Καλημέρα στην ομάδα. Παιδιά βοήθεια. Κάτοχος XC60 D4 του 2015. Έχει πάθει κάποιος κάτι αντίστοιχο;;; Το αυτοκίνητο χάνει ανα 100χλμ περίπου 150ml ψυκτικό υγρό.
Δυστυχώς η διαρροή είναι εσωτερική. Το αυτοκίνητο μέρα με την μέρα χειροτερεύει. Πάνω από 120 χιλιόμετρα βγάζει μήνυμα υπερθέρμανση κινητήρα, δεν αλλάζει ταχύτητα και κρατάει πολύ ψιλά στροφες. Βαζω συριακό και ανεβάζω 8η αλλά και πάλι μου βγάζει υπερθέρμανση κινητήρα μετά από λίγο. Θερμοστάτης όλα δουλεύουν κανονικά. Το κουλό είναι ότι στην κίνηση που ένα αμαξι ανεβάζει θερμοκρασίες, ο κινητήρας συμπεριφέρεται φυσιολογικά και δεν βγάζει κάποιο μήνυμα. Η βελμαρ με λυπήθηκε και μου είπε να μην μπω στην διαδικασία να ανοίξω μοτέρ και να βρω μεταχειρισμένο γιατί φοβουντε για ράγισμα.
Ένα D4 με 160000 χιλιόμετρα είναι δυνατόν να βγάλει τέτοια σοβαρή ζημιά στα καλά καθούμενα;;; Έχει τύχει σε κάποιον;
Υψηλή θερμοκρασία κινητήρα και εσωτερική καύση ψυκτικού υγρού
Re: Υψηλή θερμοκρασία κινητήρα και εσωτερική καύση ψυκτικού υγρού
Λοιπόν, να τα βάλουμε λίγο με την σειρά.
D4 τετρακύλινδρο ή πεντακυλινδρο;
Οταν λες η διαρροη είναι εσωτερική τι εννοείς;
Που πάει το ψυκτικό;
Μεσα στα λάδια;
Στο χώρο καύσης;
Σου ειπαν για ράγισμα, που όμως, κεφαλή, κύλινδρο, EGR;
Μήπως σου "φουσκώνει" τα νερα μεσα στο δοχείο;
Έκαναν τεστ καυσαερίων στα νερά;
Δες λίγο η τάπα επάνω που βάζουμε λάδι στον κινητήρα, όταν την βγάλεις, η μέσα πλευρά έχει κατι σαν σαπουναδα με γκρι ή καφέ χρώμα;
Κινητήρα πού θα βρεις, και πόσο θα κοστίσει σου είπαν;
Αυτά που ρωτάω είναι για να βάλουμε μια σειρά, γιατί οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές.
D4 τετρακύλινδρο ή πεντακυλινδρο;
Που πάει το ψυκτικό;
Μεσα στα λάδια;
Στο χώρο καύσης;
Δες λίγο η τάπα επάνω που βάζουμε λάδι στον κινητήρα, όταν την βγάλεις, η μέσα πλευρά έχει κατι σαν σαπουναδα με γκρι ή καφέ χρώμα;
Κινητήρα πού θα βρεις, και πόσο θα κοστίσει σου είπαν;
Αυτά που ρωτάω είναι για να βάλουμε μια σειρά, γιατί οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές.
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Θάνος καλησπέρα. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και τον χρόνο σου. Το αυτοκίνητο ήταν στην βελμαρ και μου είπαν σαν πρόταση χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα ότι καλύτερα να πάω για κινητήρα γιατί αν το λύσουμε θα πληρώσω παρα πολλά χρήματα. Με την συμμετοχή της βολβο 9000euro κοστίζει ο νέος κινητήρας.
Όπως καταλαβαίνεις με έπιασε η καρδιά μου. Μου είπαν να το πάρω να φύγω καλύτερα. Από περιέργεια και μόνο θέλω να το ψάξω καθώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει κρακ το καπάκι η το μπλοκ στα 160000 χιλιόμετρα. Θα δω αυτά που μου είπες σίγουρα για τα λάδια. Τα τελευταίας νέα είναι ότι όταν μπορέσει ένας καλός άνθρωπος ο mr. Volvo (κ. Χριστοφορος) θα το λύσει να δούμε τι παίζει. Ελπίζω μέσα στην βδομάδα ώστε να έχουμε χρόνο μέσα στον Αύγουστο να παραγγείλουμε ότι ανταλλακτικό μπορεί να χρειαστεί, η άλλο μοτέρ. Το μοτέρ είναι D4 190 άλογα και euro6 από ότι ξέρω.
Όπως καταλαβαίνεις με έπιασε η καρδιά μου. Μου είπαν να το πάρω να φύγω καλύτερα. Από περιέργεια και μόνο θέλω να το ψάξω καθώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει κρακ το καπάκι η το μπλοκ στα 160000 χιλιόμετρα. Θα δω αυτά που μου είπες σίγουρα για τα λάδια. Τα τελευταίας νέα είναι ότι όταν μπορέσει ένας καλός άνθρωπος ο mr. Volvo (κ. Χριστοφορος) θα το λύσει να δούμε τι παίζει. Ελπίζω μέσα στην βδομάδα ώστε να έχουμε χρόνο μέσα στον Αύγουστο να παραγγείλουμε ότι ανταλλακτικό μπορεί να χρειαστεί, η άλλο μοτέρ. Το μοτέρ είναι D4 190 άλογα και euro6 από ότι ξέρω.
Θανο σχετικά με τις ερωτήσεις σου ξέρω τα ακόλουθα.
Το ψυκτικό μου είπαν ότι παει στο χώρο καύσης.
Δεν το ξέρουμε που μπορεί να έχει ράγισμα αν έχει.
Τα νερα στο δοχείο κάνουν μπουρμπουλήθρες όταν ανοίγω την τάπα και το αμάξι είναι κρύο και επανέρχεται η στάθμη στο min και λίγο πιο κάτω. Περίπου μισό μπουκαλάκι νερό συμπληρώνω ανα 100 χλμ.
Δεν το ξέρω.
Θα το δω άμεσα σε ευχαριστώ.
Το ψυκτικό μου είπαν ότι παει στο χώρο καύσης.
Δεν το ξέρουμε που μπορεί να έχει ράγισμα αν έχει.
Τα νερα στο δοχείο κάνουν μπουρμπουλήθρες όταν ανοίγω την τάπα και το αμάξι είναι κρύο και επανέρχεται η στάθμη στο min και λίγο πιο κάτω. Περίπου μισό μπουκαλάκι νερό συμπληρώνω ανα 100 χλμ.
Δεν το ξέρω.
Θα το δω άμεσα σε ευχαριστώ.
Δλδ σου είπαν μην ασχολείσαι και απασχολης καί εμάς άλλαξε ενα κινητήρα να τελειώνουμε....
Αν σου βγάζει φυσαλίδες όπως λες στο δοχείο νερού, πάς για άνοιγμα κινητήρα.
Δλδ, πας σε ενα καλό συνεργείο εκτός αντιπροσωπείας, έχετε αρκετά στην Αττική, βγάζουν κεφάλι κυλίνδρων και την στέλνουν σε ρεκτιφιε για πρεσαρισμα και πλανιαρισμα.
Ασε που μόλις βγει η κεφαλή θα έχουν μια καλή πρώτη ιδέα τι γίνεται.
Βέβαια αν η φλάντζα είναι καλή και το πρεσαρισμα δεν δείξει κάτι, τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί πάμε για κυλίνδρους....
Αλλα ας μην προτρεχουμε.
First things first, ένα ένα τα βήματα.
Και σίγουρα ποίο φθηνά από αντιπροσωπεία...
Αν σου βγάζει φυσαλίδες όπως λες στο δοχείο νερού, πάς για άνοιγμα κινητήρα.
Δλδ, πας σε ενα καλό συνεργείο εκτός αντιπροσωπείας, έχετε αρκετά στην Αττική, βγάζουν κεφάλι κυλίνδρων και την στέλνουν σε ρεκτιφιε για πρεσαρισμα και πλανιαρισμα.
Ασε που μόλις βγει η κεφαλή θα έχουν μια καλή πρώτη ιδέα τι γίνεται.
Βέβαια αν η φλάντζα είναι καλή και το πρεσαρισμα δεν δείξει κάτι, τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί πάμε για κυλίνδρους....
Αλλα ας μην προτρεχουμε.
First things first, ένα ένα τα βήματα.
Και σίγουρα ποίο φθηνά από αντιπροσωπεία...
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
έχω το ίδιο θέμα για VOLVO XC 60 2015 Ocean Race Diesel. Η ΒΕΛΜΑΡ τον άνοιξε τον κινητήρα και έχει ράγισμα και μου είπαν ότι θέλω καινούργιο κινητήρα. Από ότι καταλαβαίνω είναι ένα πρόβλημα γενικό σε πολλά από τα αυτοκίνητα του 2015
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Baidu [Spider] και 21 επισκέπτες