Η μετεγκατάσταση μας, από το Ν.Ηράκλειο Στη Ν. Μάκρη.
Σε αυτή την επιλογή μας είχαμε ζυγίσει στα θετικά,
+την πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής,
+τις περισσότερες δραστηριότητες,
+η πρόσβαση στη θάλασσα,
+ o χώρος για ποδήλατο
+το περιβάλλον για να μεγαλώσει ο μικρός,
+τα λιγότερα έξοδα διαβίωσης (δεν θα πληρώνουμε ενοίκιο)
-έξοδα μετακινήσεων
-χρόνος (ίσως) μετακινήσεων
-την πεθερά σε απόσταση βολής λίγων χλμ
οι λόγοι που τελικά επιταχύνουν αυτή την εκδοχή,
- Επαγγελματικοί λόγοι, που μετά από βιογραφικά- συνεντεύξεις - αξιολογήσεις κτλ ,από το ΔΕΚ2010
, από τις 12 Ιουλίου 2011 (αν δε δω το επίσημο χαρτί ΔΕΝ
) και για 5 περίπου χρόνια θα δουλεύω στο Σύνταγμα, τουλάχιστον σε αντικείμενο που τείνω να το ξεχάσω, μετά από λίγα χρόνια στο "άσυλο" του εκπαιδευτικού συστήματος και με καλύτερες αποδοχές. . - Οικογενειακοί και λόγοι υγείας, αφού και μετά το τραυματισμό την μητέρας μου, δεν θα ήθελα να επιβαρύνω επ ουδενί τους γονείς μου με τον μικρό.
Καλά όλα αυτά ... αλλά πολύ πιο σύντομα, απ ότι είχα υπολογίσει θα χρειαστούμε 2ο αυτοκίνητο. Το ένα απ τα δυο, κάθε μέρα, θα κάνει την διαδρομή Ν.Μάκρη - Αν Κηφισιά
και πίσω (60χλμ) και το άλλο Ν.Μάκρη - Παλλήνη (προαστιακός) και πίσω (40χλμ) ή Ν.Μάκρη Σύνταγμα και πίσω. Με τις παρούσες συνθήκες το να πουλήσω/σκοτώσω το πλοίο δεν μου μοιάζει πολύ καλή ιδέα (ίσως να μπει αέριο στο μέλλον, αλλά χρειαζόμαστε "αναγκαστικά" και 2ο όχημα, που
-θα το κρατήσουμε αρκετά χρόνια, μέχρι να το ανακυκλώσουμε
-που θα έχει όσο το δυνατό, συνολικά μικρότερα έξοδα συντήρησης
στο μυαλό μου περνάνε οι εξής ιδέες, μτχ 1-3 χρόνια
Smart f2
Smart f2 diesel
τρίδυμα aygo-C1-107 βενζίνη
τρίδυμα aygo-C1-107 diesel
κάποιο fiat με εργοστασιακό κιτ αερίου
αέριο σε κάποιο c1-aygo-107
θα πάω να κάνω tdrive το smart και κάποιο από τα τρίδυμα, που λόγω 4θέσεων έχουν και κάποιο πλεονέκτημα ενώ το smart λόγω μήκους κερδίζει στο parking στο στο κέντρο της Αθήνας.
λίγο πιο ακριβά, για να μην ξενερώσω τη ζωή μου όταν θα οδηγώ, θα κοίταγα το Mazda2 diesel, Renault clio diesel, Yaris Diesel, Note diesel, ford fiesta diesel, opel corsa diesel, Suzuki swift diesel
http://www.spritmonitor.de/en/evaluatio ... odels.html
http://www.spritmonitor.de/en/evaluatio ... _cars.html
Η ιδέα την μηχανής .... που δεν ξέρω πόσο πραγματικά θα είναι πιο οικονομική, με τρομάζει το θέμα ασφάλειας, μιας και μπορείς να βρεθείς πολύ εύκολα και χωρίς να φταις το λιγότερο στο ΚΑΤ, απ ότι είδα αυτές τις μέρες, άσε που δεν έχω δίπλωμα.
ξεχνάω κάποιο μοντέλο που να χρίζει προσοχής ?
S40 1,8 Momentum MY08
.

......