VOLVO XC 60 D4 πρόβλημα ξανά και ξανά

Εδώ μπορούμε να γράφουμε για τεχνολογίες και τεχνικά θέματα των αυτοκινήτων μας. μοτέρ λάστιχα/ζάντες, λάδια, ασφάλεια, ανάρτηση, κατανάλωση, ρύπους, μετατροπές / βελτιώσεις πλαίσιο, φώτα, φρένα, αξεσουάρ, service manuals κτλ
Ktzemos
T2

VOLVO XC 60 D4 πρόβλημα ξανά και ξανά

Δημοσίευσηαπό Ktzemos » 12 Σεπ 2024, 17:53

Αγαπητοί
έχω ένα OCEAN RACE VOLVO XC 60 D4 2015.
Το 2023 Μάιο έκαψε μηχανή . Πλήρωσα 9.000€ ( μου έδωσε έκπτωση 25% η VOLVO και άλλο τόσο η ΒΕΛΜΑΡ ΓΕΡΑΚΑΣ.
Όλα τα service κάθε χρόνο μόνο στην ΒΕΛΑΜΑΡ ΓΕΡΑΚΑΣ.
Φέτος τον Ιούνιο έκαψε και τα δυο TURBO. Αυτό μετά το ετήσιο service που έγινε τον Μάιο .Κόστος επισκευής μου είπαν 4.500€. Η VOLVO δίνει έκπτωση 25% και η ΒΕΛΜΑΡ 25% δηλ πρέπει να δώσω 2.300€.
θεωρώ απαράδεκτη την στάση της VOLVO. η επικοινωνία μαζί τους είναι απαράδεκτη. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώνω κάθε χρόνο μεγάλα ποσά για βλάβες που προέρχονται από πολύ κακές προδιαγραφές στην κατασκευή του αυτοκινήτου. Γιατί η VOLVO δεν αναλαμβάνει καμμία ευθύνη και η συμπεριφορά της είναι αντι επαγγελματικη απενταντι σε πελάτη της.
Προσπαθώ να μιλήσω με τα κεντρικά στην Σουηδία. Εκεί το γράψιμο είναι τεράστιων διαστάσεων.
Ήμουν ένθερμος υποστηριχτής την VOLVO. Τώρα είναι ένθερμος κατακριτης της VOLVO.
ΥΓ: ψάχνοντας έμαθα ότι πολλά αυτοκίνητα σαν το δικό μου και όχι μόνο έχουν τρομερά προβλήματα . ξέρει κάτι κάποιος ????
Ευχαριστώ
Κ Τζέμος

Άβαταρ μέλους
Thanosgr
T5

Re: VOLVO XC 60 D4 πρόβλημα ξανά και ξανά

Δημοσίευσηαπό Thanosgr » 12 Σεπ 2024, 19:36

Διευκρίνισε μου κάτι σε παρακαλώ,
Έχεις 4κυλινδρο ή 5κύλινδρο κινητήρα;

Αν έχεις 5κυλινδρο, έχεις το Face lift του δικου μου αυτοκινήτου.
ΤΕΡΑΣ αξιοπιστίας!!!
Οσονουπω, 400.000χλμ, χωρίς να καίει σταγόνα λάδι ή να εχει κάποιο σημείο που να λερώνει με λάδι ή οποιοδήποτε άλλο υγρό. :inlove

Εχω δει να αλλάζουν κινητήρα απο χαλασμένο μπεκ (κακή ποιότητα πετρέλαιου) και απο κομμένο ιμάντα λόγω πολλών χλμ.
Έτσι στα καλά καθούμενα δεν "καίγεται" κινητήρας, αυτός ο κινητήρας τουλάχιστον!

Τώρα για τις τουρμπίνες που κάηκαν, είτε έχεις 4κυλινδρο είτε 5κυλινδρο, μόνο με εναν τρόπο κάηκαν...
Έλλειψη λίπανσης!
Κάτι μου λέει οτι "κάποιος" έβαλε φλαντζοκολλα στις σωληνώσεις λίπανσης των τούρμπο...
Στην αλλαγή του κινητήρα ισως;;;

Αν έχεις τον νεότερο 4κυλινδρο VEA κινητήρα, εκτός απο ενα θέμα που έβγαλαν τα πρώτα αυτοκίνητα με την EGR, και υπήρχε ανάκληση απο την Volvo για αυτό, δεν έχουν βγάλει κάποιο άλλο θέμα.
Όχι τέτοιου προβλήματος πάντος.

Το ότι κανείς τα σέρβις (προσωπικά για εμένα μιλάω) στην αντιπροσωπεία, δεν μου λέει τίποτα...

Έχει και 300.000χλμ που είναι "πειραγμενος" με ελεύθερη εισαγωγή και εξαγωγή ο κινητήρας μου :mrgreen:

Τουρμπίνες αλλαξα στις 300.000χλμ γιατί ήθελα εγω.
Αλλά έτσι και αλλιώς δεν θα άντεχαν για πολύ ακόμα.
Φυσικό είναι με αυτά τα χλμ.
Κόστος, 800€ με όλες τις σωληνώσεις μαζί!
Μεταχειρισμένες απο Σουηδία απο ενα αυτοκίνητο που είχε μόνο 1600χλμ!!!
Εξακριβωμένα!

Βρες τούς κωδικούς των τουρμπινων στο SKANDIX και μετα googlαρε.
Ενα πολύ καλό site για μεταχειρισμένα ανταλλακτικά στην Σουηδία είναι το https://www.bildelsbasen.se/en-se
Πρόσεχε μόνο εκεί που λέει miles ειναι επι 10.
Δλδ, 13.000 miles=130.000χλμ.

Αυτο που εχει βγάλει πολλά προβλήματα ειναι το XC 40 και οχι το δικο μας.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα :cry:

Ktzemos
T2

Δημοσίευσηαπό Ktzemos » 17 Σεπ 2024, 11:23

αγαπητέ Θάνο.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου να απαντήσεις . Δεν μπορώ να απατήσω στις ερωτήσεις σου ούτε στα σχόλια σου. απλά μετέφερα αυτά που μου είπαν. Δυστυχώς για εμένα δεν έχω την τεχνική κατάρτιση να κρίνω αυτά που μου λένε . Πίστευα ότι η VOLVO είναι εξιοπιστη αλλά η απογοήτευση είναι μεγάλη. Όσον αφορά την επικοινωνία μαζί του είναι ότι χειρότερο έχω δει και εειλικρινα συνεργάζομαι με πολλές εταιρείες στην Ελλάδα και σε οιλο τον κόσμο.

Έχω φτάσει στην Σουηδία για να μου πουν τι πρέπει να γίνει και περιμένω απάντηση.

Για να δούμε !!!!!
Ευχαριστώ πολύ .

Κώστας

Άβαταρ μέλους
GiannisRob
T2

Δημοσίευσηαπό GiannisRob » 17 Σεπ 2024, 16:51

Καλησπέρα και από μένα αγαπητέ Κώστα

Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ ή να καταδικάσω μια εταιρία, η οποία ούτε μου ανήκει, ούτε οπαδός της είμαι, ούτε τίποτα, θα ήθελα και 'γω να ρωτήσω μερικές λεπτομέρεις παραπάνω. Όντως, έχει μεγάλη σημασία αν πρόκειται για 4κύλινδρο ή 5κύλινδρο κινητήρα, καθώς οι παλιοί 5κύλινδροι ήταν κυριολεκτικά τέρατα αξιοπιστίας.

Οπότε, πάμε στη βασική ερώτηση. Τι ακριβώς εννοείς "έκαψε μηχανή"; Ποιο ή ποια εξαρτήματα της μηχανής αστόχησαν, ώστε να σου βγάλουν ολόκληρο κινητήρα άχρηστο; Ποιος έκανε τη διάγνωση ότι θέλεις καινούρια μηχανή και δεν επισκευάζεται η παλιά; Μαζί με τη μηχανή, άλλαξες και τούρμπο και τα καινούρια έσπασαν? Πήρες μια δεύτερη γνώμη, σε περίπτωση που μιλάμε για δομική ανικανότητα των μαστόρων και όχι αστοχία των ανταλλακτικών;

Το να λέμε ότι έκαψε μηχανή και να καταδικάζουμε, είναι σα να λέμε ότι με πονάει η κοιλιά μου και να ξεκινάμε να συντάσσουμε διαθήκη. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να απαντηθούν.

Στα διαδικαστικά τώρα, πριν αρκετά χρόνια αντιμετώπισα και εγώ ένα ζήτημα με την εδώ αντιπροσωπεία και το S60 μου, στο οποίο δεν μπορούσαν να διορθώσουν ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, εντός της εγγύησης. Τότε δεν είχα τις γνώσεις που έχω τώρα, οπότε η λύση ήταν εξώδικο και απειλή για αγωγή. Το πρόβλημα μου λύθηκε, χωρίς να προσπαθώ να βγάλω άκρη με τη γραφειοκρατία μιας πολυεθνικής.

Μερικά χρόνια αργότερα, πήρα το S60 μου από γενικό σέρβις και ξεκίνησα απευθείας για ταξίδι, για να γίνει χριστουγεννιάτικο το καντράν μετά από 50 χλμ. Το φόρτωσα στην οδική, το γύρισα πίσω, και απαίτησα να επιδιορθωθεί ότι χάλασε δωρεάν, καθώς είναι ανεπίτρεπτο να φεύγεις μετά από ένα σέρβις των 500€ λιγότερο αξιόπιστος απ' ότι πριν πας συνεργείο. Λάθη και μ@λακίες γίνονται πάντα, άλλοτε μεγάλα, άλλοτε μικρά. Το θέμα είναι να ξέρεις πότε έχεις δίκιο και να απαιτείς τα δικαιώματα σου. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Φυσικά, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Αν το αυτοκίνητο σου είχε κατανάλωση λαδιού και εσύ ξέχασες να του συμπληρώσεις λάδι για κανά 6μηνο, λογικό είναι να τα πάρεις όλα στο χέρι. Προσοχή: Δε λέω ότι φταις, ούτε ότι έκανες κάτι λάθος, αλλά αν έχεις μηδενικές μηχανολογικές γνώσεις, είναι εξίσου πιθανό κάτι κρίσιμο να σου ξέφυγε και να κατέληξε σε καταστροφική βλάβη, που αν το προλάβαινες και το διόρθωνες εγκαίρως, να μην είχες κανένα πρόβλημα. Όλα μηχανήματα είναι, και ακόμα και ολοκαίνουρια, κάτι μπορεί να πάει στραβά - γι' αυτό υπάρχει η εγγύηση.

Τέλος πάντων, ελπίζω να βρεις το δίκιο σου, και αν μπορείς, λύσε μας μερικές από τις παραπάνω απορίες μας!

Φιλικά,
Γιάννης

Επιστροφή σε “Τεχνικά θέματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Baidu [Spider] και 21 επισκέπτες