrex :-D :-D :-D
και τον καινουριο χρονο το δορω στον εαυτο μου ειναι το opc 2 σταδιο :-D :-D :-D :vow :vow :vow

μήπως να δεις και κανα πιο μακρύ κορωνο-πήνιο. Συμφωνώ με τον Δικαστή :dizzy :doh και νομίζω ότι άμα είναι να το βελτιώσεις ... δεν αξίζει να σκάσεις τόσα €€€ για μόνο 50Hp. Βάλε μπιέλες πιστόνια κτλ και αύξησε την πίεση ....

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 08 Δεκ 2010, 22:27

για να πεις αν αξίζει θα πρέπει να συγκρίνεις το S40 1.6 με τα 100 και τα 150ps.
κόστος του πρώτου+4000€ Vs κόστος δεύτερου

σε δεύτερη φάση συγκρίνεις φρένα, αναρτήσεις κλπ των δύο εκδόσεων.

αν πεις ότι τα περιφερειακά είναι τα ίδια σε χαρακτηριστικά τότε με 21000 (17+4) παίρνεις ένα καινούριο καλό οικογενειακό 1.6 με 150-160 άλογα. δεν ακούγεται κακό ντιλ.

απλοϊκή προσέγγιση, σαφώς και θέλει ψάξιμο, εκ πρώτης πάντως φαντάζει πολύ ενδιαφέρουσα.
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 08 Δεκ 2010, 22:34

απλοϊκή .... μήπως με τα +4Κ€ θα μπορούσες εξαρχής να πάρεις το 2.0 με τους 145Hp

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 08 Δεκ 2010, 22:56

λίγο που το έψαξα ..... μιας και το μοτέρ 1.8 duratec το βάζουν και σε πολλά caterham/lotus7/MX5 NC, μιας και είναι από τα πιο ελαφριά :lipssealed , (γεια σου ρε ford :applause ) πάει μέχρι 200hp /Rotrex χωρίς εκτεταμένες αλλαγές στα εντόσθια του. Το πρώτο πράγμα που σπάει μετά, αν δώσεις κι άλλη πίεση είναι οι μπιέλες.

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 08 Δεκ 2010, 23:00

με 21κ δεν θυμάμαι να έπαιρνες ούτε το 1.8 καλά καλά. δεν καταλαβαίνω όμως γιατί συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. πως θα μπει στη ζυγαριά ένα 2.0 ή Τ5 με ένα 1.6?! ειδικά από τη στιγμή που παίζουν 3 εκδόσεις μήλων (1.6) για να διαλέξει κάποιος. (100,150,180ps). βάζεις κάτω τα κόστη και εκτιμάς αν αξίζει.
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 08 Δεκ 2010, 23:07

δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλά τα πράγματα ..... αν έχεις αποφασίσει από την αρχή πόσα "μήλα" θες, τα παίρνεις εργοστασιακά και τελειώνεις ....
αν τώρα πας σε rotrex, πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού και το ρίσκο, +τον μειωμένο συντελεστή απόδοσης του μοτέρ φαντάζομαι, λόγω απωλειών του συμπιεστή.

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 08 Δεκ 2010, 23:16

1.6 100 ίππων --> 17κ (έχει ακόμη ετοιμοπαράδοτα φαντάζομαι)
1.6 150 ίππων --> 21κ (ρότρεξ+ρίσκο) ή +4κ αν τοχεις ήδη το S40
1.6 150 ίππων --> 28,5κ (S60) ή +14 αν πουλήσεις κατευθείαν το S40 σου

διαλέγεις και παίρνεις ανάμεσα από "μήλα"
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 08 Δεκ 2010, 23:36

ψηφίζεται ...-50% το ΕΤΤ μέχρι και 2.0λτ

@αλέξανδρος, σχετικά με την ροπή / συμπλέκτη και το αντισπίν, δεν συμφωνώ. Δεν τρώει πίεση ο συμπλέκτης, όταν πχ έχεις μια μεγάλη σχέση στο κιβώτιο με χαμηλές στροφές αρκετή ροπή Turbo/compesser και το γκάζι στο πάτωμα ?

alexandros
T2

Δημοσίευσηαπό alexandros » 11 Δεκ 2010, 09:13

μήπως με τα +4Κ€ θα μπορούσες εξαρχής να πάρεις το 2.0 με τους 145Hp

Aυτο το εχω πει παιδια και στο αλλο τοπικ μου οτι 1.6 το πηρε η κυρα που της αρεσε και οταν ελειπα κιολας πηγε και το πηρε
για να μου κανη εκπληξη και οπως το εχεται καταλαβει την επαθα γιατι αμα ειμουνα ουτε σ40 αλλα insigia 2.0t θα επερνα αλλα και να επερνα σ40 που ηταν τρελαμενη με αυτο γιατι ειναι και σενταν και μαζεμενο σε διαστασεις θα επερνα τ5 κατευθηαν οποτε μην
με στεναχωρητε και εσεις με τα cc του αλλα ουτε και το δινω τοωρα για 11χιλ .οποτε κοιταμε για το τη μπορουμε να κανουμε
για να κουνιση ληγακι μια που θα το κρατησω για 2-3χ
τωρα για το ρισκο η οχι τησ μετατροπης σας λεω οτι επειδη ασχολουμε 14χ με την βελτιοση και βλεπω και πως ειναι τα καινουρια αμαξια το μονο σιγουρο ειναι οτι και μαμα να ειναι και κτηπανε μοτερ και σπανε σασμαν οχηματα που ουτε τα σκιζουν ουτε τιποτα με λιγα χλμ κιολας ουτε 1χ οποτε αν η βελτιοση εισαι σωστη το να σπαση εχει ακριβως τησ ιδιες πιθανοτητες με το μαμα 100% αλλα αυτο ειναι η αποψη μου βεβαια και ο καθενας σκευτεται διαφορετηκα τον ορο ρισκο
γιατι να ξερετε οτι το αμαξι ειναι παντα ρισκο απο την μερα που το περνεις η σου βγενει σκηλος η το τρεχης καθε μερα στο συνεργειο και ασ ειναι και volvo,ferrari και οτι αλλο θες απο την πρωτη μερα κιολας
οποτε εγω σας πρωτηνα αυτη την μετατροπη ο καθενας αποφασηζει με την τσεπη λοιπον και οχι μετ το ρισκο αυτη ειναι η αποψη μου
τωρα λοιπον εβγαλα το σ40 εχθες απο το βαφειο οπου του εβεψα τα πλαστηκα και του τοποθετησα την kw και τωρα ψαχνω να βρο μια 17 να μου κανει κληκ γιατι εχω δη τοσες και καμια τιποτα για να την βαλω και να μπορεσω να βαλω και τα φρενα που πηρα και μετα καρφη για roterx και μπορη και πιστονια για παραπανο πς

αν εχει κατη για καμια 17 να προτηνη ευπροσδεκτο κατα προτημηση αν ξερη κανεις καμια με μαυρο και χρομιο

και τελος αυτα θα ειναι για το σ40 δεν θελει τιποτα αλλο .ειδη με το βαψιμο και το χαμιλομα εδειξε πολυ αργιουλικο το 16ακι μου

alexandros
T2

Δημοσίευσηαπό alexandros » 11 Δεκ 2010, 09:20

α και κατι αλλο που ειπατε για να επερνα το σ60 το καινουριο ενα σας λεω ουτε με σφερες ειναι κακασχημο προτημο χιλειες
φορες του ς40 και με 1.6 απο αυτο το πραγμα :-D :-D :-D

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 11 Δεκ 2010, 13:34

:offtopic plz να μείνουμε στους μηχανικούς συμπιεστές ...μόνο.

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 02 Ιαν 2011, 18:37

http://www.pistonheads.com/news/default ... ryId=22960

κιτάκι της cosworth, για Mazda Mx5 NC ..... ελπίζω με κάποιον τρόπο να μπαίνει και στο αδελφάκι μοτέρ ford/volvo 1.8

Εικόνα

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες