Συντήρηση turbo V40 D2
- deneinaigiasena
- T2
Συντήρηση turbo V40 D2
Καλησπέρα σε όλους,είμαι κάτοχος volvo v40 d2 με 220000 χλμ και σκεφτόμουν να πάω το turbo για λύσιμο και service.Το έχει κάνει ποτέ κανείς ,χρειάζεται ή/και αξίζει και πόσο μπορεί να κοστίζει όλη η διαδικασία? Ευχαριστώ εκ των προτέρως για τις απαντήσεις σας
Re: Συντήρηση turbo V40 D2
Καλησπερα.
Συγνωμη, αλλα ποιος σας ειπε οτι το τουρμπο θελει συντηρηση?
Να υποθεσω οτι, ή καποιος παλιος επαγγελατιας, ή ειστε εσεις παλιος...
Τα τουρμπακια πλεον δεν θελουν συντηρηση, οσο παει μεχρι να αρχισει να εχει προβλημα, οπως, να τραβαει λαδια, να μην στροφαρει κ.τ.λ.
Αυτο που καναμε παλια να αλλαζουμε κουζινετα και στεγανα και μετα ζυγοσταθμιση εχει τελειωσει προ πολλου.
Τωρα πλεον μονο αλλαγη το cartridge (σωμα) μαζι με τα φτερα, και κρατας τα "σαλιγκαρια" μαντεμι και αλουμινιο.
Μικρη διαφορα στην τιμη δηλαδη αν φυσικα ειναι σε καλη κατασταση.
Αν επιτρεπεται, 220.000χλμ
Ολα καλα σε αυτα τα χλμ με τα μπεκ και το πετρελαιο?
Ουτε εγω δεν κανω τοσα τοσο γρηγορα, με 243.000 σε 9+ χρονια...
Συγνωμη, αλλα ποιος σας ειπε οτι το τουρμπο θελει συντηρηση?
Να υποθεσω οτι, ή καποιος παλιος επαγγελατιας, ή ειστε εσεις παλιος...
Τα τουρμπακια πλεον δεν θελουν συντηρηση, οσο παει μεχρι να αρχισει να εχει προβλημα, οπως, να τραβαει λαδια, να μην στροφαρει κ.τ.λ.
Αυτο που καναμε παλια να αλλαζουμε κουζινετα και στεγανα και μετα ζυγοσταθμιση εχει τελειωσει προ πολλου.
Τωρα πλεον μονο αλλαγη το cartridge (σωμα) μαζι με τα φτερα, και κρατας τα "σαλιγκαρια" μαντεμι και αλουμινιο.
Μικρη διαφορα στην τιμη δηλαδη αν φυσικα ειναι σε καλη κατασταση.
Αν επιτρεπεται, 220.000χλμ
Ολα καλα σε αυτα τα χλμ με τα μπεκ και το πετρελαιο?
Ουτε εγω δεν κανω τοσα τοσο γρηγορα, με 243.000 σε 9+ χρονια...
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
- deneinaigiasena
- T2
Καλημέρα φίλε μου,το ίδιο πράγμα λέμε,αλλαγή το σώμα με τα φτερά.Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την τουρμπίνα,απλά επειδή τα 200000 τα είχε κάνει στο Παρίσι
(εισαγωγής) είπα να το προσέξω λίγο.
μεγάλε μην μας τρομάζεις γιατί κι εμείς έχουμε 214.000 χιλ. αλλά μια χαρά δουλέυει!!!
....Μπαααα Παναγιά μου...θέλεις να μας κάνεις καρδιακούς!!!
-
Michailmas
- T2
Καλησπέρα παιδιά. Και εγώ έχω v40 d2 και έχω 330000χλμ. Και σκεφτόμουν αν πρέπει να αλλάξω τουρμπίνα γενικώς. Έτσι για καλύτερη λειτουργία του αυτοκινήτου. Αξίζει ή είμαι υπερβολικός;
Πολυ καλα το σκεφτηκες
Πρεπει να πας ομως σε ενα συνεργειο να την ελεγξουν πρωτα.
Δλδ, σε ενα συνεργειο εξειδικευμενο ή ενα τουρπινα ή ενα Bosch Diesel Service κ.τ.λ
Αν "πιανουν" τα χερια σου ειναι ευκολο το κανεις και εσυ.
Βγαζεις το σωληνα - κολαρο εισαγωγεις, και με τα δυο σου δαχτυλα, απαλα, νιωθεις αν κουναει ο αξονας της τουρμπινας πανω κατω και οριζοντια (μεσα - εξω).
Αν κουναει, δοκιμασε να την γυρισεις, για να δεις αν ακουμπαει στα τοιχωματα.
Εκ πειρας να πω οτι με τοσα χλμ σιγουρα θα εχει κενα...
Πρεπει να πας ομως σε ενα συνεργειο να την ελεγξουν πρωτα.
Δλδ, σε ενα συνεργειο εξειδικευμενο ή ενα τουρπινα ή ενα Bosch Diesel Service κ.τ.λ
Αν "πιανουν" τα χερια σου ειναι ευκολο το κανεις και εσυ.
Βγαζεις το σωληνα - κολαρο εισαγωγεις, και με τα δυο σου δαχτυλα, απαλα, νιωθεις αν κουναει ο αξονας της τουρμπινας πανω κατω και οριζοντια (μεσα - εξω).
Αν κουναει, δοκιμασε να την γυρισεις, για να δεις αν ακουμπαει στα τοιχωματα.
Εκ πειρας να πω οτι με τοσα χλμ σιγουρα θα εχει κενα...
XC60 D5 AWD MANUAL 230hp 53kgm/ροπή MY2010
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
Απο το 2009 έως το 2025!
408.000 χιλιάδες χλμ!
Αξέχαστα
- GiannisRob
- T2
Να προσθέσω και τις διαρροές λαδιού. Πέρα από τζόγους στον άξονα, μπορεί να έχεις ζητήματα στεγάνωσης του κυκλώματος λίπανσης, οπότε να έχεις λαδούρα στην εισαγωγή.
Όπως λέει και ο Θάνος, όσο ελαφρύ πόδι και να έχεις, μια τουρμπίνα με 330.000 χλμ θα είναι όσο σφιχτή όσο το εργαλείο δουλειάς μια πορνοστάρ στο τέλος της καριέρας της.
Όπως λέει και ο Θάνος, όσο ελαφρύ πόδι και να έχεις, μια τουρμπίνα με 330.000 χλμ θα είναι όσο σφιχτή όσο το εργαλείο δουλειάς μια πορνοστάρ στο τέλος της καριέρας της.
-
Michailmas
- T2
Το έκανε ο συνεργείας που πάω και μου είπε τζόγο δεν έχει αλλά γυρνάει με λίγο παραπάνω ζόρι. Οπότε θα την πάω σε τουρμπίνα. Κάποιον να μου συστήσετε;
- GiannisRob
- T2
Michailmas έγραψε:Το έκανε ο συνεργείας που πάω και μου είπε τζόγο δεν έχει αλλά γυρνάει με λίγο παραπάνω ζόρι. Οπότε θα την πάω σε τουρμπίνα. Κάποιον να μου συστήσετε;
Καλησπέρα!
Γνωστός από φίλους με διάφορα υπερτροφοδοτούμενα Audi που κάθε μερικούς μήνες τους έτρωγε ο πισινός τους, σήκωναν λίγη παραπάνω πίεση και έπαιρναν τις τουρμπίνες τους παραμάσχαλα, είναι ο Μαραβέλιας - Auto Turbo στην Ιερά Οδό.
Γνωστή στο χώρο, επίσης, είναι η Turbo Exelixis, χωρίς να έχω όμως προσωπική εμπειρία, ή έστω από δεύτερο χέρι.
Θα σου πρότεινα, μαζί με την ερώτηση του πόσο θα κοστίσει η επισκευή, να ρωτήσεις αν υπάρχει διαθέσιμη έτοιμη ανακατασκευασμένη τουρμπίνα. Ίσως συμφέρει οικονομικά.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες