ο πατερας μετα απο 10+χρονια συμβιωσης με ενα s60 2.0Τ (
) βρισκεται σε σκεψεις αντικαταστασης του με το v40 μαλλον το d2.και δω ξεκιναν οι προβληματισμοι!! διαβαζω αυτες τις μερες και σ αυτο το φορουμ και γενικα στο ιντερνετ για διαφορα ''προβληματα'' που βγαζουν τα diesel.
με προβληματιζει το θεμα του dpf και συγκεριμενα καθε ποτε πρεπει να γινεται παθητικη αναγεννηση?? επισης δεν εχω καταλαβει τι γινεται σε περιπτωση που διακοπει η ενεργητικη στη μεση! ακομα απ οτι διαβασα οταν γεμισει το φιλτρο κατα 80% αναβει λαμπακι που μας ειδοποιει, τοτε πρεπει να κανουμε παθητικη και αν ναι καθαριζει πληρως ή απλα το παμε συνεργειο τα σκαμε και το αλλαζουν? το αμαξι θα χρησιμοποιειται σχεδον καθημερινα για πηγαινε-ελα στη δουλεια (εντος πολης) αλλα θα κανει και αρκετα χιλιομετρα σε ανοικτα δρομο ( περιπου 20.000 συνολικα τον χρονο)
ακομα εχω διαβασει οτι πρεπει να χρησιμοποιειται ανοθευτο diesel γιατι αλλιως θα δημιουργηθει προβλημα
θα ηθελα αν γινεται να μου λυσετε καμια απορια και αν υπαρχει κατι αλλο που θα πρεπει να χουμε κατα νου πειτε το!
ευχαριστω!!
υγ. πολυ ωραιο το φορουμ!!

κι εγώ δεν το χρησιμοποιώ ποτέ το Start and Stop, πάντα ξεκινώντας πατάω το κουμπάκι για να το απενεργοποιήσω.