Parking sensors

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Parking sensors

Δημοσίευσηαπό iatroud » 26 Φεβ 2010, 16:14

vrestas έγραψε:... parking sensors...!

Παναγιώτη για πες καμια πληροφορία, πρόσθεσε κάνα λινκ και κόστος.
με ενδιαφέρει να το εξετάσω γιατί κάθε φορά βγαίνει έξω η σοφία (σύζυγος) και κάνει τον σηματωρό!!
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Re: Parking sensors

Δημοσίευσηαπό vrestas » 26 Φεβ 2010, 16:32

Μπές εδώ βάλε το μοντέλο σου και δες part number για τους sensors.
http://vccs.volvocars.se/accessories/ii/search.aspx
Μετά στείλε mail volvopartshop.com και ζήτα τιμή.Δωσε και vin number.Εγώ ρώτησα αντιπροσωπεία μου είπαν 500 ευρώ με τοποθέτηση χωρίς εκπτωση. Τους αγόρασα από εδώ http://www.volvopartshop.com/rear-parki ... 1809-p.asp
και θα πάω για τοποθέτηση με περίπου 100 ευρώ,θα ζητήσω προσφορές. Χρειάζεται software για να λειτουργήσει πέρα απο την τοποθέτηση. Αν το αποφασίσεις σήμερα ζήτα τιμή με mail, πες ότι είσαι απο volvoclub.gr (vrestas) και όταν σου πουν τιμή μου λές μήπως την βάλουμε στην δικιά μου παραγγελία και πάρουμε καλύτερη τιμή.Αν το αποφασίσεις μίλα μου με pm.
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 26 Φεβ 2010, 22:11

ρίχνω μια ματιά σε ηλεκτρομαγνητικούς, δεν πολυσυμπαθώ τα στρογγυλά καπάκια πάνω στον προφυλακτήρα.

Η λύση του original volvo part δείχνει πιο ολοκληρωμένη, λογισμικό για muting ηχοσυστήματος, ήχος στα οπίσθια ηχεία κ.λπ., πλην όμως το κόστος για τα 4 sensors (άβαφα) και χωρίς εργασία και λογισμικό, μου φαίνεται αλμυρό.

γλυκοκοιτάζω τα ακόλουθα:
http://www.parkingsensors.co.uk/eps200.asp (50 λίρες μόνο πίσω με τα μεταφορικά)
http://www.parkingdynamics.co.uk/Vehicl ... stallation (88 λίρες αντίστοιχα)

στα πλεονεκτήματα έναντι των υπερήχων, η μικρότερη απόσταση που σου επιτρέπουν να πλησιάσεις στο εμπόδιο, η εύκολη μεταφορά μελλοντικά στο επόμενο αυτοκίνητο, η ευκολία τοποθέτησης, χαμηλότερο κόστος, αισθητικό αποτέλεσμα

στα μειονεκτήματα, το ενοχλητικό για τους γείτονες buzzer (ιδίως τις βραδυνές ώρες)

θα αποφασίσω αφού δω πρώτα και τους δικούς σου εγκατεστημένους!
www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 26 Φεβ 2010, 22:24

Και εμένα με χαλάει το αισθητικό, αν και στο volvozeus ειναι αρκετά χωμένοι στον προφηλακτηρα και είναι μια χαρά!σε s80 επίσης είναι χαμηλά τοποθετημένοι και δεν διακρινονται. Στο c70 έχω την αισθηση πως εξεχουν αρκετά.Για το βαψιμο υπαρχει spray μαρκαδόρος της volvo με 10 ευρώ. Valeo μου εχουν πει πως ειναι πολυ καλοι σε aftermarket. Οι ταινίες έχω ακούσει πως βαράνε παπαλάμπραινα,δεν ξερω αν ισχυει!

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 26 Φεβ 2010, 22:37

www.iatroud.gr

Άβαταρ μέλους
iatroud
T5
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό iatroud » 03 Σεπ 2010, 19:35

Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Νέο σύστημα ανίχνευσης PARKING με σύστημα ανιχνευτών που προσαρμόζεται σε ειδικό πλαίσιο νέων προδιαγραφών πινακίδας αριθμού και έχει δυνατότητα ρύθμισης offset ευαισθησίας και ακουστικής καθοδήγησης.
τιμή λιανικής περί τα €240,-

http://www.metasystem.gr/products_parking_targa.htm.asp
www.iatroud.gr

Andreas2015
T2

Δημοσίευσηαπό Andreas2015 » 10 Μαρ 2015, 13:29

parking sensors της Volvo για Volvo S40 : 700€ τοποθετημένοι
Parking Sensors aftermarket για Volvo S40 ΒΕΛΜΑΡ : 120€ τοποθετημένοι

Mόλις μίλησα μαζί τους για να πάω να τους βάλω τις επόμενες μέρες.
Βάφονται στο χρώμα του αυτοκινήτου , είναι 4 σε αριθμό και ενημερώνουν με ήχο .

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 10 Μαρ 2015, 13:41

Τι απο τα δυο επελεξες τελικα?
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Andreas2015
T2

Δημοσίευσηαπό Andreas2015 » 10 Μαρ 2015, 13:42

Zeus επέλεξα την aftermarket επιλογή καθώς θεωρώ τεράστιο το ποσό των 700€ για 4 αισθητήρες.
Δεν είναι υπερβολή;
Λόγω δουλειάς ... δεν επιτρέπω πλέον στον εαυτό μου να πληρώνει υπέρογκα ποσά για ηλεκτρονικά μπλιμπλικια..
Τελευταία επεξεργασία από Andreas2015 σε 10 Μαρ 2015, 13:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 10 Μαρ 2015, 13:49

Ισως...αλλα δεν εχουν και καμια σχεση με τους αφτερμαρκετ..
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 10 Μαρ 2015, 14:01

Εμείς που βλακωδώς δεν βάλαμε εμπρός αισθητήρες (δεν κατάλαβα ότι δεν έχει παντού)
μπορούμε να βάλουμε τώρα και να δουλεύουν με την οθόνη; έχεις κανείς ιδέα για κόστος;
V40 xc.

Andreas2015
T2

Δημοσίευσηαπό Andreas2015 » 10 Μαρ 2015, 14:08

Δεν το γνωρίζω αυτό Zeus.
Δεν έχω δει ούτε τους μέν , ούτε τους δε.

Που εστιάζεις την διαφορά;

Andreas2015
T2

Δημοσίευσηαπό Andreas2015 » 10 Μαρ 2015, 14:10

Kristianstad έγραψε:Εμείς που βλακωδώς δεν βάλαμε εμπρός αισθητήρες (δεν κατάλαβα ότι δεν έχει παντού)
μπορούμε να βάλουμε τώρα και να δουλεύουν με την οθόνη; έχεις κανείς ιδέα για κόστος;
V40 xc.

καλέ μου φίλε , θεωρώ πως καλό θα είναι να μιλήσεις με την αντιπροσωπεία δίδοντας το αριθμό πλαισίου σου για να είσαι σίγουρος και να ενημερωθείς αμέσως και για το κόστος.

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 10 Μαρ 2015, 14:28

Kristianstad έγραψε:Εμείς που βλακωδώς δεν βάλαμε εμπρός αισθητήρες (δεν κατάλαβα ότι δεν έχει παντού)
V40 xc.

Μεχρι και park pilot μπαινει..το ποσο ειναι το θεμα!

Andreas2015 έγραψε:Δεν το γνωρίζω αυτό Zeus.
Δεν έχω δει ούτε τους μέν , ούτε τους δε.

Που εστιάζεις την διαφορά;

Στον τροπο λειτουργιας...Οπως ειναι φυσικο οι εργοστασιακοι ειναι Intergrated...ηχος απο τα ηχεια, χαμηλωνει την ενταση αν χρειαστει, πιανει και πεζοδρομια, υπαρχει δυνατοτητα απενεργοποιησης απο την κονσολα, και υπηρχε και ρυθμιση ελαχιστης αποστασης οπου αρχιζει ο παρατεταμενος ηχος απο το VIDA. Ο,τι αισθητηρες αφτερμαρκετ εχω δει δεν εχουν καμια επαφη στην λειτουργια τους με τους εργοστασιακους...Απο την αλλη τα 700 ευρω δεν τα λες και λιγα!
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

geo
T2

Δημοσίευσηαπό geo » 10 Μαρ 2015, 14:52

Δε θα εμπιστευομουν την αντιπροσωπεια για τοποθετηση aftermarket αισθητηρων. Αγοραζουν με το κιλο τα κινεζικα φτηνιαρικα κιτ και χρεωνουν την εργασια χρυσαφι. Υπαρχουν στην αγορα πολυ ποιοτικα και επωνυμα σετ. Για παραδειγμα: http://www.pancarshop.gr/index.php?targ ... _id=905011 ή εναλλακτικα για τιμη παραπλησια της αντιπροσωπειας: http://www.pancarshop.gr/index.php?targ ... t_id=33843 που ειναι τουλαχιστον της spal και με display.

Andreas2015
T2

Δημοσίευσηαπό Andreas2015 » 10 Μαρ 2015, 15:10

Zeus συμφωνώ με τον τρόπο που τοποθετήθηκες.
Είναι γεγονός πως όταν ακολουθείς τα standards της αντιπροσωπείας η ποιότητα της λύσης που αγοράζεις είναι υψηλότερη.
όταν όμως το ζητούμενο είναι απλά να έχεις λίγη βοήθεια στο παρκάρισμα με χαμηλό budget , οι aftermarket λύσεις είναι μονόδρομος.
Θα μπορούσα να πληρώσω ένα υψηλό ποσό πχ για συναγερμό... όχι όμως για parking sensors.
όλα αυτά βέβαια έχουν να κάνουν με τις προτεραιότητες και το βάθος της τσέπης του αγοραστή.

Geo το σκέφτηκα κι εγώ στην αρχή αυτο που αναφέρεις...
Αλλά λέω μετά... θα είμαι πιο καλυμένος αν αγοράσω ένα aftermarket από την αντιπροσωπεία ή από ένα μαγαζάκι ;
και αποφάσισα πως η αντιπροσωπεία έχει περισσότερα να χάσει αν το προϊόν , η εγκατάσταση και τήρηση της εγγύησης δεν είναι τα αναμενόμενα.
ίσως να κάνω και λάθος! :roll: :lol:

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 10 Μαρ 2015, 19:43

Tα εγοστασιακα (τα δικα μου του 2009) τα πισω ακουγονται απο τα πισω ηχεια, και τα εμπρος απο τα εμπρος ηχεια με ελαφρως διαφορετικο ηχο.
Εγω τουλαχιστον δεν τον ξεχωριζω αν δεν δω την οθονη.
Να ξερετε παντος οτι οταν βαζει η αντιπροσωπεια εργοστασιακους αλλαζει και ολα τα πλαστικα που τοποθετουνται... :doh
Ειτε αυτα ειναι τα μικρα πλαινα και το κεντρικο διακοσμητικα του εμπρος προφυλακτηρα, ειτε ολο το κατω μερος του πισω... :doh
Οποτε ενα μεγαλο μερος του κοστους αφορα αυτα τα κοματια!
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 10 Μαρ 2015, 20:18

V40 xc.

Είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι" δεν μπορείς να βάλεις τίποτα...Το κόστος είναι απαγορευτικό. "

Όσο για τα κινέζικα σετ θα πω ότι έχω ένα τον 7 ευρώ και το έχω 5 χρόνια έχει αλλάξει 3 αυτοκίνητα και δουλεύει ρολόι.

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 10 Μαρ 2015, 20:21

Andreas2015 έγραψε:parking sensors της Volvo για Volvo S40 : 700€ τοποθετημένοι
Parking Sensors aftermarket για Volvo S40 ΒΕΛΜΑΡ : 120€ τοποθετημένοι

Mόλις μίλησα μαζί τους για να πάω να τους βάλω τις επόμενες μέρες.
Βάφονται στο χρώμα του αυτοκινήτου , είναι 4 σε αριθμό και ενημερώνουν με ήχο .

Γνωρίζεις ότι είναι πανεύκολο να μπουν;;;
Αν πάρεις ένα σετ έχει μέσα μέχρι και το τρυπάνι... Το μόνο που θέλουν είναι μία γραμμή από την όπισθεν και μία γείωση. Το

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 11 Μαρ 2015, 17:18

mco έγραψε:
V40 xc.

Είχα ρωτήσει και μου είχαν πει ότι" δεν μπορείς να βάλεις τίποτα...Το κόστος είναι απαγορευτικό. "

Υπαρχουν installation instructions για Park Pilot...δεν το λες και τιποτα! Στειλτον κι αυτον στους μεταξεταστεους Μαρκο :lol:
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
Johnk1977
T2

Δημοσίευσηαπό Johnk1977 » 11 Μαρ 2015, 19:16

Για εσάς με της οθόνες δεν θα ήταν προτιμότερο μια κάμερα οπισθοποριας ;
S40 I 1.6

giorgosz
T2

Δημοσίευσηαπό giorgosz » 22 Μαρ 2015, 18:26

VolvoZeus έγραψε:Στον τροπο λειτουργιας...Οπως ειναι φυσικο οι εργοστασιακοι ειναι Intergrated...ηχος απο τα ηχεια, χαμηλωνει την ενταση αν χρειαστει, πιανει και πεζοδρομια, υπαρχει δυνατοτητα απενεργοποιησης απο την κονσολα, και υπηρχε και ρυθμιση ελαχιστης αποστασης οπου αρχιζει ο παρατεταμενος ηχος απο το VIDA. Ο,τι αισθητηρες αφτερμαρκετ εχω δει δεν εχουν καμια επαφη στην λειτουργια τους με τους εργοστασιακους...Απο την αλλη τα 700 ευρω δεν τα λες και λιγα!

Μήπως κάπως μπορούμε να δούμε τί απόσταση αντιστοιχεί σε κάθε "γραμμή" στην οθόνη για τους πίσω αισθητήρες?
Αν καταλαβαίνω καλά, μπορεί να ρυθμιστεί η απόσταση/ήχος στο συνεργείο?
V40 CC d2 bright silver MY15

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 23 Μαρ 2015, 12:32

Τα γραφικα δεν ξερω πως μεταφραζονται. Οταν ο ηχος ειναι παρατεταμενος, αυτο σημαινει μεχρι 30cm αποσταση απο το αντικειμενο. Ρυθμιζεται μεσω VIDA...
Αν λεει κατι, οι αισθητηρες πιανουν αντικειμενα απο αποσταση 1.5μετρου πισω και 0.8μ εμπρος. Το μικροτερο αντικειμενο που μπορουν να ανιχνευσουν και οι εμπρος και οι πισω αισθητηρες ειναι πλαστικος σωληνας με ελαχιστο υψος 1,000 mm και ελαχιστη διαμετρο 75 mm.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

giorgosz
T2

Δημοσίευσηαπό giorgosz » 05 Απρ 2015, 09:58

Έστω και λίγο καθυστερημένα, σε ευχαριστώ VolvoZeus.
Σιγά σιγά αρχίζω και καταλαβαίνω τον όγκο κ τις αποστάσεις του αυτοκινήτου στο παρκάρισμα.
Μπροστά που δεν έχω αισθητήρες είμαι πολύ συντηρητικός, με αποτέλεσμα σε κλειστά πάρκινγκ το αυτοκίνητο να έχει 1 μέτρο απόσταση απο τον τοίχο ή το άλλο αυτοκίνητο και να αναγκάζομαι να ξαναμπαίνω για διορθώσεις!
V40 CC d2 bright silver MY15

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 05 Απρ 2015, 12:29

Ρώτησα στο volvopartshop.

"Thank you for your email. Yes, you can fit the front parking sensors – which is now called Park Assist Pilot on the V40 models. It does however require the car to be fitted the digital dashboard. The kit is priced at £366.78 – this will need programming once fitted by your local Volvo dealer.

Kind Regards, Oliver
Volvopartshop.com"

500 ευρώ περίπου χωρίς μεταφορικά και χωρίς τοποθέτηση. Κανά 650άρι όλα μαζί (εικασία δική μου)

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 07 Απρ 2015, 13:51

Αν είναι 500 ευρώ το ανταλλακτικό με μεταφορά, 150 ευρώ+ θες οπωσδήποτε για τοποθέτηση και πρόγραμμα.
Το software θα έχει 35-50 ευρώ περίπου και τοποθέτηση -βαφή αισθητήρων 200 ευρώ σίγουρα.
Είχα πάρει πολύ φθηνά αισθητήρες εργοστασιακούς από volvopartshop 150 λίρες περίπου και τελικά δεν τους τοποθέτησα γιατί μου ζητούσαν 200+ευρώ για τοποθέτηση.
Υπάρχουν οδηγίες τοποθέτησης που αν σου πιάνουν τα χέρια σου εσένα η σε καναν γνωστό ίσως μειώσεις το κόστος τοποθέτησης.
Σαν ανταλλακτικό όμως 390 λίρες είναι αρκετά ακριβό.

Kristianstad
D2

Δημοσίευσηαπό Kristianstad » 07 Απρ 2015, 14:14

vrestas έγραψε:Αν είναι 500 ευρώ το ανταλλακτικό με μεταφορά, 150 ευρώ+ θες οπωσδήποτε για τοποθέτηση και πρόγραμμα.
Το software θα έχει 35-50 ευρώ περίπου και τοποθέτηση -βαφή αισθητήρων 200 ευρώ σίγουρα.
Είχα πάρει πολύ φθηνά αισθητήρες εργοστασιακούς από volvopartshop 150 λίρες περίπου και τελικά δεν τους τοποθέτησα γιατί μου ζητούσαν 200+ευρώ για τοποθέτηση.
Υπάρχουν οδηγίες τοποθέτησης που αν σου πιάνουν τα χέρια σου εσένα η σε καναν γνωστό ίσως μειώσεις το κόστος τοποθέτησης.
Σαν ανταλλακτικό όμως 390 λίρες είναι αρκετά ακριβό.

Μπαίνουν εύκολα. Τον επαναπρογραμματισμό και τη βαφή δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας.
Συμφωνώ - πανάκριβο το ανταλλακτικό. Κρίμα που δεν κατάλαβα εξ' αρχής ότι δεν εχει εμπρός αισθητήρες.

Στο volvopartshop, το οποίο το έμαθα από εδώ, έχω ζητήσει 3 φορές τιμές (κοτσαδόρος, αισθητήρες και πατάκια).
Και στις 3 περιπτώσεις βγήκαν στα ίδια περίπου χρήματα με τα μεταφορικά σε σχέση με αγορά στην Ελλάδα.
Ειναι καλό ωστόσο για να παίρνουμε μια ιδέα για τις τιμές των ανταλλακτικών/αξεσουάρ, εύκολα και γρήγορα.

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 9 επισκέπτες