S60 2010-

V40, XC40, S60, V60, XC60, S90, V90, XC90
Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Re: S60 2010-

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 16 Αύγ 2010, 16:12

Yπάρχει και ο 1.6Τ με τα 180 .... με ένα προγραμματάκι, είμαστε 200Ηp

Αν κουμπώνει και το σασμάν ..... τραβάμε και ένα πιο μακρύ κορωνο-πηνίο
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 16 Αύγ 2010, 16:20

βέβαια θα χρειαστούμε κι άλλα φρένα, αναρτήσεις, ζαντολάστιχα κ.λπ κ.λπ :dizzy
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 16 Αύγ 2010, 16:22

iatroud έγραψε:βέβαια θα χρειαστούμε κι άλλα φρένα, αναρτήσεις, ζαντολάστιχα κ.λπ κ.λπ :dizzy

μόνο φρένα, για αρχη .... ((τακάκια πιο σκληρά, σωληνάκια, υγρά) κι αν δεν φτάνουν, πάμε μια δίσκους-δαγκάνες-τρόμπα)

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 16 Αύγ 2010, 16:33

φαντάζομαι αν θα ήταν τόσο απλό το θέμα του νέου κινητήρα, δεν θα είχαν πρόβλημα να το φορέσουν κι εργοστασιακά στο 40άρι. το περιθώριο κέρδους τους θα αυξάνονταν εκθετικά. αντί αυτού επέλεξαν να το καταργήσουν (?) και να δοκιμάσουν με το 60άρι. αυτό από μόνο του με προβληματίζει.
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 16 Αύγ 2010, 16:35

Αν δεν είχαν σκοπό/ αποφασίσει να διακόψουν την παραγωγή του, ίσως και να το έκαναν και να βλέπαμε S40/V50 Τ4, με 180Ηp

οι D3 (150hp), D4 (177hp), που τους έβαλαν στο S40/V50 MY11 είναι καινούριοι ? Ισότητα επιτέλους :swear

το νέο φόκους ST, 240Hp, που είναι στο μέγεθος s40/v50 μια χαρά θα πάρει τον Ecobost 2.0T/T5

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 17 Αύγ 2010, 13:15

Volvo S60 Heico Sportiv..

STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 17 Αύγ 2010, 13:17

Κατι ελεγα για 19"....καντο καλυτερα 20" :whistling

:lol:
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 17 Αύγ 2010, 13:29

Στο 22 καίγεσαι :lol:
Εικόνα S40 1,8 Momentum MY08

popolaros
T2

Δημοσίευσηαπό popolaros » 17 Αύγ 2010, 16:50

στις 18:00 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

(θα ακολουθησει το πρωτο (;;;;;) review εν ελλαδι;;;;) :applause :applause :applause

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 17 Αύγ 2010, 17:14

Κοιτα να "παιξεις" με την ρυθμιση υποβοηθησης του τιμονιου... ;-)
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 17 Αύγ 2010, 17:44

Αναμένουμε λεπτομέρειες από το κουκλί! :applause
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

popolaros
T2

Δημοσίευσηαπό popolaros » 17 Αύγ 2010, 19:07

:applause

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 17 Αύγ 2010, 23:53

popolaros έγραψε:στις 18:00 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

(θα ακολουθησει το πρωτο (;;;;;) review εν ελλαδι;;;;) :applause :applause :applause

ή ακόμα κάνει test-drive ή γράφει κάποιο σεντόνι ;-)

popolaros
T2

Δημοσίευσηαπό popolaros » 18 Αύγ 2010, 00:15

johnkyr έγραψε:
popolaros έγραψε:στις 18:00 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ή ακόμα κάνει test-drive ή γράφει κάποιο σεντόνι ;-)

επρεπε να φυγω το απογευμα απο το σπιτι και δεν προλαβα... τωρα το γραφω!!!

να σας δελεάσω λιγο;;; το διπλοσυμπλεκτο είναι καλυτερο IMHO απο το DSG ....

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 18 Αύγ 2010, 10:03

Χθες επιστρεφοντας απο το γραφειο σταματησα στην Εξτρα να ρωτησω αν υπαρχει διαθεσιμο τεστ ντραιβ...ο πωλητης με ενημερωσε οτι το αυτοκινητο ειναι εδω και περιμενουν πινακιδες που σημαινει οτι μεχρι το τελος/αρχες της επομενης εβδομαδας θα ειναι διαθεσιμο.
Σε αυτη τη δευτερη επισκεψη στην συγκεκριμενη εκθεση επεσα σε εναν πωλητη που (επιτελους) ηξερε τι ελεγε...το πιο σημαντικο δεν προσπαθησε να μου αποδειξει οτι ο χωρος αποσκευων ειναι επαρκης. Γνωριζε για τα επομενα μοντελα, και γενικα ηταν πολυ ενημερωμενος για την εταιρεια.
Επιπλεον ηταν εξυπηρετικοτατος. Ετσι, βαλαμε μπροστα το αυτοκινητο ωστε να λειτουργησουν τα ηλεκτρικα καθισματα. Ρυθμισα τη θεση οδηγησης ετσι ωστε να με βολευει και εκανα το τεστ του πισω καθισματος. Δεν ξερω τι λενε οι αριθμοι, αλλα στο δικο μου πισω μου δεν χωραω, ενω στο S60 επαιζα μπαλα. Το ιδιο και ο αερας για τα κεφαλια...
Επιπλεον ο εξυπηρετικοτατος αυτος πωλητης εδειξε να γνωριζει την τακτικη της Volvo με τους τακους, παρατηρησε κι ο ιδιος το υπερβολικο υψος και διαβεβαιωσε οτι θα το κοιταξει γιατι οντως δειχνει πολυ περιεργο το αυτοκινητο. Οταν πηρε μπροστα ηταν αλλωστε, οπως εμφανισε στην οθονη, ακομα σε transport mode.
Εξωτερικα, μετα απο τοσες φορες η μουρη, αν και θα ηθελα τα φωτα με πιο πολλες ακμες, αρχιζει να γινετε αποδεκτη (κολωτουμπα :lol: ), ενω αυτο που με χαλαει πλεον ειναι ο κωλος :dizzy :lol:
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 18 Αύγ 2010, 10:03

popolaros έγραψε:επρεπε να φυγω το απογευμα απο το σπιτι και δεν προλαβα... τωρα το γραφω!!!

να σας δελεάσω λιγο;;; το διπλοσυμπλεκτο είναι καλυτερο IMHO απο το DSG ....

Ψιτ....μας εσκασες....
:lol:
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 18 Αύγ 2010, 11:48

To 7αρι της Getrag παντως θα σηκωνει μπολικη ροπη...
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

popolaros
T2

Δημοσίευσηαπό popolaros » 18 Αύγ 2010, 11:53

Εικόνα

Uploaded with ImageShack.usΕικόνα

Uploaded with ImageShack.us

popolaros
T2

Δημοσίευσηαπό popolaros » 18 Αύγ 2010, 11:54

Το λοιπόν,
Να ξεκινήσουμε από τα looks;; δυο λέξεις : ΧΑΡΜΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ, μακράν το πιο όμορφο και ξεχωριστό sedan αυτή τη στιγμή στην αγορά! Σχεδιαστική προσωπικότητα από όπια μεριά και να το κοιτάξεις… ειδικά το πίσω μέρος είναι απλά συγκλονιστικό! οι σχεδιαστές κατάφεραν να συνδυάσουν κάτι από δυναμικό, νεανικό, ξεχωριστό σε ένα αμάξωμα 4 πορτών και 4.6 μέτρων… τα κατάφεραν!! Το άσπρο χρώμα δεν του πηγαίνει και τόσο αλλά το χρυσαφί (λανσαρίσματος) που υπήρχε μέσα στην έκθεση δένει όπως πρέπει.
Η ώρα ήρθε, ο πωλητής μου δίνει το κλειδί και μου λέει, ‘’φύγε και έλα σε κανένα 20λεπτο’’!!! θα σου χαλάσω χατίρι του λέω;
Πρόκειται για την έκδοση με τον δίλιτρο κινητήρα των 203 αλόγων και 30.6 κιλών ροπής με κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω του ΝΕΟΥ κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που το βλέπουμε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά (είχε μπει στο φοκους στην αγορά της Αγγλίας με τον κινητήρα πετρελαίου)! Η έκδοση εξοπλισμού ήταν η MOMENTUM με επιπλέον εξτρά την ηλεκτρονική πυξίδα στον εσωτερικό καθρέφτη, την ηλιοροφή και το σύστημα ‘’συναγερμού’’ προσέγγισης προπορευόμενου αντικειμένου.
Μπαίνω μέσα και ξεκινάω να ρυθμίζω το κάθισμα με τα κουμπάκια! Εκ πρώτης εντύπωσης μου φάνηκε ότι ήμουν ψηλά, αν και τελικά θα έλεγα ότι είσαι τόσο ψηλά όσο θα πρέπει να είσαι (πάντα μιλάω για την χαμηλότερη θέση της βάσης). Σε Γενικές γραμμές κάθεσαι ΣΩΣΤΑ, χωρίς τα χαζο οφσετ των άλλων δήθεν σπορτ αυτοκινήτων! Ολοκληρώνοντας με την θέση οδήγησης να τονίσω ότι πλευρική στήριξη απλά ΔΕΝ υπάρχει αν και αποτελεί ένα από τα πιο ΑΝΕΤΑ καθίσματα που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά!
Στον εσωτερικό διάκοσμο τώρα, τα πάντα θυμίζουν την σχεδιαστική νοοτροπία της VOLVO. Από το ελαφρώς μεγάλο σε διάμετρο τιμόνι, τους μοχλοδιακόπτες πίσω από αύτο, την γραμματοσειρά στον πίνακα οργάνων, την κεντρική κονσόλα με μικρά κουμπάκια το ένα κολλητά στο άλλο (θέλει συνήθεια) και την θήκη για τα μικροαντικείμενα πίσω από αυτή (μόδα που ξεκίνησε το S40). Για ποιότητα κατασκευής, φινιρίσματος, προσοχή στην λεπτομέρεια θα αναφέρω μία μόνο λέξη : ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ!
Θα γκρινιάξω μόνο για το ελαφρύ lagaρισμα όταν μεταπηδάς στο μενού των επιλογών στην οθόνη λειτουργιών. Πιστεύω με ένα update να λυθεί το θέμα στο μέλλον.
Επιλέγω D και φεύγω για Μουδανίων. Κοντοστέκομαι μέχρι να ελαφρώσει λίγο η κίνηση και με την πρώτη ευκαιρία σανιδώνω το γκάζι. Σάστισα. Μηδενικό σπινάρισμα, μηδενική εμπλοκή του antis pin, μηδενικό torque steer! 1η κόφτης και δεν έχω βιώσει πότε στην ζωή μου ΤΟΣΟ ομαλή αλλαγή, 2α τα ίδια, 3η τα ίδια. Το αυτοκίνητο ανεβάζει ταχύτητα αδιάκοπα, χωρίς κενά στην απόδοση, χωρίς κομπιάσματα μέχρι και τον κοφτή (περίπου στις 6.500 στροφές). Ο κινητήρας είναι πρόθυμος να σου κάνει τα γούστα και να κινηθείς όπως εσύ θέλεις, το βάρος όμως (1.600 κιλά) είναι μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας! Σταθεροποιώ την ταχύτητα στα 130 km/h το κιβώτιο επιλέγει 6η σχέση και οι στροφές πέφτουν περίπου στις 3.000. ΗΣΥΧΙΙΙΙΑ! Το μόνο που ακούγεται είναι τα φασαριόζικα continental sport contact 3 (215/50/17). Ο επιλογέας γυρνάει στο manual mode και αρχίζω και παίζω με την διαμήκη επιτάχυνση. Ομολογώ ότι το κατέβασμα ταχύτητας δεν μου άρεσε. Ήθελα να ήταν πιο άμεσο και πιο γρήγορο! Δίνεις εντολή και περιμένεις, και χωρίς το σύστημα να κάνει το τέλειο ‘’μύτη τακούνι’’ με το χαρακτηριστικό γκαζάκι. Ωραίο και ευχάριστο εσωτερικό, πολύ καλό ηχοσύστημα, ησυχία, μηδενική έλλειψη άσχετων θορύβων, ποιότητα κύλισης που θέτει νέα στάνταρ, επαρκής δύναμη για προσπεράσεις στα πολλά χιλιόμετρα, εύχρηστο cruise control. Μήπως όλα αυτά συνθέτουν έναν φανταστικό χιλιομετροφάγο;
Κάπου στην μέση της ανηφόρας της καρδίας φεύγω δεξιά για τον Τρίλοφο. Τσουπ φανάρι με γλιστερή άσφαλτο και πρώτος στην σειρά. Για να δω, πως θα αντιδράσει τώρα… πράσινο, πόδι στο πάτωμα, έφυγες μπροστά! Το αντισπιν ενεργοποιήθηκε για χιλιοστά του δευτερολέπτου χωρίς να το καταλάβω, μόνο η λυχνία στο ταμπλό μου έδωσε να καταλάβω την ύπαρξη του! Και πάμε στις στροφούλες….
Προβληματίστηκα έντονα και δεν το κρύβω… πρώτον εκεί που το τιμόνι δεν είχε και τόση αίσθηση γύρω από την θέση της ευθείας (δεν σου δημιουργούσε ασάφεια είτε ανασφάλεια) με το που άρχισε να παίρνει κάποιες μοίρες ζωντάνευε παρέχοντας σου σεβαστό αριθμό πληροφοριών.

to be continued

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 18 Αύγ 2010, 12:06

popolaros έγραψε:....
to be continued

:applause Ωραίος, πολύ καλή περιγραφή αναμένουμε την συνέχεια...

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 18 Αύγ 2010, 12:12

ωραίος, μήπως η έκδοση, ήταν η summum ?

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 18 Αύγ 2010, 12:16

johnkyr έγραψε:ωραίος, μήπως η έκδοση, ήταν η summum ?

popolaros έγραψε:... Μπαίνω μέσα και ξεκινάω να ρυθμίζω το κάθισμα με τα κουμπάκια!

Ναι..
Τελικα η ρυθμιση του τιμονιου ειναι στον εξτρα εξοπλισμο...
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 18 Αύγ 2010, 12:33

DIKASTIS-T5 έγραψε:Και χωρις πολλα-πολλα εξτρα 1600κιλα αμαξι και μας το λενε και σπορ...Που οδευουμε... :dizzy

Παμε σημερα να ζυγισουμε τα δικα μας? Να δεις πως ανοιγει κι ενα RS? :whistling
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 18 Αύγ 2010, 14:55

Μόλις γύρισα από την δεύτερη μου επίσκεψη στην αντιπροσωπία (μαζί με τον tanagn) και είδα το S60 στην έκθεση (μπροστά - μπροστά το είχαν). Το είδα επισταμένα και συζήτησα αρκετά με τον πωλητή διάφορα θέματα και μου έκανε επίδειξη στο μενού με τις λειτουργίες στην κεντρική οθόνη κτλ. Τεστ ντράιβ από Δευτέρα θα είναι διαθέσιμο. Γενικά οι ενστάσεις μου σε αυτή την δεύτερη επίσκεψη για την αισθητική του αυτοκινήτου κάμφθηκαν σε μεγάλο βαθμό, εκεί που παραμένουν είναι για τον χώρο αποσκευών. Για την αισθητική αυτό που έχω να σχολιάσω είναι ότι το S40 Mk2 έδειχνε πιο σπορ και αθλητικό λόγο κυρίως των έντονων ακμών του. Αντίθετα το S60 μου έκανε περισσότερο αίσθηση για την πολυτέλεια του, γενικά δείχνει πιο κυριλέ, ιδιαίτερα μου αρέσει το πίσω μέρος και ειδικά το τελείωμα στο πάνω μέρος του χώρου καπό του πορτμπαγκάζ, η μούρη μου είναι λίγο αδιάφορη. Τέλος πάντων η άποψη για την αισθητική είναι όχι μόνο υποκειμενική αλλά και αλλάζει με τον καιρό, οπότε δεν επιμένω περισσότερο.
Το αυτοκίνητο έχει εξαιρετική ποιότητα συνολικά και υπάρχει αναβάθμιση αισθητή σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα. Το μόνο σημείο που κάπως με χάλασε ήταν η αίσθηση των τεσσάρων μεγάλων κουμπιών στην κεντρική κονσόλα που σε σχέση με το S40 μου φάνηκαν λιγότερο ποιοτικά σε αίσθηση και συναρμογή και το πάνω μέρος του επιλογέα ταχυτήτων δεν έδειχνε την ίδια ποιότητα με το υπόλοιπο σύνολο.
Το νέο είναι ότι αναμένεται πρόγραμμα το οποίο θα βοηθάει τους παλιούς κατόχους Volvo να αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητά τους με το νέο. Λεπτομέρειες για το θέμα αναμένονται, γι' αυτό δεν πήρα και προσφορά σήμερα. Το τρέχον βέβαια επιτόκιο (για όλα τα μοντέλα Volvo) είναι στο 7,9 το οποίο δυσκολεύει τα πράγματα, αναμένω την προσφορά για τους "παλιούς". Η χρέωση για το μεταλλικό χρώμα είναι στα 950€.

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 18 Αύγ 2010, 15:01

@georgosk: λες να σου δίνουν ένα νέο για κάθε δύο παλαιά, σαν τς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ένα πράμα? :lol:

@popolaros: έχεις σκεφτεί στα σοβαρά να αρθρογραφήσεις για κάνα έντυπο αυτοκίνησης? πολύ καλό το κείμενό σου! ελπίζω στο δεύτερο μέρος να μην ζητήσεις συνδρομή! :-P
www.iatroud.gr

popolaros
T2

Δημοσίευσηαπό popolaros » 18 Αύγ 2010, 15:05

Το βάρος του αν και χαρακτηρίζετε ελαφρύ είναι πέρα για πέρα τεχνητό. Το κιβώτιο παραμένει στο manual και συνεχίζει να μου την σπάει το σχετικά αργό κατέβασμα συν η ανάποδη φορά του επιλογέα, θα ήθελα δηλαδή να κατεβάζω σπρώχνοντας και όχι τραβώντας!! Τοποθετώ στην πρώτη στροφή το αυτοκίνητο με γραμμές και ανταποκρίνεται με ένα όχι και τόσο ‘’direct’’ turn in , διαγράφοντας την τροχιά ουδέτερα χωρίς κάποιο ίχνος υποστροφής (είτε αδράνειας είτε ισχύος). Στην επόμενη πίεσα λίγο παραπάνω και απλά έγινε το αναμενόμενο άνοιγμα του μπροστινού μέρους χωρίς όμως να σε τρομάξει και να σε προβληματίσει. Το θέμα , παρόλα αυτά είναι αλλού… το αμάξωμα δείχνει να παίρνει αρκετή κλίση και να βασίζεται κατά βάση στην πρόσφυση που παράγουν τα λάστιχα! Συνέχισα με σκεπτικισμό στις επόμενες στροφές αλλά το φαινόμενο συνέχισε… σταμάτησα δεξιά και άρχισα να ψάχνω στα settings μήπως υπάρχει ρύθμιση της ανάρτησης για να μειωθεί αυτή η ασάφεια και μικρή ‘’ανασφάλεια’’. Το αποτέλεσμα του ψαξίματος ήταν αρνητικό. Έκανα αναστροφή και γύρισα πίσω για να τις πιάσω από την αρχή τις στροφές στην ανηφορική τους φορά. Όπου είχα χώρο και ορατότητα διατάρασσα την δυναμική ισορροπία και το αμάξωμα με απλές και κοφτές τιμονιές έτεινε να διώξει με ιδιαίτερη ευκολία το πίσω μέρος του με μια μαλθακότητα ,η οποία σου δίνει αρκετό περιθώριο να το ελέγξεις πριν μπει σε λειτουργία ο ηλεκτρονικός αδερφός και με κάπως άγαρμπο τρόπο σε επαναφέρει στην τάξη. Λόγω έλλειψης χρόνου και σεβασμού του ξένου αυτοκινήτου δεν μπήκα στην διαδικασία για να απενεργοποιήσω DSC και να δω τις αντιδράσεις μετά το πέρας των 5 μοιρών. Θα ήθελα πάντως να το οδηγήσω με την εξτρά ανάρτηση… πιστεύω ότι θα είναι αρκετά διαφορετικό το αποτέλεσμα.
Δυο λόγια για τα φρένα. Η δύναμη τους είναι γραμμική, η διαδρομή του κανονική, η αίσθηση τους όμως σου δίνει την εντύπωση ότι το τακάκι μπαίνει μέσα στον δίσκο… (δύσκολο να το δώσω να το καταλάβετε), καμία σχέση όμως με αυτό που λέμε βουτυρένια… στον αυτοκινητόδρομο κατέβαζαν την ταχύτητα σε σύντομο χρόνο, πράγμα το οποίο άλλαζε στην έντονη και διαδοχική πίεση όπου σε έκαναν να αρχίζεις τα πατάς ένα κλικ πιο πριν. Δεν σου δίνανε αυτό το macho feedback και ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως ακριβώς θα ήθελες…
Τι ξέχασα; Οι εσωτερικοί διαθέσιμοι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι αυστηρά για δύο, οι οποίοι μοιάζουν περισσότερο με μικρομεσαίο αυτοκίνητο παρά με μεγάλο sedan. O χώρος αποσκευών όντως είναι μικρός αλλά πλήρως εκμεταλλεύσιμος και με σεβαστό άνοιγμα της πίσω πόρτας.

Εν κατακλείδι. Το αυτοκίνητο που οδήγησα κόστιζε γύρω στα 43.000 ευρω και είχε απλά τα πάντα μέσα. Αντί για ηλιοροφή, φυσικά θα προτιμούσα την ηλεκτρονική ανάρτηση. Προσωπικά δεν τον αγόραζα, θα προτιμούσα μια BMW 320… για τον πατέρα μου όμως και για κάποιον που ΔΕΝ θέλει το κάτι το παραπάνω στην μετακίνηση του τότε σίγουρα πρέπει να μπει στο τοπ των επιλογών. Θέλω να πω ότι το S60 κάνει την C180 να δείχνει ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ στα 50κ που ΞΕΚΙΝΑΕΙ σαν αγορά και σίγουρα η τελευταία δεν είναι κατά 10.000 ευρώ καλύτερο αυτοκίνητο, σε ΚΑΜΙΑ των περιπτώσεων…
Ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ αυτοκίνητο που θέτει νέα στάνταρ στην μετακίνηση (θόρυβος / κύλιση) στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Και για τους βολβίστι να αναφέρω ότι δεν έχει καμία σχέση με τον πολύ μέτριο πρόγονο του .

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 18 Αύγ 2010, 15:47

320, που έχω οδηγήσει με 170hp sport ανάρτηση, 225/45/17 run flat, έχει φανταστικό πάτημα, αλλά το πλαίσιο, ζητά απελπισμένα περισσότερους ίππους, ενώ από άνεση, είναι πολύ μέτρια. Να δώσεις τόσα χρήματα, για κάτι που ναι μεν έχει την αίσθηση, άλλα του λείπει η ουσία. Για μένα η 320, τπτ δεν καταφέρνει να κάνει καλά, πέραν της αίσθησης του τιμονιού/ζυγίσματος, πίσω κίνησης, θάβεται από το μοτέρ της.

+φωνώ για την ανάποδη φορά για το S60 .... Μπροστά πρέπει να κατεβάζεις.

εξτρά ανάρτηση, λες την 4C :?: , αυτά που έρχονται Ευρώπη, νομίζω ότι έχουν τα χαμηλότερα ελατήρια κτλ, sport σασί, όπως το λέει η Volvo.

η C180 νομίζω ότι ξεκινά, πολύ πριν τα 50Κ

popolaros
T2

Δημοσίευσηαπό popolaros » 18 Αύγ 2010, 16:39

ναι, δεκτον η 320 αναλογικα ειναι αργη, αλλα προσωπικα δεν με νοιαζει καθολου. πλαισιο , αναρτηση, τιμονι , φρενα ειναι πρωταχρικοι παραγοντες για μενα και μετα ολα τα αλλα....
φυσικα πεταμε τα run flat (χαλανε και την ανεση) και βαζουμε σωστα πολιτικα λαστιχα....

ναι μιλαω για την 4c που εχει την επιλογη αναμεσα σε comfort/ sport /advanced

εχεις δικιο για την C180... η C200 ξεκιναει απο 50Κ

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 19 Αύγ 2010, 10:05

vrestas έγραψε:Εικόνα

Η ζάντα έχει φάει ζυγοστάθμιση?Τι είναι αυτό το μεταλλικό που διακρινεται?

Το ίδιο είδα και εγώ στο αυτοκίνητο που είχαν στην αντιπροσωπεία της Πάτρας :q
:q

gdoudou
T2

Δημοσίευσηαπό gdoudou » 19 Αύγ 2010, 10:46

.
Τελευταία επεξεργασία από gdoudou σε 28 Ιουν 2011, 11:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 19 Αύγ 2010, 10:48

Εδώ στα σχέδια έχουν και Τ1 μοτέρ, αυτό τι σου λέει;
Το θέμα το έχουμε συζητήσει εδώ: viewtopic.php?f=24&t=177

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 19 Αύγ 2010, 11:28

η Fiat, έχει βγάλει ήδη, το 5οο με δικύλινδρο μοτέρ.

Vlado
T2

Δημοσίευσηαπό Vlado » 19 Αύγ 2010, 14:56

Το είδα σήμερα το αμάξι......τρομεροοοοο, απλά μου φάνηκε λιγο ακριβό.....Συγκεκριμένα, το 2λιτρο Summum το είχε μαζί με το μεταλλικό χρώμα και το κλειδί στο χέρι....37000 ευρώπουλα περίπου.....Βέβαια ειναι 2λιτρο...., όμως ρώτησα και για τον 1600αρι που αναμένεται....και μου είπαν οτι οι διαφορές με τις τιμές του 2λιτρου δεν θα 'ναι μεγάλες......, ήτοι για Τ3 3000 ευρω και για Τ4 2000 περίπου. Πάντως όπως κ να χει....το αμάξι είναι πολύ επιβλητικό...... :respect

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 19 Αύγ 2010, 20:31

Όπως κάθε προϊόν στην αρχή του κύκλου της ζωής του η τιμή είναι ακριβότερη (για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης). Αργότερα θα κατέβει και ειδικά μετά την ανανέωση του μοντέλου (περίπου στα μισά του κύκλου ζωής). Κατά τις 19:00 σήμερα είδα στην ΕΤ1 και το πρώτο διαφημιστικό σποτ του αυτοκινήτου. Επίσης δεν βλέπω τον λόγω να πάει κάποιος στην summum έκδοση, το momentum το θεωρώ καλύτερη σχέση τιμής - αξίας και είναι και 2500€ φθηνότερο ;-) χωρίς συμβιβασμούς στον εξοπλισμό

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 19 Αύγ 2010, 20:39

xennon .... θα τα ήθελα όμως, ακόμα και στην optimum. Aν σου κάνουν click, τα extra της summum, τα παίρνεις πακέτο, με πολύ μικρότερη τιμή, από το να το έκανες προσθέτοντας τα 1-1. Στο εξωτερικό πάντως, οι αντιπροσωπίες γκρουπάρουν αρκετά ομοειδή έξτρα και τα πουλάνε με έκπτωση, πράγμα που δεν το έχω δει εδώ.

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 19 Αύγ 2010, 20:58

johnkyr έγραψε: Aν σου κάνουν click, τα extra της summum, τα παίρνεις πακέτο, με πολύ μικρότερη τιμή, από το να το έκανες προσθέτοντας τα 1-1.

Σε αυτό έχεις δίκιο, απλά και στην momentum δεν μπορείς να πεις ότι έχει ελλείψεις. Και για τα xennon έχεις δίκιο και εγώ θα τα ήθελα στάνταρ σε ένα αυτοκίνητο που ξεκινάει από 30.000€. Επίσης όπως ενημερώθηκα στην αντιπροσωπεία το νεο S60 δεν έχει φόρο πολυτελείας λόγω της χαμηλής εργοστασιακής του αξίας. Πάντως σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις επιμέρους ενστάσεις το νέο 60άρι είναι το συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο στα λεφτά του.

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 19 Αύγ 2010, 21:01

το Τ6, έχει φόρο πολυτ. :lol:

Άβαταρ μέλους
georgosk
T4

Δημοσίευσηαπό georgosk » 19 Αύγ 2010, 21:14

johnkyr έγραψε:το Τ6, έχει φόρο πολυτ. :lol:

Γι' αυτό έχει και αυτό το "άνοιγμα" στην τιμή από το 2,0Τ. Δεν το διευκρίνισα, στο 2,0Τ αναφερόμουν

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 19 Αύγ 2010, 21:15

georgosk έγραψε:Δεν το διευκρίνισα, στο 2,0Τ αναφερόμουν

Εγώ που διάβασα το άρθρο του Auto Bild έγραφε ότι το 2λιτρο έχει φόρο πολυτελείας! Τελικά τι ισχύει ακριβώς; :chair
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 19 Αύγ 2010, 21:29

νομίζω ότι σε κάποια διαφημιστικά, στις αντιπροσωπίες, το αναφέρουν ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ για το 2.0Τ

ενώ γράφουν ότι έχει φόρο το Τ6.

πάντως, αν θα έχει ή δεν θα έχει + φόρο, εξαρτάται και από τα ποια, πόσα extra θα βάλεις

ενδιαφέρον έχει ..... να δούμε τι είναι αυτό για τους παλιούς κατόχους Volvo
κάτι παρόμοιο, είχε κάνει και η peugeot με το 207rallye, για αυτούς που είχαν 106Rallye, αλλά δεν το θυμάμαι ακριβώς τι ήταν, είπαμε μνήμη 2Kbyte, είχαν στείλει επιστολή.

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 20 Αύγ 2010, 00:50

Jim_C30 έγραψε:
georgosk έγραψε:Δεν το διευκρίνισα, στο 2,0Τ αναφερόμουν

Εγώ που διάβασα το άρθρο του Auto Bild έγραφε ότι το 2λιτρο έχει φόρο πολυτελείας! Τελικά τι ισχύει ακριβώς; :chair

Εχει δεν εχει δεν νομιζω πως μπορουμε να κανουμε κατι!αν δεν κανω λαθος ο φορος πολυτελειας μπαινει στην τιμη αγοράς.
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 20 Αύγ 2010, 10:15

johnkyr έγραψε:xennon .... θα τα ήθελα όμως, ακόμα και στην optimum. Aν σου κάνουν click, τα extra της summum, τα παίρνεις πακέτο, με πολύ μικρότερη τιμή, από το να το έκανες προσθέτοντας τα 1-1. Στο εξωτερικό πάντως, οι αντιπροσωπίες γκρουπάρουν αρκετά ομοειδή έξτρα και τα πουλάνε με έκπτωση, πράγμα που δεν το έχω δει εδώ.

Γκρουπαρουν μονο τα "συστηματα υποβοηθησης οδηγου" (DAC, BLIS, Pedestrian κα μλκς)...το πακετο βγαινει κανενα 1000αρικο + απ' οτι να τα βαλεις ξεχωριστα. Μοναδικο προβλημα το Adaptive Cruise Control που παει ετσι κι αλλιως πακετο με DAC και LDW αν θυμαμαι καλα...
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 20 Αύγ 2010, 11:19

DIKASTIS-T5 έγραψε:???????Διαθετει και απλο cruise control και adaptive cruise control στους εξοπλισμους?????? :dizzy Για να καταλαβω,επειδη καπου το εχασα :dizzy ...Εστω παω να παραγγειλω :doh σημερα ενα Τ4 SUMMUM.Στη SUMMUM το cruise control ειναι στανταρ.Αυτο ειναι το adaptive η καποιο πιο απλο,οπως πχ τα δικα μας?

Απ'οτι φαινεται ειναι το απλο, σαν τα δικα μας. Το Adaptive ειναι εξτρα...θα το ξανακοιταξω αλλα ετσι καταλαβα απο την λιστα των εξτρα...μπορει να κανω και λαθος. Το Adaptive εχει εκεινο το χαζοκουτο στην μπροστινη μασκα διπλα απο το σημα.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 20 Αύγ 2010, 11:53

VolvoZeus έγραψε:
DIKASTIS-T5 έγραψε:???????Διαθετει και απλο cruise control και adaptive cruise control στους εξοπλισμους?????? :dizzy Για να καταλαβω,επειδη καπου το εχασα :dizzy ...Εστω παω να παραγγειλω :doh σημερα ενα Τ4 SUMMUM.Στη SUMMUM το cruise control ειναι στανταρ.Αυτο ειναι το adaptive η καποιο πιο απλο,οπως πχ τα δικα μας?

Απ'οτι φαινεται ειναι το απλο, σαν τα δικα μας. Το Adaptive ειναι εξτρα...θα το ξανακοιταξω αλλα ετσι καταλαβα απο την λιστα των εξτρα...μπορει να κανω και λαθος. Το Adaptive εχει εκεινο το χαζοκουτο στην μπροστινη μασκα διπλα απο το σημα.

Το επόμενο, αν υπάρξει επόμενο, θα έχει adaptive, το δικό μας (απλό) απλά δεν είναι πρακτικό. Αν δεν κάνω λάθος και η παναμέρα έχει σύστημα "αυτόματο φρενάρισμα" για τους πεζούς, όπως και πολύ εξελιγμένο Adaptive Cruise control. Το είδα στο bestmotoring 08-2010 (να ένας λόγος να μάθω γιαπωνέζικά) :lol: .

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 20 Αύγ 2010, 12:18

DIKASTIS-T5 έγραψε:
johnkyr έγραψε:κάτι παρόμοιο, είχε κάνει και η peugeot με το 207rallye, για αυτούς που είχαν 106Rallye, αλλά δεν το θυμάμαι ακριβώς τι ήταν, είπαμε μνήμη 2Kbyte, είχαν στείλει επιστολή.

Δωρο μια καφεστια με γκαζακι για να βαζουν τα <<μπρικια>>!!!

σώπα ... πολυ large έχεις γίνει ... :evil: plz λιγότερα :offtopic , δεν είναι chat το φόρουμ :evil:

Επιστροφή σε “Μοντέλα Volvo”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες