V40

V40, XC40, S60, V60, XC60, S90, V90, XC90
Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Re: V40

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 07 Δεκ 2015, 14:15

trapezokomos έγραψε:Σας ζήτω συγνωμη για την καθυστέρηση απλα δεν ειμαι σε υπολογιστή κ μολις μπήκα απο κινητό.το φλαμένκο ειναι στη livstyl με ξένον και ειναι στα 25800.εγω αυτα που θελω ειναι xenon,7" οθόνη και 17" ζάντα.Η 7" οθόνη εχει και το αναβαθμισμένο hi fi?δεν τα γνωρίζω τι κανει το καθένα.Τι ειναι το high performance και Ο διαχυτης;Το Dolby δεν ειναι στάνταρ;Η έκδοση που συζητάω ειναι η livstyl και αν γίνει μια καλη τιμή θα βάλω και έξτρα.τωρα ποια έξτρα ,ποσο κάνουν και το κυριότερο τι κάνουν και αν αξίζουν για αυτα θελω την βοήθεια σας.

Πραγματικά απορώ που δεν έχει αναφέρει κανείς μέχρι στιγμής το σημαντικότερο: ECC+AQS ή αλλιώς "Αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού (ECC) + Σύστημα ελέγχου-καθαρισμού αέρα καμπίνας επιβατών (AQS). Απλά βάλτο και αν μου πεις μετά ότι δεν είναι καλό, θα στο πληρώσω εγώ! (που λέει ο λόγος... :lol: )
Η έκδοση livstyl έιναι σχεδόν πλήρης και εκτός από το αυτονόητο (παραπάνω), σου προτείνω κι εγώ ρεζέρβα & BLIS και αν σου χρειάζεται, να έχεις υπόψην σου ότι η απενεργοποίηση του αερόσακου του συνοδηγού, χρεώνεται ως έξτρα!
Σε σχέση με το χρώμα, η άποψή μου είναι ότι σε V40 τα ανοιχτά χρώματα αναδεικνύουν το ντιζάιν του αυτοκινήτου σε αντίθεση με τα σκούρα. Όσο για την 7άρα οθόνη, στο High performance είναι πεταμένα λεφτά. Η 5άρα θα σε καλύψει απόλυτα.
V40 D2 Livstyl

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 07 Δεκ 2015, 16:06

Μια ιδεα για το τι μπορει να μπει μετα μπορει να παρει κανεις εδω. Στα Installations instructions βλεπει κανεις και ποσο ευκολη ή δυσκολη ειναι η εγκατασταση του εκαστοτε αξεσουαρ.

Τωρα απο εκει και περα, με τα εξτρα ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει...Για μενα απο αυτα που γραφτηκαν, το πιο αχρηστο ειναι η ρεζερβα, τα μπουλονια ασφαλειας δεν καταλαβαινω τη αναγκαιοτητα τους, το ECC θα επρεπε να ειναι στανταρ, οποτε ειναι αυτονοητο οτι το βαζεις, και σαν μουσικοφιλος το dolby surround. Η 7αρα, περαν του εμφανισιακου, νομιζω σε αντιθεση με την 5αρα αλλαζει και χρωματα οπως το καντραν. Επισης πολυ χρησιμα εχουν αποδειχθει τα ηλεκτρικα καθισματα με τη μνημη στου οδηγου, τη στιγμη που το αυτοκινητο οδηγειτε απο παραπανω απο εναν...Το δερμα και τα θερμαινομενα τα θεωρω επισης πολυ χρησιμα, οπως και τα αεριζομενα καθισματα (δεν εχει το V40) τα οποια πραγματικα ειναι απολαυση στη ζεστη.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Kirk
T2

Δημοσίευσηαπό Kirk » 07 Δεκ 2015, 16:33

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 07 Δεκ 2015, 17:30

VolvoZeus έγραψε:Για μενα απο αυτα που γραφτηκαν, το πιο αχρηστο ειναι η ρεζερβα, τα

Εάν κάνει ταξίδια είναι απαραίτητη, δεν έχεις μείνει πουθενά γιαυτό τα λες αυτά :lol: ρωτα και εμένα , και με Run flat :whatever

TOMCAT4
T2

Δημοσίευσηαπό TOMCAT4 » 07 Δεκ 2015, 18:01

mco έγραψε:
VolvoZeus έγραψε:Για μενα απο αυτα που γραφτηκαν, το πιο αχρηστο ειναι η ρεζερβα, τα

Εάν κάνει ταξίδια είναι απαραίτητη, δεν έχεις μείνει πουθενά γιαυτό τα λες αυτά :lol: ρωτα και εμένα , και με Run flat :whatever

Υπάρχει πάντα το ΚΙΤ επιδιόρθωσης. Και εγώ το θεωρώ αχρηστο βάρος στις καθημερινές μετακινήσεις.

Επιπλέον θα προτεινά στο παλικάρι να δει κάποιες αισθητικές λεπτομέρειες που υπάρχουν στο εσωτερικό οι οποίες αν δεν περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό της έκδοσης εύκολα τις παραβλέπεις.
πχ To Αλουμίνιο στο τιμόνι / Φωτιζόμενος λεβιες ..
τελος θα πρότεινα την κάμερα και τους αισθητήρες πίσω γιατί η ορατότητα πισω είναι περιορισμένη! Αν οικονομικά δεν βγαίνει τουλάχιστον την προκαλωδίωση ώστε να υπάρχει μελλοντική option.
Volvo V40 CC T4 Auto Polestar MY13 Driver Support Pack (ACC-CWA-BLIS-DAC-AHB-CTA)

Άβαταρ μέλους
VolvoZeus
T5

Δημοσίευσηαπό VolvoZeus » 07 Δεκ 2015, 18:53

mco έγραψε:

Εχω παθει λαστιχο εκτος Αθηνων....
Σκεψου το σεναριο να εισαι με την οικογενεια, φορτωμενος και να παθεις λαστιχο στη μεση του πουθενα, τι ειναι πιο βολικο, να αδειασεις ολο το αυτοκινητο για να βγαλεις τη ρεζερβα κτλ και να το ξαναφορτωσεις, να χρησιμοποιησεις το κιτ επισκευης ή να καλεσεις την οδικη και να αραξεις μεχρι να ερθει?
Εχω το κιτ επισκευης της Volvo, οποτε παω ταξιδι το παιρνω μαζι μου, πιανει ελαχιστο χωρο, και το εχω αμεσα προσβασιμο. Αν δεν επιδιορθωνεται το λαστιχο, να πα να ***...θα αραξω και θα περιμενω οδικη! :lol:
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 07 Δεκ 2015, 19:26

2 φορές αραχτός και με όλους μέσα με θρυψαλοr/f 19" περίμενα οδική για να μου πει όταν περάσει νταλίκα θα το στείλουν...

Άβαταρ μέλους
vrestas
T5

Δημοσίευσηαπό vrestas » 07 Δεκ 2015, 19:29

http://saracakis-retail.gr/prosfores/volvo/ Δες αυτή την προσφορά αν ενδιαφερεσαι για αγορά
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper

trapezokomos
T2

Δημοσίευσηαπό trapezokomos » 07 Δεκ 2015, 21:29

Η 7" οθονη τι ακριβώς κανει περισσότερο απο την 5";

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 07 Δεκ 2015, 22:05

trapezokomos έγραψε:Η 7" οθονη τι ακριβώς κανει περισσότερο απο την 5";

Εκτός από look νομίζω έχει και την δυνατότητα να πάρει κάμερα οπισθοπορειας

trapezokomos
T2

Δημοσίευσηαπό trapezokomos » 08 Δεκ 2015, 00:50

mco έγραψε:

Δλδ σκας 521€ παραπάνω για να φαινεται μεγαλύτερη οθονη μονο;για κάποιον που δεν χρειάζεται μια κάμερα (αφου εχει ηδη πάρκινγκ ραντάρ με ήχο) η 7" ειναι άχρηστη;νομίζω οτι εχει και DVD και 10gb μνήμη αλλα δεν ειμαι σίγουρος.

Άβαταρ μέλους
gdaras
T2

Δημοσίευσηαπό gdaras » 08 Δεκ 2015, 01:29

trapezokomos έγραψε:
mco έγραψε:

Δλδ σκας 521€ παραπάνω για να φαινεται μεγαλύτερη οθονη μονο;για κάποιον που δεν χρειάζεται μια κάμερα (αφου εχει ηδη πάρκινγκ ραντάρ με ήχο) η 7" ειναι άχρηστη;νομίζω οτι εχει και DVD και 10gb μνήμη αλλα δεν ειμαι σίγουρος.

Πράγματι με την 7" έχει DVD, 10gb μνήμη, έχει τη δυνατότητα κάμερας πίσω και αλλάζουν τα χρώματα. Επίσης είναι αρκετά όμορφη εμφανισιακά.

Τα accessories είναι θέμα προσωπικής χρησιμότητας, γούστου και χρημάτων.

Μετα από όλα αυτά, βάζεις αυτά που δεν μπορούν να μπουν αργότερα στο αυτοκίνητο.
Γνώμη μου πάντως από τα πιο σημαντικά είναι το ECC.
V40 CC D2 Ocean Race

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 08 Δεκ 2015, 10:16

gdaras έγραψε:
trapezokomos έγραψε:
mco έγραψε:

Πράγματι με την 7" έχει DVD, 10gb μνήμη, έχει τη δυνατότητα κάμερας πίσω και αλλάζουν τα χρώματα. Επίσης είναι αρκετά όμορφη εμφανισιακά.

Τα accessories είναι θέμα προσωπικής χρησιμότητας, γούστου και χρημάτων.

Μετα από όλα αυτά, βάζεις αυτά που δεν μπορούν να μπουν αργότερα στο αυτοκίνητο.
Γνώμη μου πάντως από τα πιο σημαντικά είναι το ECC.

Με τα 521ε πέρνεις μόνο την 7άρα, το DVD είναι έξτρα -αλλά περιλαμβάνει την 7άρα. Από τον περσινό κατάλογο:

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
832 Ηχοσύστημα High Performance με CD player, Bluetooth & οθόνη 5'' 1 719,00
143 Ηχοσύστημα High Performance με CD player, σύστημα ανοιχτής ακρόασης Bluetooth & οθόνη 7'' 1 927,00
831 Ηχοσύστημα High Performance Multimedia με DVD player & Bluetooth 2 1.139,00
830 Ηχοσύστημα Premium Sound Multimedia με DVD player & Bluetooth 3 1.800,00
235 Χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι 15 114,00
142 RTI (Road and Traffic Information) με σύστημα φωνητικής εντολής 4 1.321,00
445 Προκαλωδίωση για RTI ( απαιτείται για τοπική εγκατάσταση RTI) 5 62,00
683 Προεγκατάσταση για ψηφιακή ραδιοφωνική λήψη (DAB) 7 72,00
833 Ψηφιακή τηλεόραση 23 977,00
860 Τηλεχειριστήριο 4 83,00

Επίσης έξτρα είναι και η "Ηλεκτρική ασφάλιση πίσω θυρών για παιδική προστασία".
V40 D2 Livstyl

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 08 Δεκ 2015, 23:10

Kirk έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

Καλησπερα, καλως τον!!!
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

Panosk
T2

Δημοσίευσηαπό Panosk » 09 Δεκ 2015, 12:19

Καλημέρα! Είμαι καινούριος στο forum και τους τελευταίους μήνες κάτοχος V40. Θα ήθελα να ρωτήσω -αν και έχετε αναφερθεί και νωρίτερα- αν υπάρχει περίπτωση να βάλω xenon φώτα. Ισχύει ότι δε γίνεται άλλα παρά μόνο τα ABL Xenon της αντιπροσωπείας που όμως κοστίζουν κοντά στο χιλιάρικο???

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 09 Δεκ 2015, 13:26

Panosk έγραψε:Καλημέρα! Είμαι καινούριος στο forum και τους τελευταίους μήνες κάτοχος V40. Θα ήθελα να ρωτήσω -αν και έχετε αναφερθεί και νωρίτερα- αν υπάρχει περίπτωση να βάλω xenon φώτα. Ισχύει ότι δε γίνεται άλλα παρά μόνο τα ABL Xenon της αντιπροσωπείας που όμως κοστίζουν κοντά στο χιλιάρικο???

Καλώς ήρθες
Μπαίνουν after market (canbus) αλλά ο φωτισμός θα είναι λίγο ενοχλητικός για τους άλλους.

Panosk
T2

Δημοσίευσηαπό Panosk » 09 Δεκ 2015, 14:05

mco έγραψε:
Panosk έγραψε:Καλημέρα! Είμαι καινούριος στο forum και τους τελευταίους μήνες κάτοχος V40. Θα ήθελα να ρωτήσω -αν και έχετε αναφερθεί και νωρίτερα- αν υπάρχει περίπτωση να βάλω xenon φώτα. Ισχύει ότι δε γίνεται άλλα παρά μόνο τα ABL Xenon της αντιπροσωπείας που όμως κοστίζουν κοντά στο χιλιάρικο???

Καλώς ήρθες
Μπαίνουν after market (canbus) αλλά ο φωτισμός θα είναι λίγο ενοχλητικός για τους άλλους.

Ευχαριστώ πολύ! Μου πρότειναν Canbus ballast απλώς το διπλοσκέφτομαι λόγω εγγύησης... Αν και όλοι μου λένε ότι δε θα υπάρχει θέμα.

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 09 Δεκ 2015, 14:32

trapezokomos έγραψε:Τελικα επειδη δεν μου αρέσει και πολυ ο εκβιασμός (τύπου μεχρι την δευτερα πες μου,αμα θελεις την έκπτωση θελω αυριο κτλ) αποφάσισα μαλλον να παω σε παραγγελία και καλο 2μηνο να έρθει.θα πάρω το καφε ανοιχτό χρωμα βενζίνη Τ3 152αλογα με υφασμάτινα καθίσματα.η έκδοση θα ειναι η livstyl με την 7" οθόνη.,17" ζάντες και xenon.μηπως μπορείτε ως γνωστές τι αλλα έξτρα να ζητήσω να βάλουνε.σκεφτομαι για το πακέτο εξωτερικής βελτίωση(αυτο ειναι το bodykit που λέτε πιο πριν;) αλλα για αλλα δεν γνωριζω.ποια ειναι τα απαραίτητα νομίζετε ;

ΥΓ συγνωμη αν σας ζαλιζω αλλα ειναι το πρώτο μου αυτοκίνητο που θα πάρω με δικά μου χρήματα (που ο θεός ξέρει πως τα μάζευα) κ κοιτάζω να ειμαι όσο πιο Ικανοποιημένος γινεται.

Οπωσδήποτε αισθητήρες βροχής (το μόνο πράγμα που δεν έβαλα στο δικό μου και το μετάνιωσα) parking sensors και high performance (με την 7" οθόνη, ΜΗΝ κάνεις το λάθος να βάλεις την 5άρα) - στο δικό μου το high performance ήταν μέρος πακέτου οπότε δεν μου κόστισε τα 500+ που διαβάζω, δες μήπως υπάρχει και τώρα κάτι αντίστοιχο. Επίσης ... γιατί CC και όχι rDesign πχ? Το μόνο που σου προσφέρει το CC είναι το bodykit (που βέβαια θεωρώ ότι το ομορφαίνει πολύ) αλλά και μεγαλύτερο ύψος με ότι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά την οδική συμπεριφορά του.

@VolvoZeus: Η 7άρα δεν αλλάζει χρώματα όπως το καντράν. Το σύστημα με το dolby surround, ξέρεις πόσο κοστίζει?

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 09 Δεκ 2015, 17:13

UnHaCkAbLe έγραψε:Οπωσδήποτε αισθητήρες βροχής (το μόνο πράγμα που δεν έβαλα στο δικό μου και το μετάνιωσα) parking sensors και high performance (με την 7" οθόνη, ΜΗΝ κάνεις το λάθος να βάλεις την 5άρα) - στο δικό μου το high performance ήταν μέρος πακέτου οπότε δεν μου κόστισε τα 500+ που διαβάζω, δες μήπως υπάρχει και τώρα κάτι αντίστοιχο. Επίσης ... γιατί CC και όχι rDesign πχ? Το μόνο που σου προσφέρει το CC είναι το bodykit (που βέβαια θεωρώ ότι το ομορφαίνει πολύ) αλλά και μεγαλύτερο ύψος με ότι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά την οδική συμπεριφορά του.

@VolvoZeus: Η 7άρα δεν αλλάζει χρώματα όπως το καντράν. Το σύστημα με το dolby surround, ξέρεις πόσο κοστίζει?

Τι θα του προσφέρει η 7αρα παραπάνω;
Εκτός και αν η χρέωση είναι πολύ χαμηλή.
Αισθητήρες βροχής ;
Ξέχασα είναι μακριά ο διακόπτης :lol:
Το surround ξέχνα το θέλει και ταμπλό...

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 09 Δεκ 2015, 18:50

Μάρκο, εγώ το θεωρώ μεγάλη ασχήμια στην 5αρα το οτι αφήνει το περιθώριο γύρω γύρω. Οι αισθητήρες δεν έχουν μόνο το θετικό ότι ανοίγουν τους υαλοκαθαριστήρες αλλά ότι ρυθμίζουν την ταχύτητα τους. Αυτό είναι που σε γλιτώνει από το να ανεβοκατεβάζεις συνεχώς ο ίδιος τη ταχύτητα ...

panos89
T3
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό panos89 » 09 Δεκ 2015, 21:02

Καλησπέρα συνονόματε και καλώς όρισες! Προσωπικά ψηφίζω τα εργοστασιακά ABL bi-xenon της Volvo. Αν παρόλα αυτά δε μπορείς να τα αγοράσεις, εγώ συμφωνώ με τα after market xenon. Σίγουρα δε θα έχουν το αποτέλεσμα των εργοστασιακών και όντως θα ενοχλούν περισσότερο τους άλλους. Παρόλα αυτά, εκτός από το kit, μπορείς να αγοράσεις και προβολείς / φακούς, όπως φορούν και τα εργοστασιακά, έτσι ώστε να είσαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα εργοστασιακά και να μην τυφλώνεις τους άλλους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που προτείνω, είναι αυτό: http://www.ankoltd.com/projector_hid.html
V40 M.Y. 2014 T3 kinetic caspian blue

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 09 Δεκ 2015, 21:19

Αυτό ναύτη (panos89) καλό είναι αλλά θέλει εγχείρηση το φανάρι και έχω τις αμφιβολίες μου αν θα πετύχει το project.
Ας τοποθέτηση καλύτερα ένα απλό κιτ hid.

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 10 Δεκ 2015, 10:06

mco έγραψε:Αυτό ναύτη (panos89) καλό είναι αλλά θέλει εγχείρηση το φανάρι και έχω τις αμφιβολίες μου αν θα πετύχει το project.
Ας τοποθέτηση καλύτερα ένα απλό κιτ hid.

Και να στραβώνει όλο το κόσμο έτσι?
Μ'αρέσει που το πέρνετε τόσο χαλαρά το να στραβώνεις τους υπόλοιπους στο δρόμο. "Εγώ να βλέπω καλά, να φαίνεται ωραία και η κούρσα μου και όλοι οι άλλοι στα π@π@ρια μου"...
V40 D2 Livstyl

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 10 Δεκ 2015, 10:56

να είναι καλά τα ΚΤΕΟ και η τροχαία, που τους αφήνουν και οδήγουν (/τυφλώνουν τους πάντες), ανάμεσα μας ....
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."

Panosk
T2

Δημοσίευσηαπό Panosk » 10 Δεκ 2015, 16:18

panos89 έγραψε:

Καλησπέρα συνονόματε και καλώς όρισες! Προσωπικά ψηφίζω τα εργοστασιακά ABL bi-xenon της Volvo. Αν παρόλα αυτά δε μπορείς να τα αγοράσεις, εγώ συμφωνώ με τα after market xenon. Σίγουρα δε θα έχουν το αποτέλεσμα των εργοστασιακών και όντως θα ενοχλούν περισσότερο τους άλλους. Παρόλα αυτά, εκτός από το kit, μπορείς να αγοράσεις και προβολείς / φακούς, όπως φορούν και τα εργοστασιακά, έτσι ώστε να είσαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα εργοστασιακά και να μην τυφλώνεις τους άλλους. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που προτείνω, είναι αυτό: http://www.ankoltd.com/projector_hid.html

Καλώς σας βρήκα! Σίγουρα τα ABL bi-xenon είναι τα καλύτερα αλλά 1ον έπαιρνα μία βδομάδα (κάθε μέρα) 2 αθηναικές αντιπροσωπείες για να τις ρωτήσω για τα xenon και με έκαναν ping-pong στις γραμμές, χωρίς κανείς να μου απαντήσει, (ο ένας μου λέει θα σου στείλω mail ακόμα στέλνει και ο άλλος μου λέει θα σε πάρω σε λίγο τηλέφωνο, ακόμα με παίρνει). 2ον είναι και η τσιμπημένη τιμή που απ' ότι είχα δει στο forum (γιατί στο τηλέφωνο ούτε αυτό δεν ήξεραν να μου πουν) είναι κοντά στο χιλιάρικο. Για το στράβωμα, μου έστειλε ο μάστορας που σκέφτομαι να πάω, βίντεο με προηγούμενη δουλειά του που φώτιζε κάτω από τους καθρέφτες των απέναντι αυτοκινήτων. Βέβαια, το θέμα είναι να φανεί και στην πράξη αυτό!

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 11 Δεκ 2015, 00:37

Μη μασάς! Γιατί να πετάξεις 1000+ ευρώ όταν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με 200 :applause ?!?

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 11 Δεκ 2015, 09:03

:dizzy :dizzy :dizzy

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 11 Δεκ 2015, 10:25

Έλα ντε...
V40 D2 Livstyl

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 11 Δεκ 2015, 11:10

Panosk υπάρχει και η λύση PIAA χωρίς να στραβωνεις κανέναν!
Και τις βάζεις και μόνος σου!

VolvoNi
T2

Δημοσίευσηαπό VolvoNi » 11 Δεκ 2015, 12:01

Καλημέρα!
Την επόμενη εβδομάδα παραλαμβάνω και εγώ από Σαρακάκη. :-D
Υπάρχει κανένα καλό shell εκεί κοντά (Λ. Αθηνών); :?:
V 40 R-Design
T3 1498cc MY16

Panosk
T2

Δημοσίευσηαπό Panosk » 11 Δεκ 2015, 12:48

mco έγραψε:Panosk υπάρχει και η λύση PIAA χωρίς να στραβωνεις κανέναν!

PIAA είναι οι άσπρες λάμπες έτσι???

VolvoNi έγραψε:
Καλημέρα!

Αν σκέφτεσαι για shell καλό είναι να προτιμάς τα εταιρικά (Μυρτέα και Ερμής)

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 11 Δεκ 2015, 15:49

johnkyr έγραψε::dizzy :dizzy :dizzy

Ειρωνικά το έγραψα ρε συ και όχι μόνο για τον από πάνω αλλά για όσους μας έχουν ζαλίσει τα @@ στο δρόμο με τα $#!@$#προβολάκια, με τα ψευτοξένον, χειμώνα, καλοκαίρι, με κρύο, με 45 βαθμούς κελσίου, με ομίχλη (μια φορά στα 30 χρόνια), χωρίς ομίχλη .... :evil:

Άβαταρ μέλους
gdaras
T2

Δημοσίευσηαπό gdaras » 11 Δεκ 2015, 16:49

VolvoNi έγραψε:Καλημέρα!

Καλησπέρα,

Καλόταξιδο με πολλά και καλά χιλιόμετρα.
Επειδη εργάζομαι δίπλα, τα πρατήρια της περιοχής δεν είναι και τα καλύτερα.
Θα πρότεινα να ρωτήσεις τον πωλήτη να σου προτείνει που να βάλεις.

Πάντως στη Λ. Αθηνών έχει στο ρεύμα προς Χαιδάρι, μετά την γέφυρα, στα δέξια εταιρικό ΕΚΟ και 5 λεπτά αργότερα BP εταιρικό πάλι στα δεξιά.
(Συμφωνώ πάντα από εταιρικό, όχι γιατί εκεί δεν υπάρχει κίνδυνος, αλλά τουλάχιστον να μειωθεί η πιθανότητα νοθείας, κλπ)
V40 CC D2 Ocean Race

Άβαταρ μέλους
gdaras
T2

Δημοσίευσηαπό gdaras » 11 Δεκ 2015, 16:52

VolvoNi έγραψε:Καλημέρα!

Ξέχασα, επίσης έχει εταρικό ΕΚΟ πολύ κοντά στο ρεύμα προς Αθήνα στη Λ. Αθηνών (απέναντι από το Γεωπονικό Παν.)
Μόνο που έχει δεν έχει Avio στην περίπτωση που παίρνεις Diesel. Αν είσαι για βενζίνη εκεί είναι πολύ οκ.
V40 CC D2 Ocean Race

Panosk
T2

Δημοσίευσηαπό Panosk » 11 Δεκ 2015, 19:16

UnHaCkAbLe έγραψε:

Ειρωνικά το έγραψα ρε συ και όχι μόνο για τον από πάνω αλλά για όσους μας έχουν ζαλίσει τα @@ στο δρόμο με τα $#!@$#προβολάκια, με τα ψευτοξένον, χειμώνα, καλοκαίρι, με κρύο, με 45 βαθμούς κελσίου, με ομίχλη (μια φορά στα 30 χρόνια), χωρίς ομίχλη .... :evil:

Όποιος έχει δηλαδή μια απορία (έστω και χαζή), ή επειδή υπάρχουν κάποιοι στο δρόμο που τυφλώνουν με τα φώτα τους, πρέπει να τον ειρωνεύεσαι και να τους παίρνει όλους η μπάλα???

Μπήκα να ρωτήσω και ν ακούσω μια άποψη από κάποιους που ξέρουν κάτι παραπάνω, όχι να με ειρωνεύονται...

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 11 Δεκ 2015, 20:09

:offtopic
Ηρεμα βρε παιδια!
Μην παρεξηγηστε ετσι ευκολα... :-)
Λεμε και καμια :whatever που και που... :respect

Παρεμπιπτοντως, μονο εργοστασιακα Xenon, ολα τα αλλα ειναι για εφε και "μουρι".
Τι να τα κανεις μανα μου τα Xenon αν το ενα βαραει πανω δεξια και το αλλο κατω αριστερα???
Πηγαινε σε ενα ηλεκτρολογο να σου ρυθμηση τα φωτα, βαλε και ενα ζευγαρι σωστες λαμπες και αντε στην ευχη του Θεου!
Tα Xenon θελουν "φακο" εμπρος και οχι κατοπτρο πισω.
Και για τον φιλο που ειπε οτι ο μαστορας του εδειξε βιντεο με την δεσμη να φωτιζει κατω απο τους καθρεπτες, το προβλημα δεν ειναι στην δεσμει αλλα στο διαχεομενο απο το κατοπρο επιπλεον φως!!!
Τα εργοστασιακα Xenon 5000 Lumens, τα αλλα απο 6000 μεχρι και 15000 (εκεινα τα μοβ)... :dizzy
Απο 15000 και πανω περναμε στο υπερυθρο φασμα :doh
Υπαρχουν και τα "καλα" σετ απο σοβαρες εταιριες (π.χ. Philips) αλλα κοστιζουν 200€ και οχι απο 30-40€ :lipssealed
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

UnHaCkAbLe
T2

Δημοσίευσηαπό UnHaCkAbLe » 12 Δεκ 2015, 01:32

Panosk έγραψε:
UnHaCkAbLe έγραψε:

Όποιος έχει δηλαδή μια απορία (έστω και χαζή), ή επειδή υπάρχουν κάποιοι στο δρόμο που τυφλώνουν με τα φώτα τους, πρέπει να τον ειρωνεύεσαι και να τους παίρνει όλους η μπάλα???

Μπήκα να ρωτήσω και ν ακούσω μια άποψη από κάποιους που ξέρουν κάτι παραπάνω, όχι να με ειρωνεύονται...

Έχουμε βαρεθεί τόσο πολύ με αυτό το χάος και την ανοησία που υπάρχει στους δρόμους (σήμερα μόνο μέτρησα πάνω από 10 τρόμπες σε διαδρομή μισής ώρας μέσα στη βροχή, βραδυάτικα, με τα θέσεως και τα ομίχλης αναμένα) που η ειρωνία είναι το τελευταίο καταφύγιο. Εάν ο άλλος δεν καταλαβαίνει ούτε με την ειρωνία, δεν υπάρχει τίποτε άλλο που μπορεί να κάνει κάποιος, το πράγμα είναι hopeless. Και συγνώμη κιόλας τώρα αλλά όταν ο άλλος πάει και σκάει ένα 1200άρι για να πάρει τα "κανονικά" xenon, και εσύ ρωτάς εάν θα κάνεις την ίδια δουλειά με 200, η ερώτηση δεν είναι απλά χαζή .... Η συμπεριφορά και η νοοτροπία είναι παρόμοια με αυτή που έχουν τα ανεκδιήγητα τυπάκια που ενώ κάποια κορόιδα πληρώνουν κάποιες χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν ή 150+ κάθε μήνα για να νοικιάζουν μια θέση παρκινγκ, αυτοί, οι πονηροί απλά βάζουν μια καρέκλα, ένα κώνο, μια μαλακία για να "καβατζάρουν" τη θέση μπροστά στη πόρτα τους. Κλασσικοί Ελληνάρες.

Και για να απαντήσω και στην ερώτηση σου ... ΟΧΙ με 200 ευρώ ΔΕΝ βάζεις xenon!

panos89
T3
Επικοινωνία:

Δημοσίευσηαπό panos89 » 12 Δεκ 2015, 18:10

Panosk έγραψε: Καλώς σας βρήκα! Σίγουρα τα ABL bi-xenon είναι τα καλύτερα αλλά 1ον έπαιρνα μία βδομάδα (κάθε μέρα) 2 αθηναικές αντιπροσωπείες για να τις ρωτήσω για τα xenon και με έκαναν ping-pong στις γραμμές, χωρίς κανείς να μου απαντήσει, (ο ένας μου λέει θα σου στείλω mail ακόμα στέλνει και ο άλλος μου λέει θα σε πάρω σε λίγο τηλέφωνο, ακόμα με παίρνει). 2ον είναι και η τσιμπημένη τιμή που απ' ότι είχα δει στο forum (γιατί στο τηλέφωνο ούτε αυτό δεν ήξεραν να μου πουν) είναι κοντά στο χιλιάρικο. Για το στράβωμα, μου έστειλε ο μάστορας που σκέφτομαι να πάω, βίντεο με προηγούμενη δουλειά του που φώτιζε κάτω από τους καθρέφτες των απέναντι αυτοκινήτων. Βέβαια, το θέμα είναι να φανεί και στην πράξη αυτό!

Εντάξει. Έστω! Αν δε μπορείς / θέλεις να τοποθετήσεις τα εργοστασιακά, και εάν οι φακοί / προβολείς που πρότεινα δεν τοποθετούνται τόσο εύκολα, όπως λέει ο mco, τότε ψάξε για όσο το δυνατόν καλύτερο και ποιοτικότερο hid xenon kit. Έχω να σου προτείνω δύο: http://www.xenonlights.gr/ και http://www.fotaxenon.gr/. Μπορείς να αγοράσεις καλό και ποιοτικό kit με 200 + ευρώ, κάτω από 6.000 Kelvin. Μπορούν να σου τοποθετήσουν την αμπούλα αερίου του λαμπτήρα ακριβώς στην ίδια θέση με το νήμα πυρακτώσεως του λαμπτήρα αλογόνου, ώστε η φωτεινή πηγή να βρίσκεται ακριβώς στην ίδια γεωμετρική θέση στο κάτοπτρο. Και μπορούν να σου ρυθμίσουν το ύψος των φαναριών μπροστά σε τοίχο, χαμηλά, και με το ειδικό όργανο, φωτόμετρο αν δεν κάνω λάθος. Σίγουρα το αποτέλεσμα δε θα έχει καμία σχέση με τα εργοστασιακά, αλλά θα στραβώνει λιγότερο από ένα κακής ποιότητας και κακορυθμισμένο κινέζικο κιτ, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δε θα στραβώνεις και καθόλου, απλά θα στραβώνεις λιγότερο. Ξέρω, ότι όλο το υπόλοιπο Volvo club διαφωνεί μαζί μου, αλλά όλα τα after market kit δεν είναι ίδια, όπως και όλες οι εγκαταστάσεις / τοποθετήσεις δεν είναι ίδιες. Διαφέρουν και ποικίλλουν. Άλλο η αγορά και τοποθέτηση kit με 20 ευρώ, άλλο με 200+. Και σίγουρα προτιμώ αυτό, παρά το αλογόνο.

mco έγραψε:Panosk υπάρχει και η λύση PIAA χωρίς να στραβωνεις κανέναν!

Οι Piaa εξακολουθούν να είναι αλογόνου. Ναι μεν φωτίζουν πολύ πιο δυνατά και πολύ πιο λευκά από τις τυπικές, κλασικές αλογόνου, αλλά xenon δεν είναι.

Thanosgr έγραψε: Παρεμπιπτοντως, μονο εργοστασιακα Xenon, ολα τα αλλα ειναι για εφε και "μουρι".
Τι να τα κανεις μανα μου τα Xenon αν το ενα βαραει πανω δεξια και το αλλο κατω αριστερα???
Πηγαινε σε ενα ηλεκτρολογο να σου ρυθμηση τα φωτα, βαλε και ενα ζευγαρι σωστες λαμπες και αντε στην ευχη του Θεου!
Tα Xenon θελουν "φακο" εμπρος και οχι κατοπτρο πισω.
Και για τον φιλο που ειπε οτι ο μαστορας του εδειξε βιντεο με την δεσμη να φωτιζει κατω απο τους καθρεπτες, το προβλημα δεν ειναι στην δεσμει αλλα στο διαχεομενο απο το κατοπρο επιπλεον φως!!!
Τα εργοστασιακα Xenon 5000 Lumens, τα αλλα απο 6000 μεχρι και 15000 (εκεινα τα μοβ)... :dizzy
Απο 15000 και πανω περναμε στο υπερυθρο φασμα :doh
Υπαρχουν και τα "καλα" σετ απο σοβαρες εταιριες (π.χ. Philips) αλλα κοστιζουν 200€ και οχι απο 30-40€ :lipssealed

Ο άνθρωπος δεν είπε, ότι θα βάλει xenon στους προβολείς ομίχλης, κάτι που όντως στραβώνει και ενοχλεί και είναι και κακόγουστο και κιτς κιόλας. Θέλει να βάλει στη μεσαία σκάλα, για να βλέπει καλύτερα, επειδή προφανώς δε μπορεί να αγοράσει τα εργοστασιακά. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο, ότι το ένα θα βαράει πάνω δεξιά και το άλλο κάτω αριστερά. Το ότι το κάνουν κάποια δε σημαίνει, ότι θα το κάνουν όλα. Μπορεί να επιλέξει ποιοτικό κιτ και να το ρυθμίσει σωστά. Τέλος, το ότι πολλά after merket είναι πάνω από 6.000 kelvin και φωτίζουν μπλε ή μοβ, δε σημαίνει, ότι όλα είναι έτσι, ούτε ότι ο Χριστιανός πρέπει σώνει και ντε να επιλέξει τέτοιο. Όπως λες Θάνο, το ξέρω και συμφωνώ, ότι υπάρχουν κιτ 200+ ευρώ, και αυτά είναι που συνιστώ.
V40 M.Y. 2014 T3 kinetic caspian blue

Άβαταρ μέλους
johnkyr
T6

Δημοσίευσηαπό johnkyr » 12 Δεκ 2015, 19:26

"καληνύχτα κεμάλ,
αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ ...... καληνύχτα"

Panosk
T2

Δημοσίευσηαπό Panosk » 12 Δεκ 2015, 22:40

panos89 έγραψε:
Ο άνθρωπος δεν είπε, ότι θα βάλει xenon στους προβολείς ομίχλης, κάτι που όντως στραβώνει και ενοχλεί και είναι και κακόγουστο και κιτς κιόλας. Θέλει να βάλει στη μεσαία σκάλα, για να βλέπει καλύτερα, επειδή προφανώς δε μπορεί να αγοράσει τα εργοστασιακά. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο, ότι το ένα θα βαράει πάνω δεξιά και το άλλο κάτω αριστερά. Το ότι το κάνουν κάποια δε σημαίνει, ότι θα το κάνουν όλα. Μπορεί να επιλέξει ποιοτικό κιτ και να το ρυθμίσει σωστά. Τέλος, το ότι πολλά after merket είναι πάνω από 6.000 kelvin και φωτίζουν μπλε ή μοβ, δε σημαίνει, ότι όλα είναι έτσι, ούτε ότι ο Χριστιανός πρέπει σώνει και ντε να επιλέξει τέτοιο. Όπως λες Θάνο, το ξέρω και συμφωνώ, ότι υπάρχουν κιτ 200+ ευρώ, και αυτά είναι που συνιστώ.

Έτσι ακριβώς Πάνο. Όποιος έχει φάει ομίχλη ξέρει ότι δεν παίζεις με αυτά, να έχεις xenon στους προβολείς γιατί είσαι χαμένος. Σκεφτόμουν να βάλω προτζέκτορες ώστε να μην είναι "αλλήθωρα" τα φώτα, ούτε να υπάρχουν ξέμπαρκες δέσμες φωτός και καλό kit (πάνω από 250 ευρώ όλα). Τώρα, προφανώς τα "άκουσα" για όλους τους κάγκουρες που κυκλοφορούν...

Άβαταρ μέλους
mco
T5

Δημοσίευσηαπό mco » 13 Δεκ 2015, 13:17

Η διαφορά με ένα φτηνό σετ hid είναι ότι θα έχουν σταθερό φως και δεν θα τρέμουν.
(υπάρχει περίπτωση και στο φτηνό να μην τρέμουν).
Το να βάλεις προζτεκτορες δεν είναι εύκολη υπόθεση σε συμβατικό φανάρι, αν το έχεις καντο.
Μπορείς να βρεις μτχ με xenon και εκεί να προσαρμόσεις hid.

Άβαταρ μέλους
myLivstyl
D2

Δημοσίευσηαπό myLivstyl » 14 Δεκ 2015, 12:45

@Panosk
Τα πράγματα είναι τόσο απλά: Αν θέλεις xenon, ή θα δώσεις το 1χιλ.-1,5χιλ-2χιλ..-100χιλ. ευρώ που απαιτούνται για να βάλεις τα εργοστασιακά ή θα βάλεις μια καλύτερη από την εργοστασιακή λάμπα αλογόνου (με σωστή ρύθμιση φυσικά) για να κάνεις σωστή δουλειά. Όλα τα άλλα είναι μεσοβέζικες λύσεις που "ίσως αν δώσεις 200+ ευρώ να μη στραβώνεις τους υπόλοιπους στο δρόμο, αλλά και λίγο να τους στραβώνεις στα π@π@ρια σου, όπως είπαμε και στην αρχή.". Το αν θα γίνεις άλλος ένας από τους τόσους κάγκουρες σ'αυτή τη ριμαδοχώρα, που όχι απλά δεν σέβονται τους άλλους αλλά είναι και επικίνδυνοι στραβώνοντας τους, είναι καθαρά δική σου επιλογή.
V40 D2 Livstyl

Andreas1971
T2

Δημοσίευσηαπό Andreas1971 » 15 Δεκ 2015, 18:46

Για να είναι νόμιμο το εν λόγω σύστημα, θα πρέπει να έχει,
1. αυτόματο σύστημα δέσμης
2. πλυστικά φανών
αυτός που θα σας πουλήσει το οποιοδήποτε σύστημα xenon, με την δικαιολογία οτι δεν τυφλώνει, πείτε του να σας υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνει τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν π.χ. σε κάποιο ατύχημα.
Νομίζω ότι και αυτός στα xenonlights αναφέρει ότι επώνυμες εταιρείες δεν παράγουν τέτοια συστήματα για τοποθέτηση εκ των υστέρων (γιατί άραγε?).
Πάντως έτσι όπως έχει η κατάσταση το να οδηγείς το βράδυ είναι δύσκολο με όλους αυτούς με τα ξένον του 50αρικου που άλλα φωτίζουν όπου να΄ναι ή να κινούνται με μια λάμπα αναμένη.

TOMCAT4
T2

Δημοσίευσηαπό TOMCAT4 » 15 Δεκ 2015, 20:13

Illegal HID conversion kits explained - Auto Express
https://www.youtube.com/watch?v=Y5n38wDe684

PS: έχουμε βγεί όλοι :offtopic ...μήπως να μεταφερόντουσαν τα post σε άλλο thread?
Volvo V40 CC T4 Auto Polestar MY13 Driver Support Pack (ACC-CWA-BLIS-DAC-AHB-CTA)

Άβαταρ μέλους
asta
T2

Δημοσίευσηαπό asta » 15 Δεκ 2015, 21:58

https://www.youtube.com/watch?v=FcNgv0q9rsg

Εδώ δείχνει την τοποθέτηση projector σε ένα φανάρι ενός XC60. Δεν είναι εύκολη υπόθεση... Το αποτέλεσμα εμφανισιακά μοιάζει με εργαστασιακό. Στην πράξη όμως;
V40 D2 Livestyl

Επιστροφή σε “Μοντέλα Volvo”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 25 επισκέπτες