V40
Re: V40
Χθες εκλεισα ενα V40 Cross Country D2 Livstyl Αυτοματο χρωματος Osmium Greyτο οποιο θα παραλαβουμε σε 10 μερες.
Μετα απο σχεδον 70000km σε 26 μηνες με το εταιρικο S60 D4 που δεν εχει κανει κιχ αποφασισαμε να παρουμε για την συζυγο το ανωθεν αυτοκινητο λογω ποιοτητας, ασφαλειας και τιμης.
Οποτε σε λιγο με βλεπω να μπερδευω τα κλειδια του S60 με του V40
Μετα απο σχεδον 70000km σε 26 μηνες με το εταιρικο S60 D4 που δεν εχει κανει κιχ αποφασισαμε να παρουμε για την συζυγο το ανωθεν αυτοκινητο λογω ποιοτητας, ασφαλειας και τιμης.
Τελευταία επεξεργασία από SeraV60 σε 16 Σεπ 2015, 23:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
VOLVO S60 D4 Summum Vibrant Copper 2013-today
VOLVO V40 CROSS COUNTRY D2 Livstyl Powershift Osmium Grey 2015-today
Kostas244 έγραψε:Παιδιά καλησπέρα κι από μένα, είμαι νέος στο site οπότε καλώς σας βρήκα.
Χθες έκλεισα ένα V40 D2 Livstyl + τα εξής extra: Μεταλλικό χρώμα, δερμάτινο σαλόνι, 17' ζάντες, ειδική ρεζέρβα, μπουλόνια ασφαλείας, αισθητήρας βροχής, 7'' οθόνη, κάμερα οπισθοπωρίας, σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLISS) με υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας (LCMA), προειδοποίηση διερχόμενης κυκλοφορίας στην όπισθεν (CTA), σύστημα επαγρύπνησης οδηγού (DAC) και δώρο συναγερμός.
Τελική τιμή: 25800...πώς το βλέπετε?
Δες κλιματισμο EEC κ καθισματα Τ Τec απο οτι λενε...
Volvo V40 CC D2 Ocean Race MY2015
Volvo S40 T4 MY2000 (until 2014)
-
Kristianstad
- D2
Kostas244 έγραψε:Ευχαριστώ elgreco, απλά προτίμησα το δερμάτινο σαλόνι λόγω επιδότησης (από 1700 στα 800). Όσο για τον ηλεκτρονικό κλιματισμό ούτε που μου πέρασε απ' το μυαλό. Λες να με προβληματισει στο μέλλον?? Πάει, τώρα τη δώσαμε την προκαταβολή!
Αλλαγές μπορείς να κάνεις για καμια εβδομάδα ακόμα.
Έκανες πολύ καλά που έβαλες τους αυτόματους καθαριστήρες. Βάλε και το ECC για να μην ασχολείσαι με τίποτα.
Με το καλό να έρθει.
Καλορίζικο και στους 2.
Kostas244 έγραψε:Ευχαριστώ elgreco, απλά προτίμησα το δερμάτινο σαλόνι λόγω επιδότησης (από 1700 στα 800). Όσο για τον ηλεκτρονικό κλιματισμό ούτε που μου πέρασε απ' το μυαλό. Λες να με προβληματισει στο μέλλον?? Πάει, τώρα τη δώσαμε την προκαταβολή!
Με συγχωρεις... δεν ειδα πως εχεις δερματινα!
Τοτε προτεινω... θερμαινομενα!!! Εγω αργησα να αποφασισω για θερμαινομενα κ τωρα το πληρωνω...
EEC χαμηλο κοστος, εξαιρετος κλιματισμος.... Και με αλλα 60€ εβαλα κ CZIP αντιαλεργικο! Τερμα τα φτερνισματα απο γυρη :)
Καλοριζικο!
Kostas244 έγραψε:Λες ε? Αρχίζω και ψήνομαι πάλι.
Θα με πλακώσει ο πωλητής όταν του πω βάλε κι εκείνο, βάλε και το άλλο. Τον έπρηξα μέχρι να καταλήξω!!
Σ' ευχαριστώ πάντως
Να τα βαλεις, αξιζει!
Επισης, επειδη εβαλα κα εγω μπουλονια ασφαλειας, τονισε τους αυτο που λενε οι οδηγιες... "ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΙΣΤΟΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΔΩΜΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΟΝΙΟΥ"... Εγω δεν το ηξερα κ δεν εχω ιδεα πως το κανανε!
Η εγκατασταση γινεται εδω κ κανεις δεν σου λεει στα 1500km να γινει επανελεγχος (οπως λεει το manual).
-
Dimitris14
- T2
καλοτάξιδα και στους 2. πολύ καλές τιμές και σουπερ εξοπλισμός!!! 

V40 cc D2 Powershift Livstyl MY15
Kostas244 έγραψε:Σου δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στις ζάντες ο τρόπος που βίδωσαν τα μπουλόνια?
Θα τους το πω, αν και πιστεύω ότι θα έχουν έτοιμη την απάντηση: το ξέρουμε φίλε μου, εσύ θα μας μάθεις τη δουλειά μας?''
Ο επανέλεγχος τι περιλαμβάνει?
Απο την στιγμη που ΔΕΝ μου ειπαν στα 1500χλμ να τσεκαρω το μπουλονι οπως λεει το manual θεωρω πως ΔΕΝ το διαβασανε και πιθανα χρησιμοποιησανε πιστολι για να το βαλουν. Ο ζαντες δεν νομιζω να αποκτουν προβλημα αλλα το κλειδι του μπουλονιου ασφαλειας!
Ουτως ή αλλως στα 1500 θα το παω για ενα αρχικο γενικοτερο ελεγχο που μου ειπαν.
Kostas244 έγραψε:Παιδιά καλησπέρα κι από μένα, είμαι νέος στο site οπότε καλώς σας βρήκα.
Χθες έκλεισα ένα V40 D2 Livstyl + τα εξής extra: Μεταλλικό χρώμα, δερμάτινο σαλόνι, 17' ζάντες, ειδική ρεζέρβα, μπουλόνια ασφαλείας, αισθητήρας βροχής, 7'' οθόνη, κάμερα οπισθοπωρίας, σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLISS) με υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας (LCMA), προειδοποίηση διερχόμενης κυκλοφορίας στην όπισθεν (CTA), σύστημα επαγρύπνησης οδηγού (DAC) και δώρο συναγερμός.
Καλορίζικο και με το καλό να το παραλάβεις!!! Πολύ ωραία διαμόρφωση και το BLIS πραγματικά αξίζει! Το είχα στο C30 και μακάρι να το είχα και σε αυτό...
┗┻(・(ェ)・^)┻┛ XC60 D4 Geartronic - Twilight Bronze, Sport Leather Hazel Brown/Offblack, Inscription Charcoal headlining, Inscription Leather Instrument Panel, Four-C Chassis...and more!

http://minvolvo.blogspot.com/

SeraV60 έγραψε:Χθες εκλεισα ενα V40 Cross Country D2 Livstyl Αυτοματο χρωματος Osmium Greyτο οποιο θα παραλαβουμε σε 10 μερες.
Μετα απο σχεδον 70000km σε 26 μηνες με το εταιρικο S60 D4 που δεν εχει κανει κιχ αποφασισαμε να παρουμε για την συζυγο το ανωθεν αυτοκινητο λογω ποιοτητας, ασφαλειας και τιμης (Με πολλα παζαρια πετυχα τιμη 25000€ με το κλειδι στο χερι).
Καλορίζικο!!!!!!!!
┗┻(・(ェ)・^)┻┛ XC60 D4 Geartronic - Twilight Bronze, Sport Leather Hazel Brown/Offblack, Inscription Charcoal headlining, Inscription Leather Instrument Panel, Four-C Chassis...and more!

Καλώς ήρθες!
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι!
Όσο για τον κλιματισμό αν δεν προλάβεις να ξέρεις ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και με το μονοζωνικο που έχει μια χαρά είναι.
SeraV60 έγραψε:Χθες εκλεισα ενα V40 Cross Country D2 Livstyl Αυτοματο χρωματος Osmium Greyτο οποιο θα παραλαβουμε σε 10 μερες.
Μετα απο σχεδον 70000km σε 26 μηνες με το εταιρικο S60 D4 που δεν εχει κανει κιχ αποφασισαμε να παρουμε για την συζυγο το ανωθεν αυτοκινητο λογω ποιοτητας, ασφαλειας και τιμης (Με πολλα παζαρια πετυχα τιμη 25000€ με το κλειδι στο χερι).
Καλώς ήρθες και καλοτάξιδο!
Το d4 είναι 2,0 σωστά;
Πώς και δεν προτίμησες d4 αντί d2?
Με το καλό να τα παραλάβετε και οι δύο! Και καλή υπομονή! 
V40 M.Y. 2014 T3 kinetic caspian blue
-
Kristianstad
- D2
themis έγραψε:Ψάχνω για μπαγκαζιερα οροφής για το CC.
Έχει κανείς; τι προτείνετε; την Παρασκευή θέλω να την βάλω.
Η γνήσια της Volvo, είναι Thule.
H Τhule είναι κορυφαία Σουηδική εταιρεία. Έχω διάφορα προϊόντα τους.
Στη θέση σου αυτή θα κοίταγα.
Καλώς ήρθες και καλοτάξιδο!
Το d4 είναι 2,0 σωστά;
Πώς και δεν προτίμησες d4 αντί d2?[/quote]
Eυχαριστώ όλους για τις ευχές σας.
Το S60 D4 είναι το εταιρικό μου και το V40 είναι κυρίως για την σύζυγο (θα το χαίρομαι και εγώ φυσικά τα ΣΚ), οπότε δεν υπήρχε λόγος έξτρα φορολογίας και τιμής για την χρήση που προορίζεται. Εξάλλου σε 1,5 χρόνο που θα αλλάξω το S60 με βλέπω πάλι για D4
Ενα πράγμα μόνο με χαλάει στην έκδοση Livstyl και αυτό είναι οι ζάντες (της Kinetic) , μιλάω καθαρά για αισθητικούς λόγους - γνωρίζει κανείς κάποιο εγγυημένα καλό κατάστημα για 17αρες ζάντες με ποικιλία εντός Αττικής? H Volvo μου χρεώνει σχεδόν 1300Ε για αλλαγή σε 17αρες (θα αλλαχθούν και τα ελαστικά αναγκαστικά) αλλά δεν παίρνουν ούτε τις 16αρες ούτε τα εργοστασιακά λάστιχα και να κόψουν την τιμή, οπότε σκέφτομαι aftermarket λύση αλλά να παρουν και τις εργοστασιακές ζάντες/λάστιχα που είναι καινούρια και να έχω έκπτωση.
Το d4 είναι 2,0 σωστά;
Πώς και δεν προτίμησες d4 αντί d2?[/quote]
Eυχαριστώ όλους για τις ευχές σας.
Το S60 D4 είναι το εταιρικό μου και το V40 είναι κυρίως για την σύζυγο (θα το χαίρομαι και εγώ φυσικά τα ΣΚ), οπότε δεν υπήρχε λόγος έξτρα φορολογίας και τιμής για την χρήση που προορίζεται. Εξάλλου σε 1,5 χρόνο που θα αλλάξω το S60 με βλέπω πάλι για D4
Ενα πράγμα μόνο με χαλάει στην έκδοση Livstyl και αυτό είναι οι ζάντες (της Kinetic) , μιλάω καθαρά για αισθητικούς λόγους - γνωρίζει κανείς κάποιο εγγυημένα καλό κατάστημα για 17αρες ζάντες με ποικιλία εντός Αττικής? H Volvo μου χρεώνει σχεδόν 1300Ε για αλλαγή σε 17αρες (θα αλλαχθούν και τα ελαστικά αναγκαστικά) αλλά δεν παίρνουν ούτε τις 16αρες ούτε τα εργοστασιακά λάστιχα και να κόψουν την τιμή, οπότε σκέφτομαι aftermarket λύση αλλά να παρουν και τις εργοστασιακές ζάντες/λάστιχα που είναι καινούρια και να έχω έκπτωση.
Νομίζω κάτι πρέπει να γίνει με το username μου - SeraV60 επειδή αρχικά πήγαινα για το V60 όταν εψαχνα για εταιρικό πριν 2,5 χρόνια αλλα η εταιρεία μου τελικά δεν το επέτρεπε. Kαι τώρα έχω S60 και λίαν συντόμως V40 
Παλαιοτερα οταν σε παραγγελια ηθελες να αλλαξεις ζαντα πληρωνες μονο ενα επιπλεον ποσο. Αν θυμαμαι καλα απο 16" σε 17" ηταν καπου 300 ευρω για τα Ρ1. Για αλλο σχεδιο στην ιδια διασταση ηταν φυσικα χωρις χρεωση...
Γενικα βλεπω οτι εχουν ριξει τις τιμες, σε σχεση με τα παλαιοτερα μοντελα, αλλα παραλληλα εχουν μειωσει πολυ τον βασικο εξοπλισμο ανα εκδοση. Για παραδειγμα η Summum παλαιοτερα σημαινε, δερμα, ηλεκτρικο καθισμα οδηγου με μνημες, θερμαινομενα, ξενον. Ο δε αυτοματος διζωνικος ηταν στανταρ απο την Momentum...Τωρα ολα τα παραπανω ειναι εξτρα.. Και τα πακετα που βλεπω απο VCH ειναι ελαχιστα σε σχεση με το εξωτερικο....
Για το διζωνικο να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα, ωστε να ειναι κατανοητο γιατι ειναι απο τα εξτρα που θα πρεπει να θεωρουνται απο τα απαραιτητα.
Η Volvo αυτη τη στιγμη προσφερει 2 επιλογες, το ETC, και το ECC. Η βασικη διαφορα στη λειτουργια τους δεν ειναι η ξεχωριστη ρυθμιση θερμοκρασιας μεταξυ οδηγου/συνοδηγου. Το ETC ειναι ημιαυτοματο συστημα. Η θερμοκρασια ρυθμιζεται αυτοματα (με βαση την επιλογη του χρηστη), αλλα η ταχυτητα του ανεμιστηρα και η εξοδος του αερα ρυθμιζεται χειροκινητα μονο. Στο ECC ολα τα παραπανω ρυθμιζονται αυτοματα με βαση την προεπιλογη του χρηστη. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι λαμβανοντας δεδομενα απο τους αισθητηρες το συστημα πχ παρολο που μπορει να εχουν ιδια ρυθμιση θερμοκρασιας οδηγος/συνοδηγος, επειδη ο ηλιος ειναι απο την πλευρα του συνοδηγου, να του βγαζει πιο κρυο αερα. Επισης, σημαντικη λειτουργια ειναι η αυτοματη ρυθμιση της ταχυτητας λαμβανοντας υποψη και την ταχυτητα του οχηματος. Στις υψηλες ταχυτητες εφοσον ειναι κλειστη η ανακυκλωση χαμηλωνει η ταχυτητα του ανεμιστηρα ωστε να αντισταθμισει τον εισερχομενο αερα.
Το ECC εχει επιπλεον το Air Quality Sensor (AQS). Ο αισθητηρας του AQS μαζι με το φιλτρο σωματιδιων και το φιλτρο υγρασιας εξασφαλιζουν οτι η καμπινα θα ειναι παντα καθαρη απο ρυπογονες ουσιες. Ο αισθητηρας επικοινωνει με το climate control module (CCM) και αναλογα ελεγχει την ανακυκλωση του αερα. Επομενως οταν μετρησει υψηλη περιεκτικοτητα σε COx και NOx, σταματαει την εισαγωγη εξωτερικου αερα.
Χωρις να γνωριζω ποσο το κοστολογει η Volvo σημερα σαν εξτρα, αλλα εχοντας ζησει με το παλαιοτερο version του συστηματος εδω και 10 χρονια, θεωρω πως ο αυτοματος κλιματισμος της Volvo ειναι ενα απο τα selling points της εταιρειας, και absolute must have! Απο τα πιο sophisticated συστηματα που κυκλοφορουν. Δεκα χρονια τωρα, πετυχαινουμε φορτηγο σε ανηφορα και μετα απο 10 λεπτα το συνειδητοποιουμε...μυρωδια μεσα καμια. Μια ρυθμιση θερμοκρασιας, και οτι καιρο κι αν συναντας στο ταξιδι, ποτε δεν εχουν θολωσει τα τζαμια, ποτε δεν εχεις καταλαβει διαφορα στην θερμοκρασια της καμπινας. Και παντα η καμπινα μυριζει ομορφα, χωρις ποτε να εχουμε κανει χρηση καποιου αρωματος. Επισης δεν ξερω αν μονο στο ECC εχει τη λειτουργια παροχης ζεστου αερα μετα απο παρατεταμενη χρηση κρυου το καλοκαιρι αφου σβησουμε τον κινητηρα/βγαλουμε κλειδι για την αποφυγη δημιουργιας μυκητων (ακουγετε ο ανεμιστηρας που δουλευει για μερικα λεπτα ακομα)
Γενικα βλεπω οτι εχουν ριξει τις τιμες, σε σχεση με τα παλαιοτερα μοντελα, αλλα παραλληλα εχουν μειωσει πολυ τον βασικο εξοπλισμο ανα εκδοση. Για παραδειγμα η Summum παλαιοτερα σημαινε, δερμα, ηλεκτρικο καθισμα οδηγου με μνημες, θερμαινομενα, ξενον. Ο δε αυτοματος διζωνικος ηταν στανταρ απο την Momentum...Τωρα ολα τα παραπανω ειναι εξτρα.. Και τα πακετα που βλεπω απο VCH ειναι ελαχιστα σε σχεση με το εξωτερικο....
Για το διζωνικο να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα, ωστε να ειναι κατανοητο γιατι ειναι απο τα εξτρα που θα πρεπει να θεωρουνται απο τα απαραιτητα.
Η Volvo αυτη τη στιγμη προσφερει 2 επιλογες, το ETC, και το ECC. Η βασικη διαφορα στη λειτουργια τους δεν ειναι η ξεχωριστη ρυθμιση θερμοκρασιας μεταξυ οδηγου/συνοδηγου. Το ETC ειναι ημιαυτοματο συστημα. Η θερμοκρασια ρυθμιζεται αυτοματα (με βαση την επιλογη του χρηστη), αλλα η ταχυτητα του ανεμιστηρα και η εξοδος του αερα ρυθμιζεται χειροκινητα μονο. Στο ECC ολα τα παραπανω ρυθμιζονται αυτοματα με βαση την προεπιλογη του χρηστη. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι λαμβανοντας δεδομενα απο τους αισθητηρες το συστημα πχ παρολο που μπορει να εχουν ιδια ρυθμιση θερμοκρασιας οδηγος/συνοδηγος, επειδη ο ηλιος ειναι απο την πλευρα του συνοδηγου, να του βγαζει πιο κρυο αερα. Επισης, σημαντικη λειτουργια ειναι η αυτοματη ρυθμιση της ταχυτητας λαμβανοντας υποψη και την ταχυτητα του οχηματος. Στις υψηλες ταχυτητες εφοσον ειναι κλειστη η ανακυκλωση χαμηλωνει η ταχυτητα του ανεμιστηρα ωστε να αντισταθμισει τον εισερχομενο αερα.
Το ECC εχει επιπλεον το Air Quality Sensor (AQS). Ο αισθητηρας του AQS μαζι με το φιλτρο σωματιδιων και το φιλτρο υγρασιας εξασφαλιζουν οτι η καμπινα θα ειναι παντα καθαρη απο ρυπογονες ουσιες. Ο αισθητηρας επικοινωνει με το climate control module (CCM) και αναλογα ελεγχει την ανακυκλωση του αερα. Επομενως οταν μετρησει υψηλη περιεκτικοτητα σε COx και NOx, σταματαει την εισαγωγη εξωτερικου αερα.
Χωρις να γνωριζω ποσο το κοστολογει η Volvo σημερα σαν εξτρα, αλλα εχοντας ζησει με το παλαιοτερο version του συστηματος εδω και 10 χρονια, θεωρω πως ο αυτοματος κλιματισμος της Volvo ειναι ενα απο τα selling points της εταιρειας, και absolute must have! Απο τα πιο sophisticated συστηματα που κυκλοφορουν. Δεκα χρονια τωρα, πετυχαινουμε φορτηγο σε ανηφορα και μετα απο 10 λεπτα το συνειδητοποιουμε...μυρωδια μεσα καμια. Μια ρυθμιση θερμοκρασιας, και οτι καιρο κι αν συναντας στο ταξιδι, ποτε δεν εχουν θολωσει τα τζαμια, ποτε δεν εχεις καταλαβει διαφορα στην θερμοκρασια της καμπινας. Και παντα η καμπινα μυριζει ομορφα, χωρις ποτε να εχουμε κανει χρηση καποιου αρωματος. Επισης δεν ξερω αν μονο στο ECC εχει τη λειτουργια παροχης ζεστου αερα μετα απο παρατεταμενη χρηση κρυου το καλοκαιρι αφου σβησουμε τον κινητηρα/βγαλουμε κλειδι για την αποφυγη δημιουργιας μυκητων (ακουγετε ο ανεμιστηρας που δουλευει για μερικα λεπτα ακομα)
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
VolvoZeus έγραψε:Παλαιοτερα οταν σε παραγγελια ηθελες να αλλαξεις ζαντα πληρωνες μονο ενα επιπλεον ποσο. Αν θυμαμαι καλα απο 16" σε 17" ηταν καπου 300 ευρω για τα Ρ1. Για αλλο σχεδιο στην ιδια διασταση ηταν φυσικα χωρις χρεωση...
Το AQS χρεώνεται έξτρα ή το βάζεις με το πακέτο climate comfort. Στο δικό μου όμως, που υποτίθεται ότι το έχει, όταν συναντάω φορτηγό στην ανηφόρα, περνάει μυρωδιά στην καμπίνα. Καμία σχέση βέβαια με άλλα αυτοκίνητα, αλλά και πάλι η μυρωδιά είναι αρκετά έντονη. Όταν σταματάει αυτόματα την εισαγωγή εξωτερικού αέρα, ανάβει το αντίστοιχο λαμπάκι? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να εξακριβώσω την λειτουργία του, γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν γυρνάει στην ανακύκλωση. Εκτός κι αν κάτι δεν δουλεύει σωστά...ή λείπει...
V40 D2 Livstyl
myLivstyl έγραψε:VolvoZeus έγραψε:Παλαιοτερα οταν σε παραγγελια ηθελες να αλλαξεις ζαντα πληρωνες μονο ενα επιπλεον ποσο. Αν θυμαμαι καλα απο 16" σε 17" ηταν καπου 300 ευρω για τα Ρ1. Για αλλο σχεδιο στην ιδια διασταση ηταν φυσικα χωρις χρεωση...
Το AQS χρεώνεται έξτρα ή το βάζεις με το πακέτο climate comfort. Στο δικό μου όμως, που υποτίθεται ότι το έχει, όταν συναντάω φορτηγό στην ανηφόρα, περνάει μυρωδιά στην καμπίνα. Καμία σχέση βέβαια με άλλα αυτοκίνητα, αλλά και πάλι η μυρωδιά είναι αρκετά έντονη. Όταν σταματάει αυτόματα την εισαγωγή εξωτερικού αέρα, ανάβει το αντίστοιχο λαμπάκι? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να εξακριβώσω την λειτουργία του, γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν γυρνάει στην ανακύκλωση. Εκτός κι αν κάτι δεν δουλεύει σωστά...ή λείπει...
Δεν με ενημέρωσαν καθόλου για το εν λόγω σύστημα...
Έχω το βασικό, μέσα δεν μυρίζει τίποτα, έχω όμως την ανακύκλωση μόνιμα ανοικτή από το μενού του infotainment.
Φυσικά το καλοκαίρι δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα δεν παγωνεις σαν τα απλά ac.
mco έγραψε:Δεν με ενημέρωσαν καθόλου για το εν λόγω σύστημα...
Έχω το βασικό, μέσα δεν μυρίζει τίποτα, έχω όμως την ανακύκλωση μόνιμα ανοικτή από το μενού του infotainment.
Απαραδεκτοι....παιζει να πουλαει μονο του το αυτοκινητο! Απορω τι εκπαιδευση εχουν ολοι αυτοι....αλλα τωρα, μηχανικοι που να ξερουν τι τους γινετε δεν υπαρχουν, πωλητες περιμενεις Μαρκο?
Το ETC δεν ειναι απλο A/C. Ρυθμιζει αυτοματα την προκαθορισμενη θερμοκρασια αναμειγνυοντας ζεστο με κρυο αερα. Δεν βγαζει απλα κρυο αερα...
myLivstyl έγραψε:Το AQS χρεώνεται έξτρα ή το βάζεις με το πακέτο climate comfort. Στο δικό μου όμως, που υποτίθεται ότι το έχει, όταν συναντάω φορτηγό στην ανηφόρα, περνάει μυρωδιά στην καμπίνα. Καμία σχέση βέβαια με άλλα αυτοκίνητα, αλλά και πάλι η μυρωδιά είναι αρκετά έντονη. Όταν σταματάει αυτόματα την εισαγωγή εξωτερικού αέρα, ανάβει το αντίστοιχο λαμπάκι? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να εξακριβώσω την λειτουργία του, γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν γυρνάει στην ανακύκλωση. Εκτός κι αν κάτι δεν δουλεύει σωστά...ή λείπει...
Νομιζω οτι παει πακετο...
. Δεν αναβει κανενα λαμπακι κατα τη λειτουργια του συστηματος, παρα μονο πρεπει το λεντ στην ανακυκλωση να ειναι πρασινο και το κλιμα στο auto. Για να δεις οτι δουλευει πρεπει να αφαιρεσεις τα πλαστικα καλυματα στη βαση του παρμπριζ, να βαλεις το συστημα στην αυτοματη λειτουργια, και να ψεκασεις κατι γυρω απο τον αισθητηρα (υγρο πλυστικης πχ). Αν δουλευει θα πρεπει να ακουσεις το κλαπετο να κλεινει σχεδον αμεσα, και να ξανανοιγει αργα, μετα απο τουλαχιστον 15δευτερα.Ο αισθητηρας δινει 3 διαφορετικα σηματα στην CCM αναλογα με τα επιπεδα καυσαεριων για την ανακυκλωση. Το ενα (Slow increase in pollutant level) κανει μερικη ανακυκλωση για ταχυτητες κατω απο 85km/h, και καθολου σε ταχυτητες πανω απο 85km/h, το δυο (Medium increase in pollutant level) και τρια (Rapid increase in pollutant level) 100% ανακυκλωση.
Αν το επιπεδο των ρυπων παραμενει υψηλο, τοτε μενει στην ανακυκλωση για δεδομενο χρονικο διαστημα. Αυτο καθοριζεται απο:
- Την εξωτερικη θερμοκρασια
- Αν το A/C ειναι ανοιχτο ή οχι
- Αν ειναι ενεργοποιημενοι οι υαλοκαθαριστηρες
Αν χρειαστει, ωστε να μην θαμπωσουν τα τζαμια πχ, θα φερει για μικρο χρονικο διαστημα φρεσκο αερα και θα ξανακλεισει. Το φιλτρο μικροσωματων θα πρεπει να απορροφησει το μεγαλυτερο ποσοστο των ρυπων που μπαινουν στην καμπινα τη χρονικη αυτη στιγμη.
Επισης δεν επιτρεπεται ανακυκλωση οταν εχει επιλεγει το defroster..
Επισης μεσω VIDA μπορεις να τσεκαρεις την κατασταση του αισθητηρα απο την επικοινωνια του με τη CCM
Status, Air quality sensor
Level 0 = Not increasing, alternatively decreasing pollutant level.
Level 1 = Slow increase in pollutant level.
Level 2 = Medium increase in pollutant level.
Level 3 = Rapid increase in pollutant level.
Warm-up phase = The sensor is currently heated to function correctly.
Defective heater pad = The heater pad that heats the sensor is defective.
Stand-by mode = The sensor is not active but "listens to" the data communication to be able to start, if necessary.
Level OK = The sensor is working correctly.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
VolvoZeus έγραψε:mco έγραψε:Δεν με ενημέρωσαν καθόλου για το εν λόγω σύστημα...
Απαραδεκτοι....παιζει να πουλαει μονο του το αυτοκινητο! Απορω τι εκπαιδευση εχουν ολοι αυτοι....αλλα τωρα, μηχανικοι που να ξερουν τι τους γινετε δεν υπαρχουν, πωλητες περιμενεις Μαρκο?![]()
Το ETC δεν ειναι απλο A/C. Ρυθμιζει αυτοματα την προκαθορισμενη θερμοκρασια αναμειγνυοντας ζεστο με κρυο αερα. Δεν βγαζει απλα κρυο αερα...myLivstyl έγραψε:Το AQS χρεώνεται έξτρα ή το βάζεις με το πακέτο climate comfort. Στο δικό μου όμως, που υποτίθεται ότι το έχει, όταν συναντάω φορτηγό στην ανηφόρα, περνάει μυρωδιά στην καμπίνα. Καμία σχέση βέβαια με άλλα αυτοκίνητα, αλλά και πάλι η μυρωδιά είναι αρκετά έντονη. Όταν σταματάει αυτόματα την εισαγωγή εξωτερικού αέρα, ανάβει το αντίστοιχο λαμπάκι? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να εξακριβώσω την λειτουργία του, γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν γυρνάει στην ανακύκλωση. Εκτός κι αν κάτι δεν δουλεύει σωστά...ή λείπει...
Νομιζω οτι παει πακετο.... Δεν αναβει κανενα λαμπακι κατα τη λειτουργια του συστηματος, παρα μονο πρεπει το λεντ στην ανακυκλωση να ειναι πρασινο και το κλιμα στο auto. Για να δεις οτι δουλευει πρεπει να αφαιρεσεις τα πλαστικα καλυματα στη βαση του παρμπριζ, να βαλεις το συστημα στην αυτοματη λειτουργια, και να ψεκασεις κατι γυρω απο τον αισθητηρα (υγρο πλυστικης πχ). Αν δουλευει θα πρεπει να ακουσεις το κλαπετο να κλεινει σχεδον αμεσα, και να ξανανοιγει αργα, μετα απο τουλαχιστον 15δευτερα.
Ο αισθητηρας δινει 3 διαφορετικα σηματα στην CCM αναλογα με τα επιπεδα καυσαεριων για την ανακυκλωση. Το ενα (Slow increase in pollutant level) κανει μερικη ανακυκλωση για ταχυτητες κατω απο 85km/h, και καθολου σε ταχυτητες πανω απο 85km/h, το δυο (Medium increase in pollutant level) και τρια (Rapid increase in pollutant level) 100% ανακυκλωση.
Αν το επιπεδο των ρυπων παραμενει υψηλο, τοτε μενει στην ανακυκλωση για δεδομενο χρονικο διαστημα. Αυτο καθοριζεται απο:
- Την εξωτερικη θερμοκρασια
- Αν το A/C ειναι ανοιχτο ή οχι
- Αν ειναι ενεργοποιημενοι οι υαλοκαθαριστηρες
Αν χρειαστει, ωστε να μην θαμπωσουν τα τζαμια πχ, θα φερει για μικρο χρονικο διαστημα φρεσκο αερα και θα ξανακλεισει. Το φιλτρο μικροσωματων θα πρεπει να απορροφησει το μεγαλυτερο ποσοστο των ρυπων που μπαινουν στην καμπινα τη χρονικη αυτη στιγμη.
Επισης δεν επιτρεπεται ανακυκλωση οταν εχει επιλεγει το defroster..
Επισης μεσω VIDA μπορεις να τσεκαρεις την κατασταση του αισθητηρα απο την επικοινωνια του με τη CCM
Status, Air quality sensor
Level 0 = Not increasing, alternatively decreasing pollutant level.
Level 1 = Slow increase in pollutant level.
Level 2 = Medium increase in pollutant level.
Level 3 = Rapid increase in pollutant level.
Warm-up phase = The sensor is currently heated to function correctly.
Defective heater pad = The heater pad that heats the sensor is defective.
Stand-by mode = The sensor is not active but "listens to" the data communication to be able to start, if necessary.
Level OK = The sensor is working correctly.
Είσαι φοβερός! Ευχαριστώ πολύ. Ίσως να παίζει ρόλο ότι τώρα το χειμώνα το έχω μεν στο auto αλλά το a/c το έχω off.
V40 D2 Livstyl
Γιατι? Παντα ανοιχτο το Α/C...δηλαδη στο auto. Δεν σημαινει οτι θα δουλευει, παρα μονο οταν χρειαζεται. Γενικα, περιμενε μεχρι να ζεσταθει το αυτοκινητο και πατα το auto...Τη θερμοκρασια την εχω παντα στους 22 και για τις δυο πλευρες, και αλλαζει μονο το καλοκαιρι κι αν το εχω αφησει στον ηλιο για πολυ ωρα..Ειναι φοβερο, πως για ενα τοσο πολυπλοκο συστημα, τελικα χρειαζεσαι στο 80% των περιπτωσεων μονο 1 κουμπι 
Υποψην. Η Volvo το 1995 με το πρωτο S40 ειχε εφαρμοσει την διακοπη του A/C σε περιπτωσεις πληρης επιταχυνσης ωστε να μην κοβει τη δυναμη του μοτερ. Αυτο πρακτικα δινει ενα μικρο λαγκ στην αποκριση, αλλα ειδικα στα τουρμπομοτερ και οσο πιο πολλα αλογα ειναι ανεπαισθητο. Επομενως, αν το A/C δουλευει και χρειαστεις δυναμη για προσπερασει, θα το κλεισει αυτοματα για να παρεις ολη τη δυναμη απο το μοτερ.
Απο πλευρας καταναλωσης, πιθανον να ειναι ελαχιστα πιο υψηλη. Ποσο διαφορα θα κανει τωρα το χειμωνα? Περισσοτερο την υγρασια ελεγχει με μικρα διαστηματα λειτουργιας (εγω το καταλαβαινω οταν ειμαι σταματημενος απο τον ηλεκτρομαγνητικο συμπλεκτη-εχει και φθορα μετα απο 10 χρονια) παρα να δουλευει συνεχως για να παρεχει κρυο αερα.
Υποψην. Η Volvo το 1995 με το πρωτο S40 ειχε εφαρμοσει την διακοπη του A/C σε περιπτωσεις πληρης επιταχυνσης ωστε να μην κοβει τη δυναμη του μοτερ. Αυτο πρακτικα δινει ενα μικρο λαγκ στην αποκριση, αλλα ειδικα στα τουρμπομοτερ και οσο πιο πολλα αλογα ειναι ανεπαισθητο. Επομενως, αν το A/C δουλευει και χρειαστεις δυναμη για προσπερασει, θα το κλεισει αυτοματα για να παρεις ολη τη δυναμη απο το μοτερ.
Απο πλευρας καταναλωσης, πιθανον να ειναι ελαχιστα πιο υψηλη. Ποσο διαφορα θα κανει τωρα το χειμωνα? Περισσοτερο την υγρασια ελεγχει με μικρα διαστηματα λειτουργιας (εγω το καταλαβαινω οταν ειμαι σταματημενος απο τον ηλεκτρομαγνητικο συμπλεκτη-εχει και φθορα μετα απο 10 χρονια) παρα να δουλευει συνεχως για να παρεχει κρυο αερα.
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
VolvoZeus έγραψε:Γιατι? Παντα ανοιχτο το Α/C...δηλαδη στο auto. Δεν σημαινει οτι θα δουλευει, παρα μονο οταν χρειαζεται. Γενικα, περιμενε μεχρι να ζεσταθει το αυτοκινητο και πατα το auto...Τη θερμοκρασια την εχω παντα στους 22 και για τις δυο πλευρες, και αλλαζει μονο το καλοκαιρι κι αν το εχω αφησει στον ηλιο για πολυ ωρα..Ειναι φοβερο, πως για ενα τοσο πολυπλοκο συστημα, τελικα χρειαζεσαι στο 80% των περιπτωσεων μονο 1 κουμπι
Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, όσο πολύπλοκο και να είναι ένα σύστημα, για τον end-user θα πρέπει να είναι όσο πιο απλό γίνεται. Άλλο ένα σημείο που ξεχωρίζει η volvo από τους "φαντεζί" ανταγωνιστές. Για το θέμα της κατανάλωσης το έκανα, μιας και μου φαίνοταν περιττό να δουλεύει το a/c. Βέβαια δεν γνώριζα ότι το κομπρεσερ θα δουλεύει μόνο για να ελέγχει την υγρασία. Θα το έχω ανοιχτό τώρα να δω πόση διαφορά θα κάνει στη κατανάλωση. Σ'ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.
V40 D2 Livstyl
mco έγραψε:"SeraV60'
Καλλιθέα σε βολεύει;
Ναι με βολευει δεν εχω θεμα εντος Αττικης οπουδηποτε παω
-
Kristianstad
- D2
O αυτόματος κλιματισμός δεν έχει κάποιο φίλτρο - είναι έξτρα.
Το κατάλαβα εχτες που ενώ ήταν στο auto, πέρασε από μπροστά μου σε φανάρι ένας κύριος με τσιγάρο στο χέρι,
και μυρισε τσιγαρίλα η καμπίνα. :(
Το κατάλαβα εχτες που ενώ ήταν στο auto, πέρασε από μπροστά μου σε φανάρι ένας κύριος με τσιγάρο στο χέρι,
Kristianstad έγραψε:O αυτόματος κλιματισμός δεν έχει κάποιο φίλτρο - είναι έξτρα.
Έχεις βάλει το IAQS (Interior Air Quality System)? Βέβαια διάβασα και αυτό: In a cold climate, automatic recirculation is limited so as to prevent misting. (http://support.volvocars.com/uk/cars/Pa ... e801a2a4fb)
Πράσινο πότε γίνεται το ledακι της ανακύκλωσης?
V40 D2 Livstyl
-
Kristianstad
- D2
myLivstyl έγραψε:Kristianstad έγραψε:O αυτόματος κλιματισμός δεν έχει κάποιο φίλτρο - είναι έξτρα.
Έχεις βάλει το IAQS (Interior Air Quality System)? Βέβαια διάβασα και αυτό: In a cold climate, automatic recirculation is limited so as to prevent misting. (http://support.volvocars.com/uk/cars/Pa ... e801a2a4fb)
Πράσινο πότε γίνεται το ledακι της ανακύκλωσης?
Έξτρα έβαλα τον αυτόματο κλιματισμό. Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα δυστυχώς.
Πράσινο γίνεται μόνο όταν πατήσω εγώ την ανακύκλωση.
Ο φίλος volvozeus είπε πιο πάνω "Νομιζω οτι παει πακετο...
. Δεν αναβει κανενα λαμπακι κατα τη λειτουργια του συστηματος, παρα μονο πρεπει το λεντ στην ανακυκλωση να ειναι πρασινο και το κλιμα στο auto." Εγώ όταν πατάω την ανακύκλωση, το led που έχει είναι πορτοκαλί 

. Δεν αναβει κανενα λαμπακι κατα τη λειτουργια του συστηματος, παρα μονο πρεπει το λεντ στην ανακυκλωση να ειναι πρασινο και το κλιμα στο auto." Εγώ όταν πατάω την ανακύκλωση, το led που έχει είναι πορτοκαλί 

V40 D2 Livstyl
-
Kristianstad
- D2
Μπορεί να έχω μπερδέψει τα χρώματα.
Θα το δω ξανά και θα σου πω.
Πάντως κλασικό φίλτρο πρέπει να έχει -όχι κάτι παραπάνω.
Ρε παιδιά, το αμάξι τρίζει ΠΟΛΥ.
Έχω δυσαρεστηθεί πολύ:
- ρελαντί κάτι συντονίζει μπροστά (καπώ; )
- κάτι τρίζει στην πόρτα του συνοδηγού, ίσως και στην κολώνα του συνοδηγού
- πλαινό ηλιοροφής, πάνω από τους πίσω επιβάτες.
Μα είναι δυνατον; αυτοκίνητο καινούριο και τοσοι θόρυβοι;
Έχω δυσαρεστηθεί πολύ:
Φιλτρο εχουν ολα...2 κωδικοι ειναι:
- Multi filter 31369455 Για ECC με ΑQS
- Particulate filter 31369456 Για ECC με Pollen Filter και για ETC
Η διαφορα ειναι προφανως στο τι μπορουν να φιλτραρουν
Pollen - Preventing dust, pollen and exhaust particles from entering the cabin via the ventilation system, the pollen filter is a real benefit to driver and passengers prone to hay fever or other allergies.
Multi/Carbon Filter - A carbon filter with active carbon can filter out nitrogen contamination & sulphur, & trap a significant proportion of the airborne pollen.
Δειτε στο MY CAR -> Settings -> Climate settings -> Interior air quality system -> On/Off ...αν υπαρχει το συστημα κι αν ειναι ενεργοποιημενο
- Multi filter 31369455 Για ECC με ΑQS
- Particulate filter 31369456 Για ECC με Pollen Filter και για ETC
Η διαφορα ειναι προφανως στο τι μπορουν να φιλτραρουν
Pollen - Preventing dust, pollen and exhaust particles from entering the cabin via the ventilation system, the pollen filter is a real benefit to driver and passengers prone to hay fever or other allergies.
Multi/Carbon Filter - A carbon filter with active carbon can filter out nitrogen contamination & sulphur, & trap a significant proportion of the airborne pollen.
Δειτε στο MY CAR -> Settings -> Climate settings -> Interior air quality system -> On/Off ...αν υπαρχει το συστημα κι αν ειναι ενεργοποιημενο
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
Kristianstad έγραψε:Μπορεί να έχω μπερδέψει τα χρώματα.
Έχω δυσαρεστηθεί πολύ:
Κοιτα...συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες ειδικα στην κατηγορια αυτη..εχω μπει σε ολοκαινουρια Α-class φιλου και δεν το πιστευα.
Παρολα αυτα επειδη φυσικα ειναι απαραδεκτο, εχεις ενημερωσει το συνεργειο? Τι ΜΥ ειναι? Μπορεις να εντοπισεις τους θορυβους και να τους περιγραψεις καλυτερα? Σε ποιες περιπτωσεις ακουγονται?
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
...αυτο που ακους απο την πορτα για παραδειγμα, μπορει να ειναι απο την κλειδαρια...γρασαρισμα και ρυθμιση και τελος. Υπηρξε μια παρτιδα που εμφανισε το προβλημα αυτο. Ή μπορει να θελει τα πιο χοντρα αφρολεξ πισω απο το πανελ. Υπαρχει TJ (Technical Journal) απο τη Volvo για αυτο. Το συνεργειο πρεπει να το ξερει!
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
γεια χαρα και απο εμενα..
προχτες παρελαβα το δικο μου v40 cc ocean race d2 ocean blue ...
το αυτοκινητο ειναι τελειο εσωτερικα και εξωτερικα ,στοιχισε 25κ με εξωτερικο κιτ και συναγερμο και το sensus connect..αυτα πετυχα στο deal,αν και συνειδητοποιω οτι θα μπορουσα να ειχα παρει κατι πραπανω απο τα λεγομενα αλλων μελων στο forum...anyway μην ειμαστε και αχαριστοι...
αυτο που παρατηρησα απο τις μικρες βολτες που εκανα μεχρι στιγμης ειναι σχετικα με την αυτονομια και την καταναλωση...γεμισα με 60ε και εδειχνε 1100 αυτν.
κανοντας 200 χλμ μεχρι λαγονησι και με ταχυτητα μεχρι 120χλ.ανωτερη, χωρις πολυ κινηση κατεβηκε στα 800!! ειναι λογικο?
το λεω γιατι η volvo ελεγε αυτονομια στα diesel μεχρι 1500 περιπου.
προχτες παρελαβα το δικο μου v40 cc ocean race d2 ocean blue ...
το αυτοκινητο ειναι τελειο εσωτερικα και εξωτερικα ,στοιχισε 25κ με εξωτερικο κιτ και συναγερμο και το sensus connect..αυτα πετυχα στο deal,αν και συνειδητοποιω οτι θα μπορουσα να ειχα παρει κατι πραπανω απο τα λεγομενα αλλων μελων στο forum...anyway μην ειμαστε και αχαριστοι...
αυτο που παρατηρησα απο τις μικρες βολτες που εκανα μεχρι στιγμης ειναι σχετικα με την αυτονομια και την καταναλωση...γεμισα με 60ε και εδειχνε 1100 αυτν.
κανοντας 200 χλμ μεχρι λαγονησι και με ταχυτητα μεχρι 120χλ.ανωτερη, χωρις πολυ κινηση κατεβηκε στα 800!! ειναι λογικο?
V40 CC ocean race D2 MY15
-
Kristianstad
- D2
VolvoZeus έγραψε:...αυτο που ακους απο την πορτα για παραδειγμα, μπορει να ειναι απο την κλειδαρια...γρασαρισμα και ρυθμιση και τελος. Υπηρξε μια παρτιδα που εμφανισε το προβλημα αυτο. Ή μπορει να θελει τα πιο χοντρα αφρολεξ πισω απο το πανελ. Υπαρχει TJ (Technical Journal) απο τη Volvo για αυτο. Το συνεργειο πρεπει να το ξερει!
Είναι MY15, κατασκευή 3η εβδομάδα 2015.
Ηλιοροφή:
τρίζει το εσωτερικό κάλυμα (πρακτικά η υφασμάτινη επένδυση) του ουρανού που είναι πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Ο θόρυβος νομίζω πως επικεντρώνεται κοντά στο πίσω φως της πλαφονιέρας. Όταν ασκηθεί κάποια πίεση (ελαφρά) σταματά.
Πόρτα συνοδηγού ή κολώνα:
Δεν μπορώ να προσδιορίσω από που ακριβώς έρχεται ο θόρυβος. Δεν μοιάζει να δημιουργείται από τις επενδύσεις στην πόρτα, ίσως κάτι πιο υπόκουφο.
Καπώ:
Ακούγεται έντονος τριγμός/συντονισμός στο ρελαντί. Μόλις ανέβουν οι στροφές παύει. Μπορεί να μην έχει κλείσει καλά το καπό; Οι αρμοί εμπρός, δείχνουν σωστά.
Ραντεβού στο συνεργείο αλλά δεν θέλω καθόλου να αρχίσουν να μου ξηλώνουν διάφορα...
georger έγραψε:γεια χαρα και απο εμενα..![]()
προχτες παρελαβα το δικο μου v40 cc ocean race d2 ocean blue ...![]()
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
Περί αυτονομίας πρέπει να περιμένεις λίγο μέχρι να το στρώσεις.
Kristianstad έγραψε:VolvoZeus έγραψε:...αυτο που ακους απο την πορτα για παραδειγμα, μπορει να ειναι απο την κλειδαρια...γρασαρισμα και ρυθμιση και τελος. Υπηρξε μια παρτιδα που εμφανισε το προβλημα αυτο. Ή μπορει να θελει τα πιο χοντρα αφρολεξ πισω απο το πανελ. Υπαρχει TJ (Technical Journal) απο τη Volvo για αυτο. Το συνεργειο πρεπει να το ξερει!
Ηλιοροφή:
τρίζει το εσωτερικό κάλυμα (πρακτικά η υφασμάτινη επένδυση) του ουρανού που είναι πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Ο θόρυβος νομίζω πως επικεντρώνεται κοντά στο πίσω φως της πλαφονιέρας. Όταν ασκηθεί κάποια πίεση (ελαφρά) σταματά.
Δεν μπορώ να προσδιορίσω από που ακριβώς έρχεται ο θόρυβος. Δεν μοιάζει να δημιουργείται από τις επενδύσεις στην πόρτα, ίσως κάτι πιο υπόκουφο.
Καπώ:
Ακούγεται έντονος τριγμός/συντονισμός στο ρελαντί. Μόλις ανέβουν οι στροφές παύει. Μπορεί να μην έχει κλείσει καλά το καπό; Οι αρμοί εμπρός, δείχνουν σωστά.
Ραντεβού στο συνεργείο αλλά δεν θέλω καθόλου να αρχίσουν να μου ξηλώνουν διάφορα...
Αν θέλεις πάμε μια βόλτα να το ακούσω και να δούμε τι φταίει...
Το καπό σίγουρα θέλει 'μαζεμα' είχα και εγώ θέμα.
Η κολόνα στην δεξιά πλευρά πρέπει να είναι, θέλει όμως λίγο ψάξιμο.
-
Kristianstad
- D2
mco έγραψε:Kristianstad έγραψε:VolvoZeus έγραψε:...αυτο που ακους απο την πορτα για παραδειγμα, μπορει να ειναι απο την κλειδαρια...γρασαρισμα και ρυθμιση και τελος. Υπηρξε μια παρτιδα που εμφανισε το προβλημα αυτο. Ή μπορει να θελει τα πιο χοντρα αφρολεξ πισω απο το πανελ. Υπαρχει TJ (Technical Journal) απο τη Volvo για αυτο. Το συνεργειο πρεπει να το ξερει!
Ηλιοροφή:
Καπώ:
MCO σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά, αλλά έχω πολύ περίεργους χρόνους...
Εδώ δεν βρίσκω χρόνο να το πάω στην αντιπροσωπεία...
georger έγραψε:γεια χαρα και απο εμενα..![]()
προχτες παρελαβα το δικο μου v40 cc ocean race d2 ocean blue ...![]()
Καλοριζικο!
Πηγαινε MY Car Trip Statistics κ δες εκει μεση καταναλωση...
Εγω εχω 5.1l/100km με 75% Αττικη οδο και 25% κινηση (χιλιομετρικα)
Σταματημενος καιει 1.2l/h οταν το ανοιγω κρυο κ σχεδον αμεσα οεφτει στο 0,4 l/h.
Ολες οι ενδειξεις ειναι απο τους υπολογιστες του αυτοκινητου!
Kristianstad έγραψε:mco έγραψε:Kristianstad έγραψε:VolvoZeus έγραψε:...αυτο που ακους απο την πορτα για παραδειγμα, μπορει να ειναι απο την κλειδαρια...γρασαρισμα και ρυθμιση και τελος. Υπηρξε μια παρτιδα που εμφανισε το προβλημα αυτο. Ή μπορει να θελει τα πιο χοντρα αφρολεξ πισω απο το πανελ. Υπαρχει TJ (Technical Journal) απο τη Volvo για αυτο. Το συνεργειο πρεπει να το ξερει!
Ηλιοροφή:
Καπώ:
MCO σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά, αλλά έχω πολύ περίεργους χρόνους...
Εδώ δεν βρίσκω χρόνο να το πάω στην αντιπροσωπεία...
Λυπαμαι που τα ακους αυτα και πραγματι πρεπει να το πας στην αντιπροσωπεια στον εξτρα ελεγχο που εχει στα 1500χλμ. Τουλαχιστον να ειναι καταγεγραμενο το οποιοδηποτε προβλημα!
Μου ειπαν πως θελει 20 λεπτα κ εκει να αναφερω για τα σημαδια απο τα suction cups στο παρ μπριζ.
Σιγουρα υπαρχουν πιο εμπειροι απο εμενα εδω, αλλα κ εγω δεν θα ηθελα να αγγιξουν κατι χοντρο. Ακομα κ τα μπουλονια ασφαλειας θελανε τον τροπο τους στην εγκατασταση.
Α, και απο την Volvo ΔΕΝ μου απαντησαν σε σχετικο email που τους εστειλα. Δυστυχως θα χρειαστει να τους ¨μαυρισω" στο after sales survey που μου εστειλαν να απαντησω μεχρι 31/3.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες