S60 2010-
Re: S60 2010-
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."
Τις τελευταίες ημέρες διαβάζω άρθρα και αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με το νέο S60 και διαπιστώνω τα εξής: Πολλές φορές αυτός που αρθρογραφεί δεν έχει οδηγήσει το όχημα ενώ και από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν κάποια άρθρα προκύπτει ότι ορισμένοι ούτε καν το έχουν δει από κοντά
. Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά τα άρθρα έχουν τίτλούς του στιλ "Δοκιμάζουμε το νέο S60" ή "Συγκρίνουμε το νέο S60 με τον ανταγωνισμό" και άλλα παρόμοια που προϊδεάζουν και προϋποθέτουν την οδηγηκή εμπειρία του αρθρογράφου. αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι άρθρα γεμάτα λάθη, ανακρίβειες, αναφορά σε χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν δεν είναι σε αυτά η ουσία (πχ αν πιάνει το αμάξι με 3η τα 200χλμ.).
Μπορεί κάποιος να πει ότι έκαναν μια πρώτη αναφορά στο αυτοκίνητο (για να προλάβουν και τα άλλα περιοδικά) και θα επανέλθουν με την οδηγηκή εμπειρία. Όμως ούτε αυτό ισχύει γιατί τον τελευταίο καιρό οι παρουσιάσεις νέων αυτοκινήτων ειδικά στην κατηγορία D είναι ελάχιστες.
Εκεί όμως που πραγματικά έχω εκνευριστεί είναι όταν συγκρίνουν το νέο S60 με το παρελθόν της Volvo, εκεί φαίνεται ότι όχι μόνο αυτό αλλά και ίσως να μην έχουν οδηγήσει ποτέ κανένα Volvo
, ούτε σαν επιβάτες δεν έχουν μπει, μην πω δεν πέρασαν καν ποτέ από την αντιπροσωπεία...
Γράφουν λοιπόν ότι το νέο 60άρι έχει άλλη σχεδιαστική γραμμή. Πού το είδαν αυτό; Το αυτοκίνητο αποτελεί σχεδιαστική συνέχεια (μέσα και έξω) όλων των Volvo που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Οκ υπάρχει εξέλιξη (δεν είναι και Audi με την βαρετή αναπαραγωγή των αδιάφορων γραμμών) αλλά οι βασικές γραμμές είναι ίδιες, γι' αυτό άλλωστε το αυτοκίνητο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως γνήσιο Volvo.
Λένε ότι το αυτοκίνητο σηματοδοτεί την νέο πορεία της εταιρείας υπό Κινεζική ιδιοκτησία. Όμως αν είχαν έστω και μικρή σχέση με το θέμα αυτοκίνητο θα γνώριζαν ότι ο σχεδιασμός του είχε ξεκινήσει όταν ακόμα η Volvo ανήκε στην Ford και είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πριν πουληθεί στους Κινέζους.
Τέλος και χειρότερο (κατά την γνώμη μου) γράφουν ότι το νέο 60άρι δεν έχει σχέση οδηγηκά και στον δρόμο με τα προηγούμενα Volvo. Εδώ φαίνεται ότι δεν έχουν ιδέα από Volvo. Το έχω αναφέρει και μερικές σελίδες πριν, μετά το τεστ ντραϊβ όταν ξαναμπήκα στο S40 μου δεν αισθάνθηκα μεγάλη διαφορά. Τα μέχρι τώρα σεντάν της Volvo ήταν πάρα πολύ καλά, απλά το νέο 60άρι εξελίσσει αυτά τα πολύ καλά χαρακτηριστικά των προγόνων του ένα βήμα παραπέρα (λογικό και αναμενόμενο από τον αντικαταστάτη τους).
Το θέμα δε τις συγκρίσεις του με άλλα ΄μοντέλα είναι μια άλλη ιστορία (ατυχής και αυτή για τους αρθρογράφους του "ειδικού" τύπου) που έχει σχολιαστεί και στο τοπικ για τα περιοδικά αυτοκινήτου και με το οποίο βαριέμαι να ασχοληθώ. Εδώ δεν ξέρουν το ίδιο το αυτοκίνητο που πάνε να το συγκρίνουν με άλλα
Μπορεί κάποιος να πει ότι έκαναν μια πρώτη αναφορά στο αυτοκίνητο (για να προλάβουν και τα άλλα περιοδικά) και θα επανέλθουν με την οδηγηκή εμπειρία. Όμως ούτε αυτό ισχύει γιατί τον τελευταίο καιρό οι παρουσιάσεις νέων αυτοκινήτων ειδικά στην κατηγορία D είναι ελάχιστες.
Εκεί όμως που πραγματικά έχω εκνευριστεί είναι όταν συγκρίνουν το νέο S60 με το παρελθόν της Volvo, εκεί φαίνεται ότι όχι μόνο αυτό αλλά και ίσως να μην έχουν οδηγήσει ποτέ κανένα Volvo
Γράφουν λοιπόν ότι το νέο 60άρι έχει άλλη σχεδιαστική γραμμή. Πού το είδαν αυτό; Το αυτοκίνητο αποτελεί σχεδιαστική συνέχεια (μέσα και έξω) όλων των Volvo που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Οκ υπάρχει εξέλιξη (δεν είναι και Audi με την βαρετή αναπαραγωγή των αδιάφορων γραμμών) αλλά οι βασικές γραμμές είναι ίδιες, γι' αυτό άλλωστε το αυτοκίνητο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως γνήσιο Volvo.
Λένε ότι το αυτοκίνητο σηματοδοτεί την νέο πορεία της εταιρείας υπό Κινεζική ιδιοκτησία. Όμως αν είχαν έστω και μικρή σχέση με το θέμα αυτοκίνητο θα γνώριζαν ότι ο σχεδιασμός του είχε ξεκινήσει όταν ακόμα η Volvo ανήκε στην Ford και είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πριν πουληθεί στους Κινέζους.
Τέλος και χειρότερο (κατά την γνώμη μου) γράφουν ότι το νέο 60άρι δεν έχει σχέση οδηγηκά και στον δρόμο με τα προηγούμενα Volvo. Εδώ φαίνεται ότι δεν έχουν ιδέα από Volvo. Το έχω αναφέρει και μερικές σελίδες πριν, μετά το τεστ ντραϊβ όταν ξαναμπήκα στο S40 μου δεν αισθάνθηκα μεγάλη διαφορά. Τα μέχρι τώρα σεντάν της Volvo ήταν πάρα πολύ καλά, απλά το νέο 60άρι εξελίσσει αυτά τα πολύ καλά χαρακτηριστικά των προγόνων του ένα βήμα παραπέρα (λογικό και αναμενόμενο από τον αντικαταστάτη τους).
Το θέμα δε τις συγκρίσεις του με άλλα ΄μοντέλα είναι μια άλλη ιστορία (ατυχής και αυτή για τους αρθρογράφους του "ειδικού" τύπου) που έχει σχολιαστεί και στο τοπικ για τα περιοδικά αυτοκινήτου και με το οποίο βαριέμαι να ασχοληθώ. Εδώ δεν ξέρουν το ίδιο το αυτοκίνητο που πάνε να το συγκρίνουν με άλλα

S40 1,8 Momentum MY08Re: S60 2010-
Χθες πήγαμε για καφέ οι Πατρινοί Volvάκιδες. Ο dd_surfer είχε φέρει μαζί του το περιοδικό Drive, το τεύχος που έχει ποστάρει πιο πάνω στην σελίδα ο Johnkyr. Το άρθρο - συγκριτικό ήταν πάρα πολύ καλό, όαση στις μπαρούφες που έχω διαβάσει αλλού. Σε γενικές γραμμές οι εντυπώσεις του αρθρογράφου συμπίπτουν με τα όσα έχουμε γράψει και εμείς εδώ που το έχουμε οδηγήσει. Επίσης η σύγκριση που κάνει με Merk και BMW είναι λογική (όχι κάποιοι που κάνουν με Opel
) και κατά την γνώμη μου αντικειμενική.
) και κατά την γνώμη μου αντικειμενική.
Αν δεν κάνω λάθος διευθυντής είναι ο Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης στο Drive... Όταν έφυγε από τους 4Τ (πριν από 15 χρόνια ΄για να δοκιμάσει την τύχη του στο AMS και μετά να ανοίξει το δικό του Drive) το περιοδικό έχασε τουλάχιστο 50% από το δυναμικό του κατ' εμέ. Αν πέσει στα χέρια σας τεστ γραμμένο από τον Κλεάνθη σε 4Τ π.χ. του 1990 θα πάθετε πλάκα με την ανάλυση που έκανε.
Black Volvo S40 1.8 MY-2010
το Drive εκει γυρω στο 2000 ΕΛΑΜΠΕ!! μακραν το καλυτερο περιοδικο που κυκλοφορουσε....
μετα απο κανα δυο-τρια χρονια μπηκανε τα φραγκα στην μεση και μερικοι ΑΣΧΕΤΟΙ συντακτες, με αποτελεσμα να ΜΗΝ διαβαζετε με τπτ (σαν τους σημερινους 4τροχους για παραδειγμα). αυτο το πραγμα τους στοιχησε κοντα 10-15 χιλιαδες φυλλα το μηνα....
αυτη τη στιγμη γινεται μια προσπαθεια απο τα παιδια,η οποια ειναι αξια λογου (Ασχετως αν μερικες φορες το χανουν και αυτοι)... δυστυχως ομως ακομη δεν εχουν γινει οπως πριν απο 10 χρονια...
μετα απο κανα δυο-τρια χρονια μπηκανε τα φραγκα στην μεση και μερικοι ΑΣΧΕΤΟΙ συντακτες, με αποτελεσμα να ΜΗΝ διαβαζετε με τπτ (σαν τους σημερινους 4τροχους για παραδειγμα). αυτο το πραγμα τους στοιχησε κοντα 10-15 χιλιαδες φυλλα το μηνα....
αυτη τη στιγμη γινεται μια προσπαθεια απο τα παιδια,η οποια ειναι αξια λογου (Ασχετως αν μερικες φορες το χανουν και αυτοι)... δυστυχως ομως ακομη δεν εχουν γινει οπως πριν απο 10 χρονια...
popolaros έγραψε:αυτη τη στιγμη γινεται μια προσπαθεια απο τα παιδια,η οποια ειναι αξια λογου (Ασχετως αν μερικες φορες το χανουν και αυτοι)... δυστυχως ομως ακομη δεν εχουν γινει οπως πριν απο 10 χρονια...
Έμειναν 3-4 άτομα μόνο για να τρέξει ολόκληρο το περιοδικό...
deadp έγραψε:popolaros έγραψε:αυτη τη στιγμη γινεται μια προσπαθεια απο τα παιδια,η οποια ειναι αξια λογου (Ασχετως αν μερικες φορες το χανουν και αυτοι)... δυστυχως ομως ακομη δεν εχουν γινει οπως πριν απο 10 χρονια...
Έμειναν 3-4 άτομα μόνο για να τρέξει ολόκληρο το περιοδικό...
το ξερω... πλεον ξαναγραφει και ο κλεανθης
DIKASTIS-T5 έγραψε:Ημιχρονο της τσοντας στο CAMP NOU και η ΝΕΤ παιζει την κλασσικη διαφημιση με το ανατρεπτικο νεο S60 κανει πισωκολλητο στο ποτηρι του νερου και να σκαρφαλωνει με την οπισθεν στη νταλικα!Ελατε,ηρεμηστε λιγο...!
Η διαφήμιση είναι από το τεστ ντραϊβ του VolvoZeus...
Λοιπόν, μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με την αντιπροσωπεία! Την Τετάρτη θα πάω για τεστ ντράιβ στο κουκλί...
Το θέμα μου όμως δεν είναι αυτό... Ρώτησα την υπεύθυνη εκεί, περί τίνος πρόκειται αυτή η λεγόμενη προσφορά ανταλλαγής αυτοκινήτων VOLVO παλιών πελατών με το νέο S60.
Η απάντηση που πήρα ξέρετε ποιά είναι;
-Αν εσείς κύριε ........... δώσετε το C30 σας ανταλλαγή, θα έχετε έκπτωση στο νέο S60 1500€!!!
Μα είναι δυνατόν; Θα δώσω αμάξι ούτε 3 χρόνων για να πάρω έκπτωση 1500€; Τι σόι πολιτική είναι αυτή;
Το θέμα μου όμως δεν είναι αυτό... Ρώτησα την υπεύθυνη εκεί, περί τίνος πρόκειται αυτή η λεγόμενη προσφορά ανταλλαγής αυτοκινήτων VOLVO παλιών πελατών με το νέο S60.
Η απάντηση που πήρα ξέρετε ποιά είναι;
-Αν εσείς κύριε ........... δώσετε το C30 σας ανταλλαγή, θα έχετε έκπτωση στο νέο S60 1500€!!!
Μα είναι δυνατόν; Θα δώσω αμάξι ούτε 3 χρόνων για να πάρω έκπτωση 1500€; Τι σόι πολιτική είναι αυτή;
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
DIKASTIS-T5 έγραψε:Πολιτικη τροικας,Δημητρη...Οπελ και παλι Οπελ!!!!
Ρε φίλε εγώ το S60 θα το αγοράσω και δε με νοιάζει τίποτα.
Σχολιάζω όμως την πολιτική της εταιρείας η οποία θέλοντας (;) να πουλήσει το νέο μοντέλο δεν δίνει κάνενα απολύτως κίνητρο στους υποψήφιους αγοραστές! Είναι δυνατόν να λέει 1500 € έκπτωση; Δεν το δίνω ρε προτιμώ να το δώσω στην αδερφή μου κι ας μην ξέρει να οδηγεί!!!!
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
1500 επιπλεον της τιμης που θα παρουν το δικο σου..
Αφου εσυ εισαι πελατης ομως του συγκεκριμενου καταστηματος, πιστευω θα σου δωσουν κατι παραπανω...Μαθε παντως αν το ποσο ειναι σταθερο ή μεταβαλλεται και με ποια κριτηρια.
Αφου εσυ εισαι πελατης ομως του συγκεκριμενου καταστηματος, πιστευω θα σου δωσουν κατι παραπανω...Μαθε παντως αν το ποσο ειναι σταθερο ή μεταβαλλεται και με ποια κριτηρια.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
γιατί τί σου έκανε η όπελ? εκεί που έχουν και πολλούς πελάτες είναι που σε καραγράφουν όταν αλλάζεις αυτοκίνητο! το έζησα από πρώτο χέρι. ίδια αξία μεταπώλησης με την λοιπή αγορά. έκπτωση για το προς αγορά καινούριο μοντέλο, μηδενική (!). σου λέει, το θες πολύ, πάρτο όπως είναι. θαλεγα τώρα τι πήρε βέβαια αλλά θα γίνει edit mod!!
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr
www.iatroud.gr
VolvoZeus έγραψε:1500 επιπλεον της τιμης που θα παρουν το δικο σου..
Αν είναι έτσι τότε παρανόηση μου!Απλά η απάντηση που πήρα ήταν ακριβώς όπως την διατύπωσα στο προηγούμενο ποστ.
Από ότι μου είπε εξαρτάται από το ποιό μοντέλο δίνεις και μου είπε χαρακτηριστικά ότι:
-Για το C30 που έχετε εσείς η έκπτωση ορίζεται στα 1500€! Θα μάθω όμως λεπτομέρειες από κοντά την Τετάρτη!
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
DIKASTIS-T5 έγραψε:Ποσο σου το παιρνει το αμαξι σου,Δημητρη?...σου ειπε?Κανα 10χιλιαρο?
Όχι δεν είχα την τιμή να...ρωτήσω! Είχα ξαφνιαστεί από την απάντηση σχετικά με την έκπτωση!
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
Εξαρταται και τι παιρνεις...αλλη εκπτωση θα σου δωσει για Τ6 αλλη για Τ3...λογικο δεν ειναι?
Παντως σε 1-2 χρονια μια χαρα εκπτωση θα σου δινουν!
Καλα εσυ παλι αυτοκινητο με προβληματικο χωρο αποσκευων θα παρεις? Παρε ενα V60 να στρωσεις, να κουλαρει και η Ελε...
Καλα εσυ παλι αυτοκινητο με προβληματικο χωρο αποσκευων θα παρεις? Παρε ενα V60 να στρωσεις, να κουλαρει και η Ελε...
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
VolvoZeus έγραψε:Καλα εσυ παλι αυτοκινητο με προβληματικο χωρο αποσκευων θα παρεις? Παρε ενα V60 να στρωσεις, να κουλαρει και η Ελε...
Μπα δε μου αρέσουν τα station... Δεν έχω όρεξη..να οδηγώ station!
Το S μια χαρά είναι! Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ...Όλα αλλάζουν!
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
άμα θες .... καινούριο, φρέσκο S60, τότε θα το πληρώσεις ... απλά τα πράγματα .....
λογικό είναι, νέο προϊόν .... Μετά, ανάλογα με τις πωλήσεις, ίσως ανεβούν.πέσουν οι τιμές .... προσφορές κτλ ....
κοίταγα λίγο, το πόσο κάνουν τα extra .... και ξεφεύγει πολύ η τιμή, αν βάλω κι αυτά που θα ήθελα ....
λογικό είναι, νέο προϊόν .... Μετά, ανάλογα με τις πωλήσεις, ίσως ανεβούν.πέσουν οι τιμές .... προσφορές κτλ ....
κοίταγα λίγο, το πόσο κάνουν τα extra .... και ξεφεύγει πολύ η τιμή, αν βάλω κι αυτά που θα ήθελα ....
VolvoZeus έγραψε:Εξαρταται και τι παιρνεις...αλλη εκπτωση θα σου δωσει για Τ6 αλλη για Τ3...λογικο δεν ειναι?
Της ελέ, δεν της αρέσουν τα station .....
johnkyr έγραψε:άμα θες .... καινούριο, φρέσκο S60, τότε θα το πληρώσεις ... απλά τα πράγματα .....
Που να δεις αυτα που βαζω εγω ποσο μου βγαινει....Δεν βιαζομαι ομως...ειπαμε, νεα μοτερ ερχονται, νεα μοντελα, να δουμε τι θα κανουν οι Κινεζοι...τωρα με νεο δισκο, χαλαρα βγαζω 5ετια
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
DIKASTIS-T5 έγραψε:Αμαν...!!Τι δηλωση ειναι αυτη...??Εγω κοντευω να βγαλω στο παμε στοιχημα ποιο θα ειναι το επομενο σου αμαξι και εσυ λες οτι βγαζεις 5ετια???
1η Οκτ θα μαθουμε αν οι Κινεζοι εδωσαν το go ahead για 5κυλινδρο μοτερ του οποιου η αποδοση μαλλον θα ειναι πανω απο το 2.0 με τα 240....Υπαρχει πολυ speculation αλλα αν γινει αυτο που φανταζομαι* I'm sold...
*και ευχομαι
Τ4 - 2.0 GDTi 4κυλινδρο 240hp
T5 - 2.0/2.5 GDTi 5κυλινδρο 280-300hp (το 2001 επανω σε αυτο ειχε εξελιχθει ο αμεσος ψεκασμος)
T6 - 3.0 GDTi SI6 340+ (ετοιμο ειναι ετσι κι αλλιως!)
...υπαρχουν πολλοι λογοι για τους οποιους ειναι wishfull thinking, αλλα ετσι θα επρεπε να ειναι απο την αρχη η γκαμα!STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
τα νούμερα αυτά κτλ.....
είναι προϊόν
ενόρασης ?

τους υπάρχοντες Τ3/Τ4 1.6 , πως θα τους πει ??? Τ2/Τ3 ?
είναι προϊόν
ενόρασης ?
τους υπάρχοντες Τ3/Τ4 1.6 , πως θα τους πει ??? Τ2/Τ3 ?
Διάβασα σήμερα, το τεστ του drive και του EVO.
To evo, στο μήκος κύματος που γράφει .... δηλαδή όλα είναι καλά και ανθηρά, μου δίνει την αίσθηση ότι διαβάζω μυθιστόρημα....
Το Drive, μέχρι έκει που μπορεί να φτάσει ο μέσος συντάκτης ή μέχρι εκεί που μπορεί να διαβάσει ο μέσος αναγνώστης (έγραψε και για την καθυστέρηση στον πίνακα ελέγχου που είχε αναφέρει και ο Zeus), με σωστά τεχνικά στοιχεία, η 3η πιάνει 138χαω
, αν μη τι άλλο, και η έκταση του συγκριτικού περιορισμένη.
Το αυτοκίνητο από τις μετρήσεις δεν δείχνει γρήγορο από στάση 0-100 ... από 8.9 4T έως 9.65 evo
To κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, έχει σχεδιαστεί/ρυθμιστεί με σκοπό την άνεση και όχι τις επιδόσεις.
Είναι πιο γρήγορο από τον γερμανικό ανταγωνισμό στις ρεπρίζ, ειδικά από την 320
Είναι πολύ βαρύ (μετρήσεις drive) 1660kg, 320:1430kg C180:1430kg
επίσης, στο drive, αναφέρει για το S60 προκαταβολή 35% 36ΑΤΟΚΕΣ
ή 60 με επιτόκιο 3%
To evo, στο μήκος κύματος που γράφει .... δηλαδή όλα είναι καλά και ανθηρά, μου δίνει την αίσθηση ότι διαβάζω μυθιστόρημα....
Το Drive, μέχρι έκει που μπορεί να φτάσει ο μέσος συντάκτης ή μέχρι εκεί που μπορεί να διαβάσει ο μέσος αναγνώστης (έγραψε και για την καθυστέρηση στον πίνακα ελέγχου που είχε αναφέρει και ο Zeus), με σωστά τεχνικά στοιχεία, η 3η πιάνει 138χαω
Το αυτοκίνητο από τις μετρήσεις δεν δείχνει γρήγορο από στάση 0-100 ... από 8.9 4T έως 9.65 evo
To κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, έχει σχεδιαστεί/ρυθμιστεί με σκοπό την άνεση και όχι τις επιδόσεις.
Είναι πιο γρήγορο από τον γερμανικό ανταγωνισμό στις ρεπρίζ, ειδικά από την 320
Είναι πολύ βαρύ (μετρήσεις drive) 1660kg, 320:1430kg C180:1430kg
επίσης, στο drive, αναφέρει για το S60 προκαταβολή 35% 36ΑΤΟΚΕΣ
ή 60 με επιτόκιο 3%"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."
Στο quattroruote Σεπτεμβρίου, αναλυτικότατο τεστ του S60 σε έκδοση Mommentum 2.0 σε μαύρο.
Υψηλή βαθμολογία 81/100 και πολύ καλά σχόλια.
ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ TOY ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΠΕΖΩΝ, ΜΕ... ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΤΟΧΟ!
Δεν ξέρω αν είναι μοντάζ οι φωτογραφίες, αλλά φαίνεται αληθοφανές.
Τα πάντα στην Ιταλία βέβαια, εδώ γίνεται μετάφραση...
Υψηλή βαθμολογία 81/100 και πολύ καλά σχόλια.
ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ TOY ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΠΕΖΩΝ, ΜΕ... ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΤΟΧΟ!
Δεν ξέρω αν είναι μοντάζ οι φωτογραφίες, αλλά φαίνεται αληθοφανές.
Τα πάντα στην Ιταλία βέβαια, εδώ γίνεται μετάφραση...
Δεν έχω πάρει ποτέ το quattroruote, λέει ότι έχει πολλές μετρήσεις ... ? ? ?
χειροκίνητο ή αυτόματο το έχει .... ???
βάρος ?
0-100χαω ?
0-1000m ?
καμιά ρεπρίζ ?
thanks
χειροκίνητο ή αυτόματο το έχει .... ???
βάρος ?
0-100χαω ?
0-1000m ?
καμιά ρεπρίζ ?
thanks
Παρακαλώjohnkyr έγραψε:Δεν έχω πάρει ποτέ το quattroruote, λέει ότι έχει πολλές μετρήσεις ... ? ? ?
χειροκίνητο ή αυτόματο το έχει .... ??? ΑΥΤΟΜΑΤΟ
βάρος ? 1545/1592
0-100χαω ? 8,7
0-1000m ? 29,5 sec / 179,8 km/h
καμιά ρεπρίζ ? 80-120/6η 12,5 sec
11,7 lit μεση κατανάλωση
5,4 μέτρα δοκιμασία πάρκινγκ
41,2 μέτρα φρενάρισμα από τα 100χλμ...
thanks
Εδώ είμαι κι εγώ να παραθέσω την οδηγική μου εμπειρία από το νέο και πανέμορφο (κατά τη γνώμη μου πάντα) αυτοκίνητο της VOLVO.
S60 λοιπόν...τι ωραία που ακούγεται! Πραγματικά οι εντυπώσεις μου είναι πάρα πολύ καλές!
Μοντέλο test drive: 2.0 T χρώμα ασημογαλάζιο, έκδοση Summum, χειροκίνητο παρακαλώ!
Βάζω πρώτη στο κιβώτιο και ξεκινάω μαζί με τη συνοδηγό μου. Ήρεμο και πολιτισμένο, με μαλακό συμπλέκτη αλλά σχετικά βαρύ τιμόνι. Πολύ ευχάριστο βέβαια στην αίσθηση. 2α και τέρμα γκάζι και το αυτοκίνητο αρχίζει να ξεδιπλώνει τις αρετές του. Τα άλογα βγαίνουν στο δρόμο πολύ ευχάριστα αλλά το αυτοκίνητο δίνει μία αίσθηση ότι είναι σχετικά βαρύ. Βέβαια να μην είμαι άδικος ο συγκεκριμένος κινητήρας κινεί πάρα πολύ καλά το αυτοκίνητο.
3η, 4η, 5η, η 6η μπήκε αργότερα στην εθνική, το κιβώτιο ανταπεξήλθε εις το ακέραιο. Ακριβές κούμπωμα του λεβιέ, ενώ η δύναμη βγαίνει από τις 2500 σαλ και πάνω. Οι ανωμαλίες του οδοστρώματος εξαφανίζονταν ή μάλλον απορροφούνταν πάρα πολύ ομαλά και το αμάξωμα είχε μία τέλεια οδική συμπεριφορά! Είσοδος στην Ε.Ο και επιτάχυνση. Πολύ καλό "τράβηγμα" από το αυτοκίνητο. Σε χρόνο ρεκόρ το αυτοκίνητο χωρίς να το καταλάβω έδειξε 160 χλμ/ω έχοντας την αίσθηση ότι πηγαίνω περίπου με 100χλμ/ω. Πολύ άνετο και πολύ σταθερό το αμάξι στο δρόμο, παρά τους δυνατούς αέρηδες που είχε σήμερα, δεν κούνησε στο ελάχιστο από τη θέση του. Ακόμα και με 6η στο κιβώτιο το αυτοκίνητο επιταχύνει ικανοποιητικότατα. Κάπως "περίεργη" ήταν η αίσθηση των φρένων, τα οποία φαντάζομαι συνηθίζονται με τον καιρό! Λόγω υποχρεώσεων η διάρκεια της δοκιμής ήταν περιορισμένη.
Οι εντυπώσεις μου από το εσωτερικό, άψογες! Φοβερές θέσεις, αναπαυτικές, ενώ η ποιότητα δεν χωρά καμία αμφισβήτηση. Εργονομία πάρα πολύ καλή και φοβερά ξεκούραστο εσωτερικό.
Με άλλα λόγια, το επόμενό μου αυτοκίνητο! Το ερωτεύτηκα, το θέλω και θα το πάρω, όχι άμεσα όμως! Δε ρώτησα πόσο μου παίρνουν το δικό μου καθώς η ανταλλαγή δεν θα γίνει άμεσα. Η έκπτωση πάντως για C30 ήταν 1476 ευρώ. I'm in love with new Volvo S60!
S60 λοιπόν...τι ωραία που ακούγεται! Πραγματικά οι εντυπώσεις μου είναι πάρα πολύ καλές!
Μοντέλο test drive: 2.0 T χρώμα ασημογαλάζιο, έκδοση Summum, χειροκίνητο παρακαλώ!
Βάζω πρώτη στο κιβώτιο και ξεκινάω μαζί με τη συνοδηγό μου. Ήρεμο και πολιτισμένο, με μαλακό συμπλέκτη αλλά σχετικά βαρύ τιμόνι. Πολύ ευχάριστο βέβαια στην αίσθηση. 2α και τέρμα γκάζι και το αυτοκίνητο αρχίζει να ξεδιπλώνει τις αρετές του. Τα άλογα βγαίνουν στο δρόμο πολύ ευχάριστα αλλά το αυτοκίνητο δίνει μία αίσθηση ότι είναι σχετικά βαρύ. Βέβαια να μην είμαι άδικος ο συγκεκριμένος κινητήρας κινεί πάρα πολύ καλά το αυτοκίνητο.
3η, 4η, 5η, η 6η μπήκε αργότερα στην εθνική, το κιβώτιο ανταπεξήλθε εις το ακέραιο. Ακριβές κούμπωμα του λεβιέ, ενώ η δύναμη βγαίνει από τις 2500 σαλ και πάνω. Οι ανωμαλίες του οδοστρώματος εξαφανίζονταν ή μάλλον απορροφούνταν πάρα πολύ ομαλά και το αμάξωμα είχε μία τέλεια οδική συμπεριφορά! Είσοδος στην Ε.Ο και επιτάχυνση. Πολύ καλό "τράβηγμα" από το αυτοκίνητο. Σε χρόνο ρεκόρ το αυτοκίνητο χωρίς να το καταλάβω έδειξε 160 χλμ/ω έχοντας την αίσθηση ότι πηγαίνω περίπου με 100χλμ/ω. Πολύ άνετο και πολύ σταθερό το αμάξι στο δρόμο, παρά τους δυνατούς αέρηδες που είχε σήμερα, δεν κούνησε στο ελάχιστο από τη θέση του. Ακόμα και με 6η στο κιβώτιο το αυτοκίνητο επιταχύνει ικανοποιητικότατα. Κάπως "περίεργη" ήταν η αίσθηση των φρένων, τα οποία φαντάζομαι συνηθίζονται με τον καιρό! Λόγω υποχρεώσεων η διάρκεια της δοκιμής ήταν περιορισμένη.
Οι εντυπώσεις μου από το εσωτερικό, άψογες! Φοβερές θέσεις, αναπαυτικές, ενώ η ποιότητα δεν χωρά καμία αμφισβήτηση. Εργονομία πάρα πολύ καλή και φοβερά ξεκούραστο εσωτερικό.
Με άλλα λόγια, το επόμενό μου αυτοκίνητο! Το ερωτεύτηκα, το θέλω και θα το πάρω, όχι άμεσα όμως! Δε ρώτησα πόσο μου παίρνουν το δικό μου καθώς η ανταλλαγή δεν θα γίνει άμεσα. Η έκπτωση πάντως για C30 ήταν 1476 ευρώ. I'm in love with new Volvo S60!

V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
τέτοιους πελάτες θέλουν οι κατασκευαστές ...... με παρωπίδες ούτε το insignia
johnkyr έγραψε::vow![]()
τέτοιους πελάτες θέλουν οι κατασκευαστές ...... με παρωπίδες
![]()
ούτε το insignia![]()
Μην τρολάρουμε άσκοπα! Όχι! Αυτοκίνητα μέτρια ή αυτοκίνητα που τα σπρώχνει ο "ειδικός" τύπος δεν αξίζουν. Καμία ανταγωνιστική πρόταση δε με συγκινεί! VOLVO for life.

V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
Στο ότι εξ'αρχής τα "έχωνες" στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο και συνεπώς η γνώμη σου δεν είναι αντικειμενική. Και αυτό φαίνεται διότι σε κάποια σημεία τα σχόλιά σου είναι καυστικότατα... 

V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
DIKASTIS-T5 έγραψε:Η αληθεια ειναι οτι δεν ημουν και τοσο θετικος,και εξακολουθω να μην ειμαι.Ομως οδηγοντας το μπορω να πω οτι ηρθα σε πιο ηπιους τονους οχι τοσο με αυτο καθεαυτο το αμαξι,αλλα για τη σχεση του με τον ανταγωνισμο.Αν δηλαδη απομονωσουμε τη συζητηση μονο στο αμαξι δεν αλλαξε κατα πολυ η αποψη μου,παρα μονο για τους χωρους.Αν γενικευτει και μπουμε σε διακασια συγκρισης του με τον ανταγωνισμο,δεν τιθεται θεμα...ειναι καλυτερο και το λεω με πασα ειλικρινεια και αντικειμενικοτητα.
Κάπου εδώ συμφωνούμε. Επίσης κάτι που θέλω να σου πω, είναι να μη συγκρίνεις τη δύναμη του αυτοκινήτου αυτού (και άλλων φυσικά) έχοντας σαν μοναδικό κριτήριο το δικό σου Τ5. Δεν έχουν καμία σχέση στη δύναμη εννοείται τόσο και σε θέμα ιπποδύναμης αλλά και σε θέμα κιλών.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
Jim_C30 έγραψε:DIKASTIS-T5 έγραψε:Η αληθεια ειναι οτι δεν ημουν και τοσο θετικος,και εξακολουθω να μην ειμαι.Ομως οδηγοντας το μπορω να πω οτι ηρθα σε πιο ηπιους τονους οχι τοσο με αυτο καθεαυτο το αμαξι,αλλα για τη σχεση του με τον ανταγωνισμο.Αν δηλαδη απομονωσουμε τη συζητηση μονο στο αμαξι δεν αλλαξε κατα πολυ η αποψη μου,παρα μονο για τους χωρους.Αν γενικευτει και μπουμε σε διακασια συγκρισης του με τον ανταγωνισμο,δεν τιθεται θεμα...ειναι καλυτερο και το λεω με πασα ειλικρινεια και αντικειμενικοτητα.
Κάπου εδώ συμφωνούμε. Επίσης κάτι που θέλω να σου πω, είναι να μη συγκρίνεις τη δύναμη του αυτοκινήτου αυτού (και άλλων φυσικά) έχοντας σαν μοναδικό κριτήριο το δικό σου Τ5. Δεν έχουν καμία σχέση στη δύναμη εννοείται τόσο και σε θέμα ιπποδύναμης αλλά και σε θέμα κιλών.
αφού εσύ ... δεν θα οδηγήσεις τον ανταγωνισμό .?
Ο ανταγωνισμός Γιάννη, σιγοντάρεται θετικά από τρίτους (περιοδικά κλπ). Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ δε με συγκινούν τα αμάξια που κάποιος προσπαθεί να μου επιβάλλει! Διότι όταν σε όλο τον τύπο διαβάζω συνεχώς 3 συγκεκριμένες μάρκες, θεωρώ πως πρόκειται για επιβολή!
Και ξέρεις κάτι; Δεν έχω όρεξη.....
Και ξέρεις κάτι; Δεν έχω όρεξη.....
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
Το αυτοκινητο σε σχεση με τον ανταγωνισμο δεν ειναι σε τιποτα τρομερα καλυτερο και σε τιποτα τρομερα χειροτερο. Ισως ειναι πιο ισορροπημενο...
Εγω αυτο που δεν καταλαβανω ρε Ηλια ειναι τι δεν σου αρεσε στην οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου...και ακομα περισσοτερο σε σχεση με το city safety...πες μου τι εκανε το συστημα και παρενεβει αντιθετα με τις ορεξεις σου..
Εγω αυτο που δεν καταλαβανω ρε Ηλια ειναι τι δεν σου αρεσε στην οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου...και ακομα περισσοτερο σε σχεση με το city safety...πες μου τι εκανε το συστημα και παρενεβει αντιθετα με τις ορεξεις σου..
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
VolvoZeus έγραψε:Το αυτοκινητο σε σχεση με τον ανταγωνισμο δεν ειναι σε τιποτα τρομερα καλυτερο και σε τιποτα τρομερα χειροτερο. Ισως ειναι πιο ισορροπημενο...
Ακριβώς και με πολύ καλύτερη τιμή...
Οπότε παίζει μπάλα μόνο του. Συμφωνώ με τον Jim δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Οι "προσιτού" κόστους προτάσεις δεν είναι ανταγωνιστικές (Opel, Ford, Toyota, VW κτλ), το καταλαβαίνεις με το που μπαίνεις μέσα στα αυτοκίνητα, το να τα οδηγήσεις είναι απλά χάσιμο χρόνου...
Δικαστή συμφωνώ και μαζί σου για το ότι τα πολλά συστήματα στερούν από τον οδηγό την ελευθερία του. Εντάξει αν ο άλλος είναι κουλός ας τα βάλει, αλλά εγώ νομίζω ότι μπορώ να το πάω καλύτερα χωρίς όλα αυτά τα μπλιμπλίκια. Επίσης όπως ξαναέγραψα, και το διαπίστωσαν και οι κάτοχοι Τ5, το νέο S60 δεν έχει (προς το παρόν τουλάχιστον) έκδοση που να τους καλύπτει....
DIKASTIS-T5 έγραψε:Αν εξαιρεσουμε τη SAAB ολος ο υπολοιπος ανταγωνισμος ειναι εκτος ειτε λογω τιμων,ειτε λογω κατωτερων κατασκευων.
Τα SAAB τα είχε "περιποιηθεί"
η GM μια χαρά (και δυο τρομάρες)... Άσε που είναι στο εσωτερικό κακάσχημα .... Πραγματικά δεν θα άντεχα να το οδηγώ...
Εξακολουθω να μην καταλαβαινω που ειναι παρεμβατικο το συστημα....Εκανα τοσα χιλιομετρα σε στροφοδιαδρομη πηγαινοντας κατα πολυ γρηγοροτερα απο οτιδηποτε κινουταν γυρω μου, κολλησα προφυλακτηρα αρκετες φορες σε αυτοκινητα που δεν εκαναν δεξια, και δεν ειπε τιποτα το συστημα....Μηπως αυτο που οδηγησες ειχε το Collision Warning with Brake Assist? Αν στην μασκα ειχε το κουτι διπλα απο το σημα τοτε ειχε αυτο το συστημα, το οποιο ειναι εξτρα.
Απο εκει και περα πραγματικα δεν καταλαβαινω τι δεν σου αρεσε οδηγικα σε σχεση με το C30..Οκ ειναι πιο βαρυ αλλα δεν δειχνει τοσο το βαρος του στις στροφες, το τιμονι του ειναι σημαντικα πιο γρηγορο απο τα δικα μας, πιο βαρυ, και τα φρενα σε αισθηση πολυ καλυτερα..μονο το abs μπαινει για πλακα οταν κουραζονται. Επιπλεον η οποια συγκριση με οποιοδηποτε hatchback ειναι συγκριση αχλαδιων με πορτοκαλια....Το βαρυ S60 ειναι 1700 κιλα (φουλ υγρα, με οδηγο και 90% ρεζερβουαρ), ~20 παραπανω απο μια 3αρα δηλαδη.....μηπως κανουμε πολυ φασαρια για το τιποτα? Ουτε το Audi ουτε κανενα αλλο της κατηγοριας δεν ειναι τρομακτικα πιο ελαφρυ...welcome to D 2010!!
Απο εκει και περα πραγματικα δεν καταλαβαινω τι δεν σου αρεσε οδηγικα σε σχεση με το C30..Οκ ειναι πιο βαρυ αλλα δεν δειχνει τοσο το βαρος του στις στροφες, το τιμονι του ειναι σημαντικα πιο γρηγορο απο τα δικα μας, πιο βαρυ, και τα φρενα σε αισθηση πολυ καλυτερα..μονο το abs μπαινει για πλακα οταν κουραζονται. Επιπλεον η οποια συγκριση με οποιοδηποτε hatchback ειναι συγκριση αχλαδιων με πορτοκαλια....Το βαρυ S60 ειναι 1700 κιλα (φουλ υγρα, με οδηγο και 90% ρεζερβουαρ), ~20 παραπανω απο μια 3αρα δηλαδη.....μηπως κανουμε πολυ φασαρια για το τιποτα? Ουτε το Audi ουτε κανενα αλλο της κατηγοριας δεν ειναι τρομακτικα πιο ελαφρυ...welcome to D 2010!!
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
VolvoZeus έγραψε:....Μηπως αυτο που οδηγησες ειχε το Collision Warning with Brake Assist? Αν στην μασκα ειχε το κουτι διπλα απο το σημα τοτε ειχε αυτο το συστημα, το οποιο ειναι εξτρα.
Εγώ σε αυτό αναφερόμουν και στα σπαστικά λαμπάκια που ανάβουν όταν πλησιάζεις σε προπορευόμενο όχημα. Όπως είχα σχολιάσει και μετά το τεστ ντράϊβ που του έκανα, αυτό το σύστημα δεν θα το έβαζα.
bmw 320 -> 1445 kg κενο..
Audi 2.0 TFSi multitronic -> 1475 kg κενο
..με οδηγο 68kg, 90% ρεζερβουαρ και 7kg αποσκευες
C250 CGi -> 1505
S60 2.0T Powershift -> 1545 kg
Γιατι δεν βλεπω τεραστιες διαφορες?
Audi 2.0 TFSi multitronic -> 1475 kg κενο
..με οδηγο 68kg, 90% ρεζερβουαρ και 7kg αποσκευες
C250 CGi -> 1505
S60 2.0T Powershift -> 1545 kg
Γιατι δεν βλεπω τεραστιες διαφορες?