Το project αφορά στην ανακατασκευή του αυτοκινήτου του πατέρα του: Αγροτικό Toyota Hilux του 1973, 1600 κ.εκ., 90 ίππων, βενζινοκίνητο και κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.
Η ανακατασκευή περιλαμβάνει τα πάντα, από μηχανικά μέρη μέχρι διακοσμητικές λεπτομέρειες. Τα υλικά που απαιτούνται έχουν όλα βρεθεί, άλλα καινούργια (ναι κάποια υπάρχουν ακόμα !) άλλα μεταχειρισμένα ακόμα και από διαλυτήρια αυτοκινήτων... έχει βρεθεί ακόμα και το φυλλάδιο των τεχνικών προδιαγραφών του αυτοκινήτου. Το θέμα είναι ότι το όλο έργο χρειάζεται πολλές εργατοώρες (που δεν βρίσκονται και εύκολα). Την βασική δουλεία την κάνει ο φίλος μου με τον αδελφό του (που είναι μηχανικός αυτοκινήτων). Οι εργασίες λαμβάνουν χώρα σε χώρο που έχει διαμορφωθεί σε ιδιωτικό συνεργείο ώστε τα παιδιά να μπορούν να προσφέρουν προσωπική φροντίδα στα αυτοκίνητά τους και τις μηχανές τους.
Χωρίς να έχω πολλές τεχνικές γνώσεις, αλλά με καλή διάθεση, αποφάσισα να εμπλακώ και εγώ στο όλο έργο μιας και χρειάζονται έξτρα χέρια. Άλλωστε η όλη διαδικασία αποτελεί για μένα "σχολείο" όπου παράλληλα με την βοήθεια που παρέχω μαθαίνω και πράγματα για θέματα που μέχρι τώρα γνώριζα πολύ πιο επιφανειακά.
Οι εργασίες που έκανα χθες αφορούσαν στο βάψιμο του μοτέρ και του κιβωτίου εξωτερικά με χρώμα αντοχής στις υψηλές θερμοκρασίες. Τα μέρη του μοτέρ που έμειναν άβαφα θα περαστούν με άλλο χρώμα ή θα μείνουν έτσι με σκοπό το αποτέλεσμα να είναι ωραίο αισθητικά. Την εν λόγω εργασία την εκτέλεσα μόνος μου με γενική μόνο καθοδήγηση. Ο Κυριάκος ασχολήθηκε με το να βγάλει τις σκουριές και να περάσει με μίνιο το από κάτω μέρος τις καμπίνας. Παραθέτω φωτογραφίες με το πριν και το μετά των εργασιών.
Πριν:

Μετά:

S40 1,8 Momentum MY08