S60 2010-
Re: S60 2010-
ότι έγραψα, για 2.0Τ/D5/D3
για Τ3/Τ4 (που προφανώς, είναι και πιο εμπορικά) δεν ξέρω ...
για Τ3/Τ4 (που προφανώς, είναι και πιο εμπορικά) δεν ξέρω ...
"...Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα..."
Καλησπέρα, σε προσφορά που πήρα την προηγούμενη βδομάδα για Τ5 το κόστος της απόσυρσης είχε αφαιρεθεί απο την τελική τιμή. 

καλώς ήρθες
θες να πεις, ότι δεν είχε "έκπτωση απόσυρσης" ? δεν σε κατάλαβα.....
θες να πεις, ότι δεν είχε "έκπτωση απόσυρσης" ? δεν σε κατάλαβα.....
Ήθελα να πω ότι είχε έκπτωση απόσυρσης. 
Γειας απο μενα.Με λενε Χρηστο και σε κανενα 2μηνο θα μπω και εγω στο club επισημα,μια που εχω παραγγειλει το s60 το μικρο(150 hp).Eπειδη για καποιο ανεξηγητο λογο με εχουν πιασει οι αμφιβολιες για την κινηση μου
γισ πειτε μου εκανα καλη επιλογη;
γισ πειτε μου εκανα καλη επιλογη;Re: S60 2010-
τα πάντα, είναι θέμα προτεραιοτήτων ....
με το καλό να το παραλάβεις ....
με το καλό να το παραλάβεις ....
άριστη επιλογή έχεις κάνει! από τα ποιοτικότερα αυτοκίνητα της αγοράς και ίσως η καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης σήμερα! με το καλό να το παραλάβεις και ναναι καλοτάξιδο!!
Δημήτρης, S40 1.6 kinetic MY10
www.iatroud.gr
www.iatroud.gr
καλή επιλογή έκανες νομίζω...το ειδα και εχθες στο σφακιαννάκη στην πειραιώς και μάρεσε αρκετά(Ειδα και το focus, πιο ομορφο απο κοντά). Τι αμφιβολίες έχεις?Τι είδους?Καλορίζικος ! Ωραιο αυτοκινητο και σε καλή τιμη και το μεγαλύτερο ατου τον volvo ειναι πως δεν εχει γεμησει ο τόπος και δεν εχει πηξει το ματι σου, νιωθεις διαφορετικος 
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper
Ευχαριστω παιδια για την τονωση
Τι αμφιβολιες με εχουν πιασει;1)Ο ενας μου λεει καει παρα πολυ (μεχρι τωρα οδηγουσα ενα ford focus toy 2005 που θα το παρει η συζυγος) 2)o αλλος μου λεει το service ειναι πανακριβο (στο focus εχω δωρεαν sevice εφοορου ζωης) ,3)ο αλλος μου λεει για τα ηλεκτρικα οτι ειναι χαλια κλπ
Και μια ακομα ερωτηση.Γιατι αργει τοσο η παραδοση;
Τι αμφιβολιες με εχουν πιασει;1)Ο ενας μου λεει καει παρα πολυ (μεχρι τωρα οδηγουσα ενα ford focus toy 2005 που θα το παρει η συζυγος) 2)o αλλος μου λεει το service ειναι πανακριβο (στο focus εχω δωρεαν sevice εφοορου ζωης) ,3)ο αλλος μου λεει για τα ηλεκτρικα οτι ειναι χαλια κλπΚαι μια ακομα ερωτηση.Γιατι αργει τοσο η παραδοση;
1- Καιει πολυ σε σχεση με τι?
2- Το σερβις εχει μαλλον φυσιολογικες τιμες, για τα δεδομενα της κατηγοριας του..
3- Τα ηλεκτρικα δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα...το μεγαλυτερο θεμα που εχει παρουσιαστει ηταν με μια παρτιδα μπαταριες..
Για να περιμενεις 2 μηνες σημαινει οτι εκανες παραγγελια και δεν πηρες ετοιμοπαραδοτο..Τοσο παιρνει (2.5-3) για να κατασκευαστει και να μεταφερθει ελλαδα +τα τυπικα εδω για τις πινακιδες..με το καλο να παραλαβεις!
Ειδα ενα Τ4 το Σαββατο στο σουπερμαρκετ...μαυρο με πορτοκαλι δερματα...πολυ καλο...
2- Το σερβις εχει μαλλον φυσιολογικες τιμες, για τα δεδομενα της κατηγοριας του..
3- Τα ηλεκτρικα δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα...το μεγαλυτερο θεμα που εχει παρουσιαστει ηταν με μια παρτιδα μπαταριες..
Για να περιμενεις 2 μηνες σημαινει οτι εκανες παραγγελια και δεν πηρες ετοιμοπαραδοτο..Τοσο παιρνει (2.5-3) για να κατασκευαστει και να μεταφερθει ελλαδα +τα τυπικα εδω για τις πινακιδες..με το καλο να παραλαβεις!
Ειδα ενα Τ4 το Σαββατο στο σουπερμαρκετ...μαυρο με πορτοκαλι δερματα...πολυ καλο...
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
Συμφωνώ και εγώ, τα service δεν εχουν τραγικές τιμές, κανα 250-300αρι πάει τον χρόνο. Αν βεβαια σου φενονται πολλα μπορεις οταν δεν θα εχεις εγγυηση να βρεις καλυτερες τιμές.Πολλα λεφτα θα χρειαστεις αν αλλάξεις κατι περα απο τα τυπικα, αμορτισερ κανα 1000αρικο , συμπλεκτης-πλατο και αν χρειαστεις καμια φανοποιια εκει εχει ακριβες τιμές. Εργασία επισης σε αλλαγη τακάκια ειναι τσιμπημένη(πας και σε φρενα με 15 ευρώ αν θες) αλλα σε σχεση με τον ανταγωνισμό παλι δεν ειναι σε πολυ υψηλές τιμές.
2-3 μηνες επισης ειναι φυσιολογικό οταν προκειται για παραγγελια.
2-3 μηνες επισης ειναι φυσιολογικό οταν προκειται για παραγγελια.
S60 2.0T MY11, Summum, Vibrant Copper
stratus έγραψε:Ευχαριστω παιδια για την τονωσηΤι αμφιβολιες με εχουν πιασει;1)Ο ενας μου λεει καει παρα πολυ (μεχρι τωρα οδηγουσα ενα ford focus toy 2005 που θα το παρει η συζυγος) 2)o αλλος μου λεει το service ειναι πανακριβο (στο focus εχω δωρεαν sevice εφοορου ζωης) ,3)ο αλλος μου λεει για τα ηλεκτρικα οτι ειναι χαλια κλπ
Και μια ακομα ερωτηση.Γιατι αργει τοσο η παραδοση;
Καλος ηλθες.
Με το καλο να το παρεις.
"Αμφιβολιες"? σιγουρα απο BMWεδοMERCEDοAUDo φιλους...
Για τσεκαρε λιγο τα συνγκριτικα του ειδικου τυπου (4ΤΡΟΧΟΙ π.χ.) με κατι INSIGNIA, MERCEDES C class, AUDI A4...
Εκει να δεις... πια ειναι τα "γατακια"!!!
Α, πρεπει να συνηθισεις να σε κοιταζουν λιγο "περιεργα"

Με λιγα λογια καλος ηλθες στην VOLVO

XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Eυχαριστω παιδια.Σαν να ειμαι στο στρατο νιωθω μετρωντας αναποδα τις ημερες μεχρι να ερθει.
καλησπέρα παιδία εχω παραγγείλει το ς60 σταρ στοπ 115 με φοβίζει λήγω το βαρος του αυτοκίνητου αν κ ι επιδόσεις που δίνουν 10,9 κ 195 τελική για μενα καλες ειναι έχει κάποιος εμπειρία απο ντίζελ 115 ?
rrcorfu έγραψε:καλησπέρα παιδία εχω παραγγείλει το ς60 σταρ στοπ 115 με φοβίζει λήγω το βαρος του αυτοκίνητου αν κ ι επιδόσεις που δίνουν 10,9 κ 195 τελική για μενα καλες ειναι έχει κάποιος εμπειρία απο ντίζελ 115 ?
Καλος ηρθες.
Παραγγειλες D2?
Μην ξεχνας οτι στο δρομο αυτο που καταλαβαινεις οταν πατας "γκαζι" ειναι η ροπη και οχι τα αλογα...
Θα εχεις ροπη 3.0L βενζινοκινητηρα....
Σε χαλαει αυτο?
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Αν μπορείς επέλεξε το D3, με τα 163ΗP, πόση διαφορά έχουν στη τιμή ?
Σχετικά με την ροπή ..... νομίζω ότι είναι η ΜΙΣΗ αλήθεια, μιας και τα dιesel έχουν μακρυά μετάδοση.
Το +++ είναι η κατανάλωση, που όμως, αν τελικά δεν έχεις πολύ δύναμη 115Ηp , μπορεί να μην είναι τόση η οφέλια, αφου
θα το πιέζεις.
Σχετικά με την ροπή ..... νομίζω ότι είναι η ΜΙΣΗ αλήθεια, μιας και τα dιesel έχουν μακρυά μετάδοση.
Το +++ είναι η κατανάλωση, που όμως, αν τελικά δεν έχεις πολύ δύναμη 115Ηp , μπορεί να μην είναι τόση η οφέλια, αφου
θα το πιέζεις.
rrcorfu έγραψε:καλησπέρα παιδία εχω παραγγείλει το ς60 σταρ στοπ 115 με φοβίζει λήγω το βαρος του αυτοκίνητου αν κ ι επιδόσεις που δίνουν 10,9 κ 195 τελική για μενα καλες ειναι έχει κάποιος εμπειρία απο ντίζελ 115 ?
Ποια είναι η τελική τιμή του και σε πια έκδοση-χρώμα μετά από όλες τις εκπτώσεις- απόσυρση φυσικά;
Το D3 είναι σε σχέση με το D2 3500€ ακριβότερο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της Volvo. http://www.volvocars.com/gr/all-cars/vo ... ts/S60.pdf Η διαφορά άφορα τιμές χωρίς απόσυρση, ενώ με απόσυρση η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από 3000€.
Το 60άρι είναι αρκετά βαρύ όχημα και τα 115 άλογα είναι λίγα κατά την γνώμη μου για το εν λόγω αυτοκίνητο. Οι επιδώσεις που ανακοινώνει η Volvo είναι πολύ κοντινές με αυτές που έχω στο δικό μου αυτοκίνητο (40άρι 1,8) όμως στην πράξη είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει σημαντική διαφορά. Εδώ το 40άρι D2 (με το ίδιο μοτέρ) είναι στην τελική και στις επιταχύνσεις πιο αργό από το 1,8 πόσο μάλλον το αρκετά βαρύτερο 60άρι. Οπότε για να κινηθεί κανείς με αξιοπρεπείς ρυθμούς θα πρέπει να πιέζει το μοτέρ, όμως η συχνή πίεση δεν ταιριάζει με την φιλοσοφία ενός τουρμποντίζελ μοτέρ.
Από την άλλη και βλέποντας τα πράγματα ανάποδα με προτεραιότητα στις διαφορετικές ανάγκες του καθενός μπορεί κάποιος να είναι ικανοποιημένος από το D2 και να κινείται αξιοπρεπώς για το δικά του μέτρα χωρίς να πιέζει το αυτοκίνητο.
Πάντως από την εμπειρία μου με το τεστ ντραϊβ με το 60άρι 2,0Τ 203 άλογα αυτόματο, διαπίστωσα ότι το αυτοκίνητο έπνιγε λόγω βάρους, αυτόματου και συνολικής αίσθησης αρκετά από τα 203 άλογα. Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι ήταν αργό, κάθε άλλο, απλά η αίσθηση που δίνει στον οδηγό δεν ήταν αυτή που υπόσχονταν τα 203 άλογα. Κατ΄ αναλογία εκτιμώ ότι το 60άρι D2 θα δίνει στον οδηγό αίσθηση αρκετά αργού αυτοκινήτου έστω και αν στο χρονόμετρο τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.
Το 60άρι είναι αρκετά βαρύ όχημα και τα 115 άλογα είναι λίγα κατά την γνώμη μου για το εν λόγω αυτοκίνητο. Οι επιδώσεις που ανακοινώνει η Volvo είναι πολύ κοντινές με αυτές που έχω στο δικό μου αυτοκίνητο (40άρι 1,8) όμως στην πράξη είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει σημαντική διαφορά. Εδώ το 40άρι D2 (με το ίδιο μοτέρ) είναι στην τελική και στις επιταχύνσεις πιο αργό από το 1,8 πόσο μάλλον το αρκετά βαρύτερο 60άρι. Οπότε για να κινηθεί κανείς με αξιοπρεπείς ρυθμούς θα πρέπει να πιέζει το μοτέρ, όμως η συχνή πίεση δεν ταιριάζει με την φιλοσοφία ενός τουρμποντίζελ μοτέρ.
Από την άλλη και βλέποντας τα πράγματα ανάποδα με προτεραιότητα στις διαφορετικές ανάγκες του καθενός μπορεί κάποιος να είναι ικανοποιημένος από το D2 και να κινείται αξιοπρεπώς για το δικά του μέτρα χωρίς να πιέζει το αυτοκίνητο.
Πάντως από την εμπειρία μου με το τεστ ντραϊβ με το 60άρι 2,0Τ 203 άλογα αυτόματο, διαπίστωσα ότι το αυτοκίνητο έπνιγε λόγω βάρους, αυτόματου και συνολικής αίσθησης αρκετά από τα 203 άλογα. Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι ήταν αργό, κάθε άλλο, απλά η αίσθηση που δίνει στον οδηγό δεν ήταν αυτή που υπόσχονταν τα 203 άλογα. Κατ΄ αναλογία εκτιμώ ότι το 60άρι D2 θα δίνει στον οδηγό αίσθηση αρκετά αργού αυτοκινήτου έστω και αν στο χρονόμετρο τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.
S40 1,8 Momentum MY08Re: S60 2010-
Και δική μου γνώμη πως τα 115 άλογα για το εν λόγω αμάξωμα είναι λίγα και αυτό είναι κάτι το οποίο θα φανεί και στο δρόμο. Αν μπορείς να πας στη μεγαλύτερη έκδοση δηλαδή την D3 να το κάνεις χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό. Συμφωνώ απόλυτα με τον Johnkyr ότι η ροπή μπορεί να βρίσκεται στο Θεό όμως οι μακριές σχέσεις που έχουν όλα τα diesel αυτοκίνητα την πνίγουν και δεν ξεδιπλώνει αυτά που λένε τα νούμερά της και αυτά φανταζόμαστε όλοι στο δρόμο.
Ποιοτικά το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό αλλά πραγματικά για να μπορέσει λόγω κιλών να κινηθεί ορθά χρειάζονται περισσότεροι ίπποι. Η επιλογή σαφώς και είναι δική σου, και σου εύχομαι με το καλό να το παραλάβεις και να το χαρείς όσο πιο πολύ μπορείς, όποια και αν είναι αυτή.
Ποιοτικά το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό αλλά πραγματικά για να μπορέσει λόγω κιλών να κινηθεί ορθά χρειάζονται περισσότεροι ίπποι. Η επιλογή σαφώς και είναι δική σου, και σου εύχομαι με το καλό να το παραλάβεις και να το χαρείς όσο πιο πολύ μπορείς, όποια και αν είναι αυτή.

V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!
Μόνο VOLVO!!!
Τα diesel εχουν μακρυες σχεσεις μεταδοσης, αλλα εχουν και μικρο ευρως στροφων, αρα μια χαρα επιλογη ειναι.
Τωρα σε σχεση με το βαρος, 1490kg το δινει η Volvo επομενως ειναι 12,95kg/hp...Το C30 με τον 1.6 ποσο λετε οτι εχει? 12,75kg/hp....αν το δευτερο το λεμε επαρκες, δεν καταλαβαινω γιατι το πρωτο ειναι αργο..
Τωρα σε σχεση με το βαρος, 1490kg το δινει η Volvo επομενως ειναι 12,95kg/hp...Το C30 με τον 1.6 ποσο λετε οτι εχει? 12,75kg/hp....αν το δευτερο το λεμε επαρκες, δεν καταλαβαινω γιατι το πρωτο ειναι αργο..
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
VolvoZeus έγραψε:Τα diesel εχουν μακρυες σχεσεις μεταδοσης, αλλα εχουν και μικρο ευρως στροφων, αρα μια χαρα επιλογη ειναι.
Κατά την γνώμη μου και τα δύο που αναφέρεις είναι οριακά σε επιδώσεις. Άλλωστε είναι οι εκδόσεις με την πιο μικρή ισχύ και για τα δύο μοντέλα. και στις δύο περιπτώσεις προτεραιότητα δεν είναι οι επιδώσεις.
Η επάρκεια τους ή όχι έχει να κάνει και με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του κάθε οδηγού.
Σε αυτό που υπογράμμισα στο σχόλιο σου έχεις πάντως δίκιο, δεν μπορεί για τον ίδιο οδηγό το ένα να είναι επαρκές και το άλλο αργό...
VolvoZeus έγραψε:Τα diesel εχουν μακρυες σχεσεις μεταδοσης, αλλα εχουν και μικρο ευρως στροφων, αρα μια χαρα επιλογη ειναι...
Sorry, αλλά δεν καταλαβ... τι θες να πεις... το ότι έχουν μικρό εύρος στροφών, αλλά με υψηλή ροπή, "αναγκάζει" τους κατασκευαστές να έχουν κιβώτια με μακριές σχέσεις μετάδοσης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων "φαίνονται" δυνατά, μιας και ο μέσος οδηγός (ακόμα και στη βενζίνη) σπάνια περάνει τις 3-3.500σαλ .... απλά πιο πάνω τα diesel "ψοφάνε" και πανε στην επόμενη σχέση.
+diesel καλύτερος συντελεστής απόδοσης του κινητήρα σε σχέση με τη βενζίνη (+συμπίεση)
+χαμηλ στροφές, άρα περισσότερα χλμ ζωής
ένα σχετικό (ενδιαφέρον) άρθρο .... Δύναμη Vs Ροπή
http://robotpig.net/__automotive/power- ... thrust.php
Καλησπέρα παΐδια σας ευχαριστώ… το D3 είναι 2000 κυβικά κ δεν θέλω να φτάσω εκεί, δεν πουλιέται εύκολα μετά .εάν δω που δεν μου αρέσει θα του κάνω βελτίωση, έχει κάνει κανένας στο δικό του βελτίωση?
Μετά το 2011, τα τέλη δεν πάνε με τα κυβικά, αλλά με τις εκπομπές ρύπων. Με πρόγραμμα ο 1.6d, πάει στα 140Hp
http://www.chiptronic.gr/ για κοιτάξτε εδώ
Με πιο πρόγραμμα ο 1.6d, πάει στα 140Hp έχει κάνει κάποιος γνωστός?
Η τελική τιμή ήταν 24000 από 27900 κ χρώμα μαύρο απλό
rrcorfu έγραψε:Με πιο πρόγραμμα ο 1.6d, πάει στα 140Hp έχει κάνει κάποιος γνωστός?
http://en.bsr.se/products/t1125/
rrcorfu έγραψε:Η τελική τιμή ήταν 24000 από 27900 κ χρώμα μαύρο απλό
με το κλειδι στο χερι, ποια έκδοση ?
Ποια πιστεύετε είναι καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε
s401.6 DRIVe Start/Stop business η r-design με full εξοπλισμό
(φώτα ημέρας LED, Bluetooth, αισθητήρες παρκαρίσματος εργοστασιακούς, ηχοσύστημα High Performance, Cruise control, ημιδερματινα καθίσματα και άλλα) και
s60 1.6 DRIVe Start/Stop σε optimum έκδοση με βασικό εξοπλισμό
( συμπεριλαμβάνει αρκετά με βασικό σαλόνι, όχι ζάντες αλουμινίου)
Τιμές για το s401.6 DRIVe λίγο κατω από 20.000 και για το s60 1.6 DRIVe Start/Stop λίγο κάτω από 23.000
(φώτα ημέρας LED, Bluetooth, αισθητήρες παρκαρίσματος εργοστασιακούς, ηχοσύστημα High Performance, Cruise control, ημιδερματινα καθίσματα και άλλα) και
Τιμές για το s401.6 DRIVe λίγο κατω από 20.000 και για το s60 1.6 DRIVe Start/Stop λίγο κάτω από 23.000
+S60 με συν δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινο λεβιέ.
Εγώ θα άνοιγα την ψαλίδα, κατεβαίνοντας σε εξοπλισμό από το S40 για να το κάνω πιο θελκτικό σε τιμή κι ανεβαίνοντας στο S60 (kinetic) που σίγουρα θα αξίζει περισσότερο.... Και θα έπαιρνα το 60άρι (αν μπορούσα) σαν πιο καινούργιο, πιο μεγάλο, πιο... πιο..
Δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ διαθέτουν αμφότερα. Δες τα σε λευκό ή μαύρο μη μεταλλικό.
Δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ διαθέτουν αμφότερα. Δες τα σε λευκό ή μαύρο μη μεταλλικό.
Black Volvo S40 1.8 MY-2010
agathos έγραψε:Ποια πιστεύετε είναι καλύτερη επιλογή ανάμεσα σε
Το 40άρι γιατί είναι πιο ελαφρύ οπότε με δεδομένο το μοτέρ έχεις καλύτερη αναλογία βάρους/ισχύος και συνεπώς καλύτερες επιδώσεις, μικρότερη πίεση στον κινητήρα και μικρότερη κατανάλωση. Επίσης αν δεν κάνω λάθος μόνο το 40άρι είναι χωρίς τέλη κυκλοφορίας. Επίσης το 3.000€ διαφορά είναι το 15% τις συνολικής αξίας του S40 και σαν απόλυτο νούμερο αλλά και σαν ποσοστό το κρίνω σημαντικό για τους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Σημαντικό ακόμα είναι ότι το 40άρι το παίρνεις πλήρως εξοπλισμένο ενώ στο 60άρι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις που κατά την γνώμη δεν είναι ανεκτές ειδικά σε ένα αυτοκίνητο 23.000€.
Επιπλέων, είναι το θέμα των διαστάσεων και των χώρων που έχουν τα δυο αυτοκίνητα. Το 40άρι με σαφώς πιο μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις (με ότι αυτό συνεπάγεται σε ευκολία στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις, στους στενούς δρόμους και στο παρκάρισμα) δεν υπολείπεται σημαντικά στους διαθέσιμους για τους επιβάτες χώρους ενώ υπερέχει στον χώρο αποσκευών.
Τέλος αφήνω το θέμα της αισθητικής (το οποίο έχει μια υποκειμενικότητα έτσι και αλλιώς). Το 60άρι αν και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις γενικές σχεδιαστικές γραμμές του S40, είναι πιο επίκαιρο σχεδιαστικά και πιο φρέσκο. Όμως στην βασική έκδοση με τα τάσια
Αν λοιπόν μείνουμε στην σύγκριση όπως ετέθη κατά την γνώμη μου το 40άρι είναι η επιλογή.
VolvoZeus έγραψε:S60, γιατι ειναι καλυτερο αυτοκινητο
Σε τι; Το μοτέρ είναι το ίδιο. Ο εξοπλισμός λιγότερος. Ο χώρος αποσκευών μικρότερος. Οκ είναι πιο καλά στημένο αυτοκίνητο αλλά με οριακό για το βάρος του μοτέρ δεν βλέπω τι νόημα έχει αυτό... Δηλαδή αν αφαιρέσεις τον εξοπλισμό και τα μοτέρ που χαρίζουν καλύτερες επιδόσεις τι μένει; Και αυτό που μένει αξίζει 3000€ + την διαφορά εξοπλισμού;
Θες να δικαιολογήσεις το καλύτερο λίγο παραπάνω; (μιλώντας πάντα για το δίλλημα όπως ετέθη)
georgosk έγραψε:VolvoZeus έγραψε:S60, γιατι ειναι καλυτερο αυτοκινητο
Σε τι; Το μοτέρ είναι το ίδιο. Ο εξοπλισμός λιγότερος. Ο χώρος αποσκευών μικρότερος. Οκ είναι πιο καλά στημένο αυτοκίνητο αλλά με οριακό για το βάρος του μοτέρ δεν βλέπω τι νόημα έχει αυτό... Δηλαδή αν αφαιρέσεις τον εξοπλισμό και τα μοτέρ που χαρίζουν καλύτερες επιδόσεις τι μένει; Και αυτό που μένει αξίζει 3000€ + την διαφορά εξοπλισμού;
Θες να δικαιολογήσεις το καλύτερο λίγο παραπάνω; (μιλώντας πάντα για το δίλλημα όπως ετέθη)
Το ενα ειναι C, το αλλο ειναι D.
Το ενα σχεδιαστικε το 2003, το αλλο το 2009.
Μηπως τελικα ειναι λιγα τα 3000?
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
VolvoZeus έγραψε:Το ενα ειναι C, το αλλο ειναι D.
Γνωστά όλα αυτά, που είναι το όφελος για τον πελάτη δεν βλέπω. Το ότι είναι μια κατηγορία πάνω και πιο νέο δεν μου λέει από μόνο του τίποτα όταν στην πράξη υπολείπεται σε ένα σωρό σημεία όπως εξοπλισμός, επιδόσεις κ.τ.λ.
S40 - 11.5 0-100, 195 τελικη
S60 - 10,9 0-100, 195 τελικη
ιδια CO2 (χωρις Start/Stop), ιδια καταναλωση (ομοιως)...
..τα επισημα νουμερα της Volvo
, επομενως μονο ο εξοπλισμος μενει, γιατι ουτε η ποιοτητα συγκρινετε (ειπαμε το ενα C το αλλο D), κι αυτο ειναι κατι που διορθωνεται 
..τα επισημα νουμερα της Volvo
, επομενως μονο ο εξοπλισμος μενει, γιατι ουτε η ποιοτητα συγκρινετε (ειπαμε το ενα C το αλλο D), κι αυτο ειναι κατι που διορθωνεται STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
VolvoZeus έγραψε:Το ενα ειναι C, το αλλο ειναι D.
Μηπως τελικα ειναι λιγα τα 3000?
+φωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. Γι' αυτό και πρότεινα να δει το S60 σε Kinetic.
Αμάξι δεν παίρνεις κάθε μέρα... Αλλά ποιος δίνει σημασία εδώ μέσα σε αυτά που γράφω;
VolvoZeus έγραψε:S40 - 11.5 0-100, 195 τελικη
..τα επισημα νουμερα της Volvo, επομενως μονο ο εξοπλισμος μενει, γιατι ουτε η ποιοτητα συγκρινετε (ειπαμε το ενα C το αλλο D), κι αυτο ειναι κατι που διορθωνεται
Πέρα από τις επίσημες ανακοινώσεις της Volvo (που μπορεί να έχουν θεμιτές σκοπιμότητες) εγώ είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στην πράξη το μεγαλύτερο βάρος του S60 θα έχει σημαντικές συνέπειες στις πραγματικές επιδώσεις... Όσων αφορά την ποιότητα η όποια (πχ τα στρογγυλά κουμπιά στην κεντρική κονσόλα είναι καλύτερης ποιότητας στο 40άρι) διαφορά είναι κατά την άποψή μου μικρή και δεν δικαιολογείται τιμολογιακά.
deadp έγραψε:... Αλλά ποιος δίνει σημασία εδώ μέσα σε αυτά που γράφω;
Παραπονιάρη
Σημασία δίνουμε απλά αν αλλάξουμε τα δεδομένα της σύγκρισης (και μετά μπορούμε να αλλάξουμε και άλλα…) τότε ίσως μας προκύπτει άλλο αποτέλεσμα.
Αν ο φίλος μπορεί να πάρει ένα αμάξι καινούργιο, από τα καλύτερα της κατηγορίας του, και να δώσει ένα 4άρι χιλιάδες ευρώ παραπάνω (παίρνοντας έξτρα πολυτέλεια, ασφάλεια, ποιότητα, κύρος, εμφάνιση, τεχνολογία) από ένα που του χρόνου δε θα υπάρχει στον τιμοκατάλογο, ε τότε δε θέλει και πολύ ψάξιμο.
Μέχρι τώρα είμαι στο s40, αν πάω στην s60 kinetic και s40 kinetic η διαφορά γίνεται 5000 ευρώ από 3000 δηλαδή το πετρέλαιο για 5 ή 3 χρόνια…
Συμφωνώ ότι το s60 είναι πιο φρέσκο σχεδιαστικά είναι και μια κατηγορία πάνω από το s40, αν οι κατηγορίες καθορίζονται με βάση τις εξωτερικές διαστάσεις.
Απλά το ερώτημα που έθεσα σε εμένα είναι πως αν το s40 είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2009 ( θα μπορούσε νομίζω σχεδιαστικά και τεχνολογικά) αν θα είχα το δίλλημα.
Συμφωνώ ότι το s60 είναι πιο φρέσκο σχεδιαστικά είναι και μια κατηγορία πάνω από το s40, αν οι κατηγορίες καθορίζονται με βάση τις εξωτερικές διαστάσεις.
Απλά το ερώτημα που έθεσα σε εμένα είναι πως αν το s40 είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2009 ( θα μπορούσε νομίζω σχεδιαστικά και τεχνολογικά) αν θα είχα το δίλλημα.
Ναι, αλλά το 40άρι κυκλοφόρησε το 2003, με ότι κι αν σημαίνει αυτό, χώρια που σιγά-σιγά καταργείται.....
Συγκρίνοντας τις Kinetic εκδόσεις που έχουν ένα αποδεκτό επίπεδο εξοπλισμού, νομίζω ότι θα κάνεις καλύτερα την επιλογή σου.
Συγκρίνοντας τις Kinetic εκδόσεις που έχουν ένα αποδεκτό επίπεδο εξοπλισμού, νομίζω ότι θα κάνεις καλύτερα την επιλογή σου.
Τελευταία επεξεργασία από deadp σε 27 Μάιος 2011, 13:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η διαφορα κατηγοριας δεν ειναι μονο οι διαστασεις..
Οι καλυτερες επιδοσεις πιθανον να προερχονται απο το διαφορετικο κιβωτιο που εχει το S60..
Ποιοτικα ειναι ανωτερο...πολυ...B-Pillar, πορτες κτλ κτλ...λογικο!
Λιγο ατοπο...αν και τα δυο παρουσιαζονταν το 2009, δεν θα ηταν κοντα σε τιποτα...Ειπαμε, το S60 αντικαθιστα και το S40
Σεπτεβρη ερχονται τα νεα....
Οι καλυτερες επιδοσεις πιθανον να προερχονται απο το διαφορετικο κιβωτιο που εχει το S60..
Ποιοτικα ειναι ανωτερο...πολυ...B-Pillar, πορτες κτλ κτλ...λογικο!
agathos έγραψε:Απλά το ερώτημα που έθεσα σε εμένα είναι πως αν το s40 είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2009 ( θα μπορούσε νομίζω σχεδιαστικά και τεχνολογικά) αν θα είχα το δίλλημα.
Λιγο ατοπο...αν και τα δυο παρουσιαζονταν το 2009, δεν θα ηταν κοντα σε τιποτα...Ειπαμε, το S60 αντικαθιστα και το S40
deadp έγραψε:Ναι, αλλά κυκλοφόρησε το 2003, με ότι κι αν σημαίνει αυτό, χώρια που σιγά-σιγά καταργείται.....
Σεπτεβρη ερχονται τα νεα....
STARK OCH TRYGG
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
(μτφ Δυνατο και ασφαλες)
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες