Καλησπέρα!
Καταρχήν συγχαρητήρια στον kostas244 για την εξαιρετική δουλειά με τα προφίλ στα παράθυρα!
Αφού αισίως έφθασα στα 10.000km σκέφθηκα να αναφέρω τις εμπειρίες μου με το αυτοκίνητο και ορισμένες άλλες σκέψεις.
Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω κανένα παράπονο από το αυτοκίνητο (ειλικρινά είμαι αρκετα παράξενος και περίεργος με το παραμικρό).
Ύστερα από ταξίδια με οικογένεια και φόρτο (και σε μη άσφαλτο !!!!), κανένας θόρυβος απολύτως στο εσωτερικό και εξωτερικό του αυτοκινήτου. Αν και οι χώροι στην αρχή μου φαίνονταν περιορισμένοι, τελικά δεν υπήρξε κανένα θέμα. Με μια λογική διαχείριση των μπαγκαζίων όλα καλά (+2 παιδικά καθίσματα, +1 καρότσι πίσω, βαλίστες κλπ). Επίσης έχω ενθουσιασθεί με την ποιότητα κύλισης, την ποιότητα του εσωτερικού διακόσμου και την απίστευτη θέση οδήγησης (Μετά από 6 ώρες ταξίδι σηκώθηκα από το κάθισμα ξεκούραστος!!!!). Μπορεί να μην είναι νευρικό και γρήγορο λόγω D2, αλλά η επιλογή από την αρχή ήταν η οικονομία, οπότε δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Βέβαια, μπορείς εύκολα να κινηθείς σβέλτα και με ασφάλεια στις προσπεράσεις. Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση ήταν η ροπή, αφού με φουλ φορτίο, air-cond, ανηφόρες-κατηφόρες δεν καταλάβαινε τίποτα!!! Diesel και πάλι Diesel. Άλλο ατου του αυτοκινήτου είναι ο άψογα στημένος κινητήρας που γραμμικά ανεβάζει και σε κάνει να νοιώθεις σιγουριά.
Αναφορικά του πετρελαίου έχω δοκιμάσει αρκετές εταιρείες και πιστεύω βλέπω αρκετή διαφορά με το Avio και V-power κυρίως στην κατανάλωση και στο γκάζι.
Βάζω μόνο από 2 συγκεκριμένα εταιρικά και βλέπουμε αργότερα πως θα είναι τα φίλτρα...
Κατανάλωση μικτή κυμαίνεται από 4.5-5.5 lt/100km και με πολύ ζόρι δύσκολα φθάνει τα 6, κάτι που για μένα είναι απολύτως ικανοποιητικό.
Εδώ να προσθέσω πως ο D2 ήταν από επιλογή αφού πρόκειται να κάνω 15-20000 km το χρόνο και πολλά ατtική οδό Αθήνα-Μεσόγεια. Οπότε νομίζω είναι ότι πρέπει (για πετρέλαιο, κόστος, φίλτρα, κλπ).
Γνώμη μου είναι όσοι είναι να κάνουν λίγα χιλιόμετρα και τα περισσότερα εντός πόλης να κατευθυνθούν προς βενζίνοκίνητα.
Τελειώνοντας ύστερα από ψάξιμο και συζητήσεις έχω καταλήξει στα εξής:
- Μόνο καλό Diesel και από 1-2 εταιρικά (μήπως και μειώσουμε τον κίνδυνο της ζημιάς λόγω καυσίμου)
- Start/stop μειωμένη έως μηδαμινή χρήση (πιστεύω ότι μειώνει κατά πολύ τη ζωη κινητήρα και turbo -προσωπική γνώμη πάντα-)
- Ήρεμη και σταθερή οδήγηση (35 ετών με οικογ., όσο τρέξαμε τρέξαμε να κάνουμε και λίγη οικονομία

)
- Το αυτονόητο: Τεράστια προσοχή στο δρόμο γιατί οι περισσότεροι δεν ξέρουν να οδηγούν καθόλου

).
Συγγνώμη για την πολυλογία, ανεβάζω και μια φώτο του αγαπημένου V40!
Χαιρετισμούς!