vrestas έγραψε:.... το οτι η toyota ειναι πολυ υψηλα στην αξιοπιστια και στην εξυπηρετηση πελατων δεν αμφισβητειται απο κανένα
Αμφισβητείται από εμένα λόγω "προσωπικής" πείρας τόσο από το Starlet του αδελφού μου, όσο και από το RAV 4 της κουνιάδας μου. Και τα δύο τα βγάλανε τα προβληματάκια τους μόλις τα χιλιάδες χλμ στο κοντέρ έγιναν τριψήφια. Είναι στο ίδιο επίπεδο που είναι (ή θα έπρεπε να είναι) κάθε σοβαρή φίρμα. Αλλά τα "αθάνατα" γιαπονέζικά, και οι δηλώσεις του στιλ "δεν έχω αλλάξει ούτε λαμπάκι" απέχουν πολύ από την πραγματικότητα....
Άσε το κόστος κτήσης και συντήρησης αυτό και αν είναι εκτός πραγματικότητας (ας είναι καλά η προπαγάνδα των "αθάνατων" που λέγαμε)....
Το Nissan Almera του πατέρα μου βγήκε καλό από αξιοπιστία, αλλά η συμπεριφορά του στο δρόμο και ειδικά στο φρενάρισμα σε οποιαδήποτε ταχύτητα είναι επικίνδυνη...
Τέλος πάντων είμαι και

....
Για το κάθισμα που αναφέρεις, εγώ το πρόβλημα το έλυσα από την αρχή με την τοποθέτηση του καθίσματος σε πιο όρθια θέση. Από τότε το κλικ κλακ εξαφανίστηκε. Αυτό εκτιμώ (ειδικός δεν είμαι) συμβαίνει γιατί ότι όταν το κάθισμα είναι σε όρθια θέση, δηλαδή πιο σωστή και ανατομικά και για θέμα ασφάλειας, τα φορτία που μεταφέρονται στο whips (άρα και στην σπονδυλική μας στήλη) είναι σαφώς μικρότερα κατά τα μικρά καθημερινά φρεναρίσματα. Δοκίμασέ το μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση.