Εξωτερικά λάστιχα παραθύρων - V50

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
Άβαταρ μέλους
tserts
T2

Εξωτερικά λάστιχα παραθύρων - V50

Δημοσίευσηαπό tserts » 22 Οκτ 2012, 17:01

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα λίγο τα φώτα σας για ένα θέμα που αντιμετωπίζω. Έψαξα στο φόρουμ αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό (μάλλον δεν έψαξα καλά).

Θέλω να αντικαταστήσω τα εξωτερικά λάστιχα (scrapers) στην μεριά του οδηγού, μπρος και πίσω. Μου έχουν γίνει χάλια και η κατάσταση επιδεινώνεται με τους μήνες. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Ως εργασία είναι τόσο εύκολη όσο είδα σε ένα βοήθημα που διάβασα ή χρειάζονται κόλες και άλλα σχετικά; Αν κάποιος έχει κάνει την εργασία στο παρελθόν θα εκτιμούσα τη βοήθεια.
2. Στη volvo ζητάνε 50 ευρώ το λάστιχο, τα θεωρώ πολλά, και στην skandix τα βρήκα 37, αλλά με τα μεταφορικά πάει στο θεό γιατί έχουν σταθερή χρέωση έως τα 31 κιλά... Έχετε κάποιο άλλο σάιτ που να συμφέρει να τα αγοράσω οικονομικά;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια!

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Re: Εξωτερικά λάστιχα παραθύρων - V50

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 23 Οκτ 2012, 11:54

Αρχικά, σε ποιο βοήθημα εννοείς ότι διάβασες για την αντικατάσταση των εν λόγω λάστιχων πόρτας; Κάνε μία ερώτηση και σε σάιτ του εξωτερικού. Εμείς παραγγέλνουμε πολύ συχνά από το Volvopartshop.com. Πολύ καλό επίσης σάιτ είναι και το ipdusa. Να θυμάσαι πάντα, για να παραγγείλεις ανταλλακτικά είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να δίνεις τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου σου (VIN). Χωρίς το VIN υπάρχει περίπτωση να παραγγείλεις ανταλλακτικό το οποίο να μην ταιριάζει στο αυτοκίνητό σου.
Πριν προβείς σε αντικατάσταση, έχεις δοκιμάσει να τα επαναφέρεις με λίγο σπρέι σιλικόνης; Σε τι κατάσταση βρίσκονται; Είναι απλά πολυκαιρισμένα η έχουν κοπεί κιόλας;
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
tserts
T2

Δημοσίευσηαπό tserts » 23 Οκτ 2012, 12:42

Ευχαριστώ Δημήτρη, οδηγίες βρήκα στο skandix στην κατηγορία των λάστιχων, οι φωτογραφίες είναι από παλαιότερο volvo γι' αυτό αναρωτιώμουν αν τα νεότερα μοντέλα έχουν διαφορετική διαδικασία.

Τα αριστερά λάστιχα μπρος πίσω είναι χωρίς ελπίδα, έχουν αρχίσει να πέφτουν κομμάτια και μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Από τη δεξιά μεριά ίσως να σωθούν για κάποια χρόνια με το σπρέι, προφανώς έχει να κάνει με την θέση παρκαρίσματος που είναι σταθερή και ψήνεται κυρίως η μεριά του οδηγού.

Θα ρίξω μια ματιά στα 2 σάιτ που αναφέρεις, αποφεύγω τα αμερικάνικα γιατί έχουν κολλήσει πολλές φορές προϊόντα στο τελωνείο από ΗΠΑ, αλλά αυτά τα 2 λάστιχα μάλλον θα περάσουν...

Θα ενημερώσω όταν έχω νεότερα, και πάλι ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 23 Οκτ 2012, 13:22

Το Volvopartshop είναι επίσημη αντιπροσωπεία της VOLVO στην Αγγλία, όχι στην Αμερική. Γενικά είναι πολύ εξυπηρετικοί και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα με τελωνεία κλπ. Καλύτερα να τους στείλεις μέιλ με το VIN σου και το ανταλλακτικό που χρειάζεσαι για να σου δώσουν προσφορά. Πες τους ότι είσαι μέλος από το Volvoclub.gr για να σου κάνουν επιπλέον έκπτωση. Σχετικά με την εγκατάσταση των λάστιχων, ζήτα να σου αποστείλουν σε μορφή PDF τις οδηγίες εγκατάστασης από το VIDA. Θα σου τις στείλουν 100%, θα είναι αναλυτικές και θα σου λυθεί οποιαδήποτε απορία.
Αναμένουμε νεότερα σχετικά με το θέμα σου.
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
tserts
T2

Δημοσίευσηαπό tserts » 23 Οκτ 2012, 16:52

Άψογος!

Και πάλι ευχαριστώ, θα επανέλθω όταν έχω νεότερα.

Άβαταρ μέλους
tserts
T2

Δημοσίευσηαπό tserts » 14 Νοέμ 2012, 13:37

Μου έστειλε προσφορά το volvoparts για 82 λίρες, δεν αξίζει, βγαίνει παραπάνω από να το πάρω από εδώ επίσημα...

Λέτε να υπάρχει περίπτωση aftermarket για αυτά τα λάστιχα;

Άβαταρ μέλους
JimV60
D5

Δημοσίευσηαπό JimV60 » 14 Νοέμ 2012, 17:17

Μη βαλεις aftermarket ακόμα κι αν βρεις... Γνώμη μου πάντα. Τα εν λόγω λάστιχα είναι πολύ λεπτό θέμα και σε περίπτωση που έστω και λίγο να μην πατάνε καλά στην πόρτα, θα έχεις θέματα θορύβου, μόνωσης κλπ κλπ... :-D
V60 T3 1,6
Μόνο VOLVO!!!

Άβαταρ μέλους
tserts
T2

Δημοσίευσηαπό tserts » 14 Νοέμ 2012, 17:28

Σωστό αυτό, αλλά τσούζει και το κατοστάρικο ρε γμτ... :?

Εν τω μεταξύ δεν είναι ότι μου την χαλάσαν την κομπόστα τα μεταφορικά, είναι και η αρχική τους τιμή με το φόρο πολύ κοντά στις εδώ τιμές, οπότε ούτε να περιμένω να γκρουπάρω διάφορα ώστε να ρίξω το κόστος παίζει...

Παράθεση η προσφορά:

Product Code Description Item Price Qty Total
31297660 - Front Left Hand Outer Scraper Moulding

£ 27.00 1 £ 27.00
31297662 - Rear Left Hand Outer Scraper Moulding

£ 27.00 1 £ 27.00
Sub Total: £ 45.00
Tax (VAT) @ 20%: £ 13.80
Delivery (Interparcel 2-5 Days): £ 24.00
Total: £ 82.80

deadp
D3

Δημοσίευσηαπό deadp » 15 Νοέμ 2012, 17:02

Εχουν αυξηθει πολυ οι τιμες απο volvopartshop και evolvestore τον τελευταιο χρονο σε αξεσουαρ.
Black Volvo S40 1.8 MY-2010

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες