V40
-
- T2
Re: V40
Πηγα σήμερα σε ενα εξειδικευμενο και υστερα απο αρκετες ωρες ψαξιμο με στειλανε για επαναπρογραμματισμο σε αντιπροσωπεια. Παω επιτοπου στη λ αθηνων που ηταν κοντα και με εξυπηρετησανε αμεσα καθως υπηρχε κενο. Βαζουν το αμαξι για επαναπρογραμματισμο, περναει ωρα και βλεπω ξαφνικα ολο το συνεργειο πανω απο το αμαξι μου. Μου ανακοινωνουν λοιπον οτι ειχε προβλημα ο εγκεφαλος και επειδη κανανε επαναπρογραμματισμο κλειδωσε και τωρα δεν παιρνει καν μπροστα. Ρωταω τι κανουμε τωρα και απλα μου λενε πως πρεπει να αλλαξω εγκεφαλο με κοστος πανω κατω 1200€. Εξηγω πως δεν δεχομαι απλα να πληρωσω καινουριο εγκεφαλο επειδη τους κλειδωσε χωρις καν να ξερουν τον λογο. Η μονη απαντηση που πηρα ειναι οτι ειχε προβλημα και εχεο ξαναυσμβει και δε φταινε αυτοι. Προφανως εμεινα παγωτο οταν ενας ανθρωπος μεσα σε επισημο σερβις που μολις μου κλειδωσε τον εγκεφαλο δεν εχει την παραμικρη ιδεα πως εγινε αυτο και απλα θελει να με χρεωσει 1200€ αν εχει τοσο δεν ηταν καν σιγουροι. Σοκ. Προς το παρων θα προσπαθησουν μεχρι αυριο να βαζουν και να βγαζουν πολους μπαταριας (επιστημονες λεμε τωρα) μηπως και φτιαξει.
Volvo V40 Cross County T3 1.5L 2016 Auto
-
- D2
panagiotiscct3 έγραψε:Πηγα σήμερα σε ενα εξειδικευμενο και υστερα απο αρκετες ωρες ψαξιμο με στειλανε για επαναπρογραμματισμο σε αντιπροσωπεια. Παω επιτοπου στη λ αθηνων που ηταν κοντα και με εξυπηρετησανε αμεσα καθως υπηρχε κενο. Βαζουν το αμαξι για επαναπρογραμματισμο, περναει ωρα και βλεπω ξαφνικα ολο το συνεργειο πανω απο το αμαξι μου. Μου ανακοινωνουν λοιπον οτι ειχε προβλημα ο εγκεφαλος και επειδη κανανε επαναπρογραμματισμο κλειδωσε και τωρα δεν παιρνει καν μπροστα. Ρωταω τι κανουμε τωρα και απλα μου λενε πως πρεπει να αλλαξω εγκεφαλο με κοστος πανω κατω 1200€. Εξηγω πως δεν δεχομαι απλα να πληρωσω καινουριο εγκεφαλο επειδη τους κλειδωσε χωρις καν να ξερουν τον λογο. Η μονη απαντηση που πηρα ειναι οτι ειχε προβλημα και εχεο ξαναυσμβει και δε φταινε αυτοι. Προφανως εμεινα παγωτο οταν ενας ανθρωπος μεσα σε επισημο σερβις που μολις μου κλειδωσε τον εγκεφαλο δεν εχει την παραμικρη ιδεα πως εγινε αυτο και απλα θελει να με χρεωσει 1200€ αν εχει τοσο δεν ηταν καν σιγουροι. Σοκ. Προς το παρων θα προσπαθησουν μεχρι αυριο να βαζουν και να βγαζουν πολους μπαταριας (επιστημονες λεμε τωρα) μηπως και φτιαξει.
Σε καμια περιπτωση μην πληρωσεις,μιλα απ'ευθειας με την VOLVO HELLAS . Προφανως δεν ξερανε τι εφταιγε και καναν δοκιμες. Ουτε προβλημα εχει ο εγκεφαλος απο την στιγμη επαναπρογραμματιζεται και κλειδωνει. Ή εαν μπορεις να παρεις το αμαξι με οδικη βοηθεια και να πας στην Βελμαρ Γερακα που σου προτεινα.... Απο προσωπικη εμπειρια και μονο σου διαβεβαιωνω οτι εκει τουλαχιστον ξερουν τι τους γινεται... Μιλα ομως πρωτα μην εχουν πολυ φορτο λογω εορτών...
V40CC Plus Edition T3 ΜΥ18
-
- T2
ΤΙ ΠΑΠ@.ΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΕΡΒΙΣ???!!!
Τι θα πει κλείδωσε ο εγκεφαλος ενω ειναι συνδεμένος με το "εργοστασιο";
Και γιατι επρεπε πρωτα να πας σε "εξω" συνεργείο να βρουν τι εχει και μετα αυτοι να το φτιαξουν???
Μηπως στο συνεργειο εξω που πηγες εχουν μεταχειρισμένο εγκεφαλο να βαλουν (αν εχει προβλημα ο δικος σου...) και να κανεις επαναπρογραμματισμο αυτον;
Για ποιο μικρο κοστος και αν γινεται κατι τετοιο.
Τι θα πει κλείδωσε ο εγκεφαλος ενω ειναι συνδεμένος με το "εργοστασιο";
Και γιατι επρεπε πρωτα να πας σε "εξω" συνεργείο να βρουν τι εχει και μετα αυτοι να το φτιαξουν???
Μηπως στο συνεργειο εξω που πηγες εχουν μεταχειρισμένο εγκεφαλο να βαλουν (αν εχει προβλημα ο δικος σου...) και να κανεις επαναπρογραμματισμο αυτον;
Για ποιο μικρο κοστος και αν γινεται κατι τετοιο.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
VOLVO! Oλα τα αλλα ειναι πρασινα δαμασκηνα και ψιλες ελιες
Ρωτησα τι ή γιατι εγινε κατι τετοιο και εμαθα οτι καποια εκαναν, και φυσικα δεν το κατάλαβαν, ή επεσε το internet σε κρισιμο σημείο...
Ναι μπορει ο εγκεφαλος να εχει / ειχε προβλημα αλλα επρεπε να σε προειδοποιήσουν οτι κατι τετοιο μπορει να γινει.
Αν δεν σε προειδοποιησαν πρεπει να το φτιαξουν τζαμπα...
Βεβαια ποιος θα δεχτει κατι τετοιο ειναι ενα αλλο θεμα...
Σε αλλη αντιπροσωπεία δυσκολα θα δεχτούν να στο φτιαξουν (με κλειδωμένο εγκεφαλο) και μαλιστα χωρις ή με μικροτερο κοστος.
Οπως καμια αντιπροσωπεια δεν θα δεχθει παλιο εγκεφαλο για επαναπρογραμματισμο.
Με λιγα λογια εμπλεξες, ζητα απο την Volvo Car Hellas (VCH) να παρεμβη για το κοστος.
Ναι μπορει ο εγκεφαλος να εχει / ειχε προβλημα αλλα επρεπε να σε προειδοποιήσουν οτι κατι τετοιο μπορει να γινει.
Αν δεν σε προειδοποιησαν πρεπει να το φτιαξουν τζαμπα...
Βεβαια ποιος θα δεχτει κατι τετοιο ειναι ενα αλλο θεμα...
Σε αλλη αντιπροσωπεία δυσκολα θα δεχτούν να στο φτιαξουν (με κλειδωμένο εγκεφαλο) και μαλιστα χωρις ή με μικροτερο κοστος.
Οπως καμια αντιπροσωπεια δεν θα δεχθει παλιο εγκεφαλο για επαναπρογραμματισμο.
Με λιγα λογια εμπλεξες, ζητα απο την Volvo Car Hellas (VCH) να παρεμβη για το κοστος.
-
- T2
Το αμαξι σημερα επανηλθε. Περασανε ξανα το προγραμμα και εν τελει δουλεψε. Ομως το προβλημα με το τουρμπο παραμενει εκει κανονικοτατα. Δεν εχω ιδεα πλεον τι πρεπει να κανω.
Το αμαξι επανήλθε αλλα δεν δουλεύει;
Φυσικα εσυ δεν ξερεις τι πρεπει να κανεις.
Γι αυτο πηγες στην αντιπροσωπεία
Τι σου ειπαν;
Μήπως να πήγαινες στο Γερακα που λεει ο Χαραλαμπος;
Και στο κατω κατω παρε τηλ την VCH πες τι προβλημα εχεις και τι σου έκαναν.
Ρωτα τους τωρα τι να κανεις.
Αν σου πουν αλλαγη εγκεφάλου πες ΟΚ αλλα αν δεν επανέλθει ποιος πληρώνει τα 1200€;
Ποσο μαλλον για τα επομενα εξοδα μεχρι να φτιαχτεί το αμαξι;
Φυσικα εσυ δεν ξερεις τι πρεπει να κανεις.
Γι αυτο πηγες στην αντιπροσωπεία
Τι σου ειπαν;
Μήπως να πήγαινες στο Γερακα που λεει ο Χαραλαμπος;
Και στο κατω κατω παρε τηλ την VCH πες τι προβλημα εχεις και τι σου έκαναν.
Ρωτα τους τωρα τι να κανεις.
Αν σου πουν αλλαγη εγκεφάλου πες ΟΚ αλλα αν δεν επανέλθει ποιος πληρώνει τα 1200€;
Ποσο μαλλον για τα επομενα εξοδα μεχρι να φτιαχτεί το αμαξι;
-
- T2
Το αμαξι επανηλθε στην αρχικη κατασταση οπου το τουρμπο ακομα δε λειτουργει και θεωρουν 100% πως το προβλημα ειναι βλαβη στον εγκεφαλο, διαγνωση δε μου δωσανε, ουτε κατασταση εργασιων, μονο μια αποδειξη οπου πληρωσα 135ευρω για επαναπρογραμματισμο εγκεφαλου, (αν εγινε ποτε κιολας). Οποτε η μονη λυση που μου δινουν ειναι να αλλαξω εγκεφαλο οπου το κοστος ξεπερναει τα 1500ευρω. Οποτε πρεπει να στραφω σε καποιον ηλεκτρονικο που να επισκευαζει εγκεφαλους volvo και ειδικα αυτον οπου ειναι vea. Εχω βρει ηδη εναν στην Ολλανδια οπου αναλαμβανει επισκευη αν γινεται αλλιως κλωνοποιηση του υπαρχοντος σε αλλον μεταχειρισμενο η καινουριο. Ψαχνω ακομα καποιον στην ελλαδα αλλιως θα πρεπει να στραφω εκει. Τον βρηκα μεσω της σελιδας d5t5 οπου βλεπω κανουν τρομερη δουλεια στα volvo. Παρολαυτα δε μου εχει αναφερει κοστος ακομα και περιμενω να μ πει τιμες και πως μπορουμε να προχωρησουμε. Αν καποιος γνωριζει τεχνικο που να επισκευαζει τετοιους εγκεφαλους ας αναφερει.
Να αναφερω εδω πως το προβλημα που εντοπισε εξειδικευμενο συνεργειο στην αθηνα ειναι οτι ενας αισθητηρας δεν διαβαζε σωστες ενδειξεις, ομως ποτε δεν βρηκαν στο αυτοκινητο πανω ποιος ειναι αυτος ο αισθητηρας και οσους και αν ξεμπριζωσαν η ενδειξη αυτη δεν αλλαξε, συγκεκριμενα εγραφε στο vida air pressure after supercharger 292kPa η οποια δεν αλλαζε ουτε με σβηστο αυτοκινητο
Να αναφερω εδω πως το προβλημα που εντοπισε εξειδικευμενο συνεργειο στην αθηνα ειναι οτι ενας αισθητηρας δεν διαβαζε σωστες ενδειξεις, ομως ποτε δεν βρηκαν στο αυτοκινητο πανω ποιος ειναι αυτος ο αισθητηρας και οσους και αν ξεμπριζωσαν η ενδειξη αυτη δεν αλλαξε, συγκεκριμενα εγραφε στο vida air pressure after supercharger 292kPa η οποια δεν αλλαζε ουτε με σβηστο αυτοκινητο
-
- D2
panagiotiscct3 έγραψε:Το αμαξι επανηλθε στην αρχικη κατασταση οπου το τουρμπο ακομα δε λειτουργει και θεωρουν 100% πως το προβλημα ειναι βλαβη στον εγκεφαλο, διαγνωση δε μου δωσανε, ουτε κατασταση εργασιων, μονο μια αποδειξη οπου πληρωσα 135ευρω για επαναπρογραμματισμο εγκεφαλου, (αν εγινε ποτε κιολας). Οποτε η μονη λυση που μου δινουν ειναι να αλλαξω εγκεφαλο οπου το κοστος ξεπερναει τα 1500ευρω. Οποτε πρεπει να στραφω σε καποιον ηλεκτρονικο που να επισκευαζει εγκεφαλους volvo και ειδικα αυτον οπου ειναι vea. Εχω βρει ηδη εναν στην Ολλανδια οπου αναλαμβανει επισκευη αν γινεται αλλιως κλωνοποιηση του υπαρχοντος σε αλλον μεταχειρισμενο η καινουριο. Ψαχνω ακομα καποιον στην ελλαδα αλλιως θα πρεπει να στραφω εκει. Τον βρηκα μεσω της σελιδας d5t5 οπου βλεπω κανουν τρομερη δουλεια στα volvo. Παρολαυτα δε μου εχει αναφερει κοστος ακομα και περιμενω να μ πει τιμες και πως μπορουμε να προχωρησουμε. Αν καποιος γνωριζει τεχνικο που να επισκευαζει τετοιους εγκεφαλους ας αναφερει.
Αλλαγη στον εγκεφαλο με αλλο ,κλωνοποιηση του δικου σου χωρις στην πραγματικοτητα να γνωριζεις το προβλημα πιθανων να είναι πεταμενα λεφτα. Εγω στην θεση σου θα επισκεπτομουνα αλλο εξουσιοδοτημενο συνεργειο....
-
- T2
Και η τρέλα συνεχίζει…
Πήγα σημερα σε επισκευαστή εγκεφάλων και ο ανθρωπος δεν βρηκε καποιο θεμα στον εγκεφαλο και μου εδωσε ενα τηλεφωνο να επικοινωνησω με καποιον γνωστο του που εργαζεται σε καποια αντιπροσωπεια volvo. Τον παιρνω λοιπον και πεφτω πανω στον μαστορα που του κλειδωσε στην αντιπροσωπεια που ειχα παει. Μου λεει αυτος να τσεκαρω την τουρμπινα, του λεει μα εκει μου ειπατε οτι θελει εγκεφαλο, και μου απανταει ασε τι σ ειπαμε εδω, πηγαινε δες την τουρμπινα ΣΟΚ!! Παμε παλι απο την αρχη λοιπον το ψαξιμο. Δεν εχω ιδεα που να παω πλεον καθως κανεις δε βρισκει το προβλημα. Πηρα και τηλεφωνο στον γερακα μου κλεισανε να παω σε δυο εβδομαδες. Τι να πω, τραγικο αυτοκινητο.
Πήγα σημερα σε επισκευαστή εγκεφάλων και ο ανθρωπος δεν βρηκε καποιο θεμα στον εγκεφαλο και μου εδωσε ενα τηλεφωνο να επικοινωνησω με καποιον γνωστο του που εργαζεται σε καποια αντιπροσωπεια volvo. Τον παιρνω λοιπον και πεφτω πανω στον μαστορα που του κλειδωσε στην αντιπροσωπεια που ειχα παει. Μου λεει αυτος να τσεκαρω την τουρμπινα, του λεει μα εκει μου ειπατε οτι θελει εγκεφαλο, και μου απανταει ασε τι σ ειπαμε εδω, πηγαινε δες την τουρμπινα ΣΟΚ!! Παμε παλι απο την αρχη λοιπον το ψαξιμο. Δεν εχω ιδεα που να παω πλεον καθως κανεις δε βρισκει το προβλημα. Πηρα και τηλεφωνο στον γερακα μου κλεισανε να παω σε δυο εβδομαδες. Τι να πω, τραγικο αυτοκινητο.
-
- D2
panagiotiscct3 έγραψε:Και η τρέλα συνεχίζει…
Oταν δεν ξερουν το προβλημα πετανε μια μ***** ωστε να σε ξεφορτωθουν.. Θα σου προτεινα κλεισε το ραντεβου στο Γερακα και
εντωμεταξύ δοκιμασε να περασεις απο τον ΤΣΙΒΓΟΥΛΗΣ Χ. στο Περιστέρι (2105767767)
Πήγαινε στο εξωτερικό συνεργείο που σου λεει ο χαραλαμπος και πες του ολα αυτα.
Παρε μια γνωμη και απο ενα Bosch car service ή εναν τουρμπινα.
Κατ'εμέ αν ειχε πρόβλημα η τουρμπινα θα εβγαζε αμεσα βλαβη γιατι πολυ απλα δεν θα "διαβασε" πιεση ο map (αισθητήρας πιέσεις του τουρμπο)
Δύσκολη - περίεργη βλάβη, και απο πειρα, σε τέτοιου είδους βλαβες η αιτια ειναι μια και μιση...
Ενα τιποτα δλδ ευτελούς κοστους.
Περα απο το να σου σπαει τα .... νευρα
Μίλησα μόλις για το θέμα σου με τον Service Manager της Volvo Car Hellas και τη Δευτέρα το πρωί περιμένει τηλέφωνό σου.
Θα ζητήσεις τον κύριο Μίλτο Χατζηχαραλάμπους εκ μέρους του διαχειριστή του Volvoclub. Περιμένει τηλέφωνό σου Δευτέρα πρωί στο 2106241833.
Καλή σου μέρα και εύχομαι να βρεις άμεσα λύση.
Θα ζητήσεις τον κύριο Μίλτο Χατζηχαραλάμπους εκ μέρους του διαχειριστή του Volvoclub. Περιμένει τηλέφωνό σου Δευτέρα πρωί στο 2106241833.
Καλή σου μέρα και εύχομαι να βρεις άμεσα λύση.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
-
- T2
Προσπαθησα να τον βρω αλλα λογω φορτου οι γραμμες ειναι συνεχεια κατειλημενες. Εχω αφησει στον τηλεφωνητη λογικα θα με καλεσουν. Ευχαριστώ πολύ!!
Καλησπέρα έχω ένα Volvo V40 diesel 2015 κάποια στιγμή μου έβγαλε ένδειξη μειωμένη απόδοση κινητήρα τό πήγα στον φατουρο μου είπαν φταίει το κολάρο του τούρμπο κόστος 80€ τό άλλαξε αλλά κάνει τά ίδια σέ επικοινωνία που είχα αφού δεν φταίει τό κολάρο θά είναι κάτι άλλο
Καλησπέρα νέος κάτοχος Volvo V40 του 2014 χειροκίνητο . Έχω μερικές απορίες καθώς διαβάζω το εγχειρίδιο του .
α) Βγάζει κάποια ένδειξη όταν κάνει αναγέννηση το dpf ή ανεβαίνει για η κατανάλωση καυσίμου ; Μέχρι στιγμής έχω κάνει 600 χιλιόμετρα σε ανοικτό δρόμο.
β) ένδειξη θερμοκρασίας του κινητήρα πώς βλέπουμε όσο και έαν έψαξα στίς ενδείξεις δεν το βρήκα . Έχει το καντράν με τη ένδειξη του eco εάν διαφέρει απο μοντέλο σε μοντέλο ως πρός την χρονολογία .
γ) Διάβασα παρόμοιο θέμα για τη σελίδα με τους κωδικούς ανταλλακτικών . (skandix), γνωρίζει κάποιος το κωδικό του κολάρου του intercooler γιατί θα χρειαστεί αντικατάσταση .
δ) Σύχνά μου βγάζει ένδειξη για τη λάμπα της πορείας , ωστόσο δεν είναι καμμένη . Εκεί τι κοιτάζουμε . Μήπως ο προηγούμενος κάτοχος δεν έχει βάλει ακριβώς τη ίδια ;
α) Βγάζει κάποια ένδειξη όταν κάνει αναγέννηση το dpf ή ανεβαίνει για η κατανάλωση καυσίμου ; Μέχρι στιγμής έχω κάνει 600 χιλιόμετρα σε ανοικτό δρόμο.
β) ένδειξη θερμοκρασίας του κινητήρα πώς βλέπουμε όσο και έαν έψαξα στίς ενδείξεις δεν το βρήκα . Έχει το καντράν με τη ένδειξη του eco εάν διαφέρει απο μοντέλο σε μοντέλο ως πρός την χρονολογία .
γ) Διάβασα παρόμοιο θέμα για τη σελίδα με τους κωδικούς ανταλλακτικών . (skandix), γνωρίζει κάποιος το κωδικό του κολάρου του intercooler γιατί θα χρειαστεί αντικατάσταση .
δ) Σύχνά μου βγάζει ένδειξη για τη λάμπα της πορείας , ωστόσο δεν είναι καμμένη . Εκεί τι κοιτάζουμε . Μήπως ο προηγούμενος κάτοχος δεν έχει βάλει ακριβώς τη ίδια ;
Volvo V40 d2 2014 optimum
-
- D2
margmel έγραψε:Καλησπέρα νέος κάτοχος Volvo V40 του 2014 χειροκίνητο . Έχω μερικές απορίες καθώς διαβάζω το εγχειρίδιο του .
Kαλοταξιδο πρωτα απο ολα.
Α) Οχι δεν εχει καποια ενδειξη..
Β) Φαντάζομαι εχεις το αναλογικο καντραν, αυτο δεν εχει (εχει μονο το digital)
Γ) Μαλλον εισαι εδω : 31293717 . Παρε τηλ μια αντιπροσωπεια και με τον αριθμο πλαισιου σου επιβεβαιωσε το..
https://www.intercoolerhose.com/products/volvo/volvo-v40-d2-16-diesel-2012-2017-intercooler-turbo-hose
Δ) Δεν την αλλαζεις με ακριβως αυτη που αναφερει το manual..... (ιδια W)
Καλησπέρα και καλή σαρακοστή! Νέος κάτοχος V40 d2 momentum MY14 εδω και έχω μια αφελή ερωτηση; οι καθρέπτες είναι ηλεκτρικοί, μπορώ να τους κλείσω χειροκίνητα για λιγο αν είναι να περάσω από ένα στενό σημειο η από κάποια επιλογή ηλεκτρονικα;
-
- D2
geosim έγραψε:Καλησπέρα και καλή σαρακοστή! Νέος κάτοχος V40 d2 momentum MY14 εδω και έχω μια αφελή ερωτηση; οι καθρέπτες είναι ηλεκτρικοί, μπορώ να τους κλείσω χειροκίνητα για λιγο αν είναι να περάσω από ένα στενό σημειο η από κάποια επιλογή ηλεκτρονικα;
Εαν εχεις ηλ. αναδιπλούμενους (εχει σημανση στα κουμπια στη πορτα) τοτε τους κλεινεις μονο με τα κουμπια, αλλιως χειροκινητα οπως παλια..
Καλησπέρα,Πλησιάζει η ώρα συντήρησης . Εχει προχωρήσει κάποιος σε προληπτικό καθαρισμό της βαλβίδας egr σε v40 1,6.
Στο βιβλίο συντήρησης του , δε έχουν γράψει κάτι . Βέβαια δε έχω και κάποιο πρόβλημα . Εάν καθαριστεί χρειάζονται αλλαγή και οι φλάντζες της βαλβίδας ;
(γνωρίζουμε τους κωδικούς των ανταλλακτικών)
Ρωτάω καθώς το αμάξι έχει ~200,000 χιλιόμετρα .
Στο βιβλίο συντήρησης του , δε έχουν γράψει κάτι . Βέβαια δε έχω και κάποιο πρόβλημα . Εάν καθαριστεί χρειάζονται αλλαγή και οι φλάντζες της βαλβίδας ;
(γνωρίζουμε τους κωδικούς των ανταλλακτικών)
Ρωτάω καθώς το αμάξι έχει ~200,000 χιλιόμετρα .
Diesel ή βενζινη;
Αν ειναι βενζινη δεν ειναι απαραίτητο.
Αν ειναι diesel...
Θα βρεις, νυχτεριδες & αραχνες, παπαδες και ολα τα σχετικα.
Καλο ειναι να καθαρισεις την EGR, πεταλουδα, το κολάρο μεχρι την εισαγωγη.
Θα θελει και η εισαγωγή αλλα αστο καλύτερα για τωρα.
Άλλαξε φλάντζες και μαλλον θα θελει "βασικη ρύθμιση" η πεταλουδα με διαγνωστικο.
Το δικο μου στις 75.000χλμ, το κολαρο πεταλουδα-εισαγωγη απο Φ75 ηταν δεν ηταν Φ50...
Αν ειναι diesel...
Άλλαξε φλάντζες και μαλλον θα θελει "βασικη ρύθμιση" η πεταλουδα με διαγνωστικο.
Το δικο μου στις 75.000χλμ, το κολαρο πεταλουδα-εισαγωγη απο Φ75 ηταν δεν ηταν Φ50...
Thanosgr έγραψε:Diesel ή βενζινη;
Αν ειναι diesel...
Είναι diesel , τώρα του άλλαξα λάδια κινητήρα και φίλτρο . Θα πάει για συνεργείο για τα υπόλοιπα. Διαγνωστικό έχω ένα γενικό της autel δεν γνωρίζω έαν κάνει καλιμπραρισμα της πεταλούδας .
Θα ψάξω να βρω τους κωδικούς για φλάντζες egr και πεταλούδας , να υπάρχουν για κάθε ενδεχόμενο.
-
- T2
panagiotiscct3 έγραψε:Και η τρέλα συνεχίζει…
Καλησπερα, αργησα να επανελθω γιατι ο πολεμος εχει δημιουργησει πολυ τρεξιμο στη δουλεια, το αυτοκινητο με τη βοηθεια του club πρωτιστως αλλα και της volvo hellas επισκευαστηκε στον Γερακα. Κατευθειαν διαγνωστηκε χαλασμενη τουρμπινα οπου αντικατασταθηκε με καινουρια, (50% εκπτωση δε το λεμε ουτε του παπα) και συνοδευεται απο εγγυηση εφ ορου ζωης και δουλευει σαν καινουριο. Ηθελα να κανω και ετησιο σερβις εκει αλλα δυστηχως οι τιμες ειναι απλησιαστες. Το μονο που μενει ειναι να βρω ενα καλο συνεργειο να μου κανει αλλαγη λαδιων κιβωτιου γιατι εχουμε 130κ χλμ και δεν εχουν αλλαχτει αλλα το συνεργειο μου δεν εχει εμπειρια με το συγκεκριμενο κιβωτιο, οποτε θελω να βρω καπου να γινει σωστα και με τα δικα του λαδια.
geosim έγραψε:Χαίρετε! Ξέρετε πόσο έχει περίπου ο επιλογεας στον λεβιέ ταχυτήτων γτ δεν ανάβει το διακοσμητικο φωτάκι εσωτερικα; ( η αν βγαίνει και φτιάχνεται εσωτερικα)
Είναι χειροκινητο ή αυτόματο, γιατί ψάχνω και εγώ για χειροκίνητο. Από όσο έψαξα βρήκα όλο το πόμολο λεβιέ μόνο όμως για αυτόματο όμως στα 120€ .
Καλησπέρα , μια ερώτηση . Έχω το V40 Optimum αρχές 2014. Όπως έχει τώρα έχει μόνο Parktronik .
Υπάρχει δυνατότητα να βάλεις απο νεότερο μοντέλο του 2015 το γνήσιο infotainment system , μαζί με κάμερα οπισθοπορείας παρκαρίσματος αλλά και δυνατότητα για χρήση ανοικτής ακρόασης μέσω bluettoth για το τηλέφωνο .
Έχω ήδη διαβάσει τη αναβάθμιση με car play android που έχει κάνει κάποιο μέλος .
Έχω κοιτάξει τα 2 πακέτα γνήσια της Volvo με κωδικούς 32204103 & 32204102 και με κόστος 450€ + μόνο από μαγαζιά εξωτερικού ,αλλά δε γνωρίζω εάν είναι εφικτό . Λογικά θα πρέπει να υπάρχει ηδη η προ-καλωδίωση .
Υπάρχει δυνατότητα να βάλεις απο νεότερο μοντέλο του 2015 το γνήσιο infotainment system , μαζί με κάμερα οπισθοπορείας παρκαρίσματος αλλά και δυνατότητα για χρήση ανοικτής ακρόασης μέσω bluettoth για το τηλέφωνο .
Έχω ήδη διαβάσει τη αναβάθμιση με car play android που έχει κάνει κάποιο μέλος .
Έχω κοιτάξει τα 2 πακέτα γνήσια της Volvo με κωδικούς 32204103 & 32204102 και με κόστος 450€ + μόνο από μαγαζιά εξωτερικού ,αλλά δε γνωρίζω εάν είναι εφικτό . Λογικά θα πρέπει να υπάρχει ηδη η προ-καλωδίωση .
margmel έγραψε:geosim έγραψε:Χαίρετε! Ξέρετε πόσο έχει περίπου ο επιλογεας στον λεβιέ ταχυτήτων γτ δεν ανάβει το διακοσμητικο φωτάκι εσωτερικα; ( η αν βγαίνει και φτιάχνεται εσωτερικα)
Είναι χειροκινητο ή αυτόματο, γιατί ψάχνω και εγώ για χειροκίνητο. Από όσο έψαξα βρήκα όλο το πόμολο λεβιέ μόνο όμως για αυτόματο όμως στα 120€ .
Τόσο έχω δει και γω απλα έλεγα μην φτιάχνεται το φωτάκι εσωτερικα ..κλαψ
Καλησπέρα σε όλους, νέος κάτοχος ενός μεταχειρισμένου v40 t3 2017.
Μία ερώτηση, τι νουμερο λαμπες φοράει στην μεγάλη σκάλα;
Και αν έχετε να προτείνετε κάποιες μάρκες σε led ή σε κάποιες που να έχουν άσπρο φως τύπου led.
Ο λόγος που θέλω να αλλάξω της μεγάλης σκάλας, είναι ότι ο προηγούμενος κάτοχος έχει αλλάξει λάμπες (led) στην μεσαία σκάλα και όταν κάνω σινιαλο ή ανάβω την μεγάλη σκάλα, σε επαρχιακό δρόμο, δεν έχει καμία διαφορά, λογικά επειδή το κίτρινο φως των μανισιων είναι πολύ πιο ασθενές από τις μεσαίες.
Συχαριστώ εκ των προτέρων καλο Πάσχα σε όλους με υγεία!!!
Και αν έχετε να προτείνετε κάποιες μάρκες σε led ή σε κάποιες που να έχουν άσπρο φως τύπου led.
Ο λόγος που θέλω να αλλάξω της μεγάλης σκάλας, είναι ότι ο προηγούμενος κάτοχος έχει αλλάξει λάμπες (led) στην μεσαία σκάλα και όταν κάνω σινιαλο ή ανάβω την μεγάλη σκάλα, σε επαρχιακό δρόμο, δεν έχει καμία διαφορά, λογικά επειδή το κίτρινο φως των μανισιων είναι πολύ πιο ασθενές από τις μεσαίες.
-
- D2
Frogy13 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους, νέος κάτοχος ενός μεταχειρισμένου v40 t3 2017.
Εαν καταλαβα καλα, εαν ο προηγούμενος κάτοχος εχει βαλει LED (aftermarket) στην μεσαια σκαλα δεν νομιζω οτι με απλη λαμπα στην μεγαλη σκαλα θα καταφέρεις να εχεις περισσοτερο φως...
Καλησπέρα στο club,
Έχω μια ερωτηση, το v40 θέλει βάσεις κινητήρα (τις δύο μπροστά στον οδηγό - συνοδηγο) κ ένα εξουσιοδημενο συνεργείο εδώ που μενω (ηρακλειο Κρήτης) μου είπε ότι υπάρχουν μόνο σε γνήσιες (όχι aftermarket) κ το κόστος για τις δύο είναι 330€ χωρίς εργασία.
Όντως δεν υπάρχουν σε aftermarket?
Αν ισχύει να τις βάλω, αλλά επειδή είναι η πρώτη φορά που μίλησα σε αυτό το συνεργείο, δεν ξέρω αν πάει να με φάει ή όχι.
Μιλάω για v40 t3 2017.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Έχω μια ερωτηση, το v40 θέλει βάσεις κινητήρα (τις δύο μπροστά στον οδηγό - συνοδηγο) κ ένα εξουσιοδημενο συνεργείο εδώ που μενω (ηρακλειο Κρήτης) μου είπε ότι υπάρχουν μόνο σε γνήσιες (όχι aftermarket) κ το κόστος για τις δύο είναι 330€ χωρίς εργασία.
Όντως δεν υπάρχουν σε aftermarket?
Αν ισχύει να τις βάλω, αλλά επειδή είναι η πρώτη φορά που μίλησα σε αυτό το συνεργείο, δεν ξέρω αν πάει να με φάει ή όχι.
Μιλάω για v40 t3 2017.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μπες στο Skandix, βρες το αμαξι σου στο ψαχτηρι, δες τιμες και πανω από ολα κωδ. ανταλλακτικού.
Με τον κωδ. ψάξε μετα στα ιντερνετομαγαζα ή στο eBay τι έχουν και τι τιμές.
Σίγουρα φθηνότερα.
Με τον κωδ. ψάξε μετα στα ιντερνετομαγαζα ή στο eBay τι έχουν και τι τιμές.
Σίγουρα φθηνότερα.
Ευχαριστώ πολύ Θάνο, θα το κάνω
Μίλησα κ με φατουρο στο Περιστέρι (παλιά μου γειτονιά) κ μου είπε πολύ χοντρικά ότι πάνε από 150€ συν ΦΠΑ, χωρίς εργασία.
Στην ερώτηση μου αν υπάρχουν οι βάσεις aftermarket, μου απάντησε ότι ακόμα δν υπάρχουν για τους κινητήρες της volvo.
Μίλησα κ με φατουρο στο Περιστέρι (παλιά μου γειτονιά) κ μου είπε πολύ χοντρικά ότι πάνε από 150€ συν ΦΠΑ, χωρίς εργασία.
Στην ερώτηση μου αν υπάρχουν οι βάσεις aftermarket, μου απάντησε ότι ακόμα δν υπάρχουν για τους κινητήρες της volvo.
-
- T2
Και υστερα απο ενα τρεις μηνες εκτος συνεργιων μαλλον ηρθε η ωρα παλι για τρεξιμο. Οταν το αυτοκινητο τσουλαει με ταχυτητα αλλα χωρις να πατας γκαζι ακουγεται ενας μετταλικος ηχος σαν τριξημο συνεχομενο που δεν αυξομειωνεται σε σχεση με την ταχυτητα, αν βαλεις νεκρα σταματαει, αν πατησεις φρενο (και ενεργοποιηθει ο συμπλεκτης στο αυτοματο) σταμαει, αν πατησεις γκαζι σταματαει, γενικως ακουγεται μονο οταν τσουλαει το αμαξι με ταχυτητα, κυριως με χαμηλη ταχυτητα. Το σηκωσα μια γρηγορα σε ενα πλυντηριο, εβαλα νεκρα και γυρισα τον μπροστινο τροχο με δυναμη, και τους δυο χωριστα και εκανε το ιδιο, οταν γυρναγε σε ο τροχος πχ μια περιστροφη, σε δευτερη φαση ακουγοταν ενα μετταλικος ηχος ακριβως μεσα απο το κιβωτιο, δλδ με το που τελειωνε η περιστροφη του τροχου ξεκιναγε να ακουγεται στην ιδια διαρκεια της περιστροφης ενα μετταλικο ξυσιμο μεσα απο το κιβωτιο σαν να περστρεφοταν κατι σε δευτερο χρονο. εδω να ξαναπω πως στον δρομο με το που βαλεις νεκρα στο geartronic αυτος ο ηχος σταματαει. τι να ειναι αραγε??
-
- D2
panagiotiscct3 έγραψε:Και υστερα απο ενα τρεις μηνες εκτος συνεργιων μαλλον ηρθε η ωρα παλι για τρεξιμο. Οταν το αυτοκινητο τσουλαει με ταχυτητα αλλα χωρις να πατας γκαζι ακουγεται ενας μετταλικος ηχος σαν τριξημο συνεχομενο που δεν αυξομειωνεται σε σχεση με την ταχυτητα, αν βαλεις νεκρα σταματαει, αν πατησεις φρενο (και ενεργοποιηθει ο συμπλεκτης στο αυτοματο) σταμαει, αν πατησεις γκαζι σταματαει, γενικως ακουγεται μονο οταν τσουλαει το αμαξι με ταχυτητα, κυριως με χαμηλη ταχυτητα. Το σηκωσα μια γρηγορα σε ενα πλυντηριο, εβαλα νεκρα και γυρισα τον μπροστινο τροχο με δυναμη, και τους δυο χωριστα και εκανε το ιδιο, οταν γυρναγε σε ο τροχος πχ μια περιστροφη, σε δευτερη φαση ακουγοταν ενα μετταλικος ηχος ακριβως μεσα απο το κιβωτιο, δλδ με το που τελειωνε η περιστροφη του τροχου ξεκιναγε να ακουγεται στην ιδια διαρκεια της περιστροφης ενα μετταλικο ξυσιμο μεσα απο το κιβωτιο σαν να περστρεφοταν κατι σε δευτερο χρονο. εδω να ξαναπω πως στον δρομο με το που βαλεις νεκρα στο geartronic αυτος ο ηχος σταματαει. τι να ειναι αραγε??
Εαν ακουγεται περιπου στις 1500στροφες δυστιχως το παρουσιαζουν ολα (σαν να βιδωνεις κατι με καστανια).. Το εχω παρατηρησει και στο δικο μου απο την πρωτη μερα που το αγορασα (εδω και 4,5 χρονια)
-
- T2
οντως?? απιστευτο, ακριβως ηχο σαν καστανια κανει, προσπαθησω να δω αν το κανει σε ολες τις ταχυτητες και παρατηρησα οτι το κανει μονο στην 3η, οταν ρολαρεις χωρις γκαζει ακριβως εκει στις 1500. Αλλα μου κανει εντυπωση οτι δε βρηκα τιποτα για αυτο οσο και αν εψαξα να το εχουν αναφερει αλλοι. Προς το παρων αποφασισα να ξεκινησω με αλλαγη λαδιων κιβωτιου και βλεπουμε, αλλα αν οντως δεν ειναι προβλημα ας μην ψαχτω αλλο γιατι με βλεπω να κατεβαζω σαζμαν.
-
- D2
panagiotiscct3 έγραψε:οντως?? απιστευτο, ακριβως ηχο σαν καστανια κανει, προσπαθησω να δω αν το κανει σε ολες τις ταχυτητες και παρατηρησα οτι το κανει μονο στην 3η, οταν ρολαρεις χωρις γκαζει ακριβως εκει στις 1500. Αλλα μου κανει εντυπωση οτι δε βρηκα τιποτα για αυτο οσο και αν εψαξα να το εχουν αναφερει αλλοι. Προς το παρων αποφασισα να ξεκινησω με αλλαγη λαδιων κιβωτιου και βλεπουμε, αλλα αν οντως δεν ειναι προβλημα ας μην ψαχτω αλλο γιατι με βλεπω να κατεβαζω σαζμαν.
Το εχουν αναφέρει και αλλοι και εαν θυμαμαι καλα και στο XC40 T3... Στο δικο μου το κανει απο την αρχη αν και με τη αλλαγή λαδιών (πλεον βαζω 5-30) ειναι πλεον ανεπαισθητο. Μεχρι τώρα στα 65000 δεν εχω αντιμετωπισει θεμα.
-
- D2
Thanosgr έγραψε:haralabosg, ερώτηση, άλλαξες λαδια στην μηχανής και μειώθηκε ο θόρυβος στο σαζμαν;
Η αληθεια είναι οτι κανεις δεν ξερει ακριβως (ουτε η αντιπροσωπεια) που οφείλεται αυτος ο θορυβος. Δεν ειμαι σίγουρος ότι ειναι απο το σασμαν που λεει ο φιλος πιο πανω, απλως μετα την πρωτη αλλαγη λαδιων κινητηρα ο συγκεκριμένος ήχος μειώθηκε αρκετα...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες